» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
2 / 62
»»

mazupan ::

Menim, da to postaja čudna debata.
Ko ste vsi nestrpni stali v vrstah na Siolu samo da bi prišli do svojega ISDN + ADSL, se pa najbrž nihče od vas ni spraševal o splošnih pogojih, dvomim da ste jih sploh prebrali. Sedaj pa na žive in mrtve mrcvarite tistih nekaj paragrafov v splošnih pogojih in pogodbi, ko pravzaprav stvar še sploh ne deluje in nima še nihče dejanskih izkušenj.
Kakšna dvoličnost. Siolkom (telekom + siol) vas je v glavo, pa ste se pustili, sedaj pa pride nekdo, ki napram Siolkomu deluje kot božiček in zato v vas vrže pokonci vse alarme in že iščete teorije zarote v tem, da ni priključnine, da ni časovne vezave, da je precej cenejše. Preden je sploh kaj dokončno jasno že špekulirate o odpiranju in zapiranju portov, ko pa je jasno, da T-2 še sam ni povsem odločen, kaj bi rad.

Končno se nekaj dogaja v pravi smeri ... v smeri prave (ne pa kvazi- kot Amis, Volja, Perftech ...) konkurence, pa je kar prelepo, da bi bilo res, a ne? To samo pomeni, kako pokvarjeno perceprijo imamo, ker smo morali toliko časa prenašati to nategovanje monopolista. Siolkomovo nategovanje je že nekaj tako naravnega, da je vse, kar ni vsaj tako pokvarjeno, takoj označeno za nekaj še slabšega.

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

akšna dvoličnost. Siolkom (telekom + siol) vas je v glavo, pa ste se pustili, sedaj pa pride nekdo, ki napram Siolkomu deluje kot božiček in zato v vas vrže pokonci vse alarme in že iščete teorije zarote v tem, da ni priključnine, da ni časovne vezave, da je precej cenejše.

Ja a ni logično, da so po vsem tem zdaj bolj previdni. Tako je prav in sploh ne vidim nič slabega v tem. Ljudje imajo različne izkušnje, eni so že bili opeharjeni pa ne bi več radi bili, eni še niso bili in tudi ne bi radi bili, eni na to sploh ne pomislijo, eni so povsem neprevidni. Tak je, sprijaznite se.:\
LP Marko

Zgodovina sprememb…

Hux ::

Ah daj nehaj no ce je telekom in siol res tako bad kak pride da doben kabelski operator ni ponudo takih paketov prvi oz takih cenah ko so meli prej oz zdaj? Ker so se vecji tehnoloski svajni kot siol in grebatorji dnara.
Siol je bil tisti ki je uvajal hitreje in ceneje v preteklosti, kablasi so pa samo upalo da nebo prepoceni da bodo lahko sevedno kasirali mastne dnarce.
Zdaj ce morajo znizat 1Mbit na 4k ker eni so ze je to pri 10k narocnikih kolko bi jih nej mel telemach kr 30 do 40miljonov majn denarja. Posledicno majn profita. Pa ce lahko samo za mesec zadrzijo novo ponudbo si ziher da bodo zavlekli kolko se le dal.
Siol pa je bil tisti ki je dvigoval hitrost v preteklosti dokler niso do neke meje prisli zdaj pa ker pac negre vec morajo nekak zascitit in govorit v msislo kaj te rabimo vec :D

Telemach se se vedno hvali najcenejsi kabelski ponudnik z najbol sodobno in superiorno kabelsko infrastrukturo napram telefonskim zickam a 10Mbit tam nebos vido le zakaj.

Zgodovina sprememb…

Vanquish ::

Hux - 10/10 konča na 800m je malo za lase privlečeno:


VDSL PROJECTED CAPABILITIES

While VDSLhas not achieved the degree of definition of ADSL, it has advanced far enough to discuss realizable goals, beginning with data rate and range. Downstream rates derive from submultiples of the SONET and SDH canonical speed of 155.52 Mbps, namely 51.84 Mbps, 25.92 Mbps and 12.96 Mbps. Each rate has a corresponding target range:

12.96 - 13.8 Mbps 4500 ft 1500 meters

25.92 - 27.6 Mbps 3000 ft 1000 meters

51.84 - 55.2 Mbps 1000 ft 300 meters


Upstream rates under discussion fall into three general ranges:

1.6 - 2.3 Mbps

19.2 Mbps

Equal to Downstream



po tem infotu sodeč, laufa 26/19 na 1000m brez problema

Zgodovina sprememb…

Hux ::

Potem grafu ne kjer kaze 1000 metrov maximuma za 10mbit torej realna razdalja od centrale 800m.
Ampak to je pri idealnih pogojih.

Zgodovina sprememb…

BluPhenix ::

Ena zanimivost pri telefoniji, verjetno gre za napako, pa vseeno ni prijetno:

Telefonija - cenik klicev v nacionalnem omrežju
Klici v omrežja drugih operaterjev v Sloveniji
Telekom Slovenije 01 2,5 SIT/min 3 SIT/min. Aha skupina 01 je, kaj pa ostale? T2 info, priporočam, da to popravite.

mazupan, jaz sem prebral tudi splošne pogoje SiOLa, tako kot preberem splošne pogoje vseh pogodb, ki jih podpišem in če se z njimi ne strinjam, jih ne podpišem. Sej se boste še naučili.
Nihče ni rekel, da T2 ni dobrodošel, ni mi pa jasno, kaj vas nekatere tako moti, če se debatira o njihovi pogodbi, o tem, ali se res držijo tistega kar so dosedaj obljubljali. Nekateri delujete prav užaljeno, oziroma se počutite nekaj ogroženi, zavedajte se, da T2 ni vaša mamica, ampak da je firma, ki ponuja storitve, zato ni treba imeti nekega pokroviteljskega odnosa in se počutit užaljenega, če jih ne samo hvalimo.

Zgodovina sprememb…

Easy D ::

Tako kot sem šele 'naknadno' izvedel, če se ne motim, da če želim imet tv program na treh tv-jih, da rabim 3 setupboxe, pri katerem je 2 potrebno (do)plačat (t.j. cca 60k sit), je najbrž še kar nekaj 'informacij', ki bi jih bilo dobro vedeti - pa jih še ne vem(o).8-)

Tako pač uporabniki še naprej sprašujemo po informacijah, ki nas zanimajo.0:) (demokratična svoboda jezika pa to). In ne se preveč buniti.>:D

In kot (sedaj v akciji?) pri opisu storitev oglašujejo, da je priklop (in namestitev) zastonj - bi bil zainteresiran, da bi blo to kje napisano tudi za odklop (oz. ko jim vrneš njihove aparature).:D
Tako kot so napisane cene paketov in drugih storitev - pa naj bo zraven dodan še cenik njihovih 'dodatnih' storitev oz. naj napišejo kaj nudijo zastonj. :8)

Jasno, da to ne more pisati v splošnih pogojih - nekje bi pa vendarle lahko.:|
Da bi folk vedel in o tem ne dvomil (ali pa pač naj napišejo (okvirno) ceno).:)


Tako da - uporabniki, še naprej dvomite, 'dlakocepite' in sprašujte smiselna vprašanja ... (Če ne vprašaš, ne veš.) ... tako gre razvoj.

/* težko je dobiti dober odgovor, če ne postaviš dobrega vprašanja */

Zgodovina sprememb…

G@ry45 ::

skratka zelo zanimivo vse skupaj8-O

spremljam TEMO od zacetka, in kaj sem ugotovil??? zelo malo , razen en kup vprasanj bralno neveščih!!

sicer pa še enkrat:
T-2 FAQ
Zaradi velike pasovne širine, ki je na voljo pri VDSL priključku, je možno poleg hitrega dostopa do interneta in telefonije spremljati hkrati do tri televizijske signale.


seveda, če je tak prenos možen glede na oddaljenost!!

bo pa vsak posameznik (priključek) obravnavan posebaj, tako da kljub takšim in drugačnim teoretičnim zagotovilom, praktično ne moremo verjeti, dokler sami (z mano na čelu) ponujenega ne bomo uporabljali!!

Hvala za razumevanje!!

p.s.:
Vsi, ki dvomite v to ali ono klazulo-člen v pogodbi---> ne je podpisat!!
Have Fun !!

Zgodovina sprememb…

Ferdinand ::

1)T-2 bo uporabniku v primeru, da uporabnik želi obdržati PSTN oziroma ISDN Telekoma Slovenije, omogočil 1000 slovenskih tolarjev cenejšo mesečno naročnino za "VDSL", čeprav bo le-ta uporabnik prispeval dobrih 3500 slovenskih tolarjev (v primeru uporabe ISDN-ja) nacionalnemu operaterju namesto 1000 slovenskih tolarjev podjetju Zvon Ena Holding, d.d.?

2)V primeru, da je tukaj (čeprav dvomim) nekdo, ki lahko s svojim znanjem pregledno in jedrnato predstavi delovanje različnih uporabljenih telekomunikacijskih materialov, o katerih je govora, naj z vidika fizike to, lepo prosim, stori.

3)Bistveno bolj kot razne brezpredmetne debate bi pomagala na primer tudi kopija pogodbe v elektronski obliki...

4)Kar se tiče brezplačnega klicanja znotraj omrežja T-2...zagotovljena podražitev ob nekem nominativnem, verjamem da v razvojni politiki podjetja v tem trenutku, že določenem številu uporabnikov...

5)Optični kabli do central? Pa naprej do posameznih gospodinjstev?

"Vem, da nič ne vem." - Sokrat
"To talk in public, to think in solitude, to read and to hear, to inquire and to answer inquiries, is the business of a scholar." --Samuel Johnson, Chapter VII, The History of Rasselas, Prince of Abissinia--

Zgodovina sprememb…

sigma ::

1.) Predvidevam, da bo v primeru, ko bo naročnik obdržal PSTN ali ISDN pri Telekomu, T-2 imel manjše stroške za kolokacijo.
2.) Imaš par strani nazaj URL linke, kjer je tehnologija adsl, vdsl, ip telefonija podrobneje razložena.
3.) Kopija pogodbe je tudi par strani nazaj objavljena.
4.) IP telefonija znotraj T-2 omrežja bo zastonj, saj s tem ni nobenih "roaming" stroškov.
5.) Optično omrežje gradi Gratel. V Kranju je zgrajeno, v Ljubljani že delajo v Šentvidu... in cilj je optika v vsako gospodinjstvo.

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

Iz prebranega in glede na pogodbo mi ni jasna logika T-2 telefonije!
Naročit je možno ISDN, IP in PSTN/Fax vmesnik. Je to le vmesnik ali tudi linija?

Pri ISDN priključku ni važno kolk MSN-jev je gor. Zvoni pač aparat, ki ima določeno številko nastavljeno oz. analogni fax ki je za pretvornikom. Če kličeš ven ni važno kter kanal je že zaseden. Če je ena linija zasedena maš drugo avtomatsko na razpolago.
Kakšna je logika pri T2. Ali vsak vmesnik pomeni eno linijo in če nekdo kliče eno številko je ta zasedena čeprav ima naročnik še drugo linijo/številko?.
Kako priklopit 2 stacionarna telefona in centralo za brezvrvične aparate, ki ne omogoča priklopa teh dveh brezvrvičnih telefonov + fax. Rabil bi pa recimo dve liniji v svet kot sedaj pri ISDN. Posledično bi bil fax. lahko tudi za obstoječem pretvornikom na ISDN vmesniku?
Enostavneje: Ali je komunikator centrala, ki poskrbi, da signal najde prosto pot glede na število linij in ima vsaka številka toliko linij kot je naročenih, če so ostale proste?

Zgodovina sprememb…

BugiMen ::

@sigma

Opticno omrezje v Kranju je se dalec od narejenega. Nevem od kje ti informacije da je narejeno...
Born to be wild and wild to be born

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

Lol, kaj zdaj tle neki paničarte. Pogodbo boste že dobil, drugače pa tudi Siol, čeprav je že velika in uveljavljena firma, nateguje folk z zvišanji cen paketov itd.

Zgodovina sprememb…

sile01 ::

Folk noben vas ne bo nategnil....T2 si ne more privoščiti da bi koga nategoval ker bi se to prehitro raširilo in bi neslavno propadel toti T2.Sam pač svojo politiko trenutno še "dograjujejo" ampak IMHO ni panike da bi jo tok spremenil da bi kogarkol nategnl zato ker pač nisi vezan, siol bo pa cene samo še spuščal tko da greš lahk nazaj pa še cenej bo....

Zgodovina sprememb…

]Trix[ ::

Mene pa mot to k ni nikjer v pogodbi za izbrat da bi imeu statičn IP.
Pa se neki me zanima. Jes mam zakupljeno domeno pr SIOL... kva bo pol s to domeno, komu morm pol rect da mi jo veze na nov IP k jo bom dubu al kako to poteka sicer...

All I ask of life is a constant and exaggerated sense of my own importance.

Zgodovina sprememb…

pmavric ::

Je možen tudi statični IP, piše na njihovi strani. Za podrobnosti pa njih vprašaj.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

Jaz osebno se ne bom preveč obremenjeval s tem in onim, je še prezgodaj za ocenjevanje. Naročil bom lepo 1024/256, potem bom pa čez kak mesec za en mesec poskusil še VoIP. Ne bom vrnil PSTN, ker tako ali tako nisem jaz lastnik (bom pa lastnik širokpasovne povezave). Če ne bo mogoče (ne vidim ovir zakaj ne bi bilo mogoče) bom vse skupaj na novo parico obesil in pustil PSTN pri miru. Naročil bom še IPTV za kak mesec in spet videl kakšna bo situacija. Če ne bo delovalo (zadovoljivo) bom prekinil, isto velja za VoIP. Statičen IP bom naročil tudi pozneje, ko bo to možno narediti lepo prek web vmesnika. Zakaj bi se zdaj s tem obremenjeval?

Sploh ne vem v čem je problem, zakaj hočete vsi že zdaj v prvem koraku vse imeti? Sodeč po postih nekateri kar kampirajo pred kaslcom za pošto brez vode in hrane že cel teden:D in čakajo tisto ubogo pogodbo. Mislim res too much, kot da bi šlo za življenje ali smrt:\

lp,B

Zgodovina sprememb…

korenje_ver2 ::

Jaz menim, da je t-2 podjetje uporabilo napačen pristop k oglaševanju svojih storitev. Na takšen način bodo kvečjemu pridobili samo take uporabnike, ki kopirajo nelegalne programe non-stop ter obremenjujejo svojo povezavo do konca non-stop. Največ takih uporabnikov se zadržuje še posebej na takšnih forumih kot je ta. Naprimer navaden uporabnik bo v povprečju kopiral največ 10kB/s na dan. Primer dobrega oglaševanja ima SIOL (triple play, modri paket). Navadne ljudi zanimajo imena paketov, zanesljivost in varnost, ter ponazoritev hitrosti delovanja v oglasu (na tak način, da bo uporabnik razumel). Na t-2 se bodo pa prijavljali samo preko vez ljudi, ki poznajo t-2 (t.j. zgoraj omenjeni). Kar močno verjamem, da bo t-2 zaprl pipco uporabnikom, ko bodo videli da se finančno ne znese in upam, da samo v tujino.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Ja, ampak vprašanje koliko modropaketovci in podobni prinesejo dejansko denarja ponudniku.

Če imaš študentske pakete 2x ceneje kot enake pakete za firme, pomeni da ti v bistvu največji del denarja priteka od firm in da firme plačujejo levji delež stroškov prometa.

Če nato konurenca ponudi veliko cenejše pakete, ki jih zasnuje na dejanskih stroških+ želejenemu profitu, bodo SiOLu ušle stranke, ki jih ima najraje- firme. Ostali mu bodo kupi študentov z ultrapoceni paketi in visokim prometom. Me prav zanima kako dolgo bo v takem primeru študentski paket še obstajal.

Če bo kaj tudi z realizacijo, se zdi pristop T-2 taprav. Kažejo se kot groser, ki ponuja samo storitev, brez cenovnih pribitkov za šminko in nepotrebne dodatke.

Jaz vsekakor navijam zanje. Go, Švarci go ! :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

kikicar ::

Ce mene uprašaš bi mogli tisti ki še niste oddali vloge malo počakat da se res prepričajo če vse delju kot so navedli:))
trenutno mam ADSL če je pri VDSL vse uredu in da ne prihaja pogosto do ispadov potem sploh nimaš kaj za razmišljat.:)

Zgodovina sprememb…

jype ::

korenje_ver2: joj si ti za casom. Zdaj smo 2005, ne pa 90.

Pa vsi ki nakladate o tem kako razen za krsenje avtorskih pravic hitri linki niso za nic uporabni, oglaste se pr men, vam bom raztalal 2400 modeme, sej to je dovolj hitro za normalno delo.

Prvih 100 idej, kaj lahko s takim linkom nardis, vam povem za 50 jurjev, naprej pa za vsako idejo dobite se 30% popust. Ena je pa zastonj, za vse:

Za podcaste, foto albume, amaterski video arhiv in vse vase referate, diplomske, seminarske in ostalo gradivo, ki je vasa last, pa vam ga ni skoda deliti z drugimi, lahko zdaj kupite en velik disk in staknete nekje eno staro kisto, in imate to doma, pa vseeno na internetu. Ce ste tolk zabiti, da se vam zdi da je vrednost vasega ustvarjanja visja, ce ga ne delite z drugimi, potem pa pac se naprej cuzajte ilegalne vsebine in se veselite prejsnjega stoletja.

Zgodovina sprememb…

budili ::

evo nekaj zanimivega...:D

dons sem dobil ponudbo od X ponudnika (nekaj v zvezi s smehom) in so tu ze novi hitrejsi paketi, recimo 1500/380 za 6300sit

zanimivo se mi je pa zdelo tole:
-Ce ne zelite preiti na nove pakete in podpisati nove pogodbe za 24 mesecev, lahko zaenkrat obdrzite dosedanji internet paket z vsemi obveznostmi in ugodnostmi.

svasta:D

bi zlo rad videl kako statistiko izkoriscenosti teh hitrih povezav, malo morje je folka, ki ima hitri prikjucek pa pobrska 5,6 na mesec
meni osebno je 512/128 cez glavo, tko da ce kdo `puca kanale` mi je cist vseeno (dokler dela 80)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::


ol pa nimas dobrih informacij! Tako so povedali na 'callcentru' a brez konkretnih razlogov - samo neki blef o tem da so 'iste/podobne' ferkvence in da zato ni mozno obdrzati obstojeci telekomov PTSN/ISDN ce si narocis t2-VoIP phone.


Po moje ti zadeve nisi razumel. Na T-2jevi strani jasno piše, da je VOIP povsem neodvisen od obstoječe telefonije in da ga imaš lahko ob ali brez klasične telefonije. VOIP gre skozi VDSL in sam zase nima zveze z "istimi ali podobnimi frekvencami". Kjer spraviš skozi VDSL signal in s tem internet, spraviš tudi VOIP...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

sile01 ::

Pomoje res ni problem imeti oboje...Sej Skype je tudi VoIP pa ga maš lahko brez problema, mislm da je to isti drek...Zato je Voice over Internet Protocol.

Zgodovina sprememb…

wishmaster ::

Nekaj glede merjenja oddaljenosti: Zanima me kako oni to izmerijo ,ali je to izračun ali kaj ? Pri meni se zgleda centrala dobesedno premika:D . Pred 1 letom so mi merili linjo in so mi povedal da sem po kablu oddaljen 2.7 km .Takrat sem imel probleme da mi ni hotel delat ADSL pri 2 Mbitih. Pred 3 dnevi mi pa merijo pa mi rečejo da sem oddaljen od centrale 7 km . Men ni nič več jasno . Dela mi pa paket 4 Mega . Tak da res ne vem kok jim je to uspelo .

Zgodovina sprememb…

SebaR ::

Wishmaster kdo ti je drugič meril? za ADSL ali VDSL?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Zgodovina sprememb…

wishmaster ::

Za ADSL so mi merili.Za VDSL mi še pa bodo ,sam tega tak ne bom mogo imet,po vsej verjetnosti .

b_g ::

ja mene pa zanima če je že gdo zadovoljni uporabnik 10Mbitne linje:))

no_use4 ::

b_g: kaj ce bi malo logicno razmislil ...

v sredo so narocniki dobili pogodbe, v cetrtek poslali nazaj, torej so jih na t-2 v petek (vceraj) dobili. in kdaj naj bi jih po tvojem priklopili?!?

ps: mogoce sem se za kak dan falil :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: no_use4 ()

mazupan ::

Zanima me kako oni to izmerijo ,ali je to izračun ali kaj ?


Kot je že bilo rečeno v forumih, ti na 080 8000 povejo samo kolikšna je zračna razdalja do telekomove centrale, kablovja pa se gotovo v resnici nabere precej več.
Po mojem skromnem mnenju je prava meritev le tista, ko ti pomerijo linijo z inštrumentom. Telekomovec pusti en konec metra na vtičnici v centrali, z drugim pa pride do tebe. Ko se priklopi na linijo si oba konca izmenjata obilo različnih testov in na koncu pade ven kup rezultatov od tega, koliko metrov je povezave, kakšna je max hitrost, če je kje na kablovju kakšen problem, koliko je motenj ... pri parici ni kaj za izumljati, pri LAN kablaži ti pa še izriše shemo vezave po pinih, ali so konektorji/vtičnice dovolj trdno pokrimpani ipd.

Hux ::

Porvho tega se doben ni dobil izmerjene linije. To se bo komaz zaj zacelo odvajat ko dobi T2 nazaj podpisano pogodbo sej brez podpisa sploh nesmejo se igrati z linijo katera je telekomova last. Potem pa ti al priklopijo ce gre ali pa nazaj poslejo z novimi podatki in naslednim moznim paketom. Tak da prvi priklopi dvomim da bodo prej kot v 15 dneh sej ni samo t2 ampak tudi ostali ISPji so se zram in podobno ustvarjajo in dajajo nalogo telekomu.

Hux ::

Telekom nerabi meriti linije z obeh straneh. To samo naredi takrat ko ze mas pa zacne zabavat. Vse pakete za ADSL so mi kr dvignili z merjavo iz centrale.

Tr0n ::

Heh, pri izpoljevanju podatkov preko weba sem namesto EMSO in davcne vpisal stevilke od 1 do 8, sedaj pa so loleki na pogodbi ze to vpisali. ;)

Aja, pa nobenih meritev ne izvedejo, dokler ne podpises. Tako da tisto, kar ste v prejsni temi nekateri govorili, ne drzi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

EvilDare ::

Jaz sem izpolnil obrazec v torek, pošte pa še nisem dobil. Živim v Ljubljani. Ali moram še enkrat poslati? Ali je kdo tukaj iz ljubljane in enako ni dobil pogodbe? Zanima me zato ker bom raje še enkrat izpolnil.

no_use4 ::

v pogodbi ... tam kjer pise ce soglasam z objavo v imeniku ... glede na to da nisem telefonskega priklucka vzeu pustim prazno, al je treba NE obklukat?

iration ::

Danes teden sem poslal poizvedbo in pogodbe še nisem dobil, to pomeni da bo v najboljšem primeru rabila 9 dni. a) nimajo dovolj pogodb b) se poizvedbe izgubljajo c) se vse ne upoštevajo d) se npr malo zavlačuje ker sem naročil tudi voip ... sem pa tudi iz lj.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

DominusSLO ::

Uff kakšna tema... Folk se na moč trudi najti "nateg" v t2 ponudbi. Zaenkrat vam ne useva, uspeva pa vam dokazovati svojo nepismenost in nizek iq pri tolmačenju pogodbe:D

sile01 ::

@EvilDare: jaz sem dal v soboto pa sem dobil šele v petek,tako da počak še mal

@iration: možno :D

EvilDare ::

Ni važn koliko časa, samo da se siola znebim. Res da je komaj prvi teden, ko je podjetje šele začelo delati ampak sem že tako nestrpon, samo da dobim in podpišem da sem lahko miren z vednostjo da sem se siola vsaj za nekaj časa znebil.

bdx ::

Še vedno mi niso poslali pogodbe.
progamer

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

Smola.. mogoc majo prednosti uni k so bliz t.i. central :\

Zgodovina sprememb…

sese12 ::

Uf ste nekteri nestrpni.

Sam upam, da bom dobil pogodbo do konca meseca.
Če sem že bil nekaj let pri SiOlu, se tudi sedaj ne bo svet zrušil pri čakanju.

vdsl ::

Jaz sem poslal povprasevanje prvi dan, ko je zacel delovati homepage od T-2. Pogodbo sem dobil vceraj in jo tudi poslal nazaj. Sem pa od centrale oddaljen 190m, nisem iz velikega mesta, imam pa trenutno ADSL. Moja linija za Tripple Play pa tut ni bla dost mocna, tko da ne vem, kaksen bo sedaj odgovor s strani T-2.

Lp

Zgodovina sprememb…

sile01 ::

Razumem une k nimate BB neta da ste nestrpni pa komi čakate..uni k pa mate ADSL...brez skrbi ne bo vas ubil če počakate še mal....Men je vseen kok bom čaku...pogodbo sm učer dubu, izpolnu poslal jo še nisem, bom v pondelk....Pol pa ne mesec...

sigma ::

Tr0n: s tem, ko se norčuješ z izpolnjevanjem podatkov v pogodbi, samo otežuješ delo službi za naročnike, istočasno pa podaljšuješ rok za izvedbo priklopa.
Pogodbe se izpisujejo in pošiljajo na osnovi določenih kriterijev in tiskanje poteka avtomatično.
Ko boš podpisano pogodbo poslal nazaj na T-2, se bodo podatki seveda preverili in nepopolne ali napačne pogodbe bo potrebno ponovno preveriti. Kar pomeni, da te bo T-2 kontaktiral, da boš dal pravilne podatke, nato ti bodo poslali pogodbo še enkrat v podpis in tako dalje.

Če ne razumeš, da je pogodba uraden dokument ali pa se iz tega norčuješ, toliko slabše zate.

Tr0n ::

Ne, nic se ne norcujem, le ne zelim podajat mojih osebnih podatkov nekomu, samo zaradi tega, da preveri moznost priklopa. Prav tako nimam namen podpisati pogodbe, ki zraven ne vsebuje splosnih pogojev, ampak so le-ti dostopni preko interneta, do katerega nimajo vsi dostopa.

In se kot zadnje; ne mislim prestopit k T-2, ker pri drugem ponudniku za isti denar dobim visji download paket. Zelel sem samo preverit kaksen paket bi bil mozen na moji lokaciji, zato pa ne potrebujejo mojih osebnih podatkov.

Hardstyle ::

Jaz sem pa v četrtek poslal podatke in sem danes po pošti dobil pogodbo :) Sem pa iz okolice Maribora (20km ven - Lenart)

sleby ::

jz tut se nism dubu pogodbe, upam pa, da jo bom cim prej:) ceprov dvomim, da bo mozno met kej hitrejsi paket oz. tv ker mi siol ni mogel priklopit sioltvja zaradi prenasicenosti centrale.
no, pri telekomu so rekl, da bodo aprila (aprila letos) objavl plan nadgradnje centrale. pa je blo kej iz tega? Ne. upam, da se bo tut to pocas spremenil.. na koncu je ne glede na ponudnika storitev se vedno nekje telekom vmes:(

Dalmatinc ::

Tr0n: pol te bojo pa še oropal pa posilili :D

Manyana ::

tule je en poučen članek na temo VDSL, VDSL2 in Triple Play (Internet access, VoIP, Video on Demand (VoD), and High Definition TV (HDTV)....če koga zanima...zelo lepo predstavijo bandwidth potreben za posamezno storitev ipd...bomo videli kako se bo to pri nas razvijalo...s tem kar obljublja T-2 se malo že približujemo

link
««
2 / 62
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135867 (19813) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

Oddelek: Omrežja in internet
315677 (2982) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036434 (15841) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18961695 (43067) OmegaBlue

Več podobnih tem