» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
59 / 62
»»

MEDENA ::

Hehe barabe so mi znižali na 10/1 :\ ;(( :D

iration ::

Si ne morem pomagat da ne bi pastal tegale iz siolovega foruma:
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

NavadniNimda ::

Hahaha, LMFAO! :D :D :D

wifi4all ::

tole je pa zrelo za trzni inspektorat!

v Sloveniji ni tako kot v ZDA dovoljeno primerjati direktnega konkurenta (product comparison)
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

SasoS ::

wifi...mislim da si zgrešil poanto ;)

antonija ::

Pa se idejo so ukradli iz ene druge karikature o tem kako arhitekt, zidar in se nekdo izpeljejo projekt...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

iration ::

Iz nezanesljivih virov se je izvedelo, da bo Siol čez par mesecev znižal ADSL2+ upload iz fenomenalnih 768kbs na malo manj fenomenalnih 512kbs, ampak nič se jeziti, ker ne bo Siol pri tem čisto nič kriv, tako mu bo namreč naložila mama Telekom.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

wifi4all ::

@SaSoS: sem ze stekal bistvo, vendar sem hotel pokazati se na eno drugo...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Caspy ::

BTW kolk maš pa cifro pogodbe? Mine=1608-)
Sam primerjam.0:)
Oldie!

G[e]c ::

Mene pa neki zanima glede teh varovalk, sam sem odpru telekomovo omarco in vidu notri ene varovalke od Simensa, ki jih ni na seznamu?

Ce pa dam vn te varovalke pa ni stika, a telekom ko odstrani te varovalke da notri samo eno zicko da drzi stik, ali majo kaksne prov posebne varovalke?

NavadniNimda ::

Gec, prepovedano je prčkat. Ampek, ko si že odprl, dobro preveri, če je res samo ena žička na konktaktu, Pri paricah morata biti dve! Zato se tudi reče parica. Če imaš samo eno zvezano, pa imaš zato vsaj enkrat slabši prenos in ping. Le glej, da boš zašpecal tole T-2jarjem, hkrati pa ne dovolit, da te Telekomarji vidijo tole zganjat. Sej jim bo še nerodno ratalo, hudirja.:))

G[e]c ::

Ne pa to mi je en model odpru, ki dela pri enem podjetju ki ima z telekomom pogodbo da majo te kljuce.
Kabla sta oba gor sam zraven sta not 2 varovalki, ki pa imata drugacne oznake kot tiste ki so naveden na strani, skoda sicer ne vem tocnega modela.

NavadniNimda ::

Zapiši model in ko pridejo pogodbeniki jim daj pod nos, starejši modeli teh reči znajo res bremzat povezavo.;)

G[e]c ::

Bom ja, kaj pa ce jih das dol?

Potem ni stika, kaj tukaj vmaes daje telekom? oz kdo drug ki pac nima teh varovalk, čeprov sej to je najbrz nevarno ne da potem ko strela vseka odpove vse v hiši.

Ker tole da bi jih dal dol je najlazje narest, kot pa cakat d bi mi kdo iz telekoma zamenu, sam ne vem kaj nej dam vmes

NavadniNimda ::

Ne se hecat s tem. Reci T2ju uradno ali pa Telekomovem monterju (ampak samo unga ki ga poznaš), naj zamenja. Te varovalke itak koštajo po "par sto tolarjev", tko da komot daš iz žepa. Vse, ki so mlajše od 10 let so čisto v redu, vsaj tako pravijo.

Nikakor pa ne telovadit tam preveč, ker če strela udari zna bit res hudo. A si predstavljaš, da zaradi tvoje poteze z varovalko, udari strela in potuje vse do poslovne bajte na Cigaletovi (prenova fasade je vse kar so naredili v zadnjih 2 letih 8-) ) in useka direkt med partijskim sestankom? Tako bi morali, hočeš nočeš, postaviti druge vodstvene ljudi v Telekom, recimo take, ki imajo kaj v glavi! Mar res to hočeš?:D

G[e]c ::

:D
DObra;)

Aha ne k res recimo jest mam skor nove varovalke stare 5 let najbrz so mi jih takrat zamenal ko sem dobil adsl. Pri vseh ostalih so pa stare skoraj rjave varovalke ker noben nima adslja od sosedov teh k so v omarci.

nastyboy ::

Pri T-2 so znižali cene in še povečali prenose ... in začelo naj bi se z 1 marcem... to je danes... ocitno jim gre kr dober...

Mel bi pa se eno vprasanje. Ze od novembra cakam na T2, no zdej so me koncno odklopli od telekoma, vse stvari mam zdej že priključene, samo lučka link utripa (kar baje pomeni da pri T2 se niso priklopli) zanima me kako dolgo bojo zdej se pri T2 rabili da to postimajo, pa glede na to da me je telekom odklopil danes (1.3.2006) ali jim moram plačati celotno mesečno naročnino za marec.


LP Marko

elhombre ::

@nastyboy
A T-2 ve da si priklopljen ??.Ce si sam naredil priklop ,potem jih poklici preko GSM ali soseda in jim povej.
Doomsday is coming!!

nastyboy ::

Ja T-2 sem že poklical, danes zjutraj okol 10 ure, pol pa še popoldne okoli 18 ure. (da ne omenjam da sem pokuru 400 sit sam za to da sem lahk poslusu njihovo muziko... ) Rekli so da naj bi blo v parih dneh, pa me zanima koliko dejansko to pomeni..

LP Marko

bekas ::

ja tko je to, kakor kdaj.....tako da si sedaj v njihovih rokah :D

Tomaz27 ::

Wifi4all:

nevem če bo ravno držalo kar si napisal, ker če se spomniš še ne dolgo nazaj smo dobili zloženke od Simobila
kjer je bila neposredno primerjava njihovih cen z cenami mobitela, prav tako so bili po celi Sloveniji jumbo
plakati, kjer je bila primerjava cen Simobil proti Mobitel. Mislim da si česa takega nebi mogli privoščit če bi bila primerjava prepovedana kaj praviš.

lp

wifi4all ::

@Lover22: ampak mislim, da ni bilo zapisano ime konkurenta... dokler pises "konkurenca, ostali mobilni operaterji" je vse ok
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

elhombre ::

@nastyboy
Ce bi bilo z linijo vse v redu te priklopijo v parih minutah potem ko se prijavis.Bojim se da so na tvoji parici/centrali se kaksni drugi problemi.
Doomsday is coming!!

dev666 ::

Vse lepo in prav, da se je pojavila konkurenca v obliki T2. Glede na izkušnje z T2, lahko povem, da bo preteklo še nekaj vode pod mostom, preden bo T2, kadrovsko in organizacijsko sposoben realizirati delček ponujenega iz svoje mega propagandne akcije. Se je kdo že vprašal: koliko je zaposlenih v podjetju T2 in ali so usposobljeni za to, kar ponujajo.
Ne prehitevat z menjavo ISP. Naj se najprej polomijo kopja med ISP. Ko bo zadeva čista in jasna, bo čas za zamenjavo.

Tomaz27 ::

wifi4all:

Je pisalo Mobitel. Prav primerjava je bila. Mobitel - Simobil. Po pravici povedano se je še meni zdelo čudno. Po drugi strani pa niti ne, poglej recimo www.ceneje.si in podobne portale. Zbirajo cene in jih primerjajo med seboj. PA v Žurnalu ko delajo primerjavo med ponudniki itd. Sem zasledil v več časopisih ko lahko dobesedno med seboj primerjaš razne produkte in storitve,..

wifi4all ::

se mi zdi, da je razlika ali dela to konkurent ali pa recimo urad za varstvo potrosnikov... ce ti primerjas bistvene stvari potem to naj ne bi bilo kul

po drugi strani pa poznamo "in-detail" primerjave proizvajalcev

se bom pozanimal o tem malo bolj podrobno in spisal izsledke
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

habihabi ::

je še kdo dobil obvestilo od t-2, da se nad 1500 m sploh več ne pogovarjajo z naročniki?

G[e]c ::

Kako pa lahko pogruntas koliko je kabel dolg od tebe pa do pošte?

habihabi ::

ne dolžina kabla. zračna linija.

opajec ::

@habihabi
imajo na svojo strani uradno objavljeno

habihabi ::

mogoče sem slep, vendar na njihovi strani to ni objavljeno. Neresno se mi zdi predvsem to, da to izvem šele po več mesečenem čakanju in šele takrat ko sam pokličem, dobim informacijo, da za tiste, ki so odaljeni več kot 1500 m sploh ne bodo pošiljaji poizvedb.
na svoji strani tudi na veliko oglašujejo znižanje cene za 500 sit v primeru če obdržiš telekomov priključek, kar pa ni mogoče.

wifi4all ::

to je sicer res, da zaenkrat ne mores imeti telefona pri TS, vendar bo to cez slab mesec mozno... prijavo pa lahko naredis... jst sem jo ze...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

MEDENA ::

Pizda ste zoprni s tem TS telefonom!!! Pa koji kurac vam bo ? 3 jurje x 12 = 36.000 letno stran vržen denar.
Kok kličete mesečno? Za nekaj 100 SIT? HAHA...........
Pa gimme a break da VSI nimate GSM-a!!!

opajec ::

@habihabi
Evo sem ti prilimal kaj je objavljeno na njihovi strani, celo dvignili so s 1500m (še včeraj ali predvčeraj je bilo tako) na 2 km. Tak,da se ne razburjat brez potrebe.

Kaj ponuja T-2?
Ažurirano: 28.2.2006

T-2 svojim uporabnikom po vsej Sloveniji ponuja širokopasovni dostop z novo tehnolgijo VDSL (very high speed digital subscriber line). Tehnična omejitev je prisotnost T-2 na vašem področju in oddaljenost od centrale (trenutno največ 2 km). Ta tehnologija trenutno omogoča hitrosti do 50 Mbps/20 Mbps, v najkrajšem času pa do 100 Mbps/50 Mbps. Tako ima sedaj vsak uporabnik dostop do najvišjih hitrosti po najnižjih cenah. Za VDSL priključek ne potrebujete ne PSTN, ne ISDN, ne ADSL priključka. Naročniki, ki se odločijo ohraniti PSTN ali ISDN priključek pri Telekomu Slovenije, plačajo 1.500 SIT manj pri vsakem VDSL priključku T-2. Dostop do interneta je primarna storitev na podlagi katere lahko uporabljate tudi našo telefonijo in digitalno televizijo.

Naročniki storitev T-2 imajo možnost uporabe telefonije z najnižjo mesečno naročnino, brezplačnim telefoniranjem v telefonskem omrežju T-2 in najnižjimi cenami klicev v omrežja drugih operaterjev, tako v domovini, kot v tujini.

Naročnikom ponujamo digitalno televizijo s 120 TV programi z možnostjo treh hkratnih televizijskih sprejemnikov na enem VDSL priključku.

Za uporabo storitve VDSL dostopa do interneta naročnik ni zavezan k naročilu storitve telefonije T-2, niti televizije T-2.

Uporabnik ni časovno zavezan za uporabo storitev T-2.

Uporabnik ne plača ne priključnine, ne naprav, ki jih tehnik T-2 brezplačno namesti na lokaciji uporabnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opajec ()

antonija ::

Vsi nimamo svojga flata/hise in lastnik(ca) pac hoce obdrzat telekom prikljucek v flatu. Prepricat se je pa ne da, ker je moz kopal jarke in je jako pomembno met telekom prikljucek v bajti, ja...:'(
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

alienalien ::

Medena nekateri pač rabijo zanesljivo telefonijo kot je to ISDN oziroma PSTN zato se bunijo (bunimo). Sam trenutno uporabljam Siol IP telefonijo in TV pa zraven imam še ISDN pa ti lahko z lastnih izkušenj povem, da ni prijetno ko ti vse tri stvari crknejo na enkrat in ostaneš odrezan od sveta.Zanimivo ISDN pa tudi takrat deluje BP Res je, da se lahko poslužuješ še mobitela sam kaj ti pomaga če je pa drago kot pri norcih. Pa še sebe se spomni koliko si prejokal na tem forumu, da trošiš denar, ker kličeš T2, vidiš če bi imel takrat še delujoč PSTN bi bili stroški znatno nižji.

G[e]c ::

Kako dela SIOL ip telfonija?

Dela enako kot ISDN ali so sumi odmevi in podobno?

alienalien ::

Meni SioI IP telefonija dela brez problemov zvok je čist odmeva ni bilo še nikoli vglavnem kot ISDN.

habihabi ::

opajec - podatek ni točen. že od začetka februarja velja 1500 m (operaterji imajo navodila, da se s strankami nad 1500m sploh ne pogovarjajo), tako da tisti nad 1500m čakate zanstonj (jaz npr. od 10/05). Vendar vas bodo o tem obvestili, šele ko se boste naveličali čakanja in jim začeli težiti. Vrhunsko poslovanje. Kar se pa tiče njihove internetne strani, si t2 za svojo internetno stran zasluži pohvalo kot najslabša internetna stran internetnega ponudnika, verjetno daleč na okoli.

Kajzar ::

Članek iz Spletnega Dela (Philip Zimmermann, PGP, za Delo ):

»Vendar še ne vemo, kako zagotoviti varne pogovore voip,« pravi Philip Zimmermann, avtor najbolj znanega programa za šifriranje elektronske pošte – PGP.

Kaj grozi uporabnikom voipa?
Vzemimo prisluškovanje. Klasična telefonija (pstn) je v grobem ogrožena na treh točkah: blizu uporabnika, pri telekomunikacijskem operaterju ali v centralah, ki usmerjajo mednarodni telefonski promet. Blizu uporabnika lahko prisluškuje vsakdo, ki se fizično priključi na telefonski priključek ali namesti prisluškovalno napravo. Pri operaterju prisluškujejo državni organi, v mednarodnem prometu pa tajne službe. Pri voipu je tveganje veliko večje, saj je telefonsko prisluškovanje zelo podobno klasičnim računalniškim vdorom – napadalec lahko od daleč namesti vohunsko programsko opremo, spremlja promet, morda prestreže gesla in kmalu začne spremljati telefonske pogovore, ki ga zanimajo: kdo se s kom pogovarja in kaj govori. Dovolj je, da je okužen en računalnik v omrežju!

Ni vse zlato, kar se sveti; VoIP je manj zasebna kot klasična telefonija, zato je marsikdo noče imeti oziroma se noče odpovedati klasični telefoniji. Saj bodo razvili šifrirne postopke, ampak preden se ti postopki standardizirajo, uveljavijo in zaživijo bo minilo kar nekaj časa.

Limit-sky ::

@alienalien
A mas ti IP tel in ISDN prikljucek?

Po mojem mnenju je tole stran metanje denarja... Ce klices iz IP tel. (kar predvidevam) te pride ceneje, ampak narocnina na isdn ti pa ta prihranek popapca. Ko pa net crkne pa mislim, da ne odtehta ISDN svoje nalozbe... Za kaj sploh uporabljas ISDN?

LP

alienalien ::

Limit-sky ni metanje denarja stran, ker ISDN plačuje moja mati, ki živi v spodnjem nadstropju. ISDN se nesme odjaviti na njeno željo, ker noče biti brez telefona niti 1 dan sploh pa ,da bi se telefonska številka sprmenila, kar pa ji pri preklopu na T2 nemorem zagotoviti. Sam plačujem samo Siol-u tako ,da za mene ni to pretirano drago. Uporabljam pa PSTN prenosni aparat na katerem imam vse funkcije kot na ISDN-ju.

Limit-sky ::

Ja, to je pa nekaj drugega. Pa se nekaj. Letos se bi naj tudi telekomove stevilke spremenile (baje). Tudi jaz imam isto situacijo: stari pstn tel. brezzicni, ki mi sedaj celo kaze CLIP. Na TK pa so za to hoteli doplacilo (ne vem vec koliko, ampak vseeno...).

kontra ::

Medena!!!!
Nekateri smo pač podnajemniki in ne moremo kar tako odjavit priključka! In ne tečnari!
tečnoba

Cinderela ::

Ja meni so se pred 28.2 odgovorili da vec kot 1500 metrov od centrale (1677 metrov) pa ni storitev.
Sem proizvedbo poslal na drugo stevilko ISDNa sej je rpva ze bla blokana. Trakrat so mi pa kao rekli da bi nej slo 10/2 brez dodatkov ali pa majn z TVjem >:D . NA tej drugi stevilki ki se ni bla blockana od porizvedbe pa je pisalo da ni Storitev vec. Tak da prej ko sem htel telefon od telekoma obdrzat niso niti meritev izvajali zdaj pa niso hteli tak da sploh nevem kolko bi lahko slo.
Anyway zaj tak nerabim vec T2ja. >:D

Zgodovina sprememb…

madmitch ::

MEDENA, enim je telefon eno glavnih orodij za delo. In ti trot misliš, da bi se s tem igrali? Moj telefonski račun je med 50 in 150 tisoč na mesec, potem ti je lahko jasno, da se to ne da narediti z GSM. Sploh pa ne bom šel na tehnologijo, ki ni vsaj toliko sigurna, kot obstoječa, pa če je še toliko cenejša.
Tako da lahko nehaš pizdit in kurčit. A ti res ne znaš drugega kot nergat in pametnjačit okoli. Mam občutek, da si malo nervozen. Kaj, ko bi šel malo v naravo al pa si najdi babo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

epicus ::

Na začetku sm bil tud jst zagnan za t-2, sam zdej ko sem čakal 3 mesce odkar je pršu montažer in ugotovu, da povezava ne dela in da bodo že "oni" poskrbeli da bo pršu telekom popravit zadevo in se kasneje spretno izmikali, da ne vedo kaj je narobe in naj celo jst nabavm ksnega električista da pogleda kablovje, če je v stanovanju vse uredu sm vidu d to ne gre nikamor. Sicer sicer sem od centrale oddaljen okol 500 m (direkt) pa zgleda, da so kabli napeljani vse okoli tako da je razdalja več kot 3 km. To sm zvedu komaj od soseda, ker je on naroču net še mal prej kot jst in so nardili že vse meritve in ugotovili d ni dobre povezave.
Sam ne da bi t-2 že takoj na začetku povedal, da pri meni ni možn vdsl, NE arogantno se izmikat in pravit, da je pri meni problem;((
Da o telefonski dosegljivosti ne govorim (neskončno čakanje na informacije) in ne odgovarjanje na emaile. Peecka jim...
Open mind for a different view

Kajzar ::

Odklop PSTN linije z namenom priklopa na polno razvezano zanko je izredno tvegana poteza za vse tiste, ki potrebujejo konstantno dosegljivost preko telefona; VoIP je lahko takim ljudem zgolj v ceneno alternativo. Edino kar VoIP premore je nizka cena, medtem ko so kakovost, zanesljivost, zasebnost in kmalu tudi varnost izraziti aduti klasične telefonije. Ne predstavljam si klicnega studia, ki bi uporabljal le ip telefonijo; posel bi jim propadel preden bi rekel keks.

SasoS ::

Zasebnost in varnost so slabi izgovori telekomunikacijskih podjetij ki jim voip niža nerazumljivo visoke cene. Res je da bo na kvaliteti in zanesljivosti potrebno še kaj postorit ampak ni razloga da bi bil voip manj zanesljiv kot 100 let stara tehnologija.

NavadniNimda ::

Dobro napisano! Me prav zanima, zakaj Telekomarji širijo take floskule.:8)
Sej vemo zakaj - folk jim MNOŽIČNO uhaja na T-2, baje pa sta po nepotrjenih informacijah v zadnjih 3 mesecih, dva uporabnika pobegnila tudi na Voljatel.:D

Vsaka firma, ki posluje večinoma prek telefona, bo seveda šla k T-2. To velja tako za tiste, ki se grejo telefonski marketing, v omrežje Telekoma, kot tiste špedicijske in druge, ki veliko kličejo v tujino. Cena se lahko več kot prepolovi v enem mesecu.:))

Zgodovina sprememb…

««
59 / 62
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135671 (19617) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

Oddelek: Omrežja in internet
315666 (2971) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036245 (15652) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18961588 (42960) OmegaBlue

Več podobnih tem