Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

SasoS ::
So what...ti je tok težko napisat en dopis pa poslat na Telemach? Ali bi raje da te Telemach odklopi potem boš pa 14 dni brez vsega (kot se nekaterim dogaja). Potem boš pa pizdil kolk so te nategnl...počakaj da ti T-2 dela, riskiraj tistih 8 jurjev še za eno naročnino pri Telemachu in si prihrani živce.

sleby ::
ok, sem popravu iz kb/s na kB/s.
a popravim se cel post in dodam se locila ter velike zacetnice?:)
uglavnem vsi vedo kaj sm hotu povedat.
a popravim se cel post in dodam se locila ter velike zacetnice?:)
uglavnem vsi vedo kaj sm hotu povedat.

Narcos Satanicos ::
zanimivo je da v obratno smer pa pri telemachu nimajo problema, torej če ti njih pooblastiš za odlop od nekega drugega ponudnika...
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

deniss23 ::
jutri mi pridejo priklopit t-2 pa se mi je danes pokvaru računalnik, naroču sm telefonijo in tv, mogoče to pomen ker mi računalnik ne dela, da ne bo možen priklop?

]Trix[ ::
deniss23: Je mozn priklop ne glede na to da ti ne dela komp. Samo brez panike.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

Tinez ::
Končno sem priklopljen na t-2. Imam popoln razvez in samo vdsl brez telefonije ali tvja.
Čakal sem 2 meseca in vmes zapravil ene 5k za klicarjenje na telekom in t-2. Naročeno imam 10/2, realno imam max 1000kB/s dl in 160kB/s ula. Hitrost dl mi zelo niha tudi do 400kB/s razlike. Ul če je poln do konca rahlo vpliva na dl, oz da povem drugače, takrat začne dl bolj nihati. Multiplayer sem zdaj sprobal samo 1 strežnik v slo in mam tam 40ms pinga. V dcu mam lahko max ene 10 sočasnih dlov, drugače se začnejo connection timeouti.
Če dlam iz slo ftp strežnika imam dokaj stabilne dl nad 1MB/s.
Največ sem pa do sedaj posnel 3,9GB v eni uri.
Čakal sem 2 meseca in vmes zapravil ene 5k za klicarjenje na telekom in t-2. Naročeno imam 10/2, realno imam max 1000kB/s dl in 160kB/s ula. Hitrost dl mi zelo niha tudi do 400kB/s razlike. Ul če je poln do konca rahlo vpliva na dl, oz da povem drugače, takrat začne dl bolj nihati. Multiplayer sem zdaj sprobal samo 1 strežnik v slo in mam tam 40ms pinga. V dcu mam lahko max ene 10 sočasnih dlov, drugače se začnejo connection timeouti.
Če dlam iz slo ftp strežnika imam dokaj stabilne dl nad 1MB/s.
Največ sem pa do sedaj posnel 3,9GB v eni uri.

Javon ::
Zivjo
Mene, pa zanima, koliko casa traja od podpisane poslane pogodbe(9.12.05) do odgovora o moznem priklopu.Koliko casa potem se traja, da te dejansko priklopijo? (narocil sem 10/10 + 1xTV)
.
Hvala in LP
Mene, pa zanima, koliko casa traja od podpisane poslane pogodbe(9.12.05) do odgovora o moznem priklopu.Koliko casa potem se traja, da te dejansko priklopijo? (narocil sem 10/10 + 1xTV)
.
Hvala in LP
Smoke em if you got em!

no telefon mi zal ne dela.
a kdo ve kaj bi lahko bil vzrok?
ne morm niti vn klicat niti notr, ceprav je una na t2 rekla, da bi notri ziher moglo delat.
dobil pa sem siemens gigaset a120.
a kdo ve kaj bi lahko bil vzrok?
ne morm niti vn klicat niti notr, ceprav je una na t2 rekla, da bi notri ziher moglo delat.
dobil pa sem siemens gigaset a120.

Malkec ::
Končno nekdo samo z internetom. Stvari se očitno premikajo

/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

@Malkec: Telefon in TV nista nikoli bila pogoj pri T-2.
gigaset a120...to je analogen telefon. Ne IP??
gigaset a120...to je analogen telefon. Ne IP??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()

kisuzele ::
Mene je vceraj odklopil telekom kot smo bili zmenjeni,priklop sem opravil sam,seveda link lucka ni nehala utripat.Poklicem T-2 in cez 20 minut je link vzpostavljen.IP telefon ne dela,STBja pa tko se nimam.Brzine so porazne,sploh pa upload.Se zaenkrat nic ne sekiram,ker sem se enkrat preveril pri T-2 ki se vedno trdi da v krogu 2km garantirajo pakete ki si jih narocil.Mal potrpljenja,pa bo ze.Email smo zrihtal sele danes taklo da se pocas stvari izboljsujejo.Pri Siolu sem imel 4MB/0.5MB in sem siguren da bom koncal na 10/10 tako kot sem narocil.Po novem letu bo za kupit wireless Belco-3000 potem se bo pa ze lazje dihal,pa se optika bo v naslednjih dveh letih po celi Ljubljani tako da ce ne bo potresa bo vse v redu.
Whatch out,CIA is everywhere

Sumski ::
Še enkrat vprašam če kdo slučajno ve, kdaj lahko računamo na priklop tisti ki želimo ohraniti telefon pri TK?

Jaffa ::
Mene zanima, kak kaj 1M/256k paketi delajo?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

ja gigaset a120 je wireless in je analogni telefon.
mi je pa ubistvu vseeno a mam iptel al analognega, edini pogoj je, da je brezzicen.
dons jim na helpdesku sploh ni blo jasno kaj da fak je gigaset a120 in so mi postavl vprasanje: a to mate vi aminota ane?
po tem se nism kej vec dost trudu in sm se odlocu, da poskusim jutri znova in dobim koga bolj sposobnega na telefon:)
mi je pa ubistvu vseeno a mam iptel al analognega, edini pogoj je, da je brezzicen.
dons jim na helpdesku sploh ni blo jasno kaj da fak je gigaset a120 in so mi postavl vprasanje: a to mate vi aminota ane?
po tem se nism kej vec dost trudu in sm se odlocu, da poskusim jutri znova in dobim koga bolj sposobnega na telefon:)

Če je analogen telefon je priklopljen na Phone na VOOD switchu (logično). VOOD mora seveda biti ustrezno konfiguriran. Če so ti ga naštimali na IP telefon ga morjo preprogramirat!

MTm2H37rqt7B ::
Danes sem se pogovarjal z monterjem T-2, ko mi je prinesel opremo, da se ljudje pac pritozujejo nad obupnimi prenosi... in je pac povedal da telekom (ceprav je zgubil tozbo) ni odstranil vseh prenapetostnih zascit, ceprav T-2 montira svoje.

strelec74 ::
No pa da še malo jaz pokomentiram...
Na preklop sem od podpisa pogodbe čakal dober mesec, mogoče kak dan več...potem so prišli fantje od t-2, da mi namestijo opremo. Čez dva dni so prišli Telebajski in sem moral vrniti Adsl modem in NT napravo....Drugi dan je zadeva delala na pol...internet ok, telefon pa samo dohodni klici....Čez tri dni ni delalo več nič...kao tehnične težave! Ok, štekam...gužva, malo neznanja s strani tehnikov, malo telekom nagaja, bla bla...
No to nedelovanje je trajalo 4 dni...dokler nisem popizdil in jih klicaril vsak dan, tudi večkrat na dan in zahteval, da zadeve poštimajo sicer bom zamenjal ponudnika...in končno...ne boste verjeli...včeraj se je začelo premikati in danes mi deluje vse kot se šika...telefon, internet, fax...
Hm...kaj naj rečem...upam, da bo tko tudi ostalo...za zdaj so hitrosti take kot sem naročil (1 Mbps / 256 Kbps)...telefon deluje normalno, sliše se precej dobro...vsako toliko malo, ma res malo ponagaja (za delček sekunde je slabši sprejem)...danes sem opravil tudi prvi mednarodni klic v Kanado...brez problema sem govoril 20 minut za 200 SIT.
Glavna poanta je to, da vztrajajte...klicarite jih, tudi sem pa tja kaj zatežite in predvsem ne obupat...aja pa še to morda za zanimivost...odjavil sem se od telekoma in siola in z njimi nimam na srečo nič več skupnega :))))
T-2 rules!!!!
Na preklop sem od podpisa pogodbe čakal dober mesec, mogoče kak dan več...potem so prišli fantje od t-2, da mi namestijo opremo. Čez dva dni so prišli Telebajski in sem moral vrniti Adsl modem in NT napravo....Drugi dan je zadeva delala na pol...internet ok, telefon pa samo dohodni klici....Čez tri dni ni delalo več nič...kao tehnične težave! Ok, štekam...gužva, malo neznanja s strani tehnikov, malo telekom nagaja, bla bla...
No to nedelovanje je trajalo 4 dni...dokler nisem popizdil in jih klicaril vsak dan, tudi večkrat na dan in zahteval, da zadeve poštimajo sicer bom zamenjal ponudnika...in končno...ne boste verjeli...včeraj se je začelo premikati in danes mi deluje vse kot se šika...telefon, internet, fax...
Hm...kaj naj rečem...upam, da bo tko tudi ostalo...za zdaj so hitrosti take kot sem naročil (1 Mbps / 256 Kbps)...telefon deluje normalno, sliše se precej dobro...vsako toliko malo, ma res malo ponagaja (za delček sekunde je slabši sprejem)...danes sem opravil tudi prvi mednarodni klic v Kanado...brez problema sem govoril 20 minut za 200 SIT.
Glavna poanta je to, da vztrajajte...klicarite jih, tudi sem pa tja kaj zatežite in predvsem ne obupat...aja pa še to morda za zanimivost...odjavil sem se od telekoma in siola in z njimi nimam na srečo nič več skupnega :))))
T-2 rules!!!!
Simon

dexterboy ::
Hojla!
Pa da še jaz dodam svoj piskrček
Poslal sem konec novembra podpisano pogodbo na T-2 za priklop na net v Postojni, kjer nimam ničesar od prej, samo parice so speljane do flat-a. Zanimal sem se za internet tudi pri kabelskem operaterju Proteus (bi ga vzel skupaj s kabelsko TV), pa so mi vrli notranjci odgovorili, da hočejo samo za priklop 40.000 SIT!!!
Če so oni gladki... sem ja Americo Vespuci
. Torej... po dveh dnevih klicanja na T-2 le dobim nekoga, ki mi pravi, da so 01.dec. poslali na Telekom zahtevek - poizvedbo in da bo odgovor najverjetneje naslednji teden, potem bo pa trajalo še okoli dva tedna, da izvedejo priklop.
Torej bom moral letošnje pismo dedku mrazu še vedno poslati po navadni pošti
Skratka... ali ima kdo kakšne telefonske ali pa e-maile od AlKaide, ker bi človek z največjim veseljem naročil en bombni napad na ta zarukan, prf... Telekom.
Sej bomo lahko čez nekaj let imeli celo evropske plače, ampak bomo še vedno na Balkanu.
Če se ne motim, iščeta Kanada in Avstralija po 300.000 delavcev. California, here i come
Pa da še jaz dodam svoj piskrček

Poslal sem konec novembra podpisano pogodbo na T-2 za priklop na net v Postojni, kjer nimam ničesar od prej, samo parice so speljane do flat-a. Zanimal sem se za internet tudi pri kabelskem operaterju Proteus (bi ga vzel skupaj s kabelsko TV), pa so mi vrli notranjci odgovorili, da hočejo samo za priklop 40.000 SIT!!!

Če so oni gladki... sem ja Americo Vespuci

Torej bom moral letošnje pismo dedku mrazu še vedno poslati po navadni pošti

Skratka... ali ima kdo kakšne telefonske ali pa e-maile od AlKaide, ker bi človek z največjim veseljem naročil en bombni napad na ta zarukan, prf... Telekom.
Sej bomo lahko čez nekaj let imeli celo evropske plače, ampak bomo še vedno na Balkanu.
Če se ne motim, iščeta Kanada in Avstralija po 300.000 delavcev. California, here i come

Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

ToniT ::
@DexterBoy: Če se ne motim, iščeta Kanada in Avstralija po 300.000 delavcev. California, here i come 
Zemljepis pa te malo j....?

Zemljepis pa te malo j....?

pizdindim ::
Matic0
Ja, nisi edini.
Probleme s TV imam že 2 dni. Tudi ping in prenos sta obupna. Ping je očasno celo čez 2000 ms, DL do 50 kB/s. Vse skupaj je očitno povezano. Čim poženem DL, na TV sploh ni več slike. Do ponedeljka je bilo vse OK. DL 1,13 MB/s, UL 220 kB/s. Paket je 10/2.
Jih bo treba poklicat, kaj čarajo. Samo časa nimam ravno preveč za poslušanje njihove muzike.
Ja, nisi edini.
Probleme s TV imam že 2 dni. Tudi ping in prenos sta obupna. Ping je očasno celo čez 2000 ms, DL do 50 kB/s. Vse skupaj je očitno povezano. Čim poženem DL, na TV sploh ni več slike. Do ponedeljka je bilo vse OK. DL 1,13 MB/s, UL 220 kB/s. Paket je 10/2.
Jih bo treba poklicat, kaj čarajo. Samo časa nimam ravno preveč za poslušanje njihove muzike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pizdindim ()

jolbek ::
Tudi jaz sem zadovoljen uporabnik t-2-ja, zanima pa me čekdo ve, ali se da priključit TV, ki nima scarta. Ima samo navaden antenski vhod. Ali je kakšen način. Ni mi, da bi šel kupovat nov TV, ker je ta še čisto dober.

Hux ::
Dosti krat sem ze zasledil da pravite da vas telekom odklopi in vi sami klicete na T2 da lahko pridejo.
Mislim kaka kurceva firma te je T2 sploh da mora uporabnik sam klicati in opominjati T2 da mora nekjaj naret.
Mislim kaka kurceva firma te je T2 sploh da mora uporabnik sam klicati in opominjati T2 da mora nekjaj naret.

bradek ::
Kaj pa drugega ostane T2 kot cakati na sporocilo Telekoma, da je bil uporabnik preklopljen, ce le to nikoli ne pride?

strelec74 ::
Hux: no pri merni je bilo drugače...najprej je prišel t-2 in mi namestil opremo...potem pa je prišel Telekom in vzel NT in DSL modem. Telekom te mora odklopiti, ker imajo sklenjeno pogodbo o tem s t-2...finta pa je v tem, da te telekom sploh ne obvesti o tem kdaj naredijo preklop...so zelo profesionalni in potem ti še pošljejo račun za naročnino na ISDN za cel mesec december, čeprav so me odklopili 2.12.2005 (sem preveril osebno)! Super, ne?
S strani Siola so mi vsaj poslali pismo v katerem me obveščajo o odklopu...
S strani Siola so mi vsaj poslali pismo v katerem me obveščajo o odklopu...
Simon

Tody ::
Jaffa men dela paket super kar se tiče hitrosti samo velikorat prekine nevem še zakaj vrjetno nekje napaka.

antonija ::
Ljudlje majo probleme s T2, sam problem je da so te osebki najglasnejsi na temle forumu (z medeno na celu). Random obiskovalec zato dobi vtis da gre vsem vse narobe, ceprav je dokaj veliko postov da vse dela, ampak je en post na osebo. Tema ma pa ze tolko strani da ga ni heroja ki bi se mu ljubilo iskat poste...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

@jolbek: moj I3 STB ima tudi antenski izhod, ne vem pa na katermu kanalu oddaja. Za Aminota ne vem.

jolbek ::
SasoS saj Amino ima tudi antenski vhod in izhod, samo mislim da je to ločeno in namenjeno verjetno za dodatno anteno ali kabelsko al pa kaj drugega, ne vem. Ali kdo ve če obstaja varianta? Na T-2 so mi rekli da ne.

MEDENA ::
antonija: kaj pa je ? kaj se kurčiš....država te jebe za 1 sit, a jaz pa ne smem vzdignit glasu tisoče sit stroškov?

AirDevil ::
Jz sploh ne vem kaj se tok vsi kr neki pizdite dol in gor T1, T2. Imajo probleme jebejo en druzga, najdalj kar se loh zavleče je do konc aprila, ko se izteče 6 mesečni rok ki je zapisan v pogodbi z T1 in T2. Ti nesrečneži ki kle pišejo so bili tako neučakani in so si šli sami iskati opremo nevede ali bodo imeli priklopljeno ali ne, ker seveda T2 je reku da bo pol pa T2 dobi od T1 odgovor da zaradi bla bla bla ne morejo priklopiti in štorija se je začela. Jz lepo uživam v svojem siolu že dva meseca in preplačujem teh 10k (mam povezavo 2mb) čeprav sem podpisano pogodbo vrnil 14.10.2005. Ko se bo vsa ta "TEORIJA ZAROTE" končala mi bodo že prinesli ta modem in me priklopili tako da nasvet vsem naj se kar naročijo na T-2, ker se na sedanje stanje defenitivno splača in preprosto čakajte. Seveda lahko se greste svojo vojno in zapravleta po par "k" na dan za telefon ali pa preprosto potrpite da se scena odvije sama in vam bo to prihranilo veliko živcev. Sem pa 100% da bom eden od zadnih v LJ, ki bom dobil T-2 ker živim na JV delu Ljubljane in kolikor vem so začeli priklaplati na SZ Ljubljane in se pomikajo navzdol.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AirDevil ()

deniss23 ::
a ima še kdo takšne probleme kot jaz z monterji že cele 3 TEDNE me nategujejo da mi pridejo priklopit pa jih ni, vsak drug dan jih kličem, sploh ne štekam kaj jim je, a me majo za norca... kaj lahko sploh storim sm pa iz NM !

NavadniNimda ::
Evo tole je zanimivo:
http://24ur.com/naslovnica/novice/gospodarstvo/20051214_3066158.php
Ni čudno, da je prejšnji teden APEK tako hitel zagotavljat, da bo Telekom kaznovan, če ne bo T-2ju omogočil čistih paric. Zdej vemo zakaj je bilo toliko tega "zagotavljanja" po TV in po cajtngih - bojijo se Bruslja!
http://24ur.com/naslovnica/novice/gospodarstvo/20051214_3066158.php
Ni čudno, da je prejšnji teden APEK tako hitel zagotavljat, da bo Telekom kaznovan, če ne bo T-2ju omogočil čistih paric. Zdej vemo zakaj je bilo toliko tega "zagotavljanja" po TV in po cajtngih - bojijo se Bruslja!

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()

kitl76 ::
Mah ta Bruselj še dolgo nebo nič naredil kot sem prebral piše prvemu opominu sledi šele drugi in šele na to se izvede postopek pred sodiščem. Se pravi ima TK še kar veliko časa za zajebavanje.

]Trix[ ::
Eto glihkar prnesu dam vso opremo. Sicer je trajal kar nekaj pokurjenih zivcov in gsm impulzov, vendar po dveh tednih imam vse. TV dewla, telefon pa se ne. Skos gori "connect server". Ze klical na T-2 in naj bi bila proti veceru stvar urejena. Bomo vidl. Pol pa k bo vse delal tko k treba, bomo spet zacel hvalt T-2 :)
PS. Za prejsnje "nezgode" z T-2jem si preberite nekaj postov nazaj :)
PS. Za prejsnje "nezgode" z T-2jem si preberite nekaj postov nazaj :)
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

TommyLee ::
Počasi začenjam biti živčen. Čakam že mesec pa pol in ne duha ne sluha o T-2u. Ne vem al jim je težko poklicat al pa napisat e-mail, kak je z dostopom pri meni.. Joj joj. Sej jih razumem, da imajo gužvo, sam so jo z malo logike lahko tudi pričakovali in zaposlil malo več ljudi.
Vau celo Matevz Turk je clan tega foruma od leta 2002; nick: mturk.. Svašta...

Vau celo Matevz Turk je clan tega foruma od leta 2002; nick: mturk.. Svašta...
www.dornik.si

A je teb težko poklicat? BTW: ko sem bil tam sem slučajno slišal da stranke ki jih je telekom zavrnil zaradi pomanjkanja rezervnih parov, T-2 ne bo obveščal, da priklop trenutno ni možen. Baje so se tako odločili zaradi tega da imajo boljše izhodišče pri tožbi. Ne mene prašat zakaj...pokliči na T-2 pa boš videl kje si obtičal.

d0rK ::
Poklici na T-2 ... To ej bl VIC anede?!
Ce bi tej mungoti postimal support bi blo MEGA. 5 dni ze klicem skos pa ne pridem do njih.
Ce bi tej mungoti postimal support bi blo MEGA. 5 dni ze klicem skos pa ne pridem do njih.

elhombre ::
@deniss23
Lahko se malo trpis ali pa poklices trznega inspektorja v NM in se malo pogovoris z njim.
Lahko se malo trpis ali pa poklices trznega inspektorja v NM in se malo pogovoris z njim.
Doomsday is coming!!

Brane2 ::
Tik predren sem AMinota odnesel nazaj, sem ga za štos vklopil, čisto iz firbca, da vidim vsaj kako dela.
Usodna napaka. Je kar pri bajti ostal.
Sem mislu, da ker mi speedtest.si kaš dload hitrost samo 4+ Mbit/s da pač TV odpade. Pokličem na T-2 in tip pravi, da mi je on nameril 13-15 Mbit/s.
Sem bil ziher da blefira. A glej ga zlomka, ko gledajo TV in fok naklada preko IP telefonov, jaz lahko brez problema DLjam zadeve.
Očitno tist speedtest ni ravno bog in batina.
Sem pa vprašal za news server in pravijoda tega na t-2 ni. Škoda, a ni panike. Bom pač svoj privat server postavu.
Usodna napaka. Je kar pri bajti ostal.

Sem mislu, da ker mi speedtest.si kaš dload hitrost samo 4+ Mbit/s da pač TV odpade. Pokličem na T-2 in tip pravi, da mi je on nameril 13-15 Mbit/s.
Sem bil ziher da blefira. A glej ga zlomka, ko gledajo TV in fok naklada preko IP telefonov, jaz lahko brez problema DLjam zadeve.
Očitno tist speedtest ni ravno bog in batina.
Sem pa vprašal za news server in pravijoda tega na t-2 ni. Škoda, a ni panike. Bom pač svoj privat server postavu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Racko ::
Iz prve roke na T-2 helpdesku sem izvedel, da tistim, ki jim download dela solidno in upload klavrno morajo Telekomovci se neke druge varovalke ven pobrat. T-2 in Telekom bi se naj zmenila naslednji teden, da se bodo te varovalke odstranile.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38050 (21996) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38937 (18344) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63128 (44500) | OmegaBlue |