» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
44 / 62
»»

]Trix[ ::

A kdo ve zakaj je pr Belco BCIP 300 telefonu se pc port uzad in kaj se da s tem narest :) Pa kje se da kaksna navodila bolj poglobljena dobiti za tale telefon?
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

xgo ::

bdx
nimamo vsi tako sreco kot ti 8-) :D

Brane2 ::

Trix:

Točno to sem jaz včeraj vprašal. Tisti port je za nadzor preko PCja in za evidenco (izpis imena klicočega itd) vendar programja za to ne mislijo dati zaradi možnosti zlorab.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

NavadniNimda ::

Tlele so rezultati, ki so jih posredovali novinarjem::|

http://www.t-2.net/Opodjetju_0.html

Zgodovina sprememb…

elhombre ::

@]Trix[
www.belco.co.kr.
V PDF obliki naj bi bile specifikacije vendar je za BCIP-300 file prazen oziroma corrupt;da se downloadad samo BCIP-3000 PDF file.
Mogoce bo v prihodnosti kaj novega tukaj,bo treba vcasih preveriti.
Doomsday is coming!!

alfasud ::

A kdo ve zakaj je pr Belco BCIP 300 telefonu se pc port uzad in kaj se da s tem narest :) Pa kje se da kaksna navodila bolj poglobljena dobiti za tale telefon?

Lahko ga uporabiš tako: vood (multicast) -- > Telefon --> STB in maš telefon na dosegu roke !

opajec ::

8-) Če vam bo kaj pomagalo navodila za Belco IP telefon 300 so na tej strani:
http://www.dsc.si/?TLC=Main.Products&pr...

Če pa mi kdo javi kako lahko dodam datoteko v pdf obliki pa jo prilimam gor. :D

podbevna ::

Hmmm, v tem dokumentu je tudi login in password za dostop v SIP telefon. Tam lahko nastavljaš VSE. Kar pomeni, da lahko tudi vse zbrkljaš.

pumaxx ::

Res smešno. Kdo koga nat... ?

Klik

antonija ::

Fant je vrjetno podnajemnik in tel. prikljucek ni pisan na njegovo ime. So what?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

elhombre ::

Nasvet za vse ki se jim zdi da nimajo prave hitrosti.Jaz sem povezal vse ( razen STB,ki ga se nimam ) na razdelilec ( 5 x ) in vse skupaj danes resetiral in glej takoj sem prisel cez 800 kB/s.Upload mi se vedno ne dela ( Telekom ) in bom pac moral pocakat na obisk monterjev.Prvi dan nisem videl vec kot 50kB/s;danes je moj cetrti dan po prikljucitvi.Imam 10MB/10MB paket,komplet.Telefona mi se vedno niso vklopili.
Doomsday is coming!!

A kdo ve tele passworde za telefon za Device Config...

Iz linka zgoraj je možno priti do dokumentacije telefona. V njej piše kako prideš v konfiguracijo, kaj vse lahko počneš in ja tudi privzeto uporabniško ime in geslo.

"Privzeto uporabniško ime (User Name) je “admin”. Privzeto geslo (Password) je “dbl#admin”."

To ne dela. Vsaj ne, ko ti T-2 vpiše konfiguracijo v telefon. Takrat spremenijo tudi username & pass...

luka74 ::

Sem opazil da je T-2 objavil nove splosne pogoje: Klik

A je kdo tole "line-by-line" primerjal z prejsno verzijo (iz oktobra)? Kaj so novosti/spremembe?

NavadniNimda ::

@LUKA74 - LOL, pa res:D
Bo treba en DIFF narest, da ne bomo spet na*egnjeni.;((

A je komu ratal se konktat gor na telefon prek httpja?

To možnost so na T-2 zaklenili.

Kot pa so mi na DSCju razložili, delajo ti telefoni po SIP protokolu in so lahko za enduserja zelooo zanimivi.

Tak telefon je lahko povsem samostojen- se pravi lahko dela brez "centrale", telefonskih številk itd. Ti lahko pokličeš drugi SIP telefon s tem da mu poveš kateri IP naj pokliče. Telefonska centrala je samo strežnik, katerega telefoni sprašujejo katera tel. številka je kateri IP.

Programe za strežnik se dobi (tudi v odprti kodi ?), protokol pa je javen (RFC 3261).

Telefoni so med drugim zaklenjeni tudi zato, ker mora imeti nadzor nad njimi T-2, tudi zaradi zakona. Ta namreč ukazuje ponudnikom teh storitev omogočiti prisluškovanje cesarjevim službam.

Tu pa pridemo stvari, ki vznemirijo moj želodec. Dokler gre za prisluškovanje v neki telefonski centrali, ki ni moja last, to še lahko razumem.

Amapk glede na naravo komunikacije (telefončka se pogovarjata med sabo po netu) gre tu za zadeve, ki očitno omogočajo mojim napravam, DA POŠILJAJO MOJE PODATKE TUJCEM BREZ MOJE VEDNOSTI.

Mislim, da bom prav v kratkem preštudiral RFC3261, se poukvarjal z VOODom, ga nadomestil s svojim switchem/firewallom in ga zabrisal na polico.

Vse kar je prav, ampak da me cesar izpostavlja nevarnosti samo zato, da bi mi lahko prisluškovala tudi njegova dresirana opica, je pa malo preveč.

Ginginova ::

Brane2, prav VSI klici, ki ga boš s T-2jevega telefona opravil gredo preko T-2 telefonske centrale, ki je seveda priključena na "magično" škatlo za zakonito prestrezanje telefonskih pogovorov.

Ogo

Ne bom ti ugovarjal, ker o tem še nič ne vem. Tip na DSCju je rekel drugače (ali sem ga vsaj jaz tako razumel).

No, bomo prebrali RFC, zakurblali Ethereal in si pogledali, kaj se dogaja na mreži...

somebody99 ::

A ma kdo kak dober predlog za mene?

Do sedaj mi je internet delal tako da sm ga lahko uporabljal no, upload itak nikol dovolj za 2 Mbit up. Od predvcerajsnim pa mi uploada se samo najvec 4 kbs downloada pa 200 kbs. Posledicno mi telefon ki nikoli ni delal v redu(drugi me slisijo koda se vozim ob avtocesti) sedaj sploh ne dela. Ker uploada ni dovolj sedaj drugi ne slisijo mojega glasu in tako ne morem poklicati t2 narocniske sluzbe. Poslal sem jim nekaj mejlov a nisem dobil nobenega odgovora.
Da bi pa sel klicati iz mobitela pa tudi obubozam ker jih je zelo tesko dobiti na to telefonsko.

In potem se naj govorijo da je telekom vse kriv. Profesionalnost od t2 je pa tud na "vrhuncu"

j**** pa tak internet

Me pa zanima ce bom za to moral placati polno ceno, ko dobim poloznico, ce mi v 14 dneh odkar imam t2 niti en dan ni delalo kot bi moralo.

lp

MEDENA ::

reklamiraš.

BineZerko ::

Lepo dokumentiraj (ne)delovanje in pošiljaj emaile.
Potem pa račun reklamiraj še pisno in priloži vse dokaze.
To je po mojem edini način.

jezst1 ::

@somebody99 :

Meni včeraj prav tako ni delal IP-telefon zaradi prenizkega uploada - sem zamenjal vtikač za telefon (tisti s 3 špicami, ne vem kako se bolj učeno reče:D ) - prej sem imel razdelilnega za 2 (ostal še iz časov PSTN), pa je upload preveč nihal - od 400 Kbps do 60 Kbps - sedaj imam drug vtikač, ki ni razdelillnik - konstantno 860 Kbps uploada (1/1 paket) - ob tem da je še kabel vmes po domače štukan. Signal je skratka precej občutljiv (štukani kabli, razdelilniki - če se le da ne).

Stari razdelilniki pa odlično delujejo na kablu od gatewaya do starega PSTN telefona - sem na isto vtičnico na gatewayu tako priklopil kar 2 telefona, da se jih tudi več - vse dela:))

jezst1 ::

Spet mi je upload padel na 66 kbps;( Sem zamenjal tisti vtikač z onim prejšnjim in glej ga zlomka upload takoj 735 kbps ... očitno bo treba res tisti štukan kabel zamenjat + vtičnico.
Tako da vsi ki se razburjate zaradi preslabega uploada na T2 najprej raje preverite napeljavo doma po hiši. Nasvet vsem, ki še čakate na priklop: Nikar ne pustite monterja prej iz hiše, dokler ne stestira hitrosti na www.speedtest.si. Fantje imajo veliko dela in jo najraje kar čim prej odkurijo dalje:D

SasoS ::

speedtest.si meni kaže 1Mbit/s upload čeprav lahko folk od mene vleče čez 200K/s...tko da to mi je sumljivo.

saos : do ponedeljka jih še počakam, potem začnem težit.

@jezst1:

kok naj js zdj vem kir vtikac imam, vem sam da za na zunaj lahko vkljucis tri kable, druga pa ne vem:)

Pa tud to se mi zdi cudno da bi lahko to bilo krivo, ce en dan v teh 14 dneh pa je delalo OK, druge dni pa tudi bolse kot pa sedaj ko sploh nimam uploada

@MEDENA: bolj se imel v mislih da speedtest.si ni ravno zanesljiv :)

Soprano ::

@SasoS: meni je speedtest.si na kablu tudi pokazal manj, kot je šel skupen upload preko mule. Na koncu sem ugotovil, da je bil problem pri meni (RWIN size) in da sem z večimi sejami dosegal maksimum hitrosti, z eno samo sejo pa ne (tudi s FTPjem ne).

Vsi Speed testi namreč merijo eno samo sejo, tako da moraš imet za optimalen rezultat tudi optimalno porihtan OS =)

clarity99 ::

zivjo, a se komu drugemu strajka T-2? Meni ze ene par dni, se posebej pa danes delo zelo bogo. Paketki se zgubljajo, timeouti, potem dela, ne dela,... Enkrat mi je celo modem zgubil sinhronizacijo.
Na tel. stevilko jih je pa itak nemogoce dobit (tudi preko mobitela ne). Saj vem da so porodne tezave, sam tale porod se pa ze kar malo dolgo vlece!!

To verjetno samo pomeni, da imaš motnje na liniji.

če je temu tako, ti bodo verjetno morali spremeniti profilin mogoče zmanjšati hitrost.

@clarity99:

jaz imam iste tezave ze 3 dni, uploada 4 kbs, downloada 200 kbs. Imam pa paket 10/2

Se mi je stvar malo prej sesula. Modem je bil sinhroniziran, a stvar ni šla nikamor. Sem mislu, da kej praskajo po DNS strežnikih in sem zakurblal svojega, pa je blo isto. Na koncu sem poštekal, da default gateway ne dela. Modem pa ni kazal znake težav- bil je sinhroniziran. Čisto za štos ga ugasnem in spet prižgem, pa se ne sinhronizira več.

Počakam 10 minut, modem se sinhronizira in stvar dela.

clarity99 ::

jaz sem ugotovil da mu tezave delajo predvsem p2p zadeve, pa ceprav jih drzim recimo krepko pod limitom. Imam 10/2 paket, speedtest.si tudi pokaze nekaj takega, p2p pa imam recimo na 100-150k/s UL, in 200 k/s in zacne vse strajkat.
Kot da bi en router vmes imel tezave z ogromno povezavami. Ko sem bil se na Siolu nisem imel teh tezav, tako da je dvomim da je problem pri meni, bom pa za foro poskusil se z linuxom.
Ce imam recimo eno samo povezavo z velikim DL ni problema (gre tudi do 1000 k/s).
No, vcasih se vedno ne dela nic, tudi ce nimam p2p-ja, ampak je bolj redko.

kako pa drugim to deluje?

@Soprano: jaz imam rwin na 500K, poleg tega pa s ftpjem z eno povezavo dosežem moj poln upload. Sicer pa če uploadaš imajo kvečjemu oni premajhen rwin :P

Meni je čez vikend normalno delovalo. Brez izpadov, normalen ping. Sem pognal celo nekej torrentov (za testirat :D) pa je vkleklo na polno 10Mbit.

pizdindim ::

clarity99
Strinjam se s tabo. Pri meni zadnji teden tudi sicer ni v redu, ampak še kar gre. Pingi so cca. 25ms, DL pa 400-500 kB/s. Pri navadnem DL ping naraste na cca. 70ms, pri p2p (eMule, BitTorrent) pa je čez 2500ms, pa tudi vse ostalo odpove. TV sploh ne dela več, javlja Connection Time-out, .... DL in UL sta pri tem oba pod 50kB/s. Imam paket 10/2.

brixie11 ::

Saos. Kaj pa ta govorica okoli prenapetostne zascite?

Lp.: Brixie
Za novopecene starse: http://www.brixie.com

Racko ::

Prenapetostne zascite so na vecini central ze odstranjene.

Disruptor ::

Ne moreš verjet, jaz čakam brez interneta doma že 21 dni!
A je sploh še kdo dalj časa čakal da so poštimal? Opremo T-2 imam že skor en mesec doma, pogodbo oddal že 4.10.05.
Tisti dan ko imam srečo da dobim koga na linijo obljubijo da bodo zrihtal in poklical pol pa nič....pa spet...
Pošiljam maile, faxe tud pisno.. od 20 mailov dobu 1 odgovor. Urgiral tud pri T1, kjer itak nočejo slišat za T-2.
Naša centrala je v Tržiču, ne poznam sicer še nobenga, da bi mu delal v bližini.
Po moje se bo treba osebno oglasit pr njih ker tole nikamor več ne pelje.;(( ;(( ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Disruptor ()

sleby ::

ce ne drugega bo mnogo ceneje kot pa klicat vsak dan z mobitela.
jz sm mel downtime celih 5 minut in zgleda, da sem lahko prekleto hvalezen za to:)

aja se neki.. a vam dela email?
to je se edina zadeva ki pri meni ne deluje:\

softwar66 ::

pa kaj če bi se vi z problemi malo združili ali pisali kam, razna pisma bralcev, predlagali kakšnja trenja, tednik..., ker si ne predstavljam kako je biti po 14 dni in več brez neta, razen če sem nekje daleč na počitku. Kaj sploh naredijo v roku? tehnčna podpora dela bolj kot ne? telefonu so bolj gluhi kot ja. Sam sem rekel, da počakam na polno razvezan dostop. Bom še čakal, a ta z razvezanimi dostopi in stanjem omrežja je preklemansko huda. A sploh komu dela na polno komplet v kakšnem 10/10 paketu? Ne vem, če bi se lahko kar vdal v usodo in si tedne govoril no saj nekega dne pa mogoče bo. Saj nihče od odgovornih ne reče nič kdaj bo. Še dobro, da računov še ne pošiljajo, sicer pa kdo bi jih pa plačal za tako s(r)(t)anje kot je trenutno.

Ne pretiravaj. Ni še cel mesec naokoli, kar so prvim montirali zadeve in jasno je, da se gužva še ni polegla.
Čakanje brez telefona jasno ne paše nikomur a če še nisi naročil zadeve, pač malo še počakaj z naročilom.

Meni dela praktično vse, ne dosegam pa hitrosti uploada 10/2. Glede na izmerjeno dolžino linije in količino motenj na njej se niti ne čudim.
Prej obratno. Čudim se,d a stvar sploh dela, sploh ker gre linija, ali vsaj njen velik del, po zraku (skupna dolžina 2.140 m).

Potem zgleda da je boljse biti zelo oddaljen od centrale. Pri meni, ki sem 500 m od centrale sem ze 5 dan brez uploada in z downloadom komi 200 kbs. Potem jih pa klicem s tem IP telefonom, ki tudi ne dela zaradi premalega uploada in se derem v tlefon, kr ne pride moj zvok do njih. Obljubljajo skos da bojo zrihtal pa nic, me prav zanima kako dolgo bo tako.
Drugac pa moje mnenje, da vsem ki razmisljate o t2, bols da ostanete na siolu. V treh letih siol ADSLa nisem skupaj imel toliko tezav, kot jih imam s t2 v 14ih dneh

Zgodovina sprememb…

Res žalostno, da imate take probleme. Jaz sem imel v soboto obletnico 1 mesec od priključitve. Cel mesec mi že deluje dobro in nisem imel nobenih omembe vrednih problemov. Nad T-2 sem navdušen in sem prepričan, da nisem edini.

Wega ::

Očitno je res še najbolje in najhitreje da se osebno zglasiš pri njih in malce paseš oči na luštnih puncah v avli. No, meni so telekomovci vse skup odklopili v sredo, počakal sem še do ponedeljka in se oglasil pri T2. Vzel paket, zmontiral in dela. (Vse, razen email)
Je pa zanimivo nekaj: vzel sem najmanjši paket 1/256, po meritvah pa imam tam nekje 900/500.
Da ni čisto en mega mi je jasno, saj imam priklopljene tri računalnike in deca mi kurijo mulo.
je pa hecen tisti 500 uploada, saj je to še enkrat več, kot sem naročil. Razen seveda če me niso pomotoma priklopili na 1/1, potem pa sevaeda ni v redu…
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

ok jz sm ucer klicu da mail ne dela in zdele me klicejo iz t2 da so zrihtal. tko da zdej dela vse:)
zelo zadovoljen:)

rh^ ::

Disruptor: jaz čakam točno od 22.10. z njihovo opremo in zafrustrirano vsak dan zjutraj pogledam na modem, če je lučka LINK nehala utripat. Monter njihov me je klical, da bo prišel do mene, rekel sem mu da ga pokličem nazaj da mu povem kdaj mam čas in od takrat naprej se mi ni več javil. Čakam že 28 dni. Za klice na T2 sem porabil pomojem blzu 10k. Srečno vsem!

rh: pošlji jim odškodniski zahtevek, kakor sem jaz.
««
44 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138050 (21996) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315879 (3184) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038937 (18344) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963128 (44500) OmegaBlue

Več podobnih tem