Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

antonija ::
bojans2000
registriran:
08.12.2005
"T-2 bad, very bad.
"
registriran:
08.12.2005
"T-2 bad, very bad.

Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

clarity99 ::
Pozdravljeni,
zanima me, ce je ze kdo uspel priklopiti SIP soft klienta na T-2 telefonijo?
zanima me, ce je ze kdo uspel priklopiti SIP soft klienta na T-2 telefonijo?

wishmaster ::
Mi ko imamo na firmi VDSL .Me mal zanima ali ima tud kdo drug probleme z dns strežniki ? .Glih tak kot na siolu se dogaja .Sploh noče odpret strani .Seveda na srečo daš 5x osveži in ponavadi dela .

Ne ,ko so nam montiral so to rihtal .DNS je pa že bil vpisan . Vse do včeraj je bilo vredu . Sej so nam mal prej na T-2 zatrdil da jim neki dns nagaja,in naj bi bile težave čez dan odpravljene . Glede hitrosti pa nimam pripomb .Imamo paket 20/10 . Download gre do 18,6 Megabita ,uploda pa do 9,4 .

Zakaj pa ne vpises se kaksen DNS (recimo arnesov, siolov, tm,...)?

rudolfo2 ::
Po Ljubljani se ze koplje in polaga optika.Do konca 2006 bodo polozili optiko v vseh ljubljanskih obcinah,najprej osnovno omrezje potem pa naprej.Baje je carina osvobodila robo in bo do konca leta se veliko ljudi veselih ( ali pa tudi ne ).

MEDENA ::
speedtest.si
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 829.65Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 8.76Mb/s
Pritisni START za ponovno meritev
upload še vedno serje
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 841.45Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.31Mb/s
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 829.65Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 8.76Mb/s
Pritisni START za ponovno meritev
upload še vedno serje

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 841.45Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.31Mb/s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

antonija,bi jih že zdavnaj dopisal ,sam ko nimam root gesla za CC ,jaz lahk sam vidim nastavitve ,spreminjat jih pa ne morm . Mogoč bom pa najdo root geslo
.

Pol pa poklici admina pa mu rec nej naredi kaj glede tega. sej je verjetno placan za to...

spektrum ::

wifi4all ::
a bojo omrezje zagnali, ko bo v celoti dograjeno ali pa bodo posameznim obmocjem ze prej ponudili svoje storitve (gratel + prevdvidoma T-2)? ma kdo kaj informacij o tem?
ze pred casom sem mailal na gratel, pa je bil strel v prazno
ze pred casom sem mailal na gratel, pa je bil strel v prazno
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/
http://www.phljubljana.si/

jELKO ::
Danes je prišel račun od telekoma in na ovojnici piše:
''Poslovite se od starega, veselite se novega.''
Z veseljem. Havala telekom.
''Poslovite se od starega, veselite se novega.''
Z veseljem. Havala telekom.

omarich ::
A si ga natančno prebral?
Sam sem šel na T-2 s kabelskega neta, vzel sem popoln razvez in telefon na T2 zaradi cene in ker mi stara številka nič ne pomeni.
Telekom mi je telefon brez obvestila T2 odklopil 1/12/05. Ko sem jih klical, zakaj ne dela telefon, so mi sporočili, da so me odklopili na osnovi pooblastila T2. Neprijentno, a kaj čemo. Čakam na priklop T2 (trenutno sem v fazi net dela, telefon noter dela, ven ne).
Včeraj me je presenetil Telekomov račun, na katerem so mi zakasirali impulze za november in zraven še polno naročnino na PSTN priključek za DECEMBER. Očitno od mene pričakujejo še božični bonus.
Torej natančno preberite telekomove račune, ker jih očitno srbijo prsti.
o.
Sam sem šel na T-2 s kabelskega neta, vzel sem popoln razvez in telefon na T2 zaradi cene in ker mi stara številka nič ne pomeni.
Telekom mi je telefon brez obvestila T2 odklopil 1/12/05. Ko sem jih klical, zakaj ne dela telefon, so mi sporočili, da so me odklopili na osnovi pooblastila T2. Neprijentno, a kaj čemo. Čakam na priklop T2 (trenutno sem v fazi net dela, telefon noter dela, ven ne).
Včeraj me je presenetil Telekomov račun, na katerem so mi zakasirali impulze za november in zraven še polno naročnino na PSTN priključek za DECEMBER. Očitno od mene pričakujejo še božični bonus.
Torej natančno preberite telekomove račune, ker jih očitno srbijo prsti.
o.

podbevna ::
Jaz sem se jih rešil 18.11. in so mi naredili isto. Moram preveriti pogoje prekinitve naročništva... Drugače jim bom pa zavrnil račun.

MEDENA ::
Zdej sem slišal s TK in so rekli kao da T2 nima ustrezne prenapetostne zaščite???? Kok resnice.
AJD
AJD

ombre ::
Majke mile pa Telekom. Od centrale T-2 sem oddaljen 700m pa me ne morejo priklopit ker Telekom nima prostih paric. Kaj za boga je sploh to? A za ADSL pa tega ni treba? Oz. se parice razlikujejo?
OmbreMan - Galaxy of knowledge

AlienGT ::
Tule se podpišem tudi jaz, telefon odklopljen 30.11 (ravno zadni dan novembra), sporočil mi tega seveda ni nihče, ne T1 ne T2, naročnina za december pa se na računu za T1 seveda veselo obračunava kot tudi vam. Tule bodo kot vidim zopet burke.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

madmitch ::
Ja ja, za ADSL so lahko tanjše parice, ker ima nižjo hitrost kot VDSL.

Nobody is perfect, my name is Nob Ody

madmitch ::
Me prav zanima kakšne kozlarije se bodo domislili, ko bo enkrat možno VDSL ob obstoječem Analognem ali ISDN telefonu. To bo še zabavno. Takrat ti bodo verjetno še mobilni telefon in pralni stroj odklopili in potem prevezali.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

SasoS ::
Meni so pravilno zračunali naročnino, oz. jo celo odšteli par 100 sit ker so me 25. preklopili :)

Racko ::
Evo, prisel je ta dan, ko sem tudi jaz v svojo hiso dobil VDSL. Dela kot sus! Samo malo pocasen upload imam. Najbrz imajo kaksne tezave. Imam pa 10/10Mbps linijo.
LP
LP

dejanslo ::
HHHhhhmmmmmmm...
Nisem prepričan, ali pišem v pravo temo ali ne, ampak vseeno me zanima tole:
Nek uporabnik je navedel, da mu je nekdo, ki dela na telekomovi centrali, povedal, da ima T2 ločen prostor v centrali, tam ima pa svojo centralo, na katero priklaplja uporabnike iz nje pa bi naj po optiki šel signal v MB. Vse lepo in prav, ampak če je stvar takšna, mi ni jasno, kako se lahko Telekom izgovarja na problem nezadostnih kapacitet, če pa:
- kabla, ki gre od centrale do tvoje hiše, ne more uporabljat nekdo drug?
- se kabel, ki gre od tvoje hiše v centralo, priklopi na centralo od T2?
- tvoj kabel iz Telekomove opreme vtaknejo v T2-jevo, v bistvu sprostijo eno svoje mesto?
Delovanja central ne poznam (mam sicer neko predstavo, ki pa je ne morem štet kot znanje), zato bi bil zelo vesel, če bi me kdo razsvetlil na tem področju in razjasnil moje dvome.
Lp, Dejan
Nisem prepričan, ali pišem v pravo temo ali ne, ampak vseeno me zanima tole:
Nek uporabnik je navedel, da mu je nekdo, ki dela na telekomovi centrali, povedal, da ima T2 ločen prostor v centrali, tam ima pa svojo centralo, na katero priklaplja uporabnike iz nje pa bi naj po optiki šel signal v MB. Vse lepo in prav, ampak če je stvar takšna, mi ni jasno, kako se lahko Telekom izgovarja na problem nezadostnih kapacitet, če pa:
- kabla, ki gre od centrale do tvoje hiše, ne more uporabljat nekdo drug?
- se kabel, ki gre od tvoje hiše v centralo, priklopi na centralo od T2?
- tvoj kabel iz Telekomove opreme vtaknejo v T2-jevo, v bistvu sprostijo eno svoje mesto?
Delovanja central ne poznam (mam sicer neko predstavo, ki pa je ne morem štet kot znanje), zato bi bil zelo vesel, če bi me kdo razsvetlil na tem področju in razjasnil moje dvome.
Lp, Dejan
There`s More Than One Way To Do It

abcuser ::
shmentan:
Evo - odgovor iz prve roke kar se tiče Aminota in problema 1- 99 kanalov
Na 059000000 so me usmerili naj v zvezi z T2 TV pokličem 059000002,
Res je, da ti aminoti niso bili reprogramrani preden so šli vem,
konec tedna izide skripta ki bo to poštimala,
tak da naj bi čez vikend vse delal - rečmo
-------
@shmentan, kolikor je meni znano se settop boxi sami ažurirajo od ISP. Torej ali se bodo sami ažurirali, ko bom vključil settop box?
Ali je že znano, kdaj bo ta "skripta" na voljo?
Evo - odgovor iz prve roke kar se tiče Aminota in problema 1- 99 kanalov
Na 059000000 so me usmerili naj v zvezi z T2 TV pokličem 059000002,
Res je, da ti aminoti niso bili reprogramrani preden so šli vem,
konec tedna izide skripta ki bo to poštimala,
tak da naj bi čez vikend vse delal - rečmo
-------
@shmentan, kolikor je meni znano se settop boxi sami ažurirajo od ISP. Torej ali se bodo sami ažurirali, ko bom vključil settop box?
Ali je že znano, kdaj bo ta "skripta" na voljo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: abcuser ()

pizdindim ::
omarich:
Pri meni je bilo isto. PSTN so odklopili 24.11., zaračunali pa so še decembrsko naročnino. Reklamacija je že napisana.
Pri meni je bilo isto. PSTN so odklopili 24.11., zaračunali pa so še decembrsko naročnino. Reklamacija je že napisana.

omarich ::
@ MEDENA
Mi niti na misel ne pride, da bi si z njimi še dopisoval :). Položnice itak plačujem prek el. banke, tako da bom račun plačal, le znesek bom zmanjšal z naročnino + DDV, potem sem pa z njimi opravil. Vsa njihova bodoča pošta bo seveda romala naravnost v koš.
Mi niti na misel ne pride, da bi si z njimi še dopisoval :). Položnice itak plačujem prek el. banke, tako da bom račun plačal, le znesek bom zmanjšal z naročnino + DDV, potem sem pa z njimi opravil. Vsa njihova bodoča pošta bo seveda romala naravnost v koš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: omarich ()

Tody ::
Hmm nekateri so se lahko kar že septembra prijavili na T2 !! Svaka vam čast !
A vi ste vsi dobil (tisti ki ste že priključeni) pogodbo nazaj ? Men t2 dela sicer bolj ne kot ja ampak srfa se in downloada recimor tud.
Če so pozabili pogodbo poslat pote upam da bodo pozabl tud položnico poslat
A vi ste vsi dobil (tisti ki ste že priključeni) pogodbo nazaj ? Men t2 dela sicer bolj ne kot ja ampak srfa se in downloada recimor tud.
Če so pozabili pogodbo poslat pote upam da bodo pozabl tud položnico poslat

Ginginova ::
Omarich, ti tako plačaj kot si rekel, vendar vseeno reklamiraj račun. Ko je enkrat račun izdan in ni bil v roku reklamiran postane veljaven in te na koncu lahko še na sodišče spravijo, če se jim zljubi.
Torej plačaš nesporen znesek, obenem pa pošlješ dopis, kjer reklamiraš bla bla v znesku xxx SIT.
Ogo
Torej plačaš nesporen znesek, obenem pa pošlješ dopis, kjer reklamiraš bla bla v znesku xxx SIT.
Ogo

OldSkul ::
Greš na file.siol.net in si presnemeš poljuben falj. Sigurno bolj zanesljivo kot tisti speedtest od triere.

Mirtma ::
Jaz uporabljam tole stran za speedtest: KLIK - vendar meri samo dl.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mirtma ()

|bLaD3| ::
@wifi4all
Jst sem govoril z enim od zaposlenih pri Gratelu, ko so pred nasim blokom (Šiška) delali neke izmere pa gledali kje bodo najlazje v blok prsli. Reku mi je, da bodo zadeve v Kranju delovale v začetku naslednjega leta in da bo storitve preko njihovega omrežja tržilo podjetje T-2. Sem nekje na forumu tud nalepu zloženko ki sem jo dobil od njega..
Jst sem govoril z enim od zaposlenih pri Gratelu, ko so pred nasim blokom (Šiška) delali neke izmere pa gledali kje bodo najlazje v blok prsli. Reku mi je, da bodo zadeve v Kranju delovale v začetku naslednjega leta in da bo storitve preko njihovega omrežja tržilo podjetje T-2. Sem nekje na forumu tud nalepu zloženko ki sem jo dobil od njega..

Stihler ::
na sihtu mamo mislm daj 1gb sam so porti zaprti, firewall,.. tuko da kj vec k pa speedteste nemors delat, bi blo pa zanimiu k bi med sihtam nauplodou 1TB na ksno torrent stran

Sergio ::
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

clarity99 ::
danes ze spet t-2 cel dan zafrkava, tokrat DNS. Kar naprej timeouta. Sem dal sedaj na arnesovega, pa se mi podobno dogaja, tako da ne vem vec v cem je stos.
Lp,
Robert
Lp,
Robert

]Trix[ ::
Sm poskusu bit optimističen in se delat da sm dobre volje. V ponedeljek je delal vse lepo v torek ze slabse. Dons je pa poraz. Od 10/2 jo mam
Downstream 1505 Kbps (188.1 KB/sec) 1625 Kbps (inc. overheads)
Upstream 330 Kbps (41.3 KB/sec) 356 Kbps (inc. overheads)
Lepo prosim. Kaj se mal zajebavajo? Pol si pa se dovolijo da v nedeljo ne delajo info sluzbe.
Pingi na Americas Army serverjih so taki k da bi meu pofukan modem od 300 naprej.
Plus da se vedno nisem dubu STB in IP telefona. Ce ne bi sou sam iskat modema bi pomojm caku se pol leta.
T-2 dejte se zresnt, pa ze zrihtite stvari tko k treba. K ce ne bom res nazaj sou na kerga drusga ponudnika. Kjer vsaj dela tko k treba.
Se mi je zdel da je vse prevec lepo da bi blo res. Ce bo se dolg jebal bom sou lepo k kaksnmu drugmu ponudniku in pol bo vsaj vse tko k more bit torej za to kar placas to dobis.
Downstream 1505 Kbps (188.1 KB/sec) 1625 Kbps (inc. overheads)
Upstream 330 Kbps (41.3 KB/sec) 356 Kbps (inc. overheads)
Lepo prosim. Kaj se mal zajebavajo? Pol si pa se dovolijo da v nedeljo ne delajo info sluzbe.
Pingi na Americas Army serverjih so taki k da bi meu pofukan modem od 300 naprej.
Plus da se vedno nisem dubu STB in IP telefona. Ce ne bi sou sam iskat modema bi pomojm caku se pol leta.
T-2 dejte se zresnt, pa ze zrihtite stvari tko k treba. K ce ne bom res nazaj sou na kerga drusga ponudnika. Kjer vsaj dela tko k treba.
Se mi je zdel da je vse prevec lepo da bi blo res. Ce bo se dolg jebal bom sou lepo k kaksnmu drugmu ponudniku in pol bo vsaj vse tko k more bit torej za to kar placas to dobis.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

Racko ::
Hitrosti zelo nihajo. Opoldne sem se veselo leechal s 1000kB/s in uploadal le z 350kB/s na 10/10Mbps. Sedajle pocasi odpira strani in leecha s 300kB/s max. Nekaj se jim dogaja, nevem kaj je. Upamo, da bo ju3 boljse.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38053 (21999) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38942 (18349) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63130 (44502) | OmegaBlue |