Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

Racko ::
Uh, ravno dobil klic, da pride jutri Telekom me odklopit in preklopit na omrezje T-2. Fino.
LP
LP

shmentan ::
LP vsem
Takole, pravkar sem govoru z znancem, ki dela na eni slovenski TK centrali. Prosu sem ga, če mi lahko opiše postopek priklopa na T-2. Takole zgleda, k so vsi papirji bp, dobi on nalog za priklop. Na vseh centralah, ki jih T-2 navaja na svojih straneh kot operativne ima T-2 svoj ločen prostor - in v tem prostoru tudi svojo lastno centralo. Pomeni lastno centralo ki je popolnoma fizično ločena od Telekomove centrale in je vezana na lastno optiko ki napeljana v MB(menda, ni mi mogel 100 % zagotoviti). T-2-jevci predhodno skreirajo profil in določjo kanal na katerega potem Telekom priklopi mojo parico. Priklop na t-2 pa zgleda takole - moja parica gre ven iz TK centrale in jo telekomovc všteka v t-2 centralo v njihov DSLAM in to je to. Vse meritve, distančne in frekvenčne pa izvaja Telekom. Seveda T-2 jevci imajo pa remote dostop do vseh cental, ki so opretivne za tuning in rekonfiguriranje profilov. Seveda to govorim o popolnoma razvezanem dostopu. Ko se priklop zgodi - se sinhronizira z modemom - pošraufajo ven vakuumske varovalke. Varovalke se pa nahajajo na centrali in ponekod tudi na razvodnih omaricah.
Sedaj imajo vsi TK opreterji befel iz TK Slovenija, da morjo vem pošraufat te varovalke ob priklopu na T-2
Sem ga pa vprašal, če je že kaj informacij, kar se tiče ohranitve TK ISDN in T-2 interneta - pa mi je rekel, da zaenkrat se še nič ne dogaja v tej smeri - in da močno dvomi da se bo to kaj kmalu zgodilo, ker TK nima poenotene infrastrukture, ki bi to omogočala in da trenutno on nima ideje kako dobo to izvedli, ker so centrale med sabo fizično ločene (T2 in TK) po napajanju in dovodi. Kakor sem obveščen - pri novejših Siemensovih centalah to gre, starejše - pa znajo bit problem.
Seveda imajo T-2-jevci omogočen dostop do svojih central - in kar se tiče tega, bi negiru trditve, da nimajo poštimane svoje infrastrukture.
Vse centrale, ki so pa navedene da so v pripravi, pa naj bi ble operativne bo februarja l.2006.
V začetku septembra letošnjega leta je imel T2 pripravljene vse centrale, ki so sedaj na njihovi strani naštete kot oprativne.
Kakšno je pa realno stanje paric od katerekoli centrale do nas - uporabnikov, pa bog ve in telekom - menda
Sam VDSL pa naj bi delal bp do 1000 m - za več je pa čist odvisn od kvalitete posamezne parice - zato po moje prihaja do obsurdov kar se tiče posameznih priklopov. Kdo je za to kriv - odločite sami. Parica je še zmeraj naša - telekomova, kaj pa teče po njen, hmmm - tu je pa lahko problem.
Vse informacije so nepreverjene in niso referenčne
Takole, pravkar sem govoru z znancem, ki dela na eni slovenski TK centrali. Prosu sem ga, če mi lahko opiše postopek priklopa na T-2. Takole zgleda, k so vsi papirji bp, dobi on nalog za priklop. Na vseh centralah, ki jih T-2 navaja na svojih straneh kot operativne ima T-2 svoj ločen prostor - in v tem prostoru tudi svojo lastno centralo. Pomeni lastno centralo ki je popolnoma fizično ločena od Telekomove centrale in je vezana na lastno optiko ki napeljana v MB(menda, ni mi mogel 100 % zagotoviti). T-2-jevci predhodno skreirajo profil in določjo kanal na katerega potem Telekom priklopi mojo parico. Priklop na t-2 pa zgleda takole - moja parica gre ven iz TK centrale in jo telekomovc všteka v t-2 centralo v njihov DSLAM in to je to. Vse meritve, distančne in frekvenčne pa izvaja Telekom. Seveda T-2 jevci imajo pa remote dostop do vseh cental, ki so opretivne za tuning in rekonfiguriranje profilov. Seveda to govorim o popolnoma razvezanem dostopu. Ko se priklop zgodi - se sinhronizira z modemom - pošraufajo ven vakuumske varovalke. Varovalke se pa nahajajo na centrali in ponekod tudi na razvodnih omaricah.
Sedaj imajo vsi TK opreterji befel iz TK Slovenija, da morjo vem pošraufat te varovalke ob priklopu na T-2
Sem ga pa vprašal, če je že kaj informacij, kar se tiče ohranitve TK ISDN in T-2 interneta - pa mi je rekel, da zaenkrat se še nič ne dogaja v tej smeri - in da močno dvomi da se bo to kaj kmalu zgodilo, ker TK nima poenotene infrastrukture, ki bi to omogočala in da trenutno on nima ideje kako dobo to izvedli, ker so centrale med sabo fizično ločene (T2 in TK) po napajanju in dovodi. Kakor sem obveščen - pri novejših Siemensovih centalah to gre, starejše - pa znajo bit problem.
Seveda imajo T-2-jevci omogočen dostop do svojih central - in kar se tiče tega, bi negiru trditve, da nimajo poštimane svoje infrastrukture.
Vse centrale, ki so pa navedene da so v pripravi, pa naj bi ble operativne bo februarja l.2006.
V začetku septembra letošnjega leta je imel T2 pripravljene vse centrale, ki so sedaj na njihovi strani naštete kot oprativne.
Kakšno je pa realno stanje paric od katerekoli centrale do nas - uporabnikov, pa bog ve in telekom - menda
Sam VDSL pa naj bi delal bp do 1000 m - za več je pa čist odvisn od kvalitete posamezne parice - zato po moje prihaja do obsurdov kar se tiče posameznih priklopov. Kdo je za to kriv - odločite sami. Parica je še zmeraj naša - telekomova, kaj pa teče po njen, hmmm - tu je pa lahko problem.
Vse informacije so nepreverjene in niso referenčne
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shmentan ()

DeletedUser ::
Q: a se komu tlele modem poveže in kok hitr dela na razdalji večji od 1500m (kabla) ?

Gregor P ::
Morda vas zanima; v
zvezi s prenapetostnimi zaščitami in njihovo potrebnostjo (sporočilo T-2 medijem):
INFORMACIJA O NEPOTREBNOSTI PRENAPETOSTNIH ZAŠČIT
Podjetje T-2 je pri preklapljanju naročnikov na svoje VDSL omrežje v več primerih ugotovilo, da je hitrost prenosa podatkov po omrežju izredno majhna, čeprav je bila razdalja do kolokacijske točke majhna. Ob odstranitvi prenapetostne zaščite je hitrost dostopa v omrežje postala takoj primerna glede na dano razdaljo do kolokacijske točke in druge fizikalne parametre. Iz navedenega jasno sledi, da prenapetostna zaščita omejuje ali celo onemogoča prehod VDSL signala skozi bakreno parico. Zaradi te ugotovitve je podjetje T-2 naslovilo pritožbo na APEK.
Telekom Slovenije v sporočilu za javnost, poslanem danes, navaja, da »V Telekomu Slovenije opozarjajo, da je prenapetostna zaščita nujno potrebna zaradi varnosti omrežja, kar je zapisano v vzorčni ponudbi in prilogi k pogodbi za razvezan dostop do krajevne zanke in skupno lokacijo.«
To ne drži, saj je v vzorčni ponudbi in prilogi k pogodbi navedeno, da »Telekom Slovenije na področjih, kjer to zahtevajo klimatski in drugi pogoji, na posamezni KK zagotavlja enostopenjsko varovanje s plinskimi odvodniki. Varovanje je izvedeno na glavnih delilnikih in kabelskih izvodih, na katerih so vključeni KK v nadzemni izvedbi«, kar jasno pove, da TS varuje bakrene parice izgrajene v nadzemni izvedbi. V VDSL omrežje podjetja T-2 se praviloma vključujejo naročniki v urbanih okoljih, kjer v SLO nikjer ni telefonskih kablov v nadzemni izvedbi.
V vzorčni ponudbi in prilogi k pogodbi je jasno navedeno da Telekom Slovenije pri razvezanem dostopu omogoči uporabo celotnega spektra bakrene parice nad področjem ki ga zasedata PSTN oz. ISDN. Praksa pri priključevanju naročnikov na VDSL omrežje pa jasno kaže, da velik del spektra ni na voljo za signal VDSL, ki je v primeru T-2 v popolnem skladu s Standardi ITU in ETSI. Podjetje T-2 ve, da obstajajo tudi prenapetostne zaščite, ki dopuščajo prehod VDSL signala, vendar očitno Telekom Slovenije ne vgrajuje primernih prenapetostnih zaščit.
Pri polno razvezani lokalni zanki bo podjetje T-2 v izogib poškodovanja naprav pri uporabniku in naprav v telekomunikacijskih vozliščih zaradi prenapetostnih pojavov samo vgradilo primerno prenapetostno zaščito, ki bo varovala naprave pri uporabniku in so v lasti T-2, ki jih je tudi dolžan v primeru prenapetostnih uničenj na lastne stroške zamenjati.
T-2, služba za odnose z javnostmi
zvezi s prenapetostnimi zaščitami in njihovo potrebnostjo (sporočilo T-2 medijem):
INFORMACIJA O NEPOTREBNOSTI PRENAPETOSTNIH ZAŠČIT
Podjetje T-2 je pri preklapljanju naročnikov na svoje VDSL omrežje v več primerih ugotovilo, da je hitrost prenosa podatkov po omrežju izredno majhna, čeprav je bila razdalja do kolokacijske točke majhna. Ob odstranitvi prenapetostne zaščite je hitrost dostopa v omrežje postala takoj primerna glede na dano razdaljo do kolokacijske točke in druge fizikalne parametre. Iz navedenega jasno sledi, da prenapetostna zaščita omejuje ali celo onemogoča prehod VDSL signala skozi bakreno parico. Zaradi te ugotovitve je podjetje T-2 naslovilo pritožbo na APEK.
Telekom Slovenije v sporočilu za javnost, poslanem danes, navaja, da »V Telekomu Slovenije opozarjajo, da je prenapetostna zaščita nujno potrebna zaradi varnosti omrežja, kar je zapisano v vzorčni ponudbi in prilogi k pogodbi za razvezan dostop do krajevne zanke in skupno lokacijo.«
To ne drži, saj je v vzorčni ponudbi in prilogi k pogodbi navedeno, da »Telekom Slovenije na področjih, kjer to zahtevajo klimatski in drugi pogoji, na posamezni KK zagotavlja enostopenjsko varovanje s plinskimi odvodniki. Varovanje je izvedeno na glavnih delilnikih in kabelskih izvodih, na katerih so vključeni KK v nadzemni izvedbi«, kar jasno pove, da TS varuje bakrene parice izgrajene v nadzemni izvedbi. V VDSL omrežje podjetja T-2 se praviloma vključujejo naročniki v urbanih okoljih, kjer v SLO nikjer ni telefonskih kablov v nadzemni izvedbi.
V vzorčni ponudbi in prilogi k pogodbi je jasno navedeno da Telekom Slovenije pri razvezanem dostopu omogoči uporabo celotnega spektra bakrene parice nad področjem ki ga zasedata PSTN oz. ISDN. Praksa pri priključevanju naročnikov na VDSL omrežje pa jasno kaže, da velik del spektra ni na voljo za signal VDSL, ki je v primeru T-2 v popolnem skladu s Standardi ITU in ETSI. Podjetje T-2 ve, da obstajajo tudi prenapetostne zaščite, ki dopuščajo prehod VDSL signala, vendar očitno Telekom Slovenije ne vgrajuje primernih prenapetostnih zaščit.
Pri polno razvezani lokalni zanki bo podjetje T-2 v izogib poškodovanja naprav pri uporabniku in naprav v telekomunikacijskih vozliščih zaradi prenapetostnih pojavov samo vgradilo primerno prenapetostno zaščito, ki bo varovala naprave pri uporabniku in so v lasti T-2, ki jih je tudi dolžan v primeru prenapetostnih uničenj na lastne stroške zamenjati.
T-2, služba za odnose z javnostmi
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

shmentan ::
Off the record:
nočem izpadit prevelik cinik, ampak nikakor mi ni jasno, zaboga - kam je šel(žepe) vse tisti dnar, ki ga je moj fotr plaču 30 let nazaj za telefonski priključek (20 k DEM ,seveda smo račun zgubil - kopijo ma pa tekelom, menda) - mi je pa sedaj neki jasn - zakaj telekom še zmeri ni privatiziran ali po domače zakaj ga noče za ceno nihče kupit pač - rečmo
drgač pa tole zagotov drži: low cost-full noise
OK - whatever
nočem izpadit prevelik cinik, ampak nikakor mi ni jasno, zaboga - kam je šel(žepe) vse tisti dnar, ki ga je moj fotr plaču 30 let nazaj za telefonski priključek (20 k DEM ,seveda smo račun zgubil - kopijo ma pa tekelom, menda) - mi je pa sedaj neki jasn - zakaj telekom še zmeri ni privatiziran ali po domače zakaj ga noče za ceno nihče kupit pač - rečmo
drgač pa tole zagotov drži: low cost-full noise
OK - whatever
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shmentan ()

Javon ::
Zivjo
Pred kratkim(5.12.05) sem izpolnil obrazec za fizicne osebe na t-2 strani.Zdaj me pa zanima, kdaj lahko pricakujem, da mi bodo poslali pogodbo? Po kolikem casu ste vi dobili pogodbo?
Hvala in LP
Pred kratkim(5.12.05) sem izpolnil obrazec za fizicne osebe na t-2 strani.Zdaj me pa zanima, kdaj lahko pricakujem, da mi bodo poslali pogodbo? Po kolikem casu ste vi dobili pogodbo?
Hvala in LP
Smoke em if you got em!

Brane2 ::
Danes so mi na T-2 odgovorili, da so s Telekoma dobili odobritev za VDSL+ razvezano zanko in da bi naj mi TK opravil preklop tekom naslednjih 2 tednov.
Milsim, da bom uspel ta rok premakniti na ponedeljek, takrat bom pa lahko poročal o "stanju na terenu"...
Milsim, da bom uspel ta rok premakniti na ponedeljek, takrat bom pa lahko poročal o "stanju na terenu"...

On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::
@JANKO - koliko je pa zate dolga doba? 20.000 let?
Kakor mi je znano, je SiOL TV pričel javno delovati s prvim septembrom 2003. In od takrat ni bilo nobenih takih težav, kot jih opisuješ.
Se pa strinjam, da "Zarota nikoli ne počiva!"
Kakor mi je znano, je SiOL TV pričel javno delovati s prvim septembrom 2003. In od takrat ni bilo nobenih takih težav, kot jih opisuješ.

Se pa strinjam, da "Zarota nikoli ne počiva!"

luka74 ::
Brane2: a je to po standardnem roku 15 dni, ali pa si cakal ze dalj casa in do sedaj zadeva ni bila mogoca (sedaj pa naenkrat je)?

rudolfo2 ::
Danes sem dobil od T-2 dokumentacijo o mojem prikljucku in vidim da je moja stevilka pogodbe ze skoraj 15000 kar pomeni da gre T-2 zelo dobro in ni cudno da opreme zmanjkuje ( ceprav to ni opravicilo ).To je ze vec kot 10 % slovenskih prikljuckov.Z vsemi pogodbami ki so v teku je stevilka verjetno okoli 20000 ali celo vec kar pomeni da bo T-2 imel proti koncu drugega leta med 40-50 % slovenskega trzisca.Ce bodo pa se vec vlozili v optiko bo mogoce ponuditi usluge tudi tistim ki so v krogu 5 kilometrov in adijo Telekom.Stvari se definitivno premikajo na boljse ( kar se tice neta itd. ).Za malo vec kot dva meseca je to odlicen uspeh.V vednost vsem tistim ki pravijo da je T-2 zabloda
in da nimajo sans.
in da nimajo sans.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rudolfo2 ()

PaJo ::
Tudi sam sem danes dobil dokumentacijo (stevilka stranke nekje okoli 9700) in modem, ampak stari adsl se kar dela, torej telekom se ni preklopil zadeve v centrali, bomo videli kaj bo v naslednjih dneh, drugace pa so se drzali rokov, namrec 15.11 je bila poslana poizvedba na Telekom, danes pa sem dobil modem. Upajmo na najboljse, drugace pa sem vzel samo internet in nic drugega, ker ostalega zankrat ne rabim

Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

bekas ::
A je kdo v okolici Kopra že priklopljen na T-2,
poslal sem podpisano pogodbo že več kot mesec dni nazaj, pa ne duha ne sluha ?
čakam, čakam, čakam......
poslal sem podpisano pogodbo že več kot mesec dni nazaj, pa ne duha ne sluha ?

čakam, čakam, čakam......

MEDENA ::
Za foro sem vklopil T2 modem in glej ga zlomka DELA...
kero stran za test?
nicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 483.46Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.43Mb/s
kero stran za test?
nicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 483.46Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.43Mb/s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

Wox ::
Tale je dobra:
Vir: http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,36,104472
Povzetek:
LOL

Vir: http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,36,104472
Povzetek:
Telekom varuje bakrene parice
To po pojasnilih podjetja T-2 jasno kaže, da Telekom varuje bakrene parice, zgrajene v nadzemni izvedbi. "V VDSL-omrežje podjetja T-2 pa se praviloma vključujejo naročniki v urbanih okoljih, kjer v Sloveniji nikjer ni telefonskih kablov v nadzemni izvedbi," poudarjajo v T-2.
LOL
Commodore 64

bradek ::
Brane2, to gre za popoln razvezan dostop (ergo parica gre kompletna k t2) ali za skupni razvezan dostop?

Koga boš odpikal ? SiOL, T-2 ali kar oba ?
Če ostaneš brez, boš lahko parico uporabljal za dolgovalovno anteno.
U svakom zlu neko dobro, pravijo...
Če ostaneš brez, boš lahko parico uporabljal za dolgovalovno anteno.
U svakom zlu neko dobro, pravijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

]Trix[ ::
Glihkar prej sm probu Americas Army k ga sicer igram enkrat na mesec na Linuxu itak nic pametnejsega ne laufa.
No in ugotovim da mam na vseh serverjih ping 200 in vec, obljubljal so pa ping k naj bi biu boljsi od ADSL, kjer sem ga imel od 40 naprej na tujih serverjih. Vec kot 200 pinga pr 10/2 povezavi? Hmm....
Nic najbolje je da poklicem na T-2... in jim zatezim.
A ma se kdo take probleme? Sicer zdrzim brez Americas Army ampak vsake tolk casa k igram kaksn spil bi blo pa kul da dela tko k treba ane?
ping www.triera.net
PING www.triera.net (82.149.22.42) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=1 ttl=56 time=193 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=2 ttl=56 time=228 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=3 ttl=56 time=213 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=4 ttl=56 time=185 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=5 ttl=56 time=185 ms
ping www.google.com
PING www.l.google.com (66.249.87.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=1 ttl=243 time=337 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=2 ttl=243 time=321 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=4 ttl=243 time=327 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=7 ttl=244 time=294 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=9 ttl=243 time=285 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=10 ttl=244 time=273 ms
Sranje.
No se traceroute:
traceroute to www.triera.net (82.149.22.42), 30 hops max, 38 byte packets
1 gateway (192.168.1.1) 0.161 ms 0.103 ms 0.085 ms
2 84.255.208.255 (84.255.208.255) 12.009 ms 6.757 ms 6.616 ms
3 129.209.255.84.in-addr.arpa (84.255.209.129) 75.425 ms 85.365 ms 77.638 ms
4 129.208.255.84.in-addr.arpa (84.255.208.129) 155.766 ms 161.281 ms 167.501 ms
5 132.208.255.84.in-addr.arpa (84.255.208.132) 168.020 ms 151.779 ms 142.003 ms
6 six.triera.net (193.2.141.48) 132.511 ms 168.406 ms 169.850 ms
7 akira-2.ip.triera.net (213.161.2.57) 225.416 ms 150.178 ms 140.423 ms
8 monster.ip.triera.net (213.161.2.7) 137.094 ms 140.034 ms 149.897 ms
9 www.triera.net (82.149.22.42) 146.275 ms 186.206 ms 158.739 ms
Upam da bojo to hmal zrihtal... Sam da dobim IP telefon jim bom skos teziu :) Mobitel je predrag za take malenkosti.
No in ugotovim da mam na vseh serverjih ping 200 in vec, obljubljal so pa ping k naj bi biu boljsi od ADSL, kjer sem ga imel od 40 naprej na tujih serverjih. Vec kot 200 pinga pr 10/2 povezavi? Hmm....
Nic najbolje je da poklicem na T-2... in jim zatezim.
A ma se kdo take probleme? Sicer zdrzim brez Americas Army ampak vsake tolk casa k igram kaksn spil bi blo pa kul da dela tko k treba ane?
ping www.triera.net
PING www.triera.net (82.149.22.42) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=1 ttl=56 time=193 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=2 ttl=56 time=228 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=3 ttl=56 time=213 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=4 ttl=56 time=185 ms
64 bytes from www.triera.net (82.149.22.42): icmp_seq=5 ttl=56 time=185 ms
ping www.google.com
PING www.l.google.com (66.249.87.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=1 ttl=243 time=337 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=2 ttl=243 time=321 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=4 ttl=243 time=327 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=7 ttl=244 time=294 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=9 ttl=243 time=285 ms
64 bytes from 66.249.87.99: icmp_seq=10 ttl=244 time=273 ms
Sranje.
No se traceroute:
traceroute to www.triera.net (82.149.22.42), 30 hops max, 38 byte packets
1 gateway (192.168.1.1) 0.161 ms 0.103 ms 0.085 ms
2 84.255.208.255 (84.255.208.255) 12.009 ms 6.757 ms 6.616 ms
3 129.209.255.84.in-addr.arpa (84.255.209.129) 75.425 ms 85.365 ms 77.638 ms
4 129.208.255.84.in-addr.arpa (84.255.208.129) 155.766 ms 161.281 ms 167.501 ms
5 132.208.255.84.in-addr.arpa (84.255.208.132) 168.020 ms 151.779 ms 142.003 ms
6 six.triera.net (193.2.141.48) 132.511 ms 168.406 ms 169.850 ms
7 akira-2.ip.triera.net (213.161.2.57) 225.416 ms 150.178 ms 140.423 ms
8 monster.ip.triera.net (213.161.2.7) 137.094 ms 140.034 ms 149.897 ms
9 www.triera.net (82.149.22.42) 146.275 ms 186.206 ms 158.739 ms
Upam da bojo to hmal zrihtal... Sam da dobim IP telefon jim bom skos teziu :) Mobitel je predrag za take malenkosti.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Trix[ ()

Probal sem setbox pa krneki ne dela....Bom verjetno odjavil IP TV
obdržal pa 10/2 in IP TEL.

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.48Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 6.40Mb/s
Pi***
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.48Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 6.40Mb/s
Pi***

Sej bojo pomojm vse zriihtal da bo delal tko k treba...
Sej bojo mogl, ce bojo hotl obdrzat narocnike... Sej se bojo mogl potrudit ker ni noben vezan tko k pr siolu na casovno obdobje...
Sej bojo mogl, ce bojo hotl obdrzat narocnike... Sej se bojo mogl potrudit ker ni noben vezan tko k pr siolu na casovno obdobje...

Malkec ::
Se je že začelo
Gre mi samo 9 mega namesto 10!!!

/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

ok to mi gre pa rahlo na ku**c.
http://speedtest.adslguide.org.uk:8080/... ---
Downstream 2248 Kbps (281.0 KB/sec) 2427 Kbps (inc. overheads)
Upstream 443 Kbps (55.4 KB/sec) 478 Kbps (inc. overheads)
Downstream 2371 Kbps (296.4 KB/sec) 2560 Kbps (inc. overheads)
Upstream 495 Kbps (61.9 KB/sec) 534 Kbps (inc. overheads)
Downstream 2137 Kbps (267.1 KB/sec) 2307 Kbps (inc. overheads)
Upstream 445 Kbps (55.6 KB/sec) 480 Kbps (inc. overheads)
speedtest.si ---
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.73Mb/s
Pritisni START za ponovno meritev
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.08Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.05Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.37Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.89Mb/s
V ponedeljek in ucer je pa ful lepo delal.
To je men ful cudn.
http://speedtest.adslguide.org.uk:8080/... ---
Downstream 2248 Kbps (281.0 KB/sec) 2427 Kbps (inc. overheads)
Upstream 443 Kbps (55.4 KB/sec) 478 Kbps (inc. overheads)
Downstream 2371 Kbps (296.4 KB/sec) 2560 Kbps (inc. overheads)
Upstream 495 Kbps (61.9 KB/sec) 534 Kbps (inc. overheads)
Downstream 2137 Kbps (267.1 KB/sec) 2307 Kbps (inc. overheads)
Upstream 445 Kbps (55.6 KB/sec) 480 Kbps (inc. overheads)
speedtest.si ---
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.73Mb/s
Pritisni START za ponovno meritev
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.08Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.05Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.37Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.89Mb/s
V ponedeljek in ucer je pa ful lepo delal.
To je men ful cudn.

Aja že preko 15.000 ?
Hehe jaz pa sem 1210
.....kar dost hitr poslal vse....6.10 mislim....trix kaj čmo
Jaz sem pizdil 2 tedna
Hehe jaz pa sem 1210

Jaz sem pizdil 2 tedna

clarity99 ::
izgleda da je nadgradnja omrezja danes zjutraj bila ful uspesna:
Pinging kanin.arnes.si [193.2.1.87] with 32 bytes of data:
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=307ms TTL=247
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=334ms TTL=247
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=321ms TTL=247
Uhh, se hujs kot UMTS!
Dl pa mogoce gre 1-2mbita, vceraj je pa sibalo kar blizu 10...
Pinging kanin.arnes.si [193.2.1.87] with 32 bytes of data:
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=307ms TTL=247
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=334ms TTL=247
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=321ms TTL=247
Uhh, se hujs kot UMTS!
Dl pa mogoce gre 1-2mbita, vceraj je pa sibalo kar blizu 10...

Medena:
Čaki mal. Odpovedal si zadevo in so te pustil gor in niso hoteli opreme nazaj ?
Si direktorju naredil kaj, da si upravičil nick ?
Čaki mal. Odpovedal si zadevo in so te pustil gor in niso hoteli opreme nazaj ?
Si direktorju naredil kaj, da si upravičil nick ?

Zgodovina sprememb…

Ah ja... Sej ce bomo se bolj pizdil bomo kej nardil da bojo uni kej nardil, ce bomo pa tih pa nau nic. Tko k je s to naso drzavo k noben nic ne pizdi vec zoper njo pol pa delajo prou glih vse kar se jim sprdne?

Aja sej res! "Nadgradnjo" so imel? Hehe. Zgleda rabjo boljse administratorje. Prou zanima me keri OS laufajo na serverjih?
Ce so Winsi pol smo u kurcu. Oni rabjo enga dobrga admina pa vse na linux fuknt al pa na BSD kar je se bolj... Naprimer mene...
Ce so Winsi pol smo u kurcu. Oni rabjo enga dobrga admina pa vse na linux fuknt al pa na BSD kar je se bolj... Naprimer mene...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Trix[ ()

Ja. Blo je IIRC dva tedna čakanja. NAkar si popi*dil, je*al vsem mater, (vrnil opremo ?) in zahteval in baje dobil preklop nazaj na staro stanje na T-2jeve stroške. VSaj tako se spomnim tvojih pustolovščin.
Sedaj pa prviš, da ti stvar kar nekako deluje. najprej sem mislil, da imaš sedaj težave s SiOLom, ker so ti pač TKjevci prčkali po parici a zdaj je videt, kot da si na T-2...
Šta bilo ?
Sedaj pa prviš, da ti stvar kar nekako deluje. najprej sem mislil, da imaš sedaj težave s SiOLom, ker so ti pač TKjevci prčkali po parici a zdaj je videt, kot da si na T-2...
Šta bilo ?

Zgodovina sprememb…

Ja danes je drugi teden odkar sem bil odklopljen s SIOL-a. 22.11
potem pa ping-pong TK-T2...
Nekaj dni sem počakal potem pa prejšnjo sredo počil film :D in "grozil" vsem :p
V petek faksiral T2 in TK za vrnitev v prvotno stanje....potem pa v soboto s frendom uredil wireless preko USB WLAN do danes ko sem za foro čist za foro vklopil T2 modem....pa šel na šiht itd blabla ostalo veste...
Morda mi je delal že prej sam k sem bil jezen sem vse spakiral danes pa odpakiral in dela OK , NET IN TEL. TV pa serje morda vrnem IP TV oba setboxa nazaj. Valjda ne bojo kompliciral ?
potem pa ping-pong TK-T2...
Nekaj dni sem počakal potem pa prejšnjo sredo počil film :D in "grozil" vsem :p
V petek faksiral T2 in TK za vrnitev v prvotno stanje....potem pa v soboto s frendom uredil wireless preko USB WLAN do danes ko sem za foro čist za foro vklopil T2 modem....pa šel na šiht itd blabla ostalo veste...
Morda mi je delal že prej sam k sem bil jezen sem vse spakiral danes pa odpakiral in dela OK , NET IN TEL. TV pa serje morda vrnem IP TV oba setboxa nazaj. Valjda ne bojo kompliciral ?

Aha. Se pravi, po Murphujy te čaka odklop s T-2, dvotedenska zaj* s telekomom da te prištekajo na ISDN (seveda z novimi številkami, stare je dobila tvoja bivša) in ADSL, ki seveda ne bo delal od začetka kot je treba...

Včasih je dobr počakat da se maslo shladi da ga ga pol lahk bolje namazes na kruh ce ne pa stece dol in ti umaze hlace...

bojans2000 ::
Nekaj resnic o T-2
Že res, da je lepo če se kdo z veliko vnemo loti posla, ampak...v poslovnem svetu veljajo določena pravila glede rokov (nikakor ne trdim, da se jih vsi držijo). Ampak da nekdo začne s poslom na novo, pa dela to kar dela T-2 pa je malo neresno.
Po megalomanski reklami T-2 sem se odločil, da sklenem naročnino pri njih. To je bilo meseca septembra!!!Nemudoma so mi poslali pogodbo, ki sem jo takoj izpolnjeno poslal nazaj. Več kot 14 dni so potrebovali, da so mi poslali pogodbo nazaj, naj jo dopolnim (manjkalo je soglasje lastnika PSTN priključka na moji lokaciji). Čudno mi je bilo, kako rabijo soglasje lastnika PSTN priključka, če pa imajo napisano da PSTN-ja sploh ne rabiš..OK, ni problem, jaz pridobim soglasje, pošljem naročniško pogodbo, vsakih 14 dni pokličem, kaj že bo ali ne... Prijazni gospod se izgovarja na Telekom in njihove roke itd. Po več kot dveh mesecih čakanja pa mi je bilo dovolj!
Pokličem na T-2 in vprašam kaj zdaj mislijo naredit ta prekleti internet ali ne. Prijazni gospod spet pove vse naučene izgovore in na koncu pove, da mi na tej lokaciji ne morejo narediti priključka, seveda doda da je kriv Telekom. Zahvalim se in...
Odšel sem na Triero (kabelska) in verjamete ali ne, v 8 dneh(!) je internet delal. Vsaka čast Trieri!!!
Do danes (8.12.2005) še nisem dobil od T-2 nobene pošte, da mi nočejo ali ne morejo ali katerikoli izgovor že uporabljajo, da mi ne naredijo interneta. Običajno je, da takšne stvari dobiš pismeno.... Zdaj samo čakam, da me bo čez 3 mesece iz T-2 poklical prijazni gospod in mi povedal da mi pa mogoče zdaj vendarle lahko priklopijo internet in da je moja pogodba še veljavna!
Prebral sem, da so dobili samo 10 odpovedi pogodb...Naj še povejo, koliko pogodb jim je propadlo zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti....
Pa še nekaj o Siolu. Po vsem tem sem včeraj za hec poslal poizvedbo na siol, če mi lahko na tej lokaciji priklopijo ADSL. Odgovorijo mi še isti dan(!), da to je možno, samo naj pošljem izpolnjeno pogodbo in bo stvar najkasneje v 30 dneh urejena. Korektno!
Naj na koncu še povem zakaj ta moja jeza. Ukvarjam se z izdelavo spletnih strani in predstavljajte si, kako potem lahko shajam brez interneta več kot 2 meseca (v pisarni imam ADSL in že drugo leto nobenih problemov, ampak človek ne more biti 24 ur v pisarni).
Resno razmišljam, da bom proti podjetju T-2 d.o.o. vložil tudi tožbo...pa ne zaradi denarja, ampak da ne bodo "nategovali" 16.000 ljudi v nedogled...
Vsem skupaj želim čim boljše iskanje najboljšega internet ponudnika ali pa potrpežljivost za tiste, ki še čakate T-2
Že res, da je lepo če se kdo z veliko vnemo loti posla, ampak...v poslovnem svetu veljajo določena pravila glede rokov (nikakor ne trdim, da se jih vsi držijo). Ampak da nekdo začne s poslom na novo, pa dela to kar dela T-2 pa je malo neresno.
Po megalomanski reklami T-2 sem se odločil, da sklenem naročnino pri njih. To je bilo meseca septembra!!!Nemudoma so mi poslali pogodbo, ki sem jo takoj izpolnjeno poslal nazaj. Več kot 14 dni so potrebovali, da so mi poslali pogodbo nazaj, naj jo dopolnim (manjkalo je soglasje lastnika PSTN priključka na moji lokaciji). Čudno mi je bilo, kako rabijo soglasje lastnika PSTN priključka, če pa imajo napisano da PSTN-ja sploh ne rabiš..OK, ni problem, jaz pridobim soglasje, pošljem naročniško pogodbo, vsakih 14 dni pokličem, kaj že bo ali ne... Prijazni gospod se izgovarja na Telekom in njihove roke itd. Po več kot dveh mesecih čakanja pa mi je bilo dovolj!
Pokličem na T-2 in vprašam kaj zdaj mislijo naredit ta prekleti internet ali ne. Prijazni gospod spet pove vse naučene izgovore in na koncu pove, da mi na tej lokaciji ne morejo narediti priključka, seveda doda da je kriv Telekom. Zahvalim se in...
Odšel sem na Triero (kabelska) in verjamete ali ne, v 8 dneh(!) je internet delal. Vsaka čast Trieri!!!
Do danes (8.12.2005) še nisem dobil od T-2 nobene pošte, da mi nočejo ali ne morejo ali katerikoli izgovor že uporabljajo, da mi ne naredijo interneta. Običajno je, da takšne stvari dobiš pismeno.... Zdaj samo čakam, da me bo čez 3 mesece iz T-2 poklical prijazni gospod in mi povedal da mi pa mogoče zdaj vendarle lahko priklopijo internet in da je moja pogodba še veljavna!
Prebral sem, da so dobili samo 10 odpovedi pogodb...Naj še povejo, koliko pogodb jim je propadlo zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti....
Pa še nekaj o Siolu. Po vsem tem sem včeraj za hec poslal poizvedbo na siol, če mi lahko na tej lokaciji priklopijo ADSL. Odgovorijo mi še isti dan(!), da to je možno, samo naj pošljem izpolnjeno pogodbo in bo stvar najkasneje v 30 dneh urejena. Korektno!
Naj na koncu še povem zakaj ta moja jeza. Ukvarjam se z izdelavo spletnih strani in predstavljajte si, kako potem lahko shajam brez interneta več kot 2 meseca (v pisarni imam ADSL in že drugo leto nobenih problemov, ampak človek ne more biti 24 ur v pisarni).
Resno razmišljam, da bom proti podjetju T-2 d.o.o. vložil tudi tožbo...pa ne zaradi denarja, ampak da ne bodo "nategovali" 16.000 ljudi v nedogled...
Vsem skupaj želim čim boljše iskanje najboljšega internet ponudnika ali pa potrpežljivost za tiste, ki še čakate T-2
Ni nam lahko...

bojans2000:
naj ti izdam skrivnost: Tudi SiOL ti ni naredil interneta. Le omogočil ti je dostop nanj.
Če si torej naročil, da ti ga naredijo, imaš vsekakakor razlog za tožbo.
naj ti izdam skrivnost: Tudi SiOL ti ni naredil interneta. Le omogočil ti je dostop nanj.
Če si torej naročil, da ti ga naredijo, imaš vsekakakor razlog za tožbo.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38053 (21999) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38942 (18349) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63130 (44502) | OmegaBlue |