» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
4 / 62
»»

YenLoWang ::

@BluPhenix:

se ti ne zdi logicno, da so *DSL tehnologije 'podobne' in da ce dela pri sosedu ADSL.. da je moznost da bi tudi VDSL lahko delal?

in a ni tud to logicno, da sm izpolnu povprasevanje obrazec zato, ker je med delujocimi centralami na njihovi strani nasteta tudi 'moja' centrala in sem s tem nakazal zeljo da postanem njihova stranka?

pravim pac, da majo cudno strategijo posiljanja teh pogodb.. da nekaterim posljejo.. nekaterim pac ne.. in da nekaterim odgovorijo na email.. nekaterim pac ne..

kaj je tisto kar vpliva na njihov odgovor pa se nevemo.. mar ne?

lp, Yen

sleby ::

jz sm izpolnu prijavo 2.10. pa je do dons tut se nism dobil. moja centrala je napisana na njihovi strani, da omogoca vdsl, zivim pa 294 metrov stran od nje. ocitno mam low priority:\

LexLuthor ::

Jaz sem jo dobil v treh dneh in sem iz Kranja. Torej - v četrtek izpolnil obrazec, v soboto pa že v nabiralniku. Mislim, da ne grejo po abecedi, ker je L ravno neklje na sredi :D
Po mojem pošiljajo pogodbe najprej tja, kjer imajo največ razpoložljivih kapacitet in možnosti za takojšen priklop, al pa čist random, kakor jih tajnica pač uspe slučajno sprintat in zlagat na kup, pa jih pakirat v kuverte in poslat na pošto. Če si bil prezgoden, si se znašel na dnu kupa, pa bo potrajalo, da tvoja pogodba ugleda sončno svetlobo.

Ta zadnja razlaga je daleč najverjetnejša, zato mislim, da jadikovanje ni na mestu in tudi zarote ni!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: LexLuthor ()

wifi4all ::

ta je dobra -- kolikor jih tajnica uspe sprintat... upam, da majo heavy duty printerje :))
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

TRIROG ::

cer sm govoru z njihovim helpdeskom, pqa sm jih prasu kako to da se nimam, kolega k je pa dan za mano poslou je pa dobu ze 2, pa mi je stric reku da res cudn, pa sm mu povedu ime pa priimek pa me sploh ni nasu notr... pol sm mu pa naslov povedu je pa najdu, je reku da bo v roku 1 tedna poslana zadeva

Glede kriterijev po katerih posiljajo... baje glede na oddaljenost od centrale ...

iration ::

"...da bo v roku 1 tedna poslana zadeva"

Za tem stoji en kriterij, samo ne vem točno kateri, ker nekaterim pa pošljejo takoj. Mogoče pa se zadržuje samo tiste pogodbe, ki imajo naročen velik bandwidth, jaz sem npr naročil 10/10mbit.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

sile01 ::

Moj bratranes jo je danes dobil, naročil pa mislim da v soboto, naročil je 1Mb/256Kb....Od centrale je pa tam nekje od 500m-1000m. Živi pa LJ-šiška.Tak da nevem.

kitl76 ::

To tudi nebo držalo, da tisti, ki so izbrali višje pakete, da še niso dobili pogodbe. Jaz sem povpraševanje izpolni naročil paket 20/10 in že naslednji dan je bila pogodba v kaselcu.

IceBreakr ::

Sem se naročil 3.oktobra, do danes (11.) še ni pošte ne odgovora na mail.
IceBreakr

FastWIND ::

Verjetno ne boste prišli zadevi do dna, zakaj nekdo dobi pogodbo pred drugim.

Me pa vseeno nekaj zanima oz. kako vi gledate na to.

Zakaj imajo tako nepopolno stran. Cel kup vprašanj se poraja na mnogih forumih in če že na začetku niso poskrbeli za dovolj informacij, bi lahko vsaj sedaj. Osvežit strani z novimi podatki pa menda ni tako težko.

Samo poglejte poste tukaj, pa boste videli koga vse in kaj zanima. Dosti je neumnih vprašanj, še več podvojenih, ampak jih še vedno ostane ogromno takšnih na katera bi lahko bodoči upoabnik storitev T-2 našel odgovor na njihovi strani. Ampak jih ne more, ker je stran minimalistična. Vsebuje samo nujne podatke pa še teh ne vseh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

LexLuthor ::

se strinjam, npr. - kakšna je številka njihovega faxa v Ljubljani, ker vse skupaj poteka. Kdor jo najde, je car!

FastWIND ::

Kaj pa poteka v Ljubljani?

sigma ::

Saj se je njihova služba za naročnike tudi na tem forumu že večkrat oglasila.
Da berejo in pripravljajo odgovore, ki jih tudi tukaj objavljajo.
IMajo pa gužvo z vsemi naročili in pripravo pogodb.
Pošiljajo pa izgleda najprej tistim, ki so najbližje centralam.
Malo potrpljenja pa bo.

IceBreakr ::

Tole glede bližine central ne drži - imam «700m zračne linije.
IceBreakr

sese12 ::

Se mi vse bolj zdi, čeprav smo našli že 1000 in 1 slabost SiOLa in Telesmeha, da bo s tem T-2 vse narobe. Saj še sploh ne deluje. Kako ga pa lahko potem že tako hvalimo. S tem, da je dal revolucionarno cenejšo ponudbo?

Upam, da bo to tudi izvedel, kar ponuja.

wifi4all ::

baš velik problem

T: 0590 00 000
F: 0590 00 001
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

janko771 ::

jest sem jim dons posalal pogodbo nazaj 0:) zdej bom pa čaku en mesec tako je pisalo v papirju ko je bil zraven pogodb
jest

sile01 ::

14 dni boš vidu. Maks 18 dni pa boš mel VDSL. >:D

Ginginova ::

Po čemu sklepaš, da bodo Bogovi naklonjeni T-2 in bomo preklopljeni k njim že v dobrih dveh tednih? |O
Konec koncev je 90% celotnega postopka odvisno od Telekoma Slovenije in ne od njih. Še pri Siol-u so se priklopi vlekli tudi po mesec in pol, čeprav jim je to hčerinska firma. >:D

Ogo

Ginginova ::

Po mojem T-2 pošilja pogodbe najprej tistim, za katere obstoja zelo visoka verjetnost, da jih je moč priklopiti. Na njihovi spletni strani je prijava itak napravljena tako, da moraš ulico vnest skozi šifrant ulic in krajev v Sloveniji. In potem oni preprosto od vseh prijav najprej poberejo tiste za katere vedo, da bi morale biti v dometu njihove tehnologije. Pozneje pa bodo šli naprej. Konec koncev morajo ob tem navalu na njih opraviti neko osnovno selekcijo. Pozneje, ko se reči umirijo, pa gredo naprej.

Ogo

iration ::

Ta osnovna selekcija ne temelji na oddaljenosti od centrale. 11 dni čakam na pogodbo, pa sem 50m zračne od nje.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

TRIROG ::

se bom sicer podvojil ampak vseeno ... tip na HELPDESKU mi je reku da posilajjo glede na oddaljenost, samo se mi pa zdi in je tudi zelo verjetno, da priklapljajo glede na ZASEDENOST kapacitet, v posameznih centralah ...

YenLoWang ::

ocitno tisti na helpdesku ni dovolj kompetenten.. da rece da posiljajo glede na oddaljenost od centrale.. ce smo pa tukaj taki ki imamo 100m do centrale in taki ki imamo 2000m do centrale, ki se nismo dobili pogodb po ze vec kot tednu 'stari' prijavi..

najboljse da veckrat posljes prijavo.. ena bo ze prisla:>

lp, Yen

mte ::

najboljse da veckrat posljes prijavo.. ena bo ze prisla:>

Ja, zaradi takih so potem priključitveni roki dolgi in njihova naročniška služba čedalje slabša, tako kot je zadnjič en tip tukaj pravil kako jim je poslal lažne podatke v pogodbi samo zato da bi dobil neko brezvezno informacijo.
Pa kaj vse se ne folk zmisli...in potem se še kdo čudi kako to da jim ne uspe vedno takoj poslati ali vrniti pogodbe??? :\

bigrabbit ::

Eno vprašanje na kratko: Je kakšna kazen pri prekinitvi podogdbe s T-2? Hvala

YenLoWang ::

@mte:
ne zastopis.. ocitno niso preobremenjeni, da posljejo nekatere pogodbe v 1,2 dneh od prijave.. mar ne?:)
ce pa kdo veckrat poslje.. je pa to cist upraviceno.. kajti ce oni v 12dneh niso sposobni odgovorit na prijavo ali email.. lahko sklepa, da so jo 'izgubili' in da je bolje da se ponovno prijavi.. ker ce bo samo cakal nebo nikoli docakal.

lp, Yen

Wox ::

@bigrabbit: Po moje moraš plačat stroške poizvedbe o možnosti priklopa v primeru, da je priklop možen. Če se motim, naj me kdo popravi.
Commodore 64

MEDENA ::

Par neumnih vprašanj...

Zanima me v zvezi z TV......Namreč imam en TV v dnevni sobi in pa PC TV kartico v računalniku. Ali bom moral nujno kupiti še 1 setbox za moj PC a bo dovolj eden?

Imam LEADTEK WINFAST TV2000 XP EXPERT kartico.

SasoS ::

Že napisano...

če boš hotel gledat prek tunerja boš rabil še en STB. Drugače bo pa načeloma možno gledat TV brez tunerja, brez dodatnega STBja, direktno z VLC programom.

mte ::

YenLoWang: Ok ene 2 tedna bi še šlo...sem te pa razumel da pač pošlješ več pogodb recimo vsak dan drugo (vsaj tisti :> mi je tako deloval). Pa predstavljaj si da nisi edini ki to počne ampak če se najde en tak človek, se jih bo najdlo še miljon drugih - zdaj pa bodi ti njihova tajnica in daj sortirat od 1000 ljudi, vsak pošlje ene 3, 4 pogodbe. Se pa malce nabere, kajne?
Govoril sem na splošno - predvsem tudi dolge odzivne čase na mail in telefon. Res je naročniška služba namenjena vprašanjem, ampak to ne pomeni da je vse ok, če si ne prebereš prej stvari na njihovi strani - če si bral na začetku to temo dokler še ni bilo "cenzure", bi videl da dejansko 90% neumnih vprašanj je bilo odgovorjenih na www.t-2.net. In ni jih bilo malo. Kakšno je šele stanje na naročniški službi si pa težko predstavljam.
lp

Mlchk ::

Evo, od centrale sem oddaljen 1421 m.

Tako so dejali na Telekomu.

Verjetno bi na tej razdalji težko šopal
10mbit paket + TV, ane? A bi šlo, potem
1mbit + TV? To bi pa skoraj moglo...pomoje.

Me pa vseeno zanima, ker mi na to nihče ni
odgovoril, ali se tu gre za ,,isto zmogljivost
linije'' kot pri ADSL, se pravi če imaš za ADSL
največjo zmogljivost 6mbit, potem ni šans,
da maš večjo zmogljivost za VDSL?

Hux ::

Odvisno na keri razdalji in motnje. Zdaj do 1500 metrov sicer ne zracne razdalje kot ti povejo na 080 ampak realne kabel bi 1mbit pa TV moralo se delat ok. Ce mas zdaj na 1500 metrov 6Mbit max ADSLa so se druge motnje v liniji kot normalna razdalja in brez meritev ti doben nemore tocno povedat tak da brezveze da sprasujes. Lahko je da bi VDSL hitreje delal na tej razdalji sej ma vecjo prepustnost kot ADSL ampak ker se je vsej enih par 200 metrov kablovja vmes ce ne vec in ze dropne ven iz tistega 1500m obmocja kjer se mas korista in izven tega deluje dosti slabse kot ADSL.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Mlchk ::

Hux: Prosim, ce mi razlozis tole zadevo.

Ze veckrat sem dejal Telekomovcem naj mi preverijo, koliko linija zmore.
Nazadnje so mi dejali, da je max. hitrost 1,2mbit => na več se modem ne
sinhronizira. Vse lepo in prav, ampak pazi naslednje:

Z bratrancem živiva v isti bajti [dvojček bajta], ampak on ima 4mbit paket,
in mu leti po deklariranih hitrostih..

Kako jaz, ki živim v bistvu čez steno lahko zmorem le 1,2mbit?

Pa ne me jebat..

Hux ::

slaba instalacija, razne motnje. Je ze bil primer ko je en bil 100 metrov od centrale pa mu sploh ni adsl delal.

Sumski ::

Dons sem dobil pogodbo vendar mi par stvari ni ravno jasnih. Odločil sem se samo za interet in da bi rad ohranil obstoječo cifro in priključek.

1. Kaj pomeni število ISDN vmesnikov tam pri rubriki naročam na prvi strani? Itaq sem se odločil za ohranitev priključka in zato ne rabim nobenih vmesnikov, ne? Telefoni bodo ostali tako kot so, a ne? Kero cifro nej pol tam napišem? 0?
2. Tam ko je soglašam z objavo v imeniku mi ni treba ničesar obkrožiti, ker sem izbral da ne naročam telefonije ne?
3. Če naročaš samo internet in če prej nisi bil lastnik širokopasovca ti zadnje strani pogodbe razen spodnje rubrike ni treba izpolniti ne?
4. Ravno ta zadnja rubrika me nekoliko moti. Zakaj jo moram izpolniti če se nisem odločil za T-2 telefonijo. A ziher sam zato, da dovoljujem pooblaščenemu prodajalcu dostop do hiše in napeljave? Misliml, da ne bom pol ob tefone.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sumski ()

sese12 ::

Ma kdo ti pravi, da izpolnjuj tisto, za kar se nisi odločil.

Sicer je pa na isto pvprašanje že bil dan odgovor.

hrcek ::

Povpraševanje izpolnil v soboto! Kolega ga je izpolnu vceri, pa je dons dobu pogodbo. Jst jo pa se zmer nism! T-2 pa itak ni dosegljiv ne po mejlu ne po tel. Dons sm se enkrat izpolnu povprasevanje, ce se je tastar slucajn "zgubu":)
->hrcek

Zgodovina sprememb…

janko771 ::

Sej ti vse jasno piše kot na vsakikurčevi pogodbi sej ni čist nč drugačna, pa brez zamire

lp
jest

Sumski ::

In še vedno ne vem za kaj se rabijo ISDN vmesniki.

no_use4 ::

zato da lahko isdn telefon priklopis na njihovo omrezje

SasoS ::

Rabijo ti če hočeš ISDN telefon priklopit na T-2 telefonijo.
Zadnja postavka je če naročnik T-2 storitev ni isti kot lastnik telefonskega priključka. V tem primeru se mora lastnik strinjati z nadgradnjo in podpisati temu namenjeno pooblastilo. Če gre zaeno in isto osebo se razume da se strinja že s podpisom T-2 pogodbe.

Sumski ::

Torej, če želim da so telefoni še vedno priključeni na Telekom tam dam 0.

vdsl ::

Jaz sem pri ISDN vmesnikih vpisal 0, ker sem obkljukal, da bom obdrzal ISDN pri Telekomu. Z objavo v imeniku je NE, vseeno pa sem izpolnil zadnjo stran (razen izklop kabelske), ker bom kasneje vzel pri T-2 se telefon in me bojo lahko kar direkt odklopl, ker se ze sedaj strinjam.

planetparty ::

Povpraševanje sme poslal 2. oktobra, a obenega odgovora še ni. Ne vem kaj delajo no, mogoče jim je odišla tajnica na kavo?
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

PoCar ::

Povprasevanje sem poslal v nedelo 9okt v torek 11okt sm v kaslc ze dobu pogodbo in jo podpisano poslov nazaj. Sem iz Radolce in mam zracne linije (by Telekom) 850m. narocu pa sm net 10/2 ;-).
Od preh mam ze SiLOL paket 2/0,3 tko da pomoje ne bi smel bit panike.
Live long and prosper! ;)

IceBreakr ::

PoCar: no dbest, jest sm z Jesenic in sem danes končno le prejel pogodbo... woohoo :) zadeve se premikajo... prav tako 10/2.
IceBreakr

Zgodovina sprememb…

farmer ::

poslov pogodbo 7.10 pa se zmer niso prsli prklopt!!! :8)
bleh

mazupan ::

Ja, farmer, opazili smo, da tudi ti obstajaš. :P
Kaj češ ... farmer je - kmet.

AntiC ::

ucer popoldne poslal povprasevanje...zdele mam pa ze pogodbo v roki :) ....


a mogoce kdo ve a je treba isdn vmesnike in fax vmesnike tud kaj plačevati ???

|bLaD3| ::

Danes je priklopljenih ze cca. 13 uporabnikov.. vecina so seveda zaposleni..

Sem bil danes na T-2 v Ljubljani, ker so me klicali, da morem kopijo osebne prnest :)
««
4 / 62
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135866 (19812) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

Oddelek: Omrežja in internet
315677 (2982) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036428 (15835) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18961693 (43065) OmegaBlue

Več podobnih tem