» »

Amfetamini pomagajo pri učenju ?

Amfetamini pomagajo pri učenju ?

1 2
3
4

OrkAA ::

lol.. vi ste čudni.

Jst se pod vplivom speeda sam plesat lahk učim :>

Pyr0Beast ::

Aha,.
Cpy-paste
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jRk0 ::

tak folk, ki sam nekaj tarna pa o drogah joj kok je to hudo pa kr neki, mah. poslal bi vas nekam v eno goro zivet, pa tam zivite. a mislis da je v enem mestu kot tokio, ny, kaj bolj zdravo zivet, pa ne rabis nikol nic uzivat substanc...

sploh pa se mi zdi, da samo tisti, ki zelijo izpasti kul, se prav trudijo, da nic ne probajo, pridejo med tista 2% in potem govorijo kako so oni kul, ker niso nikol v zivljenju nic probali. drugim pa govorijo, da hocejo izpasti kul, ker to delajo, a so v resnici vecina...mal ironicno tole...

drugace pa, ne vem, jaz vedno premocno kavo pijem in mi je malo cudno pol cez noc, sam zaspan sem pa se vedno ful, mejbi bo pa treba poseci po cem takem :S
You fuck up once, you loose two teeth.

bluefish ::

zdi se mi, da je tukaj ravno obratno ;(( . Vsi se hvalijo, kako na veliko se zadevajo pred skoraj vsakim testom itd.

C_maniak ::

glede tega, da ni fer do ostalih, je pa smesno. pa naj se še oni zadevajo. sej jim nihče (no, vsaj šola ne) ne prepoveduje.

ej, to ja ni fer, da so drugi pametnejsi od mene?!? haha... pa ni fer, da je kdo mogoče mel internet pred mano pa se s tem lažje kej naučil, pa ni fer, da morm js prej vstat, kr mam 2 ure vožnje do šole in sm manj skoncentriran v šoli, popoldne mam pa premalo časa za učenje ipd.:\

vsak ma svoje resource za učenje.

lotar ::

Dejmo sega vsi zadet pa bomo vsi dosegali nemogoče, vsaj na kratki rok!!:D

Ja LOL no! Sam parkrat bi vas v rt brcu, med letam misl, ne pa da se poj morš drogirat pa to v SŠ!

Še enkrat LOL.

K pa na faksu boš pa kr skoz zadet da boš kj naredu! HAHA

C_maniak ::

eni res ne razumete...

lotar ::

Razsvetlji me!

bluefish ::

:D

Doman ::

Vsak ima pač svoje mnenje o tem.
Jaz bi se brez tega učil 50% manj kot se sedaj, čeprav mi je zagustilo.
Drugače sem se odločil, da bom danes clean, jutri zvečer pa zopet eno učenje do zore.
Seveda je pa najboljša (ne)uporaba tega kot ste že mnogi ugotovili, a jaz bi sedaj vse naredil, da bi naredil letnik pozitivno.

iNN ::

Jest bi sam to reku, da se strinjam z posti od Mathaii-ja in lotarja. Pa da ne mislit da bos to samo enkrat probu, ker .. pac clovek tezi po tem da mu je zivljenje lazje, ko te enkrat zagusti in probas (pac speed v tem primeru) in naredis npr. izpit na faxu ... potem bo drugic isto ker bos vedu da pomaga pa, da je boljs da zategnes lajno pa se naucis v 10 urah, za kar bi drugace porabil en teden. Tako, da folk, po pamet, velja dobro razmislt preden probas.
==

Ziga Dolhar ::

"danes bom clean" ...

Roflol.
https://dolhar.si/

C_maniak ::

lotar, sprejemljiva je uporaba kot ZASILNI IZHOD in IZJEMOMA. ja, iNN, drži, zato je treba met pa v glavi poslihtane zadeve (ki jih verjetno nimas, če maš popravce in če se učiš zadnji dan, boš rekel pa ti dam tuki kr prav).

lotar ::

LOL

nikakor to ni sprejemljivo! 2 dni prej začet pa ne rabš tega! Sploh pa ne rabš trde droge za učenje, to je kvečeu izgovor za tvojo lenobo! Sem se doskrat moral učiti za zelo pomembne izpite, sedaj pa ko delam moram loviti roke, pa nikoli ne bom posegel po drogi zato da bom to dosegel!
Vse je v glavi, če raje cel dan kofetkaš kot da bi se učil je to tvoj problem. Vendar s tem izkazuješ svojo neodgovornost do samega sebe.....

Pa sej se mi zdi neumno se ponavljat kdor ve kaj se mislil povedat bo razbral iz mojega prvega posta!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lotar ()

C_maniak ::

nikakor to ni sprejemljivo! 2 dni prej začet pa ne rabš tega!
govorim o tem, če se ne začneš učit 2 dni prej ;) in js se tut že ponavljam, kr sm to (verjetno že večkrat) povedal. kot tudi to, da je vsekakor najboljša opcija brez vsakršne droge, but if...;) najbrž ne boš razumel, ker še nisi bil v podobni situaciji. good for u.

Gandalfar ::

vcasih ti tudi to, da kaksen let stran vrzes zaradi lastne neodgovornosti ni slabsa moznost. Bos vsaj imel boljso refleksijo na to kasneje, ko se bos vsaj prej zmigal, ko bos zaznal da se ti podobna situacija spet zacenja pojavljat, pa jo bos prej lahko odvrnil.

matjash ::

Jaz vem da živim svoje življenje in spoštujem življenja drugih - zato droga ki sem jo zaužil ni nikoli vplivala na druge (niti domače). Če se kdo lažje uči ob uporabi amfetamina me sploh ne moti niti ne če ga kdo vzame čez vikend preprosto za zabavo, dokler se do mene obnaša vsaj približno kot bi se brez nje.

Samo ne vem pa zakaj je večina argumentov s strani nekaterih ki jasno kažejo da so proti drogam in jih najverjeteje niso probali. Sej vsi vemo do so droge škodljive, po mojem občutju v primerni količini in neredni uporabi pač ničmanj kot alkohol.



Carpe Diem.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

C_maniak ::

ja, mogoče pridejo še dolgoročne posledice, za katere si mogoče sploh ne boš mislu, da so od spida...

OrlyTM ::

ničmanj kot alkohol.


ahjoj, marsikaka droga precej manj kot alkohol!... alkohol je ena najhujsih drog, ki ima najtezje posledice za zdravje tako na fizicnem kot psihicnem nivoju! Ce bi uporabu laicno klasifikacijo (katere se naceloma izogibam, vendar je zal precej pogosta v pogovorih o drogah), je alkohol ena "NAJTRSIH" drog, kar jih poznamo!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

BigWhale ::

Res? Ponavadi je tako, ce se ga fejst prevec napijes, gres na pumpanje, ce se ga pa fejst prevec zaspricas pa?

Tudi pumpanje? :P

C_maniak ::

z alkoholom se lahk se zastrupis. :P me zanima kaj bi blo če bi si čist alkohol v žilo stisnu:D tud ne bi pumpanje pomagalo, ha? fora je v načinu zaužitja. itak ni isti šok za telo, če dobiš direkt v kri kerokol zadevo kot pa če gre čez želodec.
pa če bi vsi tisti, ki se ga ulijejo skadil kak joint bi blo dost manj sranja in na cestah, na ulicah in v družinah. sam itak je legalen pa ni nevaren...:\

#000000 ::

Mislm, čez popravce morte met ene 20g koke, pa ene 5 horsa za spuščat ko je prehuda. Vse to naj gre mat nabavt k lokalnemu dilerju, in naj omeni da rabi za sina k se uči za popravce, mogoče dobi kak popusta. Za drug let pa se zbunite in na cesto naj to razdelijo profesorji tistim koi so padl, da ne bo trpela družinska blagajna, sej vete šola je draga, pa stroški pa jest je tud treba.

Sej ne morem verjet, tuki je že ene 3/4 bodočih đankijev al kva, pa drugovi zar smo se za ovo borili ?? :D

OrlyTM ::

BW: ti je ze C-maniak lepo odgovoru, jaz bom sam se dodal, da od abstinencne krize zaradi alkoholne odvisnosti (delirij) folk lahko umre ... to se recimo pri "ciscenju" od heroinske odvisnosti ne dogaja! Zanimivo, kaj?

Pa bog ne daj zaj to razumet, da zagovarjam heroin, nikakor!!!, sam res mi je hecno, kako lahkoverno se uporablja klasifikacija mehke/trde droge.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Tic ::

OrlyTM, mogoče ti veš, kar sem nekje kar tako slišal... namreč, da je ta klasifikacija mehke/trde zastarela in jo opuščajo?

OrlyTM ::

Ta klasifikacija je faljena v osnovi ... ni mehke in trde droge, je samo DROGA in uporabnik, ki jo bodisi ne uporablja (torej neuporabnik ;) ), uporablja ali zlorablja!

Se pa droge locijo po negativnih stranskih ucinkih, nekatere imajo mocnejse, spet druge sibkejse. Alkohol spada v vrh po skodljivih stranskih ucinkih.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

BigWhale ::

Jest nisem nicasar klasificiral.

Kak je pa najpogostejsi nacin uzivanja heroina? Na sprico? Ja zakaj ga pa ne zacnejo po nula tri tolct?

Zakaj bi si pa cisti alkohol v zilo stiskal, ce se ga uziva na drugacen nacin?

OrlyTM ::

huh ... nism preprican, da je najpogostejsi nacin uzivanja na sprico ... ogromno se ga pokadi na folijo ... sam kot pravim, ne vem zares ...

Point je pa itq ta, da je alkohol vsaj v isti kategoriji z heroinom, ce ni celo hujsi! Pa je legalen in splosno odobravan. Hipokrizija najvisje sorte!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Nejc Pintar ::

Eh Orly, sedaj pa že pretiravaš...
Lahko je biti prvi, če si edini!

bluefish ::

primerjava piva in heroina je malce neokusno.
Če spiješ pivo nekajkrat na mesec verjetno ne boš postal zasvojen z njim, prav tako pa ne bo groznih daljnoročnih učinkov. Pri heroinu pa je malce drugače. Recimo, da ga vzameš takrat, ko si v nekakšni "krizi". Kmalu ti to pride v navado, in nazadnje ga uživaš že redno in sam pri sebi iščeš izgovore zakaj. Posledice pa so hude.
Res je, da se tudi z alkoholom nekdo prične zadevat, je cenejši,..., ampak postati odvisen od njega je težje.

C_maniak ::

no, sej primerjat zasvoljivost pri heroinu in piru se res zdi smešno na prvi pogled, je pa res, da sta edini drogi, ki zasvojita fizično.

Doman ::

Cigarete si pozabil?

C_maniak ::

nisem, ker nism vedu, da naj bi. v kar tudi dvomim.

ganzi ::

za heroin je danes v "modi" folija.. šprice so out..

Drgač mam pa tut js ful problemov s koncentracijo, samo vem da si ne bom nikol z ničemer pomagal, ker potem bi se samo na to zanašal vedno. Probavam se spremenit ne pa posegat po enih dodatkih. In čeprav se malo učim in težko spravim k učenju mi še vedno rata narest kak izpit in to me motivira za naslednjega, ko vidim, da sem sposoben. Se pa vedno zadnja dva dni naučim več kot prej cel teden :-)
LP

Nejc Pintar ::

Od nikotina si lahko kar fino odvisen. Pa prepričan sem da je še kakšna droga od katere si fizično odvisen.
Lahko je biti prvi, če si edini!

C_maniak ::

ja, si lahko. še zelo, zelo bolj fino od kake koke npr. ampak vse to je psihična odvisnost. fizična se pojavlja samo pri horsu in alkotu. poleg psihične, seveda.

Nejc Pintar ::

C_maniak: nikotin povzroča fizično odvisnost. Če hočeš ti še razložim kako deluje nikotin in zakaj smo odvisni od njega.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

C_maniak ::

ok, nism vedu, niti si nism mislu. torej razsvetli me. mogoče mi bo pomagalo pri odvajanju, ker čikov bi se pa res rad znebil. :)

Oxford ::

C_mainak:ja, si lahko. še zelo, zelo bolj fino od kake koke npr. ampak vse to je psihična odvisnost. fizična se pojavlja samo pri horsu in alkotu:\ :\

Ne se slepit! Nikotin pozroča fizično odvisnost: Wikipedia

C_maniak ::

še kofein...ok surprise. ne pijem več kave, da se ne bom naslednje jutro tresu, ko bom brez ostal ;)

Doman ::

Je moj oče poskušal opustiti kajenje pa mu nikakor ni ratalo.
Je imel tako abstinenčno krizo, da ni bilo za živet zraven njega. Tresel se je z celim telesom, bil živčen, vsi so mu šli na živce... Takrat sem se odločil, da bom nekadilec:8)

OrlyTM ::

primerjava piva in heroina je malce neokusno.


seveda, ker je pivo legalno in ga lahk kupis v trgovini, kajne? :\

Če spiješ pivo nekajkrat na mesec verjetno ne boš postal zasvojen z njim, prav tako pa ne bo groznih daljnoročnih učinkov. Pri heroinu pa je malce drugače. Recimo, da ga vzameš takrat, ko si v nekakšni "krizi". Kmalu ti to pride v navado, in nazadnje ga uživaš že redno in sam pri sebi iščeš izgovore zakaj. Posledice pa so hude.


ma si faca |O lepo primerjavo si spacal skupaj :\
ce vzames heroin nekajkrat na mesec, tudi verjetno ne bos postal zasvojen z njim, se manj pa bo "groznih" daljnorocnih ucinkov!!

Ce se bos pa zacel zadevat vsak dan z bilokero od tih dveh drog, bos pa precej hitro odvisen in posledice bodo hude, ja. Zelo hude, se posebej pri alkoholni odvisnosti!



Res je, da se tudi z alkoholom nekdo prične zadevat, je cenejši,..., ampak postati odvisen od njega je težje.


?!? Ne verjet tega, ker ni res! Odvisen od alkohola si lahko zelo hitro ... samo malo nagnjenosti k odvisnostim rabis, pa vsakodnevno pitje, pa si prec not!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

Je moj oče poskušal opustiti kajenje pa mu nikakor ni ratalo.
Je imel tako abstinenčno krizo, da ni bilo za živet zraven njega. Tresel se je z celim telesom, bil živčen, vsi so mu šli na živce...


99% njegovih tezav je psihicne narave! Iz lastnih izkusenj ti lahko povem, da fizicno ni velikih problemov pri odvajanju od kajenja!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

muzičar ::

Glede na to da zdravniki priporočajo eno pivo na dan (ne na prazen želodec -> nekje po kosilu) bote takoj zdaj prenehali s primerjavami med heroinom, ki v nobenem pogledu ni zdravilen in pivom, ki je v marsikaterem zdravilen. Saj me kar malo boli ko vidim kako pivo uvrščate med škodljive snovi. Da smo si na jasnem od piva ne moraš biti zasvojen oz. "zasvojenost" od piva je zelo drugačna od zasvojenosti od narkotikov, toxikov, žganih pijač etc. -> torej pivo JE v določenih količinah torej nekje 0.5 dcl za odraslega moškega na dan zdravilen in ga priporočajo (Duvel ne šteje ker ima že toliko alkohola kot domače vino).

Fizično ni nobenih težav? Uf pa še kako so. Največja je ta da dobiš apetit nazaj (v začetni fazi je to psihično a vpliva na fizično sestavo telesa), potem imaš kašljanje (pucanje), ki mislim da ni psihične narave. Res je da je večina težav psihične narave a ne smemo zanemariti dejstva da to vpliva kar v veliki meri na fizično sestavo našega telesa, ki se lahko (odvisno od posameznika) izkaže tudi za precejšno težavo.

Če se gremo primerjave alkohola s heroinom in podobnimi močnimi amfetamini potem primerjajmo žgane pijače (sploh šnopc) z njimi. No to pa je primerjava.

Ziga Dolhar ::

> Glede na to da zdravniki priporočajo eno pivo na dan

A res?
https://dolhar.si/

PARTyZAN ::

Orly: tvoja primerjava je precej bolana. Koliko procentov tistih, ki so jemali heroin je umrlo? Koliko je taksnih pri uzivanju alkohola?

Res je, da alkohol ni zdrav, samo pretiravat pa ni treba.

Doman ::

@PARTyZAN
Jaz osebno jih veliko več poznam, ki so umrli zaradi alkohola (ciroza jezer inp.):\

PARTyZAN ::

Se enkrat si preberi moj post, ker ga ocitno nisi razumel ;).

muzičar ::

@ Ziga Dolhar: tako je priporočajo ali 0.5dcl piva ali 1-2dcl vina po kosilu -> to velja za odreslega človeka torej mladostniki ne. Na onkološkem inštitut so na nam na predavanju povedali da od 15 leta dalje je pa priporočeno 0.3dcl piva oz. 1dcl vina. Zanimivo ja. Pivo obstaja že uf baje da so že 7000 let pr.n.št. poznali "pivo", ki takrat sicer ni bilo iz hmelja (hmelj so odkrili nekje med 10 in 11.st. in v 12. st. so ga prograsili kot zdravilo za čiščenje krvi kar ubistvu tudi je).

@Doman samo ne od piva -> ciroza jetr pride od žganih pijač -> najbolj popularna pri nas je "šnopc" južnje je pa "rakija". Vino ne povzroča cirozo jetr je pa velika nevarnost zastrupitve (doživel na lastni koži -> ne obžalujem) katere posledice v najboljšem primeru so samo odpor proti vinu (tako je pri meni). Torej od zdaj naprej prosim ne primerjajte z alkoholom ampak z žganimi pijačami.

Gandalfar ::

muzičar: vir?

Camalotz ::

He, zdravniki priporočajo :D

Malo več kot pol stoletja nazaj so zdravniki predpisovali heroin.
Kot painkiller, pa proti prehladu, kašlju, driski, pljučnici...
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Heroin vs. mariuhana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6520115 (18117) poweroff
»

Ljudje: legalize it! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68031945 (22146) Matev
»

Ecstasy, je res tako nevaren ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8810228 (6278) jRk0
»

LEGALIZACIJA mehkih drog (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
947088 (5977) Aggressor
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936146 (5237) g0Run7

Več podobnih tem