» »

Nepravičnost ameriškega sodnega sistema?

Nepravičnost ameriškega sodnega sistema?

1
2
»

Dr Evil ::

NE gre se za kreganje,ampak markiranje svojega teritorija.

Daedalus ::

In to ni razdeljevanje političnega prostora, kajne? Na podlagi čisto ideoloških predpostavk - pa ni važno ali so leve ali desne. Tako lahko komot vodiš svoje volilce, kamor češ - kar je krasno za oblast, malo manj pa za folk, ki bo en drugemu spodbijal/zavračal stališča in se postrani gledal zaradi spora o stvari, ki bi v normalnih okoliščinah bila prepuščena strkovnjakom in ne političnim manipulacijam. Namesto, da bi se vodil disput ("izobražen prepir" oz razprava) se etiketira levo in desno. In to zelo učinkovito... Enkrat pa bo tak folk tudi v politiki/znanosti in na podlagi starih nalepk ne bojo želeli sodelovati. Krasna prihodnost, kajnede?

disklejmer - za kulturni boj sta enako krivi in odgovorni obe strani. Da ne bom (spet) kake nalepke fasal.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Alexius Heristalski ::

Saj to je žalostno. Levica bo v prihodnosti verjetno sestavljena iz Mladega foruma SD in Foruma za levico. Glede na njihova stališča in zanimanja se nam nič dobrega ne piše.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Daedalus ::

Levici se nič dobro ne piše. Če nisi levičar - te nima kaj za skrbet;) Mene pa skrbi in to zelo - ker tud sam ne morem podpreti organizacije, ki svojo stranko imenuje Partija, hodi v Kumrovec praznovat Dan mladosti, ima funkcije znotraj organizacije poimenovane po funkcijah znotraj nekdanje oblasti (Jugoslovanske, da ne bo pomote), izdaja interni časopis z imenim Rdeča pest in se upira posodobitvi programa, ter krega z Pahorjem, ki je IMHO edini kompetentni levi politik na Slo sceni. Desničarji (če lahko uporabim tak izraz, načeloma sem proti takim delitvam) mate to verjetno malo bolj poštimano. Biti levičar danes v Sloveniji - pa zna biti ne preveč obetaven posel:\

Hočem pač sodobno usmerjeno levico, ki bo pretrgala vezi z zgodovino in poskrbela, da se ne bo preveč razpaslo kratenje raznih ugodnosti, peljala razumno okoljevarstveno politiko (predvsem s spodbujanjem obetavnim projektom ala pasivne hiše in uporabi jedrske energije, naprimer), kritizirala morebitne poskuse diskriminacije, spodbujala ljudi, da se spoznavajo z osnovnimi pravili politične igre in k participaciji, obenem pa spoznala, da se starih ugodnosti ne bo dalo več uveljavlat v taki obliki, kot so bile do sedaj. Očitno zahtevam preveč...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Problem Daedaleus tiči v poimenovanju strank.Ti ,ki se deklarirajo za leve,so levi samo po tem,da jim kot demagoško orodje služijo delavske pravice,ker bi se zate naj v preteklosti potegovali.Kot vemo pa so ravno ti,FORUM21, skupek največjih izkoriščevalcev.Sami managerji,torej ortodoksni desničarji,če bi do bogastva seveda prišli z lastnim trudom,drugače pa izpolni sam.....


Se pa strinjam,da je Pahor edina mladika leve opcije,katerega smatram za spodobnega političnega oponenta slovenske demokracije.Vse ostalo je katastrofalno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

Daedalus ::

Kot edino levo stranko v Sloveniji jemljem Socialne Demokrate. LDS je bolj interesno združenje kapitala, kot stranka, ostalo je pretežno desno (kar je omembe vredno). Desus je interesno združenje upokojencev, SNS so pa dvorni norčki. Sem kaj pozabil?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ziga Dolhar ::

SMS. (Sicer so out, pa vseeno.)
https://dolhar.si/

Daedalus ::

SMS je interesno združenje parih ex ŠOU povzpetnikov wannabe. Ne bi rekel, da majo za burek v prihodnosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Daedalus,

Jest bi bil vesel, če bi se v SLO pojavili kakšni tapravi levičarji. Taki ki bi trdili, da je državna lastnina good, da napaja proračun države mimo davkov, da ekonomsko močna država lahko skrbi za socialne probleme ....

Celo bi jih malko naščuval. Naj kar gonijo svojo in naj zraven še opozarjajo na avtomatizacijo in stanje, ko bodo kapitalisti imeli vse, rabili pa nikogar več. Naj se na ta način konstituirajo in legitimirajo kot libertatorji in egalitatorji.

Jest sicer mislim, da lastniška družba je še (neprimerno) boljša stvar, vendar bi hotel, da mojemu alternativni pogled vendarle živi. Konkurenca mišljenskih šol pač.

Ampak mi gre na bruhanje, ko vidim, da "teoretiki" levice, tako ne znajo in nočejo razmišljati. Kako rešiti Mitjo, jim je zdej edini intelektualni izziv. Pa še kakšen pretep z Italijanskimi fašisti na Sabotinu - mogoče.

Žal in bljek!

p.s.

Sem hotu rečt da se strinjam s tistim, kar si napisal, pa me je malo zaneslo v lastno pisanje. To se lahko zgodi vsakemu.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zastaranje sodnih postopkov pri nas

Oddelek: Loža
458640 (7408) Mehmed
»

Primer Ribičič - Šturm ne komentira (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
2039888 (7541) borchi

Opravicevanje kolaboracije z okupatorjem je nesmiselno. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71532853 (19275) IgorGrozni
»

ICC

Oddelek: Loža
201425 (1151) Zheegec
»

Nov udarec piratstvu v Sloveniji

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
253282 (3282) dr.J

Več podobnih tem