» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
13 / 42
»»

frenk ::

mah vi tud nč ne veste...po kanalizaciji zdej vlečejo UMTS

MEDENA ::

A nehate spammat, pa raje povejte kdaj bo kurčeva Planina v Kranju optika...fak konec meseca pa spet nič.

MEDENA: pa sej ti tko ne rabš neta k ga ne znaš uporablat :D

...uglavnem s planino naj bi začel prvega naslednji mesec, torej v ponedeljek;)

zdufs ::

Ejsi_Disi a si ti mutav al kwa ? ne pametuj če ne weš. optiko ne vlečejo po kanalizaciji ampak po kanalih kjer gre telefon

frenk: ful dvomim res....

lazo-x ::

kanalizacije= vse cevi k zemlji, tako da imaš kanalizacijo za fekalije, za telekomunikacije, za plin,.....

na viču ne vem kaj mate sam optika ni. pejt pogledat pa vpraš sej ti bodo povedal

Ejsi_Disi ::

Lazo-x ti je dal odgovor. Kdo je sedaj 'mutav'? :\ Sicer si pa že sam povedal kje potekajo kabli - po kanalih (kanali - kanalizacija, vidiš tu povezanost, aja, ti ne vidiš, ker si 'mutav'):P

Zgodovina sprememb…

Aja, še nekaj pametnjakovič (zdfus). Zakaj se projekt optičnega omrežja imenuje: Sekundarna kabelska kanalizacija? Mogoče zaradi dreka?:\

smeks ::

Samo za info, 20.6 so prejeli opremo in začeli postavljat centralo na gogalovi, 10.7 se začnejo priklopi optike po planini.

lp

steev ::

Pizda, tole ne gogalovi delajo ze5 mescev.
:|

no evo pa so spet podaljšal datum priklopa...zdej iz 1.7. na 10.7. :D :|

Kaj sem ti rekel >:D

sam res smeks od kje ti te informacije?

Oprema se je zavlekla, sicer bi blo vse postavljeno veliko hitreje...

lazo-x: Veze veze :\

lp

ja me zanima kere veze so ti to rekle? ker jst mam mal drugačne podatke :)

shock ::

smeks:

Zanimivo da veš več kot tisti ki delajo na tem :D.

Ehm. Jest sem tut zvedu od enga k dela na t-2,da bodo zacel 10.7.

Lime ::

Če bo do konca julija, bomo lahko kar zadovoljni. Čeprav sem pesimist. Pa še kakšni kolektivni dopusti naj pridejo...

Dam za malico tehniku, ki me bo vklopil, če bo to do 15.7. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lime ()

Kr prštimej!:D

tintorel ::

heheheheeh kok so bedni :) prov očitno se bojijo konkurence! lepo je ko si edini ponudnik a ne, in dobro se trudijo da jim ta monopol ostane, sam ljudje niso neumni (vsaj večina ne) in bodo vidl da je konkurenca zdrava. če so tako prepričani vase, ne vem zakaj taka antipropaganda...

upc pa ni edini ki ima to antipropagando, sem jo videl tudi od drugih kabelskih ponudnikov, upraviteljev,...

SasoS ::

Jaz sem dobil občutek da to ne leti na Gratel ampak na tiste druge...ki mutijo :D :D

Shock: brez skrbi, če ne pride kaj ekstremnega vmes, se v ponedeljek začnejo priklopi uporabnikov na planini....
drugače pa ni treba nobenmu verjet, boste že vidl ;)

Narcos Satanicos ::

Sj ko imaš omrežje total v k., analogno tv ki ima pol manj programov kot konkurenca in je dražja in internet, ki si bol zasluž oznako narrowband kot broadband, ti itak ne preostane nič drugega kot propaganda...
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Telemach je še v redu s svojo kontrapropagando.

Kakšne TELE TV strela. Poleg položnic hodijo tako butasti propagandni letaki, da sem se zaradi njih odločil, da bom vzel tudi televizijo pri T2. Prej sem jo hotel obdržati pri tele-tv.

Pri sosedih imajo pa kockasto sliko, mi imamo pa tele-tv in je slika zelo lepa :D
Ali res pri T2 ne moreš snemati na videorekorder. Res, pri tele tv pa lahko :D
Sosed ima pa več programov. Samo mi imamo boljše, ker imamo tele tv. :P

Pa še nekaj takih cvetk je bilo, samo se jih ne spomnem.

Če bi bil gratelovec, bi jih prijavil, ker so po blokih po zračnikih napeljevali koaksialce, kar je protizakonito.

go Lime go, samo, da bo optika Adijos TELE-TV :D

DixieFlatline ::

No sej tole glede videorekorderja in snemanja še drži, upam da bojo kmal STBji z diskom da tud jest skočm na t-2.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Sej moj fotr je tut tele-tv poslou u kurac (zatemnitev) in jim nazaj z nekim pismom poslal položnico.
Aja drgač se je ful lahko prkluče ilegalno na catv.

Seveda drži glede videorekorderja, če se malo ne zdajdeš ali investiraš v dodaten STB.

SasoS ::

snemanje na videorekorder ja pa jaka prednost...prej slabost :D. Sam snemam vse na disk oz. dvd odkar imam t-2, vcr bo pa kmalu šel u smeti :)

Pa drgač se da snemat.

da se snemat!!!
in sicer če ma video 2 scarta.
če maš star video k ma en scart se pa reče za RC kabel, ki gre iz aminota v video kot antenski kabel in ne kot scart pa je pol še vedno vse uporabno.

sam lepo vas prosim video rekorder :D to me spomne na audio kasete sam da je FUUUL večje. zastarela zadeva!

Ali ima amino še kakšen drug izhod?
S-video na primer ali chinch?

Sam imam DVD rekorder s skoraj vsemi možnimi priključki in me zanima če se bo treba stegniti za dodatnega aminota.

sej samo na razdelilec priklopš pa je...samo pol more bit amino nonstop na temu kanalu:)

razdeleilci so za en dre* amina ima več izhodov en je antenski RF (ne RC kot se se na prejšnjem postu zatipku), eden je 10pin to scart in oba lahko odajata naenkrat.ima pa še digitalni audio izhod (en činč)

DixieFlatline ::

Sej ravno to je minus, da morš met na istem kanalu kot ga snemaš.

A potem se komot uporabla kak drug STB, če ga sam kupiš?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Gregor P ::

"Sej ravno to je minus, da morš met na istem kanalu kot ga snemaš"

Resnično je to ena velika slabost; še posebej če imaš doma več TV in videorekorderjev pa še ene par računalnikov ... vsi pa bi radi gledali/snemali drug kanal:\

... no, verjetno se bo z optiko tudi to spremenilo ... vendar upam, da to ne bo pomenilo, da bom rabil ene 5 aminotov >:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

5 aminotov??? Si pa kup tv-je, ki imajo namesto za priklop antene priklop utp kabla. :)

pivmik ::

Gregor P: z računalnki ni problem glede medseojno istočasniga snevanja in gledanja
LP, Gregor GRE^

Lime: si že naštimal malico? :D

Preden pridejo priklopit bo že vse plesnivo :D

NavadniNimda ::

Evo slike, kako Gratel lepo poasfaltira, ko so gradbena dela na cesti končana.8-)
Link: http://www.gratel.si/?CID=5&ID=38

Sam da zdej slišim kakega udbomafijskega simpatizerja "kako nic ne posplavijo za sabo, ti gldi gldi Glatelovci".:O

Zgodovina sprememb…

Tole je pa zdej uradno:8-)

"Kranj je končan, switchi za optično hrbtenico so postavljeni, pretestirani in delajo v 'idle' modusu. V ponedeljek,10.7. se pričnejo priklopi."

Kaj pa mi v Ljubljana-Dravlje?!:O

Bo bo.;)

Juhu ....kako bojo delal...kakšne zmogljivosti so kaj na dan?

Evo, tukaj imam uradni link na uradni intervju s Šefom Omrežja na neuradnem T-2 forumu:
http://t-2.shrani.si/viewtopic.php?t=168
(Malo nižje dol na strani je, telefonski intervju je izvedel N.N., op.p.)

Kranjčani, pol Slovenije vam zavida, ostali pa so še naprej zadovoljni v kameni dobi!:))

Zgodovina sprememb…

w00t

A to bodo šli kar po vrsti in vklapljali vse ali tiste, ki smo se prijavili ali kakšen sistem je predviden?

Jah poklič na gratel. Men so rekl da me bodo poklical ko bo možen priklop. V ponedeljek jim se mal zatezim.

Saj ni take panike, da bi jih klicaril, bom že potrpel. Sem mislil, da kdo že ve, da bi še jaz dobil informacijo okvirno kdaj lahko računam na priklop.
««
13 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156244118 (5914) _Denny_
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52965027 (12411) morosito
»

optika do hiše

2610335 (8601) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112135 (7463) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )