» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
14 / 42
»»

steev ::

Drgac na njihovi strani pise. En mesec od takrat ko se prijavis (telefon, e-mail).
:|

Malkec ::

Jutri bo big day :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Kaj mislis da bodo takoj desetega priklopili vsem?

MEDENA ::

kje pa.

če bo 50 folka na dan bo to velik.

yoo01 ::

a je kdo ze prkloplen na planin?

Zgleda, da nič drugače bi že kdo napisal :\

Jah vem da so men neki učer težil (so moral kable do konca do omarce napelat), pa so rekl da bodo cez ksne tri dni preklucil. Sam jim ne verjamem.

Že mutijo, ja nič julija še ne bo....Nategajo do konca.

roscha ::

Tedy, bejž na morje.. Mal ga namoč, get a life >:D , ne pa da tlele dneve šteješ in jokaš kdaj bo fiber. Bo. Še letos.
A misliš da je investitorju vseeno, če ne more €€€ začet pobirat od naročnikov? Pomoje ne. In še dopusti so. Skulirajte se mal no.

Pred bajto mi delajo jaške, cev za optiko mam že v kleti, in tud ko bodo še fiber not vtaknil ne bom začel delat panike. Do jeseni me sploh ne zanima. Eni gremo tud na dopuste :D 10/2 preko parice je meni za takle letni čas povsem preveč :D

Itaq to soboto MORE :D

NavadniNimda ::

Fak ej, lih takrat bodo pri vas priklapljali. :D

me calls more off :D >:D :D

zito1977 ::

Zanima me če si lahko izbereš lokacijo omarce na hiši ali ti jo kr nekam dajo pa celo parcelo razkopljejo

Ejsi_Disi ::

@Zito:

Po liniji najmanjšega odpora:D . Drugače je tako, da je vse v dogovoru z lastnikom. Malo mi svetujemo, malo pa se lastniki sami odločijo kam in kako. Ker največkrat poizkusimo omarico oz. dozo montirati nekam v klet (da ni treba uničevati fasade - velja predvsem za tiste, ki imajo novo). Lahko pa je omarica nekje zunaj nadometna ali pa podometna. Saj pravim, vse je v dogovoru. V vsakem primeru pa se prej oglasimo in pogledamo na terenu kakšna je situacija.
LP

Ejsi_Disi: pohvale za IZJEMNO lepo poasfaltirane ceste in ulice v Ljubljana-Dravlje. Moram priznati, da so še lepše kot so bile prej! Morebiti je kriv tudi psihološki faktor, saj vemo da nas bo kmalu vseh 20.000 dobilo gigabitne optične fiberčke FTTH.:D

ali3n ::

Kaj gre od omarice naprej? navadni kabel?

Pri nas so rdeče proge že poasfaltiral; edin na sosednjih ulcah še ni zalito z asfaltom... mal zoprno za vožnjo z biciklom ali avtom (butne... ker je beton že mal "spralo" ven..)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

SasoS ::

optika gre do tvoje sobe ane...drugače ne bi bilo poante ;)

frenk ::

ja optika naj bi šla do tistga "modema"...sej je nekdo že objavu slike tle nek na s-t

pivmik ::

Mene neki zanima... a če bi kupil PCI Fiber-Optik mrežno kartico, a pol bi lahko direkt optiko priklopil v računalnik ali je vedno potreben nek "adapter"?
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pivmik ()

SasoS ::

Verjetno da bi šlo, čeprav nisem ziher kolk različnih standardov je za fiber...tukej so fore s temi valovnimi dolžinami pa to.
Sam, to ti potem dela samo za komp...če imaš pa naročen še TV ali telefon pa tako rabiš imet tisti switch...

In ta switch ali modem se kliče MILAN. :))

Krena: Men pa net ne dela.
T-2: A pa mate Milana.
Krena: Milana sem pa že u šolo poslala. :8)

Tiger ::

Ni modem, ampak switch in Milan se imenuje zaradi proizvajalca.

Na neuradnem T2 forumu je nekdo objavil kako izgleda tak switch (tisti rumeni zički sta optika).

Brane2 ::

Predvčerajšnjem so nas klicali glede vlakna- če smo interesenti. Oglasil se je kolega, ki pa mi ni vedel povedati detajlov- pravzaprav mu niso niti nič konkretnega rekli, razen tega da bi enkrat potegnili vlakno skozi našo sosesko ( LJ- Sostro).

Ve kdo kaj več o planu za LJ ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

frenk ::

zdej sm klical gratel in zvedu da naš blok še ni v prvem valu priklopov in da bom čakal še en mesec;((

Jest sem tut poklicou na gratel (251 99 10) pa me je nekam prevezala. Nato zvoni in nekdo na tisti strani samo dvigne in spusti. WTF? Kakšen odnos je to?

Jan987 ::

mogoče si klicov ob napačnem času:D :D :D

frenk: sej kaj sem ti rekel NESPOSOBNEŽI do daske.

Dej Tedy ne seri, ker si že RAHLO zlajnan.

Pejt k Teletni-tv, na siol, Amis ali karkoli že pa ne najedej.
Mislim da ni življenskega pomena tale optika.

Voda ti teče? Sekret ni zamašen? Pomoje boš preživel :D

P.S.
Kje si se v četrtek skrival.. ? Špilferderber :D

volkec ::

:))

(post brez domišljije, kokr jo gratelovci nimajo da bi prsli ti ta k***** fiber prklopt)

NaavadniNimda: :D :\

volkec: Ne bodi tako hudičevo pameten. Raje se svojega dela drži.

yoo01 ::

A je kdo prkloplen na planin?
al majo dopust?

LP

Dobili smo ponudbo za sklenitev služostne pogodbe za polaganje optike ( Ljubljana Sostro).

Če je kdo v privat bajti, po možnosti v LJ, ki je podpisal pogodbo in ima sedaj Gratelovo optiko, bi bil hvaležen za par odgovorov iz izkušenj:

-Ponudbo je poslala firma Terra-in v Gratelovem imenu. WTF is Terra-In ? V priloženem osnutku pogodbe sicer Terra-in ni nikjer naveden, vendar mi je to malo sumljivo.

-V pogodbi je navedeno,d a se lastnik zemlišča obvezuje nuditi dostop do postavljene opreme in dovoliti kopanje za postavitev kabla. Nikjer pa ni vrisana trasa in specificirano kaj in kako. Kaj, če se pozneje 100 drugih bajt odloči, da hočejo še oni vlakno in Gratel na podlagi tega dovoljenja še 100x prekoplje parcelo ?

- V pogodbi se navaja, da bo prekopavanje izvedeno v skladu s projektno dokumentacijo "DR Projekta", vendar nikjer ni priložen material za vpogled v ta projekt. Je kdo že zahteval te materiale in ?

-Ali iz pogodbe sledi obveza uporabe teh storitev ? Piše namreč, da jim lastnik parcele nudi možnost kopanja kanalov za infrastrukturo nrez nadomestila v skladu z 78-tim členom zakona o elektronskih komunikacijah, ker bo "sam koristnik teh storitev". Kaj če bodo storitve predrage in jih lastnik zemljišča ne bo koristil ?

Saj ne,d aimam kaj proti Gratelu (prej nasprotno- hočem optiko), vendar parcela ne bajta na njej nista moja. Prepričat moram lastnico,d a gre v to. Če bodo kaka s*anja zaradi tega, se ji lahko strga in me recimo vrže na cesto... :\

Brane2 - Terra-In je partnerska firma Gratela, sem lihkar preveril.:|
Vsa dodatna vprašanja se postavljajo Gratelu.8-)

Saj to me skrbi. Če me občutek ne vara ( če gre torej za isto ime in priimek- možno, da je to nekdo povsem drug, vendar ne ravno verjetno), poznam direktorja Terra-in in teh negativnih izkušenj ne bi ponavljal-ever.

Zato me zanima, kakšno vlogo ima to podjetje tu. A samo zbirajo papirje za Gratel ali je tu kaj drugega posredi ?

Zanimivo je, da Google[EDIT: Ne Google- najdi.si: "Terra Gratel") najde zapisnike s sej mestnega sveta v Kranju, kjer je stvar za Gratel ponujal Terra-In in so mestni očetje spregledali možnost zajeba.

Nekdo je postavil vprašanje "Kdo je ta Terra-In" in kaj če jutri "mrkne" ?

V glavnem, imeli so natanko iste pomisleke kot jaz:

ZAPISNIK SEJE 1

ZAPISNIK SEJE 2

ZAPISNIK SEJE 3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Same pogodbe nisem šel študirat, lahko ti pa povem kako je priklop izveden. So mi ravno cev potegnili v klet.

Gratel (oz podizvajalec) rabi soglasje da lahko sploh koplje po privat zemljišču.
Do kleti gre samo ena cev ki je namenjena samo naši hiši.
Pred hišo na cesti (javna cesta) je jašek iz katerega gre ODCEP k nam.
V bistvu se od jaška(ov) do vsake posamezne hiše potegne samostojna cev. Tako da pomoje ni bojazni,
da bi vlekli do soseda od "tvoje" cevi naprej.

Dostop do kleti oz kamorkoli že pa potrebujejo za namestitev omarice. Kaj točno gre vanjo nimam pojma,
bojda pa se tam zaključuje "zemeljska" optika in od tam potegnejo drug (optični) kabel do lokacije Milan-a.

Več lahko napišem ko bo optični kabel tudi v hiši. Trenutno se okrog mene gradijo še jaški in odcepi k drugim sosedom.

Edit: Lokacija Kranj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roscha ()

To pa pomoje vem kje je. A je tm k je cesta talcev, k se gre na jaso?

lazo-x ::

@brane2

terra-in je naš podizvajalec, oni zbirajo soglasja, pogodbe, dovoljenja.... papirne zadeve.

dokument je namenjen, da se zavaruje gratel pred morebitnimi tožbami.

trasa ni vrisana, ker ima vsak lastnik svoje zahteve in se na mestu dogovri z izvajalci kje želi imeti priklop! če se bolje počutiš naredi skico kjer želiš imeti priklop in jo daj v podpis gratelu, da je to edina trasa, ki bo kdaj šla preko parcele.

v dokumentaciji od dr projekta so napisani pač vsi standardi za optično omrežje, se pravi da pri vas doma velja enaka kvaiteta gradnje kot na občinskih cestah.

če podpišeš soglasje za priključek se ne zavezuješ za samo storitevs, če podpišeš pogodbo z t2 pa se pač zavezuješ za storitev pa še to za nedoločen čas, kar pomeni, da lahko drug dan odpoveš.

še enkrat... terra in je naš podizvajalec in če jutri mrkne bomo našli drugega :)

če te še kaj zanima pa vprašaj pa ti bom odgovoril

Lazo-x, zakaj pa vseeno ne vrišejo trase na terenu?:D

Vanadium ::

Bah blagor vam, nasi mongoloidni lastniki so se odlocili da nebomo meli optike v bloku, a je kaka moznost da napeljejo sam meni??? sem pa v pritličju :D :D:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

CCfly ::

Brez soglasja lastnikov zelo težko.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

lazo-x ::

ne bo šlo samo tebi,.. mal pritiskaj na sosede pa jim razlož za kaj gre, pa da se financira s strani gratela pa ti mogoče kej rata, drgač pa -..... jebiga

ej negre, debili so, ce so ze za kabelsko tv zavlecevali z obnovo sistema, soglasje so dali sele ko je telemach zagrozil da nas bojo odklopli iz sistema pol pa veste koliko je ura in pravijo da bojo sele naslednje leto meli sestanek glede tega, zdej si pa zamislite kaki pogled je ko grem mimo jaska od t-2 ki je 10m stran od bloka in ze delno polozena cev v smeri bloka :( :'( :O

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

dejanslo ::

preseli se :)
There`s More Than One Way To Do It

lol
:D

Reči jim da to dvigne ceno stanovanj (oz. lastniku), sam prej si izbor pogodbo po stari ceni za še nekaj časa1

vse sem to rekel, tudi da oni vse zastonj napeljejo, ampak sej veste kaki so te mongoloidi, ce bi blo po njihovem bi se vedno meli 14400kbps modeme prek obicne linije:( se bo res trebna preselit :\

Kot je rekel JANI123 - povej svojim bebavčkom, da se jim bo cena stanovanja avtomatično zvišala za 10-15%, ker dandanes (tukaj moraš to poudariti z zanosom) vsi iščejo sodobne telekomunikacije. "Kaj pa vaši nasledniki? Pomislite na vaše vnuke!" :|

BlueRunner ::

In to jim recno točno takrat, ko jim država grozi z najnovejšim davkom na (vrednost) nepremičnine. Joj koliko bodo veseli... Sicer pa ja, če je pogodba poštena, brez klavzul o ekskluzivnosti in z jasnimi navodili, da se omet povrne v prejšnje ali boljše stanje, potem je res malo hecno ne podpisati.

Jah aveš kolk je takih ljudi ki pačne rabijo in ne podpišejo.

Sam imam zelo podoben primer, samo na drugem področju:
Imamo v ulci pred nami do glavne ceste še eno hišo v kateri živi ena starka. Ko smo pačpred ene 10 leti hotli dat na naše stroške asvalt mimo njene hiše do nas, je to seveda vse zavrnila. Pol so čez nekaj let prenavljali šolsko igirišče, ki je na drugi strani ceste in jim je ostalo nekaj asvalta in pač vidijo to pot in položijo asvalt na pot. Ta starka pa jih je tožila in na koncu so asvalt prišli z bagarjem ven kopat.
In to samo za to, da bomo mi imeli pomladi ogromne luže in skoraj ne bomo mogli do parcele, ona pa tako ali tako nima avta.

Podobno je nastalo z zimskim oranjem snega, ki ga ni dovolila...

Skratka sicer izven teme ampak hotel sem samo reči da je ogromno takih težakov. In kaj bo potem ko bomo mogoče čez 10,15 let imeli možnost optike v nasi vasi?

BlueRunner ::

Vse kar lahko rečem (izven konteksta te teme) je, da je v takšnih primerih čas vedno na strani mladih :D
««
14 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156244121 (5917) _Denny_
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52965029 (12413) morosito
»

optika do hiše

2610335 (8601) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112135 (7463) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )