» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
12 / 42
»»

St@jler ::

Heh v naši ulici bo verjetno zarad sosedov zadeva odpadla. Lih ene par dni nazaj so pobiral podpise (Lj - Šiška - Koseze).
A je potem sploh kakšna šansa, da se priklopim, če bojo šli lepo mimo ulce. Bom mogu na roke kopat po ulci :D

NavadniNimda ::

Prepričaj sosede, da dajo soglasje.
Cena stanovanja bo višja tam, kjer bodo sodobne telekomunikacije kot tam, kjer jih ni.;)

Cinderela ::

Vcasih so sosedi kot tvoj nejvecji sovraznik. Tak da vecinoma se neda nic zmenit lol.

Cinderela ::

Malkec: ves kak dolgo ze toti koplejo tam na istem mestu pa v zrak gledajo. Nazadne sem jih vido tam na odcepu ko se gre na avtocesto pred malo vec kot pol mesca. Samo se nisem zavzel kaj sploh delajo tak da to nevem nic rect. Ampak so ze prisli kaj dalje al kak? Do Tezna dvomim da so ze lol.
Nebi reko da je to gratelj hm... razen ce ste res njihovega kablovleka vidli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cinderela ()

Malkec ::

Oni ni reko da je vido kablovleka, ampak kombi z napisom gratel. Jaz pa sem vido dva telekomova in če sem prav vido (na hitro pošpegal) je na oni tabli pisalo polaganje optičnega kabla.
Čudno vseskup.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

lazo-x ::

če je cesta v lasti občine ali države boš verjetno lahko imel priklop, če je pa v lasti sosedov pol pa težje ker brez njihove privolitve ne moreš posegati

d0rK ::

Po pridobitvi ustrezne dokumentacije bomo z gradnjo omrežja nadaljevali za Bežigradom, v Centru in Mostah.

Pa za bozjo volo no, kje mate Vic?

frenk ::

v Kranju na Planini naj bi dons oz. včeraj dobil opremo, tko da baje lahko pričakujemo priklop čez dober teden oz. s 1.7..

steev ::

Ql. Frenk kok bos uzeu.

Ehm, a kdo ve kje dobit najcenej UTP cat5 trdožilni kabel v Kranju ali okolici. Ksne 60 m (bo treb pocas napeljevt).
:|

MEDENA ::

steev: itak bomo večina vzel 10/10 ker je najbolj smiselen :)

volkec ::

Jap se strinjam(10/10, ni druge :)) ), jest sem učer dubu pogodbo, donz jo naprej pošlem pol pa upam da bo čimprj optika :D

jurre ::

@steev
za kable poglej na mimovrste, jaz sem iskal po Kranju utp 10m pa je bla cena okol 2,2 k, gor je pa po 800 sit (pa 3 sem rabil, tud ce das 700 postnino me je prislo pol cenejs). Samo kabel je pa gor po 89sit/m, ce ga potem sam naredis.

OK, novi GUI menu za Amino AmiNET 110 je lihkar objavljen.
Imetniki TV T-2 (edine zaresne digitalne TV s 120 in več programi) morajo samo za 5 sekund iztaknit elektriko in jo vklopit nazaj (tenek črn kabelček).

Navodila so pa tlele::D
http://www.t-2.net/docs/QuickStart-STB-AMINO-AmiNET110.pdf

Srečneži na optiki, mi je še zdej nimamo, pa v glavnem mestu živimo.:O

Zgodovina sprememb…

Toj predrago po metru. Sem gledu okol 60 sit/m, samo ne v Kranju. More pa bit trdožilni.

Aja pa še nekej, a kdo ve, kje bi lahko kupil UTP vtičnice, čim manjše (da jih je lahko več) in čim cenejše, seveda morjo bit nadometne. Pa ne rabm tistih k so velke k navadne vtičnice, gor je pa sam en prključek. Morjo bit take, da jih nanizaš v eno vrsto.

Pa še neki. Pri ethernetu sta uporabljene samo dve parice od osmih (1, 2, 3, 6). Pa me zanima ali lahko namesto dveh kablov vlečem enega in na koncu razdelim v dva? Verjetno lahko, ne.

Kaj pa amino, lahko tudi on dela samo na dveh paricah?

Lp

antonija ::

Lahk da ti dva etherneta po enem kablu ne bosta delala zarad motenj med sabo... Drugace ma pa techtrade v LJ (zdraven hotela Lev) kar nekaj stvari za mrezo, tud kable delajo po narocilu. Tam vprasaj.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Spock83 ::

@steev: Kaj pa potem, ko se boš odločil, da boš imel 1Gb povezavo preko UTP? Potem spet konektorje menjat.

Če kdo rabi, v naši firmi izdelujemo optične, UTP, SCSI, IDE itd kable pa lahko zrihtam. Sem pa srečni lastnik optične povezave že kar nekaj mesecev, tako, da lahko pripeljem kable v Kranj brez problema. Se pa bom pozanimal za ceno...

Jaz pa bi rabil kakšnega Aminota, da ugotovim kako preko optike preusmeriti video signal na PC.

Aminota ne rabs za preusmerit TV signal na comp.

Kake konektroje si to mislil, da jih moram menjat. A potem ne delata dve povezave v enem kablu. 1GB lan pa glede kabla ni probelm, ker ga cat5e podpira.

Ejsi_Disi ::

Dork:
Vič spada pod Center, tak da se ne sekirat.

Zgodovina sprememb…

SasoS ::

2 etherneta delata v enem kablu, imam sam tko zvezano. Ne gre pa čez gigabit ethernet (1000BASE-T standard) ker nuca vse 4 parice (dočim 1000BASE-TX porabi samo 2 parici na cat6, samo standard ni toliko razširjen).

@steev: vem da ne rabim aminota, samo me zanima kakšen promet gre skozi... ne vem kako naj naredim, da TV signal preusmeri na router (DLINK DGL-4300) in v računalnik. Ali pa moram še eno mrežno vgraditi, pa direktno povezavo od Milan switcha do računalnika? Samo mislim, da ni potrebno. Ker na vseh portih je telefon, TV in internet. Ni ločeno kot pri Voodju.

Ah navadnih CAT5 ne prodajamo. Edino S-FTP za 90SIT po metru.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

A mas ti to t-2 optiko? Si iz Kranja?

Pa bi ti hotu met TV preko w-lan-a? To ti ne bo uspelo.
Ti maš nek port za tv na switchu kamor pridejta tudi optična kabla. Notri vtakneš utp, in na drugi strani vržeš notr v lan port (če maš seveda kakega prostega) na routerju. Za ip-je pa nisem sigurn, mal poišč, obstaja tema oz. kontaktiri SasoS, ki res veliko ve o tem.

Druga možnost je pa ta, da maš v kompu dve mrežne, eno za net, drugo za tv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

Jp sem iz Kranja in imam od T2 optiko.
Ne nočem preko wlana imeti TV
Zanimivo je, da ko vtakneš UTP v Milan layer2 optični switch in v LAN port na router, se le temu strga totalno. Potem čisto nič ne dela.
Bom sprobal še z dodatno mrežno. (jutri)

Pa da ne boš mešal Vood in Milan. Ker le pri temu imaš 8 portov. In kjerkoli vtakneš kabel za internet, IP telefon in aminota (ki ga nimam, sem pa ga prej imel) dela. Kamorkoli vtakneš dela :) Ni isto kot pri Voodu, kejr imaš določene porte namesko zaklenjene.

To temo zdaj prebiram: http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc...

Mogoče, kaj koristnega odkrijem

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

Vič spada pod Center, tak da se ne sekirat.

Je to res? :))

A Milan se imenuje ta switch, kamor prideta optična kbla, naprej pa potem utp-ji?

Nej bo Mićo

Steev, pazljivo prijemlji. Una dva kabelčka sta 1 gbitne zverince.:))

Sej tega nimam se doma, rekl so v roke 2 tednov. Ma pa fredn. Zdej si zelim da sem v šorlijevem naselju al pa na zlatmu polju.

steev: ne bom kar na 1M/256k šel ker pol preveč cajta zapravm za kozlarije po netu, pa še mal denarne stiske je:) ...za kabl pa praš še Lotos v Kranju ampak mislm da je 80sit/m(upam da me ne bojo zaprl k nism podal cene v evrih:D)

vsaj 1/1 vzem.....nauš umru za jurja....omg 8-O

Gregor P ::

Mimogrede danes so na naši ulici (Lj.-Šiška-Dravlje; blizu cerkve Sv. Roka) že zarezali v asfalt in zaenkrat končali pred mojo hišo:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MEDENA:jest ne dam niti tolarja za net tko da to ni moja odločitev ;)

Jan987 ::

medena zakaj pa bivzel 1/1 če recimo ne uporablja p2p programov in podobnih reči in ima net samo za zabavo in kakšno izkanje informacij v brskalnikih. Pol je 1/1 skorej sigurno brezveze

Smem vprasati kdaj se bo zacela izvajati tretja faza (Center+Vic) ?

Vprašat smeš:D , odgovora ti pa žal ne morem dati. Bo še kar lep čas trajalo.

Verjem da frenk uporablja p2p.

Ehm, kuko ti reptorji zdrzijo po tej zimi. 8-)

jani : frenk še kako uporablja p2p :P

če je mel do zdaj 10/2.....ampak naj ma človek užitek 1/256 :D

ljmgd8 ::

Optiko polagajo ze na rudniku in bezigradu zdj pa jo bojo se na trzaski in to wem ker dela to frend ;) .Res pa je da delajo povprecno samo 6 ur na dan tko da bo se neki trajal (vrjetn jeseni) :S

Kokr je model reku, bojo zacel na trzaski kopat...a je to res?...ker sm zlo bliz:)

offtopic:raptorje sm že prodal ker ni keša :D ...p2p še vedno laufa saj sem si nabral kar vredu ratio z 10/2 paketom;), poleg tega so pa zdele izpiti in res ni cajta za p2p:)

Jebo mast, kdaj bo ta optika.

Ti kr nared te izpite, bomo sli na en pir pol ;>

blue ::

A mogoče kdo ve če bo to pršlo do Dolgega mosta ?

No v bližnji prihodnosti ne

zdufs ::

"Vič spada pod Center" rofl :D
Vič je občina in ne spada pod Center.Glede optike pa že po Tržaški polagajo, zdj so nekje pr cerkvi.Še mal pa bojo pr men YEAH BABY :D
Pa opazu sm da neki kopljejo v mojem naselju sam ne vem zakaj :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zdufs ()

Verjetn polagajo kanalizacijo ... |O

kanalizacijo ? kaj je to ?

Toj tist, da boste lahko imel potem tekoco 'vodo'. Da se boste umival pa to ...

aha sam mi dobivamo vodo prek vodovoda ne wem kje pa ti živiš da se umivaš z vodo iz kanalizacije

Sej mi nimamo kanalizacije. Mi dobimo vodo iz greznice :\

Zej pa dost OffT

zdfus si res neumen al se samo delaš? Po kanalizaciji ne gre samo drek, ampak tudi optični kabel...

Ja direktno v kanalizaciji gredo samo fekalije, lohk pa zraven ko delajo kanalizacijo vlečejo še optični kabel!
««
12 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156244104 (5900) _Denny_
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52965026 (12410) morosito
»

optika do hiše

2610335 (8601) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112135 (7463) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )