Forum » Kaj kupiti » Pritožbe in pohvale računalniških trgovin
Pritožbe in pohvale računalniških trgovin
Temo vidijo: vsi
gfighter ::
Kaj jokaš? Ne ravnaš po predpisih kadar prodajaš? Ni problema, kar nadaljuj, te bomo stožili. Si jezen na stranko ki se po tvojem mnenju zapiči v malenkosti in si zato neprijazen in neustrežljiv prodajalec? Ni problema, kar bodi tak še naprej, bomo šli drugam pa še tule bomo povedali kakšno o tvojem odnosu. Ti to ni všeč? Hja, jebiga, ti si tu zaradi nas, ne mi zaradi tebe... Če ti gredo pa v nos stranke, ki poznajo svoje pravice, si pa falil poklic. Npr. striženje ovac bi bil kar primeren...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Zheegec ::
Tega se že v par dneh navadiš kot prodajalec. Nekateri so pri stvari za 100E neverjetno natančni in jih zanima vse in še več, drugi pri 2000E vredni stvari porabijo 5min časa in to je vse...
nekateri smo pa pošteni že kot ljudje, tako da se to prenese tudi na druge stvari, ki jih počnemo :)
edino, kar mi gre na živce so ljudje, ki pridejo v trgovino, da izdelek izdatno pregledajo, vprašajo vse mogoče, potem pa zadevo naročijo preko spleta, ker je do 5% cenejša na takšen način, ne zavedajo pa se, da je ravno zaradi tega, ker so lahko izdelek pogledali in o njem izvedeli, kar koli jih je že zanimalo - izdelek tudi dražji za tistih 5%.
Ampak takšni ljudje so vedno bili in vedno bodo, kupcem pač ni potrebno gledati na poštenje... :)
nekateri smo pa pošteni že kot ljudje, tako da se to prenese tudi na druge stvari, ki jih počnemo :)
edino, kar mi gre na živce so ljudje, ki pridejo v trgovino, da izdelek izdatno pregledajo, vprašajo vse mogoče, potem pa zadevo naročijo preko spleta, ker je do 5% cenejša na takšen način, ne zavedajo pa se, da je ravno zaradi tega, ker so lahko izdelek pogledali in o njem izvedeli, kar koli jih je že zanimalo - izdelek tudi dražji za tistih 5%.
Ampak takšni ljudje so vedno bili in vedno bodo, kupcem pač ni potrebno gledati na poštenje... :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
My point exactly. Če te takšni primeri tako prizadanejo da postaneš neprofesionalen, pač nisi najbolj primeren za prodajalca.
Ziga Dolhar ::
Alien,
strošek "svetovanja" ni edini strošek, ki ga imajo "fizične" štacune v primerjavi s spletnimi. Trgovine je treba zalagat z blagom (transport, skladiščenje, zavarovanje, večja vezava sredstev v izdelkih), plačevat najemnine ...
Zgolj plačilo prodajalca/svetovalca ni edini strošek, ki bi opravičeval tistih 5 %. Še več - če isto podjetje prodaja v "fizičnih" trgovinah in preko spleta, se mu vseeno splača, da čimveč blaga proda preko spleta; njegovi prihranki so znatno večji od deleža 5 %, ki jih "prizna" kupcu.
strošek "svetovanja" ni edini strošek, ki ga imajo "fizične" štacune v primerjavi s spletnimi. Trgovine je treba zalagat z blagom (transport, skladiščenje, zavarovanje, večja vezava sredstev v izdelkih), plačevat najemnine ...
Zgolj plačilo prodajalca/svetovalca ni edini strošek, ki bi opravičeval tistih 5 %. Še več - če isto podjetje prodaja v "fizičnih" trgovinah in preko spleta, se mu vseeno splača, da čimveč blaga proda preko spleta; njegovi prihranki so znatno večji od deleža 5 %, ki jih "prizna" kupcu.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Snegec ::
Ne ravnaš po predpisih kadar prodajaš?
Da, veliko prodajalcev krši pisane zakone, zato da stranki ustreže. Nikjer ni z zakonom predpisano, da si upravičen do kakršnegakoli gotovinskega popusta. Pa vendar, ti prodajalci na gotovino to omogočijo.
Še veliko je takih stvari, ki niso nikjer uzakonjene, pa jih prodajalci uporabljajo, samo zaradi VAS kupcev.
Dej se najlednjič ko boš nekaj kupoval zapiči v to NEPRAVILNOST, da so ti stvar prodali ceneje kot bi jo pa sicer lahko. Zapiči se v to, da so si vzeli čas zate, ki si pikolovski in težaški, ko bi medtem se lahko ukvarjali z strankami ki z njimi ravnajo v rokavicah.
Pa sam pojdi sebe prijavi na inšpektorat/Microsoft ko uporabljaš nelegalno programsko opremo, ukradene stvari itd. Ko zamudiš z plačilom do roka plačila in pravzaprav uporabljaš storitev/stvar, za katero nisi plačal. Boš sebe prijavil? I think not.
Seveda, ko pa je treba "zakone" uporabljati, za blatenje in poniževanje tistih, ki pravzaprav SVOJ LASTEN službeni čas namenjajo, da bodo tebi ustregli kar se da dobro, je pa Ljubljana do Tokia. Peečka si gfighter.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Brez skrbi, to poznam zelo dobro...
Pri kupcu je pač razlika ta, da ima (v teoriji strokovno) svetovanje in da lahlo izdelek vidi in sproba, ter preveri tistega, katerega bo vzel domov.
Kolikšna je pa najemnina za trgovino sredi BTCja ga pa ne zanima.
Pri kupcu je pač razlika ta, da ima (v teoriji strokovno) svetovanje in da lahlo izdelek vidi in sproba, ter preveri tistega, katerega bo vzel domov.
Kolikšna je pa najemnina za trgovino sredi BTCja ga pa ne zanima.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Seveda, ko pa je treba "zakone" uporabljati, za blatenje in poniževanje tistih, ki pravzaprav SVOJ LASTEN službeni čas namenjajo, da bodo tebi ustregli kar se da dobro, je pa Ljubljana do Tokia. Peečka si gfighter.
Hja, jaz kot kupec si to lahko privoščim. Ti, kot prodajalec, ne. Pa pejdi v kot pa jokaj zaradi tega, če hočeš, pomagalo ti še vseeno ne bo nič.
[edit] Še nekaj; pravzaprav ne mislim biti grob, niti žaljiv. Tudi tebi ni treba biti. Vse, kar želim povedat je, da kupec ni življensko odvisen od tebe, medtem ko ti si. Pa naj bo grdo, hinavsko, oz kakršnokoli, tako je...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()
> Da, veliko prodajalcev krši pisane zakone, zato da stranki ustreže. Nikjer ni z zakonom predpisano, da si upravičen do kakršnegakoli gotovinskega popusta. Pa vendar, ti prodajalci na gotovino to omogočijo.
Snegec, dobre pihaš, ni kej.
Dejmo poskusit s tvojim razlogovanjem.
Takole: "Nikjer ni z zakonom predpisano, da moram karkoli kupit." Ali: "Nikjer ni zapisano, da smem nekaj kupiti _pri tebi_."
-"Pa vendar kupujem, in celo v tvoji trgovini."
No, po tvoje, očitno "kršim pisane zakone."
--
Sicer pa, da ne bo Snegec kaj preveč zavajal. Gotovinsko plačilo je predvsem v interesu prodajalca. Če plačam s kartico, znaša bančna provizija precej več kot gotovinski popust, da ne omenjam ostalih bonusov - likvidnost kupnine ipd.
Snegec, dobre pihaš, ni kej.
Dejmo poskusit s tvojim razlogovanjem.
Takole: "Nikjer ni z zakonom predpisano, da moram karkoli kupit." Ali: "Nikjer ni zapisano, da smem nekaj kupiti _pri tebi_."
-"Pa vendar kupujem, in celo v tvoji trgovini."
No, po tvoje, očitno "kršim pisane zakone."
--
Sicer pa, da ne bo Snegec kaj preveč zavajal. Gotovinsko plačilo je predvsem v interesu prodajalca. Če plačam s kartico, znaša bančna provizija precej več kot gotovinski popust, da ne omenjam ostalih bonusov - likvidnost kupnine ipd.
Meizu ::
Pedanten kreten... Jao Snegec, kaj si ne moreš dopovedat????? Lepo sm par strani nazaj pisal, kako je prodajalec mojo "nepedantnost" lepo izkoristil in mi poslal pokvarjene računalniške komponente ipd. In sedaj imam VELIKE/OGROMNE/ENORMNE probleme. Kaj ti tu ni jasno? Dokler nisi pedanten, ne boš vedel, kaj si kupil. Tisti, pa ki najprej nepremišljeno kupijo pa potem doma odkrivajo napake, vam povem da so bedaki. Nekateri še popustijo takšno reklamacijo, vendar boste naleteli na nekoga ki bo reklamacijo zavrnil. In kaj pol? Jah nič, dnar si vrgel v smeti.
Še nekaj o pedantnih kretenih. Jst sm pedanten. Pa nisem bil nikoli. Razlog, zakaj sem postal pedanten je jasen - razlog je naveden malce zgoraj. Sedaj ko kaj kupim, vse izdatno pregledam, če kej ne funkcionira normalno, jebat ga, lahko je tudi mrtev piksel. Če bom v trgovini opazu na ekranu recimo mrtev piksel, ok, ga pač ne bom kupu. Grem gledat drugam, ciao. Kaj pa zdej tebi, Snegec ni tu jasno...
Edit: typo
Edit2: Opazil par typo's...
Še nekaj o pedantnih kretenih. Jst sm pedanten. Pa nisem bil nikoli. Razlog, zakaj sem postal pedanten je jasen - razlog je naveden malce zgoraj. Sedaj ko kaj kupim, vse izdatno pregledam, če kej ne funkcionira normalno, jebat ga, lahko je tudi mrtev piksel. Če bom v trgovini opazu na ekranu recimo mrtev piksel, ok, ga pač ne bom kupu. Grem gledat drugam, ciao. Kaj pa zdej tebi, Snegec ni tu jasno...
Edit: typo
Edit2: Opazil par typo's...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Lime ::
Gotovinsko plačilo je predvsem v interesu prodajalca. Če plačam s kartico, znaša bančna provizija precej več kot gotovinski popust.
Ne bo držalo. Provizija na bančne kartice in provizija za polog gotovine sta precej izenačeni. Sicer se provizija razlikuje od firme do firme in je precej odvisna od prometa prodajalne in od samih pogajanj z banko.
Razni Petroli, Mercatorji... mislim da morajo imeti provizijo za maestro kartice okoli 0,2 - 0,4%, srednja podjetja med 0,4 in 0,6%, manjša pa več. Medtem ko so provizije za polog gotovine tudi nekje v tem rangu.
Ne bo držalo. Provizija na bančne kartice in provizija za polog gotovine sta precej izenačeni. Sicer se provizija razlikuje od firme do firme in je precej odvisna od prometa prodajalne in od samih pogajanj z banko.
Razni Petroli, Mercatorji... mislim da morajo imeti provizijo za maestro kartice okoli 0,2 - 0,4%, srednja podjetja med 0,4 in 0,6%, manjša pa več. Medtem ko so provizije za polog gotovine tudi nekje v tem rangu.
M-XXXX ::
Ravno zdajle sem poklical v Funtech za SB Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro Edition in jih moram resnično pohvalit. Oglasila se mi je prodajalka, vprašal sem če je na zalogi, mi je odgovorila da ni, če pa je pri uvozniku da pride v enem dnevu. Zmenila sva se da mi pošlje predračun in da bo jutri zjutraj preverila če je na zalogi in če je na zalogi jo bo naročila, poslala predračun da jo bom lahko še ta teden dobil! Da vse skupaj strnem:
Pohvala Funtechu!
Pohvala Funtechu!
DJ MartiNi ::
Sej bo lahko dobil jutri, če je danes naročil. Pa tudi če bi jutri naročil dovolj zgodaj, se mi zdi da bi bila varjanta, da bi dobil.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Legend(SLO) ::
snegec kaj teb ni jasno z gotovinskim plačilom? Pač če hoče prodt more spustit ceno. Pač ker se v SLO generalno ne baranta ampak so cene dane so pač zato razni gotovinski popusti. Sej jih prodajalcu ni treba dt bo pač prodou tist, ki ga bo dal.
krneki
dukenukem ::
ali je možno, da mi eden pove pot,kako pridem do funtecha z avtom nisem iz lj ,pa mi ni tok znano najlepša hvala,lahk tud na pm,da namo tle smetil
Ja, "zlobna banka" pri debetnih karticah pobere do 1% vrednosti plačila.
Moram pa reči (podprto z veliko izkušnjami), da so nekateri Slovenci neverjetni, kar se popustov tiče.
Ker pri meni ne bi dobil NIČ gotovinskega popusta na prenosni računalnik, je šel v drugo trgovino (cca 200m stran), kjer je dobil 5% popusta na gotovino na popolnoma isti prenosnik.
Vse lepo in prav, če ne bi bil v drugi trgovini omenjeni prenosnik cca 10% dražji že v osnovi, torej cca 5% dražji s popustom vred.
Moram pa reči (podprto z veliko izkušnjami), da so nekateri Slovenci neverjetni, kar se popustov tiče.
Ker pri meni ne bi dobil NIČ gotovinskega popusta na prenosni računalnik, je šel v drugo trgovino (cca 200m stran), kjer je dobil 5% popusta na gotovino na popolnoma isti prenosnik.
Vse lepo in prav, če ne bi bil v drugi trgovini omenjeni prenosnik cca 10% dražji že v osnovi, torej cca 5% dražji s popustom vred.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Meni je pravzaprav vseeno kok ti daješ komu popusta. Pri meni še Drnovšek nebi dobu popusta, kaj šele ti, pa ni važno s čim plačaš.
Jest ti niti rekel ne bom za popust ;-).
p.s.: kje delaš? (Da bom držal besedo.)
VidKo ::
Najhujši so pa taki ko pridejo k tebi v trgovino, si vzameš čas vse razložiš, zakj se bolj ta procesor splača, zakaj to grafično, potem pa gre in kupi pri Hoferju najcenejšo kišto, ki ti jo čez 2 mesca prnese na servis in mu jo morš v enem dnevu zrihtat (ker mu tam ne nudijo servisa ampak samo vračilo denarja).
Al pa taki, ko ti prinesejo mašino k se je OS sesul in zahtevajo da ga ponovno naložiš in potem ne kapira zakaj mu ne morš naložit nelegalnega OS, če mu pa Linux omeniš pa gleda ko tele v nova vrata.
Al pa taki, ko ti prinesejo mašino k se je OS sesul in zahtevajo da ga ponovno naložiš in potem ne kapira zakaj mu ne morš naložit nelegalnega OS, če mu pa Linux omeniš pa gleda ko tele v nova vrata.
http://www.commit.si
spletna računalniška trgovina za overclockerje, gamerje in modderje
spletna računalniška trgovina za overclockerje, gamerje in modderje
Fizikalko ::
Greš na obvoznico, pa na Vič dol, pa zaviješ desno za merkatorjem, ki ga zagledaš po kakšnih 1500 metrih, pol pa naravnost mimo FMF-ja in Štefana, na T križišču desno in.. voila. Na levi boš videl TC Murgle, not nekje je pa un pajzl od Funtecha.
koyotee ::
1. štuk pri severni steni ce se ne motm
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
polde66 ::
Na TIS karto poglej pa je, če se pa ne motim majo pa na Funtechovi strani tud napisan oz. narisan zemljevid, edin kjer se lohk zgubiš je v samem centru (trgovinskem), tm mi pa nikol ne rata s prve prit v trgovino.
lp
lp
polde
DJ MartiNi ::
Jaz pridem po južni obvoznici, zavijem za LJ-Center. Potem se pa peljem po barjanski cesti in zavijem levo na cesto v mestni log. Po njej lep čas naravnost, nato pa ko na levi ugledam TPC Murgle (bajte se skor ne da falit k je tako lepe oranžne barve in ti kar pade v oči, pač oranžni zidaki ni kej ). Pa avtobusna postaja je z obeh strani ceste, tako da je težko falit. Tam pač zavijem na levo na ulico ki se imenuje pod bukvami. S tiste ulice še enkrat levo in pol tam parkiraš.
Zemljevid
Kje jih najdeš
Zemljevid
Kje jih najdeš
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DJ MartiNi ()
@ViDek
Moraš ne. Vsaj zastonj ne.
Če želi, da mu v enem dnevu zrihtaš mašino, mu kasiraj dodatek za nujna popravila. Sej imate najbrž kakšno postavko za take stvari - če nimate, si jo pač izmisli - 6 delovnih ur serviserja po najvišji ceni kar obstoja, ne vjam, ene 30€ pokasiri za take paciente. Če hoče plačat ok.., če ne bo pač počakal, da si zanj čas vzameš.
Nea vem sicer, zakaj se prodajalci ukvarjate s delom, ki je predmet servisa, ampak ok.
V nekaterih trgovinah so se pri tem znašli ala Big Bang (to ni reklama za Big Bang btw, samo primer), servisirajo samo računalnike kupljene pri njih. Vse ostalo, nesi kamor hočeš oz. tja kjer si kupil..
Poveš, da ima podjetje v katerem si zaposlen pogodbo z Microsoftom o prodaji licenc za programsko opremo in mu po sledi te in svoje zaposlitvene pogodbe tega ne moreš namestiti, lahko pa mu ponudiš sveže Windowse aka recimo GetGenuine verzijo XPjev/Vista Home Basic, ki stanejo okoli 200€, pa mu pavšalno poračunaš namestitev.
Pač, znajdeš se.
Vedi sicer, da obstojajo ljudje, ki Corporate licence nameščajo ljudem na računalnik in za le-to storitev zaračunajo 10 starih prešernov. Ko bi le Microsoft kaj ukrepal glede tega.
@Žiga Dolhar
Za obvarovanje svoje že tako pre-natrpanosti z delom in stresa med njim, bo moje delovno mesto ostalo skrivnost ;)
Najhujši so pa taki ko pridejo k tebi v trgovino, si vzameš čas vse razložiš, zakj se bolj ta procesor splača, zakaj to grafično, potem pa gre in kupi pri Hoferju najcenejšo kišto, ki ti jo čez 2 mesca prnese na servis in mu jo morš v enem dnevu zrihtat (ker mu tam ne nudijo servisa ampak samo vračilo denarja).
Moraš ne. Vsaj zastonj ne.
Če želi, da mu v enem dnevu zrihtaš mašino, mu kasiraj dodatek za nujna popravila. Sej imate najbrž kakšno postavko za take stvari - če nimate, si jo pač izmisli - 6 delovnih ur serviserja po najvišji ceni kar obstoja, ne vjam, ene 30€ pokasiri za take paciente. Če hoče plačat ok.., če ne bo pač počakal, da si zanj čas vzameš.
Nea vem sicer, zakaj se prodajalci ukvarjate s delom, ki je predmet servisa, ampak ok.
V nekaterih trgovinah so se pri tem znašli ala Big Bang (to ni reklama za Big Bang btw, samo primer), servisirajo samo računalnike kupljene pri njih. Vse ostalo, nesi kamor hočeš oz. tja kjer si kupil..
Al pa taki, ko ti prinesejo mašino k se je OS sesul in zahtevajo da ga ponovno naložiš in potem ne kapira zakaj mu ne morš naložit nelegalnega OS
Poveš, da ima podjetje v katerem si zaposlen pogodbo z Microsoftom o prodaji licenc za programsko opremo in mu po sledi te in svoje zaposlitvene pogodbe tega ne moreš namestiti, lahko pa mu ponudiš sveže Windowse aka recimo GetGenuine verzijo XPjev/Vista Home Basic, ki stanejo okoli 200€, pa mu pavšalno poračunaš namestitev.
Pač, znajdeš se.
Vedi sicer, da obstojajo ljudje, ki Corporate licence nameščajo ljudem na računalnik in za le-to storitev zaračunajo 10 starih prešernov. Ko bi le Microsoft kaj ukrepal glede tega.
@Žiga Dolhar
Za obvarovanje svoje že tako pre-natrpanosti z delom in stresa med njim, bo moje delovno mesto ostalo skrivnost ;)
michel ::
Še ena pohvala spletni trgovini Nakupi.net.
Zelo hitra dobava/dostava, ugodna cena, in dobra zaščita komponent.
Zelo hitra dobava/dostava, ugodna cena, in dobra zaščita komponent.
mango ::
Še ena dobra beseda za AGT-jevce.
Tako v firmi, kot tudi jaz in moji kolegi, večinoma cca. dve leti kupujemo računalnike pri njih. Vedo, kaj dajo v komp, garancija vedno na posamezne komponente, ne komplicirajo z garancijami (kar pomeni, da lahko tja prineseš posamezni del ali cel računalnik) in znajo glede na zahteve, ki jim jih podamo, sestaviti ustrezno mašinco.
cena: ok.
Tako v firmi, kot tudi jaz in moji kolegi, večinoma cca. dve leti kupujemo računalnike pri njih. Vedo, kaj dajo v komp, garancija vedno na posamezne komponente, ne komplicirajo z garancijami (kar pomeni, da lahko tja prineseš posamezni del ali cel računalnik) in znajo glede na zahteve, ki jim jih podamo, sestaviti ustrezno mašinco.
cena: ok.
Z AGT sam nimam posebno dobrih izkušenj.
Konec koncev še vedno ves material kupujejo pri drugih večjih prodajalcih računalniške opreme.
Konec koncev še vedno ves material kupujejo pri drugih večjih prodajalcih računalniške opreme.
Vlady ::
Snegec, ti si ena čudna izjema... Vsak klošar svojo malho hvali al kako že pravi pregovor?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
biokill ::
js nevem kje bi kupil računalnik ozroma kje bi mi ga sestavl, kaj predlagate...???, pa da so cene ugodne, pa da ti ga sestvajo in vse....k prneseš domov da dela......gledou sm elektronica.si , vendar sm okoli le te slišal nekaj slabih stavi.....sevada pa da mi komp kvalitetno sestavjo..........
torej kje..??'
hvala in L.P.
torej kje..??'
hvala in L.P.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()
EJ odvisno je od vremena, pa od razpoloženja trgovca, pa seveda od sposobnosti sami trgovcev, serviserjev in distributerjev. Brat od punce je kupu v comshop-u, pa mu komp dela, samo je dal preveč za tisto kar je dobil. Jaz sem kupil v mlacom-u, pa sem jim moral pošteno zatežit, da je tako kot je treba. V anni-ju imajo drago, samo po večini sem bil zadovoljen z njihovimi storitvami. Ne vem, najbolje da greš v trgovino in težiš tam ene pol ure, če boš imel občutek, da te majo poln k***c potem sam bejš ven. Poleg tega pa glej, da prodajalec ve kaj prodaja. torej postavljaj čimveč vprašanj, in če si kje pride v protislovje, potem nima pojma.
npr a elektronika bi bla uredu...????
ker jst nočem , da bi meu skoz kakšne težave s kompam, ...npr. da bi mi rami crknili, jst jih sam ne znam zamenat, za usak drek pa tud ne bi u lj hodu.....sej razumete.........zdej res newem u kateri trgovini bi jst to dal delat.......kaj vi predlagate(kvaliteta, nizka cena)
res bi bil hvaležen za predloge..
L.P.
ker jst nočem , da bi meu skoz kakšne težave s kompam, ...npr. da bi mi rami crknili, jst jih sam ne znam zamenat, za usak drek pa tud ne bi u lj hodu.....sej razumete.........zdej res newem u kateri trgovini bi jst to dal delat.......kaj vi predlagate(kvaliteta, nizka cena)
res bi bil hvaležen za predloge..
L.P.
Azrael ::
Če je tako, kot praviš, je najbolje, da prodajalca poiščeš čimbližje tvojemu domu. Crkne namreč lahko vse, ne glede ali je Fičo ali Mercedes, zato so tudi pogruntali garancije.
Mogoče povej odkod si, da se izloči razne čunga lunga štacune.
Mogoče povej odkod si, da se izloči razne čunga lunga štacune.
Nekoč je bil Slo-tech.
@Vlady:
Koga pa jest hvalim? Ni važno kje kupiš in kaj kupiš. pri VSEH je enaka možnost, da se ti pokvari, ker tak al tak vsi dobivajo robo za Vzhodno Evrope.
Ki pa je, let's face it, slabša.
Koga pa jest hvalim? Ni važno kje kupiš in kaj kupiš. pri VSEH je enaka možnost, da se ti pokvari, ker tak al tak vsi dobivajo robo za Vzhodno Evrope.
Ki pa je, let's face it, slabša.
Večina robe pride od večjih distributerjev iz Nemčije, kakšen Samsung je večinoma iz v. Evrope, Dell iz Irske, večino ostalega pa direktno od proizvajalca, torej Taiwan/Kitajska, nekaj pa iz US of A.
Drugače pa je vsa roba od istih distributerjev, servisi so tudi isti, tako da so možnosti za okvaro povsod enako velike, dokler se gre za isti proizvod. Včasih je tudi stvar sreče, zgodi se, da je večja serija okvarjena, pa potem pri trgovini, ki ima veliko prometa naletiš prej na to serijo, kot drugje.
Drugače pa je vsa roba od istih distributerjev, servisi so tudi isti, tako da so možnosti za okvaro povsod enako velike, dokler se gre za isti proizvod. Včasih je tudi stvar sreče, zgodi se, da je večja serija okvarjena, pa potem pri trgovini, ki ima veliko prometa naletiš prej na to serijo, kot drugje.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Dr_M ::
ALIEn3001: zdej ze tudi azijci locijo med vzhodno in zahodno evropo tko da, ne ni povsot ista roba, na zahodu imajo boljso.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
@Snegec hvališ tisto kjer si zaposlen. Ja ja... robo iz vzhoda... dober vic. Moj monitor sem najprej dobil iz tajvana-a ki je imel več mrtvih točk. Potem sem zamenjal za novega, prav tako iz tajvana, in spet mrtve točke. Potem pa sem dobil model narejen na Poljskem, ki ima le en moder mrtvi podpixel, ki pa ga sploh ne vidim nikoli. NI vse narejeno na vzhodu. Prav tako nekatere trgovine prodajajo robo, ki preprosto dela. Pri Anni-ju sem samo DVD pekač nesel nazaj, ko mi ga je skurlo, pa so mi ga zamenjali brez vprašanj. Drugače pri njih nisem nikoli dobil škart robe. So edino dragi, pa sedaj ko so se preselili v trzin zame preveč daleč, da bi pri njih kupoval (najraje grem osebno v trgovino kupit). V mlacom-u pa sem 4x menjal disk, ki je crknil kar iz lepega (verjetno so dobili celotno pošiljko škart robe). Naslednjič ko sem jih skurcal pri mlacomu so mi zadeve prej stestirali preden so mi jih prodali. Prav na tem testu kjer bi morali delovati obe grafični, je ena crknila na testu in so mi dobavili drugi dve. Tudi nekatere trgovine testirajo določene kose opreme preden jo dajo kupcu v roke, kar je še dodaten plus (večinoma gre za sestavljene komponente).
Prav tako nekatere trgovine kupujejo robo pri priznanih distributerjih, ki imajo 99% robe dobre in brez napak.
Prav tako nekatere trgovine kupujejo robo pri priznanih distributerjih, ki imajo 99% robe dobre in brez napak.
npr. kater???
kje ti to vse sprobajo, da je najman možnosti, da ti bo 4x zapored disk crknu.......merilo torej kvaliteta.
kje ti to vse sprobajo, da je najman možnosti, da ti bo 4x zapored disk crknu.......merilo torej kvaliteta.
para! ::
O'rly?
Death before dishonor!
Skoraj vsa roba se proizvaja masovno, stestirajo se v glavnem samo stvari, katere se da na sami proizvodni liniji elektronsko testirati. Misliš, da imajo tovarne najetih 10000 kitajčkov, ki bulijo v pixle na monitorju, ali pa prižgejo vsak računalnik, miško, optično enoto, tiskalnik...
Procesorji in podobne stvari (RAM, GPU,...) so tako ponavadi vsi stestirani, ostale stvari pa v glavnem niso. Tudi pri dražji robi - prenosniki recimo, so stestirani samo nekateri primerki iz serije, (še zdaleč) pa ne vsak prenosnik, ki pride iz proizvodnje.
Tukaj je vse bolj stvar sreče, kot pa da nekdo dobi "boljšo robo". So pa boljše in slabše blagovne znamke, pa tudi boljše imajo lahko kdaj kakšno slabo serijo.
Procesorji in podobne stvari (RAM, GPU,...) so tako ponavadi vsi stestirani, ostale stvari pa v glavnem niso. Tudi pri dražji robi - prenosniki recimo, so stestirani samo nekateri primerki iz serije, (še zdaleč) pa ne vsak prenosnik, ki pride iz proizvodnje.
Tukaj je vse bolj stvar sreče, kot pa da nekdo dobi "boljšo robo". So pa boljše in slabše blagovne znamke, pa tudi boljše imajo lahko kdaj kakšno slabo serijo.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
@Vlady
Hm.. ne.. hvalim tisto s katerim imam izkušnje. Za razliko od pedantnih pikolovcev, ki kurcajo čisto vse po spisku.
Torej, če ne kupujem v Mlacomu vsak dan kruha in mleka, ne morem rečt, da mi je njihov mesar odrezal meso za zrezke z samo maščobo pa nič kvalitetnega mesa.
Poksiral si eno slabo stvar od firme in so že glavni negativci. Sledi pritožba na Slo-tech, inšpekcijo klicat, v cajtnge dat na preverjeno, pisat mail in whinat direktorju pa spljuvat ter v okrilju noči grafite risat kako Mlacom sux, je pa vaš način.
Tolk o tem, da je kupec kralj. Bolj bi pripadalo, da je kupec nedonošen otrok, ki nikoli ni zadovoljen, pa čeprow bo v lastnem dreku sedel, se bo še naprej dru in kričal kako hoče jest.
Hm.. ne.. hvalim tisto s katerim imam izkušnje. Za razliko od pedantnih pikolovcev, ki kurcajo čisto vse po spisku.
Torej, če ne kupujem v Mlacomu vsak dan kruha in mleka, ne morem rečt, da mi je njihov mesar odrezal meso za zrezke z samo maščobo pa nič kvalitetnega mesa.
Poksiral si eno slabo stvar od firme in so že glavni negativci. Sledi pritožba na Slo-tech, inšpekcijo klicat, v cajtnge dat na preverjeno, pisat mail in whinat direktorju pa spljuvat ter v okrilju noči grafite risat kako Mlacom sux, je pa vaš način.
Tolk o tem, da je kupec kralj. Bolj bi pripadalo, da je kupec nedonošen otrok, ki nikoli ni zadovoljen, pa čeprow bo v lastnem dreku sedel, se bo še naprej dru in kričal kako hoče jest.
Rumenko ::
Snegec, you`ve got the point! Ampak žal razlagaš to tistim, ki nimajo posluha za svoje napake, ker preveč časa zapravijo za iskanje (ali insceniranje) napak drugih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rumenko ()
Heh, pa sta že kdaj dejansko kupovala v Mlacomu? Ker če bi, bi vedela da večina folka zabavlja čez Mlacom predvsem zaradi naravnost groznega odnosa prodajalcev in serviserjev. Kakih 7, 8 let nazaj sem tudi jaz ene parkrat kupoval pri njih, ker pač določene robe nisi dobil drugje. Kompliciranja pri garanciji so bila pri njih stvar zase, ampak poleg tega je bil tudi odnos prodajalcev porazen, obnašali so se bolj arogantno kot državna uprava, nekateri so me npr. ob prazni trgovini pustili čakat po par 10 minut... Ko so isto robo začeli prodajati tudi drugje, sem jih gladko odpikal in tako ostanejo brez par 10K €, ki bi jih morda naša firma pustila pri njih vsako leto. Pa ne bom nič whinal okoli zato, samo mojega denarja pač ne bodo videli več ravno zaradi kretenov, ki mislijo da držijo boga za jajca če delajo v neki določeni štacuni. Crkne sicer lahko vse, ampak ko stvar crkne je dober in hiter support prodajalca oz. serviserja odločilnega pomena. Tako da, Mlacom me ne vidi več, vsaj dokler ne zvem, da so odpustili razne bedake ki se obnašajo kot, da prodajajo pralni prašek leta 1985. Magari dam par jurjev več za to, da take stari štimajo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()
Ja, sem kupoval v Mlacomu.
V Mlacomu sem kupil moj prvi TEAC-ov CD pekač. 16x speed se mi zdi, ki še vedno odlično deluje (konec koncev, je bil TEAC le dobra firma), eno ohišje z napajalnikom, ki še vedno deluje in 3 različne Zalmanove hladilnike/ventilatorje, ki ravno tako dobro delajo.
Edino kar se je zataknilo vse dosedaj, je bila reklamacija Tagan napajalnika, ki je trajala skorajda 2 meseca.
Včasih sem kupoval tam, ker je bilo najbližje. Potem sem začel kupovati pri JAE, ker sem tam nekoga poznal, ki je pač mi ponudil boljšo ceno ter svetoval dobro kvaliteto (tudi oni so par stvari zajebali, ala, naročim AGP kartico in mi pošljejo tako na PCI-E).
Sedaj pa kupujem pri Comtronu, pa mi ni bilo potrebno reklamirat niti ene stvari.
V Mlacomu sem kupil moj prvi TEAC-ov CD pekač. 16x speed se mi zdi, ki še vedno odlično deluje (konec koncev, je bil TEAC le dobra firma), eno ohišje z napajalnikom, ki še vedno deluje in 3 različne Zalmanove hladilnike/ventilatorje, ki ravno tako dobro delajo.
Edino kar se je zataknilo vse dosedaj, je bila reklamacija Tagan napajalnika, ki je trajala skorajda 2 meseca.
Včasih sem kupoval tam, ker je bilo najbližje. Potem sem začel kupovati pri JAE, ker sem tam nekoga poznal, ki je pač mi ponudil boljšo ceno ter svetoval dobro kvaliteto (tudi oni so par stvari zajebali, ala, naročim AGP kartico in mi pošljejo tako na PCI-E).
Sedaj pa kupujem pri Comtronu, pa mi ni bilo potrebno reklamirat niti ene stvari.
Pri mlacomu sem čakal 14 dni, da sem dobil nov disk. 14 dni so rabili, da so ugotovili, da en bogi disk ne dela!!! Da ne omenjam tega, da so mi potem zopet podtaknili disk iz iste serije, ki je crknil po enem mesecu. Ko sem bil tam četrtič, sem jim samo rekel: Ne odidem prej, dokler ne dobim dobrega diska nazaj... In sem čakal tam 15 minut in sem jim šel na živce na servisu in so mi dali nov disk (ki je bil celo za razloko od prejšnjih original zapakiran!!!).
Se je pa situacija v mlacomu popravila, vsaj kar se tiče prodajalcev oz. enega prodajalca. Dotična oseba je Jurij Zupančič, s katerim sem se lahko zmenil vse, in prav tako mi je zrihtal vse kar sem zahteval.
Kaj da se roba ne testira? Saj je ne testirajo v fabrkah, pač pa na servisih, kjer sestavljajo stvari. Vsak sestavljen računalnik BI moral iti na test, še posebej pa morajo čez test tisti, ki stanejo več kot 2000€. Jaz sem kupil takorekoč po komponentah. Zahteval sem zastonj sestavljanje in seveda poleg tudi testiranje. Dobil sem oboje pa še zastonj! In glej ga zlomka, še danes dela BP. Prav tako solidna firma lahko uvidi, da prodaja eno bogo serijo opreme, če jim kupci prinesejo 50% robe nazaj. V takem primeru bi morala trgovina vrniti vso robo dobivatelju in zahtevati novo ali pa zamenjati dobivatelja. Ne pa da ti potem podturijo še 3 kose iz iste serije... ??? Tako samo delajo delo sebi in nam. SEj je res, da je povsod možnost da nekaj crkne, samo ne vem zakaj recimo ASUS-ove plate vedno delajo BP, od VIA-e pa ima človek kar glavobol zraven...?
Se je pa situacija v mlacomu popravila, vsaj kar se tiče prodajalcev oz. enega prodajalca. Dotična oseba je Jurij Zupančič, s katerim sem se lahko zmenil vse, in prav tako mi je zrihtal vse kar sem zahteval.
Kaj da se roba ne testira? Saj je ne testirajo v fabrkah, pač pa na servisih, kjer sestavljajo stvari. Vsak sestavljen računalnik BI moral iti na test, še posebej pa morajo čez test tisti, ki stanejo več kot 2000€. Jaz sem kupil takorekoč po komponentah. Zahteval sem zastonj sestavljanje in seveda poleg tudi testiranje. Dobil sem oboje pa še zastonj! In glej ga zlomka, še danes dela BP. Prav tako solidna firma lahko uvidi, da prodaja eno bogo serijo opreme, če jim kupci prinesejo 50% robe nazaj. V takem primeru bi morala trgovina vrniti vso robo dobivatelju in zahtevati novo ali pa zamenjati dobivatelja. Ne pa da ti potem podturijo še 3 kose iz iste serije... ??? Tako samo delajo delo sebi in nam. SEj je res, da je povsod možnost da nekaj crkne, samo ne vem zakaj recimo ASUS-ove plate vedno delajo BP, od VIA-e pa ima človek kar glavobol zraven...?
Tea Time ::
Biokill...
Sam kupujem zadnjih par let VSE pri Funtechu. PC-je in nadgradnje sem urejal zase, za brata, prijatelje in firmo, kjer delam. Vedno dobre izkušnje.
Sam kupujem zadnjih par let VSE pri Funtechu. PC-je in nadgradnje sem urejal zase, za brata, prijatelje in firmo, kjer delam. Vedno dobre izkušnje.
Have a break!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mimovrste (strani: 1 2 3 4 … 88 89 90 91 )Oddelek: Kaj kupiti | 908943 (827) | _Denny_ |
⊘ | AGT računalniki (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 139055 (78595) | kuglvinkl |
» | spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Kaj kupiti | 120541 (51882) | r3dkv1c4 |
» | Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 32912 (21754) | cholt45 |