» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
27 / 78
»»

kuglvinkl ::

Zakaj si pa zahteval nazaj kupnino? ;)
Your focus determines your reallity

Veron ::

Pohvale Mimovrste in PcPlus (aka acord92 in Ivotu) :)

Zakaj? Korekten odnos do stranke

AljažD ::

Vsem, ki berete ta forum en lep pozdrav.

Moja še čisto sveža izkušnja s tem podjetjem je ZELOO pozitivna !

Zakaj pozitivna?

Ker sem glede na moje izkušnje bil toliko pazljiv in nisem nasedel ter preko klika plačal kupnine FIZIČNI OSEBI!
Ko sem v kliku izpisal položnico in vpisal št. računa, se je po prvi potrditvi na desni strani spremenilo
ime naslovnika iz DEMISE d.o.o. na neko X fizično osebo.
Po mojem klicu na kontaktno gsm, mi je prijazen gospod razložil, da pač tako poslujejo,
ker morajo nekako priti do gotovine oz. se s tem izognejo plačilu davka na dobiček in morda tudi s tme celotnega DDVja!
Seveda drugače ne morajo do gotovine, saj sem ugotovil kasneje, da imajo blokitan trensakcijski račun!

TUKAJ BODITE ZELOO PAZLJIVI, DA NE REČEM, S TEM PODJETJEM NE SKLEPAJTE KUPČIJ!!!
saj ima to podjetje blokiran trensakcijski račun, kar posledično pomeni,
da izdaja fiktivne račune, ki niso nikakršna osnova za uveljavljanje garancij!
TOREJ POTROŠNIK je v tem primeru zvito zaveden, "PRODAJALEC" pa nima nikakršnih obveznosti do njega!

VEDNO pred vaskim nakupom pri "SUMLJIVIH" in "NEZNANIH" podjetjih
na tej http://www.bonitete.si/ spletni strani preverite kakšno je trenutno stanje
oz. poslovanje podjetja!

Takšna podjetja in z njimi povezane fizične osebe, je potrebno takoj prijaviti pristojnemu tržnemu in davčnemu inšpektoratu.
______________________________________________________________________________________________________________________________

ZELO SLABE IZKUŠNJE S TEM PODJETJEM!!!

Podjetje DEMISE ima pogodbo z več podjetji(TUDI DRŽAVNIMI) v Mariboru in okolici za servisiranje in vzdrževanje strojne in programske opreme.
Ljudje na teh podjetjih znajo povedati o njih precej zanimivih reči!
(nekatere pa pri nakupu preko spletne trgovine doživel tudi sam!)

Večinoma si za servisiranje po teh podjetjih najdejo nekoga, ki nima strokovnega znanja ali kakršne koli šole računalništva.
Pa tudi nikakršne pogodbe s podjetjem Demise. Kar pomeni delo na črno.
Da ne omenim, kako malomarno početje je to, kar se tiče varnosti in anonimnosti podatkov, glede nato, da gre za državna podjetja.

Dogaja se, da se razne komponente, kot so tipkovnice, miške in zasloni tu in tam tudi po podjetjih prodajajo brez računa..
Po nekaj zavrtetih telefonskih številkah sem izvedel, da se redno dogaja,
da podjetje Demise servisiranja NE izvaja v skladu s podpisanimi pogodbami.
Npr: izpad omrežja(interneta)v nekaterih podjetjih kar za dva meseca ali več, ker serviserjev ni za dobit.
Ali pa okvara operacijskega sistema, zaradi česar, morajo podjetja kljub sklenjeni pogodbi klicat druge ponudnike servisnih storitev.

* Temu naj bi botrovalo, da naj bi bil eden od lastnikov podjetja DEMISE hkrati redno zaposlen še v eni službi.
Drugi pa se glede storitev izgovarja na prvega češ, da to ni njegova naloga.. (in obratno) -->(Podjetje je pisano na DVA lastnika.)
Vso premoženje pa naj bi imel pisano na ženo. (Kar bi pomenilo, da mu v tem primeru v resnici nihče nič ne more).

Pri nakupu preko spletne trgovine pa se dostikrat zgodi, da so nedosegljivi,
sploh ko jih drugič kličete za uveljavljanje garancije!

Plača se fizični osebi na roke (brez računa po možnosti) -
njihovi računi za prodane artikle NISO nikakršna garancija! --->
(Dostikrat sploh ne dajo gor štampiljke oz.prodajajo kar brez računa!
Ali pa obljubljajo, da pripeljejo račun kasneje.. kar se seveda ne zgodi)
Na dostavo naročenega se včasih čaka tudi po več kot 2 meseca!!!
Da ne govorim o tem, da o slovenskih navodilih ni ne duha ne sluha!
Prodani izdelki dostikrat nimajo priložene garancije, kar pomeni, da samo z računom (ki ga izda DEMISE),
ni mogoče uveljavljati garancije pri nobeni drugi firmi!

Kot že prej omenjeno, podjetje ima blokiran račun -če si ga uredijo pa to ne traja dolgo!
Tako je tudi z njihovimi telefonskimi številkami!
(Res pa je, da s tem podjetjem ni dosti težav v primeru, ko se vam nič ne pokvari!!!)

Pa HVALA LEPA za tako trgovino in servis!
__________________________________________________________________________________
Ti ljudje odžirajo delo drugim, ki bi ga redno,pošteno in z veseljem opravljali!
__________________________________________________________________________________

gt55gre ::

Izredne pohvale mimovrste, imajo zelo dober odnos do stranke, in kratki dobavni roki, maksimalno 2 dni, zelo pregledna spletna trgovina. Zelo velika graja pa gre računalniški trgovini agt, zato, ker :

Graja leti na trgovino agt si, izgleda, da jim je vseno za njihove kupce. Naročil sem matično ploščo, rame. Kasneje pa še grafično kartico. Od dne 07. 04, pa do 15. 4, se ni premaknilo praktično nič, še vedno piše, pod status naročila, da je v obdelavi. Ker se mi je zdelo sumljivo, da je moje naročilo, še vedno v obdelavi sem dne 8. 4 jih poklical, in oglasila se je gospa, ki pa mi je rekla, da izdelkov ne morejo poslati, zaradi nedobavljivosti matične plošče, in, da so jo naročili. In od dne 7. 4 do danes 15. 4 se ni premaknilo praktično nič. Da ne omenjam, da računalnik podnujno potrebujem. Mi že tako presedajo, da pri njih v prihodnje ne kupim več nič. V primerjavi z mimovrste, naročim izdelek, in čez dva dni, oz 1 dan imam že pripravljeno na prevzem. Kaj se grejo pri agt mi ni jasno, kot, da se bi norca delali, iz nas potrošnikov.

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Snegec ::

Kaj se grejo pri agt mi ni jasno , kot ,da se bi norca delali, iz nas potrošnikov.

Čakaj, da vidiš najnovejšo Comshop-ovo ;)
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

gt55gre ::

Z Comshopom imam dobre izkušnje, zlasti s serviserji. Imajo konkreten odnos. In to, kar rečejo, drži. Rekli so, da bodo v roku 3 dni sporočili, kaj je z računalnikom in so res. Skratka, z servisom imam same dobre izkušnje. Kako je s trgovino ne vem, imajo pa odločno previsoke cene. Sicer pa sem pri njih kupil računalnik, je letnik 2005, na prste ene roke lahko preštejem, koliko krat mi je v 4 letih zaštekov. skratka zelo zanesljiv računalnik tron predator in obenem zelo stabilen, bil je tudi zelo odziven, deloval mi je skoraj 24 ur dnevno. 4 leta neprekinjenega delovanja je tudi dolga doba . Na koncu pa sem uničil matično ploščo, ker se je verjetno pregrela z Everestom stability test. Prepričan sem, da bi mi deloval še vsaj 4 leta, če se to ne bi zgodilo.Imel je pa naslednje komponente : Napajalnik linworld 350 w, amd athlon 3200 64 bit, 512 mb rama kingston, trdi disk maxtor 160 gb, matična asus a8ne fm , dvd rw nec itd.

[edit] moderator - za uslugo "hitro lektoriranje" sedaj zaračunavam 10€/post.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Zheegec ::

Prosim, dajte poizkusiti svoje poste slogovno in oblikovno držati vsaj na nivoju prvih razredov osnovne šole. Tisti zmazek zgoraj sem 2x popravil pa še vedno je komaj razumljiv :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

šernk ::

vse pohvale comshopu:

greš kupovat nov prenosnik in takoj na začetku jasno zahtevaš Nvidia grafično kartico, prodajalec ti pa začne razlagat da ni pomembno katero grafično imaš in kako tečejo igre tako na Nvidia in ATI enako dobro. to pa le zato ker primernega računalnika z Nvidia grafično ni bilo na zalogi.

pojma nimam kako lahko predvideva zakaj ti hočeš Nvidia grafično. verjetno, da če jo zahtevaš že veš v čem je prednost ki je odločilna.

to je zame isto kot da bi šel kupovat mercedesa in ker ne bi imeli na zalogi tistega modela bi ti ponujali BMWja z istimi karakteristikami, ki se ga morajo čim prej znebiti.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Bellzmet ::

Po mojih izkušnjah 90% prodajalcev nima pojma kaj sploh prodaja. Prideš v trgovino in ti prebere karakteristike dol z unga listka. To je pa to. Pa vsak 2 reče, da je imel on to zadevo doma in da je u iber huda.

Bolano...

aiko ::

Po mojih izkušnjah 90% prodajalcev nima pojma kaj sploh prodaja. Prideš v trgovino in ti prebere karakteristike dol z unga listka. To je pa to. Pa vsak 2 reče, da je imel on to zadevo doma in da je u iber huda.

Bolano...

Živa resnica. To pa zato, ker podjetja dosti prišparajo, če: 1. ne izobražujejo delavcev, 2. delavce premeščajo iz enega na drugo delovno mesto.

Zato po moje velja skoraj isto kot pri avtih. Da zveš, če je stvar dejansko dobra, moraš vprašat serviserja (pa ne unega v trgovini)

Hja.. potem pa kar na delo. Ko se zanimaš za nek artikel, najprej preveri kdo je pooblaščeni serviser in kliči tja.

Leks ::

@Bellzmet
Verjetno je nekakšna meja do katere ti lahko prodajalec priporoči izdelek, jaz osebno imam raje da mi poda objektivno mnenje, kot pa da hvali nekaj, kar se na koncu izkaže da ni to to, samo da bi prodal tale izdelek. Zato je zame bolje, da prebere dejanske karakteristike, potem pa sam preverim a mi to zadošča ali ne.

Gerbic ::

Bolano...

No ja, pri tako hitrem menjanju aktualnih artiklov, kot to poteka pri računalniških, bi bilo res težko pričakovati, da imajo prodajalci vse preučeno in stestirano. Za kakšno drugo področje bi še nekako razumel tvoja pričakovanja, tako pa mislim, da vseeno malo pretiravaš.

Meizu ::

vse pohvale comshopu:

greš kupovat nov prenosnik in takoj na začetku jasno zahtevaš Nvidia grafično kartico, prodajalec ti pa začne razlagat da ni pomembno katero grafično imaš in kako tečejo igre tako na Nvidia in ATI enako dobro. to pa le zato ker primernega računalnika z Nvidia grafično ni bilo na zalogi.

pojma nimam kako lahko predvideva zakaj ti hočeš Nvidia grafično. verjetno, da če jo zahtevaš že veš v čem je prednost ki je odločilna.

to je zame isto kot da bi šel kupovat mercedesa in ker ne bi imeli na zalogi tistega modela bi ti ponujali BMWja z istimi karakteristikami, ki se ga morajo čim prej znebiti.

Razen če potrebuješ CUDA tehnologijo (v laptopu... nevem zakaj, ampak dobro), je pa res useeno kero znamko uzameš. Ker so in ATI in Nvidia grafe dobre sedaj.

Bolano...

No ja, pri tako hitrem menjanju aktualnih artiklov, kot to poteka pri računalniških, bi bilo res težko pričakovati, da imajo prodajalci vse preučeno in stestirano. Za kakšno drugo področje bi še nekako razumel tvoja pričakovanja, tako pa mislim, da vseeno malo pretiravaš.

No, osnove pa že nekako moraš vedeti. Saj konfiga ni potrebno vedeti na pamet, če pa ne poznaš približno razlike med procesorji in grafikami in podobnim pa tudi ni smisla, da si sploh tam. Za pospravljati police so tudi študenti dobri.

Drugače pa ti lahko prodajalec z lahkoto ponudi ATI grafiko, če je nekje ekvivalent nVidiji ki jo ti želiš. Če nimaš res tehtnega razloga potem to ATI grafiko tudi vzameš, če je dobra kišta. Če pa je kakšen razlog (poleg oznake) zakaj bi imel nVidio pa pač ne vzameš.
Problem je, če začne le-ta prodajalec govoriti, da se nVidia kvari, da so slabe grafične ali kaj drugega, potem je pa druga. Včasih sem se vedno smejal izjave Comtronovih in Harveyevih prodajalcev da so AMD procesorji nezanesljivi, da se grejejo in da so "samo za igre", in to ravno v času Athlon64 in Pentium 4 procesorjev... Pa še danes je ogromno tega.
Janez Janša, 29.04.2014

nejko8 ::

hmm mogoče se ne zavedate, da ima po načelih kapitalizma stranka vedno prav in da ji je treba ustreči, torej če želi izključno prenosnik z nvidia grafo se ji takega ponudi. zakaj? stranka že ve zakaj, prodajalec lahko omeni, da sta ati in nvidia ekvivalentna po zmogljivosti, ne more pa prepičevat da kupiš tisto kar izrecno nočeš. Če sistema z nvidia grafično prodajalec nima na zalogi to pove stranki, ne pa da ji vsiljuje nekaj drugega, važno da proda. To delajo le še branjevke na trgu in turški trgovci s preprogami in nakitom. v evropi smo s tem že opravili (ali pač ne?) :)

Torej če stranka pride in reče, da želi imeti računalnik, ki ima Socket 775 matično in pa AM3 procesor ima vedno prav? Malo karikirano seveda.

Če nečesa nimaš ponudiš ekvivalent, če ga imaš. Siliš pa nikogar ne.

Torej če želiš avto z 2.2l bencinskim motorjem in ga ni na zalogi, ti prodajalec ne sme ponuditi 1.8l turbobencinarja, ki je lažji, ima nižjo porabo in pa več konjev?
Janez Janša, 29.04.2014

nanašal sem se na to, in to je vsiljevanje

Edit: manjkal j :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejko8 ()

Torej če stranka pride in reče, da želi imeti računalnik, ki ima Socket 775 matično in pa AM3 procesor ima vedno prav? Malo karikirano seveda.

Če nečesa nimaš ponudiš ekvivalent, če ga imaš. Siliš pa nikogar ne.

Torej če želiš avto z 2.2l bencinskim motorjem in ga ni na zalogi, ti prodajalec ne sme ponuditi 1.8l turbobencinarja, ki je lažji, ima nižjo porabo in pa več konjev?

mislim da moj primer glede avtomobilov bil boljši saj ti ne ponudi nekaj šibkejšega temveč povsem drugo firmo. razlog za Nvidia grafično pa je ta da bo na sistemu teku v večji meri ubuntu in je znano da imajo pri Nvidii boljše driverje in nimaš zajebavanja. prodajalec lahko izrazi svoje mnenje vendar ne vem zakaj ti mora vsiljevati nekaj kar jasno poveš da nočeš.

Fizikalko ::

Mimovrste: pravkar prejel fotič, ki je bil očitno že rabljen (vse embalaže odprte, tudi za baterijo itd...). Bedno, lahko bi mi vsaj rekli in dali kakšnega desetaka popusta, pa je.

Se mi pa presenetljivo ne da nazaj nosit... Sem pač pregledal in zgleda čisto ok, tko da... naj jim bo.

Ni jim pa ravno v plus.

Očitno je nekdo pred tabo že izkoristil 30 dnevno brezplačno uporabo izdelka :)

Lp

Včasih sem se vedno smejal izjave Comtronovih in Harveyevih prodajalcev da so AMD procesorji nezanesljivi

AMD-ja ti jaz odkritosrčno še danes nebi priporočil, pa ni važno kakšen namen imaš. Imam same slabe izkušnje z njimi. In AMD nikakor ne konkurira Intelu po zanesljivosti. Če že upoštevaš prodajalčeve izkušnje, vedi, da boš dobil različna mnenja.

Moj bivši sodelavec v servisu (servisa pač ni več v Comshopu, to je upam, da itak vsem jasno) je še vedno mnenja, da je Windows Vista (bilokera verzija) sranje. Po eni strani ima prav, ker jo vidi samo z objektivnega vidika in tega koliko ljudje jamrajo. Medtem ko imam sam Windowse Vista Ultimate 64bit na računalniku že skorajda 2 1/2 let in nimamo prav nobenih pripomb.

O tem, kako ima stranka vedno prav po nekem kapitalistično-svinjskem načelu, je itak totalen bullshit. Objektivno gledano, ja, lahko stranki prodaš kar želi. Ampak kaj ti pomaga potem, ko le-ta stranka s tem ne bo zadovoljna, ker še sama ne ve kaj kupuje (razni namigi in svetovanje s strani "izobraženih" sorodnikov in znancev o tem, kaj je dobro in kaj ne itak niso na mestu)?

Kot bi rekel moj kolega v "prodajnem" sektorju nekega podjetja:"Mi nismo več prodajalci, to je stvar preteklosti. Prodaja se kruh in mleko, pri tej tehnologiji se pa stranki samo svetuje. Odločitev in presoja o izdelku in naši iskrenosti je njena ali bo to zares kupila." Zato pa tudi piše na priponkah večine današnjih "prodajalcev" samo še "svetovalec pri prodaji".

Bellzmet ::

Heehe "dobri prodajalci" so to poštudirali že desetletja nazaj...no pa vseeno lepo, da se počasi prenaša tudi k nam.

lp

Dr_M ::

AMD-ja ti jaz odkritosrčno še danes nebi priporočil, pa ni važno kakšen namen imaš. Imam same slabe izkušnje z njimi. In AMD nikakor ne konkurira Intelu po zanesljivosti.

Temu jaz recem slab svetovalec. Pa brez zamere.
Ze nekaj let imam vzporedno AMD sistem in Intelovega, pa ti lahko zagotovim, da intel ni niti za 1% boljsi od AMDja, vsaj kar se stabilnosti in zanesljivosti tice.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

AMD-ja ti jaz odkritosrčno še danes nebi priporočil, pa ni važno kakšen namen imaš. Imam same slabe izkušnje z njimi. In AMD nikakor ne konkurira Intelu po zanesljivosti.

Temu jaz recem slab svetovalec. Pa brez zamere.
Ze nekaj let imam vzporedno AMD sistem in Intelovega, pa ti lahko zagotovim, da intel ni niti za 1% boljsi od AMDja, vsaj kar se stabilnosti in zanesljivosti tice.

se strinjam...do sedaj sem imel 4 računalnike (2x intel, 2x AMD) niti en procesor ni še šel (moram potrkat, da jutri ne kaj crkne).

Furbo ::

Mimovrste: pravkar prejel fotič, ki je bil očitno že rabljen (vse embalaže odprte, tudi za baterijo itd...). Bedno, lahko bi mi vsaj rekli in dali kakšnega desetaka popusta, pa je.

Se mi pa presenetljivo ne da nazaj nosit... Sem pač pregledal in zgleda čisto ok, tko da... naj jim bo.

Ni jim pa ravno v plus.

Preveri če ni kakšna spotikljiva fotka ostala gor :>
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

To so pač izjave comshopovih ali comtronovih (whatever) "doktorjev računalništva", ki žal temeljijo na neutemeljenih predsodkih.

Neuka stranka bi še verjela, da AMD najbrž izdeluje pokvarjeno škart robo, ki izdihne v enem tednu. Še dobro da ne izrečejo, da garancija na AMD-jeve izdelke pri njih ne velja, glede na to da je možnost da se pokvarijo najbrž po njihovo skoraj 100%.

opeter ::

Preveri če ni kakšna spotikljiva fotka ostala gor :>

Pa postaj jo. ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

To so pač izjave comshopovih ali comtronovih (whatever) "doktorjev računalništva", ki žal temeljijo na neutemeljenih predsodkih.

Temeljijo na neutemeljenih predsodkih. Hm.

V svojem celotnem času svojega dela na področju računalništva, še nisem naletel na Intelov CPU, ki bi tako ali drugače pregorel oz. prenehal delovati.

Tega za AMD procesorje ne morem rečt. Toliko o neutemeljenosti.

Lahko pa narediš raziskavo. Objektivno pokliči na zastopništvo za AMD v Sloveniji, zahtevaj njihov RMA oddelek in jih povprašaj koliko AMDjev procesorjev so morali reklamirati proizvajalcu v zadnjem letu. Že res, da ti tega podatka najbrž ne bodo mogli izdati, ker je varovanje poslovnih podatkov resna stvar. Ampak, možnost imaš.

Torej, namesto, da ozmerjaš delavce zgoraj omenjenih družb z neprikladnimi imeni, raje vloži čas in energijo v utemeljene dokaze, kot si jih sam poimenoval.

Tega za AMD procesorje ne morem rečt.

To se je lahko dogajalo pri prvih socket A procesorjih, ko se niso imeli termalne zascite (oz so bile krive osnovne plosce za to). Ce si prizgal racunalnik brez hladilnika na procesorju, se je jedro skurilo. To pa je ze kar nekaj let nazaj. Ko so to pomankljivost odpravili, AMD procesorji ne crkujejo nic bolj, kot Intelovi.

Se vedno pravim, slab svetovalec, ki brez utemeljitve favorizira enega proizvajalca.
Po mojem mnjenju, bi moram bit svetovalec nevtralen, glede na to, da prodaja izdelke od obeh proizvajalcev.

yerowww ::

ok, verjetno pretiravajo, tut amdejeve stvari majo kr visoko stopnjo kvalitete, čene to nebi bla 2. najbl popularna firma za proce.

drgač pa primer: AMD processorji majo 2x večje bakrene hladilnike priložene, med tem ko so inteli k majo enako ali clo manjšo delovno temperaturo z velik bl skromnim hladilnikom. so tut naredl test in so iz kompa med delovanjem uzel hladilnik. intel je freeznu, amd je pa spustu dimćk.

klub usmu tut 5+ let stari AMD processorji š delajo...tk de glih kronično ne crkujejo.

Šimpanz ::

Pri nas prodajamo računalnike z intel in AMD procesorji. Vsak mesec pošljemo proizvajalcu enega ali dva procesorja (intel in amd). Pokvarljivost je pri obeh znamkah približno enaka.
Pred leti so sploh AMD-ji ful crkovali ampak sedaj sta oba proizvajalca zelo izboljšala kvaliteto.

dukenukem ::

glede une demise.si vidim da ma isto stran kot elektronika.si, a mata tadva pa dino dj skup prodajanje ,pa mal leti nabavt v tujino, pa tkole :))

boogie_xlr ::

PC H.AND

Pošljem povpraševanje za Core 2 duo in SLI matično ploščo z nForce 750i čipsetom, pa mi pošlje nazaj da taka plošča k bi mela vodilo 775 (WTF?! a ni 775 slučajn podnožje?) ter 'intlov' podnožje in hkrati podpirala SLI ne obstaja.

Potem so Asus P5N-D in P5N-T le za okras. V ponudbi pa mi je dal Core i7 in GIGABYTE GA-EX58-UD5 X58 (vsaj zame zaenkrat še overkill) in GTS250 (js sm pa hotu GTX260). Zraven pa še navodila za uporabo računalnika. Morda so si pa preveč k srcu vzeli Slo-Techov/e test/e :))

Lahko bi vsaj priznali, da nimajo tega pa tega pa tega, pa da lahko probajo zrihtat neki podobnga, ne pa ferarija na kolesih od šajtrge :D

bluefish ::

je že kdo uveljavljal garancijo pri Rolanu?

Teden nazaj sem jim poslal disk, do danes niso rekli niti mu. Poslal sem tudi mail, pa še ni odgovora.

Očitno res drži, da trgovino spoznaš šele ob nevšečnostih z opremo.

"Očitno res drži, da trgovino spoznaš šele ob nevšečnostih z opremo."

Se podpišem pod tole.

Si jih poskušal poklicati? Jaz sem enkrat iskal podlogo RAZER in sem jih v prvem klicu dobil na telefon.
Poizkusi.

333333 ::

Je razlika če imaš doma 2 ali 4 računalnike INTEL / AMD ali pa jih popraviš cca 100+ na mesec.
Kar se tiče napak na Intelovih procesorjih (če že so) je v okvari senzor za temp in kaže napačno temperatu kar posledično pomeni pregrevanje procesorja če je vklopljena regulacija vent za cpu.
Kar pa se tiče AMDjevih procesorjev pa imaš dosti več napak. Zelo pogosta je pregrevanje procesorja X2 (po doloćenem času nabije temp do 100 stopinj in se rač izklopi), zmrzovanje sistema, blue screeni itd.
Skratka Intelovi procesorji 775 C2D so definitvno bolj zanesljivi, v 2 letih servisiranja računalnikov sem zamenjal cca 3-5 intelove procesorje proti 10-15 AMDjem.
Spiritual

Na kakšnih škart matičnih pa imate te proce? Pri 300+ namiznih PCjih na leto v zadnjih 3 letih sem dosedaj doživel samo en pokvarjen procesor...
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

333333 ::

ALIEn3001

Matične plošče so različni modeli treh različnih proizvajalcev (Foxcon, Asus, Gigabyte) in nimajo veze z okvarami procesorjev ker ni bilo razhajanj med proizvajalci, tak da si tu mimo vsekal ;)
Več okvar je zato ker smo proizvedli več računalnikov, od zaćetka do danes nekaj čez 135k, kolko na leto pa nimam podatkov.
Spiritual

oldguy ::

Kregate se okoli megle. Če je že kakšen del v računalniku zanesljiv, je to procesor. Vsa druga oprema (no, ohišja ne) ima parkrat večji procent DOA.

Shegevara ::

Vbistvu bi te popravil, ker se mi zdi da je RAM zadnja stvar v računalniku, ki lahko odpove.

Niti ne, pravzaprav bi rekel da je med bolj nezanesljivimi komponentami. Vendar je to zgolj govorjenje, točne statistike namreč nimam.

M-XXXX ::

Vbistvu bi te popravil, ker se mi zdi da je RAM zadnja stvar v računalniku, ki lahko odpove.

Ravno obratno, ram je daleč najbolj pokvarljiva komponenta...

McMallar ::

Pa disk tudi...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

TehDucky ::

Če na koncu gledaš tudi matične glede napihnjenih kondenzatorjev niso tako redek pojav. Glih zadnjič se je zgodilo bratu, da mu je šla ASsROCK in njegovi kondenzatorji.

da mu je šla ASsROCK in njegovi kondenzatorji.

Standard pri starejsih asrock platah.
Pri ostalih je to bolj kot ne zelo redek pojav, ce ze, pri zelo starih platah.

No, bistvo je, da argument, da je nakup AMD slaba naložba zaradi pokvarljivosti procesorjev, ne drži vode. Ne bi rekel, če bi nekdo odsvetoval AMD zato, ker npr. trenutni chipseti niso taki kot bi bilo treba ali ker bi matične zanje bolj množično crkovale od Intelovih. Odsvetovanje nakupa AMD procesorja zaradi bojazni, da bo odpovedal ravno procesor, je pa prodajanje bučk. Ali, kot je Dr M rekel, slab svetovalec, ki brez utemeljitve favorizira enega proizvajalca...

IVo ::

WAAAAAY OFF TOPIC?

Zakaj že? Pač, če ti v trgovini odsvetujejo nakup AMD proca zaradi pokvarljivosti dotičnega, so podn svetovalci.

Sicer pa tako ali tako Intel in AMD dajeta 3 leta garancije na box procesorje, tako da je v vsakem primeru vsaka bojazen odvec.
««
27 / 78
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 488 89 90 91 )

Oddelek: Kaj kupiti
4528954371 (7099) estons

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

562144386 (83926) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

786123765 (55106) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

16534273 (23115) cholt45

Več podobnih tem