» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
26 / 78
»»

Snegec ::

Ja mlacom ima obupen servis... En prodajalec se pa prav trudi. Ne vem kaj jim ni jasno? Čeprav če misliva istiga modela na servis oddelku, potem ti lahko povem da je un tam že pognal korenine na mlacomu in je nesposoben. Meni je en disk pregledoval cel teden!!! V tem času se ga še dotaknu ni ampak ko sem na koncu sam prišel osebno tja ga je pred mano pregledal in to v 2 minutah! Matr mu nekam...

Eh. Ne bom sploh o Mlacomu, ker smo jim Tagan napajalnik reklamirali lansko leto poleti, pa so nam po 2h mescih rekli, da "45dnevni rok za pravne osebe ne velja" in da imajo lahko stvar na popravilu kolikor časa želijo.

Upam, da se stvar ne ponovi tokrat, ko sem jim 25.8. poslal ravno tako Tagana na popravilo.

Je pa smeh, če se samo spomnim kako Mlacom sicer tečnari čisto vsakič ko imajo kaj na Servisu pri nas. Vsake 3dni pride mail ali klic, če je že gotovo in če še ni, kdaj bo.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

hidetr ::

28.8.08 sem pri Solo.si naročil iPod Touch 16GB, potrditev naročila sem dobil takoj, pri dobavi piše 3-7 dni. Ker nisem dobil nobenega obvestila kdaj naj bi bil izdelek odpravljen, sem jim poslal dva emaila, enega na uradni email naslov, drugega, pa na reklamacije, dobil nisem nikakršnega odgovora..,

ko se loginam na moj account na solo.si pise "Caka na obdelavo"... kasneje danes jih bom poklical in v kolikor mi ne dajo dobavnega datuma preklical naročilo.

Zanima me ce kdo ve kje se ga da kupiti "na hitro" torej po možnosti naslednji dan ali pa vsaj v nekaj dneh. Izdelek: Apple iPod touch 16 GB;

Sumo ::

http://www.ceneje.si/apple-ipod-touch-1...

BOF/BigBang ga imata očitno na zalogi.

hidetr ::

Gratzias Sumo, sem naročil pri Bofu, po telefonu so mi prijazno razložili, da ga dobim jutri :).

kmetek ::

360€ boš za tole? OMG :)

rejven ::

No ko je ravno malcomov servis na tapeti bom še jaz dodal mal materjala:).
Se strinjam s predhodniki, da je njihov servis porazen, pred časom mi je crknu disk in ker je bil še v garanciji sem ga lepo nesel nazaj, ter ( seveda utopično ) pričakoval čimhitrejšo zamenjavo. Oddam torej ta pokvarjeni disk pri neprijaznemu( kako pa veš, da disk ne dela?? ker ga lahko vržem samo 30m običano pa 40...kako pa drugače?...) in apatičnemu serviserju lociranem v bunkerju pod hišo ( v takih pogojih je res bolj težko bit normaln/svetloba). Ker seveda že malo poznam kako zadeve po veliko servisih potekajo in ker diska nisem nujno rabil, sem se odločil, da počakam na njihov klic ( če je disk dejansko zanič...). Ko se po treh tednih odločim, da jih bom vseeno malo povprašal kje stvari stojijo mi na neprijazen način odgovori, da disk še ni prišel na vrsto za testiranje...Seveda razumem, da so prioriteta nekatera podjetja oz. posamezniki, ki jim je pokvarjena komponenta nujna oz. nimajo zanjo zemnjave, ampak v treh tednih bi pa vseeno lahko disk priklopl in po minutki vidl, da zadeva ne dela. Nakar sem se odločil, da zadevo probam malo pospešit in sem jih nato v dveh tednih klical vsaj 5x ter poslusal prazne obljube...Disk so mi uspeli zamenjati po 42 dneh!
Že res, da je zakonsko določena meja 45 dni ampak vseeno se neka "resna" firma potrudi, da stvar hitreje zamenja sploh zato ker ni šlo za nek eksotični izdelek. Tako, da Mlacom, ne hvala, vsaj dokler ne izvem, da so zrihtal servis.

glede ostalih splentih trgovin pa morm rečt, da sem še vedno dobil kar sm naročil, res pa nekih večjih zapletov z robo še nisem imel. ( partners,enaa, mimovrste, solo, agt,...). Plačam pa vedno po povzetju.

Vlady ::

Ponavadi je tudi tako, da se na servisih če gre za manjše okvare oz. za okvare kjer nimajo kaj popravljati in takoj ob priklopu vidijo da ne dela, naredi pregled čimhitreje in da se čimprej znebijo dodatnega dela. Mlacom se zgleda tega ne drži. Zato hodim tja samo še osebno in se utaborim dokler mi ne dajo vsaj feedbacka oz. potrdijo da je zadeva res crknila. Dobavni rok še počakam, serviserja pa ne. Če res nima 1 min časa, da priklop gor en disk (itak ima tam prav za ta namen samo eno plato, proc in ram, miško in tipkovnico ter seveda en star CRT ekran, da lahko komponente na hitro stestira. Še pisanje naloga mu vzame več časa kot pa to, da priklopi gor en bogi disk.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vlady. Problem nastopi, ko priklopiš gor disk in disk deluje.

Vlady. Problem nastopi, ko priklopiš gor disk in disk deluje.

Ja če ima odtrgano glavo ne dela. Pa če sem ga doma 10x sprobu pa se niti ne zavrti se tudi pri njemu ne bo. Če pa se že, potem pa mu dam čas 1 teden da disk pač pregleda podrobneje. Samo ponavadi če nesem disk v zamenjavo mi 100% ne dela.

teddy81 ::

Sam sem kupil prenosnik pri SO d.o.o. v Mariboru z osebnim prevzemom. Takrat ko sem hotel kupit, niso imeli takšnega kot sem si želel in mi je prijazen gospod na mail poslal njihov seznam, katere prenosnike dobijo čez teden dni. Tako sem si sam iz seznama izbral katerega bom vzel in jim poslal email z naročilom oni pa so potrdili in mi rekli, da me obvestijo ko prispe.
Vse je bilo tako kot dogovorjeno in še srečo sem imel, ker sem dobil prenosnik, ki ni bil predstavitveni model ampak je bil popolnoma NOV še zalepljena škatla z original HP nalepko, vse v foliji, v glavnem služi mi odlično.

Res, da so bile ene težave z grafično kartico, za kar je bil kriv sam bios, ker ni dal komande za vklop ventilatorja in ni bilo nobenih težav z uveljavljanjem garancije. Vse so rešili v samo enem dnevu, kar na licu mesta. POHVALE.

Tako es tudi dela... :) Na licu mesta se vsaj pogleda ali se da stvari rešiti takoj ali ne.

gruntfürmich ::

kaj pa demise.si? ma ful dobre cene za grafe
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Dr_M ::

Narocu disk, dubu v parih dneh. bp.
Nebi pa rad uveljavlju ksne garancije. Res ne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

gruntfürmich ::

Narocu disk, dubu v parih dneh. bp.
Nebi pa rad uveljavlju ksne garancije. Res ne.

pri demise? če da, zakwa?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kitewing ::

Garancija je doživljenska - beri: dokler dela ...

boolsheat ::

http://megamarket.si/

Pozna kdo? Bi kupil prenosnik tam (HP). Ta ima sicer 3 leta garancije, zdaj pa če slučajno v tem času ta trgovina preneha poslovati potem lahko garancijo uveljavljam kar neposredno pri HP si., ne?

Šimpanz ::

Ja na uradnem servisu brez težav.

Leks ::

z garancijskim listom in računom ne bi smelo biti težav.

Zheegec ::

Če je Pavillion serija, potem ne moreš garancije uveljavljati v Sloveniji. Če je pa HP Compaq (boljša serija), imaš pa mednarodno garancijo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Alexius Heristalski ::

Pohvala trgovini AGT.

Ker so me pomotoma obvestili, da je tv tuner prispel in sem se iz njihove trgovine vrnil praznih rok, so mi naslednji dan, ko sem ga še enkrat prišel iskat, dali 10% popust in 1GB USB ključ. Lepa gesta!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Pohvala trgovini AGT.

Ker so me pomotoma obvestili, da je tv tuner prispel in sem se iz njihove trgovine vrnil praznih rok, so mi naslednji dan, ko sem ga še enkrat prišel iskat, dali 10% popust in 1GB USB ključ. Lepa gesta!

Ja v AGT so carji, čeprav zadnjič sem pri njih kupoval grafo, pa sem spraševal če se mi splača zamenjat proc, plato pa RAM, pa mi kar niso znali dati konkretnega odgovora. Imajo pa kar dobre cene :)

boolsheat ::

A mednarodna garancija pomeni to, da na primer kupim prenosnik v Nemčiji, garancijo pa lahko uveljavim v Sloveniji pri zastopniku?

Ja, seveda če ni Pavillion.
Janez Janša, 29.04.2014

dela ::

Pohvala za mixi.tv. Crknil mi je router, zato sem hitro potreboval novega. Naročil sem v nedeljo zvečer, danes ga že uporabljam. Še toliko bolje, ker je šlo za tistega buffala, ki ga je včasih, kolikor sem bral, bilo kar težko dobiti.

Pred dvema letoma sem pri njih naročil fotoaparat, pa so zelo hitro in korektno odgovorili, da takšnih več nimajo in jih ne dobijo več, čeprav je bilo na spletni strani napisano drugače - so vsaj zelo hitro popravili svojo napako in mi ni bilo treba čakati kot bedaku, preden sem zadevo naročil drugje - že to zna (po mojih izkušnjah) pri nekaterih trgovinah kar dolgo trajati. Tudi zaradi tega sem se tokrat (pravilno) odločil za njih.

zuz3k ::

solo.si poceni stvari ampak nisem ravno zadovoljen

nakup sem opravil v sredo ob 8h zvečer, v ponedeljek nisem dobil pošte jih kličem in so rekli da niso niti še odposlali (nevemkako) in potem sem dobil paket komaj v sredo in še brez odkupnine, poslat jim moraš preko TRR denar :|
Life is a psychological game.

Bellzmet ::

Kjer ni možno plačilo po povzetju ali plačilo v sami trgovini ob prevzemu robe, mene ne vidijo.

ivanuscha ::

Pa sej solo.si ma po povzetju, samo pri naročilu moraš zbrat način plačila... ste pa res noobi. Jst sem naročil miš mx518, dobil v dveh dneh, plačano po povzetju.

Zgodovina sprememb…

3 tedne nazaj sem poslal 6 trgovinam povprasevanje (email) za 4 racunalniske komponente.
To so Funtech, Enaa, Mlacom, Solo, In-Put in AGT.
Prvi odgovor je bil iz mlacoma z predracunom za 2 komponenti, ki jih prodajajo, drugi odgovor iz AGT, kjer mi sporocijo da navedenih komponent nimajo dobavljivih, tretji Funtech, kjer mi predlagajo podobne komponente in Enaa, kjer tudi povedo, da teh komponent nimajo. Solo in In-Put nista odgovorila.

Naslednja stvar.
Elektronika.si, ki je pri nekaterih tako opevana; 10.12.2008 popoldne sem narocil 3 komponente. Cez eno uro ze dobim potrditveni mail, da je blago naroceno. Status je "10/12/2008 Naroceno Dostava je preko dostavne sluzbe TNT med 8 in 15 uro!"
Uceraj ob 15.45 sem poslal mail, da naj mi sporocijo kako je s to posiljko, kdaj bo oz ce sploh bo. Do tega trenutka se nisem dobil odgovora.

Torej, upal sem, da sem se motil, ko sem trdil, da je to totalno neresna stacuna, pa vidim da je res. Ce se dnarja nocejo pokasirat, nocem niti vedet, kako je z uveljavljanjem garancije.
Ce do petka ne bo, grem drugam, pa nej si utaknejo tiste stvari nekam.

Jeb* se jim po domace.

edit: typo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

kaj pa iščeš?

Ni takega, kar bi comshop mel. Ever.

No skratka, dons sem koncno dobil odgovor, da bodo komponente odposlane jutri. Nevem, a je res tako tezko obvestit stranko o vsaj pribliznem casu dostave al kaj? Vse bolj resne stacune takoj obvestijo kako in kaj je z dobavo.

Morda pa imamo, pa ne povemo. Vprašat pač ni greh ;)

Snegec: kolega je poslovodja v eni od LJ trgovin. Verjem da vem :)

solatko ::

Elektronika.si pošlje mail takrat, ko so sigurni, da roba bo, po navadi, ti pa še telefonsko sporočijo, kdaj bo dostava. Osem dni ni nevem kakšen rok za dostavo komponent, pri nekaterih se čaka tudi do 1mesec. Nekatere resne štacune pa sploh ne obvestijo, temveč ti poštar pusti listek, da pojdi po paket na pošto. Pa tudi kaj ti pomaga, če ti rečejo bo v sredo, četrtek ali petek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Snegec: kolega je poslovodja v eni od LJ trgovin. Verjem da vem :)

Čez Ljubljanske poslovodje res ni kaj za rečt. Vsi štirje so kar vredu.

cryptozaver ::

Ne vem kaj, ali prihajajoče novo leto, luna, menstrualni cikli... ampak recesija sigurno ne, vplivajo na kalvarijo, ki jo imam z naročilom enega mini serverja in UPS-a.

www.mimovrste.si mi pošljejo zavrnjeno povpraševanje po mailu, ker imajo preveč dela. Naročila sprejemajo le prek B2B/C, a kosov ki jih rabim ni na seznamu. Omenim naj, da imam eno skoraj enako naročilo tam v pendingu že dobrih 10 dni, vse je plačano, a RAMa menda ni na zalogi...

OK gremo naprej. Kontaktiram www.solo.si, kjer imam že raznorazne izkušnje, največ povezanih s počasnostjo. Tja pošljem povpraševanje po mejlu, odgovora ni. Kličem in vprašam če dobavijo tudi kaj kar nimajo na webu - seveda NI problema. A očitno JE, ker še zdaj čakam na ponudbo. Kontaktiram še eno lokalno štacuno, grem celo tja, a razen obljube zaenkrat še nič.

Res ne razumem. Tolk štacun, gospodarstvo se ruši, človek pa porabi 2 šihta cajta za naročit en po***** serverček pa je rezultat enak nuli.

Al sem čuden jest ali pa tele spletne štacune. Tretje varijante NI! Spominjajo me na zidarje. 100x te nategnejo pa jim znova in znova odpustiš, le da bi bolj ali manj opravili delo za katero moraš še precej dobro plačat...

Pričakujem preveč?

Zgodovina sprememb…

glaš ::

Ena pohvala za Teal.si

Naročim monitor, še prej po telefonu preverim zalogo. Prodajalec mi je obljubil, če naročim takoj, bo naslednji dan monitor že pri meni. Sem bil malo skeptičen, pričakoval sem najmanj dan, dva zamika a so me prijetno presenetili in naslednji dan sem robo res dobil. :D

Res pohvale vredno !!

Pričakujem preveč?

Da.

Ali pa preveč zaupaš Internetnim trgovinam. Pojdi do enega resnega prodajalca take opreme, se z odgovorno osebo usedi in se pogovori kakšne so tvoje želje, kakšna pričakovanja in koliko te bo to stalo.

Res, da je pravzaprav v tem pred-božičnem/novoletnem času povsod gneča, ampak oni ta večji ti bodo naravnost povedali, če stvar ni izvedljiva pred 10tim Januarjem. Namesto nategovanja, da JA dobavljamo vse kar je v ponudbi, v končni fazi pa.. no.. sam veš kako je.

hehe Snegec, ste pa pošteni Comshopovci :)
Janez Janša, 29.04.2014

Jest sploh nikol vec ne bom pred novim letom nic kupoval za racunalnik.
To je res norisnica. Lani sm mel cele pizdarije, letos spet... :\

Letos so prazniki vmes pa so dobavitelji na voljo samo še jutri, vsaj večina. In to 5.1 lepo nič.

Han ::

Pohvala enaa.com. Včeraj sem ob 11h naročil USB ključ in ob 14:30 (prav tako včeraj) me je že čakal za osebni prevzem. :)

Mislim, da je danes poštenost (tudi v primeru, ko nečesa nizi zmožen naredit, pa čeprav je to v tvojo škodo) več vredna kot pa narejena zlaganost, da je možno dobiti "sve i svašta" v roku treh delovnih dni.

Treba je biti realen. Pa čeprav "grobo" postaviš stranko na realna tla. V končni fazi ti bo za to veliko bolj hvaležna, kot pa za frustracije, ki nastanejo, če se pać zlažeš.

Mislim, da je danes poštenost (tudi v primeru, ko nečesa nizi zmožen naredit, pa čeprav je to v tvojo škodo) več vredna kot pa narejena zlaganost, da je možno dobiti "sve i svašta" v roku treh delovnih dni.

Treba je biti realen. Pa čeprav "grobo" postaviš stranko na realna tla. V končni fazi ti bo za to veliko bolj hvaležna, kot pa za frustracije, ki nastanejo, če se pać zlažeš.

No tle se pa strinjam. Enako velja v real- lajfu, čeprav resnica včasih boli...

V resnici pa velik ljudi funkcionira drugače. Nekateri pravzaprav kar pričakujejo, da jim vlivaš lažne upe in leporečiš.
Predvsem ženske hehe...

misek ::

cryptozaver, včasih to res drži. Sam potem isti osebki malo spremenijo mnenje, pa je spet nekdo drug kriv za vse njihove težave.

Aljo-tech ::

Jst pa morm pohvalt spletno trgovino Mojcomp.net. Danes ob 11:50 sem naročil miško Deathadder. Rekli so da bo naslednji dan že pri meni doma. A miško so mi prinesli že po 2urah in pol.

PS Pa tudi maile hitr odpošljejo (pri meni je odposlal po 10min)

Galaxy ::

Sicer gre meni malo graje na solo.si. Pač se mi ne zdi preveč prijazen prodajalec pa nevem zakaj.. preveč mrtvo deluje 8-O

Sicer gre meni malo graje na solo.si. Pač se mi ne zdi preveč prijazen prodajalec pa nevem zakaj.. preveč mrtvo deluje 8-O

Ja se strinjam. Filozof. Nikar se spuščat v polemike z njimi ker pametnejšega od njega pač na tem planetu ni...

AngelOfDeath ::

Jst pa morm pohvalt spletno trgovino Mojcomp.net. Danes ob 11:50 sem naročil miško Deathadder. Rekli so da bo naslednji dan že pri meni doma. A miško so mi prinesli že po 2urah in pol.

PS Pa tudi maile hitr odpošljejo (pri meni je odposlal po 10min)

In ti si se registriral samo zato da nam to poveš ?

Meni diši po reklami :P
edit: Slovnica

bino1337 ::

Lp a ima kdo kakšne izkušnje z www.stacuna.si

dela ::

Pohvala za enaA.com: kupnino vrnjene robe so mi vrnili hitro in brez zapletov.
««
26 / 78
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423952 (10576) Ganon

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

562144478 (84018) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

786123840 (55181) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

16534311 (23153) cholt45

Več podobnih tem