» »

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

««
10 / 15
»»

AnubisOfDoom ::

ja, z ojacevalcem torej ne bom vec eksperimentrial, pac cena je taka, tudi kuzma mi ga ponuja za podobno ceno (tistega je takrat baje prodal). Za zvocnike pa bom definitivno skocil se v JAE, pogledat monitor audio. pri zvocnikih imam tako vec izbire: monitor audio, B&W, DALI, Energy, Athena

glinik ::

Moji favoriti so DALI :P

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

na zalost, kupoval bom tako, kot je nekdo rekel da naj NE kupujem, z ojacevalcem pod roko, saj veste, kot je glinik enkrat rekel "ojacevalec je steber sistema", moj ojacevalec bo Rotel RA-02, ker zgleda v tem rangu ni nic pametnejsega. BTW Kuzma ga se prodaja za 65 000 sit, izgleda da ga se ni prodal, ampak v prvem mejlu mi je pa napisal da je 120 000 sit 8-O

yeah, zdaj sem si rezerviral zadevo pri Kuzmi, zdaj pa grem v lov za zvocniki, ogledal si bom se JMLab, JBL in Mission. Poslusal bom predvsem rock in njegove pritikline, ter elektroniko (depeche mode, kraftwerk,...)

angello ::

ja rotel je stal 70 jurjev , kuzma ima oz. je imel razprodajo zalog. Aljso mi prosim lahko poveš kolk je cena za ra-01 ? je isti kot ra-02 sam brez daljinca... ej aljo se nekej to je cena za kos ane tko kot smo pri inteku vajeni...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: angello ()

ja saj sem videl, ubistvu se mi sploh ne splaca, ceprav RA-02 zveni zelo dobro, se mi zdi predrag, sploh zato, ker je kuzma prodal se zadnji kos. Tako da zdaj spet iscem :) mogoce se bom le vrgel v cisto malo visji razred, se pravi Rotel RA-03, DENON PMA-1500, Creek a50i, Arcam a65 plus, Audio Analogue Primo. Tam je veliko vec izbire!

Mater, ubistvu je se sreca da ga se nisem kupil, ker bi se kar dost zajebal (daljinec mi ni ravno najpomembnejsa stvar po z zaseko namazanem kruhu)

Zgodovina sprememb…

aljo kaj ra-02 zdaj prodan pri kuzmi al ne??
saj vrjetno ze veste, da morte sami poslusat, kar se vam boljš zdi, ne pa 100% zaupat tiskom sam tale rotel je dobil kar veliko dobrega feedbacka med hifi revijami, med njimi tudi eisa nagrado za frsterk leta 2003. Mislim, da res ne moreš zgrešit. Aja če si boš umilsu tegale rotela pozabi na JMLab, kombinacija obeh ne bo prav dobra! Sam poveži in se prepričaj, pa boš vedu o čem govorim.

sej drzgace vidis da ga ma intek celo ceneje kot ga je kuzma prodajal po redni ceni ko je bil se distributer.
Itak, to sem jest ze na šovu vidu, da ma v interesu samo se ''velika'' (beri- zelo draga) imena prodajat. Zato take cene rotel ponudbe, in komponent v tem rangu. Saj pravim alsjo poglej se za ra-01, ki bi mogu bit okol 90tisočakov. Sta popolnoma ista sam z razliko daljinca.
Jest bi ti svetoval(poleg tistih, ki si jih omenil) še rega(brio, mira), nad(c352, c372), morbit še kakšen marantz al cambridge audio. Vsak od nastetih ma svoj karakter, torej je najboš, da sam ugotovš kaj najbolj paše k omenjenim zvočnikom. Drugače, če boš karkoli kupil, delji izkušno z ojačevalcem z nami.

Zgodovina sprememb…

aja za rego in se druge je v vrhniki eis:
www.eis.si

ja, na zalost je prodan ... :( predolgo sem zavlaceval... ampak dobro, zdaj mislim da bom nameril na RA-03, vse te sem ze poslusal (razen teh, ki sem jih napisal kot drazje). Poslusal sem marantza, cambridge-a, arcama, rotel-a, HKja, DENON pma-1500 SEM poslusal. RA-03 me pride 157 000 sit. Arcama in Creeka se nisem poslusal, sem pa na netu zasledil tudi Rega ojacevalce, ampak dvomim da bom sel te 3 sploh poslusat ampak bom kar kupil Rotel-a, potem pa bom sel se po zvocnike. med kandidati za zvocnike so torej: mission, jbl, energy, athena, acoustic energy, celestion, B&W, monitor audio. Za ojacevalec bom zapravil 157 000 sit, za zvocnike mi ostane se cirka 100 000 sit. IMO bom imel pol super zadevo, samo se CD plejer, katerega pa bom gotovo vzel enega izmed cenejsih, saj bom kasneje kupil boljsega.

Zgodovina sprememb…

no jest bi ti reku da poslusaj se te tri!
Konkurenca je dobra v tem rangu, pa tud teh 150 000sit ni malo za povprečnega slovenca dat za ojačevalec, če prašaš mene. Ne vem sicer je tvoja presoja ampak jest bi rajši dal recimo 150 000 sit za zvočnike in 100 000 sit za ojačevalec.
Čeprav sem že slišal tudi zvočnike, za 60tisočakov ''od'' kuzme pred leti (sposoja na dom) od firme kef ( cresta 2). Te so za moje pojme (in se koga od poslusalcev ) igrali bolje od tistih za 100 000 sit.
S tem ne trdim, da ne vrjamem v razlike med ojačevalci, samo se mi zdi boljša investicija v zvočnike(čeprav spet ponavljam lahko najdeš za budget do 100 000jurjev zelo solidne zvočnike). Rajš kupim za decibel bolj obcutljive zvocnike in malo švohnejši al slabši (kakor hočeš) fršterkr, ker zvočniki imajo ''glavno'' besedo na to kolko bojo koristno ''jemali'' moč iz ojačevalca .

Ej se en neumestn vprašanje a si slučajn kej gledal, ko si že omenjal acoustic energy tiste ta mal par evo one, in samostoječe evo 3? katera trgovina jih ma in kolk so nasploh cene. Hvala za odgovor:)

Duke_Nuke ::

Pomoč prosim!

Zadeva je taka. Imam subwoofer Jamo SW 400E, ki je lepo delal s prejšnjim analognim NAD-ovim receiverjem in nekaj časa tudi z Yamaho 1500. Sedaj sem opazil, da sicer še miga , ampak ne da nič zosa od sebe:D , če se lahko ljudsko lirično izrazim. Če dam level do konca, bi me običajno iz bajte ven vrglo, sedaj pa samo nekoliko glasneje brunda:) .
Ve kdo mogoče, kaj bi bilo narobe v tem primeru, da se je pokvaril SW. Je mogoče vzrok v razliki glede output level-a (nov receiver ima output level 2.0V in output impendanco 500 ohmov, medtem ko stari Jamov SW ima te specifikacije 2.8V.
Se mi ga splača po popravilu ga obdržati ali mi ga bo spet nekompatibilni hi-fi onesposobil. Kaj mi je storiti poleg popravila sub-a, naj ga prodam in kakšnega naj kupim, da bo za zihr kompatibilen s to Yamaho in njenim output levelom?

Se opravičujem za nekoliko zmedeno izražanje, sem še na poti izobraževanja:))
Experto Credite

Trancedeejay ::

Ojacevalci so zlo obcutljivi v teh subih in kaksna okvara ni tuja, najprej probaj na drugem receiverju.....ampak vseeno je verjetno kaksna napaka. Zadeve popravlja DUEL, zamenjava cipa pride okol 7jurjev, odvisno kako se mu bos nasmehnil,ker itak nima fiksne tarife. Ko je meni sel predojacevalec na mesalni je bilo tut vse nekam potiho.....
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Pa se nekaj, ce ga bos nesel na popravilo ga po popravilu zelo dobro sprobaj, teraj ga nonstop, ker se je tut dogajalo da sub crkne po treh urah delovanja na normalni glasnosti.......
Have a nice Day

Matt
Music is the key

ok, sel bom se v EIS, kjer bom sprobal Rega-o. Acoustic energy pa ima zadeve za 370 (evo 1) in 685 (evo 3) evrov. Prodaja pa jih pear audio LJ. Mogoce bom celo kupil Rotel RA-01, ker je "samo" 88 000 sit. Skrbi me le, da zadeva ne bo presvoh. zdaj skupaj vsega budgeta je 250 000 sit, tocno. S tem bi vbistvu rad kupil se CD predvajalnik, ampak se niti ne mudi, tako da ce dobim res dober ojacevalec za 150 000 sit in dobre zvocnike za 100 000 sit, potem sem zmagal

aja btw, ta Rotel mi je tut vizalno tko vsec, prov zaljubu sm se vanjga... pomoje bo kar moj... :) RA-03, da ne bo pomote.

aljo a ni mel neki intek acoustic energy???

Ja probaj rego pa oba modela. Poglej briota:)

in potem se klik na :
http://www.cinenow.com/us/reportage.php...

meni je to povedal tisti Rado, ki je generalni zastopnik za slovenijo, da ima to pear audio, za INTEK ne vem. Kaksni zvocniki so drugace to? Kaksno barvo imajo(zvocno)? Rego pa bom ziher sprobal, ker mi je tudi glinik rekel naj jo :8) .

btw, za miro zal nimam denarja, ker je 189 000 sit, brio pa je lepih 109 000 sit. Ce ga kupim mi ostane se denar za cd predvajalnik, pa kdo mogoce ve koliko kg ima ta zadeva (brio)?

btw te creek-i imajo zelo dober feedback, me zanima ce je kaj na tem, ker kot vidim so sponzor veliko review stranem, tako da malo dvomim v to njihovo superiornost!

Zgodovina sprememb…

kot bi rekli v mnogih hifi revijah ''warm'' sound. Z rotelom bi bli samostoječi zadetek v polno. Seveda, upoštevaj da če kupuješ samostoječe da jih postaviš v malo večjo sobo da ''zadihajo''.

http://www.reviewcentre.com/reviews5921...

http://www.audioreview.com/mfr/acoustic...

brio ma 8 lbs. se pravi dobrih 5 kil sam ne vem od kdaj igra teža odločilno vlogo?

Zgodovina sprememb…

bertolucci ::

pomoč

ali je ze kdo imel na testiranju
- Marantz SR4600 in
- Marantz DV4600

zanima me kaksna se vam je zdela zgoraj omenjena zadevica,

kakrsna koli informacija bo dobrodosla kajti pripravljam
se za nakup zg. omenjenih komp.

hvala, bert

narocil sem:

Rotel RA-02
2x B&W DM601 S3

dobim cez priblizno 2 tedna

dm601???
a za te si se odloču?
sam povej aljo, a demo modele ima, da jih lahko poslusas, ce hoces kupit more narocit posebej? misilm ni na zalogi?
a si slucajn vidu al slisal kej kef zvočnike'? tiste ta ovalne?

In kaj naj s Kefi? :) B&W so čisto OK. Jaz bi si sicer druge vzel, ampak odločitev je padla :)

Lp

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: glinik ()

nejc_ ::

Zanimam se za nakup ojačevalca NAD C320BEE, ki ga bom priklopil na BOSE acoustimass 3 ali 5 zvočnike. Prebral sem, da ta ojačevalec ne podpira priklopa subwooferja in sedaj sem malo v dilemi, da to dvoje sploh "špila" skupej.
Bose zvočniki bojo definitivno, prosim pa vas za nasvet glede ojačevalca in razjasnitev moje dileme.

ja, poslusal sem jih pri Majdicu, tu pa sem jih narocil, ker razlike v ceni ni. Glinik katere bi pa ti vzel? meni zvenijo prav fino, ker so zelo "poljudni" zvocniki (dober bas, dobri srednji toni, malo slabsi tweeter ampak recimo temu MALO). Mislim predvsem uzivati v glasbi, ne pa biti picajzlast za vsak hertz frekvence ipd. uzival sem tudi na svojem zdajsnem Sony stolpu, ki ni ravno cudo tehnike in bi vam, audiofilom, zadostoval kvecjemu za nedeljska porocila. Za nakup sem se odlocil predvsem zarad tega, ker mi je sony presvoh, ma premajhno zvocno sliko, prevec basa proti drugim frekvencam in ima kasetar, radio, ki jih nisem se nikoli prizgal. Rotel pa mi bo nudil moc, dober zvok in samo to kar bom hotel. Zaenkrat bo priklopljen na racunalnik, cez kaksen mesec ali 2 pa bom kupil se en CD plejer, ker sedaj ni dost denarja.

Glede CD plejerja bi imel eno vprasanje:
- Ali je res, da CD-R medije dobro predvajajo samo slabsi CD predvajalniki, ali mi bo tudi Rotel RCD-02 dobro predvajal cd-r medije?
- Ali se sploh splaca investirat tolk (100 000 sit) v cd plejer, ali se naj zadovoljim s cim slabsim?

najcenejsi so sonyevi, za 30-50 000 sit, medtem ko je Cambridge Audio 340 59 990 sit

Če me že direktno vprašaš kere zvočnike bi imel, so moji favoriti (v tej klasi) Dali Concept, ampak to sem že 100X povedal. Tudi Helicon 300 (Dali) igrajo meni zelo zanimivo, ampak to je že povsem drug rang zvočnika ...

Pri CD playerju ... hm ... potrebno je razmislit, kaj bi rad imel človek. Tukaj obstaja nepisano pravilo, da je CD player najcenejši od teh treh glavnih komponent (zvočniki, ojačevalec, player).

Lp

Je vredno razmisleka ...

ubistvu bi rad imel nekaj da lepo zgleda zraven, ter da predvaja CD-R (da v redu predvaja te zadeve in da zvok ni v podnu). Ostalo mi ni pomembno, ne bom delal znanosti iz tega. Ali bi bil Cambridge Audio Azur 340c primeren?

OwcA ::

Če želiš, da zgleda lepo, vzemi Rotela, da se bo skladal z ojačevalcem (in tudi sam po sebi je precej estetski, ako me spomin ne vara).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

saj, ampak zanima me se ce predvaja vse CD-R medije? oziroma audio CD-R medije

Itak da predvaja.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

hmmm... danes sem v inteku slisal kombinacijo Cambridge Audio Azur 640 + Triangle Comete 202. Zadeva igra velik boljs kot rotel. razmisljam ce nebi raje tega kupil... ker je ceneje tudi

ja nocem bit pameten sam sem ti reku, da vec probaj ne se takoj zapicit. Drugace od trianglov sem slisal samo naia na sejmu lani in mi je bil sisitem ki mi je najblj igral.
Probaj se zmenit v trgovini kako in kaj, ce loh se ne uzames.

ja ja, to sem prinesesl domov (CA 640A+C ter Triangle Comete 202). Zdaj mam pa par vprasanj, nisem kupil tistih bananc (cincov) za na konc kabla, a bo ful slabsa kvaliteta, ce kar tako gor prisraufam brez cinca? Kako priklopim te zvocnike, saj imajo 2 vhoda (ista...)? Ali je vseeno v kateri dve luknji vtaknem? btw kam gre prikljucek iz racunalnika (analogni), a gre to v aux/phono?

ta prvo povej to se se ta star model ne pa es ane? sam prasam a si mogoce slisal oboje( stare in nove?)
Ne bo slabsa kvaliteta, je pa boljsi obcutek boljse stoji vse skupaj, saj ni treba na vsake tolko casa spet privijacit, pa za cistit je boljs ce mas banance.
Ja vsenoo je kam prikljucis, dvojna vhoda sta zaradi bi-wiringa. TOrej ce mas kabu sam ''enojni'' torej sam + in - daj to na spodnji al zgornji.
Za prikljucek bi pa jest reku da gre v aux.

Zgodovina sprememb…

pise samo Comete 202, visokotonci pa so taki spicasti, kovinski,...

aljo povej kolk si dal za par. Vrjetn niso tudi tezki za poganjt, kot vsi triangli. mal povej kaksen je sound, ceprav se ni dobro ogreto vse skupaj vrjetno. Aha pol mas ''ta stare''. milsim prejsni model z eno odprtino spredaj? http://images.google.com/imgres?imgurl=...

pa se neki neumestnga a si ti slucajno tud na slo sharingu registriran in mas isti nick?

lp, angello

Zgodovina sprememb…

prijavljen sem, ampak nimam tega nicka

ja, zvocniki majo tak, ful mehek zvok, nic topel, tak malo "sterilen", /me likez it. Zelo so odzivni, mislim da 91db/W

Dobro si opisal ... :)))))

ful mehek zvok, nic topel, tak malo "sterilen",

Hehe, to je paradoks , kaj si napisal ... (mehek zvok = topel zvok) , (sterilen zvok = hladen zvok) , (topek zvok = prijeten zvok za dolgo poslušanje) Saj ni problema, vsak se nekje mora začet učit :)

Lp

Je vredno razmisleka ...

OwcA ::

Da se pri tako slabo (pesniško) definiranih pojmih posmehuješ je rahlo slaboumno, se ti ne zdi?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ja, gremo se jokat zdaj ...

Očitno je majhen humor nezaželen, menim da se z nobene strani ne kuha kakršnakoli zamera, razen tvoje (nevpletene) ...

Lp

Je vredno razmisleka ...

ne ne, ni panike glinik. :) saj sem res zacetnik v tem. OK, zvok potemtakem ni topel, ampak je bolj cist (sicer ne vem, ce je to pravilno izrazeno, ker jaz lahko to zadevo poslusam cel dan :D ). Zanima me za podstavke za zvocnike, ali jih lahko naredim sam doma, ali je bolje da so tisti, kupljeni (eden je 15k :S )

aljo, povej kolk si dal za par. A igrajo zvocniki dobro ce so blizu stene al rabijo zrak za sabo?

Zgodovina sprememb…

jaz jih imam ene 40 cm od stene, ker jih drugace tako ali tako ne morem, dal pa sem okrog 130 000 sit za par (ja, z intekom mam zelo dobro izkusnjo).

a si ceno kej zbil al je to maloprodajna??
jest sem gledu ceno in je 80jurjov na komad.
A si slucajno kej odnesel opremo domov pred si se odloču za nakup?
Povej mi se a si slucajn primerjal kej z dynaudio 42?

iElectric ::

Napisal sem mislim da že 2x, bom probal pač tretjič.

Priznam da nimam pojma kar se hi-fi-ja tiče, ampak bom probal razložit kaj bi rad. Torej imam na razpolago max. 120k sit. Odločil sem se da bom kupil kar sistem in sicer bolj natančno SREBRNO YAMAHA pianocraft 400 ali pa 600 . Zdaj problem je, da ne vem kje bi ga kupil. V bof imajo samo en izdelek in sicer ta je od decembra rastavni eksponent, kar ne bi rad kupil glede na to da mi dajo samo 5% popusta in je zaprašen in bogve v kakšnem stanju. Za dobavo itak ne vedo kdaj lahko dobavijo nove modele. Zanima me, če poznate vi kakšno trgovino da bi imeli na zalogi.. V sredo grem lahko tudi kam v austrijo (max. 3 ure vožnje) samo ne vem kako naj najdem trgovino. Hvala za pomoč

ne, v inteku so mi dali 20% popusta na zvocnike, nisem odnesel domov, primerjal sem... pa so mi triangle bolje igrali, ceprav tudi dynaudio niso slabi

to je prej izjema kot pravilo, da si dobil 20 procentov anede?
MIslim ne vem, edin mogoce zato ker so predzadnji model...

pomoje ni praksa, jaz nisem nic tezil in tudi niso nic omenili, da bi bil zadnji par..

ciZi ::

Imam dobrih 150-170k na razpolago, svetujte mi en sistem, ki se bo 99% uporabljal za poslušanje, pop,rock,r'n'b, house itd. rad bi pa 2 samostoječa zvočnika in en ojačevalec. Suba najbrž pri takšnem "setupu" ni rabim, ali?

Lp.:D

Pujcek ::

prosim za malo pomoci in sicer a se da iz tehle podatkov videti a je tale lampas vreden 400 eur al ne??? je pa zadeva stara dve leti, prakticno nerabljena, dizajn pa ubija...

Ausgangsleistung: 2x40W (ULTRALINEAR), 2x20W (TRIODE)
THD+N: 0.6 % (1 Kilohertz, 10W, ULTRALINEAR), 1 % (1 Kilohertz, 10W, TRIODE)
Frequenzbereich: 8Hz-65 Kilohertz (+0-3dB, 10W, ULTRALINEAR und TRIODE)
S/N Verhältnis: 90 dB
Eingangsempfindlichkeit: 0.22V
Eingangsimpedanz: 100Kohm
Eingänge: 4x RCA, LINE1 bis LINE4
Ausgangsimpedanz: 4 Ohm / 8 Ohm
Röhrenbestückung: EL34x4 (V1-V4) Electro Harmonix, 12AT7x2 (V5-V6), 6N8Px2 (V7-V8)
Spannungsversorgung: 220~240V/50Hz
Abmessungen: 450x150x320mm
Gewicht: 22 Kg
:)
««
10 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8321181 (18891) car100
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1501190279 (55422) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27429686 (15010) CoolBits
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

16634806 (17577) josko674
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

534918 (4461) filtr

Več podobnih tem