Forum » Zvok in slika » Tezave pri povezavi Philipsa na (drug) TV
Tezave pri povezavi Philipsa na (drug) TV
strelko ::
Sem lastnik Philipsa LX3900 in DVDR-615 in (zal) starejsega TV Samsung SV 615 in po povezavi LX3900 in DVDR-615 (oboje Philips) na TV se mi dogaja, da ce je eden ali drug Philips vkljucen, na TV ne morem vec izbirati med VIDEO (SCART) vhodom in coax vhodom. SCART dela brez tezav, ce pa hocem npr. snemati na DVD ali npr. poslusati CD na LX3900 (z menujem na TV), pa na TV ne morem preklopiti na coax vhod in gledati (drug) program - kar me zelo jezi. Ce na TV daljincu pritisnem TV (za razliko od VIDEO) dobim popaceno sliko tistega kar je na DVDR-615 ali menu iz LX3900 ?? Po enem testu v starcuni, se je izkazalo, da ce ima TV dva SCARTa vse dela brez tezav, ampak najbrz nisem edini na svetu, ki ima poleg Philipsa starejsi (8 let) TV drugega proizvajalca ? Po klicih na servis se pojavi problem, ker v Philips servisih (kamor sem klical) nimajo TV drugih proizvajalcev in ne morejo tega testirat, da pa bi moral vse tri skatle zloziti v avto in ga kam odnesti, mi pa tudi ni vsec... Enak problem je tudi, ce na TV (preko SCARTa) prikljucim loceno LX3900 ali DVDR-615 ? Je kdo ze naletel na tak problem ? Kam naj se obrnem - na servis Philips ali na servis Samsung ?
alsl ::
Glede popačene slike imam isti problem. Če imam na DVDR-615 vključen RGB izhod ter ta snema in želim gledati TV kanal mi prav tako preliva dve sliki. Edini način je da na DVDju v menujih izklopim RGB izhod. Isto se mi dogoja na satelitu in Sony DVD predvajalniku. Imam Loewe TV.
Ocitno sem malce neroden... Kje izklopis RGB izhod, oz. kaj izberes namesto tega ?
A je to tisti menu Set-Up -> Video output -> RGB/CVBS ali S-video ali CVBS ?
Si mogoce kje nasel kak forum na temo DVDR-615 (podobno kot za npr. LX3900 od Philipsa) ?
A je to tisti menu Set-Up -> Video output -> RGB/CVBS ali S-video ali CVBS ?
Si mogoce kje nasel kak forum na temo DVDR-615 (podobno kot za npr. LX3900 od Philipsa) ?
alsl ::
Ja menu je pravi. Jaz sem si vklopil S-video, ker mi TV podpira tudi ta vhod preko scarta. Na žalost ne moreš izbrati samo CVBS, ampak hkrati je vklopljen tudi RGB. Edina možnost je slabši scart kabel (brez povezav za RGB). Bolj enostavno pa je, če pritisneš na telekomandu spodnji desni gumb TV/DVD, kadar se kaj snema, da potem lahko gledaš TV.
Foruma nisem dobil nobenega. Sem pa že dvakrat nadgradil firmware.
Še povezava.
Kljub novi verziji nisem ugotovil nobene spremembe. Če nadgrajuješ kadar vstaviš CD ne tikaj nič 10 minut.
------------
skrajšal sem ti link - P.
Foruma nisem dobil nobenega. Sem pa že dvakrat nadgradil firmware.
Še povezava.
Kljub novi verziji nisem ugotovil nobene spremembe. Če nadgrajuješ kadar vstaviš CD ne tikaj nič 10 minut.
------------
skrajšal sem ti link - P.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Predator ()
Aha, zal je moj TV bolj "bogi" in poleg enega SCARTa ne pozna drugega tako da trenutno cedalje bolj razmisljam o nabavi novega TV (in to Philipsovega da ne bo tezav - a'l jim bom pa vse vrnil...). DVDR-615 sem tudi sam ze nadgradil (res ne dvakrat) ampak na verzijo iz 13.10.2004 - BTW kako ves, ce je nova verzija ? (ime zip datoteke dvdr615_02_fur_eng je ze nekaj casa enaka ?).
Tisti gumb TV/DVD sicer dela, ampak v povezavi z LX3900 "za" DVDR-615 mi ne pomaga dosti...
Kako hudica naj razlozim servisu to o prelivajoci sliki ??
Aha - kaj si bolj natancno misili s tistim "slabsim" SCART kablom ? Mogoce ves, ce kje najdem kje specifikacije SCART kabla - kaj bi moral prerezati - da bi kabel postal "slabsi" ?
Zaenkrat hvala za vso pomoc in upam, da je se kje kdo, ki je kupil DVDR-615 in je nasel problem prelivajoce slike...
Tisti gumb TV/DVD sicer dela, ampak v povezavi z LX3900 "za" DVDR-615 mi ne pomaga dosti...
Kako hudica naj razlozim servisu to o prelivajoci sliki ??
Aha - kaj si bolj natancno misili s tistim "slabsim" SCART kablom ? Mogoce ves, ce kje najdem kje specifikacije SCART kabla - kaj bi moral prerezati - da bi kabel postal "slabsi" ?
Zaenkrat hvala za vso pomoc in upam, da je se kje kdo, ki je kupil DVDR-615 in je nasel problem prelivajoce slike...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako priključiti računalnik na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 3943 (1295) | francimedo |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20169 (9682) | kozorog |
» | [DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 63380 (15870) | Buffy |
» | [DivXviD] Philips predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Zvok in slika | 396184 (52680) | NejcSSD |
» | RGB izhodOddelek: Zvok in slika | 2214 (2131) | BigWhale |