» »

F1 - preberte si tole

F1 - preberte si tole

gkovac ::

VN Monaka - ko ni dovolj biti le gentleman!

Če je pred dirko po monaški bob stezi še obstajal kak optimist, ki je Davida Coultharda postavljal ob bok Michaelu Schumacherju v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka, je verjetno tudi ta opustil sleherno upanje. David "Oh, kako je težko prehitevati" Coulthard je v prvih 40 krogih dirke nazorno pokazal, zakaj nima naslova, kljub temu, da je sedel v dveh najboljših dirkalnikih v zadnjem desetletju. Voznik, ki polovico dirke izgubi v boju z Enriquejem Bernoldijem, ki je bil tako počasen, da je moral predse spustiti svojega moštvenega kolega, si naslova enostavno ne zasluži. Res je, da je imel velike težave z relativno počasnejšimi vozniki tudi Alain Prost, ki je nenazadnje osvojil štiri naslove, a je bil Profesor na drugih področjih tako superioren, da je zlahka nadoknadil tisto, kar je izgubil v prehitevanju zaostalih ali v vožnji po dežju, kjer prav tako ni briljiral.

Ob vsem tem je teatralno izmikanje hitrejšim v slogu "tako smo se dogovorili na sestanku voznikov" izgubilo ves pridih simpatičnosti, ki bi si jo taka gentlemanska gesta sicer zaslužila. Še tiste navijače, ki si jih je Škot pridobil s tako potezo, je na hladno postavilo dogajanje po dirki, ko je njegov moštveni šef Ron Dennis verbalno napadel Bernoldija, s kritikami Brazilčevega dirkanja pa se mu je pridružil tudi Coulthard. Argument, da voznik, ki se bori za 15. mesto, nima pravice zadrževati nekoga, ki je v igri za naslov, ne vzdrži prav dolgo, saj bi po taki logiki na koncu bilo prav vseeno, če bi na dirki nastopila le Coulthard in Schumacher.

Povsem umestna je primerjava med Škotom in vzhajajočo zvezdo sodobne formule Juanom Pablom Montoyo. Če bi imel Coulthard vsaj kanček agresivnosti, ki jo v izobilju premore Kolumbijec, bi že dolgo ne bil več večno drugi voznik moštva. Resda bi verjetno končal kakšno dirko manj kot jo bo sicer, vendar bi bil v skupnem seštevku zagotovo na boljšem. Če bi bil v Monaku na njegovem mestu Montoya, bi bil dvoboj zagotovo odločen v nekaj krogih. In če bi Bernoldi oba spravil s steze, bi imel vsaj dober razlog za zaušnico novincu, tako kot je Eddieju Irvinu svoje pokazal Ayrton Senna.

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

NiggerBob ::

točno tako. Določena doza agresivnosti in tveganja je tisto, kar ločuje dobre voznike od vrhunskih. Pa čeprav se to tveganje ne izzide vedno in končaš v zaščitni ograji ali pa v bolnici, je seštevek še vedno boljši, kot pa voziti brez tveganja in utoniti v sivem povprečju.
Južno od Kolpe bi rekli: David hteo da je*e, a da mu ne udje...
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

ABX ::

Vsi vozniki kadar so na začetku kariere agresivni in hitri vendar zaradi tega končajo malo dirk, z leti pa začnejo počasi razmišljat kar seveda jim prinese dosti več rezultatov.

Montoja, Button,.. so danes še zelo sveži v formuli in zaradi tega zelo agresivni, z časom pa se bodo že umirili. Meni osebno je dosti bolj všeč voznik kot Trulli kateri veliko "rezmišlja" med vožnjo a žal nima kaj dosti sreče.

Na drugi strani pa imamo Schumacher-ja kateri ima to srečo da je edini vrhunski talent v trenutni Formuli. Vendar se mi človek gnjusi zaradi ne-športnega odnosa do ostalih.

Veliko voznikov je na koncu dirke nervoznih in dajajo izjave katere ne spadajo nikakor. Samo spomnimo se kako je Barichello optoževal ostela voznike češ da bremzajo prehitro.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

abcde7 ::

prov vid se, kako je schumi, irvine, montoya, da so to agresivni vozniki, ne pa hakkinen, coultrad, k se bojita, da se navta zaletela!

ABX ::

Coulthard-a na začetku karjere v formula 1 bi lahko mirno klicali "Nori pes". Fantek se je z časom umiril. Tudi Schumacher z časom vedno več razmišlja in Irvine že ogromno časa nima nobenih nesreč zaradi lastnih krivd.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

madmitch2 ::

Pri športu, kot je Formula 1, kjer je naenkrat več moči, kot je potrebuje Ljubljana je neumestno pričakovati umirjenost in izgovarjanje na lanski sneg. Ko smo že pri krilaticah, mislim, da bi za Coultharda in Hakinena letos najbolj veljalo "Slabome ku.. svaka dlaka smeta". Bernoldi je očitno dokazal, da je vrhunski voznik in da ga ne gane prav dosti, če je za njim "kao" veliki Škot - pa kaj, če je tako velik voznik, naj bi ga pač prehitel.
Razumljivo je tudi, da je Bernoldi domil navodilo, naj ne spusti Škota brez boja, saj so vedeli, da je to izjemna prilika za reklamiranje ekipe in sponzorjev. Konec koncev je Formula vendarle velika denarna igra.

Po mojem mnenju je vrhunska vožnja takšnega bolida, kot je Formula 1 možna le ob simfoniji ogromne mere občutka, hladnokrvnosti in timskega dela. Vsega tega pa McLarnu Koulthardu in Hakinenu manjka. Imajo le bolid, ki je pogojno odličen (kadar ne odpove kakšen, do konca navit in preobremenjen del).

Mitch

ABX ::

Če se ne motim sta letos McLaren-ca vedno odstopla zaradi tehničnih problemov.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

gkovac ::

Vecje smole kot jo ima McLaren letosnjo sozono jo se ni imel... to da Miki 3krat crkne avto je totalna norost... jest bi na njegovem mestu tozu McLaren :D

v glavnem... Formula kot smo jo poznali se pocasi nehuje... edin zarad Montoye se jo bo se spalcal gledat kar se pa tice Sumaherja in Ferrarija pa jih itak ne prenesem... ne enga ne druzga :)

sej nic ne recem... sumahr je dobr voznik, ampak njegovo obnasanje je pa cist v riti... in tak voznik si ne zasluz bit v avtu...

skratka... ce letos Mika gre jest neham gledat formulo... in jo bojkotiram tolk casa dokler se iz nje ne odstrani sumaher

lp,S
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Daedalus ::

Sulc, očitno nimaš dosti pojma o Monaški stezi. Če ti do zdaj še ni bilo jasno-v Monaku je praktično nemogoče prehitevat! M'kay? Mogoče si očesni idiot, pa med dirko, ko je kazalo progo, nisi opazil, da je le-ta zelo ozka in da vozniki nimajo prostora za prehitevanje. Scuchmacher, Montoya in njima podobni vozniki Bernouldija tam prav tako ne bi prehiteli. Sicer pa je v boju za naslov svetovnega prvaka pomembna vsaka točka. In če se ne motim, je Coulthard na koncu vseeno prišel do točk, kar pa za Montoyo ne bi mogel trditi. Tip je bil preveč agresiven, pa je odletel:) Kar se pa Hakkinena tiče-če se ne motim, je tik preden mu je šlo podvozje na bolidu, v dveh krogih Schumiju pobral SEKUNDO prednosti, Barichello pa mu itaq ni mogel slediti. Samo na žalost letos res nima sreče z dirkalnikom.:O
Kar se pa naslova tiče-počakajmo do konca, pa bomo videli, OK?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigFoot ::

hehe, samo Coulthard prvak ne bo nikoli, Montoya pa mrbit še bo. ker talent je zlo velik.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Dalmatinc ::

Nekaj pa vsi vedite Šumijo se to kar se je zgodilo Coltardu ne-bi moglo zgodit.
Coltard je netalentiran in previden voznik.
Mika ima talent vendar smolo.

Šumi pa ima to česar trenuto nima nihče in to je vrhunskost, kar ga tudi rangira eno stopničko višje od drugih.:O

gorenc ::

pa ne pozabite da je Jos v Arrowsu med dirko prehitel vsaj 3 dirkace (seveda ne za krog), medtem ko je "talent" David stopicljal za Bernoldijem vseh 40 krogov:)

Tomi ::

To, da je Coulthard premalo tvegal je čista resnica. Samo morate pa vedeti, da so vozniki bolj ali manj samo še lutke šefov moštev. Pri Mclarno so namreč dobro vedeli, da bo Coulthard prišel naprej pri postanku v boksu ( kjer je Mclaren letos nepremagljiv ), in verjetno niso hotelo, da bi eden od mladincev ( kar Bernoldije je ), za svojo slavo spravil kandidata pa naslov prvaka s proge.
Saj je celo zadnjič "veliki" Schumacher videl, da ni dobro preveč riti z glavo skozi zid.
Sicer pa, če imate čas, igrajte F1RS, kjer boste videli, koliko je prostora za prehitevanje ( lahko tudi kaj drugega, samo RS ima od vseh simulacij formule, ki jih imam doma, najboljše proge )
metrodusa.blogspot.com

Dalmatinc ::

David NIMA JAJC - sej je sam ta problem

Tomi a si pozabil; šumi je bil nazadnje ko je rezkiral drugi :) Coultard pa, opa .............daleč zadaj>:D

gorenc ::

ja ja, david je imel sreco, da je v monacu odstopilo vec kot polovico dirkacev in tako sploh prisel do tock.

gkovac ::

daedalus: No ... ser spremljam formulo ze ene 15 let nebi lih reku da nimam pojma o stezi... je res, da je tezka za prehitevat ampak point je bil v tem, da bi Mika oz. Sumahr rabila lih ene 3 kroge da bi Bernoldija prehitela... David pa je jajcal in rabu 50 krogov... razlika med dobrim in povprecnim voznikom (v F1 ni slabih)...

Kar se tice prvenstva je po moje odloceno... Sumahr bo spet prvak... na mojo zalost, David pa je nesposoben in zato bo izgubil dirko za naslov.... Mika pa na zalost nima vec moznosti ;(

to je vse kr sem hotu povedat....

lp,SuLc

P.S.
a nismo rekl da je zmerjanje na forumih prepovedano????
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Tomi ::

Naj te ne skrbi več Dalmatinka, ker so mu, odkar je postal del novega Slo-compa, malo zrastla krila. Saj sam ve, da dela napake, in mu tudi več grožnje z odvzemom pik ne bi prišle do živega..
Ostali se pa pazite zmerjanja>:D
metrodusa.blogspot.com

Tzar ::

Sem enakega mneja kot sulc.Č egre Mika ne gledam dokler bo šumaher.Jest ne vem kako sta si brata lahko tolk različna.
Drgač pa David je en velik papak, bol da bi bil ralf na njegovem mestu.Montoya ma pa agresivnost in hiter bolid.
lp
Življenje je lepo!

Dalmatinc ::

Kva Tomi, nočem se spuščat v prepire, ampak tukaj si ga ti začel...A si mi fauš


KAr se tiče pa Mike je pa čist dober dirkač z smolo, sam osebno ne navijam zanga (ker valda za Šumija (Simply the Best) ) ampak človek zna z bolidom je pokazal že kar nekaj solidnih manevrov tko da svaka mu čast (spomnite se samo kako je lan Schumi curo potegnil za Miko ko ga je ta u enem od uvinkov prav šolsko prehitel in Scuhumi si ni nč mogu. A to se je zgodilo samo enkrat tako da ne bi spet kdo je boljši, ker se ve.

Coultard je podpovprečen odličneš. Pač človek ki si nič ne upa. Pomoje če bi ga kdo hotu zrint z steze bi e un raje sam umaknil.

Letos je žalostno da Šumi nima več nasprotnika ki bi mu lahko konkuriral. Žal.
Verjjemite če bi Montoya sedel v Mclarnu namst Colutarda bi ble sam dve možnost in to sta al bi bil svetovni al pa v bolnici polomlen, sam bi bil zravenjega tud Šumi, ker ga Montoya tud pod razno ne bi spusto mimo.>:D


ToMi.....tolk o pogledu slo-compovca na formulo ena, Zdej pa dovolj;((

Tomi ::

Dalmatinka, saj nisem začel, ker dobro veš, da je bil povod za vse skupaj tvoj David NIMA JAJC - sej je sam ta problem. Sicer pa pustimo to, ker se brezveze prepirati:D
Glede zavisti se mi pa tudi zdi neumno pisati, ker sem s svojim sedanjim stanjem povsem zadovoljen. Mislim, da sem sedaj ravno lepo lahko uskladil svoje potrebe ( tako po ležernem delu ( internet ), kot po ostalih obveznostih ).
Bom kar rekel, da na bi mi na tvojem mestu kar zmanjkovalo časa, ker vem, da imaš veliko dela. Page je pač velik projekt..
Kar pa sr tiče formule, sem res nekako pesimist, ker je Mihec že preveliko prednost:O

metrodusa.blogspot.com

madmitch2 ::

McLaren ima letos nemogoče slab in nekonkurenčen bolid, zato ga morajo vedno navijati preko vseh razumnih meja, potem pa vsi samo molijo in upajo, da bo vsaj en avto zdržal do konca. Normalno je, da potem ne dovolijo voznikoma preobremenjevanja avtov. Kar dosežejo na kvalifikacijah in štartu morajo obdržati, če jih seveda kdo ne začne siliti v extreme, ki jih avto ne zmore.

Mitch


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

Oddelek: Loža
214178946 (46269) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119238218 (22879) balocom
»

F1 in sezona 2002

Oddelek: Loža
371406 (1018) Mercier
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1709376 (8104) Nemelk
»

vn Brazilije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
724456 (3894) Freak

Več podobnih tem