Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

Jst ::
IČA:
Zakaj?
To si mi dal direkten link do dl. Kaj pa kakšen opis, changelog od prejšnje verzije,... Da dobim občutek, s čim imam opravka.
Kje se pa dobijo uradni firmware-i?
Hvala.
Zakaj?
To si mi dal direkten link do dl. Kaj pa kakšen opis, changelog od prejšnje verzije,... Da dobim občutek, s čim imam opravka.
Kje se pa dobijo uradni firmware-i?
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()

davidtu ::
ej iča mene pa zanima ce ma film zanic kak frame. k recimo obstaja antifriz za pcje. a bo to slo naprej ;) a je treba spet kak popravt film da bo delu?

Jst ::
> NewAge V2a najbolj priporočam
Na strani, katere link si mi dal, je tudi verzija 3. Zakaj pa ti misliš, da je v2 boljši?
Na strani, katere link si mi dal, je tudi verzija 3. Zakaj pa ti misliš, da je v2 boljši?

hamurabi ::
Pozdravljeni
Malce berem tole maratonsko temo, pa še vedno nisem čist prepričan...trenutno imam na yamadi 6700 Naložen FW od f.p.y.s., rad bi si naložil FW od NewAge V2 by mirkuna... a zadošča da najprej naložim originalno verzijo od yamade V1 in potem na tole naložim zgoraj omenjeni FW..., a bom kaj zaj***? Se zahvaljujem za odgovore.
LP
Malce berem tole maratonsko temo, pa še vedno nisem čist prepričan...trenutno imam na yamadi 6700 Naložen FW od f.p.y.s., rad bi si naložil FW od NewAge V2 by mirkuna... a zadošča da najprej naložim originalno verzijo od yamade V1 in potem na tole naložim zgoraj omenjeni FW..., a bom kaj zaj***? Se zahvaljujem za odgovore.
LP

Dredd ::
Ker so problemi z zamrzovanjem po daljšem standby-ju. Vse kar ima pa boljše kot V2a, pa se da popraviti v trenutku z DirectSubom,.
Preberi prvo stran in nekaj zadnjih...
Preberi prvo stran in nekaj zadnjih...
Dredd

hamurabi jz sm tak naredu pa nism nc zajebu ;)
oziroma jz sm mel v3 gor pa mi ni delala tak da jz je ne priporocam ;) sm mislu da bom mogu mojo bogo yamado stran vrzt ;)
pol sm pa dal spet na original firmware v1. in cez newage v2 in dela super :)
sam stroma ti ne sme umes zmankat med upgradom ;)
oziroma jz sm mel v3 gor pa mi ni delala tak da jz je ne priporocam ;) sm mislu da bom mogu mojo bogo yamado stran vrzt ;)
pol sm pa dal spet na original firmware v1. in cez newage v2 in dela super :)
sam stroma ti ne sme umes zmankat med upgradom ;)

BAJZI ::
Jest mam isti problem, stem da š je Ž- ga sploh ni, namesto č pa je E s strešico. Včeri je nekdo dal gor opozorilo, da se zgubi garancija, če na svojo roko nalagaš ta firmware gor. Je pa še ena stvar, podjetje pri katerem smo kupil Yamado, v svoji reklami na netu povdarja da podpira slovenske podnapise-šumnike ( v srt in sub formatu). LINK Torej bi rabu nasvet! Naj ga jim pošljem nazaj, pa naj ga nadgradijo oni, al pa zahtevam mogoče od njih nekakšno izjavo, da to lahko nrdim sam, pa mi garancija velja? Ker kolega je pri JAE dobil CD s firmware zraven, pa mu je potem zmrznu, čeprav je delal po priloženih navodilih. Je mel precej problemov menda z njimi, saj mu niso hotel dat novga ampak tega popravljat. S čimer pa se ni strinjal, saj ga sploh še ni uporabil, pa že servis. Uspelo mu je!
Mi prosim lahko nekdo odgovori na tole?Bi rabu čimprej vedet!
Mi prosim lahko nekdo odgovori na tole?Bi rabu čimprej vedet!

Ne vedel bi, kako se v strup preobrača vse , kar si človek slatkega obeta!

jah poserjem se jz na garancijo. heh :P
ce bo kj narobe bom probu dat original v1 firmware gor pa nest nazaj :P
ce bo kj narobe bom probu dat original v1 firmware gor pa nest nazaj :P

IČA ::
@Jst:
ti je že Dredd odgovoril, razlage o FW-jih pa lahko prebereš tukaj (19.post), težave po namestitvi V3a pa so tudi na prešnji strani.
@BAJZI:
Yamada to podpira, vendar ne z originalnimi FW-ji. Kot je napisal Piki64 z nadgradnjo neoriginalnih FW-jev izgubiš garancijo, pridobiš pa to kar te muči.
Sam se moraš odločiti.
ti je že Dredd odgovoril, razlage o FW-jih pa lahko prebereš tukaj (19.post), težave po namestitvi V3a pa so tudi na prešnji strani.
@BAJZI:
Yamada to podpira, vendar ne z originalnimi FW-ji. Kot je napisal Piki64 z nadgradnjo neoriginalnih FW-jev izgubiš garancijo, pridobiš pa to kar te muči.
Sam se moraš odločiti.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

@dtusek
Res hvala za tako hiter odgovor. Samo eno vprašanje še...a se je potrebno pri upgrejdanju držati kakšnih posebnih pravil, kot npr. pri upgrejdu FW od p.y.p.s....se pravi spreminjanje nastavitev in podobno...hvala za odgovor
LP
Res hvala za tako hiter odgovor. Samo eno vprašanje še...a se je potrebno pri upgrejdanju držati kakšnih posebnih pravil, kot npr. pri upgrejdu FW od p.y.p.s....se pravi spreminjanje nastavitev in podobno...hvala za odgovor
LP

huh
jah jz na njihovi strani nism najdu nc tazga posebnega. to pa bolje da kdo drug odgovori. jz nism nc nastavlu ;)
IČA:
mene pa zanima ce ma film zanic kak frame. k recimo obstaja antifriz za pcje. a bo to slo naprej ;) a je treba spet kak popravt film da bo delu?
jah jz na njihovi strani nism najdu nc tazga posebnega. to pa bolje da kdo drug odgovori. jz nism nc nastavlu ;)
IČA:
mene pa zanima ce ma film zanic kak frame. k recimo obstaja antifriz za pcje. a bo to slo naprej ;) a je treba spet kak popravt film da bo delu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: davidtu ()

Dredd ::
V2a:
Zapečeš official v1 in New Age v2 in ugradeaš v tem zaopredju. Le v zavihku Preferences pri obeh daš na Default reset.
Skratka tako kot piše na strani od New Age-a, nič drugega. V bistvu piše vse kar rabiš, razen problema z zamrzovanjem 3a
Zapečeš official v1 in New Age v2 in ugradeaš v tem zaopredju. Le v zavihku Preferences pri obeh daš na Default reset.
Skratka tako kot piše na strani od New Age-a, nič drugega. V bistvu piše vse kar rabiš, razen problema z zamrzovanjem 3a

Dredd

IČA ::
@hamurabi:
postopek naredi enak kot pri pyps-u, pri spreminjanju nastavitev, prižiganju in ugašanju.
@dtusek:
žal ne bi vedel, probaj na kak RW posnet, pa poročaj.
postopek naredi enak kot pri pyps-u, pri spreminjanju nastavitev, prižiganju in ugašanju.
@dtusek:
žal ne bi vedel, probaj na kak RW posnet, pa poročaj.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

drola ::
Jaz bom kmalu dobil player Umax Yamada DVX 6700 ( mimoVrste.com) in imam nekaj vprašanj glede firmwareov, podnapisov... :
- Ali je pri peki firmwarea vseeno, ali izbereš disc-at-once ali track-at-once (nekje sredi te teme se zasledil to vprašanje, odgovora pa ne) ?
- Ali je vseeno, ali firmware zapečem na CD-RW ali CD-R ?
- V katerem encodingu moram imeti SLO podnapise (nameravam naložiti firmware NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix) ?
- Kateri formware imajo naložen po defaultu v trgovini mimovrste.com ?
Lep pozdrav,
Drola
- Ali je pri peki firmwarea vseeno, ali izbereš disc-at-once ali track-at-once (nekje sredi te teme se zasledil to vprašanje, odgovora pa ne) ?
- Ali je vseeno, ali firmware zapečem na CD-RW ali CD-R ?
- V katerem encodingu moram imeti SLO podnapise (nameravam naložiti firmware NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix) ?
- Kateri formware imajo naložen po defaultu v trgovini mimovrste.com ?
Lep pozdrav,
Drola
https://drola.si

Mirko5 ::
1. Sam nisem opazil razlik med tao in dao, vendar se baje priporoca tao.
2. Vseeno, bolje cd-rw - skoda cd-rjev
3. Srt se vedno obnese
4. Buooo, najverjetne v1 original
2. Vseeno, bolje cd-rw - skoda cd-rjev
3. Srt se vedno obnese
4. Buooo, najverjetne v1 original

@jani123: Samo, če upgrejdaš z neuradnim firmwareom.
V katerem encodingu pa morajo biti SUB podnapisi ? latin2, utf-8 ali cp1250 (==win-1250) ?
V katerem encodingu pa morajo biti SUB podnapisi ? latin2, utf-8 ali cp1250 (==win-1250) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: drola ()

Redman ::
Zdej me pa zanima sledeče..
Na DVD RW sem si posnel 5 filmov(vsi so avi+pripadajoči srt podnapis)...3 delajo brez problema..Pri 2 se mi pa pojavlajo težave..Ko hočm film mal prevrtet naprej in ga začet gledat sta zvok in slika zmešana pa tut podnapisi grejo po svoje..Če pa film lepo gledam od začetka je pa ql...
Kak nasvet?
Na DVD RW sem si posnel 5 filmov(vsi so avi+pripadajoči srt podnapis)...3 delajo brez problema..Pri 2 se mi pa pojavlajo težave..Ko hočm film mal prevrtet naprej in ga začet gledat sta zvok in slika zmešana pa tut podnapisi grejo po svoje..Če pa film lepo gledam od začetka je pa ql...
Kak nasvet?

Jaz imam pa težave pri preverjanju različice firmwarea.
Storil sem tole:
- pritisnil sem na gumb na ploščkosuku za izmet pladnja
- na daljincu sem pritisnil SETUP
- s tiškami sem se pomaknil na "preference menu"
- pritisnil sem tipke 1,3,6,9
... in zgodilo se ni nič. Kako naj izvem, kateri firmware imam na ploščkosuku ? Kaj sem delal narobe ?
Kakšna številka se mi mora izpisati, da bom vedel, da je različica firmwarea 1 ?
Storil sem tole:
- pritisnil sem na gumb na ploščkosuku za izmet pladnja
- na daljincu sem pritisnil SETUP
- s tiškami sem se pomaknil na "preference menu"
- pritisnil sem tipke 1,3,6,9
... in zgodilo se ni nič. Kako naj izvem, kateri firmware imam na ploščkosuku ? Kaj sem delal narobe ?
Kakšna številka se mi mora izpisati, da bom vedel, da je različica firmwarea 1 ?

robi23 ::
splošne nastavitve pa pol vtipkaj 1,3,6,9 al pa 1,3,7,9
moglo bi ti pol pokazat,saj men pokaže
moglo bi ti pol pokazat,saj men pokaže

Jan987 ::
kateri firewar naj insatliram da mi bo ostala garancija ter mi bodo delali podnapisi ter šumniki?

pizdindim ::
drola:
Pri meni deluje 1,3,7,9, samo da ne greš na preferences, ker se tam uporablja za regijsko zaščito. Torej: SETUP in 1,3,7,9.
Pri meni deluje 1,3,7,9, samo da ne greš na preferences, ker se tam uporablja za regijsko zaščito. Torej: SETUP in 1,3,7,9.

jopar ::
mene pa zanima ali obstaja kakšen firmware ki bi omogočal da sam izbereš podnapise neglede na ime. Kaj pa istoimenski ali so lahko tudi v različni mapi kot film na dvdju. Pa multisesion dvdje ali vam bere?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: jopar ()

pia2001slo ::
Halo družba,
imam en "mali" problem..moj tamali se je nekaj igračkal okoli Yamade 6600 in sedaj se mi ne zapirajo več vratca (samo do polovice)..ko sem jo odprl resnično ne gre pladenj čez tisto plastiko do konca, vse ostalo dela OK...ali ima kdo podobne izkušnje oz. kdo in kako bi to lahko popravil,ker ne bi rad menjal za Yamado 6700, ker mi tale prebere vse tisto kar imam doma
in nisem imel z njo nikoli problemov..
najlepša vam dala
Jolly
imam en "mali" problem..moj tamali se je nekaj igračkal okoli Yamade 6600 in sedaj se mi ne zapirajo več vratca (samo do polovice)..ko sem jo odprl resnično ne gre pladenj čez tisto plastiko do konca, vse ostalo dela OK...ali ima kdo podobne izkušnje oz. kdo in kako bi to lahko popravil,ker ne bi rad menjal za Yamado 6700, ker mi tale prebere vse tisto kar imam doma
in nisem imel z njo nikoli problemov..
najlepša vam dala
Jolly

Ghero0 ::
Imam eno vprašanje glede te famozne razveljavitve garancije pri lastnem updatu FW. Moj ploščesuk je namreč zelo glasen in ga mislm nest nazaj. Zadeva je pa taka da sem prej mel gor od PYPSa FW. Zdej sem dal spet original FW gor, je pa V5 in ne pac tisti originalni V1. A je v tem primeru tut razveljavlena garancija ceprou je "originalen" FW gor, al bi mogu bit to prou tisti V1. Mogoce kdo ve kok so tecni glede tega v Jaetu? Dejstvo pa je da ta glasnost itak nima veze z FW, tko da to sploh nebi smel bit problem, ker ostalo itak dela vse normalno.
Kje bi se pa drgac dal dobit V1?
Kje bi se pa drgac dal dobit V1?
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

ToMi` ::
am .. situacija je taka .. novo yamado 6700 sem priklopil. predem sem se odločal karkoli upgrejdat sem pač probal vstavit par cdjov mp3 in pa dvix. ko dam plošček v plejer piše loading minutko pol pa no disc. naj nesem nazaj al bi lahko kaj druga bil problem ? tnx

ravnokar sprobal z original dvdjem in špila. mogoče da mu memorex cdji ne pašejo?! res mi ni jasno

Ghero0@
Nesi nazaj, pa ni treba preveč govorit o FW-ju. Imel enak problem kar na dveh predvajalnikih. En kabel malce odstopa in potem drsi po cd-jkah. Gre za serijsko napako v zadnji seriji, se mi zdi.
Nesi nazaj, pa ni treba preveč govorit o FW-ju. Imel enak problem kar na dveh predvajalnikih. En kabel malce odstopa in potem drsi po cd-jkah. Gre za serijsko napako v zadnji seriji, se mi zdi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamurabi ()

Ghero0 ::
Ma bom res kr nesu, sej ce se to vec dogaja jim bo itak jasn kaj je narobe pa sploh ne bojo sli vklaplat... recmo

Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Jan(JAE) ::
Zakaj vsi komplicirate o FW-jih. Problem pri FW je flashanje, oz nepravilno flashanje. Pri FW, ki ga dobite pri nas pa v navodilih za flashanje jasno piše, da predvajalnik nadgrajujete na lastno odgovornost. Zato ne skrbet če prinesete predvajalnik z nevem katerim FW jem, če je pač poškodba mehanske narave (jasno ne narejena z strani stranke) ste (če je seveda naprava v garanjciji) upravičeni do garancijskega popravila.
Primer, če vam predvajalnik slabo bere medije, je najverjetneje problem v optičnem pogonu. To pomeni, da če je predvajalnik v garanciji, ga prinesete na servis, kjer vam ga pod garancijskimi pogoji popravimo.
L.P.
Primer, če vam predvajalnik slabo bere medije, je najverjetneje problem v optičnem pogonu. To pomeni, da če je predvajalnik v garanciji, ga prinesete na servis, kjer vam ga pod garancijskimi pogoji popravimo.
L.P.
www.jae.si

Jan987 ::
no ti dejmi povej katere zvočnike mi v jae priporočaš zraven yamada 6700 za ene 17k sit?
Pa nevem zakaj moram za odgovore mailovosd jae-ta čakati dva dni!
Pa nevem zakaj moram za odgovore mailovosd jae-ta čakati dva dni!

Andy18 ::
@Vanch in ostali s takim problemom
jaz sem imel enak problem pa sem ga rešil danes. mam Yamado 6700 kupljeno pred 1 mesemem, med tem časom sem jo odnesel že na servis in jim povedal problem kot je vaš. ko sem dobil nazaj Yamado so mi napisali, da so naložili nov FW in da zadeva deluje. bilo pa je enako kot prej. nato sem poskušal z DivX-i spečenimi na DVD-je in zadeva je bila malo boljša, samo še vedno mi je zaštekalo pri prvem filmu posnetem na DVD po prib. 30 min.
ker sem imel počasi dovolj tega, sem se odločil da odprem yamado, čeprav je še pod garancijo.
Ugotovil pa sem, da je kabel, ki povezuje laser z vezjem, močno obdrgnjen.
po tem sem sklepal da kabel drgne ob CD in to preprečuje nemoteno predvajanje.
kabel sem samo potisnil bolj navzdol, da več ne "drgne" ob CD in zadeva deluje gladko.
NE RAZUMEM KAKO SI LAHKO TAKA FIRMA PRIVOŠČI TAKO BANALNO NAPAKO.
jaz sem imel enak problem pa sem ga rešil danes. mam Yamado 6700 kupljeno pred 1 mesemem, med tem časom sem jo odnesel že na servis in jim povedal problem kot je vaš. ko sem dobil nazaj Yamado so mi napisali, da so naložili nov FW in da zadeva deluje. bilo pa je enako kot prej. nato sem poskušal z DivX-i spečenimi na DVD-je in zadeva je bila malo boljša, samo še vedno mi je zaštekalo pri prvem filmu posnetem na DVD po prib. 30 min.
ker sem imel počasi dovolj tega, sem se odločil da odprem yamado, čeprav je še pod garancijo.
Ugotovil pa sem, da je kabel, ki povezuje laser z vezjem, močno obdrgnjen.
po tem sem sklepal da kabel drgne ob CD in to preprečuje nemoteno predvajanje.
kabel sem samo potisnil bolj navzdol, da več ne "drgne" ob CD in zadeva deluje gladko.
NE RAZUMEM KAKO SI LAHKO TAKA FIRMA PRIVOŠČI TAKO BANALNO NAPAKO.
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

no sem tud jaz pošpegal noter pa nisem opazo da bi kabl drgno kam, sem pa opazo da ko dam spečen cd not sploh ga ne zažene .. malo se obrne pa se ustavi celi mehanizem pa se strese ko da bi nasedo al nekaj nevem.

Swiwer ::
Pozdrav.
Prosil bi, ce lahko kateri od vas, ki ste lastniki "Yamada 6700" predvajalnika sprobate dva majhna XVID video odlomka.
Nahajata se tule (zaZIP-ana, vsak po cca. 3 MB):
http://149.156.124.1/~perplexer/sun.zip
http://149.156.124.1/~perplexer/red.zip
Gre za XVID z GMC (3 warp points), QPEL in Packed bitstream (2 B-VOPs). Zanima pa me samo ali XVID enkodiran s temi parametri lepo tece na Yamada 6700 ali ne. Sam sem kupil Waitec DVD-X5, ki naj bi imel isti (oz. 'za eno oznako' boljsi) MTK cipset kot Yamada in naj bi podpiral QPEL in GMC. Ko sem zadevo sprobal sem videl, da to ocitno ne drzi cisto ker mi omenjena video odlomka nista tekla gladko. Izgleda da je tu zadaj spet trik, ki ga proizvajalci ne poudarjajo, in sicer, da je GMC in QPEL dovolj podprt samo za DiVX/DivX Pro format, ne pa tudi za XVID. Predvidevam sicer, da bo enako kot ma mojem Waitec-u tudi na Yamadi 6700 vendar sem bral tudi ze to, da naj bi Yamada podpirala v se brez problema itd itd. Jaz bi vseeno prosil, ce kdo to preveri tako, da imam informacijo iz prve roke. Vnaprej hvala !
Sam sem ravnokar uporabil "MPEG4 Modifier" ter iz enega od samplov odstranil Packed bitstream, pa ni nic pomagalo. Ocitno je trik se nekje drugje. No ce se da komu poigrat naj sporoci ugotovitve.
Mimogrede, Waitec DVD-X5 ne zna predvajati podnapisov formata .sub tako da ce bo kdo nacrtoval nakup tega playerja mora vedeti da mu ze posneti CD-ji z .sub podnapisi ne bodo tekli, ostale pa je pac potrebno spremeniti v .srt format (to je enostavno).
-----------
Perplexer
Prosil bi, ce lahko kateri od vas, ki ste lastniki "Yamada 6700" predvajalnika sprobate dva majhna XVID video odlomka.
Nahajata se tule (zaZIP-ana, vsak po cca. 3 MB):
http://149.156.124.1/~perplexer/sun.zip
http://149.156.124.1/~perplexer/red.zip
Gre za XVID z GMC (3 warp points), QPEL in Packed bitstream (2 B-VOPs). Zanima pa me samo ali XVID enkodiran s temi parametri lepo tece na Yamada 6700 ali ne. Sam sem kupil Waitec DVD-X5, ki naj bi imel isti (oz. 'za eno oznako' boljsi) MTK cipset kot Yamada in naj bi podpiral QPEL in GMC. Ko sem zadevo sprobal sem videl, da to ocitno ne drzi cisto ker mi omenjena video odlomka nista tekla gladko. Izgleda da je tu zadaj spet trik, ki ga proizvajalci ne poudarjajo, in sicer, da je GMC in QPEL dovolj podprt samo za DiVX/DivX Pro format, ne pa tudi za XVID. Predvidevam sicer, da bo enako kot ma mojem Waitec-u tudi na Yamadi 6700 vendar sem bral tudi ze to, da naj bi Yamada podpirala v se brez problema itd itd. Jaz bi vseeno prosil, ce kdo to preveri tako, da imam informacijo iz prve roke. Vnaprej hvala !
Sam sem ravnokar uporabil "MPEG4 Modifier" ter iz enega od samplov odstranil Packed bitstream, pa ni nic pomagalo. Ocitno je trik se nekje drugje. No ce se da komu poigrat naj sporoci ugotovitve.
Mimogrede, Waitec DVD-X5 ne zna predvajati podnapisov formata .sub tako da ce bo kdo nacrtoval nakup tega playerja mora vedeti da mu ze posneti CD-ji z .sub podnapisi ne bodo tekli, ostale pa je pac potrebno spremeniti v .srt format (to je enostavno).
-----------
Perplexer

podtalje ::
@Perplexer:
Že velikokrat je bilo povedano, da se GMC s tremi warp-pointi ali več na MTK ne predvaja tekoče.
To ni problem Xvid-a, ker se tudi Divx z GMC 3 warp ne bo predvajal tekoče.In tukaj je čisto vseeno katero MTK vezijo imaš.
Že velikokrat je bilo povedano, da se GMC s tremi warp-pointi ali več na MTK ne predvaja tekoče.
To ni problem Xvid-a, ker se tudi Divx z GMC 3 warp ne bo predvajal tekoče.In tukaj je čisto vseeno katero MTK vezijo imaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()

tomaxxx ::
Hello
Eno čist simpl vprašanje ... a zna yamada 6700 dekodirat ac3 zvok iz xvid filma, tako da bi bil popolni 5.1 zvok (imam Geniusov HT)? seveda je xvid film z ac3 zvokom.
Če stvar deluje, bi prosil če mi kdo zaupa kako stvar nastvit?
FW verzija je NewAge V2
Hvala
Eno čist simpl vprašanje ... a zna yamada 6700 dekodirat ac3 zvok iz xvid filma, tako da bi bil popolni 5.1 zvok (imam Geniusov HT)? seveda je xvid film z ac3 zvokom.
Če stvar deluje, bi prosil če mi kdo zaupa kako stvar nastvit?
FW verzija je NewAge V2
Hvala

winkie ::
Mene zanima, če je že kak nov fw za yamado 6700, pri katerem bi delovali celotni podnapisi. malo me moti , ker pri nekaterih filmih odreže tudi po dve ali tri besede.
Ali obstaja tudi kakšna druga rešitev?
Ali obstaja tudi kakšna druga rešitev?
From Winkie

mirkuma ::
@winkie
Tole je blo ze 100x v forumu, za tvoje probleme ne rabis novega fw, ker je z fw NAv3a to reseno, lahko pa resis zadevo tudi z DirectSub programckom, ki ti podnapise preden jih zapeces na CD pravilno prelomi!
Ce ima kdo zeljo imam narejen NAv2a mod by Mirkuma kateremu je dodan se "idx/sub color fix".
Ce kdo uporablja idx/sub podnapise (to so podnapisi, ki so veliki nekaj MB in ne tekstovni), je najbrz opazil, da jih yamada prikazuje brezhibno a v napacnih barvah. Ta fix te probleme odpravi.
Javite ce koga zanima in po preizkusu na svoji yamadi prilepim link tukaj.
Tole je blo ze 100x v forumu, za tvoje probleme ne rabis novega fw, ker je z fw NAv3a to reseno, lahko pa resis zadevo tudi z DirectSub programckom, ki ti podnapise preden jih zapeces na CD pravilno prelomi!
Ce ima kdo zeljo imam narejen NAv2a mod by Mirkuma kateremu je dodan se "idx/sub color fix".
Ce kdo uporablja idx/sub podnapise (to so podnapisi, ki so veliki nekaj MB in ne tekstovni), je najbrz opazil, da jih yamada prikazuje brezhibno a v napacnih barvah. Ta fix te probleme odpravi.
Javite ce koga zanima in po preizkusu na svoji yamadi prilepim link tukaj.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zami ::
Hi!
Vprašanje za vse !!
Že kak mesec imam yamado 7600. Špilal sem se z temi firmwerji gor-dol-levo-desno. Sprobal sem vse verzije firmwerov o katerik tako močno razglabljate. Sedaj imam naloženega Na2a od mirkume in do sedaj mi vglavnoma vse deluje odlično, razen dveh majnših pomanjklivosi, kateri pa me izredno motita.
Ne vem če je že kdo to opazil in sicer prva stvar je ta, da pri Na. firmwarjih pri kakem vsakem 5-10 prikazanem podnapisu pri bilokaterem filmu "nimam jih ravno malo" slika za nijanco cukne predem yamada uspe prikazati podnapis. To se da močno opazit pri podnapisih, kateri zavzamejo celotni možni prostor. To se pri MKTjih ne dogaja. Zdaj pa nevem ali je to napaka firmwera, ali se to da s kakšnimi nastavitvami odpravit?
Druga stvar pa je ta da če predvajam divx-se iz cd-jev ter previjam z 16-32x hitrostjo in pritisnem play mi not nekaj pokne. Isti pok se pojavi tudi pri zaganjanju cd-jev.
Ali se še komu to pojavlja? Je to normalno?
Hvala za odgovor.
Vprašanje za vse !!
Že kak mesec imam yamado 7600. Špilal sem se z temi firmwerji gor-dol-levo-desno. Sprobal sem vse verzije firmwerov o katerik tako močno razglabljate. Sedaj imam naloženega Na2a od mirkume in do sedaj mi vglavnoma vse deluje odlično, razen dveh majnših pomanjklivosi, kateri pa me izredno motita.
Ne vem če je že kdo to opazil in sicer prva stvar je ta, da pri Na. firmwarjih pri kakem vsakem 5-10 prikazanem podnapisu pri bilokaterem filmu "nimam jih ravno malo" slika za nijanco cukne predem yamada uspe prikazati podnapis. To se da močno opazit pri podnapisih, kateri zavzamejo celotni možni prostor. To se pri MKTjih ne dogaja. Zdaj pa nevem ali je to napaka firmwera, ali se to da s kakšnimi nastavitvami odpravit?
Druga stvar pa je ta da če predvajam divx-se iz cd-jev ter previjam z 16-32x hitrostjo in pritisnem play mi not nekaj pokne. Isti pok se pojavi tudi pri zaganjanju cd-jev.
Ali se še komu to pojavlja? Je to normalno?
Hvala za odgovor.

soti ::
@Zami
Tut men se to dogaja, da cukne, sam me ne moti tok.
Tut men se to dogaja, da cukne, sam me ne moti tok.
LP Jernej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: soti ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25496 (10110) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72967 (20786) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5155 (3246) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27009 (14344) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |