Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki
mojpc ::
caos mogoce bom glup ampak sm prebiru podatke in nism nasu rabu bi glede zvoka nastavitve kaj nej naredim ko priklopim kable kot pise in dam opcijo 5.1 je zvok zanic na vseh zvocnikih je isto nastavitve sm probu vse varijante in sm zgubu potrpljenje zato plzzz zvocne nastavitve ce sse komu da opisat se pravi mam yamado 6700 komplet kupljeno z zvocniki,je pa tud fora da rdec cinc naj bi su na rdec vhod gor je pa listek k pise obratno kot na dvddvix-u enkrat mi je uspael nastavit pa ker sm ga resetiru mi je zdej bad zvok nevem a morm dat
pro logic DA
skratka govor naj nebi bil na zadnjih zvocnikih in to me moti!!!!res hvala za pomoc ce pa najdete kje na forumu mi povejte stran bom vesel sm isku pa brez uspeha hvača 1000 x
lep dan
pro logic DA
skratka govor naj nebi bil na zadnjih zvocnikih in to me moti!!!!res hvala za pomoc ce pa najdete kje na forumu mi povejte stran bom vesel sm isku pa brez uspeha hvača 1000 x
lep dan
lp
Dule
romci1 ::
Živjo,
ali je že kdo na YAMADI DVX-6700 preizkusil Mtz-jev firmware Yamada6700_1250_V3_Mtz, ki se nahaja na spodnjem spletnem naslovu:
http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&catid=2&Itemid=4
Baje je popravljeno ogromno zadev (tudi .sub podnapisi). Škoda le za packed bitstream.
ali je že kdo na YAMADI DVX-6700 preizkusil Mtz-jev firmware Yamada6700_1250_V3_Mtz, ki se nahaja na spodnjem spletnem naslovu:
http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&catid=2&Itemid=4
Baje je popravljeno ogromno zadev (tudi .sub podnapisi). Škoda le za packed bitstream.
S182 ::
Yamada 6500X in Yamada MX 105
http://www.tehnika.net/cgi-bin/tehnika/...
Test Yamada 6500X
http://www.movie-player.de/modules.php?...
Lp
http://www.tehnika.net/cgi-bin/tehnika/...
Test Yamada 6500X
http://www.movie-player.de/modules.php?...
Lp
mmilos ::
Imam probleme z zatikanjem xvid filma na Yamadi 6700. Packed bitstream sem uredil z MPEG4Modifier-jem, kako naj preuredim še xvid, da bo film deloval na predvajalniku?
majstor ::
romci1:
Jaz sem probal, dober FW vendar res skoda ker ne podpira packed bitstream. Drugace sem ga uporabljal 3 mesece.
Jaz sem probal, dober FW vendar res skoda ker ne podpira packed bitstream. Drugace sem ga uporabljal 3 mesece.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: majstor ()
mmilos ::
Imam problem z sistemom zvočnikov Yamada H8000 in sicer mi center in pa zadnja zvočnika ne delata, ko poslušam mp3 pa čeprav spreminjam nastavitve v downmix.
Lp
Lp
Primoz78:
Baziran je na verziji originala 1. Torej PBS je odpravljen, v razliki z NewAge V1, je ta da so popravili migetanje fontov, pa malo polepsali menije.
3 velikosti fontov, barve, pomikanje podnapisov, ozadje...
Baziran je na verziji originala 1. Torej PBS je odpravljen, v razliki z NewAge V1, je ta da so popravili migetanje fontov, pa malo polepsali menije.
3 velikosti fontov, barve, pomikanje podnapisov, ozadje...
Redman ::
Mam en velik problem...Imam posnet film v xvid in ac3 kodeku za zvok...Vse dela ok dokler bi se mogu prikazat podnapis..Takrat mi pa štekne oz. kr eni kvadratki se pokažejo....
Ime filma: Troy.avi
Ime podnapisa: Troy01.slo.srt
Svojo yamado sem posodobil z priloženim firmwaretom...
No zdej sm uspel da mi prikazuje podnapise...sam so pa ful na levi strani oz. niso centralizirani...Any help...
Ime filma: Troy.avi
Ime podnapisa: Troy01.slo.srt
Svojo yamado sem posodobil z priloženim firmwaretom...
No zdej sm uspel da mi prikazuje podnapise...sam so pa ful na levi strani oz. niso centralizirani...Any help...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Redman ()
Hvala vsem za pomoč mi je že ratal vse uštimat....
Mam pa eno novo vprašnje...Ko snemam na dvd ene 5 filmov...a za vsakega nardim posebno mapo al lahko kr vse skupi namečm....Pri podnapisih je pa samo važn da ma isti ime kot ime filma..
Mam pa eno novo vprašnje...Ko snemam na dvd ene 5 filmov...a za vsakega nardim posebno mapo al lahko kr vse skupi namečm....Pri podnapisih je pa samo važn da ma isti ime kot ime filma..
Primoz78 ::
@Redman, sicer nisem se tega sprobal amapk naceloma, ce das podnapisom isto ime kot filmu bi morali ob zagonu filma avtomatsko delati tudi pravi podnapisi...z istim imenom kot film.
Lp Primoz
Lp Primoz
Yossarian ::
En problem: dva filma imam, ki mi ne delata. Ko sem jih pregledal z GSpotom, sem ugotovil, da imata obadva pri GMC označeno 1, ostali filmi, ki mi delajo, pa ne. Je možno, da mi ne laufata zaradi tega, ker namreč tudi na Yamadi ne delata? Kako to odpravit?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
airman02 ::
Pozdrav!
Zdaj pa še mene neki zanima. Naložil sem tale firmware ( klik). Podnapisi in vse dela super, ampak me moti da je največja velikost fonta tam v meniju 3, kar je nekoliko premal za moje pojme. Kateri firmware še morem inštalirat, da bom lahko imel tut večje fonte in da se novi firmware ne bo "tepel" z temle.
Hvala.
Zdaj pa še mene neki zanima. Naložil sem tale firmware ( klik). Podnapisi in vse dela super, ampak me moti da je največja velikost fonta tam v meniju 3, kar je nekoliko premal za moje pojme. Kateri firmware še morem inštalirat, da bom lahko imel tut večje fonte in da se novi firmware ne bo "tepel" z temle.
Hvala.
Venturer ::
Problem ki se mi je prvič pojavil na Yamadi DVX 6600, in sicer se je daljineckar naenkrat nehal odzivati oz. vse kar je dal od sebe je bilo to da je spodaj v okvirčku pisalo MAPA ali MEŠANO. Vsaka tipko ki sem jo pritisnil je spremenila napis MAPA v MEŠANO in obratno. Z daljincem nisem mogel niti prižgati niti ugasniti Yamade kaj šele zagnati film. Poiskusil sem z downgradom iz zadnjega PYPS FW-ja na starejšega, a to problema ni odpravilo. Potem sem vstavil še original dvd, ki se je samodejno zagnal in sem potem po par minutnem naključnem "klanfanju" po daljincu ugotovil da je kar naenkrat spet začel daljinec delovati normalno. Naj omenim še to da sem preden je daljinec začel čudežno delovati večrat izklopil in vklopil Yamado tudi iz vtičnice, pa ni nič pomagalo.
Zanima me če se je to komu že zgodilo in če kdo ve kaj o tem, je to problem Yamade ali mogoče FW-ja?
l.p.
Zanima me če se je to komu že zgodilo in če kdo ve kaj o tem, je to problem Yamade ali mogoče FW-ja?
l.p.
mirkuma ::
Hm a je mogoce ze kdo nabavil 6500? Tole je iz reviewa predvsem zanimivo:
Alle DivX-Codecs bis einschließlich DivX 5.2.1 laufen einwandfrei mit Bitraten bis ca. 10 000 kbs. Bei 12500 kbs ruckeln Bild und Ton - das ist also schon etwas zu viel. Bei DivX sind GMC und QPel möglich, bei XviD nur QPel. Bei XviD/GMC bleibt der Film öfter stehen, läuft dann aber weiter. Hier die DivX-Testdateien:
1. 3900 kbs, B-Frames: OK
2. 3900 kbs, GMC: OK
3. 4100 kbs, B-Frames, QPel: OK
4. 4100 kbs, B-Frames, GMC, QPel: OK
5. 9700 kbs mit Ton: OK
6. 12500 kbs mit Ton: Bild ruckelt vereinzelt
Torej GMC in QPEL sta pri DIvX filmih podprta, pri XVID samo QPEL, vendar pa je ob prisotnosti GMCja sicer z zatikanjem gledljiv tudi XVID.
Mi pa niso vsec ponapisi ki neredijo celoten siv pas cez celzaslon za prikaz podnapisov. Rolan ze ponuja predvalajnike 6500 s slovenskimi fonti!
Rolan prodaja Yamado 6500 za 13.524 SIT!, kar je skoraj 5K ceneje od modela 6700!
Alle DivX-Codecs bis einschließlich DivX 5.2.1 laufen einwandfrei mit Bitraten bis ca. 10 000 kbs. Bei 12500 kbs ruckeln Bild und Ton - das ist also schon etwas zu viel. Bei DivX sind GMC und QPel möglich, bei XviD nur QPel. Bei XviD/GMC bleibt der Film öfter stehen, läuft dann aber weiter. Hier die DivX-Testdateien:
1. 3900 kbs, B-Frames: OK
2. 3900 kbs, GMC: OK
3. 4100 kbs, B-Frames, QPel: OK
4. 4100 kbs, B-Frames, GMC, QPel: OK
5. 9700 kbs mit Ton: OK
6. 12500 kbs mit Ton: Bild ruckelt vereinzelt
Torej GMC in QPEL sta pri DIvX filmih podprta, pri XVID samo QPEL, vendar pa je ob prisotnosti GMCja sicer z zatikanjem gledljiv tudi XVID.
Mi pa niso vsec ponapisi ki neredijo celoten siv pas cez celzaslon za prikaz podnapisov. Rolan ze ponuja predvalajnike 6500 s slovenskimi fonti!
Rolan prodaja Yamado 6500 za 13.524 SIT!, kar je skoraj 5K ceneje od modela 6700!
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
BigFoot ::
Sam bi si Yamado 6700 ze nabavil, ce bi imela opticni digitalni audio izhod.
EDIT: Ok, zdele sem mal gledal Umaxovo stran in sem zasledil Yamado 6600. Zgleda da je zelo podobna 6700ki, s temu da ima tudi opticni izhod.
Zdej me pa zanima v cem (ce sploh v cem) je 6600ka slabsa od 6700ke? To kako predvaja podnapise mi dol visi (ker jih ne bom uporabljal). Vazno je damo da predvaja vecino filmov (za backup bom imel itak tudi racunalnik priklopljen na TV), pa da stima 5.1 zvok (preko opticnega izhoda), in pa da dela zoom.
EDIT: Ok, zdele sem mal gledal Umaxovo stran in sem zasledil Yamado 6600. Zgleda da je zelo podobna 6700ki, s temu da ima tudi opticni izhod.
Zdej me pa zanima v cem (ce sploh v cem) je 6600ka slabsa od 6700ke? To kako predvaja podnapise mi dol visi (ker jih ne bom uporabljal). Vazno je damo da predvaja vecino filmov (za backup bom imel itak tudi racunalnik priklopljen na TV), pa da stima 5.1 zvok (preko opticnega izhoda), in pa da dela zoom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigFoot ()
GaS ::
Potem nabavi 6700, ki ti z V1 baziranim FWjem podpira PackedBitstream, kar pomeni da ti po vsej verjetnosti noben xvid ne bo stekal. Medtem ko ti na 6600tki bo.
6500 je pa osnovana na povsem novem cipu, ki ni MTKjev. Tako da bi blo treba res videti kaksen review, kako se stvar dejansko obnese in kaj vse podpira(in da tudi deluje, ne samo da podpira).
6500 je pa osnovana na povsem novem cipu, ki ni MTKjev. Tako da bi blo treba res videti kaksen review, kako se stvar dejansko obnese in kaj vse podpira(in da tudi deluje, ne samo da podpira).
miranc ::
Ali komu deluje stereo izhod pri Yamadi 6700 (kombinacija xvid + DTS)
ali je kakšna nastavitev v meniju?
ali je kakšna nastavitev v meniju?
Mikka ::
6500 ima res probleme s PackedBitstreamom in nekoliko nerodno pomikanje med mp3, če so v več mapah ampak tudi 6700 je imela z originalnim fw (pred izidom V1) težave s PackedBitstreamom. Razne podlage podnapisov, fonti in podobno se da vse rešit z fw.
Meni je zelo všečen daljinec in sam design yamade 6500, ki ima zopet jasen display. Bo pa sigurno navdušila ljubitelej raznih variant kako priključit 6500 na ta ali oni ojačevalec, ker ima pa mislim da res vse možne izhode (se bo našel kdo in bo hotel imeti še bluetouth), kateri bi bili uporabni za več kot normalno delovanje.
Podnapisi so že tovarniško poravnani na spodnji rob in lepo na sredino pa tudi fonti zelo lepo berljivi in dovolj veliki. Najbolj zanimiva od vsega je pa prav cena...mislim, da s tako ceno nebo konkurence.
Meni je zelo všečen daljinec in sam design yamade 6500, ki ima zopet jasen display. Bo pa sigurno navdušila ljubitelej raznih variant kako priključit 6500 na ta ali oni ojačevalec, ker ima pa mislim da res vse možne izhode (se bo našel kdo in bo hotel imeti še bluetouth), kateri bi bili uporabni za več kot normalno delovanje.
Podnapisi so že tovarniško poravnani na spodnji rob in lepo na sredino pa tudi fonti zelo lepo berljivi in dovolj veliki. Najbolj zanimiva od vsega je pa prav cena...mislim, da s tako ceno nebo konkurence.
Problem z 6500 je ker ima Zoranov chip, ki pa ni in mogoce nikdar ne bo tako podprt z neuradnimi modifikacijami kot to velja za MTK chipe. Vsi playerji z Zoranovim chipom zaenkrat ne podpirajo PacketBitstreama in ga najbrz tudi ne bodo. Za modifikacije Zoranovega fw se ni orodji in tudi fw ne...tako da je potrebna vsaj previdnost pred nakupom, ce ne celo pocakati v katero smer se bo podpora glede novega fw...odvijala, ce sploh....
Zaenkrat je priporocljiv nakup po moje se vedno Yamada 6700 z new age v2 fw ki temelji na uradnem fw V1, ki podpira packet bitstream, pa se vedno se nekaterim pojavljajo tezave z nesinhronizacijo ali podnapisov ali pa zvoka....v kratkem jo dobim v test in si bom razjasnil vsaj kar se tice problemov z 6700.
Zaenkrat je priporocljiv nakup po moje se vedno Yamada 6700 z new age v2 fw ki temelji na uradnem fw V1, ki podpira packet bitstream, pa se vedno se nekaterim pojavljajo tezave z nesinhronizacijo ali podnapisov ali pa zvoka....v kratkem jo dobim v test in si bom razjasnil vsaj kar se tice problemov z 6700.
Testiral denes : Yamada 6700 probleme z DivX3 / DivX4 codiranimi filmi ->nesinhroniziran zvok z filmom oz. obratno...z fw V1.
To niti ni taksen problem saj novejsi tecejo gladko...
Grem nadgradit fw in javim se kaj...
To niti ni taksen problem saj novejsi tecejo gladko...
Grem nadgradit fw in javim se kaj...
Clemento ::
Sosed kje si dobil FW...na mail prosim ker tle ne bom verjetmno videl....
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
aden ::
A je možno potem nesinhroniziranosti zvoka in slike rešiti z fw pri yamadi 6700?
Če kdo pozna fw, ki odpravi to težavo pri starejših filmih (div3, div4) na prosim napiše.
lp
Če kdo pozna fw, ki odpravi to težavo pri starejših filmih (div3, div4) na prosim napiše.
lp
Ed ::
...sem lastnik Yamade 6600, pred dnevi sem za starše v Sparu nabavil player KITON..., ki pa brez dodatnih F/W-jev bere vse možne podnapise, tudi če niso poimenovani natanko tako kot film !!! Ali bomo imeli tudi lastniki Yamad imeli to možnost, z vsem spoštovanjem do strokovnjakov, ki se trudijo s F/W-ji ? (sam imam goro cd-jev z "napačnimi naslovi" podnapisov...)
LP
LP
Torej po igranju z New Age fw v2 Type A (baziran na V1 fw):
PLUSI:
+ OSD ne utripa; spremenjena ozadja in fonti...vse brez utripanja
+ zamenjan uvodni zaslon z lepsim
+ podpira SLO podnapise
+ podpira PacketBitstream
+ tri velikosti fontov, s kupom nastavitev velikosti in polozaja njih
+ delna MP3 tag podpora
+ ni problemov z SRT podnapisi
MINUSI:
- pri edinih delujocih SUB podnapisih 25fps (V1 pac) reze prvo crko v drugi vrstici, torej so tudi SUB 25pfs neuporabni
- divx3/4 nesinhronizirana slika/zvok (ne vem kako je s tem pri Yakumu, bom se probal)
- ni SLO OSD menu-ja (so pa na strani New Age navodila kako dodati jezik)
- kavaliteta slike je opazno slabsa kot pri ostalih predvajalnikih (Yakumo, Xoro), ne vem ce je za to kriv fw, prej hardwer Yamade, a se vedno v redu v kolikor vzamemo v zakup zgornje pluse
PLUSI:
+ OSD ne utripa; spremenjena ozadja in fonti...vse brez utripanja
+ zamenjan uvodni zaslon z lepsim
+ podpira SLO podnapise
+ podpira PacketBitstream
+ tri velikosti fontov, s kupom nastavitev velikosti in polozaja njih
+ delna MP3 tag podpora
+ ni problemov z SRT podnapisi
MINUSI:
- pri edinih delujocih SUB podnapisih 25fps (V1 pac) reze prvo crko v drugi vrstici, torej so tudi SUB 25pfs neuporabni
- divx3/4 nesinhronizirana slika/zvok (ne vem kako je s tem pri Yakumu, bom se probal)
- ni SLO OSD menu-ja (so pa na strani New Age navodila kako dodati jezik)
- kavaliteta slike je opazno slabsa kot pri ostalih predvajalnikih (Yakumo, Xoro), ne vem ce je za to kriv fw, prej hardwer Yamade, a se vedno v redu v kolikor vzamemo v zakup zgornje pluse
Edit k zgornjem postu:
Yakumo z zadnjim P.Y.P.S fw nima nikakrsnjih tezav z DivX3/4 filmi ki povzrocajo nesinhronizacijo na Yamadi 6700....torej je zelo verjetno da na racun PackedBitstream podpore v Y6700 fw trpi DivX3/4 predvajanje...
Lahko kdo z Yamado ki ima nalozen fw V2 ali V3 ki ne podpira PacketBitstream preizkusi sinhronizacijo DivX3/DivX4 formatov?
Yakumo z zadnjim P.Y.P.S fw nima nikakrsnjih tezav z DivX3/4 filmi ki povzrocajo nesinhronizacijo na Yamadi 6700....torej je zelo verjetno da na racun PackedBitstream podpore v Y6700 fw trpi DivX3/4 predvajanje...
Lahko kdo z Yamado ki ima nalozen fw V2 ali V3 ki ne podpira PacketBitstream preizkusi sinhronizacijo DivX3/DivX4 formatov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()
Imam jamado 6700 in mi vse deluje super, problem je samo v tem da mi podnapisi ful hitr izginejo iz zaslona..Vse mam v srt formatih...Kako nej nardim da mi bojo podnapisi ostali dalj časa na zaslonu?
hvala
hvala
Redman kateri fw imas nalozen?
Torej baziranega na fw V1 z packetbitstream podporo? Lahko poskusis se fw od new age ce bo kaj bolje, mislim, da tu nisem zapazil tezav. FW dobis tule...DLjaj V2 A Type, pred tem nujno nalozi originalni fw V1 od yamade in sele potem NewAge fw, da ne bos slucajno playerja ubil.
Tukaj imas link do NewAge fw strani
Tukaj imas link do NewAge fw strani
bostjan44 ::
prosim za nasvet če mi kdo lahko pomaga:imam yamado 6700 zelo dobro dela, zadnje čase pa mi ne predvaja par filmov.npr.SNIPER 3, je samo zvok in podnapisi-slike se pa ne vidi je bela stran taka kot pritisneš play predno se začne predvajati film, in še en film mi nagaja ko mi film predvaja 5 sek potem pa avtomatsko vrže v meni
kiki007 ::
nujjjjnoo!!! prosim !!!!
na yamadi 6700 so nadgradili fw iz tehnika.net in zdaj gori samo zelena lučka! kaj bi se dalo narediti?? prosim za pomoč ker je za darilo od kolegice!!!
na yamadi 6700 so nadgradili fw iz tehnika.net in zdaj gori samo zelena lučka! kaj bi se dalo narediti?? prosim za pomoč ker je za darilo od kolegice!!!
Kristjan
Stepni Volk ::
kiki007 - Že nekajkrat povedano: [divXvid] Popravilo zaflashane divx komponente in flashanje
smrkecXY ::
prosim, za pomoč!
ne morem nadgradit yamade 6700.
Sem hotu najprej V1 pa pol V3 pa ne gre, pa njaprej V3 pa tut ne gre, pa reset-am player, pa najprej V1 pa ne gre. Za vse mi napiše, da ne prepozna cd-ja! gor sem zapeku .iso fajl, zapeku .bin fajl noben nč! uniču že 4cd-je pa še kr nč ne dela!
Prosim, če mi lahko pomagat, kak nej to zrihtam, da bo delalo.
Thx!
lp
ne morem nadgradit yamade 6700.
Sem hotu najprej V1 pa pol V3 pa ne gre, pa njaprej V3 pa tut ne gre, pa reset-am player, pa najprej V1 pa ne gre. Za vse mi napiše, da ne prepozna cd-ja! gor sem zapeku .iso fajl, zapeku .bin fajl noben nč! uniču že 4cd-je pa še kr nč ne dela!
Prosim, če mi lahko pomagat, kak nej to zrihtam, da bo delalo.
Thx!
lp
če ne najdeš, še ne pomeni, da ne obstaja
cybflash ::
Help
Imam yamado 6700. Gor sem naložil zadnji FW mislim da v2 in vse dela super. Imam pa probleme z branjem dvd-jev. Yamada spušča neke sumljive zvoke (kot da bi nekaj nekam drsalo)??? In tudi zelo slabo bere (tudi original dvd-je)
Ali je imel še kdo take težave???
Kaj naj naredim???
Imam yamado 6700. Gor sem naložil zadnji FW mislim da v2 in vse dela super. Imam pa probleme z branjem dvd-jev. Yamada spušča neke sumljive zvoke (kot da bi nekaj nekam drsalo)??? In tudi zelo slabo bere (tudi original dvd-je)
Ali je imel še kdo take težave???
Kaj naj naredim???
PM ::
A mi kdo lahko pove, kateri firmware imam naložen na moji yamadi 6700 - kupljena pred par dnevi in f.w. je bil že naložen?
verzija: 14.xu.co.k1
sub-ver: 26.14.09.22
8032: 05.00.04.01
servo: 23.06.00.00
risc: 05.00.04.01
dsp: 03.06.01.84
reg. koda: 0
Zaenkrat mi predvaja vse, razen na začetku, ko je zmrzovala, ni predvajala podnapisov, zvok ni bil sinhroniniziran,..., potem sem pa po nekajurni z.........i z nastavitvami končno uspel usposobiti za normalno uporabo.
Imam pa še nekaj vpr:
- pri nastavitvah mi je izginil font4 (ostali trije fonti so ostali)
- če izberem nastavitve v slovenskem jeziku, se mi izpiše jezik fra (če izberem ostalo, moram vtipkati kodo države - vem, da je nekje bila napisana, vendar je več ne najdem, pa bi prosil, če jo nekdo napiše še enkrat),
- črke so premajhne - je težko brat - torej kako bi se dalo velikost črk povečati?
No pa LP in hvala za odgovore.
verzija: 14.xu.co.k1
sub-ver: 26.14.09.22
8032: 05.00.04.01
servo: 23.06.00.00
risc: 05.00.04.01
dsp: 03.06.01.84
reg. koda: 0
Zaenkrat mi predvaja vse, razen na začetku, ko je zmrzovala, ni predvajala podnapisov, zvok ni bil sinhroniniziran,..., potem sem pa po nekajurni z.........i z nastavitvami končno uspel usposobiti za normalno uporabo.
Imam pa še nekaj vpr:
- pri nastavitvah mi je izginil font4 (ostali trije fonti so ostali)
- če izberem nastavitve v slovenskem jeziku, se mi izpiše jezik fra (če izberem ostalo, moram vtipkati kodo države - vem, da je nekje bila napisana, vendar je več ne najdem, pa bi prosil, če jo nekdo napiše še enkrat),
- črke so premajhne - je težko brat - torej kako bi se dalo velikost črk povečati?
No pa LP in hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PM ()
PM kako si pogledal kateri fw imas nalozen? Meni 1,3,6,9 kombinacija ne pokaze nic. Javi, da ti lahko povem katerega imam jaz in primerjava!
PM ::
@mirkuma
Če se ne motim, sem uporabil prav to zaporedje številk, ker sem pa trenutno v službi, player pa imam doma, ti pa ne morem povedati natančno - ti bom sporočil!
LP
Če se ne motim, sem uporabil prav to zaporedje številk, ker sem pa trenutno v službi, player pa imam doma, ti pa ne morem povedati natančno - ti bom sporočil!
LP
Hmm, zdej sm prvic zasledu film da mi ne dela.. Closer-FiCO. je en filter noter in stvar steka..
Mi mogoce lahko kdo sam pove oz. obnovi katere filtre je potrebno odstranit iz filma oz so nepodprti (V1 FW- packedbitstream podprt)?
Mi mogoce lahko kdo sam pove oz. obnovi katere filtre je potrebno odstranit iz filma oz so nepodprti (V1 FW- packedbitstream podprt)?
Ja, ta Closer.avi uporablja GMC (3 warp points) in zato stvar steka. Zdaj me samo zanima kako to na novo zakodirati brez tega?
rialto ::
reencodat bo treba video... to bo trajal kar nekaj časa + prišlo bo do izgube
na kvaliteti (videa)... lahko probas autogk, drdivx, rocno v virtualdubmodu, ...
na kvaliteti (videa)... lahko probas autogk, drdivx, rocno v virtualdubmodu, ...
ksmith ::
Kupujem dvd predvajalnik. Na prvi strani te teme piše, da divx3 filmi na 6700 delujejo ok, sedaj mi pa mirkuma trdi da divx3/4 nekaj štekajo? Kaj je torej res? Zanima me, ker bom gledal tudi nekaj let starejše filme. Hvala za odgovor lp
Fury ::
Z pravim firmwarom (V1 katerikoli) delajo men vsi razen tistih k majo GMC in tistih k majo ultra visok bitrate (sam takega nikol nimajo filmi - tisto je pac test CD). Divx 3 in 4 lepo delata.
podtalje ::
Same verzije divx 3/4 naj ne bi delale problemov. Edino malenkost problematičen
je Divx 3.11, če je uporabljen VBR zvok, ki tako ali tako ni del specifikacije AVI, poleg
tega pa je 3.11 kodek ukraden in malenkost predelan kodek od Microsofta.
99% filmov bo delalo brez problema, za tisti 1% pa si preberite navodila, ki sem jih spisal že nekaj
časa nazaj, kjer je vse podrobno razloženo, kaj je treba preveriti oz. kaj narediti,
da se bo film predvajal brez problemov.
filmi na Divx predvajalnikih brez problemov
je Divx 3.11, če je uporabljen VBR zvok, ki tako ali tako ni del specifikacije AVI, poleg
tega pa je 3.11 kodek ukraden in malenkost predelan kodek od Microsofta.
99% filmov bo delalo brez problema, za tisti 1% pa si preberite navodila, ki sem jih spisal že nekaj
časa nazaj, kjer je vse podrobno razloženo, kaj je treba preveriti oz. kaj narediti,
da se bo film predvajal brez problemov.
filmi na Divx predvajalnikih brez problemov
Fury ......prosim če mi lahko napišeš link do tega firmwara
Z pravim firmwarom (V1 katerikoli) delajo .......
Z pravim firmwarom (V1 katerikoli) delajo .......
Konkretno na Yamadi 6700 z V1 fw nesinhronizirano deluje film Fear and Loathing in Las Vegas, medtem ko ta isti film, deluje na Yakumo-tu z zadnjim fw brez tezav (zvok in slika sta sinhronizirana). Je pa povsem mozno da sem imel izredno nesrecno roko pri izbiri filma, vedar jamrajo glede tega tudi po drugih forumih, najbolj pa je cudno to da Yakumo z malo starejsim MTK chipom to predvaja brez problema. Mislim da enako velja za film Nightmare Before Christmas...trenutno ne moram pogledat kaj pravi gspot...ker filma ne najdem...:-(
Info (GSpot v2.5b8):
Fear and Loathing in Las Vegas.avi
Video:
Codec: Type DIV3/div4
Name: DivX 3 Fast-Motion
Len: 01:58:26 (170395 frms)
FPS: 23.97
kbps: 656
x:y: 640x272 (2.35:1) [=40:17]
brez B-VOP, Qpel, in GMC
Audio: 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
Info: 48000Hz CBR 160 kb/s total (2 chnls)
Container:
Open DML (AVI v2.0)
Interleave: 500ms (12.0 v.frames), preload=1992
Audio frames: Split across interleaves
Tukajle je po moje je problem: filmi ki imajo interleave: 1 vid frame (40ms), lepo delajo na Yamadi z fw V1...pri večjih vrednostih pa prihaja do do nesinhronizacije med sliko in zvokom...vendar ne pri Yakumo predvajalnikih tam deluje OK!
Info (GSpot v2.5b8):
Fear and Loathing in Las Vegas.avi
Video:
Codec: Type DIV3/div4
Name: DivX 3 Fast-Motion
Len: 01:58:26 (170395 frms)
FPS: 23.97
kbps: 656
x:y: 640x272 (2.35:1) [=40:17]
brez B-VOP, Qpel, in GMC
Audio: 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
Info: 48000Hz CBR 160 kb/s total (2 chnls)
Container:
Open DML (AVI v2.0)
Interleave: 500ms (12.0 v.frames), preload=1992
Audio frames: Split across interleaves
Tukajle je po moje je problem: filmi ki imajo interleave: 1 vid frame (40ms), lepo delajo na Yamadi z fw V1...pri večjih vrednostih pa prihaja do do nesinhronizacije med sliko in zvokom...vendar ne pri Yakumo predvajalnikih tam deluje OK!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()
podtalje ::
Yakumo ima isti čip MTK1389DE kot Yamada 6600 (oz. 6700, ki je samo oskubljena verzija Yamade 6600).
AuidoInterleave je pa splošen problem in se ga najlažje odpravi z AviMuxGui ali pa z VirtualDubom.
AuidoInterleave je pa splošen problem in se ga najlažje odpravi z AviMuxGui ali pa z VirtualDubom.
Oprosti sem mislil da ima 6700 MTK1389EE chip? Ali gre za MTK1389DE chip ki je oskubljen odkodirnika...Torej mislis podtalje, da bi bila s pravilnim fw tudi 6600 zmozna odkodirati packed bitstream...torej chip to podpira fw pa je hroscat oz se vanj vec ne vlaga truda s strani uradnih razvijalcev oz MTKjevih inzenirjev :-).
Kjub vsemu za ta denar dobro spila...
Kjub vsemu za ta denar dobro spila...
zakaj ne morem odpreti programa MPEG4 Modifier
napiše mi -pravilno inicializiranje programa ni uspelo (0xc0000135).kliknite v redu, če želite zapreti program
napiše mi -pravilno inicializiranje programa ni uspelo (0xc0000135).kliknite v redu, če želite zapreti program
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24902 (9516) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71823 (19642) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5070 (3161) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 26408 (13743) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2281 (1907) | Stepni Volk |