» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
30 / 93
»»

agnus ::

Kaj če mam Yamado 6700 nadgrajeno z P.Y.P.S. verzija 1.3, pomeni da so tu not tud popravki od prejšnih verzij (1.1, 1.2) ?

krho ::

Imel priložnost videti Yamada 6700 s NewAge_v1_Type_A_CP1250 FW.:

- Pri dveh vrsticah se všasih pojavi na koncu črka A. To je čisto naključno.
- meniji si totalno neberljivi tudi z orignialnim FW.
- ne prikaže treh vrstic
- ok še ena stvar, če so podnapisi v Micro DVD formatu {123}{322} odreže prvo črko v novi vrstici?! vsaj pri podnapisu: {10}{110}ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVWXYZŽ|abcćčdđefghijklmnopqrsštuvwxyz

- pri obeh FW je daljinec strašno neodziven. Beri, pri podjetju Yamada skrbijo za našo rekreacijo pri upravljanju s predvajalnikom, zato ker moraš zadeti IR senzor, drugače ni nič.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

GaS ::

OK hvala Stepni Volk;) Si bom pogledal.

Jan(JAE) ::

@agnus: JA
www.jae.si

maketa ::

Ojla!
Yamada 6700+jae pyps 1,3+srt ali sub=en qurac-zamika podnapise da te ubije(oprostite izrazu ampak takoje).
Zdaj če se to da popraviti prosim svetujte,drugače je pa vseeno kateri player kupiš samo da obvladaš angleško.
HVALA

wtaborutd ::

Ko prižgem Yamado 6700 mi gori samo zelena lučka, vse ostalo mrtvo. Kupljeno pri JAE pred enim mesecem in tam nadgrajen FW (vejetno 1.0 ali 1.1).

Ali je servis (garancija, stvarna napaka) edina možnost?

Hvala

@maketa
ne da jih zamika, zelo površno prebere oz. zanemari decimalk. Uglavnem ne prikaže jih tako kot bi bilo treba;) Kar sicer ne verjamem, da je strojno tako požrešno. Mislm da bi moral ta čip obvladati to pa še kej več. Lahko recimo zaokroži na stotinko, vendar ne pa na celo sekundo, kakor se to meni zdi. Ravno zaradi tega mi je "lepsi" format MicroDVD, ker se stvar prikaze pri napisanem frejmu in tam se ne da nic zaokrozevati. Je pa res da lahko zamuja/prehiteva..

A obstaja kakšen firmware ki bi kazal podnapise z 23 in 25 slik na sek.

Ja morm rect da nism se probavu SUB z 25FPS filmom, tako da nevem kako se tam prikazujejo gelde na to kako bi se morali. Drgac je pa priblizno tako, ja:\ Glede same kvalitete predvajanja je tale Yamada z V1 FWjem zelo dobra stvar, kar se pa tice podnapisov je pa se mal nedokoncano.

Ja naceloma oz. teoreticno V1 FW dela SRT z vsemi FPSji, SUB pa samo z 25 FPS. V2 FW pa dela tudi SUB z vsemi FPSji. Vendar v praksi je to malo drugace;)

A to misliš Mtz V1 V2 V3.
Ker slo menu mi ni pomemben.
Pa Mtz packed bitstream ocky

ja itak da menu slovenski ni potreben..PB pa deluje samo z V1 verzijo.

piki64 ::

@maketa: glej trosiš poste na forum, kot po tekočem traku, ne da bi malo prebral prejšne poste in bi ti bilo vse jasno. Seveda boš rekel se ti ne da brati vsega. JA! Ravno zaradi tebi podobnih je ta tema na forumu tako dolga.

LP, Piki64

aljo00 ::

Yamada 6700.

Ko imam na stand-by (gori zelena lucka) se mi zelo greje na zgornji plosci (levo od sredine proti koncu).
Se komu ? ali je cas (spet) za servis ???
lp! Aljosa

Jaz jo kar ugašam, ker ne gledam toliko filmov.. Bolj med vikendi. Tako da takrat se mi pa ne greje kej prevec.

zeeero ::

Halo!

Odločil sem se, da bom kupil Yamado 6700, zdej pa imam eno vprašanje...
Ker pred časom nisem predvideval nakup Divx playera, sem filme na cd-je zapekel, ter dodal podnapise takole:

King.Arthur.CD1.mpg
King.Arthur.CD1.SLO.srt

Prebral sem da je mogoče imeti podnapis recimo: King.Arthur.CD1.hr.srt, pa bo delovalo...
Zdaj me pa zanima, če mi bo prikazal slovenske podnapise, ali pa bom moral zapečti vse CD-je znova? Ali pa če zapečem na DVD več filmov, morata za vsak film ime filma in podnapisa tudi enaka?
Že vnaprej hvala za odgovor!

Lp, Matej
One Step Closer To Oblivion...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zeeero ()

Dr.S ::

@GaS

Rekel si, da maš več divx filmov posnetih na DVD.
Tudi samo delam to, vendar se pojavljajo TEŽAVE:

Poleg tega, da med potekom filma prihaja do raznih zatikanj slike (mogoče Yamada 6600 nima dovolj memorije, a kaj?), mi tudi (čeprav pravilno posneti) podnapisi kar za trenutek izginejo. Prikličem jih samo z tipko SLOW.

POMOČ?

@DR. S: Za tebe ni pomoči! Kako ti naj pomagam, če pa ne znaš brati. To kar si vprašal je bilo že 1000x napisano kako odpraviti.

LP, Piki64

@piki64: veš da sem prebral vse in delal po navodilih (pregled z GSpot, unpack z MPEGModifiler), tako da nisi ravno razumel vprašanja.

Vsi film so pripravljeni za Yamado, vendar opažam, v primerih ko imam na DVD-ju več (5 filmov) mi prvi film teče še tekoče, pri naslednjih pa se na določenih mestih zatakne in čez določen čas deluje naprej. Isto velja za podnapise.

:D

@Dr.S: no ja, jaz ne vidim v tvojo glavo kaj si naredil in kaj ne. Tako kot si sedaj napisal je vredu, da točno vemo, da si ti že vse naredil in tudi za vse ostale je sedaj jasno, če se lahko s tvojim problemom identificirajo.

Sicer a si AVI Mux GUI tudi uporabil, saj s tem odstraniš OpenDML, ki je vzrok štekanju oz. izginjanju podnapisov.

LP

krho ::

@piki64:
Imaš mogoče kak odgovor za moj post dne: Poslano: 07.03.2005 19:34:17 Kolegu gre to strašno na jetra.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

picyl ::

:Dr.S

> Vsi film so pripravljeni za Yamado, vendar opažam, v primerih ko
> imam na DVD-ju več (5 filmov) mi prvi film teče še tekoče, pri
> naslednjih pa se na določenih mestih zatakne in čez določen čas
> deluje naprej. Isto velja za podnapise.

99% imaš težave z DVD mediji. Sem imel sam podobne težave z low-cost variantami (e-proformance, itd). Sedaj uporabljam v glavnem Verbatim in težave so izginile.

Bom probal.

Hvala vsem.

Yossarian ::

tejcek: mislim, da če boš kupil yamado, da boš si moral vse na novo prepečti.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

simonm ::

Pozdravljeni! Sem srečen lastnik Yamade DVX6700. Imam pa problem s predvajanjem ponapisov. Predvajanje filma mi zmrzne na mestu, ko bi se moral začeti prikazovati podnapis v formatu srt. Podnapis naj bi bil v pravem formatu (že vzet s strani podnapisi.net) ter je bil kasneje prekonvertiran s programom CenterSub. Film je bil drugače pravilno zapečen na DVD (imefilma.avi in imefilma.srt). Yamada ima naložen zadnji JAE firmware. Film dela normalno brez vključenih podnapisov.
Podnapis se začne takole:
1
00:00:02,800 --> 00:00:04,600
Isabel.

Ali mi lahko kdo pomaga s kakšnim nasvetom.

Hvala in lep pozdrav, SimonM

plavko61 ::

A je kdo sprobal če Yamada dvx-6700 bere DVD+R9?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Verjetno jih bere, ce bere originalne DVDje. Ti pa so seveda lahko tudi DL.

Fantje DELA!!!
Delajo podnapisi (torej je res razlog OPEN DML),
pri zatikanju DVD-jev pa KVALITETA le teh.

Podvprašanje:
Se glasnosti na yamadi res ne da arhivirati (pri ponovnem zagonu je zmeraj na 20=max.)?

Hvala še 1x.

OSA ::

ce bi prej prebral prvo stran te teme bi tam tudi nasel odgovor... ampak se ti ni dalo...

glasnosti se ne da arhivirat, vedno je na 20...

Sibirc ::

Ali se da pri yamadi 6700 regulirati zamik podnapisov(+/- sec.)?

Ne.

S182 ::

Pozdravljeni

Sem lastnik Yamade 6700 in naložen imam FW 050202_V1_PYPS.Vse pohvale ustvarjalcem
tega FW.Yamada deluje res odlično. Moti pa me, da je Yamada precej tiha.
Če gledam film samo preko scarta na tv, kljub temu, da imam glasnost na plajerju na 20,
moram tudi na tv nastavit glasnost vsaj do polovice za normalno poslušanje. Enako je
tudi pri povezavi s koaksialcem na receiver. Zanima me, če je možno v FW karkoli
spremenit, da bi bila Yamada bolj glasna.

Lp

CaqKa ::

dr.s in ostali.
kliknite na levi na iskanje.. potem pa noter vpišite čarobno besedo divxvid. ;)

wezle ::

Jaz si lastim tudi yamado 6700 zdej mam pa film k je regije 1 pa mi noce predvajat...stvar je taka da sem ze nalozil firmware(katerega so mi dali v prodajalni (JAE))pa mi zdej noce regije spremenit.. sem probal tisto foro da das setup pa pritisnes 1,3,7,9 pa karkoli pritisnem se mi noce spremeniti regija

A lahko en odgovori ker nimam casa da iscem odgovor na ca. 40straneh:))

LP
Hmm let's shut this off and see what happens...

Fury ::

mors bit v preferences meniju in tam vtipkat 1379 in bos lahko zamenjal regijo.. ni isti 1379 meni kot v ostalih menijih.

wezle ::

Ja to sem ze probal Fury fora je da jaz pridem do tega menija sam mi noce spremeniti regije iz 2 na 1... karkoli pritisnem ni nic. Neki vir :)) mi je zaupal da potem ko sem namestil firmware je prislo do bloka menjave regij in rabim za to en programcek...zdej ce ma gdo kak link do teh programov oz ce pozna kaksno drugo resitev
LP
Hmm let's shut this off and see what happens...

KleBac ::

Dilerske cene pri Elkotexu ( www.elkotex.si)

Yamada DVX-6500 - 9.700,00 SIT
Yamada DVR-8400 - 39.900,00 SIT (DVD snemalnik + DivX)

cene brez DDV-ja in verjetno šele na poti in brez 20%-30% marže :-(

Ostalo ne vem....

In my life....I should do what I could !

@simonm: Če si firmware update-al po navodilh, ki si jih dobil priložena oz si jih dobil na našem FTP. Potem mora vse delat ok. Drugače pa se ta problem pojavlja zaradi nepravilnih nastavitev, ki se jih uporabnikom zgleda neda dopovedat.
Torej: Natanjčno sledi navodila pa bo!
www.jae.si

Pa je kdo ze zasledil ksne podrobne specifikacije in teste od 6500x modela? Mislim ce niso naredili vsaj tako dobro kot bi bila V1 in V2 FWja skupaj, potem ne vem kaj so sploh naredili..:\

Marvin ::

Je kdo opazil probleme z Yamado 6700 pri starejših filmih? No, sicer nisem prepričan ali je rip starejši ali ne, ampak Sharereactor rip od Nightmare before Christmas dela BP na računalniku, na Yamadi pa se pa govor in slika ne ujemata... je par sekund zamika. Na svoji Yamadi sem gledal že vse mogoče ripe brez problemov, tako da pojma nimam kaj je s tem enim filmom. Očitno je problem s kodekom v Yamadi... se da kodeke sploh zamenjati s firmwareom?

Tormentor30 ::

Tudi jaz imam enak problem pri 6700 s prikazovalnikom. Pri vklopu gori samo zelena lučka in nobena druga pri predvajanju. Ima pa naložen originalni FW, kupljena pri Enaa prejšnji teden. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bil razlog?

majstor ::

Kaj ta firmware za yamado 6700 new age, je kaksna verzija z malo vecjimi fonti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majstor ()

A res rabte podnapse čez cel ekran, tok da se tut filma ne bo več vidl. Za moje pojme je PYPS dodal dost velke fonte
www.jae.si

Balin ::

Včeraj sem pri JAE-tu dobil najnovejši PYPS firware za Yamado 6700. Filmi delajo zaenkrat lepo, vendar sem bil bolj pozoren na podnapise. Na začetku mi niso delali, potem sem se spomnil da moram nastaviti predvajalnik po navodilih, ki sem jih dobil v JAE-tu. Po nastavitvi podnapisev, mi le te še niso delali. Nakar sem ugotovil da mi za en film (na DVD-ju si bili trije) delajo podnapisi. Ta film je imel isti format podnapisov, kot prvi film, pri katerem pa niso delali. Edina razlika je bila v dolžini imena filma. Ko sem le tega, ki ni delal, preimenoval na krajše ime, so podnapisi delali.
Zanimivo je to da film ki vsebuje 45 znakov v imenu deluje s podnapisi brez težav. Film ki je imel pa 50 ali več znakov v imenu se pa podnapisi niso odprli. ZANIMIVO. :O
http://ocenifilm.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Balin ()

e-marko ::

To ni zanimivo, ker je že dolgo znano.:P

LP
...somebody, somewhere...

Balin ::

Verjamem. Samo ni omenjeno niti v navodilih, niti prodajalec ne omenja, noben. Vsi pravijo da podpirajo podnapise. Jih ja. Samo pod določenimi pogoji katerih ne navedejo. Zavajanje kupca. No ja. Kaj je danes še novega :)
http://ocenifilm.si

mmmato ::

Yamada 6700 mi noče brat dvdjev. Instaliral sem jae/pyps firmware (ki sem ga dobil zraven). Zdaj mi ne dela noben dvd, piše mi WRONG REGION, ne glede na to ali imam v nastavitvah izbrano PAL/NTSC/MULTI.

Kakšna rešitev ?

fakinx ::

>tyaz

A si slep in gluh?

Samo nekaj postov gor po strani je (že menda 136-ič) naveden postopek za region-free player. A je res tako težko malo polistat?????

EDIT: no, na strani 30!!!
Howgh!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fakinx ()

bmen ::

tyaz - pal, ntsc, secam so standardi za TV - nimajo nobene zveze z DVD regijami.

Preberi par strani nazaj kako nastaviš regije za DVD. Drugače pa baje to piše tudi v navodilih, ki so priloženi predvajalniku.
... B ...

mmmato ::

fakinx, bmen, tnx.
drugače pa 30 strani ni "malo listanja"
««
30 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724902 (9516) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871823 (19642) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425069 (3160) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526407 (13742) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302281 (1907) Stepni Volk

Več podobnih tem