» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
27 / 31
»»

Trancedeejay ::

DVD s Showa
Music is the key

glinik ::

Rozy

Načitan si, ni kaj. Samo kaj ko se motiš, to ne pomaga nobenemu ... Ojačevalec je STEBER verige in če ta poklekne ob konicah, kaka glasba pride pol ven .................. To mi povej ...???

Človek vam lepo pove iz izkušenj in testiranj, potem se najde kakšen "politik", ki vedno ve kaj več ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

perci ::

Kako pa veš, da on nima izkušenj in testiranj za sabo? Al sam predvidevaš, ker si pač politik? :\

Mislim, pa kdo si ti, da mislis, da si tule neka oh in sploh referenca? A smo kje brali o tebi? A si znan kot hi-fi strokovnjak? Kje si se ze dokazal, da si taka avtoriteta?

Rozy ::

Trancedeejay
Priznam res ne poznam zvočnikov koda kot tudi ne sistem fidelity (sem omenil, da če so to mišljeni Kef koda potem...)...poznam pa nekaj podobnega in sicer pure-acoustics (ne vem a je že kdo slišal za njih - preberite si malo reviewe)...ki so bili najboljše prodajani zvočniki v ameriki par let nazaj ko so jih začeli prodajati....tudi imajo odlične reference...ter najpomembneje ceno...sem jih slišal pri distributerju v nemčiji in moram priznat za ta denar....nisem mogel verjet...istega mnenja so tudi audiofili na nemških forumih, kjer tudi njim ni vse povsem jasno kako tako malo denarja tako odlično zveni...(malo je mišljeno cca. 600€ za 5.1 sistem - primerjajo se lahko brez problema z zvočniki višjih rangov)
Bi se prijavil na tvoj DVD...

glinik
Nisem načitan...ampak sem HI-FI entuzijast...mogoče si me narobe razumel kar se glede ojačevalca tiče, seveda mora biti dovolj močen in prav to sem tudi trdil...kar se tiče stebra pa ostajam pri zvočnikih ne glede na tvojo repliko...
ko sem kupoval nove zvočnike sem jih kupil pred ojačevalcem in so na moj stari stereo ojačevalec Technics 700mk2, odigrali simfonijo proti prejšnjim zvočnikom...prej jamo 120d, nato prostostoječi JBL lx800, isti ojačevalec drugi zvočniki razlika občutna tudi moji ženi, ki ji je za to bolj malo mar...kupil receiver sony str-db 780qs...priklopil in moram reč, da je razlika bila veliko manjša...samo pri določenih komadih se je poznala razlika....(sprobal tudi sony na stare jamo...katastrofa)...seveda pa je bila občutna pri DVD-ju kjer je bil prostorski zvok 5.1... Pri ogledu filma U96 pa mi je pri dnevni sobe od sile skoraj okna ven vrglo (rahlo pretiravam...a čutil sem pritisk in okna so se tresla) ojačevalec pa na 80% moči (moč ojačevalca 5 x 100 - nominalne moči)...jaz s svojim sistemom do konic sploh ne pridem...

Moram pa komentirati to, da se motim in da to ne bo nikomur pomagalo...ljudje se tako ali tako odločajo po svoje...forum ti zgolj pomaga pri izbiri...z izkušnjami in nasveti...prav zaradi tega sem se tudi moral vključiti v debato, ker tu lahko prosto po prešernu vsak objavi svoje mnenje...in opozori na mogočo napako drugih...saj velja pravilo več glav več ve...

Optimus
se ti opravičujem...a te "cigaretne škatlje" - mali zvočniki so moja rak rana...nekateri celo res dobro igrajo....in tudi vem, da če ni prostora za večje je potrebno nabaviti manjše...a sem pač pristaš velikih in ne morem iz svoje kože...:))))

Sem pa že na lovu za novim sistemom in zelo svetla zvezda so IQ-ji...sicer pa delfincek - kako si ti zadovoljen s svojimi...tudi ti mislim da bi sedli...:))

mislim da je fikus roža...ali?

Rozy ::

Spomnil sem se samo še ene primerjave...če imaš ferrarija in slabe gume ti moč avta nič ne pomaga...te bo nekdo z BMW m6 in dobrimi gumami pustil zadaj...in isto je pri ozvočenju ni vse v moči ojačevalca...takšnih banalnih primerjav je še ogromno...in tu moja teorija sigurno ne pade...

Sicer pa glinik...saj lahko greš v bof ali kamorkoli drugam in probaj ojačevalec za 1000€ ter zvočnike za 200€...potem obrni zadevo in probaj zvočnike za 1000€ in ojačevalec za 200€...in boš videl o čem govorim...

L.P.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rozy ()

Rozy ::

Trancedeejay
Kaj ta NAD 300 na katerem je DVD je tvoj?
uuuufffffffff....

delfinus ::

to Rozy: Kar se tice Canton Vento 807 DC so odlicni zvocniki, ki sem jih kdaj imel. Nekaj o testiranju zvocnikov in poslusanja lahko preberes tudi v temi Kabli, kabli, kabli. Tam sem od maja pa do konec leta testiral kar nekaj kablov na njih. So pa zvocniki tako zelo odzivni, da ze najmanjsa sprememba s kabli, da popolnoma drugacen zvok, se vec, zamenjal sem neke nestandardne "kao srebrne" brike z original Canton in je bilo obcutno drugace. Moram reci, da sem zelo zadovoljen. Najboljso kombinacijo sem dosegel z Nordost Super Flatline Gold MK2. Prikljuceni so v Biwire nacinu. Zadnja sprememba, ki sem jo dal v sistem je CD interkonekt. Nabavil sem Nordost Red Dawn in na zvoku se je to odrazalo tako, da mi je vokale pomaknilo bolj v ospredje. Violine igrajo zelo, zelo dobro. Pihala so postala se boljsa kot prej z Van den Hul The First. Pozavne zvokovno zelo dobro zarezejo. Kar pa je najvaznejse, Nordost mi je te zvocnike izjemno lepo odprl, dobil sem sirino, globino in visino odra pred menoj. Ko zapres oci in poslusas je zvok vecji kot pa so dimenzije sobe.

tu je pa se en review: Canton Vento 807 DC

lp, D.

Rozy ::

Kateri ojačevaleš imaš... ter če ni skrivnost kje in za kolko si to dobil...

Trancedeejay ::

Rozy, glede DVD-ja me kontaktiraj na PM.
Tvoja trditev glede ojacevalca in zvocnikov bi kar drzala. Sicer ne moramo prevec posplosevati, ker lahko za omenjen denar kupimo srot ali pa neko spodobno zadevo, seveda pa lahko izboljsamo zadevo z bolj primernimi kabli ali pa lahko vse skupaj zajebamo da spila kot stolp za 100 eur v BB.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Ja, ta "NAD" je moj, v bistvu je to Gryphon inside.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

delfinus ::

Nic posebnega pravzaprav. Marantz SR-5500. Ampak v Pure direct spila superb. Poskusil sem se s starim Stereo ojacevalcem Marantz SR-53. Visoki toni in srednji toni se mi zdi, da igrajo se boljse, nekako bolj umirjeno, soft (tezko opisat :) ), kot pa preko receiverja. Mogoce edino bas se mi zdi mal bol voden preko starega Stereo ojacevalca. Imam pa v planu kupit se eno koncno stopnjo samo za stereo. Moram pa najprej dobit na posojo zadevo. Kolega ima namrec 2 x Rowland 1 series in bomo videli kaj res dajo zvocniki od sebe v tej kombinaciji. Cantone sem dobil za 1000 EUR. Ce zelis zadevo najceneje, glej Ebay.de, tu pa tam se kdaj prodajajo. Ker je zadeva Nemska je logicno, da je tam najceneje. Ce kaksni novi zvocniki potem svetujem HIFI fabrik KLIK. So eni vecjih dilerjev v Nemciji za Canton. Tam sem js vzel par Canton zadevc. Pa se pogajat se je dal za ceno. Rok dobave pa je bil neverjetnih 36 ur.

ps nova serija Canton 807 DC se imenuje po novem 870 DC. Razlike v tehnicni specifikaciji ni. Edino kar sem videl, da je prostor med lesenim delom zvocnika in crnim kovinskim podstavkom na 870 DC nekoliko vecji. Torej verjetno kaksni boljsi blazilci.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Rozy ::

hvala

L.P.
Rozy

Trancedeejay ::

Torej nekaj clanom bo danes poslan DVD, ce je se kaksen interesent naj me kontaktira.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

boris22 ::

Delfinček ma te ni strah imeti te zvočnike v primeru okvare. Kako je s servisom? Se jih da v Slo kje popravit ali jih moreš pošiljat npr v Nemčijo. Če sem prav razumel se jih v Sloveniji ne da kupit.

delfinus ::

Imam marsikatere zvocnike se doma in to je ena redkih stvari, ki se nikoli ni pokvarila in nekateri igrajo ze vec kot desetletje. Zvocniki so pasivni element v HI-FI sistemu in tukaj je moznost okvar zelo majhna, saj v njih ni veliko elektronike, temu posledicno je tudi tveganje majhno. Zvocniki, tako ves, se pokvarijo, ce padejo ali kdo fizicno poseze v njih (ni garancije) ali pa jih pretera v ekstrem, kar pa jaz ne morem. Grancija pa velja, saj imam vse z racunom. Stroski postnine pa so okrog 15EUR za male in okrog 50 za velike. Torej ni panike.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Trancedeejay ::

Itak je pa pri nas tut uvoznik(ga lahko vidite na DVD-ju), tako da nekje more bit servis.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

boris22 ::

U samo Canton ima res lepe zvočnike. Ne vem kako igrajo samo design je pa meni zelo všeč. Lahko rečem skoraj najlepši zvočniki v tem rangu. Še posebej serije Vento, Karat in Chrono, cena je tudi zelo solidna. Trancedeejay komaj čakam dvd če si poslal danes bi ga mogel že jutri dobit.

Trancedeejay ::

Boris, kolk firm pa poznas?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

boris22 ::

Sej ti pravim da se počasi učim, pot je še dolga:) Drugače pa kar nekaj, še daleč pa še ne vseh. Canton sem do zdej spregledal. Drugače na internetu dobiš vse, škoda da edino zvoka ne moreš slišat. Ko sem kupoval sistem so mi priporočali kefe pa potem sem kar vse kupil v Inteku. Imel sem 1 mesec časa za prebiranje po forumu. Slišal sem kombinacijo kef+denon+kimber in sem bil zadovoljen. Prodajalec mi je svetoval da Cambridge še boljše paše kot Denon in odločitev je bila sklenjena. Prej pa itak ni bilo financ. Naslednji sistem ko bom kupoval pa se bom bolj potrudil. Vseeno sem si postavil cenovno mejo čez katero ne grem. Vsaj upam.

glinik ::

Rozy, to nisem rekel kar tako. Sem se veliko o tem pogovarjal z ljudmi, ki res nekaj veljajo v Sloveniji.

Bom kar povedal svoj primer, zakaj zagovarjam svojo trditev.

1. primer:
Neki stolp zvočniki in Gryphon Calisto 2200 in nek player ali je bil Electropompaniet (sem že pozabil). Zadeva ni igrala slabo.

2. priimer:
Zvočniki PMC DB1, nek prastaro ojačevalec in nek player (nič posebnega). Nato sem menjal ojačevalnik za home made kombinacijo "lampaša" pred in končna stopnja 2x150W. Razlika med ojačevalci je bila uhhhhhhhhhh .....8-O

Saj konec koncev je vseeno, samo da je poslusalec zadovoljen.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

delfinus ::

Za Canton je v SLO zastopnik ARIS Jabolko. Paziti je treba ker na netu je cena za 1 zvocnik tudi ponavadi navedena in ne par (ce ni egzaktno navedeno). Aris ma ceno za komad. Slisi se jih lahko pri meni, ce ma kdo voljo do Laskega priti. lp, D.

Optimus ::

Ugotovil sem, da so receiverji Onkyo, Marantz, H/K preveliki za mojo omaro. Človek bi kar znorel... Sedaj iščem drugega, ustavil sem se pri Sony STR-DG710 in Yamaha RX-V461. Katerega bi mi predlagali za manjše Jamo zvočnike? (oz. cigaretne škatle, kot je napisal Rozy hehe :D).

delfinus ::

Tole si poglej. Pomoje je vredno svojega denarja. lp, D

KLIK

Optimus ::

Zanimivo, ampak zvočnike že imam. Rabim samo receiver, kupil bom pa novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Optimus ()

ekma234 ::

Lep pozdrav,

iščem en dober surround sistem in upam, da mi lahko kej pomagate. Pred kratkim sem kupil nov komp, tako da mi HD filmi lepo delajo na HD ready LCD TV-ju. Sedaj pa sem se odločil, da bi dodal še nekaj za ušesa, ker moj vsaj 10let stari Aiwa stolp ni ravno da best 0:)

Seveda imam namen tudi Hi-fi povezat s kompom, zato nameravam tud eno boljšo zvočno kartico nabavit, ... bi prosil za predloge.

Hi-fi: odločam se med navadnim receiverjem + kompletom surround zvočniki
(http://www.mimovrste.com/artikel/120002... in http://www.mimovrste.com/artikel/176001...

ALI

komplet, kjer naj bi se surround slišal iz enega zvočnika. Za tegale me sploh zanima, če ima kdo kakšne izkušnje... sprobaval v trgovini/doma: http://www.mimovrste.com/artikel/170002...

Hvala za predloge in komentarje.

PS: gledal sem tudi te zvočnike: http://www.infinitysystems.com/home/pro...
BET&Language=ENG&Region=EUROPE&Country=GB
za 430€ na www.mediamarket.si -> so boljši od System Fidelity?

lepo in radi se imejte ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ekma234 ()

cosmicsuper ::

No tkole vam bom povedu....ne da sm lih en ekspert sam neki malga pa vem...sm prebral ...in vidu....

Zvocnikov Sistem Fidelity serije 5050 ocitno noben ne pozna...mislm ste jih vidl...ampak ocitno ne slisal..., jst sm poslusu in se odlocu med Canton Vento in Sistem Fidelity 5050...Sistem Fidelity igrajo dost leps...pa naj kdorkol rece karkol....sm bil v Aris jabolko in Corado..., aja pa se neki ojacevalec je dost dost bol pomemben kot pa zocniki, ce so le-ti vsaj povprecne kakovosti (nad 600 eur), kajti treba je vedt, da zvocniki dajo kar dobijo...

Drugac pa moj sistem je takle....sm mogu zadeve mal prilagodit svojmu proracunu...:
Sistem Fidelity 5050
Onkyo tx sr605
Onkyo dv sp504
Nordost Blue Heaven kabli

Drugac sm bil pa tud na parmovi v Vklopu, kjer sm tud kable kupu....morm rec da majo ultra hude zadeve...pa tud v Inteku....k ma pa tud cis hudo use..., skratka, ce bi mi proracun dopuscu ...bi ostal na isti seriji zvocnikov, ampak reciever bi si pa kupu Cambridge Audi Azur 640r...k je res hud....sam na zalost ene meje si je treba postavt...ce bi mel pa res zajetn proracun pa sploh ne bi razmislu pa bi si kupu DynAudio zvocnike serijo Sapphire in pa ojacevalec Primare...tko da...ce pa kle lah se kdo kaj doda....hehe

LP

cosmicsuper ::

Aja pa se neki....sistem je vedno tok mocn kot je mocn nejegov najsipkejsi clen...

drugac se pa tud ojacevalca od Camridge Audio Azur 840A ne bi branu...:)

cosmicsuper ::

p.s. ne ozirite se na mojo slovnico..., kajti besede so sredstvo za izrazanje misli..., slednjim pa dajem prednost...

boris22 ::

Cosmicsuper ti si pa dal kar nekaj trgovin skozi. To ni pošteno Ljublanska in Kranjska regija imajo ogromno specializiranih trgovin medtem ko mi na primorskem nimamo niti ene. V inteku in Uklopu pa si sigurno imel kej za videt.
Ekma234 glede pc zvočne izberi tako ki ima digitalne optične in koaksialne izhode. Na žolost jih je zelo malo na Slo tržišču. Jaz ti priporočam Club 3D Theatron Agrippa DTS 7.1 Dobiš jo na mimovrste za 70 eurov. Sam jo imam in sem zadovoljen. Lahko imaš hkrati priklopljene pc zvočnike in reciver. V softverju priklapljaš med njima. Svetujem ti da vzameš raje en reciver + zvočnike 5.1. Če nisi zahteven uporabnik lahko pogledaš tudi 3 možnost kupiš logitech z 5500 model. Moči je preveč kvaliteta pa je odvisno od tebi če ti zadostuje. Jih priklopiš na pc pa še 2 digitalna vhoda ti ostaneta (optični in koaksialni). Npr. za dvd predvajalnik pa sat reciver.

Trancedeejay ::

Cosmicsuper ti si slep, sem ti ze zdavnaj odgovoril glede 5050, pa si spregledal.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Na kaj pa si poslusal Canton zvocnike, na lampase iz TRM Elektronika?
Music is the key

Mirage000 ::

Sory ke tkole skacem v debato, sam zanima me, kva bi vi naredl... Mam namrec en mocnostni ojacevalec Rotel (2x100W) par let star ke ga zdej po parih spremembah ne rabim vec... A se to splaca prodat, al je brezveze pa ga kr ksnmu sorodniku senkam? Oz. kaksna bi bla primerna cena?
Hvala, lp

Trancedeejay ::

Za senkanje se mi zdi samo ce imas prevec vsega in ce si z dnarjem rit brises. Kater model je. Lahko staknes kaksen predojacevalec pa ga uporabis kje drugje doma, kaksna klubska soba, za zvok v kopalnici......Ce pa ga prodas za ugodno ceno se pa javim, ker bi rabil nekaj za svojo klubsko sobo.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

cosmicsuper ::

Matt...
ja ja ....sm vidu kaj si reku...sam veen...sm mislu, da bos kej bol konkretga povedu...ker si reku da so ok amapk, da je za ta dnar kr precej izbire..., ves kaj mi je pa reku ta model v Corradu..., da ce bi bli ti zvocniki Dali al pa Canton al pa Dynaudi bi stal saj okrog 1500 eur, kar je pa nekak logicno glede na to, da je Sistem Fideliti se dokaj trzno neuveljaljena znamka..tko da...

Drugac mam pa zate eno vprasanje....v navodilih od recieverja sm prebral, da za poslusat SACD format morm prklopt dvd na reciever analogno, ne prek HDMI al pa optike....in me zanima, ce mam lahko prklucen analogno za poslusat SACD in obenem tud prek optike za poslusat navadne CD-je..?....pa se en problem mam..., ko poslusam navadne cd-je je zvok dobr..., ko pa poslusam SACD-je pa mam v zvocnikih dokaj mocn sum...mogoce ves zakaj?

Hvala

LP

koto ::

Živjo,

ali kdo ve kje prodajajo zvočnike B&W oz. če mi ji lahko kdo zrihta?

lp

boris22 ::

Pokliči v Intek. Na njihovi spletni strani piše da prodajajo tudi B&w znamko. Poglej na tej strani spodaj.
http://www.intek.si/audio/Audio%20Analo...

Trancedeejay ::

ja ja ....sm vidu kaj si reku...sam veen...sm mislu, da bos kej bol konkretga povedu...ker si reku da so ok amapk, da je za ta dnar kr precej izbire..., ves kaj mi je pa reku ta model v Corradu..., da ce bi bli ti zvocniki Dali al pa Canton al pa Dynaudi bi stal saj okrog 1500 eur, kar je pa nekak logicno glede na to, da je Sistem Fideliti se dokaj trzno neuveljaljena znamka..tko da...


Lej ti si le naivni kupec. Boli te k kolk bi stal ce bi gor pisal Dynaudio, Canton ali karkoli(je pa res da ce je zadeva uveljavljena se lahko drazje proda), meni je vazno kako zvocniki spilajo. In dejansko imas v tem rangu veliko izbiro, nekateri bi vzeli System Fidelity, nekateri pa druge. Pa BTW, sem tudi jaz ze delal za Corrado in poznam vse tam, pa nisem dalec stran doma, tko da mogoce bi poslusal se kaksne zvocnike, na drugi elektroniki, kabli, vse zelo vpliva.
Ce nisi preposlusal veliko razlicnih zvocnikov ne mores kaj prevec sodit. Recimo meni so moji cist ok za mojo sobo in marsikateri drazji zvocnik ne spila tako. Mors pa nekej vedt, da vsak prodajalc svoje hvali in recimo marsikater ima dobro robo, nekateri pa cisto sranje prodajajo, ampak tudi ljudje za kupovanje te robe obstajajo, ker jim je prodajalec tako rekel, ker nimajo pojma.
Bom se pa pocas izogibal konkretnim ocenjevanjem hi-fi robe, ker bom kmalu imel opravka z dealerji in vsi imajo d'best robo. Je pa eno da se iz dobrih komponent nardit dolgocasen sistem oz. zvokovno nevreden denarja, tko da....tko da mors gledat zvok kot celoto. Mogoce bi ti pa elektrostati bolj sedli, jih en kolega za priblizno isto ceno prodaja kot so 5050.
Zakaj ti pa SACD sumi pa mi ni jasno. Je sum al je brum?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

cosmicsuper ::

Da ne bova prevec razglabljala...mislm, da so vredni svojga dnarja...
Druga pa ni brum ampak je sum....se tok bolj izrazit pr klasiki, v trenutkih, ko ne igra noben instrument, ko je tisina..., podobno kot bi bil slabe kvalitete CD, sam nimam samo enega in sum je slisen pri vseh SACD-jih, pri navadnih pa ne....in po vsem tem dnarju....ap letanju in kupovanju vsega skupi me zadeva res zalosi...bom poklicu v Corrado...da vidm kaj rece (Erik), ki se mi BTW zdi dokaj posten..., drugac bom pa gor vseskup odpelu pa poskusu problem rest z njegovo pomocjo...

LP

Mirage000 ::

Matt, ti povem ker model je takoj, ke mi prjatu sporoci (posodu sm mu ga namrec)...

Cosmicsuper Dejansko, Matt ma prav, za to ceno dobis fajn stvari, meni osebno Daliji niso tko zlo vsec, Cantonov ne poznam, System fidelity so res dobri, brez dovma pa (vsaj zame) zmagajo Dynaudio (jest sm poslusu 52 in 52S, pa tud 42) vse to lahko probas v inteku, z Cambridge al pa kej bl hudga (Densen, Primare) pa vidis kako spilajo. Ce sme m dodat se en svoj predlog, v Ubiqu (Vklop) prodajajo en System Audio, ta firma tudi ni slaba, poglej se za tem...

Aja, B&W se res dobijo v Inteku, s tem da jih ne mors probat, on ti jih samo dobavi... ce bos hotu to slisat, bo treba v avstrijo.
Lp

BTW, mam en problem:
Na Densnu (beat 110-tanov model) se slisjo poki v zvocnikih ko spreminjas glasnost, manj opazno tud vmes... ta model ma noter releje, mogce je problem v njih? mogoce kdo ve kaj o tem? Nism nc pretiraval, probov sm pa tud zamenjat kable pa izolirat jih, uporabu tud filter pri elektriki, pa noce nehat...???
Lp

Trancedeejay ::

In a ti je Erik vsaj SACD od SF senkal?Ja Erika komot kontaktiras pa da se zadeva ustima. Noben ni reku, da 5050 niso dobri zvocniki, ker so cist fajn zvocniki(je pa fajnih kar nekaj zvocnikov v tem cenovnem razredu), hotel sem le povedat, da se jest nebi tako hitro zaletel. Je pa pohvalno, da si vsaj v nasem koncu malo prometa naredil, da se hi-fi scena na nasem koncu spet malo razzivi kot v starih casih ko sem iz "sole" hodil ob 19:30, ker sem v "Jamo"(Corrado) laserdiske gledal na dolby pro logic in pa clo z videorekorderja.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Mirage nesi v Intek pa se tam probajta z Daretom, samo mozno da je zrelo za servis.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Eru ::

Več al manj se strinjam z Trancedeejay, sam s kabli pa pretirava... To je tud komercialna fora, jaz mam kle ene čist poceni qed, pa sem probal tudi dražje, pač ni nobene razlike. Verjamem pa da obstajajo tudi zanič kabli. Uglavnem na blidn testih so to samo še potrdili.

Trancedeejay ::

HI
Ne, s kabli cisto nic ne pretiravam. Koliko razlicnih kablov si imel opcijo sprobat side by side? Eni kabli zvenijo res skor isti k.... nekateri so pa total difference.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

delfinus ::

Jup, pogovor o kablih je v temi kabli, kabli, kabli.... smo rekli ogromno... lp, D.

koto ::

Boris22: Hvala za info.

Od kar sem pri prijatelju slišal novo serijo zvočnikov B&W 684 jih hočem imeti. Praktično vsak dan cca 14 dni testiramo in primerjamo pa nam ni nič jasno. Iz dneva v dan so boljš in so povozili že marsikater zvočnik, ki je neprimerno dražji (Focal Electra 1027 ki je frend odštel 5K€, moje Sonus faber grand piano, ki sem bil z njimi zelo zadovoljen dokler nisem spoznal 684).
Poznal sem starejše B&W (DM 602, 603 S2, pa me niso tako zelo navduševali, kot zdajšnja nova serija.
Skratka, te zvočniki so vredni veliko več, kot stanejo. Priporočam, da jih v priliki poslušate, ker vam sigurno ne bo žal.

LP

boris22 ::

Trance deejay pohvale iz moje strani kar se tiče dvdja iz hi-fi showa iz Ljubljane. Dvd je vsekakor vreden ogleda. Priporočam ogled vsem ljubiteljem hifija.

uporabnik0 ::

Zdravo!

A mi lahko nekdo svetuje glede telihle zvočnikov: Jamo X-870

Mislim, da se jih v trgovinah ne dobi že lep čas, mam pa jih moznost dobit za 400evrov+ptt iz UK. Jih je kdo kdaj slišal?

Trancedeejay ::

HI
Ja prejsnje ime za te zvocnike X3M 10. Mislim da se bi jih dalo dobit za manj kot 400 eur, vsaj vsake tolk casa se najde kaksen par. Recimo mi smo jih poganjal z NAD 370, ker rabi kar nekaj za normalno kontrolo. Lahko recem da so kar fajni zvocniki, primerni najbolj za elektronsko glasbo. Za kaksno klasiko bi ti kaj drugega priporocal. Recimo za te zvocnike je bil tut tekmovanje s strani Jamo, kjer je tisti, ki je naredil kaksen hud komad za te zvocnike(si dobil tut en sampler), dobil par teh zvocnikov. Imam se ta CD doma.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

uporabnik0 ::

Zdravo,

hvala za odgovor. Kje pa mislis, da bi se jih dalo dobit pod 400eur, kajti kolikor sem gledal po internetu, jih komaj kje še sploh najdem... Tole je bil edini par, ki sem ga zbrskal na ebayu....

Hvala in lep dan

Tic ::

persona civitas ;>
««
27 / 31
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073293 (5256) MaStr
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428467 (13791) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122612 (2482) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769486 (8466) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534579 (4122) filtr

Več podobnih tem