Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - O zvočnikih
Trancedeejay ::
Glinik, System Fidelity so obcutno boljsi zvocniki kot Koda. Govorimo seveda za novejse modele, ki so podobni kot Jamo oz. isti finis.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
ma2am ::
Pozdravljeni,
za vse ki iščete zalo kvaliteten in majhen sistem za hišni kino (alternativa sistemom BOSE), svetujem ogled Orb Audio sistemov.
Sistem sem naročil in prejel pred približno mesecem dni in sem z dneva v dan bolj presenečen o zmogljivostih sistema.
Orb sem izbral kot nadomestek srednjerazrednemu Jamo sistemu zaradi estetskih razlogov (ogromni samostoječi zvočniki) in moram priznati, da sistem Orb Audio suvereno nadomešča Jamo komplet.
Nekaj prednosti sistema:
- prodajni model proizvajalec - kupec
- nadgradljivost (začneš z enomodulnim 5.1 sistemom in ga lahko v nadaljevanju nadgrajuješ)
- kvaliteta izdelave (to velja tako za zvočnike, kot tudi za mali nizkotonec)
- oblika (zvočniki so v beli varianti praktično neopazni in zaradi okrogle oblike nekaj zelo posebnega).
Za nakup sem se odločil, ker je o Orb Audio na internetu že veliko napisanega in praktično nikjer ni kritik na najihov račun (to velja tudi za direkten support, ki je odziven in ustrežljiv).
Prijetne praznike vsem članom foruma
za vse ki iščete zalo kvaliteten in majhen sistem za hišni kino (alternativa sistemom BOSE), svetujem ogled Orb Audio sistemov.
Sistem sem naročil in prejel pred približno mesecem dni in sem z dneva v dan bolj presenečen o zmogljivostih sistema.
Orb sem izbral kot nadomestek srednjerazrednemu Jamo sistemu zaradi estetskih razlogov (ogromni samostoječi zvočniki) in moram priznati, da sistem Orb Audio suvereno nadomešča Jamo komplet.
Nekaj prednosti sistema:
- prodajni model proizvajalec - kupec
- nadgradljivost (začneš z enomodulnim 5.1 sistemom in ga lahko v nadaljevanju nadgrajuješ)
- kvaliteta izdelave (to velja tako za zvočnike, kot tudi za mali nizkotonec)
- oblika (zvočniki so v beli varianti praktično neopazni in zaradi okrogle oblike nekaj zelo posebnega).
Za nakup sem se odločil, ker je o Orb Audio na internetu že veliko napisanega in praktično nikjer ni kritik na najihov račun (to velja tudi za direkten support, ki je odziven in ustrežljiv).
Prijetne praznike vsem članom foruma
boris22 ::
Zelo zanimiva oblika. Ne moreš verjet kaj si vse zmišljujejo da privabijo kupca. Problem pa je vejetno s tako majnega zvočnika naredit, da predvajajo kvaliteten zvok. Kar se tiče dizajna vsekakor zaslužijo pohvale.
Pozdravljen Boris,
moj prispevek ni bil namenjen primerjavi s +5.000€ vrednimi Hi-Fi sistemi, ampak članom foruma, ki iščejo nekaj spimerljivega (v tem primeru celo boljšega, predvsem pa cenejšega) v segmentu, kjer navidezno kraljuje Bose, posega Mirage Omnisat ali pa Anthony Gallo.
Je pa prav kvaliteta zvoka (ne samo oblike in izdelave) tista, ki me je prepričala (in prepričuje množice) v nakup Audio Orb sistemov.
Lep pozdrav.
moj prispevek ni bil namenjen primerjavi s +5.000€ vrednimi Hi-Fi sistemi, ampak članom foruma, ki iščejo nekaj spimerljivega (v tem primeru celo boljšega, predvsem pa cenejšega) v segmentu, kjer navidezno kraljuje Bose, posega Mirage Omnisat ali pa Anthony Gallo.
Je pa prav kvaliteta zvoka (ne samo oblike in izdelave) tista, ki me je prepričala (in prepričuje množice) v nakup Audio Orb sistemov.
Lep pozdrav.
Ma2am tudi jaz sem bil poleti v dilemi kaj kupit in sem gledal za majhnimi 5.1 sistemi, kateri so morali imet poleg dobrega zvoka tudi moderen dizajn. Na koncu sem se odločil za kefe 3005. Dvomim pa da kraljujejo bose v tem razredu. Po forumih sem bral da bose so precenjeni za tisto kar dajo ven. Za Mirage Omnisat sem prebral skoraj same dobre stvari vidim pa da tudi tvoji dosegajo same dobre ocene. Lahko nam zaupaš kateri model imaš, če si jih kupil v Slo pa kolko je bla cena če ni skrivnost.
Pozdravljen Boris,
izjava o "kraljevanju" BOSE sistemov je bil štos. Tudi jaz sem se z BOSE kmalu opekel in namesto dobrega sistema 5.1 plačel visoke marže posrednikov in veliko reklame, namesto dobrega HTIB sistema.
Moja nabava Orb sistema ni nikakršna skrivnost. Nabavil sem Mod1 Plus sistem (brez kablov) - cena 850€ s poštnino in carino, ki ga bom v kratkem (samoobdaritev za novoletno darilo ) nadgradil z dodatnima trema Orb zvočnikoma za prednji levi in desni kanal + zadnji surround (6.1). Na tak način bom sistem nadgradil na People's Choice + 1x back surround, ki je definitivno ena najboljših variant kar se cene/ kvalitete tiče.
Glede na njihov prodajni model je nakup mogoč samo direktno pri Audio Orb (proizvajalcu). To je nekakšen minus, ker zvočnikov ne moreš probat pred nakupom (če si s primorske ga lahko preizkusiš pri meni), je pa to istočasno prednost, ker ni dodatnih marž pri posredovanju.
Pozdrav.
izjava o "kraljevanju" BOSE sistemov je bil štos. Tudi jaz sem se z BOSE kmalu opekel in namesto dobrega sistema 5.1 plačel visoke marže posrednikov in veliko reklame, namesto dobrega HTIB sistema.
Moja nabava Orb sistema ni nikakršna skrivnost. Nabavil sem Mod1 Plus sistem (brez kablov) - cena 850€ s poštnino in carino, ki ga bom v kratkem (samoobdaritev za novoletno darilo ) nadgradil z dodatnima trema Orb zvočnikoma za prednji levi in desni kanal + zadnji surround (6.1). Na tak način bom sistem nadgradil na People's Choice + 1x back surround, ki je definitivno ena najboljših variant kar se cene/ kvalitete tiče.
Glede na njihov prodajni model je nakup mogoč samo direktno pri Audio Orb (proizvajalcu). To je nekakšen minus, ker zvočnikov ne moreš probat pred nakupom (če si s primorske ga lahko preizkusiš pri meni), je pa to istočasno prednost, ker ni dodatnih marž pri posredovanju.
Pozdrav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ma2am ()
glinik ::
Res dober mminimalističen dizajn. Te malčke bi z veseljem slišal
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
...res so lepi... še lepši pa so v živo. Jaz sem sicer izbraj najmanj opazno varianto (bele), ker sem želel, da so čimmanj opazni. Izvedenke v bakru ali s kovinskim finišem pa so prava dekoracija
Ena od mojih fotk z Orb zvožnikom:
Ena od mojih fotk z Orb zvožnikom:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
seba90 ::
Kupujem zvočnike B&W DM602 S3 pa me zanima kje v avstriji, italiji bi se jih dal dobit ceneje od 500€ za par@pc-giga
hvala
hvala
msxxx ::
@ma2am:
Vem, da si že kar nekaj napisal o Orb-ih. Tudi sam se zanimam za nakup - v bistvu je edina stvar, ki me moti (oz. čudna), da nikjer ne najdem niti ene slabe besede na zvočnike - mogoče se čudno sliši, ampak ponavadi najdeš vsaj kakšnega audiofila, ki pa mu čisto ne odgovarjajo določeni zvočniki - v tem primeru, pa kot da jih ni. Verjetno je to tudi zaradi tega, ker zvočnikov ni v prosti prodaji in jih ne moreš prej testirati. Res sem malo skeptičen, ker gre za satelite in si v bistvu ne morem predstavljati, da bi sateliti dali tako dobro kvaliteto zvoka kot jim jo vsi ocenjevalci pripisujejo. Na različnih straneh sem gledal ocene in res redki so tisti, ki mu dajo oceno 4/5 in ne 5/5. Mogoče je to povezano tudi z samo velikostjo zvočnikov, ki so majhni in od njih ne pričakuješ veliko, potem pa ko dajo dober zvok od sebe, si kar malo presenečen in navdušen, zato si misliš, da za tak majhen zvočnik, je ocena 5 nedvomno prava.
Bi lahko mogoče malo bolj natančno opisal dosedanje izkušnje - recimo glasba in gledanje filmov, pa mogoče še kateri ojačevalec uporabljaš (napisal si, da si boš postavil 6.1 sistem) ipd.
Hvala.
Vem, da si že kar nekaj napisal o Orb-ih. Tudi sam se zanimam za nakup - v bistvu je edina stvar, ki me moti (oz. čudna), da nikjer ne najdem niti ene slabe besede na zvočnike - mogoče se čudno sliši, ampak ponavadi najdeš vsaj kakšnega audiofila, ki pa mu čisto ne odgovarjajo določeni zvočniki - v tem primeru, pa kot da jih ni. Verjetno je to tudi zaradi tega, ker zvočnikov ni v prosti prodaji in jih ne moreš prej testirati. Res sem malo skeptičen, ker gre za satelite in si v bistvu ne morem predstavljati, da bi sateliti dali tako dobro kvaliteto zvoka kot jim jo vsi ocenjevalci pripisujejo. Na različnih straneh sem gledal ocene in res redki so tisti, ki mu dajo oceno 4/5 in ne 5/5. Mogoče je to povezano tudi z samo velikostjo zvočnikov, ki so majhni in od njih ne pričakuješ veliko, potem pa ko dajo dober zvok od sebe, si kar malo presenečen in navdušen, zato si misliš, da za tak majhen zvočnik, je ocena 5 nedvomno prava.
Bi lahko mogoče malo bolj natančno opisal dosedanje izkušnje - recimo glasba in gledanje filmov, pa mogoče še kateri ojačevalec uporabljaš (napisal si, da si boš postavil 6.1 sistem) ipd.
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: msxxx ()
To si res modro napisal, da jih ne morejo stestirat in da od njih noben nič ne pričakuje, zato take lepe ocene :) S tem se popolnoma strinjam.
Sicer je bilo lepo napisano, da to niso neki resni hi-fi zvočniki, zato tudi ne moreš bit tako kritičen do njih .
Lp
Sicer je bilo lepo napisano, da to niso neki resni hi-fi zvočniki, zato tudi ne moreš bit tako kritičen do njih .
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
msxxx:
Res je, da so Orb Audio zvočniki na vseh reviewih zelo dobro ocenjeni, vendar na koncu vsakega so navedene tudi njihove slabosti (s katerimi sladko sobivam). Boljšo sliko kvalitete lahko dobiš, če se sprehodiš tudi po kakšnemu večjemu AV forumu, kot je recimo www.avsforum.com. Tudi tukaj praktično ni pripomb nad kvaliteto, ceno in storitvijo, ki ti jo Orb Audio nudi (preizkušeno... za reply na mail dobiš v okviru njihovega delovnika v roku dveh minut).
Glede možnosti preizkušnje pred nakupom pa je stvar taka: z njihovim sistemom vračila blaga v roku 30 dni po nakupu nudijo veliko več kot večina proizvajalcev!!! Bi si s slabo robo kdo privoščil kaj takega?!? Jaz ne ;)
Vsekakor je zadovoljstvo večine kupcev odvisno od enega bistvenega dejavnika: pričakovanje. Moja in pričakovanja kupcev ter reviewerjev so bila očino krepko presežena.
Moj opis oz. izkušnja, ki sem jo objavil na tem forumu pa je bila namenjena takim kot sem jaz, ki nočemo dvometerskih prednjih zvočnikov v dnevni sobi in ali imamo s postavitvijo velikega 5.1 sistema velike težave. Med drugim sem bivši lastnik Jamo 5.1 sistema srednjega razreda in ga s prihodom Orb Audio sistema niti najmanj ne pogrešam.
Po večini uporabljam sistem za predvajanje filmov, precej poslušanja 5.1 glasbe in malo poslušanja stereo glasbe. Sistem napaja Sony-jev AV receiver 6.1 oznake STR-DB 1070 (če koga zanima je na prodaj - EPP).
Glinik:
Raje piši kaj uporabnega, ker od pihanja na dušo ostalim, ki napišejo kaj uporabnega in pametnega ni nihče zaslovel - in vedi, da to ni izziv, na katerega bi s pridom kaj pametnjačil, tako da upam, da s kakšnim odgovorom ne boš podkrepil moje teze
Če še koga kaj zanima v zvezi z Orb Audio sistemom naj kar vpraša, ker mu bom z veseljem pomagal s kakšnim uporabniškim (in ne reviewerskim) nasvetom.
Pozdrav vsem.
Res je, da so Orb Audio zvočniki na vseh reviewih zelo dobro ocenjeni, vendar na koncu vsakega so navedene tudi njihove slabosti (s katerimi sladko sobivam). Boljšo sliko kvalitete lahko dobiš, če se sprehodiš tudi po kakšnemu večjemu AV forumu, kot je recimo www.avsforum.com. Tudi tukaj praktično ni pripomb nad kvaliteto, ceno in storitvijo, ki ti jo Orb Audio nudi (preizkušeno... za reply na mail dobiš v okviru njihovega delovnika v roku dveh minut).
Glede možnosti preizkušnje pred nakupom pa je stvar taka: z njihovim sistemom vračila blaga v roku 30 dni po nakupu nudijo veliko več kot večina proizvajalcev!!! Bi si s slabo robo kdo privoščil kaj takega?!? Jaz ne ;)
Vsekakor je zadovoljstvo večine kupcev odvisno od enega bistvenega dejavnika: pričakovanje. Moja in pričakovanja kupcev ter reviewerjev so bila očino krepko presežena.
Moj opis oz. izkušnja, ki sem jo objavil na tem forumu pa je bila namenjena takim kot sem jaz, ki nočemo dvometerskih prednjih zvočnikov v dnevni sobi in ali imamo s postavitvijo velikega 5.1 sistema velike težave. Med drugim sem bivši lastnik Jamo 5.1 sistema srednjega razreda in ga s prihodom Orb Audio sistema niti najmanj ne pogrešam.
Po večini uporabljam sistem za predvajanje filmov, precej poslušanja 5.1 glasbe in malo poslušanja stereo glasbe. Sistem napaja Sony-jev AV receiver 6.1 oznake STR-DB 1070 (če koga zanima je na prodaj - EPP).
Glinik:
Raje piši kaj uporabnega, ker od pihanja na dušo ostalim, ki napišejo kaj uporabnega in pametnega ni nihče zaslovel - in vedi, da to ni izziv, na katerega bi s pridom kaj pametnjačil, tako da upam, da s kakšnim odgovorom ne boš podkrepil moje teze
Če še koga kaj zanima v zvezi z Orb Audio sistemom naj kar vpraša, ker mu bom z veseljem pomagal s kakšnim uporabniškim (in ne reviewerskim) nasvetom.
Pozdrav vsem.
Se bom drugič bolj potrudil in napisal kakšno novost Ampak se bojim, da bom deležen kritike, ker širim krivo vero - ne bi bilo to prvič.
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
AgainstMe ::
Mene pa zanima kateri zvočniki so boljši, oziroma nakup katerih se mi bolj splača, saj sam nisem ravno nek avdiofil in nimam kaj dosti pojma o teh rečeh. Iščem namreč zvočnike, ki jih bom uporabljal predvsem za glasbo v sobi (4x5m, brez pohištva - nekakšna klubska soba), morajo pa biti nujno v lesni izvedbi, po možnosti v imitaciji češnje, zato se trenutno odločam med tema dvema:
SYSTEM FIDELITY SF-2010 (PAR)
ter mislim da že vsem dobro znani
GENIUS SW-HF5.1 5000
ki jih imam tudi sam, in sem z njimi izredno zadovoljen.
Zavedam se da je verjetno že popolna razlika med sistemskimi ter "navadnimi" računalniškimi zvočniki. A za Sistem Fidelty je nujen ojačevalec in če, kateri bi bil najprimernejši (ter po možnosti tudi najcenejši ), ali je mogoče dovolj da kupim kakšno boljšo zvočno kartico? Za zvočnike pa ne bi rad zapravljal preveč denarja, pa tudi nadgrajevati jih ne mislim.
Torej, se mi splača sploh nakup sistemskih zvočnikov, in kakšna je razlika med zvokom ki je opazna tudi laikom, seveda poleg moči.
SYSTEM FIDELITY SF-2010 (PAR)
ter mislim da že vsem dobro znani
GENIUS SW-HF5.1 5000
ki jih imam tudi sam, in sem z njimi izredno zadovoljen.
Zavedam se da je verjetno že popolna razlika med sistemskimi ter "navadnimi" računalniškimi zvočniki. A za Sistem Fidelty je nujen ojačevalec in če, kateri bi bil najprimernejši (ter po možnosti tudi najcenejši ), ali je mogoče dovolj da kupim kakšno boljšo zvočno kartico? Za zvočnike pa ne bi rad zapravljal preveč denarja, pa tudi nadgrajevati jih ne mislim.
Torej, se mi splača sploh nakup sistemskih zvočnikov, in kakšna je razlika med zvokom ki je opazna tudi laikom, seveda poleg moči.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgainstMe ()
AgainstMe ::
Oziroma seveda se odločam za nakup sistemskih zvočnikov. Nekaj najcenejšega, za začetek. Vendar ne vem kateri ojačevalec bi bil najbolj primeren...
delfinus ::
Definitivno vse rabljeno... poglej bolho in poste nazaj v tej temi, smo ze marsikaj svetovali. Za ojacevalce glej Marantz, NAD, Rotel. Ker drugace ce bos kupoval novo po takih cenah bo to dalec stran od kakrsnega koli HIFIja. lp, Davor.
HI
Za System Fidelity je nujen ojacevalec ja. Racunalniski zvocniki ga imajo ze vgrajenega.
Za System Fidelity je nujen ojacevalec ja. Racunalniski zvocniki ga imajo ze vgrajenega.
Music is the key
Živjo,
če te zanima pravkar (tudi na bolhi) prodajam A/V receiver Sony STR-DB 1070 za 225€. Nabavna cena je bila 200.000 SIT. Gre za dober, odlično ohranjen in relativno poceni ojačevalec. Če te zanima pošlji PM.
Pozdrav.
če te zanima pravkar (tudi na bolhi) prodajam A/V receiver Sony STR-DB 1070 za 225€. Nabavna cena je bila 200.000 SIT. Gre za dober, odlično ohranjen in relativno poceni ojačevalec. Če te zanima pošlji PM.
Pozdrav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ma2am ()
Optimus ::
Zdravo,
kupujem receiver in zvočnike, ki jih bom uporabljal predvsem za gledanje filmov. Ogledan imam receiver Onkyo TX-SR505 in komplet Jamo zvočnikov A 102 HCS 5.
receiver link
http://www.mimovrste.com/artikel/120002...
zvočniki link
http://veleblagovnica.com/product_info....
Nisem prav zahteven glede kvalitete in še zdaleč nisem audiofil. Moč in velikost zvočnikov mi ustrezata. Kaj menite vi in ali takšne komponente grejo skupaj?
p.s. se opravičujem, ker ne znam narediti linkov do zgornjih strani.
kupujem receiver in zvočnike, ki jih bom uporabljal predvsem za gledanje filmov. Ogledan imam receiver Onkyo TX-SR505 in komplet Jamo zvočnikov A 102 HCS 5.
receiver link
http://www.mimovrste.com/artikel/120002...
zvočniki link
http://veleblagovnica.com/product_info....
Nisem prav zahteven glede kvalitete in še zdaleč nisem audiofil. Moč in velikost zvočnikov mi ustrezata. Kaj menite vi in ali takšne komponente grejo skupaj?
p.s. se opravičujem, ker ne znam narediti linkov do zgornjih strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Optimus ()
aiko ::
Kaj pa pravite na Canton zvočnike?
Jaz sem bil nad njimi dovolj presenečen, da sem jih kupil (model na linku).
Tudi cena ni bila previsoka.
Jaz sem bil nad njimi dovolj presenečen, da sem jih kupil (model na linku).
Tudi cena ni bila previsoka.
Canton ponuja veliko serij zvocnikov, npr. LE verzija kot vstopni razred v HIFI. Kakovost izdelave in izbor materialov je super, fabrika je locirana v Nemciji. Sam sem si s Cantonom pocasi sestavil cel audio home cinema sistem. Vecino zadev sem kupil kar direktno v Nemciji od zastopnika za Canton, se je dalo tudi pogajat za ceno in je bila znatno nizja kot pa v SLO.
Najprej sem kupil sprednji par zvocnikov iz njihove najvisje serije - Vento in sicer Canton Vento 807DC, nato cez nekaj mesecev center Canton CD 360 F in na koncu se 2x satalita Canton CD 310 F in Sub Canton ASD 110 SC.
Pri CD seriji gre za nekoliko manjse flat zvocnike. Vzel sem jih zaradi prostora pred TV in za kavcem. V satelitih in centru pa so prisotni referencni visokotonci, ki so uporabljeni tudi v Vento modelih in zadeva je tako zelo dobra. Seveda ni pa najcenejsa. Zadeva je uravnotezena in je enkratno za glasbo in filme. Za poslusanje glasbe uporabljam zgolj samo prednji par, tudi brez suba. Se pa da dobiti tudi kaj ugodnega in iz njihovega programa npr. prav ta LE serija za nekoliko manj zahtevne poslusalce.
lp, D.
Najprej sem kupil sprednji par zvocnikov iz njihove najvisje serije - Vento in sicer Canton Vento 807DC, nato cez nekaj mesecev center Canton CD 360 F in na koncu se 2x satalita Canton CD 310 F in Sub Canton ASD 110 SC.
Pri CD seriji gre za nekoliko manjse flat zvocnike. Vzel sem jih zaradi prostora pred TV in za kavcem. V satelitih in centru pa so prisotni referencni visokotonci, ki so uporabljeni tudi v Vento modelih in zadeva je tako zelo dobra. Seveda ni pa najcenejsa. Zadeva je uravnotezena in je enkratno za glasbo in filme. Za poslusanje glasbe uporabljam zgolj samo prednji par, tudi brez suba. Se pa da dobiti tudi kaj ugodnega in iz njihovega programa npr. prav ta LE serija za nekoliko manj zahtevne poslusalce.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Teli Canton zvočniki se verjetno zelo kvalitetni, ampak jaz si lahko privoščim samo kakšen komplet kot je npr. Movie 120 MX ali Movie 80 CX. Pa tudi prostora za postavitev zvočnikov imam malo, čeprav sam prostor meri cca 20 m2. Iščem torej bolj majhne zvočnike, kot so v zgoraj naštetih kompletih ali pa Jamo A 102 HCS 5, ki sem ga omenil že par postov nazaj.
Vsi spadajo v cenovni razred 300-400€ (spletna cena). Ker nisem poznavalec in mi ne pomeni toliko, da bi imel kakšne velike in drage zvočnike, mi našteto ustreza. Verjamem, da bo marsikdo rekel, da so zvočniki za takšno ceno bolj žalost, ampak jaz jih za bistveno več denarja ne kupim.
Sedaj me pa zanima še ali bi naštetim 5.1 sistemom ustrezal receiver Onkyo TX-SR505?
Vsi spadajo v cenovni razred 300-400€ (spletna cena). Ker nisem poznavalec in mi ne pomeni toliko, da bi imel kakšne velike in drage zvočnike, mi našteto ustreza. Verjamem, da bo marsikdo rekel, da so zvočniki za takšno ceno bolj žalost, ampak jaz jih za bistveno več denarja ne kupim.
Sedaj me pa zanima še ali bi naštetim 5.1 sistemom ustrezal receiver Onkyo TX-SR505?
Zgodovina sprememb…
Delalo bo, čeprav je ta Onkyo premočen zanje (če ima res 130 W RMS po kanalu).
Jaz imam Cantone (3 poste višje) priključene na H/K AVR235, kateri ima 50W RMS po kanalu in do max gre brez popačenj.
Jaz imam Cantone (3 poste višje) priključene na H/K AVR235, kateri ima 50W RMS po kanalu in do max gre brez popačenj.
Tudi sam sem mnenja da receiverju Onkyo TX-SR505 pristojijo malenkostno boljsi zvocniki kot so kompletki iz Canton druzine Movie ali pa Jamo. Vsekakor bi gledal Canton iz serije GLE ali pa se boljse Ergo. Glej manjse dvosistemske zvocnike, ce ti pridejo. Glej tudi rabljene zvocnike npr. System Audio. Poleg tega dober 5.1 sistem, ki sem ga slisal igrat je se Mordaunt Short Genie in pa Sony SA-VE 835ED Pascal. Te sem imel do lani tudi sam. Ce se ti ne mudi, da imas 5.1 sistem na mah, to stori pocasi in bo zadeva bo v koncni fazi veliko, veliko boljsa kot pa, da bi kupil nekaj na mah. lp, D.
Zgodovina sprememb…
Canton GLE so žal preveliki, CD so pa srebrni, iščem namreč vse v črni barvi. Edino CD 220 se dobijo tudi v črni barvi. Našel sem še serijo Canton Plus, od katerih mi ustrezajo Plus X.2 za spredaj in Plus XS.2 za zadaj. Mislim da so približno takšni zvočniki v Movie kompletih, tako da spet nisem izbral nič boljšega. Enostavno nimam prostora za večje zvočnike.
Receiver Onkyo TX-SR505 je torej predober, rabim "slabši" receiver za takšne zvočnike. Cenejšega Onkyo ne najdem, zato moram iskati drugo znamko. Kaj predlagate do 400€? Morda Yamaha?
Receiver Onkyo TX-SR505 je torej predober, rabim "slabši" receiver za takšne zvočnike. Cenejšega Onkyo ne najdem, zato moram iskati drugo znamko. Kaj predlagate do 400€? Morda Yamaha?
Z vsem spoštovanjem, zdaj se eno pošteno kislo izjavljali.
Reciver je premočan za tvoje zvočnike ...
To je v izredno redkih primerih. Nekdo je napisal da, zadevo stestira tako, da ojacevalec našpana do konca in posluša popačenja, jaooooo. Kaj ste v osnovni šoli? Tako se res ne testira zadev ... Ojačevalec je steber verige in ta naj bi bil "najkakovostnejši"! Kaj vam pomagajo kakovostni zvočniki, če imate gor priklopljen nek podhranjen ojačevalec. Če obrnemo stvar, je kombinacija slabih zvočnikov in dobrega ojačevalca zadovoljivo poslušljiva.
Kar se tiče teh 130W na 7 kanalov ... a res mislite da je teh 7 x 130W enako stabilnih in močnih, kot recimo 2 x 100 ali 2 x 80 W????? Ni govora!
Kako se moč ojačevalca meri je povsem subjektivna stvar podjetja, zato ne padajte na take poceni komercialne finte. Na trgu je X ojacevalcev za nekajkrat večji denar in z manj W. A mislite da igrajo tile manj stabilno in močno, pa čeprav piše 2 x 50W ? Nikakor ...
Lp
Reciver je premočan za tvoje zvočnike ...
To je v izredno redkih primerih. Nekdo je napisal da, zadevo stestira tako, da ojacevalec našpana do konca in posluša popačenja, jaooooo. Kaj ste v osnovni šoli? Tako se res ne testira zadev ... Ojačevalec je steber verige in ta naj bi bil "najkakovostnejši"! Kaj vam pomagajo kakovostni zvočniki, če imate gor priklopljen nek podhranjen ojačevalec. Če obrnemo stvar, je kombinacija slabih zvočnikov in dobrega ojačevalca zadovoljivo poslušljiva.
Kar se tiče teh 130W na 7 kanalov ... a res mislite da je teh 7 x 130W enako stabilnih in močnih, kot recimo 2 x 100 ali 2 x 80 W????? Ni govora!
Kako se moč ojačevalca meri je povsem subjektivna stvar podjetja, zato ne padajte na take poceni komercialne finte. Na trgu je X ojacevalcev za nekajkrat večji denar in z manj W. A mislite da igrajo tile manj stabilno in močno, pa čeprav piše 2 x 50W ? Nikakor ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
A mogoče kdo ve kje prodajajo Jamo zvočnike, vendar ne preko interneta? Google ne najde kaj dosti, samo veleblagovnica.com.
Glinik vse res, ampak iz drugega zornega kota ima aioko prav, saj je dejstvo, da bo ojacevalec imel se veliko lufta in bi komot poganjal tudi kaj vecjega in kaj resnejsega in ne samo te male satelitke, ki so entry pri Cantonu. Za te satelitke, ce bodo ostali dlje casa v rabi, bi sam priporocal Marantz osnovna serija 5.1 ojacevalca, mislim da oznaka 3xxx, ki ima dosti nizjo ceno. Vsekakor pa se prej kaj second hand. Dosti se prodaja veliko pod ceno in je staro 2-3 leta. Tako ojacevalci kot tudi 5.1 zvocni sistemi.
lp, D.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
kar se tice Yamahce, je solidna za filme, ampak pri stereo glasbi pa zaostaja v primerjavi z Marantz in Onkyo. lp, D.
Kako se moč ojačevalca meri je povsem subjektivna stvar podjetja, zato ne padajte na take poceni komercialne finte.
Kjer je moč podana v RMS, se točno ve, kako mora biti merjeno.
Sicer pa kakorkoli.... Onkyo, Marantz, Harman/Kardon in podobni so bistveno boljši receiverji od Yamahe in zato se raje drži te klase (po specifikacijah in realno kaj dajo iz sebe). Po resnici povedano, se mi 390€ niti ne zdi dosti za receiver.
npr. probali smo Yamaha 75w/ch vs. H/K 50w/ch, na istih zvočnikih z istim cd-jem in ti povem, da je Yamaha bila glasnejša, a le prvih 10-15 min. Pol ji je zmanjkalo moči. (tu se je vidla kvaliteta in dejanska moč napajalnega dela). Kvaliteta zvoka pa je itak bila v prid Harmanu.
Sicer pa kakorkoli.... Onkyo, Marantz, Harman/Kardon in podobni so bistveno boljši receiverji od Yamahe in zato se raje drži te klase (po specifikacijah in realno kaj dajo iz sebe). Po resnici povedano, se mi 390€ niti ne zdi dosti za receiver.
npr. probali smo Yamaha 75w/ch vs. H/K 50w/ch, na istih zvočnikih z istim cd-jem in ti povem, da je Yamaha bila glasnejša, a le prvih 10-15 min. Pol ji je zmanjkalo moči. (tu se je vidla kvaliteta in dejanska moč napajalnega dela). Kvaliteta zvoka pa je itak bila v prid Harmanu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aiko ()
Optimus, kar se tice X serije Canton so namenjeni za posebne priloznosti. To je za zunaj, za ozvocenje kaksnih lokalov in pa drugih posebnih prostorov. So tudi v plasticnem ohisju in me malo skrbi, da bi blo bolj tako, tako. Bi blo treba slisat kako to spila prej. Sicer pa imas se serijo CD 200 in CD 100, ki se mi zdi, da so bolj primerni in so tudi v crni. Glej pa v nemciji. Svetujem Hi-FI Fabrik, ce ze novi. So zelo profesionalni. lp, D.
Aha, nisem vedel, da so X oz. Plus za zunaj in podobno. Nisem tudi omenil, da živim v bloku, kjer si ne morem privoščiti razbijanja kakšnih močnejših zvočnikov. Prav zato in zaradi malo prostora iščem bolj satelite, ki sem naštel zgoraj, torej Canton ali Jamo.
Ravnokar sem pogledal receiver Marantz SR3001 in ugotavljam, da imam smolo, ker mi gre preveč na tesno v polico . Prostora imam 17cm v višino, Marantz ima 16,3cm, Onkyo TX-SR505 pa 15cm v višino, sedaj pa ne vem koliko je minimalna razdalja, da se ne bi kaj pregrevalo.
Ravnokar sem pogledal receiver Marantz SR3001 in ugotavljam, da imam smolo, ker mi gre preveč na tesno v polico . Prostora imam 17cm v višino, Marantz ima 16,3cm, Onkyo TX-SR505 pa 15cm v višino, sedaj pa ne vem koliko je minimalna razdalja, da se ne bi kaj pregrevalo.
Zgodovina sprememb…
Se ne strinjam s tabo, nikakor! Recimo NAD S300, je ze resna zadeva, ima "samo" 2x100W in ponosnih 30kg. Boš sedaj trdil, da ima ta Onkyo večjo moč, kot tak NAD? Še vsaj 100 takšnih primerov ti lahko podam. Da ne omenjam grešno dragega in (dobrega) Gryphona ... Poglej si malo moči njihovih (70 kilogramskih ali več ) končnih stopenj. Redkokatera ima nad 100W. OK, te zadeve delujejo v čisti A klasi, ampak to je bil samo primer, s katerim želim povdarit, da je še ogromnih drugih faktorjev, kot pa RMS moč.
Lp
Se ne strinjam s tabo, nikakor! Recimo NAD S300, je ze resna zadeva, ima "samo" 2x100W in ponosnih 30kg. Boš sedaj trdil, da ima ta Onkyo večjo moč, kot tak NAD? Še vsaj 100 takšnih primerov ti lahko podam. Da ne omenjam grešno dragega in (dobrega) Gryphona ... Poglej si malo moči njihovih (70 kilogramskih ali več ) končnih stopenj. Redkokatera ima nad 100W. OK, te zadeve delujejo v čisti A klasi, ampak to je bil samo primer, s katerim želim povdarit, da je še ogromnih drugih faktorjev, kot pa RMS moč.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Pyr0Beast ::
Že ferš z 20W ima več kot dobolj moči za zelo zadovoljivo poslušanje glasbe. 2x50W je za sobo (ok, zame) recimo dovolj da se stvar fajn trese, od 100W dalje je pa samo še za kakšne nizkotonce futrat. Seveda pa je razlika, ali imaš neke 3rd class zvočnike z izjemno slabim izkoristkom ali dejansko kvalitetne, ki imajo boljši izkoristek. Velja pa načeloma, da je kvaliteta ravno obratno sorazmerna z močjo in sorazmerna s ceno.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Kot prvo tisti Onkyo tut prblizno ne bo premocen. To je zacetni model. Tistih 130W pozabte. Ponavadi imajo firme na zacetnih modelih napajalnih normalno dimenzioniran za optimalno obremenitev, visji model recimo ima samo boljse napajanje, kjer ob vecji obremenitvi ne poklekne. Da pa so moci merjene enako je pa bullshit, pri nekaterih namrec clovek sploh nima obcutka da je bilo kaj sploh merjenega, ampak da je bila vrednost napisana na katalog kar malo na oko. Ker ce primerjamo kaksno drazjo firmo in cenejso z enako deklarirano mocjo, je ponavadi tako da drazja veliko lazje poganja zadeve, pa ceprav z "enako" mocjo.
Torej Onkyo bi bil po mojem mnenju cisto ok. Sicer imajo Onkyo receiverji to lastnost da je treba volume odvit na polovice da je jakost priblizno normalna, ce pa obremenimo vse kanale(pac surround) boste takoj opazili razliko kar se jakosti tice.
Recimo bi priklopil 50W NAD integrirec in 200W Technics integrirec novejsega tipa(pac ne tastare tezke Technicse) pa bi NAD lazje kontroliral zvocnik pri vecjih glasnostih.
Recimo ce imate presvoh ojacevalnik in nabijate, bo sel samo pa pa visokotonec, zato je moc dobrodosla(seveda v rokah normalnega cloveka, ki ceni stvari, ki jih ima in ne grobijana). Tako da mislim da je 505 od Onkyo cisto primeren, meni je kar se zvoka tice bolj vsec od Yamahe. Onkyo in Jamo uredu sedeta skupaj, nekateri kompleti se celo prodajajo skupaj v skatli.
Kar se tice System Fidelity SF 5050 so to cist ok zvocniki, samo v tem rangu je pa toliko izbire da bi vseeno se malo pogledal kaj bi bilo navoljo.Recimo Monitor Audio, System Audio, Audio Epilog, Dynaudio, Aurum Cantus.......ma vglavnem robe je dost za ta denar.
Kar se tice zvocnikov za rang recimo Onkyo 505 receiver, mislim da ni skoda porabit malo vec denarja za 5 zvocnikov, pa recimo enkrat kasneje dokupit subwoofer(brez suba je kino bolj tako tako). Pa tudi a la cheap kompletkov vseeno ce ne kupujete, je potem bolje vzeti stereo integrirec a la NAD, Rotel, Arcam.....in dva primerna zvocnika za vaso sobo. Da ne pozabimo se omeniti kaksen CD/DVD player ali squeezebox in primerne kable. Vglavnem pod 1000eur za 5 zvocnikov in aktivni subwoofer in receiver se ne splaca dajat, ker je ze to minimum, drugace je vseeno ce nabavite stolp za 200eur in gotovo.
Za postavit dober sistem je potrebno kar nekaj znanja, izkusenj in testiranja, nastavljanja. Predvsem pri kinu, kjer je zelo pomembna kaksna je soba, kako so postavljeni zvocniki, kako je vse skupaj povezano in s cim in seveda, nastavitve v receiverju, postavljanje subwooferja, stelanje faze, glasnosti.......
Pri slabsih sistemih je pa postavitev se kako pomembna, ker drugace od surrounda ni nic, samo praskanje okoli glave, slisis vsak zvocnik posebej, recimo ob malo vecji glasnosti zavibrira ohisje zvocnikov, vglavnem surrounda ni ampak crappy sound oz. wannabe surround. Za dobavo kaksne robe se lahko obrnete name, ce imam obcasno kaj navoljo. En par System Audio je ze prodan.
Kar se tice Jamo, je uvoznik A-Z in tam ga lahko tudi "otipas"
Glede kablov pa naj se omenim, da nekatere kable dobite po znizani ceni v Technotopu(nekateri celo 70%), seveda ce omenite moje ime(Matej oz. trancedeejay), mogoce celo dobite se kaj popusta.
Have a nice Day
Matt
Torej Onkyo bi bil po mojem mnenju cisto ok. Sicer imajo Onkyo receiverji to lastnost da je treba volume odvit na polovice da je jakost priblizno normalna, ce pa obremenimo vse kanale(pac surround) boste takoj opazili razliko kar se jakosti tice.
Recimo bi priklopil 50W NAD integrirec in 200W Technics integrirec novejsega tipa(pac ne tastare tezke Technicse) pa bi NAD lazje kontroliral zvocnik pri vecjih glasnostih.
Recimo ce imate presvoh ojacevalnik in nabijate, bo sel samo pa pa visokotonec, zato je moc dobrodosla(seveda v rokah normalnega cloveka, ki ceni stvari, ki jih ima in ne grobijana). Tako da mislim da je 505 od Onkyo cisto primeren, meni je kar se zvoka tice bolj vsec od Yamahe. Onkyo in Jamo uredu sedeta skupaj, nekateri kompleti se celo prodajajo skupaj v skatli.
Kar se tice System Fidelity SF 5050 so to cist ok zvocniki, samo v tem rangu je pa toliko izbire da bi vseeno se malo pogledal kaj bi bilo navoljo.Recimo Monitor Audio, System Audio, Audio Epilog, Dynaudio, Aurum Cantus.......ma vglavnem robe je dost za ta denar.
Kar se tice zvocnikov za rang recimo Onkyo 505 receiver, mislim da ni skoda porabit malo vec denarja za 5 zvocnikov, pa recimo enkrat kasneje dokupit subwoofer(brez suba je kino bolj tako tako). Pa tudi a la cheap kompletkov vseeno ce ne kupujete, je potem bolje vzeti stereo integrirec a la NAD, Rotel, Arcam.....in dva primerna zvocnika za vaso sobo. Da ne pozabimo se omeniti kaksen CD/DVD player ali squeezebox in primerne kable. Vglavnem pod 1000eur za 5 zvocnikov in aktivni subwoofer in receiver se ne splaca dajat, ker je ze to minimum, drugace je vseeno ce nabavite stolp za 200eur in gotovo.
Za postavit dober sistem je potrebno kar nekaj znanja, izkusenj in testiranja, nastavljanja. Predvsem pri kinu, kjer je zelo pomembna kaksna je soba, kako so postavljeni zvocniki, kako je vse skupaj povezano in s cim in seveda, nastavitve v receiverju, postavljanje subwooferja, stelanje faze, glasnosti.......
Pri slabsih sistemih je pa postavitev se kako pomembna, ker drugace od surrounda ni nic, samo praskanje okoli glave, slisis vsak zvocnik posebej, recimo ob malo vecji glasnosti zavibrira ohisje zvocnikov, vglavnem surrounda ni ampak crappy sound oz. wannabe surround. Za dobavo kaksne robe se lahko obrnete name, ce imam obcasno kaj navoljo. En par System Audio je ze prodan.
Kar se tice Jamo, je uvoznik A-Z in tam ga lahko tudi "otipas"
Glede kablov pa naj se omenim, da nekatere kable dobite po znizani ceni v Technotopu(nekateri celo 70%), seveda ce omenite moje ime(Matej oz. trancedeejay), mogoce celo dobite se kaj popusta.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Jamo zvočnike sem res našel v A-Ž trgovini. Se še odločam...
Kje pa bi se dalo dobiti Onkyo receiver? Sem bil danes v A-Ž in Big Bang, pa nimajo.
Kje pa bi se dalo dobiti Onkyo receiver? Sem bil danes v A-Ž in Big Bang, pa nimajo.
Trancedeejay ti si se pa kar raspisal. Optimus za onkyo reciver poglej tukaj
http://www.mimovrste.com/katalog/492/mi...
Pa tudi corrado jih je imel pa v Kp in Lj imaš mediamarket.
http://www.mimovrste.com/katalog/492/mi...
Pa tudi corrado jih je imel pa v Kp in Lj imaš mediamarket.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boris22 ()
Onkyo lahko dobis preko mene uradno ali pa preko svercerja na bolhi. Samo povedat mors kater model in pa finis.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Receiver bi raje kupil v trgovini in ne preko interneta. Glede na to da prvič kupujem takšno opremo, sem malce bolj previden in bi zadevo rad pred nakupom malo potipal.
Aja, Trancedeejay, kaj pomeni "uradno" ? A prodajaš preko podjetja? Vidim tudi da ima Mediamarket poslovalnico v Ljubljani, na spletni strani sicer nimajo Onkyo, jih bom pa vseeno vprašal.
Kdo je pa sploh uvoznik za Onkyo oziroma kje je pooblaščeni servis, če se slučajno kaj pokvari?
Aja, Trancedeejay, kaj pomeni "uradno" ? A prodajaš preko podjetja? Vidim tudi da ima Mediamarket poslovalnico v Ljubljani, na spletni strani sicer nimajo Onkyo, jih bom pa vseeno vprašal.
Kdo je pa sploh uvoznik za Onkyo oziroma kje je pooblaščeni servis, če se slučajno kaj pokvari?
Zgodovina sprememb…
Ma to bi vsi hoteli da bi obstajala kakšna trgovina, ki ima vse od hifi do home theater komponent in bi lepo pršel tam in rekel prodajalcu naj ti preklaplja komponente po tvoji želji in na koncu bi dobil občutek kaj sploh hočeš in se pravilno odločil za nakup. Žal to ni tako in v veliki večini lahko samo prebiraš teste po forumih. Glede mimovrste je tako ko kupiš zadevo dobiš poleg računa če en listek v primeru reklamacije oz če se izdelek pokvari. Nato jih po mailu kontaktiraš in jim poveš problem, oni pošjlejo poštarja da zadevo prevzame in potem vse urejajo oni. Jaz sem pravkar poslal en disk wd 500 gb. Na listek napišeš kaj hoteš ali zamenjavo artikla z drugim ali naj ti znesek nakažejo na tvoj trr. Preberi si pogoje na njihovi strani. Svetujem pa ti da si pejdi pogledat na kakšen sejem hifija in hometheater sitemov. Eden je bil jeseni v Ljubljani pa boš dobil vtis kako to izgleda.Jaz niti nisem na začetku vedel ali hočem Ht ali hifi sistem. Potem sem se odločil glede na to da gledam v glavnem dvd koncerte za Ht. Malo sem se bal kako bo na koncu zvenelo, ker zadev nisem imel priliko poslušat in edino kar sem lahko je verjel prodajalcu v mojem primeru Inteku. Za tisti denar mi je priporočal dvd player CA89,reciver Cambridge audio 640r pa Kefe 3005 in Kimber kable. Z glasbenimi dvdji sem zadovoljen edino pri akcijskij filmih je sub malo švoh čeprav sem na reciverju in dvd playerju nastavil bas na max pa satelite sem dal na small in odaljenost suba sem dal na 3m. Kot je rekel Trancedeejay potrebno je dosti znanja da pravilno postaviš zvočnike, nastaviš reciver, da o izbiri komponent ne govorimo. Vse bi bilo lažje če bi kakšen kolega imel več znanja in ti pokazal pri njemu doma ampak žal nimam te sreče. Tako edin lahko upaš da ti bo kakšen forumaš povabil k njemu domov in ti malo razložil. Po drugi strani pa vsak ima svoj okus in ni nujno da če bo kolegu všeč bo tudi tebi.
HI
Uradno pomeni da recimo jest kupim od uvoznika, ker dobim dolocen popust in pol ti za malenkost nizjo ceno od MPC dam receiver, pac tko da par eur jest pobasem, garancija je od uvoznika - pac standardno eno leto od nakupa, lahko pa kupis od svercarja k je kr nekej cenejs, pa Onkyo ni ravno pokvarljiva roba oz. ima zelo nizek procent okvar. Od zraka se itak ne da zivet. Tko da ce kdo rabi tut kaksno postavljanje sistema in nastavljanje - here I am. Je pa tko, enkrat postiman orenk pa da je clovk zadovoljen.
Have a nice Day
Matt
Uradno pomeni da recimo jest kupim od uvoznika, ker dobim dolocen popust in pol ti za malenkost nizjo ceno od MPC dam receiver, pac tko da par eur jest pobasem, garancija je od uvoznika - pac standardno eno leto od nakupa, lahko pa kupis od svercarja k je kr nekej cenejs, pa Onkyo ni ravno pokvarljiva roba oz. ima zelo nizek procent okvar. Od zraka se itak ne da zivet. Tko da ce kdo rabi tut kaksno postavljanje sistema in nastavljanje - here I am. Je pa tko, enkrat postiman orenk pa da je clovk zadovoljen.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
bremzzi ::
Živ.
Je kdo slišal zvočnike Dali Concept 2 in Dali Ikon 2. Zanima me, če Ikon po vaše opravičijo 2x višjo ceno?
Imajo kaj lepši zvok, so mogoče samo bolje grajeni?
Je kdo slišal zvočnike Dali Concept 2 in Dali Ikon 2. Zanima me, če Ikon po vaše opravičijo 2x višjo ceno?
Imajo kaj lepši zvok, so mogoče samo bolje grajeni?
Rozy ::
Glinik
Nikoli in nikdar ni boljše imeti boljšega ojačevalca in slabših zvočnikov...Če imaš ojačevalec za 200€ in zvočnike za 500€ se bo dosti bolje slišalo kot pa obrnjeno. Saj končni zvok prihaja iz zvočnikov, ki so zadnji v verigi in zato NAJPOMEMBNEJŠI!!!
Trancedeejay
"System Fidelity so obcutno boljsi zvocniki kot Koda" ...Nikoli...seveda če je to mišljena Kef Koda...ki so že zgornji srednji razred...ti system fidelity ali kaj že so...je pa malo denarja malo muzike...moramo vedeti pa da prav za muzike gre!!!...in da to ni enako Musical Fidelity...
Optimus
Če kopuješ Onkyo TX-SR505 za 330€ in želiš da boš toliko denarja tudi opravičil in ga boš izkoristil si MORAŠ nabaviti zvočnike za najmanj 600€...drugače je škoda denarja....kupi si ojačevalec za 200€ in zvočnike za cca 400€...čeprav ta onkyo je odličen nakup....samo kot pravim zvočniki, zvočniki in še enkrat zvočniki...
Zlato pravilo - zvočniki morajo stati toliko kolikor stane receiver x2
Ne raumem zakaj vsi varčujete na zvočnikih...to je najpomembnejši del sistema...Za vzor si vzemite delfincka
Delfincek
Odlicen sistem si si nabavil...
aiko
"Onkyo, Marantz, Harman/Kardon in podobni so bistveno boljši receiverji od Yamahe"....bi se le delno strinjal s tabo....v enakem cenovnem rangu so na testih Yamahe po navadi med prvimi 3...kjer so še Sony, ter še kdo bi se našel...dočim sta Marantz in HK en razred višje...in se jih tako enostavno ne da primerjati...
Preveč si belite glavo z močjo ojačevalca in zvočnikov...ojačevalec mora biti dovolj močan, da požene zvočnike ostalo ni več tako pomembno...peglati do konca?...tega tako ali tako nihče ne počne doma...kerje takrat tako preglasno...
pprimus
Dali zvočniki so odlični...Slišal sem sicer samo dali ikon 5 - sanjski...sem se takoj zaljubil...a priključeni so bili na MUSICAL FIDELITY A-5 kar je tudi dali piko na i..
Sedaj novi model in zelo hvaljen so zvočniki Kef iQ...in to ne brezveze...
Aja...pa brez zamere vsem...:)
Nikoli in nikdar ni boljše imeti boljšega ojačevalca in slabših zvočnikov...Če imaš ojačevalec za 200€ in zvočnike za 500€ se bo dosti bolje slišalo kot pa obrnjeno. Saj končni zvok prihaja iz zvočnikov, ki so zadnji v verigi in zato NAJPOMEMBNEJŠI!!!
Trancedeejay
"System Fidelity so obcutno boljsi zvocniki kot Koda" ...Nikoli...seveda če je to mišljena Kef Koda...ki so že zgornji srednji razred...ti system fidelity ali kaj že so...je pa malo denarja malo muzike...moramo vedeti pa da prav za muzike gre!!!...in da to ni enako Musical Fidelity...
Optimus
Če kopuješ Onkyo TX-SR505 za 330€ in želiš da boš toliko denarja tudi opravičil in ga boš izkoristil si MORAŠ nabaviti zvočnike za najmanj 600€...drugače je škoda denarja....kupi si ojačevalec za 200€ in zvočnike za cca 400€...čeprav ta onkyo je odličen nakup....samo kot pravim zvočniki, zvočniki in še enkrat zvočniki...
Zlato pravilo - zvočniki morajo stati toliko kolikor stane receiver x2
Ne raumem zakaj vsi varčujete na zvočnikih...to je najpomembnejši del sistema...Za vzor si vzemite delfincka
Delfincek
Odlicen sistem si si nabavil...
aiko
"Onkyo, Marantz, Harman/Kardon in podobni so bistveno boljši receiverji od Yamahe"....bi se le delno strinjal s tabo....v enakem cenovnem rangu so na testih Yamahe po navadi med prvimi 3...kjer so še Sony, ter še kdo bi se našel...dočim sta Marantz in HK en razred višje...in se jih tako enostavno ne da primerjati...
Preveč si belite glavo z močjo ojačevalca in zvočnikov...ojačevalec mora biti dovolj močan, da požene zvočnike ostalo ni več tako pomembno...peglati do konca?...tega tako ali tako nihče ne počne doma...kerje takrat tako preglasno...
pprimus
Dali zvočniki so odlični...Slišal sem sicer samo dali ikon 5 - sanjski...sem se takoj zaljubil...a priključeni so bili na MUSICAL FIDELITY A-5 kar je tudi dali piko na i..
Sedaj novi model in zelo hvaljen so zvočniki Kef iQ...in to ne brezveze...
Aja...pa brez zamere vsem...:)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rozy ()
Jaz ne šparam na zvočnikih, pač nimam prostora. Majhni so pa "poceni". Glede vsega se še odločam. Trancedeejay, če se slučajno odločim za Onkyo, ti sporočim.
Tudi jaz sem prebral dosti lepih zadev o seriji iq. Me prav zanima kako bi zvenel sistem z sprednjima zvočnikoma iq9, zadnjimi iq3, centrom iq6c pa subom psw 4000 v kombinaciji z Cambridge audio azur 640r reciverjem. Neki v tem cenovnem razredu tudi načrtujem čez kako leto. Drugače baje je reference serija od kefa razred zase če odmislimo ceno. Hvalijo pa tudi novo serijo 600 od b&w.Ta tisti denar ponuja dosti. Meni nekaj ni jasno. Če rozijeva teorija o ojačevalcih oz reciverjh drži, potem bi lahko tudi z mojim reciverjem poganjal npr 207/2 model od kefa oz bi bila razlika če bi poganjal z 10 krat dražjim reciverjem zanemarljiva govorim o kvaliteti ne o jakosti zvoka. Do sedaj sem mislil da ima tudi reciver oz ojačevalec zelo pomembno vlogo. E ja bo treba jit na kakšen sejem me prav zanima kakšna je razlika v kvaliteti zvoka med mojim sistemom pa 20 krat dražjim
Rozy, vidim da ne poznas Koda zvocnikov, tako da.....
Kar se pa Kef tice, pa lahko komot zraven postavim novejse modele System Fidelity. Kolikor se jaz spomnim so bili modeli Kef Coda (in ne Koda). Tanovih Kef-ov nebi nikol kupil po tem ko sem jih slisal spilat na Showu, al pa tut priblizno na Cambridge ne sedejo, sem jih BTW se dons poslusal. Ce kdo zeli DVD z Multimedia Showa 2007 me lahko kontaktira.
Have a nice Day
Matt
Kar se pa Kef tice, pa lahko komot zraven postavim novejse modele System Fidelity. Kolikor se jaz spomnim so bili modeli Kef Coda (in ne Koda). Tanovih Kef-ov nebi nikol kupil po tem ko sem jih slisal spilat na Showu, al pa tut priblizno na Cambridge ne sedejo, sem jih BTW se dons poslusal. Ce kdo zeli DVD z Multimedia Showa 2007 me lahko kontaktira.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
BTW. System Fidelity ima tudi drazje modele kot 5.1 sete za 200 eur.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Par zvocnikov za 650 eur(System Fidelity) naj bi pa ze spilal in tudi spila, vendar v tem rangu je ze veliko izbire tako da......
Music is the key
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 76142 (1847) | dvihtelic |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29952 (15276) | CoolBits |
» | 5.1 receiver in dva zvočnika?Oddelek: Zvok in slika | 2737 (2607) | Trancedeejay |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10008 (8988) | Trancedeejay |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4962 (4505) | filtr |