Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - O zvočnikih
Melanholija ::
Hvala, zelo dober predlog. Kaj pa kakšna priporočila. DENON AVR 1508 A/V receiver 7.1, gledam v pravo smer? Da začnem pri ojačevalcu, cena je 380€ kar se mi zdi res ugodno. Kaj pa kakšen predlog za zvočnike res pojma nimam, ker po večini prodajajo razne poceni komplete.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
Trancedeejay ::
Dule imas PM.
Jaz imam BTW NAD receiver in dobr laufa, v dnevni imamo Onkyo, mam pa se dva sistema doma, tako da lahko scekiras.
Naj samo se omenim da se dela nov portal glede audio video tehnike - ko bo vas obvestim.
Have a nice Day
Matt
Jaz imam BTW NAD receiver in dobr laufa, v dnevni imamo Onkyo, mam pa se dva sistema doma, tako da lahko scekiras.
Naj samo se omenim da se dela nov portal glede audio video tehnike - ko bo vas obvestim.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
glinik ::
Trancedeejay je na tem področju dobro podkovan.
Jaz bi več denarja namenil za večkanalnika. Če upoštevama da, se kupi nek poceni DVD za borih 50-100EUR in da je buget 1000EUR, bi investiral za večkanalnik 500-700EUR. Pri ojačevalcu res ni dobro šparat. Denar boš hitro pozabil, komponento pa boš gledal vsak dan in jo poslušal vsaki drugi dan. Zadnji zvočniki pa tudi ne rabijo biti pretirano dragi .
Lp
Jaz bi več denarja namenil za večkanalnika. Če upoštevama da, se kupi nek poceni DVD za borih 50-100EUR in da je buget 1000EUR, bi investiral za večkanalnik 500-700EUR. Pri ojačevalcu res ni dobro šparat. Denar boš hitro pozabil, komponento pa boš gledal vsak dan in jo poslušal vsaki drugi dan. Zadnji zvočniki pa tudi ne rabijo biti pretirano dragi .
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
delfinus ::
duleman, ker si iz celja se lahko, ce zelis, tudi ustavis na poslusanje (lasko) in z veseljem tudi demonstriram kaj, mogoce pa najdes kaksen svoj okus, ki bi ti pasal. Sicer prodajam sedaj nic, ker trenuno sem nasel uravnotezeno kombinacijo, ki mi zelo ustreza in je se lep cas ne bom zamenjeval.
lp, D.
lp, D.
Stereo za 2000EUR je že precej resna roba in to tudi špila! Hišni kino za 2000EUR ni nič posebnega.
Kot bi rekli pri filmu ŽAGI: Odločitev je tvoja
Lp
Kot bi rekli pri filmu ŽAGI: Odločitev je tvoja
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Uf Dule, pa ravno danes sem cel dan delal v Celju, bi lahko kaksno rekla.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
TRIROG ::
Malo si bom temo sposodil ...
zanima me če obstaja kakšen slovenski audio forum, ne toiko audiofilski nekaj normalnega ...
zanima me če obstaja kakšen slovenski audio forum, ne toiko audiofilski nekaj normalnega ...
HI
Lepo da si vprasal. Je trenutno v delu, bo pa kmalu online - sporocim tukaj. Na strani bo mogoce direktno kontaktirati z zastopniki v Sloveniji, online bodo akcije po HI-FI trgovinah, popusti, tudi kaksna nagradna igra, bo pa navoljo tudi najrazlicnejsa rabljena HI-FI roba.
Have a nice Day
Matt
Lepo da si vprasal. Je trenutno v delu, bo pa kmalu online - sporocim tukaj. Na strani bo mogoce direktno kontaktirati z zastopniki v Sloveniji, online bodo akcije po HI-FI trgovinah, popusti, tudi kaksna nagradna igra, bo pa navoljo tudi najrazlicnejsa rabljena HI-FI roba.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Te razumem, ravno zato sem se lotil podviga, upam da bo brat cimprej naredil skripto za oglase in news, kerta del ni ravno moje podrocje.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
frluga ::
Pozdravljeni vsi v forumu ...
Sem malo bral za nazaj in me je kar prevzelo da vas morem nekaj vprasat :)
in sicer
Nameravam kupit ojacevalec NAD c372 in zvocnike B&W 683
to bi imel v dnevni sobi ki ima dokaj povrsine prekrite z lesom 10m2 in en del je prekrit z zavesami.
Povrsina je okoli 25m2, streha nagnita ker je v mansardi.
Moje vprasanje je ce se vam zdi v redu kombinacija NAD - B&W ..
LP
Sem malo bral za nazaj in me je kar prevzelo da vas morem nekaj vprasat :)
in sicer
Nameravam kupit ojacevalec NAD c372 in zvocnike B&W 683
to bi imel v dnevni sobi ki ima dokaj povrsine prekrite z lesom 10m2 in en del je prekrit z zavesami.
Povrsina je okoli 25m2, streha nagnita ker je v mansardi.
Moje vprasanje je ce se vam zdi v redu kombinacija NAD - B&W ..
LP
Frluga
migaj ::
V Big bangu sem pred kratkim kupil komplet:
Yamaha RX-V461 receiver, Yamaha DVD S661, Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike.
Ogled filma:
Bomba, iz nizkotonca je kar grmelo in mali sateliti so sladko peli, zvočna slika pri ogledu filma je bila res v redu, za moj okus sem sicer zmanjšal jakost nizkotonca in še bolj jakost centra. Sicer pa sem se res počutil kot v kino dvorani.
Poslušanje glasbe:
Razočaranje na celi črti.
Nobene nastavitve niso pomagale, čeprav se da skoraj vse nastavliti.
Po moje so front zvočniki enostavno premajhni za pravo reproduciranje glasbe.
Zato sem za front zvočnike priklopil stara dobra visoka samostoječa Pioneer zvočnika.
Najboljša zvočna slika je bila šele, ko sem vse ostale zvočnike izklopil (z nastavitvijo direct-stereo).
Ker v glavnem poslušam glasbo, sem Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike nesel nazaj.
Prodajalec je rekel, da sem audiofil in stereofil in naj si kupim Dali Ikon 4 ali boljše zvočnike (par od 800 EUR dalje).
Seveda sedaj lahko poslušam samo stereo ali psevdo 5.1, pa še Pioneer zvočniki so samo 80W in spadajo k drugi komponenti.
Zato bi si rad za začetek kupil boljši in močnejši par samostoječih zvočnikov:
razmišljam o Jamo E570
o: Wharfedale Diamond 9.5
O: Hecto Victa 500
Kasneje, ko bom imel denar dokupim še center, surrounda ter woofer za predvajanje filmov.
Prosil bi za mnenja o primernosti navedenih zvočnikov, seveda v kobinaciji z Yamaha RX-V461 receiverjem.
Yamaha RX-V461 receiver, Yamaha DVD S661, Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike.
Ogled filma:
Bomba, iz nizkotonca je kar grmelo in mali sateliti so sladko peli, zvočna slika pri ogledu filma je bila res v redu, za moj okus sem sicer zmanjšal jakost nizkotonca in še bolj jakost centra. Sicer pa sem se res počutil kot v kino dvorani.
Poslušanje glasbe:
Razočaranje na celi črti.
Nobene nastavitve niso pomagale, čeprav se da skoraj vse nastavliti.
Po moje so front zvočniki enostavno premajhni za pravo reproduciranje glasbe.
Zato sem za front zvočnike priklopil stara dobra visoka samostoječa Pioneer zvočnika.
Najboljša zvočna slika je bila šele, ko sem vse ostale zvočnike izklopil (z nastavitvijo direct-stereo).
Ker v glavnem poslušam glasbo, sem Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike nesel nazaj.
Prodajalec je rekel, da sem audiofil in stereofil in naj si kupim Dali Ikon 4 ali boljše zvočnike (par od 800 EUR dalje).
Seveda sedaj lahko poslušam samo stereo ali psevdo 5.1, pa še Pioneer zvočniki so samo 80W in spadajo k drugi komponenti.
Zato bi si rad za začetek kupil boljši in močnejši par samostoječih zvočnikov:
razmišljam o Jamo E570
o: Wharfedale Diamond 9.5
O: Hecto Victa 500
Kasneje, ko bom imel denar dokupim še center, surrounda ter woofer za predvajanje filmov.
Prosil bi za mnenja o primernosti navedenih zvočnikov, seveda v kobinaciji z Yamaha RX-V461 receiverjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: migaj ()
Trancedeejay, hvala za hiter odgovor.
Rad bi kvaliteten par samostoječih zvočnikov najraje za 300 oz. največ 400 EUR.
Oz. komplet 5.1 zvočnikov z aktivnim nizkotoncem za 500-700 EUR.
Par front zvočnikov mora biti samostoječi višine cca 90 cm.
Dnevna soba je kar velika: 4,6m X 5,6m, oddaljenost kavča od centra cca: 3 m.
Rad bi kvaliteten par samostoječih zvočnikov najraje za 300 oz. največ 400 EUR.
Oz. komplet 5.1 zvočnikov z aktivnim nizkotoncem za 500-700 EUR.
Par front zvočnikov mora biti samostoječi višine cca 90 cm.
Dnevna soba je kar velika: 4,6m X 5,6m, oddaljenost kavča od centra cca: 3 m.
Zgodovina sprememb…
Definitivno rabljen stereo kompletic za 300 -d 400 EUR svetujem in ne novo za 300-400 eur. Razlika bo enormna. Trance System Audio? -> ce to definitivno najboljse kar lahko za ta denar dobis. lp, D.
Delfincek, kaj si s tem mislil: komlet zvočnikov 5.1 ali stereo par visokih samostoječih zvočnikov?
Prosim, a lahko vstaviš kakšno bližnjico do: Trance System Audio?
PS
Menda Yamaha dobro špila z Heco Victa 500...
Prosim, a lahko vstaviš kakšno bližnjico do: Trance System Audio?
PS
Menda Yamaha dobro špila z Heco Victa 500...
Zgodovina sprememb…
Sorry za nesporazum. Predlagam stereo sistem v vrednosti od 300 - 400 EUR in to rabljen. Tranca pa sprasujem, ce razmislja v smeri SA. Gre se pa za system audio in so zelo dobri in zelo ucinkoviti zvocniki. Kaken rabljen model bi znal dobit tukaj in to ti je po mojem mnenju najboljsa opcija. lp, D.
web se: System Audio
web se: System Audio
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Vem, da je za poslušanje glasbe najboljši dober stereo ojačevalec in par dobrih velikih hifi zvočnikov ne pa hišni kino.
To v drugem prostoru že imam imam in dobro služi že več kot deset let.
Izbral sem Yamaha rx-v461 5.1 hišni kino, ker dela tudi kot navaden stereo receiver
Popolnoma se izklopi funkcija kodirnikov (celotna zvočna slika gre lahko direktno in samo na prednja dva zvočnika mimo vseh dekodirnikov).
Pri predvajanju filmov, pa se izbere eno od funkcij hišnega kina - signal gre potem na vse zvočnike: center, front, surround in na aktivni woofer.
Za začetek rabim samo par dobrih višjih samostoječih hifi zvočnikov.
To v drugem prostoru že imam imam in dobro služi že več kot deset let.
Izbral sem Yamaha rx-v461 5.1 hišni kino, ker dela tudi kot navaden stereo receiver
Popolnoma se izklopi funkcija kodirnikov (celotna zvočna slika gre lahko direktno in samo na prednja dva zvočnika mimo vseh dekodirnikov).
Pri predvajanju filmov, pa se izbere eno od funkcij hišnega kina - signal gre potem na vse zvočnike: center, front, surround in na aktivni woofer.
Za začetek rabim samo par dobrih višjih samostoječih hifi zvočnikov.
migaj ...res ne razumem kako lahko pričakuješ da boš iz yamahe dobil dober stereo zvok ... so pač narejene za gledanje filmov ...
to je pač kompromis ki ga moraš sprejeti ...sam imam tudi RXV430, malo starejši model ki ga bo kmalu nadomestil 661
bi pa na tvojem mestu pogledal za DALI concept kompletom ki ga imajo v BB za 500€ vendar nima zraven subwooferja tako da vsaj od začetka basov iz sprednjih zvočnikov ( COncept6) ni pričakovati ... vendar pa svetujejo zraven tega kompleta vsaj yamaho RX-V661 ... in seveda aktivni subwoofer ...
aja še tole ... pri boljših zvočnikih traja kar nekaj časa da se ulaufajo ... in da dajo od sebe pravi zvok ...
Še toliko da potrdim zgoraj napisano ... za hec sem poslušal COncept 6 zvočnike ki so bili priklopljeni na RX-V661(cena 500€) in smo jih potem preklopili na en marantzov stereo ojačevalec(cena 500€) ... lahko povem da je blio kot da bi bili drugi zvočniki ... samo stal sem tam in se slinil ...
Zato moj nasvet ... Uzami primuse nazaj za filme gledat ... potem pa nabavi ločeno en komplet stereo zvočnikov in ojačevalec ... in ti ne bo žal ...
to je pač kompromis ki ga moraš sprejeti ...sam imam tudi RXV430, malo starejši model ki ga bo kmalu nadomestil 661
bi pa na tvojem mestu pogledal za DALI concept kompletom ki ga imajo v BB za 500€ vendar nima zraven subwooferja tako da vsaj od začetka basov iz sprednjih zvočnikov ( COncept6) ni pričakovati ... vendar pa svetujejo zraven tega kompleta vsaj yamaho RX-V661 ... in seveda aktivni subwoofer ...
aja še tole ... pri boljših zvočnikih traja kar nekaj časa da se ulaufajo ... in da dajo od sebe pravi zvok ...
Še toliko da potrdim zgoraj napisano ... za hec sem poslušal COncept 6 zvočnike ki so bili priklopljeni na RX-V661(cena 500€) in smo jih potem preklopili na en marantzov stereo ojačevalec(cena 500€) ... lahko povem da je blio kot da bi bili drugi zvočniki ... samo stal sem tam in se slinil ...
Zato moj nasvet ... Uzami primuse nazaj za filme gledat ... potem pa nabavi ločeno en komplet stereo zvočnikov in ojačevalec ... in ti ne bo žal ...
Ja navoljo imam nekaj SA zvocnikov, in to prejsnje serije, ki so za moje pojme veliko boljse kot novejse, lahko se jih komot sproba, priklopimo tut Yamaho da vidimo kako se zadeva obnese. Vsi moji zvocniki so SA, in to prejsnje serije.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Tomo76 ::
Mene pa zanima kateri zvočniki oz. komplet zvočnikov bi se obnesel z receiverjem Onkyo TX-SR605... kaj pravite na System Fidelity SF-2505??? Pa ne pretiravat s cenami... 350 - 400 eur max. Ali se to ne izplača s takim ojačevalcem?
Tomo bol bogceno, to mi ze masa zvocnikov pove. Odvisno sedaj kako zahteven poslusalec si. Ce samo za filme potem bi blo zadovoljivo. Js bi jurisal na te SA v tem rangu, ceprav so rabljeni, je to za moje pojme najbolj optimalen nakup stereo zvocnikov nasploh in to je ze zelo dober HI-FI. Poleg tega bi mogoce predlagal se kaj od Cantona (rabljeno) - Canton Ergo npr. vendar to pri nas na bolhi ni dosegljivo, nemski ebay...
Trance katere modele imas in ali ti to ustanavljas zastopstvo za SA? :)
lp, D.
Trance katere modele imas in ali ti to ustanavljas zastopstvo za SA? :)
lp, D.
Sem manj zahteven oz. srednje zahteven poslušalec. Sistem bi bil izključno za filme. Kaj praviš pa na Heco zvočnike? Serija Victa...
VICTA CENTER 100 - center
VICTA 300 - spredaj
VICTA 200 - zadaj
VICTA SUB 25A - globokotonec (ampak to pozneje ker trenutno ni toliko financ na razpolago)
VICTA CENTER 100 - center
VICTA 300 - spredaj
VICTA 200 - zadaj
VICTA SUB 25A - globokotonec (ampak to pozneje ker trenutno ni toliko financ na razpolago)
Tezko recem za Heco, ker jih se nisem slisal. Bi ti pa vseeno svetoval, da kontaktiras tranca za SA vsaj za sprednji par, pa jih pejt poslusat. Ker to so popolnoma drug razred zvocnikov kot tale budget Heco.
Ce si ne mores privoscit normalnih zvocnikov, lahko za zacetek kupis dva komada. Receiver imas cisto OK, kupi tudi zvocnike primerne temu rangu.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
4everTRANCEr ::
Imam Wharfedale Diamond 9.3.Ojačevalca nažalost še nimam.Zanima me,kaj si mislite o tej napravici??
http://www.bolha.com/oglas2757502
http://www.bolha.com/oglas2757502
Samo sugestija: boljsi ojacevalec, pa se CD poleg in se manj denarja. Klik.
Marantz je super za glasbo in tole ti bo vredu poganjalo te in se kaksne boljse zvocnike. lp, D.
Marantz je super za glasbo in tole ti bo vredu poganjalo te in se kaksne boljse zvocnike. lp, D.
Trance ... o kerih modelih SA se pa pogovarjamo?
ko govorimo o samostoječih?
btw...dej prosim na ZS ko boš portal usposobu spust ksno notice ...
EDIT:BTW ima morda kdo revijo stereoplay ... Številki 9/06 pa 3/06 me zanimata ...
ko govorimo o samostoječih?
btw...dej prosim na ZS ko boš portal usposobu spust ksno notice ...
EDIT:BTW ima morda kdo revijo stereoplay ... Številki 9/06 pa 3/06 me zanimata ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TRIROG ()
Ma Stereoplay in Audio, takih revij ne vzet preveč resno. Nemci imajo drugacen okus, kot mi slovenčeki
Nikoli ne bom pozabil na Chario Academy Milenium 2, sodeč po testih totalna šajba! Ko jih slišiš v PRAVEM sistemu pravilno postavljene, uhhhhh kaka milina ... res sanjsko igrajo ...
Lp
Nikoli ne bom pozabil na Chario Academy Milenium 2, sodeč po testih totalna šajba! Ko jih slišiš v PRAVEM sistemu pravilno postavljene, uhhhhh kaka milina ... res sanjsko igrajo ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Matjaz79 ::
mi lahko kdo, če ima izkušnje, pove kaj več o zvočnikih Sony SS-FCR4000 in kako bi se obnesli z receiver-jem Yamaha RX-V461.
Hvala in LP
Hvala in LP
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS
4everTRANCEr ::
Hvala za mnenje .Glede na to,da je zdaj novo leto in božič,sem rahlo finančno "kratek".Upam,da bo oglas ostal do januarja .
Bom pa gledal nekaj v tem cenovnem razredu.Mi je pa muka,ker mi zvočniki stojijo v sobi
Bom pa gledal nekaj v tem cenovnem razredu.Mi je pa muka,ker mi zvočniki stojijo v sobi
Nisi edini, ki mu zvočniku stojijo in se na njih samo prah nabira
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Amaterček ::
Malo prebiram temo in vidim, da vas je veliko tukaj zelo doma.
Prosil bi ali mi lahko kdo svetuje, kje bi dobil stojala za zadnje zvočnike po razumni ceni?
Prosil bi ali mi lahko kdo svetuje, kje bi dobil stojala za zadnje zvočnike po razumni ceni?
mgermo ::
Kakšni sistem zvočnikov + ojačevalca do cca 1k eur? Raba predvsem filmi (večinoma) in nezahtevno poslušanje glasbe.
Onkyo 605 naj bi bil okey, kaj pa Infinity Beta HCS 5.1? Jih je kdo poslušal? Alternativni predlog v tem cenovnem razredu?
Onkyo 605 naj bi bil okey, kaj pa Infinity Beta HCS 5.1? Jih je kdo poslušal? Alternativni predlog v tem cenovnem razredu?
Łuk@ ::
Pozdravljeni!
tudi sam se zanimam za nakup kakšnega sistema. Imam par vprašanj, ker se nisem nikoli kaj veliko poglabljal v to področje.
Torej sam sistem bo uporabljen večinoma za poslušanje glasbe, filme bol malo gledam ker nimam časa
Glede na to, naj bi bil zame primernejši stereo sistem, ne pa razni 5.1 ipd. Je to res?
Pri enem znancu sem zadnič imel možnost poslušati nek sistem 5.0 in me je zelo motilo to, da so bili basi precej nepoudarjeni. Predvidevam da je to zaradi tega, ker v sistemu ni subwooferja? Sicer poslušam večinoma stari rock, ampak glede na to da so pogosto kakšne zabave, kjer se posluša saj veste kakšna glasba, bi rad imel malo rezerve pri basu. Sklepam torej, da kupim stereo zvočnike in nek srednje zmogljiv subwoofer? potem pa še glede izvora zvoka. Kolega je imel priklopljeno na računalnik, nato pa mi jo je priklopil še na dvd predvajalnik. Kvaliteta zvoka se je zelo spremenila in me zanima kaj je bil vzrok tako slabemu zvoku na računalniku in takšni razliki, kljub temu da je šlo za nek poceni dvd predvajalnik. Sam bom zadevo uporabljal tudi na računalniku in me zato zanima, ali je pametno investirati 100€ še v kakšno audigy zvočno, ali bolje da teh 100€ kar namenim za nakup cd predvajalnika.
Torej, imam cca 400€, to sem mislil porabiti za receiver in par zvočnikov. Razen če je zvok iz nekega cd predvajalnika toliko bolši, da se mi ne splača kupovati še nove zvočne za PC... recimo zgoraj je nekdo predlagal Marantz PM7000 in Marantz CD4000. Na tole pa priklopim system fidelity
Oz. povejte svoje predloge, ker kot sem rekel nimam izkušenj in če si že privoščim za božička darilo, bi rad dobil max. za teh 400€ Pa ni problem z rabljenimi stvarmi po bolhi, če lahko tako za svoj denar dobiš še kaj bolšega, kar na plano z idejami!
hvala
tudi sam se zanimam za nakup kakšnega sistema. Imam par vprašanj, ker se nisem nikoli kaj veliko poglabljal v to področje.
Torej sam sistem bo uporabljen večinoma za poslušanje glasbe, filme bol malo gledam ker nimam časa
Glede na to, naj bi bil zame primernejši stereo sistem, ne pa razni 5.1 ipd. Je to res?
Pri enem znancu sem zadnič imel možnost poslušati nek sistem 5.0 in me je zelo motilo to, da so bili basi precej nepoudarjeni. Predvidevam da je to zaradi tega, ker v sistemu ni subwooferja? Sicer poslušam večinoma stari rock, ampak glede na to da so pogosto kakšne zabave, kjer se posluša saj veste kakšna glasba, bi rad imel malo rezerve pri basu. Sklepam torej, da kupim stereo zvočnike in nek srednje zmogljiv subwoofer? potem pa še glede izvora zvoka. Kolega je imel priklopljeno na računalnik, nato pa mi jo je priklopil še na dvd predvajalnik. Kvaliteta zvoka se je zelo spremenila in me zanima kaj je bil vzrok tako slabemu zvoku na računalniku in takšni razliki, kljub temu da je šlo za nek poceni dvd predvajalnik. Sam bom zadevo uporabljal tudi na računalniku in me zato zanima, ali je pametno investirati 100€ še v kakšno audigy zvočno, ali bolje da teh 100€ kar namenim za nakup cd predvajalnika.
Torej, imam cca 400€, to sem mislil porabiti za receiver in par zvočnikov. Razen če je zvok iz nekega cd predvajalnika toliko bolši, da se mi ne splača kupovati še nove zvočne za PC... recimo zgoraj je nekdo predlagal Marantz PM7000 in Marantz CD4000. Na tole pa priklopim system fidelity
Oz. povejte svoje predloge, ker kot sem rekel nimam izkušenj in če si že privoščim za božička darilo, bi rad dobil max. za teh 400€ Pa ni problem z rabljenimi stvarmi po bolhi, če lahko tako za svoj denar dobiš še kaj bolšega, kar na plano z idejami!
hvala
206freak ::
Evo, pa da jst pihnem še z enim čisto mimo vprašanjem....Komplet od Philipsa HTS3357 mi je bil všeč do trenutka, ko sem prebral na forumu kritike o t.i. serijski napaki.....zdaj pa iščem nekaj drugega; vsi omenjate, da se za ugodno ceno nabavi reciever (npr. Yamaha rx-v461) in dvd predvajalnik, pa maš že skoraj komplet. Včasih je mela Yamaha rx-v430RDS vgrajen sprejemnik......zanima pa me, ali ga ima tudi omenjena V461 z možnostjo programiranja? Če ga nima, to potem ppomeni, da rabim še zraven radio sprejemnik?
Matjaz79 ::
tukaj imaš vse tehnične lastnosti o receiverju Yamaha RX-V461:
http://www.yamaha.co.jp/english/product...
http://www.yamaha.co.jp/english/product...
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS
seba90 ::
Dober dan!
Doma imam stereo reciver Hitachi HTA-07
Sedaj imam pribl. 400€ za buđeta za zvočnike.Gledal sem bose 301 V In jih danes tudi poslušal. zvok mi je všeč (drugače imam sonyjev stolp). Seveda prvič vstopam v svet hi-fi ja. mogoče bi kupl še nov reciver (finance), in pa seveda potem dokupil do 5.1
katere zvočnike priporočate in kje se recimo najceneje dobijo (tujina...katera trgovina)
hvala za odgovore
Doma imam stereo reciver Hitachi HTA-07
Sedaj imam pribl. 400€ za buđeta za zvočnike.Gledal sem bose 301 V In jih danes tudi poslušal. zvok mi je všeč (drugače imam sonyjev stolp). Seveda prvič vstopam v svet hi-fi ja. mogoče bi kupl še nov reciver (finance), in pa seveda potem dokupil do 5.1
katere zvočnike priporočate in kje se recimo najceneje dobijo (tujina...katera trgovina)
hvala za odgovore
Najcenejša ti je najrazširjena roba. BOSE je redka eksotika, pomeni zasoljena cena.
Kak Big Bang, Bolha ali kak forumaš ti lahko tukaj dalje pomaga.
Lp
Kak Big Bang, Bolha ali kak forumaš ti lahko tukaj dalje pomaga.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Dobil sem aktivni subwoofer JAMO SW 400E. Problem je, da ima zvočnik strgano membrano. Kateri drugi zvočnik lahko montiram v škatlo? Na kaj moram paziti pri nakupu novega zvočnika? Je zadosti da gledam samo wate in ohme ali je pomembno še kaj drugega?
Zakaj pa nebi uporabil kar originalne enote? Kontaktiraj Corrado.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
J.F.K. ::
Katere sprednje zvočnike bi priporočali za ojačevalec Onkyo 605?
Sistem je bolj namenjen uživanju filmov pri 5.1 ozvočenju.
Pogoji: -samostoječi
- v rangu 100-300 EUR
Sistem je bolj namenjen uživanju filmov pri 5.1 ozvočenju.
- v rangu 100-300 EUR
- v rangu 100-300 EUR
Heheh, dobra šala. Poglej če je kaj na Bolhi, frugače pa - res dobra šala. Tudi jaz bi kupil novo plazmo za 300EUR, kake ideje
Lp
- v rangu 100-300 EUR
Heheh, dobra šala. Poglej če je kaj na Bolhi, frugače pa - res dobra šala. Tudi jaz bi kupil novo plazmo za 300EUR, kake ideje
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
J.F.K. ::
Ni šala. Nikjer nisem omenil, da sem audiofil in zahteven poslušalec, ki bi rad zastonj dobil najboljše pod soncem. Iščem samo predloge od poznavalcev, da me usmerijo k pravilnemu nakupu ob omejenih denarnih sredstvih. A je kje kakšna urejena spletna stran prodajalcev zvočnikov s ceniki? Našel sem samo mimovrste in pc-giga.
Par zvočnikov System Fidelity SF-2050___________153 EUR
Par zvočnikov System Fidelity SF-3050___________185 EUR
HECO VICTA 700 -CHERRY _____________________314 EUR
ZVOČNIKI WHARFEDALE CRYSTAL2 CR-40_________333 EUR
Par zvočnikov Mission M33i/grafitna______________335 EUR
Par zvočnikov Wharfedale Diamond 9.5 ___________388 EUR
ZVOČNIK DALI CONCEPT 6______________________400 EUR
Sklepam, da ne igrajo vsi enako dobro in da je zagotovo že kdo tudi kupil nekatere od teh. Če obstaja kako priporočilo rabljenih zvočnikov v tem rangu se ga tudi najbrž ne bi branil, če ponuja boljšo izkušnjo poslušanja od teh naštetih.
PS: glinik, raje vidim, da poveš svoje mnenje, kot da, da deliš smeh, ki ni na mestu
Par zvočnikov System Fidelity SF-2050___________153 EUR
Par zvočnikov System Fidelity SF-3050___________185 EUR
HECO VICTA 700 -CHERRY _____________________314 EUR
ZVOČNIKI WHARFEDALE CRYSTAL2 CR-40_________333 EUR
Par zvočnikov Mission M33i/grafitna______________335 EUR
Par zvočnikov Wharfedale Diamond 9.5 ___________388 EUR
ZVOČNIK DALI CONCEPT 6______________________400 EUR
Sklepam, da ne igrajo vsi enako dobro in da je zagotovo že kdo tudi kupil nekatere od teh. Če obstaja kako priporočilo rabljenih zvočnikov v tem rangu se ga tudi najbrž ne bi branil, če ponuja boljšo izkušnjo poslušanja od teh naštetih.
PS: glinik, raje vidim, da poveš svoje mnenje, kot da, da deliš smeh, ki ni na mestu
Ok, šalo na stran.
Nobenih od spodaj nisem poslušal, ampak "najsigurnejši" nakup je sigurno s kakšno "brand" znamko. System Fidelity so videt že poceni ... Po moje je to enak rang kot Koda.
Vsi ostali so boljša izbira. Slišam sem DALI Concept - monitorje. Brez pripomb za tak rang zvočnika. Največji problem je v tem, da teh zvočnikov ne moreš slišat, razen v kakem Big Bangu. Take robe se ne kupuje v spletnih trgovinah, saj jo MORAŠ prej slišat.
Jaz bi na tvojem mestu poslušal DALIje (s svojim fešterkerjem) in se nato odločil. Boš vsaj siguren kaj dobiš za svoj denar ...
Lp
Nobenih od spodaj nisem poslušal, ampak "najsigurnejši" nakup je sigurno s kakšno "brand" znamko. System Fidelity so videt že poceni ... Po moje je to enak rang kot Koda.
Vsi ostali so boljša izbira. Slišam sem DALI Concept - monitorje. Brez pripomb za tak rang zvočnika. Največji problem je v tem, da teh zvočnikov ne moreš slišat, razen v kakem Big Bangu. Take robe se ne kupuje v spletnih trgovinah, saj jo MORAŠ prej slišat.
Jaz bi na tvojem mestu poslušal DALIje (s svojim fešterkerjem) in se nato odločil. Boš vsaj siguren kaj dobiš za svoj denar ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 75692 (1397) | dvihtelic |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29556 (14880) | CoolBits |
» | 5.1 receiver in dva zvočnika?Oddelek: Zvok in slika | 2707 (2577) | Trancedeejay |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9911 (8891) | Trancedeejay |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4892 (4435) | filtr |