» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
24 / 31
»»

gregor ::

Pozdravljeni.

Kaj predlagate za cca. 2000 eur (5.1 sistem) ?

Kaksno je vase mnenje o 5.1 zvocnikih monitor audio rs6 ,rs1, rslcr, rsw12 ali pa o dali ikon 6, 2, vocal... ali pa morda b&w 600 serijo ..

Oz ali predlagate kaj tretjega za to ceno ?

Ali morda veste kdo je uvoznik za b+w, rotel

Hvala
LP

Mirage000 ::

Gregor, sej ves kaj sledi... Vsi ti bomo predlagali, da opustis idejo o 5.1 in presaltas na stereo varianto, razen ce hoces filme gledat (za kar pa je 2000 Evrov pomoje kar veliko).
Lahko ti pac pomagam z temi B&W, za katere uvoznik je Intek v Kranju, vendar pa jih samo naroci, ne mores jih poslusat...
Za rotel je pa vecen problem, isto jih lahko narocis pri Inteku, probas jih pa lahko v Celovcu, ne spovnem se vec trgovine...
Lp

glinik ::

5.1 sistem za 2000 ni nič posebnega, recimo ...

Medtem ko je stereo sistem za omenjen denar, že kar korektna stvar :)

Kupi si neki dober 5.1 PC sistem. Pol pa lahko dalje delaš stereo sisitem. Moje mnenje ...

Pač vse je odvisno od tvojih potreb in navad.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

gregor ::

Malo sem bral na tujih forumih in MA rs6 so hvaljeni tudi v stereo nacinu.

No, katere stereo zvočnike pa priporocate za ta denar ?
Hvala
LP

Dissection ::

Lep pozdrav!
Odločam se za nakup zvočnikov in ojačevalca v rangu 200-300eur. Priključil bi jih na računalnik in cd komponento sony in verjetno še televizijo za filme. Zanima me kir sistem je bolši (oziroma če se kaj bolšega dobi za ta denar), gledal sem dva in kakšna je razlika kvaliteta/glasnost:

Sony dav sr2

in pa: Eltax dolby 5.1 sistem

uporabljal bi pa za musko in pa filme.

hvala za odg.

Zgodovina sprememb…

Poglej še za kakimi Logitech z 5500 ali z 5400, pol se lahko odločiš. Taki kompleti se najbolj masovno prodajajo, zato so tudi "najugodnejši".

Lp

Je vredno razmisleka ...

MSMouse ::

no jst mam namen sicer šele drug let(k mam birmo :D) nabavt ene zvočnike in me zdej zanima če se da na takšn aktivn subwoofer prklopt kšne zvočnike de bi meu pol 2.1 sistem. recimo takšne: wharfedale Ampak predvidevam pa da to ni možno. pa upam da mi bo kdo odgovoru
Lp

no zanima me pa še neki:| . pred enim letom so imeli na mimovrstah na sliki prikazana
2.1 sistema system fidelity in me zanima če se jih še da dobit v sloveniji al pa v avstriji. pa a je to treba na ojačevalc prklopt al kuko?:\
Lp

Trancedeejay ::

HI
Glede System Fidelity - Corrado ima skladisce za ta del evrope in balkan.
Poslji mail na ek@corrado.si
Have a nice Day

Matt
Music is the key

O hvala ti trancedeejay.:)
Lp

globe ::

Mene pa zanima katere zvocnike mi priporocate za receiver Technics SA-EX 120 (2x 100 W)? Malo sem gledal in nasel na mimovrste nekaj dvosistemcev: mimovrste link.
Kaj priporocate?

Nekaj v tem smislu ja. Tukaj nič pretiravat z neko drago robo ...

Lp

Je vredno razmisleka ...

msms ::

Zdravo, katere zvočnike mi priporočate od teh? Ali katere druge za podobno cen?

ELTAX MONITOR III
SONY SS-B1000
Jamo E600
Wharfedale Diamond 9 sr

Povezal jih bom preko zvočne Audigy2, na ojačevalec od Logitecha, ki ponuja 2x 40W RMS.

Matjaz79 ::

pozdravljeni. ker nisem ravno ekspert v avdio opremi me zanima, če mi lahko kdo pove kateri sistem 5.1 je boljši? ali sistem jamo (model A 102 HSC 5) ali sistem Yamaha (sestavljen iz YST-SW015, NS-125F, NS-P125). poleg tega me zanima, če sistem Jamo gre skupaj z receiverjem Yamaha RX-V461? hvala za vaše odgovore.

LP.
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

@msms

Zadnjadva sta po moji oceni "najresnejša" kandidata. Samo res ne vem kako bo ga poganjal 40W Logitech ojačevalec? Marsikaj je odvisno od ojačevalca in glih tukaj jaz vidim šibki člen.

Da ti povem en primer, v našem avotomobilu so že vgrajeni nek šrot papirnati zvočniki. Z menjavo avtoradija s tovarniškega z Alpino je razlika OGROMNA!

Lp

Je vredno razmisleka ...

msms ::

glinik hvala za informacije. Ojačevalec je iz Logitech Z-2300 thx zvočnikov, ki ni tako slab vendar se pa ne more primerjat z hi-fi ojačevalci. Verjetno bom enkrat vzel tudi ojačevalec pa me zanima če je Wharfedale Diamond 9.1 boljša izbira kot Jamo E600? Namreč Wharfedale Diamond 9.1 veliko hvalijo na testih pa me zanima če so res tako dobro za to ceno?

Saj se mi je zdelo da je to nek tak ojacevalec.

Teh zvočnik ne poznam, samo slišim da so Wharfedale vredni svojega denarja, ampak odločitev je seveda tvoja ;)

Lp

Je vredno razmisleka ...

Ce mislis kaj kupit prej poslusaj, sem imel nedolgo nazaj doma Wharfedale serije Evo doma, pa je totalni polom, res zanic zvocniki
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Mirage000 ::

No, d ne bomo zmeri vsi sprašval, keri zvočniki so boljši, mene zanima, če je biu kdo na sejmu včeri ali pa dons? Jest sm biu in morm rečt, d je vtis na splošno zlo pozitiven, najbl sm navdušen sevede nad 50k vrednim Burnmasterjem iz Ubiq-a, odlično pa se sliši tudi roba Pear audia... Da seveda ne omenjam da je vsaka žička tm dražja ket cel moj sistem... :)
Lp

Jaz sem itak vse tri dni na showu - work there. Ce vam zatezi somebody, ki cekira stemple na roki za vstop sem to jaz:) Meni so te drazje stvari na showu ze cisto navadne, se ze po pravici povedano vsega najes in clovek komej caka da se doma uleze na pojstlo v tisini. Jaz imam dva sistema na 16kvadratih in mene bolj prostorska stiska jebe - sem raje nov monitor nabavil, mam HI-FI-ja ze dosti doma.
Drugace se pa za 2000eur da ze dober sistem 5.1 sestavit, ce ne drugega pa vsaj brez ktivnega suba.
ok toliko zaenkrat
Have a nice Day

Matt

Ce pa kdo cez slabih 9 ur pride se na zadnji dan showa pa tudi ne bo slabo, ponovi se namrec sele cez eno leto
Music is the key

Uh delen moj odgovor je za drugo temo
Music is the key

stindeee ::

Zdravo.
Trenutno sem imel pol leta SF subwoofer 80W rms, pa je za 25kvadratov malo premalo, odločam se za subwoofer LINK. Osebno ga še nisem slišal, me pa zanima če je ta stvar konkretna. Pogaja se bo zraven stereo sistema.

Lp jože

mare1411 ::

mene pa zanima če kdo kaj ve kakšni so zvočniki JJ in KODA na splošno - ali je to le en šrot ali je so to firme ki delajo dobro

hvala

lpm

še ene - HECA

hvala

lpm

HI
JJ in Koda je isti k. Vglavnem zvocniki bolj za pogledat, Heco so boljsi ampak se zmeraj bolj tako tako. Raje si kupi ene solidne zvocnike ce ze enkrat kupujes - izbire imas veliko.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

ogledane imam system fidelty in wharfedale
wharfedale zelo hvalijo, problem je edino ker jih lahko kupiš le prek spletnih trgovin - jaz pa bi jih rad prej slišal
ali jih kje prodajajo kjer je možen test?

lpm

Joj KODA zvočnike ima kolega, prste proč od te robe!

Lp

Je vredno razmisleka ...

a kdo ugodno proda kake B&W ali pa kje se jih pri nas sploh da ugodno dobiti
nekaj sem gledal na hrvaškem sam mi pa cene niso jasne?! če so evri je full predrago, če so kune je pa prepoceni?!

lpm

delfinus ::

Mediamarket iz Lj in Kopra ima B&W kakor vem. Fura dol z Nemcije svasta.

pa je kje B&W in Wharfedale preizkusit v trgovini?

lpm

delfinus ::

Wharfedale naj bi se dalo poslusat v Celju. Glej stran 11 tega topica, datum 04. 04. 2007. B&W pa so imeli v Mediamarktu takrat, ko sem enkrat bil pri njih. Samo je v salonu zaloga bol boga. V Slo so zaloge bolj na malo. Namrec nismo veliki trg z veliko kupci te robe in pride vecinoma vse po naraocilu. Nazalost. lp, D.

dannyxp ::

Ojla!
Jaz imam pa sledeče vprašanje... Kak sistem bi potreboval za poslušanje glasbe (za fešte) rad bi nekje malo boljši sistem kot pa čist low cost varianto. Namreč gre se za prostor velik 10x6m ter višine 4m. Zanima me koliko zvočnikov ter kak ojačevalnik bi zadostoval takemu prostoru. Bi se dalo to izvesti za 500eur, kaj pa za 1000eur.

Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dannyxp ()

toplakd ::

Mohai 49 Horn z 2x Visaton BG 20 + tweeter (za en box)

Več o tem tukaj

To bo šlo z 500 EUR skozi.

dannyxp ::

Bosta dva zvočnika dovolj... Uf... že kar precej let je minilo od mojih štromarskih poskusov... pa se mam željo spet igrat :)

angello ::

dannyxp, nisem strokovnjak - amapak za 500eu boš težko kaj pametnega dobil. Na žalost je dons tako. Za tako uzvočenje nabolje da kontaktiraš
http://www.audiopro.si/?show=home pa jih mal prašaš, oz. poveš kakšne so tvoje želje in jih greš obiskat.

lp

PerS ::

verjetno je bilo že omenjeno to, ampak se mi ne da iskat :D

V čem je razlika med dvosistemskimi in trosistemskimi zvočniki?

Kakšna je razlika, če vzamem recimo tale dvosistemca ali pa tale trosistemca?
oz. kako bi se obnesel tale sistem ali pa če lahko za nek podoben denar (še bolje če je manj 0:) ) predlagate kaj boljšega..

Zadeva bo priklopljena zaenkrat na računalnik, kasneje bom dokupil še kakšen gramofon, kasetnik, ker imam dosti materiala iz 60, 70ih ki bi ga rad spet malo preposlušal..

Glede zvoka pa nisem prezahteven, tako da ne bi sedaj kupoval nekih hi-end komponent, ker če sm 7 let zdržal na istih računalniških zvočnikih bo sedaj karkoli novega zame perfektno :)

Glede na to da si primerjal samostojeci model in bookshelve - potem bi lahko vzel vsaj se SF pod drobnogled, recimo 3050. S cim pa bos zvocnike poganjal - kaksen ojacevalc?
Music is the key

o tem katero znamki in model vzeti bomo potem razglabljali, najprej mi razložite raziko med dvosistemci in trosistemci prosim :)
ojačevalca še nimam izbranega, se pa zna zgodit da bo neka rabljena reč s 5.1 podporo, ker znanec razmišlja o nadgraditvi svojega sistema..

Ah ne beli si glave med 3 in 2 sistemskimi zvočniki. To naj bo za zvokovne pedantneže. Zate je povsem dovol kaknormalen dvosistemec in soliden ojačevalec za denar, ki si ga pač lahko privoščiš.

Ti bom konkretno odgovoril na tvoje vprašanje. Prvo kot prvo, kar ti iščeš se v svetu hi-fi sploh ne pogovarjajo. Cene resnih stvari so prekleto visoke. Razlika med enim in drugim zvočnikom se najbolje sliši na kakem hi-fi sejmu. Skratka 2 sist. igra, kot igra. Ko nato slišiš 3 sist. slišiš več "informacij". Precej več glasbe ja v srednjem spektru, ker je seveda srednjetonec dodan. To je kratka razlaga ...

Kot rečeno, ne si belit glave o tem, ker je bolši 2 sist. zvočnik višjega ranga, kot 3 sist. nizjega ranga ;)

Lp

Je vredno razmisleka ...

no ok to sem rabil.. torej zame je vseeno kaj vzamem.. hvala ;)

kaj pa pravite na tale sistem, je vreden svojega denarja?

V tem cenovnem razredu je po mojem mnenju najvažnejša zanesljivost komponent. Sistem igra kot igra, važno da se ti komponente ne kvarijo.

Tukaj ti bo teško kdo svetoval, ker je low cost zvočnikov in sistemov malo morje.

Lp

Je vredno razmisleka ...

imate še kakšen tak sistem, lahko rabljen, za ceno med 200 in 250€, ki bo zadovoljivo igral? namreč jaz sem našel le tistega zgoraj, ki se mi je zdel dovolj dober za tak denar.. Rad bi imel tako po komponentah sestavljeno, ker potem lahko počasi vlagam v druge in morda celo bolše komponente.. :)

Tist z linka so sama jajca. Nabavi si en stereo ojacevalec a la NAD, rotel in pa ene zvocnike boljsega ranga - bo stokrat bols spilal. Ali pa kaksen Onkyo receiver od kaksnega svercarja pa dva primerna zvocnika, Profigold kabli. Ni mi jasno za koji k folk kupuje srot. Kupis enkrat in dobro pa gotovo. Za to ni treba na tisoce evrov zmetat. Za 400 eur se da soliden stereo sistem narest, seveda rabljeno, iz trgovine pozabi.
V kratkem so bo odprla nova stran s temi temami, trgovinami v SLO, vse bo tam, rabim samo se kaksnega, ki obvlada javascript in php ali asp, da mi postima skripte.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

zato, ker mi do 400€ manjka še cca 200€ in to ni moja primarna investicija trenutno :)
Glede na to, da ni konkretnih primerov, se bom sam odločil in po svojem filingu vzel najprimernejšo zadevo. Če me bo prijelo in bom imel čas se s tem ukvarjati, pa imam pred sabo še kar nekaj let da zadevo kasneje dogradim s komponentami ki bodo višje kakovosti

HI
Ce ze enkrat srot kupis, potem nimas kaj dograjevat, kvecjemu to prodas zelo poceni ce lahko in drugo zadevo kupis. Ce sam nimam dovolj denarja raje nic ne kupim kot pa srot. Ce ze hoces kupit pac kupi po svoje.
Music is the key

Melanholija ::

Sam bom v kratkem kupil pioneer plazmo, in potrebujem hišni kino po komponentah, zaenkrat bi dal 1000€, potem čez kakšno leto bi pa sistem nadgradil(dodatnih 1k€). Za začetek bi kupil dvd predvajalnik, A/V receiver, ter dva sprednja zvočnika potem kasneje po potrebi sistem nadgradil. Sedaj me pa zanima vaše priporočilo, kaj kupiti. Seveda bom šel zadevo v trgovino sprobat, poslušat ampak samo v primeru da bo v Sloveniji! Hvala za komentarje! Pa res prvič kupujem tako drage komponente za to bo vsaka informacija koristna!

Če prvič kupuješ take drage stvari, se pravi da se boš podal na "novo" področje.

TOPLO ti priporočam, da s seboj vzameš kakega starega mačka, ker so prodajalci namazani z vsemi žavbami!Po drugi strani bo predstavljala zate vsaka dražja komponenta korak naprej, čeprav sploh ne veš kak zvok ti je všeč.Potrebno je namreč večletnih izkušenj, da sploh ugotoviš kakšen tip zvoka ti je všeč ;) To je bilo malo za prihodnost:).

Lp

Je vredno razmisleka ...

Melanholija ::

Saj za to ne nameravam zapraviti vsega naenkrat. Rad bi nekje začel, sam pa žal ne poznam ljudi, ki bi imeli kaj več kot računalniške zvočnike, ali lg hišni kino za 200€. Res pa je da so ponavadi v "trgovini" drugačni pogoji za testiranje kot doma in ti bo tam zvenelo vse skupaj bolje, ko boš pa zadevo prinesel domov bo pa čisto drugače.(predvidevam) Upam da si razumel, lahko bi se ravnal glede na priporočila drugaih (tukaj na forumu ali prodajalcev v trgovini). Sicer pa pa imam čas ker bom to kupoval nekje februarja. Sam sem iz Celja in tam tudi razen Big Bang (slabo založen) druga ne poznam. Mediamarket tudi nima nevem kaj. Da bi pa delal dnevne izlete po Sloveniji pa niti nimam časa (služba) in tudi vse to stane!

Te popolnoma razumem.

Lahko ti dam eno idejo, je pa seveda na tebi če jo boš upošteval. Praviš, da boš "letos" odštel 1000 EUR za hišni kino in še naslenje leto 1000 EUR. Zdaj nabavi nek poceni DVD, čimbolši večkanalni ojačevalec in zadnje zvočnike, ki jih boš zaenkrat uporabljal kot sprednje. V 2. rundi pol kupiš bolše spredne zvočnike in center. In šele nato po potrebi sub.

Seveda so vse komponente sistema važne, ampak najvažnejši je ojačevalec, saj je steber sistema. Seveda sem to že vse stestiral ;)

Lp

Je vredno razmisleka ...
««
24 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74375692 (1397) dvihtelic
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27429556 (14880) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

122707 (2577) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769911 (8891) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )