» »

Half Life je star četrt stoletja!

Half Life je star četrt stoletja!

Slo-Tech - Pred 25 leti še ni bilo Steama, Google pa je bil star nekaj mesecev. Bil pa je Half-Life, ki je izšel 19. novembra 1998. Razvil ga je Valve, založil pa Sierra Studios. Igra je bila na voljo za Windows, na PlayStation 2 je prispela šele tri leta pozneje. Ob tej častitljivi obletnici se je Valve spomnil na zveste igralce, saj je izdal vrsto novih vsebin za originalni Half-Life, ki še danes velja za eno najboljših iger vseh časov, brez dvoma pa je bila ena najbolj vplivnih.

Originalni Half-Life je sedaj na platformi Steam Deck na voljo kot Verified. Hkrati je igra dobila precej vsebin, ki doslej na pretočni platformi niso bile na voljo. To je Half-Life Uplink (originalni demo, ki ga sedaj lahko igramo), štiri nove mape za igre več igralcev (multiplayer), nove nastavitve, grafične izboljšave, boljše delovanje na Linuxu itd.

Prenovljena verzija bo odslej glavna verzija, kjer se bo nadaljeval "razvoj". Half-Life: Source iz leta 2004 bo sicer ostala na voljo, a ne bo več aktivno vzdrževana. Osveženi Half-Life bo do konca tedna na voljo brezplačno. Kdor ga bo prenesel, ga bo lahko obdržal. Tudi drugi naslovi iz te franšize pa bodo izdatno znižani (vse do 90 odstotkov).

7 komentarjev

Jarno ::

Prenovljena verzija bo odslej glavna verzija, kjer se bo nadaljeval "razvoj".


HL2 je res ena takšna "trans-železnozavesna" izkušnja iz prejšnjega stoletja. Iz samega konca HL ni povsem razvidno, da bo Zemlja tako pobednela.
#65W!

simnov ::

Kdaj bo rtx

Ganon ::

In to je tudi praktično vse, kar so naredili. Žal njihove igre prešteješ na prste mizarjeve roke. Danes jih zanima samo še Steam in nišni izdelki na področju strojne opreme.

opeter ::

Ganon je izjavil:

In to je tudi praktično vse, kar so naredili. Žal njihove igre prešteješ na prste mizarjeve roke. Danes jih zanima samo še Steam in nišni izdelki na področju strojne opreme.


Če s tem ne bi dovolj zaslužili, bi verjetno razvijali igre. Ljudje so lahko sploh veseli, da so izdali novo igro v obliki Counter-Strike 2.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

svecka ::

Mene ne moti, da ne izdajo nobene igre več. Vsaj ne štancajo sranje vsako leto kot je Call of Duty.

Glugy ::

Po drug stran pa se zavedajo da s tem držijo dobro podobo o sebi. Če bi izdajal nove igre pa se pri kakšni zakvačkal bi znal to tud mal omajat zaupanje v Steam. Je pa res da je po en stran škoda ker oni so vedno dobro kvaliteto imel pri igrah. Nikol niso polizdelka dal ven.

PacificBlue ::

Lahk bi vsaj film posneli. Bryan Cranston as Gordon Freeman.8-)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Half Life 3 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18836407 (1107) D3m
»

Black Mesa 14.9 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23532375 (1061) DejchSLO
»

Half-Life II (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Igre
1677112497 (3112) opeter
»

Half-Life 2 Episode Three (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12319100 (10446) tt2
»

Chronicles of riddick: assault on dark athena (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
676184 (4409) opeter

Več podobnih tem