» »

Half-Life II

Half-Life II

««
2 / 34
»»

root987 ::

To je pa zelo v redo. A mogoče kdo ve kir pogon bo imel HL2?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zheegec ::

Čisto nov pogon, kot sem videl grafično zelo konkurenčen Doom 3.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Marsovec ::

igra naj bi imela skoraj isto grafiko ko DOOM3 delajo jo že od leta 1998 samo niso hoteli nič razkri. Že prejšni deli so bili zakon potem bo ta drugi del tu. Dogajalo pa se bo v zahodni evropi in bo bilo tud veliko alienov!>:D

Tr0n ::

"The game is powered by Valve's in-house developed graphics engine, called Source."

Po slikah sodec se sicer ne more primerjati z D3, ampak sodili bomo, ko bo zadeva zunaj :).

MrX ::

če bo bola taka grafika kot jo ima doom, potem nebi bilo množičnega pobijanja alienov, ker hardware ni dovolj močan. to pride čez kakšno leto. pri doom-u bo bolj tko zgledal 1:1, v HL pa 1:10

Ahiles ::

HL2 se niti pod razno ne more primerjat z doom3 po graficni podobi k niti do kolen ne seze doomu3. Kar se pa igralnosti tice bomo pa vidl ko spila izideta. Vendar se zmeri mislim da bo doom3 bolsi kajti noben drug ne zna bolsega filinga v spilu naredit kot ID. HL1 sem sam 1x obrnu in na disku je sam se zarad CSja in tuki je valve dobu najvec prodaje hl1 kajti vsak kekec k ga banajo v csju gre v stacuno pa da 2k za nov cdkey.

Ostale ID gajme sem tud veckrat obrnu pa vsi so se na disku vkljucno z wolfom in doomom(jdoom). Prav kako mam edino ID spile original kajti je edina firma ki si zasluzi da dobi kes za spile kajti skoraj vsi spili so mi vzeli vsaj 1-2 leti mojga zivljenja (MP). HL1 sem od enga dobu k kupu ga nebi.

Tr0n ::

Ahiles, you my man! :)

Dami ::

IDjevi spili se mi ne dopadejo 5 posto, medtem ko sn H-L prešpilal po dolgem in počes in sploh ne dvomim da bo dvojka bolj igralna od dooma. Za grafiko pa ne morm nč rečt.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

San ::

Imam original RTCW in HL kar že pove vsaj zame dosti. Mi je pa vseeno HL na prvem mestu, ker tako klavstrofobičnega učinka ni imela name nobena druga igra.
XP2100+@2700+, 8rda+, 2x512/333, 9500pro, 2xWD800JB, Samsung 959NF
and a lot, lot more...

(sic) ::

No, pa gremo lepo po vrsti;

Kot je že Ahiles povedal se HL2 engine sploh ne more primerjati z D3. Še enkrat poglejte tiste slike... Potem pa poglejte D3 slike. Razlika je gigantska.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://csnation.counter-strike.net/images/content/image_16140.jpg

Skyscrapper Shot: the skybox looks very good but only movement can tell if it works well with the smaller building. Aesthetically speaking that small building is extremelly ugly especially when combined with that neo-classic column but what do I know? The lighting in this shot seems correct since this is an overcast scene and the camera is aiming upwards. The models however are a bit daft. Look at those fingers, they're way more separated than they need to be. Their chests are also weird. No shadows whatsoever on their shoulders beneath their vests also. I like the fact that they got their finger exactly on the trigger though. The mask of the nearest guy appears to have a specular map (and perhaps bump-map) but this is not present in the rest of the world.


http://csnation.counter-strike.net/images/content/image_16141.jpg

Alien-in-Face Shot: The first actual gameplay shot I've seen. Notice the crowbar? No specular highlight but then it's supposed to look worned out and used instead of shiny. However, no signs of bump-mapping/specular highlights on the rest of the shot either. That grate texture is especially noticeable when comparing to some of the grate textures in DOOM III. What this shot shows, is HL2's lighting limitations. The handrails aren't casting any shadows even though the alien standing between them is casting a shadow directly down. Speaking of which, despite the yellow light right to the left and down of the player the alien's shadow is directly down. On the top left of the image we can see the shadows cast by those pipes. Those shadows look exactly like compiled radiosity lighting; and of bad quality too: I can see some "staircase" artefacts there. On the bottom right, look at that pipe's connection bolt: it seems like regular brush instead of curves. I also don't know what those black lines are supposed to be but even jet black cables would the slightly yellowed by the ambient light.

However, the absolute worse of this shot is the model. Can you see skin-warping on his belly?

http://csnation.counter-strike.net/images/content/image_16142.jpg

Asylum Shot: Again all model shadows are directly down. The handrail, although awesomely textured, still doesn't cast shadows. I like those overhanging cables very much.


http://csnation.counter-strike.net/images/content/image_16143.jpg

Street Shot: First time shadows are directed somewhere else except down. However, look at the lightpost next to the three guys on the wall. It's not casting any shadow. The buildings seem awesomely textured. I wish I could "turn right" to view the whole plaza. Again, some skin-warping on the belly of the nearest guard (compare it to the second guard). One thing that stands out is the street floor on the left part of the shot: is that bump-mapping? Like xxx pointed out, those blue-tinted shadows are a bit weird. This is probably a near sunset scene (look how long the shadows are) which can produce this colour effect but I think it's overdone.


http://www.newtechnix.com/Webmasters/supertony/Images/News_PC_Half-Life_2_5.jpg

The water looks better than all the rest combined. To be honest, I can't see any special effects applied to the world worth to point out.
The water is nice - as are most of the shader demos you can download from opengl.org, microsoft, ati or nvidia.
Sure, it's a nontrivial task to get these things to function properly outside of isolated tech demos.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kar se pa tiče gameplaya pa bi se dalo diskutirati v celo večnost. Ker je nemogoče povedati - ta je pa boljša, ker tu delaš tole, pa tole,... Vsak ima svoj okus in nekdo rad blodi 30 min po nekem prostoru, da potem najde vstop za naslednji level, nekdo pa rad prime shotgun v roke in gre pobijat brez, da bi moral nekaj posebnega razmišljati... Meni so pa id zakon, ker imajo jajca. Riskirajo tam kjer drugi niti nebi povohali. Recimo Quake 3 Arena - ko je id software najavil Q3A kot multiplayer igro so vsi mislili, da bo to največja napaka, da igra ne bo nikoli uspela,... Zdaj, ko pa so "prebili" to mejo pa vsi silijo v MP vode... Nihče drug od razvijalcev nima jajc, da bi 3D tehnologijo porinil naprej za takšen korak kot naredi John Carmack z vsakim svojim enginom. Spomnim se, ko je Carmack prvič predstavil Doom na MacWorldu 2001 - vse do tistega časa nisem videl ali slišal za nobeno igro, ki bi uporabljala stencil shadowse. Seveda je bil takrat tudi hardware slabši - vendar pa je tistega leta Carmack poganjal D3 na GF3. Zdaj nenadoma vsi hočejo dinamično osvetljevanje in sence. Isto za bump mapping. Ta tehnologija je že zelo dolgo bila možna.
Fuck you all!!!

root987 ::

Mnja, maš prav (sic) ja... vendar vseeno mislim da so Valve boljši. Pa to so tako ali tako teme, ki nikdar ne bodo imele zaključka.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

Tr0n ::

Half-Life = izboljsan Quake II pogon :).

root987 ::

Half - Life pogon = MOČNO izboljšan pogon. Po zgodbi in ostalem pa se q2 tako ali tako ne more meriti z HL.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

R33D3M33R ::

Dokler bo zgodba napeta, veliko akcije in tega se ni treba bati da mi hl2 zaradi grafike ne bi bil všeč. Torej meni je vseeno kako grafiko ma.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

(sic) ::

|GeNeRaToR|:

Se strinjam, da grafika ni GLAVNI faktor, da je igra dobra. Je pa ZELO velik. Za primer vzemi Doom 3 - misliš, da bi bil/bo tako dober, če bi imel isto grafiko kot (recimo) Quake 2? Z lepšo grafiko je mogoče igralca približati k svetu in ga lažje prepričati, da je del njega.
Fuck you all!!!

R33D3M33R ::

Seveda, dajem ti prav. Samo moraš ti vedeti, da sem jaz do pred par meseci špilal špile na celeronu 800Mhz in tnt2 :8) , pa sem lahko pozabil na grafiko. Tak da je zame dobra grafika tud kak half-life 1.
Tak da...meni je pač bolj pomembna zgodba in vzdušje, veliko ljudem pa grafika, še večim pa oboje :D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

root987 ::

Jah, vendar Doom-like grafika ravno ne more narediti niti iz najboljše igrice nekaj, kar bo nekdo rad igral. Poznam pa kar nekaj ljudi, ki jim grafika pomeni vse in nekaj, ki jim ni najbolj pomembna(beri: igrajo Q1 - pa še to z kodami!!!).
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Tr0n ::

Vsekakor. Igralnost je tista, ki igro drzi na vrhu.

undefined ::

Boli mene k* a grafiko. Samo spomnite se C&C Generals - grafika taka, da si nujno rabil novejšo kartico in dokaj hiter CPU, igralnost in zgodba pa sta šla po gobe, kot še nikoli poprej v C&C zgodovini. Še Tiberian Sun je bil boljše narejen.
Doom3 bo imel top-notch grafiko, tako dobro, da ljudje te igre ne bodo mogli normalno igrat kako leto ali dve, ker zares solidne kartice za to igro še toliko časa ne bo zunaj. Da o samem CPU ne govorimo.

Kar je meni glavno, je igralnost! Tud originalni Half Life ni imel ravno najboljše grafike svoj čas (imel je le modificiran Quake1 engine, z manjšimi dodatki iz Quake2 pogona), ampak je ravno z zgodbo posekal vse ostale igre. In potem je prišel Deus Ex, ampak to je spet druga zgodba.

Toliko o tem. :)

Fury ::

jap... mene skrbi doom3.. graficno bo itak najbolsi... sam igralnost bo pa tko... enkrat bos su skos.. cist bo hudo.. 2 dni bo trajal.. pol bos pa zbrisu al pa su se kej igrat z editorji :)

Glavni problem z ID spili kar se mene tice je to da so vsi stila hodi in postreli vse kar se da (doom, doom2, q1, q2, q3..).. in to men ni filing :) H-L mi je bil srednje kul zarad vzdusja pac... iz tega aspekta bo d3 definitivno seku ... pa tut zdi se mi da bojo mal popravl igralnost...

drgac pa kar se MP tice... doom2 je edini ID spil k se mi dopade po MP.. oh kje so tiste poletne pocitnice -> 2 mesca nabijanja dooma2 1. sobe dan in noc pri bratrancu 1on1, nightmare!

oooo zakon! :)

drgac pa SP spil more met ful hudo zgodbo in vzdusje in nacin igranja da kej rata iz njega...

ce mal poledamo...

doom 1 in 2 sta uspela ker sta bla revolucija
quake1 je bil SP cist porazen, mp je bil dobr, uspel je ker je bil spet graficno napreden u ibr
quake2 je uspel zaradi MP dela in zaradi vseh q1 navdusencev k jim je bil singleplayer dejansko ql
quake3 itak ni dozivel ne vem kok blaznega uspeha.. ce primerjamo z drugimi MP spili .. je pa ql graficno :)
naprej bomo vidl :)

H-L je bil uspesen ker je mel takrat hudo grafiko + je bil neki svezega in zanimiga kar se igranja tice

Gh0st ::

Ej halo?! Ljudje, Quake oziroma že prej Doom so pomenili ful velik skok naprej za engine. Quake in Doom niso ustvarjali umetniki, pisatelji in drugi, ampak pač zanesenjaki, ki so skušali svetu, predvsem pa sebi dokazat, da je možno vodit neko zgodovino grafičnih pogonov. Oni so bli glavce za kodo, pri Valvu so bli glavce za atmosfero in zgodbo. Oboji ne morejo biti mojstri za vse. Zato, hvala bogu Carmacku za quake in doom. Brez njega bi take dobre igre prišle mnogo kasneje.

Sicer pa je Quake uspel zarad svoje odprtosti. Vsak ki je imel voljo, čas in znanje je lahko naredil mod. In to so bl največkrat zanesenjaki v klanih. S sosedi še zdej včasih zalaufamo Quake World server...:)))
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Tr0n ::

Heh, tudi na netu je se kr nekaj aktivnih QW serverjev.

Ah ja, ta QW :).

undefined ::

Fury, finta je, da je iD engine-maker, in ne game-maker, kot si eni napačno predstavljajo. Seveda je taka zgodba/igralnost, ki jo iD skup spaca, edino solidna za net/LAN, kjer se gre za bojevanje ega med posamezniki. Te prav malo briga drugo, kot grafika "da dol padeš", dobra orožja in seveda sobe. Zgodbe itak (skoraj) ni.

Tko bo Doom3 izjemen 3D pogon nove generacije. Igra bo verjetno tudi zabavna enkrat za odigrat. Za kaj bolj resnega pa bodo morali poskrbet drugi resnejši proizvajalci igre, ki bodo s pridom uporabili ta pogon in bodo zunaj že solidni sistemi, sposobni to tudi poganjati, za domačega uporabnika. :)

Fury ::

IceMan tocno to sem mislu gor napisat pa sem v teku pisanja pozabu 8-O

(sic) ::

Doom3 bo imel top-notch grafiko, tako dobro, da ljudje te igre ne bodo mogli normalno igrat kako leto ali dve, ker zares solidne kartice za to igro še toliko časa ne bo zunaj.

Jaz bi bil zelo vesel človek, če bi vi prebrali to kar jaz napišem.

Torej:

- MacWorld 2001 - D3 je prvič predstavljen - teče na NVIDIA GEFORCE 3 Ti500 (!!!!!!!!!!!!!) na 1024x768
- Carmack večkrat zatrdi, da je Geforce 4 Ti še vedno najboljša grafična za nakuš za igranje Doom 3.
- To kar kroži po pletu je Doom 3 0.02 ALPHA verzija! Šteka zato, ker engine ni optimiziran. Vraga, še debuganje poteka med igranjem...

Da o samem CPU ne govorimo.

Carmack tudi večkrat zatrdi, da je za NORMALNO (se pravi 60+ FPS) igranje zadosti že gigaherčnik. Ker procesor tu ne igra velike vloge. Ker se čimveč stvari skuša spraviti na grafično.

sam igralnost bo pa tko... enkrat bos su skos.. cist bo hudo.. 2 dni bo trajal.. pol bos pa zbrisu al pa su se kej igrat z editorji :)

id software je trdni vizionar PREPROSTIH iger. Oni se niti ne trudijo narediti igro ob kateri boš moral trdno premišljevati kaj narediti. Če bi hoteli to, bi storili. Vendar pa ciljajo na ZELO široko občinstvo - na tiste, ki si zaželijo malo zabave. Hah, Carmack je celo nasprotoval vdelavi USE KEYa - trdil je, da bi se vsa vrata v Doomu morala avtomatski odpirati. Igralnost bo (po moje) kar dolga, saj je on računal 2 dni na to, da boš preigral "normalno". Itak pa se bo vssak v vsaki sobi ustavil in občudoval prekrasno arhitekturo in grafiko.

Glavni problem z ID spili kar se mene tice je to da so vsi stila hodi in postreli vse kar se da (doom, doom2, q1, q2, q3..).. in to men ni filing :) H-L mi je bil srednje kul zarad vzdusja pac... iz tega aspekta bo d3 definitivno seku ... pa tut zdi se mi da bojo mal popravl igralnost...

Zakaj bi popravljali igralnost? Na čem to sklepaš? Si sploh videl kak je igralnost?

doom 1 in 2 sta uspela ker sta bla revolucija

A potem Wolfenstein ni bil? Doom 1 in 2 sta uspela, ker sta pokazala ravno to kar so gamerji hoteli videti - kri, čreva, lobanje, pentagrame... Moraš se zavedati, da je Doom izšel, ko so bile potezne strategije in arkadičine na višku.

quake2 je uspel zaradi MP dela in zaradi vseh q1 navdusencev k jim je bil singleplayer dejansko ql

Quake 2 je najbolj prodajan naslov iz serije Quake.

quake3 itak ni dozivel ne vem kok blaznega uspeha.. ce primerjamo z drugimi MP spili .. je pa ql graficno :)

Quake 3 Arena ni bil tako uspešen zaradi tega, ker je to bila PRVA multiplayer osredotočena igra. Že, ko so naznanili, da bo Q3 v celoti posvečen MP so vsi križali id in napovedovali njihov propad (kot ob skoraj vsakem njihovem naslovu). Q3A je bil prehod iz SP v MP in zato je bil "bolj mlačno" sprejet (vsaj kar se njegove prodaje tiče) med fani. Pozneje se je sicer prodaja dvignila, ko je ljudstvo vidlo, da to ni bav, bav... Še enkrat je id postavil temelje in slavo (in denarje) so poželi drugi (Unreal Tournament, Counter Strike). Drugače pa je Q3 engine verjetno bil največja revolucija v grafiki (seveda do sedaj (D3)).

Fury, finta je, da je iD engine-maker, in ne game-maker, kot si eni napačno predstavljajo.

No pa poglejmo kaj imamo tukaj;

John Carmack - ni potrebno posebej razlagati
Graeme Devine - delal pri Atari, LucasFilms in Activision, 7th Guest.
Jim Dosé - delal na Duke Nukem 3D, Metal FAKK 2, Sin. Naredil vse od programiranja do animacij, v Metal FAKK2 je naredil skeletno animacijo.
Paul Jaquays - (nedavno zapustil id) ta človek je verjetno delal na več igrah kot jih je kdorkoli tu preigral (že od 76 leta izdeluje igre).
Tim Willits - verjetno (po moje) najbolj nadarjen level designer
Malvern Blackwell - Unreal, Kingpin, RTCW.
Fred Nilsson - animator iz filmske industrije - Shrek, Antz.
Seneca Menard - modeler - prej delal pri Ion Storm.
Kevin Cloud - en najbolj spoštovanih ljudi v igričarstvu kar se tiče 2D arta.
Adrian Carmack - Kevin ga je nekočopisal kot "najboljši umetnik v igričarski industriji".
Kenneth Scott - Fred Nillson ga je opisal kot "masterful artist", on je prav dobesedno najboljši grafični umetnik v igričarski industrjiji.

To je skupina, ki dela na D3. Vsak je popoln profesionalec na svojem področju. Ta ekipa je sestavljena iz najboljših programerjev in umetnikov v igričarski industriji. Če je kdo zmožen narediti D3 kot mora biti, potem so to ti možje .

CEO id software Todd Hollenshead je v gamespot intervjuju (se mi zdi) izjavil, da licenciranje njihovih engineov predstavlja le 20% celotnega zaslužka.

Seveda je taka zgodba/igralnost, ki jo iD skup spaca, edino solidna za net/LAN, kjer se gre za bojevanje ega med posamezniki. Te prav malo briga drugo, kot grafika "da dol padeš", dobra orožja in seveda sobe.

Ice Man ti očitno ne igraš on-line iger, ali? Doom 2 je verjetno najbolj razširjena igra vseh časov. Obstaja na toliko različnih platformah, da bi bilo škoda prostora naštevati. V shareware verzijah so jid "izdali" 100.000. Misliš, da je tistega leta imelo toliko ljdui dostop do interneta. Jaz takrat še vedel nisem kaj je internet. Isto za Quake 1. Edina id igra, ki nima poštene zgodbe je Quake 3 Arena. Vendar pa je to MP osredotočena igra, kjer ni potrebno biti shaespear, da nekaj nakracaš.

Zgodbe itak (skoraj) ni

Ti veš zgodbo Dooma? Če ne ti lahko dam link do Readme v6.66 kjer je na dolgo in široko ČISTO VSE razloženo. Takšne originalne zgodbe kot je tam še dolgo ne bomo videli. Kaj je lahko bolj originalnega kot "Odprla so se vrata pekla"? DeusEx -> zarota??? To vidiš v vsakem drugem filmu. Ni naključje, da je Warner kupil pravice za Doom film že dolgo nazaj.

Za kaj bolj resnega pa bodo morali poskrbet drugi resnejši proizvajalci igre, ki bodo s pridom uporabili ta pogon in bodo zunaj že solidni sistemi, sposobni to tudi poganjati, za domačega uporabnika.

Kaj bi naj pomenilo resnejši proizvajalci iger? Sistemi sposobni poganjati za domačega uporabnika so že zdavnaj zunaj (halo?).


EDIT: Pizdo kolko sem napisal :)))))
Fuck you all!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: (sic) ()

Gh0st ::

HEHE, stari moj, vse igre od ID Software imajo zgodbo "samo-da-nekaj-je". Temu ne moreš reči zgodba ampak epilog. Ja kle smo marinci leta 4905793475 in gremo zdej razsut en planet Stroggos zato ker Zemlja kao ni več gut in ker nam pač paše in ker se gre amerika spet vesoljno politiko.

In potem začneš z blasterjem u roki...in kaj sledi? 5ur brezmejnega tekanja in nažiganja po vsem kar leze.

Veš kaj je zgodba? HL. Zgodba je Deus Ex. Kjer ti dejansko krojiš lastno usodo, ne pa da je že vse vnaprej predvideno ti pa samo prižigaš razne pumpe, drille, ugasnt morš big gun, in na koncu...WAW, ubit bossa! :\

Men se ne zdi prepričljivo.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Tr0n ::

No, v D3 zna bit dobra zgodba, ce so zaposlili sci-fi pisca, da jim jo napise ;).

MrX ::

usi se delate ene pametnjakoviče! :D

Fury ::

sic pizda se ti da :P

drugac pa sem mislu tist da bojo igralnost popravl .. je blo mislen da bo po vsej verjetnosti igralnost velik bolsa v doom3 kot pa v q2, q1 itd... to sem mislu rect :) seveda bojo ze od vzdusja in grafike na igralnosti profitiral.. samo upam da bo vse skup bolj poglobljeno...

kaj ce ti v Doom2 zgodba ce sploh ni vidna med samo igro...

doom 3 je bil velik korak naprej od wolfa.. wolf je bil tko tko neki na pol 3d kako nakazan .. doom je bil pa tisto kar je blo res WOW za vidt.. pa kompjutre iskoristu do konca.. pac bolj si se lahko vzivel.. zato je uspel pomoje.. seveda pa tut zaradi tistih stvari k si ti napisu :)

"odprla so se vrata pekla" => originalno? 2000 let stara verska besedila anyone? :)

fora deusexa niti ni tok v igralnosti ampak v IZVEDBI in PREPLETENOSTI IGRANJA Z ZGODBO :) tega v ID spilih ni... tam mas uvod, pobijes vse posasti in par knofov presaltas, koncna animacija in creditsi :)

undefined ::

> - MacWorld 2001 - D3 je prvič predstavljen - teče na NVIDIA GEFORCE 3 Ti500 (!!!!!!!!!!!!!) na 1024x768

Tudi Quake3 je tekel na Voodoo3 in TNT2 na 1024x768. Celo na V2 in TNT1 je tekel.
Kaj je tvoj point? Jest sm govoril o vseh opcijah vključenih in fps več kot le borih 60... 60 je smrt v multiplayerju.

> - Carmack večkrat zatrdi, da je Geforce 4 Ti še vedno najboljša grafična za nakuš za igranje Doom 3.

Ni res. Carmack trdi to za Radeona 9700+.

> - To kar kroži po pletu je Doom 3 0.02 ALPHA verzija! Šteka zato, ker engine ni optimiziran. Vraga, še debuganje poteka med igranjem...

Nisem niti omenjal Alpha verzije, niti me ne zanima.

> Carmack tudi večkrat zatrdi, da je za NORMALNO (se pravi 60+ FPS) igranje zadosti že gigaherčnik.

Tko kot je bil za Q3 dovolj P2 300.

> Ker procesor tu ne igra velike vloge. Ker se čimveč stvari skuša spraviti na grafično.

Tko kot pri C&C Generals, kajne? Sploh si ne predstavljaš kolk se motiš. ;)

> id software je trdni vizionar PREPROSTIH iger. Oni se niti ne trudijo narediti igro ob kateri boš moral trdno premišljevati kaj narediti.

Oni sploh ne delajo iger, oni delajo Egnine in "demote". Najboljša beseda s katerimi lahko poimenujem njihove t.i. igre.

> Če bi hoteli to, bi storili. Vendar pa ciljajo na ZELO široko občinstvo - na tiste, ki si zaželijo malo zabave.

Če čebula neb mela če, bi bla bula. ;)

> Glavni problem z ID spili kar se mene tice je to da so vsi stila hodi in postreli vse kar se da (doom, doom2, q1, q2, q3..).. in to men ni filing :)

Wau. Eureka, sic. Eureka. ;)

> Zakaj bi popravljali igralnost? Na čem to sklepaš? Si sploh videl kak je igralnost?

Ne, mižal sem med igranjem SP in MP. I know Kung-Fu. ;)

> doom 1 in 2 sta uspela ker sta bla revolucija

Zame nista bla. Je bil Duke dosti večja revolucija v smislu interakcije z okoljem.

> A potem Wolfenstein ni bil? Doom 1 in 2 sta uspela, ker sta pokazala ravno to kar so gamerji hoteli videti - kri, čreva, lobanje, pentagrame...

"Gamerji"? Ja, 13-letni.

> Moraš se zavedati, da je Doom izšel, ko so bile potezne strategije in arkadičine na višku.

Seveda, pogon je bil dober, igra je bla bedna in brez smisla. Tko kot je muska od NIN. ;)

> quake2 je uspel zaradi MP dela in zaradi vseh q1 navdusencev k jim je bil singleplayer dejansko ql

Malo je bilo tistih navdušencev SP. Zelo malo. Meni se je Q1 SP zdela bedna v priverjavi z Dukom.

> Quake 2 je najbolj prodajan naslov iz serije Quake.

In?

> quake3 itak ni dozivel ne vem kok blaznega uspeha.. ce primerjamo z drugimi MP spili .. je pa ql graficno :)

Tko kot vsi iD špili.

> Quake 3 Arena ni bil tako uspešen zaradi tega, ker je to bila PRVA multiplayer osredotočena igra.

Q3 ni bil uspešen? Kaj bluziš? Prav tako uspešen je postal kot Q2. In prav tako popljuvan je bil na samem začetku kot Q2. Edino Q1 ni bil popljuvan, ker ni imel prednika.

> To je skupina, ki dela na D3. Vsak je popoln profesionalec na svojem področju. Ta ekipa je sestavljena iz najboljših programerjev in umetnikov v igričarski industriji. Če je kdo zmožen narediti D3 kot mora biti, potem so to ti možje .

In? Oni delajo engine. Delajo tudi texture, ja. Zgodbe pa še noben ne zna narediti dobre. Tudi igralnosti v SP ne. Znajo vzbudit tisto prvo zagnanost, ki te žene, da igro čimprej končaš in jo zbrišeš z diska. ;)

> CEO id software Todd Hollenshead je v gamespot intervjuju (se mi zdi) izjavil, da licenciranje njihovih engineov predstavlja le 20% celotnega zaslužka.

Seveda. Največ pokasirajo od mladine, ki padajo na take plitkosti. ;)

> Seveda je taka zgodba/igralnost, ki jo iD skup spaca, edino solidna za net/LAN, kjer se gre za bojevanje ega med posamezniki.

Kje tu vidiš kakšno zgodbo?

> Te prav malo briga drugo, kot grafika "da dol padeš", dobra orožja in seveda sobe.

Seveda te briga. Ljudje bodo to igro v prvi vrsti kupili zaradi grafike in gate-trgajočih efektov. :)

> Ice Man ti očitno ne igraš on-line iger, ali?

Sem igral še preden si ti udaril prvo tipko na svoji tipkovnici. ;)

> Ti veš zgodbo Dooma? Če ne ti lahko dam link do Readme v6.66 kjer je na dolgo in široko ČISTO VSE razloženo.

Zgodba je brez veze, če se skozi igro ne razvija in če nad njo nimaš nobene kontrole! To je vse bistvo igralnosti.

> DeusEx -> zarota??? To vidiš v vsakem drugem filmu.

Vidiš pa skoraj v vsakem hollywoodskem filmu takšne nesmisle, kot jih predstavlja iD. Najbolj tipično v Q2.

> Ni naključje, da je Warner kupil pravice za Doom film že dolgo nazaj.

Jasno, da ni. Doom bi lahko resnično zaživel le v filmu. Takšnem, brez razmišljanja, po šihtu. ;)

> Kaj bi naj pomenilo resnejši proizvajalci iger?

Drugi kot iD. Vsi, ki so do sedaj že delali igre na iD pogonih. Half Life, recimo. SOF. Itd. Čeprav slednji ni bil preveč uspešen. :)

> Sistemi sposobni poganjati za domačega uporabnika so že zdavnaj zunaj (halo?).

Beri zgoraj.

> HEHE, stari moj, vse igre od ID Software imajo zgodbo "samo-da-nekaj-je". Temu ne moreš reči zgodba ampak epilog. Ja kle smo marinci leta 4905793475 in gremo zdej razsut en planet Stroggos zato ker Zemlja kao ni več gut in ker nam pač paše in ker se gre amerika spet vesoljno politiko.

Točno tako.

> In potem začneš z blasterjem u roki...in kaj sledi? 5ur brezmejnega tekanja in nažiganja po vsem kar leze.

Saj pravim, prav mudi se ti, da igro čimprej končaš in jo zbrišeš, dokler ti je še relativno všeč. ;)

> Veš kaj je zgodba? HL. Zgodba je Deus Ex. Kjer ti dejansko krojiš lastno usodo, ne pa da je že vse vnaprej predvideno ti pa samo prižigaš razne pumpe, drille, ugasnt morš big gun, in na koncu...WAW, ubit bossa!

Genau.

> No, v D3 zna bit dobra zgodba, ce so zaposlili sci-fi pisca, da jim jo napise ;).

Saj verjamem, da se trudijo. Samo zaenkrat jim še nič kaj ne uspeva na tem področju. Žal. :)

Zgodovina sprememb…

Ahiles ::

WTF? kolk od vas je koncal HL kaksna zgodba neki.

Kekci odprejo portal na en planet, posasti pridejo ti jih mors pobit, med tem se mors plazit pa skaces po miljon pasteh/jaskih pol na konc mas pa se enga big bossa ki je beden total to je komplet zgodba HL.

90% zgodb za FPS igre so enake. Prvo ID naredi spil pol pa vsi zgodbo mal polepsajo pa kopirajo.

FireSpit ::

Joj joj JOJ prepirate se o igrah, ki jih se sploh ni zunaj, še sploh nemate pojma kako bo delovalo na vaših računalnikih pa že jokate in stokate. Počakajte na demote(zato so) jih poženite in če bo delalo hop v trgovino po igro če pa ne pa hop v trgovino po nove komponente.... Pa potem lahko igro blatite oz hvalite.

LP...
Burn, bleed all the lives of life,
ascend to The sky.

(sic) ::

FireSpit:

Gre se za to, da je Ice Man trmast in velik nasprotnik bogov (id software) in zato so njemu vse id igre drek...

Siguren sem, da bo Half Life 2 dobra igra. Kaj dobra - odlična. Vendar pa po grafiki in nasplošno po tehnični plati ne bo niti približno kos Doomu.

Ice Man:

Tebi pa bom odpisal en velik odgovor, ko bom imel čas - verjetno pozno zvečer.
Fuck you all!!!

Fury ::

vi ste usi cudni.. sploh niste objektivni.. tko kot ati pa nvidia fanboyi.. sic pravi da so ID ful ne vem kaksni bogovi in carji... prov bogovi je reku.. lol kako lahko reces enin k delajo IGRCE da so bogovi.

IceMan je pa pac hud nasprotnik IDja in spet v drugo skrajnost pretirava :)

Men je ta tema cist mem postala :)

Iceman: Ko je bil doom duka se zdalec ni blo ;) se spomnis? :) sicer pa si dost odgovorov sploh falil krneki :) ne kot napacno ampak si totalno mim kiksnu in sploh nisi dojel o cem mi2 govoriva :)

kar se grafe tice: Carmack skos priporoca tisto kar je v trenutku pisanja najbolse in to bo skos tko.

kar se tice SP/MP: stvar okusa v bistvu.. enim deusex suxa k je premal akcije in tko.. enim pa quake suxa k je sam slepo nabijanje in to je to :) men u bistvu quake prov sede tko kaksno urco na teden mal naziganja.. pol se pa navelicam za kksn tedn :) OPOZARJAM DA JE TO SAMO MOJE MNENJE :)

Drugace pa itak vsi vemo da so ID spili totalni kill'em all spili in zgodba nima kej prevec zraven :)

Duke je pa itak totalni car.. in ce ga nardijo tazga carja kot je bil prej bo DNF ce kdaj pride delu rastur tut ce bo zaostal tehnolosko za D3 (kar pomoje bo).. duke tut ni car zarat zgodbe.. ampak ker je pac tok cool da je cool :)

Half-Life tut ni bil nic posebnega iz zgodbene strani je bil pa za moje pojme velik bl dinamicen kot kksn q2 :)

ajde dost te teme.. zdej sam se berem.. razn ce kdo explicitno mene kej uprasa :)

Bottom line: VSAKEMU JE VSEC TISTO KAR MU JE :) Enostavno :) NEKATERI SO PA TUT FANATIKI - a ne (sic)? :) ;)

Tr0n ::

Še huje - fetišisti :).

Tr0n ::

Prvi HL2 preview @ Shacknews.

In ostali:

GameSpot
PC.IGN
GameSpy
Computer & Video Games

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

undefined ::

> IceMan je pa pac hud nasprotnik IDja in spet v drugo skrajnost pretirava :)

Ne, nisem nasprotnik iDja. Samo zato, ker stojim na realnih tleh in nisem fanatik, še ne pomeni, da nečemu nasprotujem.
iD dela ODLIČNE grafične pogone, žal ne toliko dobre igre. To je resnica.

> Iceman: Ko je bil doom duka se zdalec ni blo ;) se spomnis? :)

Se spomnim. Saj do Duka itak nič pametnega ni blo.

> kar se grafe tice: Carmack skos priporoca tisto kar je v trenutku pisanja najbolse in to bo skos tko.

Točno tako. Ne more ponujat nekaj, kar še ni zunaj, kajnede.

> kar se tice SP/MP: stvar okusa v bistvu.. enim deusex suxa k je premal akcije in tko..

Itak, suxa tistim, ki so leni za razmišljat in ne marajo pustolovščin. Deus Ex ni samo FPS, ampak je tudi RPG.

> enim pa quake suxa k je sam slepo nabijanje in to je to :) men u bistvu quake prov sede tko kaksno urco na teden mal naziganja..

Ja, fajn je takrat, ko rabiš frustracije nad kom znest. Pač mladoletniška sprostitev. Vem. Za kaj več pa ni.

> pol se pa navelicam za kksn tedn :) OPOZARJAM DA JE TO SAMO MOJE MNENJE :)

Sem enakega mnenja.

Tr0n ::

Ne pozabit, da sta bila Doom in Quake zacetnika online klanske skupnosti, online tekmovanj, LAN zabav,...

V bistvu to, kar danes poznamo pod multiplayer igro.

Vse drugo je klon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

undefined ::

> Ne pozabit, da sta bila Doom in Quake zacetnika online klanske skupnosti, online tekmovanj, LAN zabav,...

Sploh nisem govoril o online tekmovanjih, ampak igrah nasploh.

> V bistvu to, kar danes poznamo pod multiplayer igro.

Emm, not true. Dvomim, da je kateri Ultima Online igračkar kdajkoli posegel po Kvaki, pa je teh dosti več.

> Vse drugo je klon.

Ne more biti drugo klon niti pod razno. To je tako, kot bi rekel, da je Merkator klon trafike.
Trafika - veliko ljudi jo obišče dnevno, a kljub temu ne ponuja veliko, tako kot tvoje online iD igrice. :)

(sic) ::

Ehh sem utrujen....

Grrr, what the hell....
Fuck you all!!!

Tr0n ::

> Sploh nisem govoril o online tekmovanjih, ampak igrah nasploh.

Ti je oprosceno :).

> Emm, not true. Dvomim, da je kateri Ultima Online igračkar kdajkoli posegel po Kvaki, pa je teh dosti več.

UO release = 1997.
Quake release = 1996.

> Ne more biti drugo klon niti pod razno. To je tako, kot bi rekel, da je Merkator klon trafike.
> Trafika - veliko ljudi jo obišče dnevno, a kljub temu ne ponuja veliko, tako kot tvoje online iD igrice.

Hehe?

id Software je predstavil prvo FPS igro. Drugi so posnemali. To je zame klon.

undefined ::

> UO release = 1997.
Quake release = 1996.

Irelevantno. Govorimo o številu igralcev danes. :)

> id Software je predstavil prvo FPS igro. Drugi so posnemali. To je zame klon.

Naj ti bo, ampak to ni bil Doom. Prej kakšen Wolfenstein 3D. :)

Ahiles ::

A ni bil pred wolfom un catacomb3d al kako se ze rece unmu spilu prav tako od ID ;)

R33D3M33R ::

Catacomb abyss misliš? Svetovn špil. Naredli so ga pri Soft Disku (GAMER'S EDGE) al nekaj takega. Popolnoma podoben wolfu
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

(sic) ::

Soft Disk = John Carmack, Adrian Carmack, John Romero, Kevin Cloud in Tom Hall = id software.
Fuck you all!!!

R33D3M33R ::

A tako, nisem vedel :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

MrX ::

Gh0st ::

Hehe. Šele zdej sem ugotovil, da me un g-man (administrator, poslovnež, whatever) iz originala ful spominja na Johna Doggetta it Dosjejev X...:8) :D

A kdo mogoče ve, a bo zgodba še zmeri potekala v Black Mesi, al je kej druzga?
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

BaRtMaN ::

Par postov got piše, da je kraj dogajanja Evropa, torej iz Black Mese verjetno ne bo nič.
Glede tistih komentarjev v (sic)ovem postu zgoraj nekje: ko boš ti letel skozi level, si ne boš vzel pol ure za pregledovanje mape, ampak boš zaradi atraktivne štorije hotel čimprej naprej.
Or is it just me?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

root987 ::

Zgodba bo de-best. Komaj čakam, predvsem me zanima zgodba, ne pa grafika. Zarad mene je lahko HL1 pogon, samo da bo zgodba ok. Čeprav se ne branim lepše grafike seveda.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
««
2 / 34
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Half Life 3 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18836412 (1112) D3m
»

Half Life 3 je zaščitena znamka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
5123352 (15253) LordTado
»

Half-Life 2 Episode Three (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12319104 (10450) tt2
»

The Orange Box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
16815832 (9906) Bor H
»

half-life2

Oddelek: Igre
281818 (1338) Ahiles

Več podobnih tem