»

Apple bo popravljal tudi starejše naprave

Slo-Tech - Doslej je Apple servis in rezervne dele za svoje izdelke zagotavljal pet let, potem pa jih je razglasil za zastarele (obsolete) ali starodobne (vintage). Toda v Cupertinu so očitno spoznali, da se jim splača nuditi daljšo podporo, saj so uporabniki često pripravljeni plačati za popravilo starejše naprave. Applove naprave niso poceni, zato je njihovo popravljanje smiselno dlje. Odslej bo Apple popravljal tudi stare MacBooke Pro in iPhone, če bomo to plačali.

Pilotni program se je začel že januarja, sedaj pa so ga z ZDA in Turčije razširili na ves svet. To pomeni, da bo odslej moč dobiti uradno popravilo iPhona 4S, iPhona 5 in MacBooka Air iz leta 2012 (vseh vsaj do konca leta 2020). Do konca leta bodo na seznamu še MacBook Pro iz let 2012...

31 komentarjev

LG-jev novi monitor 5K ne deluje poleg brezžičnega usmerjevalnika

9to5Mc - Nov LG-jev monitor UltraFine 5K, ki ga prodaja tudi Apple v svoji trgovini in celo priporoča za uporabnike MacBook Pro, ima precej nenavadno hibo. Če ga postavimo dovolj blizu brezžičnega usmerjevalnika, začne slika utripati, ob nadaljnjem približevanju pa monitor popolnoma počrni. Pomaga šele, če usmerjevalnik odnesemo dovolj stran. Ker gre za 1300 dolarjev vreden monitor, je pomanjkljiva hud spodrsljaj.

V LG-ju so napako potrdili, a dejali, da gre samo za konkreten model, medtem ko so vsi ostali izdelki brezhibni. Toda nekateri uporabniki so celo ugotovili, da monitor kvarno vpliva tudi na MacBook Pro, ki je priključen nanj. Če se brezžični usmerjevalnik preveč približa kompoziciji, zmrzne tudi Macbook Pro.

Kaj točno je narobe, še ni znano. Lahko pa ugibamo, da očitno...

22 komentarjev

Čez dober teden prihaja macOS Sierra

Slo-Tech - Na včerajšnjem Applovem dogodku je bilo skorajda vse posvečeno novemu iPhonu, a to ne pomeni, da novosti ne bo tudi na "pravih" računalnikih. Apple je skorajda istočasno na svojih spletnih straneh objavil tudi, da bodo 20. septembra izdali končno verzijo prihajajočega operacijskega sistema macOS Sierra, ki bo za vse lastnike dosedanjih verzij brezplačna.

Če se ime bere nekoliko nenavadno, je razlog v spremenjeni shemi poimenovanja. Apple s to verzijo ukinja poimenovanje Mac OS X in prehaja na macOS, da bo ime bolj v skladu z že uveljavljenima watchOS in tvOS. In tako bomo namesto Mac OS X 10.12 dobili macOS Sierra.

Glavne novosti bodo prihod Siri na namizne naprave, univerzalno odložišče (kopiranje med napravami z iOS in macOS), Apple...

42 komentarjev

Applovi izdelki niso več zeleni

The Wall Street Journal - V ZDA izdelki, ki izpolnjujejo 23 nujnih kriterijev in po možnosti še čim več izmed 28 dodatnih kriterijev o trajnosti, učinkovitosti, recikliranju in ekološkem odtisu, dobijo certifikat EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool). Ta priča, da je izdelke mogoče enostavno razstaviti z običajnimi orodji, da je mogoče enostavno odstraniti dele s škodljivimi kemikalijami (npr. baterije) itd. Standard so skupaj ustvarili proizvajalci, vladne agencije in nevladne organizacije. Doslej so bili Applovi izdelki na tem seznamu, od konca prejšnjega meseca pa Apple ne želi več certifikatov za nove niti za stare izdelke.

Kot so organizaciji povedali v Applu, dizajn novih izdelkov ne ustreza več smernica po EPEAT, zato se ne bodo niti prijavili za...

153 komentarjev

Applov WWDC 2012 poln novosti

stari vs novi pro

vir: Apple
Apple - V San Franciscu se je začel Applov vsakoletni dogodek WWDC (Worldwide Developers Conference), na katerem pokažejo nove tehnologije, programsko opremo in druge prihajajoče novosti, pomembne za razvijalce v Applovem ekosistemu. Sejem ni namenjen splošni javnosti, ampak zgolj razvijalcem, ki morajo celo podpisati pogodbo o nerazkritju videnega (NDA). Kljub temu pa zadnja leta Apple uvodni nagovor (keynote) javno predvaja po spletu, tako da lahko cedimo sline nad nekaterimi novostmi.

Letos je Apple predstavil nove prenosne računalnike MacBook Pro, ki bodo imeli v novi generaciji 15-palčne zaslone Retina (omenjeno tehnologijo je iPhone dobil že z verzijo 4). Podpirajo ločljivost 2880 x 1800, kar pomeni gostoto točk 220 ppi...

134 komentarjev

Apple izgubil tožbo zaradi nezamenjave defektnih macbookov pro

Slo-Tech - Leta 2008 je precej prahu dvignilo spoznanje, da so Nvidiine grafične kartice 8600M defektne. Zaradi uporabe nekakovostnih materialov so namreč po več ciklih vklopa in izklopa odpovedale, ker se je posebej izrazilo pri prenosnikih. Nvidia je napako priznala in obljubila brezplačno zamenjavo pokvarjenih delov. Omenjeni grafični čipi so bili tudi v Applovih prenosnih računalnikih MacBook Pro, če so bili proizvedeni med majem 2007 in septembrom 2008.

Apple je takrat zavrnil zamenjavo in je namesto tega zagotovil, da bo pokvarjene računalnike brezplačno zamenjal. Obljubili so, da bodo to storili do tri leta po nakupu, četudi splošna garancija ni veljala tako dolgo. Toda ko se je napaka...

21 komentarjev

Apple bojda pripravlja nove macbooke pro z visoko ločljivostjo Retina

DigiTimes - DigiTimes je včeraj ekskluzivno objavil, da Apple za drugo četrtletje prihodnjega leta pripravlja novo generacijo macbookov pro, ki bo imela bistveno višjo ločljivost zaslona. Novi zasloni naj bi imeli ločljivost 2880 x 1800, medtem ko imajo sedanji kvečjemu 1680 x 1050.

Klasičen macbook pro z zaslonom diagonale 15,4 palcev, bi z ločljivostjo 2880 x 1800 zmogel prikazati gostoto pikslov 220 ppi (točk na palec), kar je dvakrat več kot danes. Podobno tehniko Apple že uporablja v novih telefonih iPhone 4 in iPhone 4S ter ipodih touch, kjer se imenuje Retina Display. Ti trenutno zmorejo celo 326 ppi, kar omogoča gladko sliko celo na majhnih razdaljah.

Zaslone gledamo z večjih razdaljah, zato...

326 komentarjev

Apple prenovil macbooke pro

CNet - Ta konec tedna je Apple predstavil prenovljene verzije svojih prenosnikov znamke MacBook Pro, ki imajo malo povišano frekvenco procesorja, večje kapacitete diskov in boljšo grafiko. Cene ostajajo nespremenjene.

Najmanjši 13-palčni MacBook Pro ima po novem procesor z 2,40 GHz (oziroma 100 MHz več kot stari model), medtem ko je disk s 320 GB zrasel na 500 GB. Grafika ostane enaka, cena pa tudi pri 1200 dolarjih. Močnejši 13-palčni model je pridobil 100 MHz do 2,8 GHz in polovico kapacitete diska, ki sedaj znaša 750 GB (prej 500 GB). Cena ostaja 1500 dolarjev.

V naslednjem velikostnem razredu najdemo 15-palčne modele. Šibkejši ima 2,2 GHz-procesor (pred tem 2,0 GHz), sprememba pa je v močnejši grafiki. Odslej v njem najdemo Radeona HD 6750M s 512 MB pomnilnika, medtem ko je imel stari model...

184 komentarjev

Novi SSD-ji v MacBook Airih

Hexus - Najnovejši podatki kažejo, da so pri Applu potihoma zamenjali opremljevalca za pogone SSD, ki jih uporabljajo v novi generaciji MacBook Airov. V teh revolucionarnih prenosnikih skoraj brez premikajočih se delov (razen ventilatorja) so sprva uporabljali Toshibine module v nestandardni obliki, te pa naj bi nedavno, tožbi navkljub, zamenjale Samsungove enote. Glavna prednost pogonov SM128C, kakršna je njihova oznaka, so višje hitrosti, saj v primerjavi z do 175 MB/s pri zapisovanju in do 210 MB/s pri branju, kolikor zmorejo Toshibini 128-gigabajtni pogoni z oznako TS128C, novi primerki zmorejo do 210 MB/s pri zapisovanju oz. do 261 MB/s pri branju podatkov. Obenem so novi pogoni dodali še podporo NCQ.

Potrditve, da gre za Samsungove module, še ni, a to ne bi bilo prvič, da bi Apple uporabil njihove pogone. Obenem v smer Samsunga taco pes moli tudi z oznako SM128C. Module, poimenovane Blade X-gale, so pri Toshibi sicer po predstavitvi MacBook Aira dali na voljo javnosti, a pretirane...

4 komentarji

Tudi Toshiba ponuja nadgradnje SSD-ja v MacBook Air

Toshibin Blade X-gale, združljiv z novim MacBook Air

vir: engadget
engadget - Ena izmed glavnih skrbi ob predstavitvi oz. po razkosanju 20. oktobra predstavljenega MacBook Aira je bila izredno slaba nadgradljivost, saj novi Applovi prenosniki uporabljajo popolnoma lastno obliko trdega diska oz. SSD pogona, poleg na matično ploščo prispajkanega procesorja in pomnilnika. Slednje že poznamo iz prve generacije MacBook Airov, medtem ko so ti uporabljali 1,8-palčne, 5 mm debele trde diske najmanjšega formata. A že le teden po predstavitvi so na pomoč priskočili pri relativno nepoznanemu podjetju PhotoFast, kjer so poleg samega SSD modula obljubili še USB 3.0 ohišje, ki bi starega spremenilo v hiter pomnilniški ključek. Svojo nadgradnjo so zdaj predstavili še pri Toshibi v obliki modula Blade X-gale, ki ne bo na voljo le...

0 komentarjev

MacBook Pro uporaben za kuhanje kave

PC Authority - Apple je po nekoliko daljšem intervalu končno osvežil svoje prenosnike MacBook Pro, kjer sta 15 in 17-palčna modela dobila nove Intelove procesorje iz serije Core i5 in Core i7. Po spletu je mogoče opaziti razna predvidevanja, zakaj enake poteze Apple ni naredil pri 13-palčnem MacBook Pro, ki še vedno uporablja procesorje iz serije Core 2 Duo, razlog pa se morda skriva tudi v dejstvu, da Intel novih čipov s kodnim imenom Arrandale še ni sposoben dobavljati dovolj hitro. Posledično je prišlo tudi do 20% podražitev procesorjev, a to v obliki pomanjkanja prenosnikov vpliva predvsem na manjše proizvajalce.

Poleg višje zmogljivosti ter načeloma daljše avtonomije, ki jo ponujajo v 32 nm-proizvodnem procesu izdelani procesorji, pa v primeru najzmogljivejšega 17-palčnika, opremljenega z 2,66 GHz Core i7-620M Arrandaleom, pride tudi do nekoliko neželenega efekta segrevanja ohišja. To so ugotovili pri PC Authority, kjer so med testom omenjenega prenosnika opazili nihanja v določenih...

94 komentarjev

Novi MacBook Pro izšli

Novi MPB-ji

vir: AppleInsider
AppleInsider - Apple je predstavil nove MacBook Pro - Intel Core i5 in i7 prenosnike. Poleg novega procesorja imajo tudi boljšo baterijo in grafično kartico.

13" MacBook Pro - še vedno Intel Core 2 Duo, vendar hitrejši - 2.4 (1.149,00 EUR) ali 2.66 GHz (1.449,00 EUR), 4 GB RAM, GeForce 320M grafika, še vedno SuperDrive. 15" MacBook Pro - Intel Core i5 (najdražji tudi i7) 2.4 (1.749,00 EUR), 2.53 (1.949,00 EUR) ali 2.66 GHz ( 2.149,00 EUR), 4 GB RAM, GeForce GT 330M (najdražji s 512 MB RAMA) + Intel HD Graphics grafika, še vedno SuperDrive. V EU Apple Store na voljo v 5 dneh. 17" MacBook Pro - Intel Core i5 2.53 GHz za 2.249,00 EUR (doplačilo 180 EUR za i7 2.66 GHz), 4 GB RAM, GeForce GT 330M (najdražji s 512 MB RAMA) + Intel HD Graphics grafika, še vedno SuperDrive.

Opažanja: majhna razlika v ceni...

99 komentarjev

Pwn2Own končan, preživel Chrome

Slo-Tech - V Vancouvru se je končalo vsakoletno tekmovanje Pwn2Own, kjer hekerji poskušajo in običajno uspejo na kolena spraviti brskalnike in mobilne telefone. Tudi letos so pred tekmovanjem naredili domačo nalogo, tako da so v minutah obvladali zadane naloge. Poglejmo si izkupiček.

Internet Explorer 8 je navkljub varnostnim tehnologijam ASLR in DEP na Windows 7 strl Peter Vreugdenhil (PDF). Na isti platformi je Firefox premagal heker, ki se predstavlja le z vzdevkom Nils in ki je blestel že lani. Macov Safari je Mac OS X snedel Charlie Miller. Dobili so vsak po 10.000 dolarjev in bodisi MacBooka bodisi PC bodisi Sony Vaio.

Na področju mobilnih telefonov je padel iPhone, ki sta ga v vsega 20 sekundah ukanila Ralf Philipp...

24 komentarjev

Applova prodaja boljša kot lani

ComputerWorld - Prodaja Applovih Macov je pretekli mesec poskočila za 43 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, so sporočili iz podjetja za analize trga NPD Group. Rezultati niso zelo presenetljivi, saj je prav lani Apple negodoval, da jim njihova prodaja prvikrat v šestih letih nekoliko nazadovala. Prav tako bo Apple zabeležil veliko rast za celotno prvo četrtletje letošnjega leta.

V prvem kvartalu predlani so v ZDA prodali 2,3 milijona Macov, lani 2,2 milijona, letos pa bodo z nespremenjenim tempom zlezli do treh milijonov. Preobrat je prinesla prenova MacBooka Pro lani, ki se je zgodila junija. Najbolj uspešno se tako prodajata MacBook za 999 dolarjev in MacBook Pro za 1199 dolarjev. Zanimivo je, da se je povprečna cena prodanega Maca v zadnjih dveh letih znižala s 1500 na 1300 dolarjev, a ne na račun pocenitev, temveč ker so uporabniki izbirali cenejše modele. O kakšni gospodarski krizi pa v Cupertinu ni več govora.

5 komentarjev

Univerza v Missouriju 'sili' v nakup Applov

TG Daily - Študenti univerze iz Missourija, ki študirajo novinarstvo, morajo do letošnje jeseni kupiti iPod Touch oz. iPhone, če si ga že ne lastijo. Razlog za to zahtevo je prenos informacij za bruce ter gradiv za predmete z univerzitetnega iTunes strežnika. A to še ni vse, univerza od študentov zahteva še prenosnik z WLAN zmogljivostmi ter programski paket Office. Vsaj ena dobra stran novice je, da na kampusu univerze deluje računalniška trgovina, ki prodaja Applove računalnike in iPode, nudijo tri leta garancije in ugodnejšo ceno (po dogovoru z Applom), za prenosnike pa tudi dvoletni kredit. Tudi tukaj močno priporočajo enega izmed MacBookov, ki ga opravičijo z nižjimi stroški. Zahtevajo namreč osnovno programsko opremo za urejanje slik, zvočnih in videoposnetkov, ki jih pokrije MacBookom priložen iLife. Oprema za z Windows opremljene prenosnike bi po njihovih besedah močno dvignila ceno celotnega kompleta (zastonjskih rešitev očitno ni...), vseeno pa se študenti lahko odločijo tudi za to...

44 komentarjev

Geste s štirimi prsti na starejših MacBookih

engadget - Oktobra predstavljeni MacBooki iz enega kosa aluminija in s steklenim zaslonom so poleg teh dveh prinesli še eno novost - gesture, kjer z enim prstom in uporabo touchpada lahko premikate okno, z dvema obračate in zumirate slike, se premikate med slikami s tremi prsti in upravljate z Exposé-jem z štirimi (video za lažjo predstavo).

Na srečo uporabnikov starejših MacBookov pa je to mogoče tudi na njihovih prenosnikih, seveda brez žegnja Appla. Vse, kar potrebujete po besedah engadgeta, je inštalacijski CD oktobrskega MacBooka, manjši popravek registra in nekaj potrpljenja. Zadeva testirano deluje na MacBook Air-u iz januarja, v primeru poizkusov pa si, seveda, operejo roke potencialnih poškodb prenosnikov.

Glede na temo z Mac Rumors foruma NAJ BI popravek deloval na vseh MacBook Air in novejših Macbook Pro prenosnikih izpred posodobitve, saj so starejši MacBook Pro (in MacBook) prenosniki opremljeni s touchpadom, ki ne podpira več dotikov hkrati (razen dvoprstega scrollanja). Ker...

3 komentarji

Kako spremeniti pokvarjen Macbook v Mac Pro mini

Mac mini modifikacija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Podarjenemu konju, v tem primeru rahlo nedelujočemu Macbooku, se ne gleda v zobe, si je mislil avtor naslednje modifikacije. Čeprav od prenosnika ni ostalo kaj več kot delujoča matična plošča, je z novimi komponentami in po veliko urah dela končni izdelek izgledal kot pomanjšana verzija Mac Proja. Manjka samo še lasersko graviran Applov logotip, kar avtor obljublja v kratkem času. Podrobnosti in natančen postopek izdelave na Gizmodu.

6 komentarjev

Apple posodobil svojo linijo prenosnikov in zaslonov

Aluminijasta kocka

vir: MacRumors.com
MacRumors.com - Kot so po prostranstvih interneta že nekaj časa krožile govorice o posodobitvi prenosnikov, je Apple danes pred nekaj urami predstavil posodobljeno linijo svojih prenosnikov. Najnovejši modeli Apple-ovih prenosnikov pa tokrat niso osveženi le s sicer suhoparnim povišanjem hitrosti procesorja in/ali grafičnih kartic, pač pa se tokrat ponašajo tudi z novo obliko.



Za nov dizajn pa Apple ni izbral le preoblikovanja svoje nadvse prepoznavne linije prenosnikov, pač pa se je odločil, da bo ohišje za svoje prenosnike v celoti izdeloval iz enega kosa aluminija. S postopkom preoblikovanja enega kosa aluminija v ohišje s pomočjo CNC naprav je Apple tako postavil nov standard, saj še noben proizvajalec prenosnih računalnikov ne izdeluje ohišij na podoben način....

205 komentarjev

Applovi novi MacBooki iz enega kosa aluminija?

Enodelna aluminijasta ohišja novih prenosnih jabolčnikov?

vir: 9to5Mc
9to5Mc - Predstavitev novih Applovih prenosnikov 14. oktobra se nezadržno približuje, kar sproža mnogo ugibanj o njihovi novi zasnovi, ki so večinoma le pobožne želje zvestih uporabnikov. V takšnih časih se je mogoče zanesti le na preverjene vire, ki imajo za seboj že dolg seznam uresničenih napovedi.
Ob upoštevanju slednjega je napoved Setha Weintrauba s strani 9to5Mac, kjer so doslej pravilno napovedali že več iZdelkov, kot so prihod aluminijastih iMacov, iPodov Touch, prenovljenih Nanov ter MacBooka Air, za vse nestrpno čakajoče še toliko bolj obetavna.

Po njihovem poročanju naj bi Apple za izdelavo nove serije MacBookov ali vsaj v bližnji prihodnosti začel s povsem novim proizvodnim procesom, največjo Applovo inovacijo v...

63 komentarjev

Apple osvežil iMace

vir: engadget
engadget - Apple je danes nekoliko osvežil svojo linijo iMac-ov - sama osvežitev je sicer malenkostna, saj so le nekoliko posodobili procesorje in ostale komponente, večina stvari pa ostaja istih.

Vstopni 20" modeli so tako dobili Intel Core 2 Duo Penryn procesorje z 2.4 GHz (prej 2.0 GHz), še vedno pa imajo 1 GB pomnilnika, 250 GB disk in ATI Radeon HD2400 XT grafične kartice. Malenkost boljši modeli imajo sedaj Intel Core 2 Duo 2.6 GHz procesorje (prej 2.4 GHz) z enakimi ostalimi specifikacijami (1 GB pomnilnika, 320 GB diskom in ATI Radeon HD2600 PRO grafičnimi karticami).



Tudi 24" modeli so doživeli malenkostne prenove - vstopni 24" modeli imajo sedaj 2.8 GHz Intel Core 2 Duo procesorje z enakimi ostalimi komponentami (1 GB pomnilnika,...

25 komentarjev

Predstavljen ThinkPad X300

ThinkPad X300

Slo-Tech - Pred nekaj dnevi je Lenovo predstavil najnovejši ultraprenosni računalnik, izvirno poimenovan X300, ki bo zelo očitno močno konkuriral Apple-u in njihovemu Macbook Air-u. Med tem ko so se pri Apple-u odločili za minimalizem in so svoje upe položili na brezžično povezljivost, so se pri Lenovo-tu odločili za nasproten korak in ponudili marsikatero izmed stvari, ki so jih kritiki ob predstavitvi očitali Macbook Air-u. X300 se tako ponaša ne samo z DVD pogonom in Ethernet priključkom, pač pa tudi s tremi USB priključki in podporo za brezžičen USB, 10 urno avtonomnostjo baterije ter 64 GB SSD diskom, vse to pa je skrito v ohišju s 13,3" ekranom, v najlažji konfiguraciji tehta 1.3 kilograma in je široko 1.85 cm (na najtanjšem delu,...

38 komentarjev

Apple predstavil posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je

jabuk.si - Po nedavni precej tihi predstavitvi iPhone-ov in iPod Touchev z razširjenim pomnilnikom je Apple danes predstavil še posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je. Novosti se nanašajo predvsem na novejše Intel C2D Penryn procesorje, razširjene trde diske in spominske module.



MacBook je od sedaj na voljo z 2,1 in 2,4GHz Intelovim Penryn procesorjem, pri zmogljivejši beli in črni različici pa tudi z 2GB spomina serijsko in razširjenim trdim diskom na 160 oziroma 250 GB s 5400 vrtljaji v minuti.



Tudi MacBook Pro ima po novem novejše Intel C2D procesorje z do 2,6 GHz in 6 MB deljenega L2 predpomnilnika. Pomembna posodobitev so tudi nove grafične kartice NVIDIA GeForce 8600M GT z do 512 MB video pomnilnika in večji trdi diski z 200 oziroma 250 GB prostora. MacBook Pro je odslej na voljo tudi z naprednim multitouch trackpadom, ki...

21 komentarjev

MacBook Air - ko se čustva umirijo

MacBook Air

vir: Apple
engadget - Po začetnem navdušenju in hkratni skepsi, ki je spremljala predstavitev MacBooka Air, je minilo zadosti časa, da se lahko prenosnik da pod drobnogled in poda že precej realno oceno. To so storili na Engadgetu in prišli do ne ravno pretresljivih ugotovitev.

Test je pokazal, da je prenosnik, kot večina Applovih izdelkov, sicer dovršen, eleganten in v sebi skriva rešitve, ki jih bodo v veselje uporabnikov nedvomno posnemali tudi drugi proizvajalci, vendar je njegova prava vrednost vprašljiva, posebej ob dokaj visoki ceni, ki se v ZDA začenja pri 1800 dolarjih. Kompromisne rešitve na račun debeline bodo večino odvrnile od nakupa MacBooka Air kot primarnega prenosnika, dejanska potreba po dveh prenosnikih pa je vprašljiva. Če pa še niste videli, kako si lahko na touchpadu...

25 komentarjev

MacBook Air

MacRumors.com - Na letnem januarskem MacWorldu je Steve Jobs danes naznanil najnovejši ultra lahki prenosnik MacBook Air.

Pri debelini med 1,9 in 0,4 cm, teži 1,36 kg in 13,3-palčnem LCD zaslonu z osvetlitvijo LED ga lahko dobesedno spravimo v kuverto. Prenosnik je brez interne optične enote, seveda pa ima množico brezžičnih modulov. Naprava ima tudi multitouch trackpad, s katerim je mogoče izvajati poteze z več prsti naenkrat, pri čemer združljive aplikacije temu primerno odreagirajo. Za podatke skrbi 80 GB 1,8-palčni trdi disk, ki ga je mogoče zamenjati za 64-gigabajten solid state drive, ki še dodatno pohitri dostop do podatkov in izboljša življenjsko dobo baterije (privzeta znaša 5 ur). Del osnovne opreme je tudi 2 GB...

271 komentarjev

Apple posodobil linijo MacBook Pro

MacRumors.com - Apple je danes brez pretiranega pompa (tega bomo deležni v prihodnjih dneh, med WWDC-jem) predstavil svoje nove prenosnike višjega cenovnega razreda. Prenovljeni MacBooki Pro temeljijo na platformi Santa Rosa, ki med drugim prinaša bolj ekonomično porabo energije in višjo frekvenco zunanjega vodila procesorjev (800 MHz, kot pri namiznih bratcih). Med pomembnimi novostmi sta tudi trenutno najhitrejša mobilna grafična kartica, nVidiin GeForce 8600M GT, ter novi zasloni z LED osvetlitvijo.

Več v izvorni novici in Appleovi trgovini.

99 komentarjev