» »

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

««
21 / 34
»»

e-marko ::

Včeraj mi je NEC 2500A "zasral" Verbatim Pastel RVR+R disk (MID:YUDEN000 T02 (000)). Snemal sem z 8x hitrostjo in verifikacija v Nerotu ni šla skozi. Drug disk (tudi Verbatim Pastel) pa sem snemal z 6x hitrostjo in sem opazil, da je ob verifikaciji pogon večkrat upočasnil branje. Torej tudi ni vse najbolj ok. Ali je torej res 4x hitrost najbolj priporočljiva za 2500A? Običajno drugače vedno snemam z 4x hitrostjo.V medijih ne bi smel biti problem, ali pač?! Saj pa boljših skoraj ni za dobiti.;((
Ali je čas za menjavo pekača?:\ Kaj naj potem vzamem? Nec 3540, ker ima podporo za PIE/PIF skeniranje, ki ga želim pri pekaču?

LP
...somebody, somewhere...

bond007 ::

Quickie: Torej povzetek smartbuyev in pa memorexov: za prvo silo mediji so, ampak dobiš mnogo bolšo kvaliteto z verbatini, ki so MCC02, MCC03 ali MCC04, je tako?

Quikee ::

e-marko:
Ne vem.. jaz mam z mojim Nec 3540 slabe izkusnje ne glede na to kateri firmware uporabim.. in tudi oni ko sem ga imel prej je bolj slabo pekel. Niti en medij do zdaj se ni zapekel boljse kot LG ali Philips, kar lahko vidis tudi pri testu SmartBuy medijev. Zato ker sem videl ze kar nekaj taksnih Nec 3540 bi rekel, da imajo Nec 3540 probleme z kvaliteto izdelave, saj nekateri pecejo zelo dobro, drugi pa povprecno ali celo podpovprecno. Med drugim so na CDFreaks forumu ugotovili, da ima dosti Nec 3540 probleme pri skeniranju saj nekateri skenirajo nezanesljivo z visokimi vrednostmi.. moj sicer ni tak in dobim zelo podobne rezultate kot na Philipsu. Ugotovil sem pa tudi, da tako 3500 kot tudi 3540 ne peceta dobro na YUDEN000T02 medije serije 58 in 59.. mogoce ma isti problem 25x0. Na LG-ju ali Philipsu teh tezav nimam. Sicer pa to so le moje izkusnje in kaj sem opazil na drugih forumih.

bond007:
Tako je... sicer pa Verbatim "Pearl White" - CMC MAG. AE1 niso niti tak slabi.. morem se jih sprobat na drugih pekacih ampak LG jih ma kar rad. =) Pri Memorexu pa zgleda kot, da imajo tovarnisko napako.. tisti hrib PIE se pojavi tako na LG-ju kot na Philipsu. Zdaj ne vem ce so vsi taksni ali sem le jaz dobil tak primerek. Tak hrib sem tudi opazil na starih Memorex 4x DVD+R, ki so MBIPG101R03.. ampak ni niti priblizno tak visok.

@Quikee
Sedaj pa res ne vem kaj naj storim.
Saj Verbatim Pastel verjetno ne bom več kaj dosti uporabljal. Večinoma pečem na Verbatim DVD-R 8X (MCC 02RG20) in DVD+R. Vse zaenkrat na 4X hitrosti. Pa precej uporabljam tudi Verbatim DVD+RW 4X (MKM A02 (000)).
Kako lahko sploh primerjam kvaliteto med 2500A in 3540? Misliš, da peče 3540 slabše kot 2500? Je sploh kje primerjava teh dveh modelov? Ker dobim 3540 za kar ugodno ceno (cca. 10000 -11000 sit). Za nove modele pa bom menda (kot kaže) še moral čakati kar nekaj mesecev...:\ Kako lahko sploh ugotovim, če dobim model, ki slabše peče in skenira (ker si omenil, da so nekateri malo slabši...). Ker menjava ne bi bila problem.
Hvala.

LP

@Quikee
Sedaj pa res ne vem kaj naj storim.
Saj Verbatim Pastel verjetno ne bom več kaj dosti uporabljal. Večinoma pečem na Verbatim DVD-R 8X (MCC 02RG20) in DVD+R.

Heh tudi Verbatimov DVD-R 8x MCC02RG20 ali MCC003 vec ne bo dolgo na voljo.. MCC je prenehal s proizvodnjo 8x DVD+R in DVD-R medijev. Verjetno za namesto njih zdaj prodajajo Verbatim "Pearl White" DVD-R medije, ki so CMC MAG AE1.

Kako lahko sploh primerjam kvaliteto med 2500A in 3540? Misliš, da peče 3540 slabše kot 2500? Je sploh kje primerjava teh dveh modelov?
primerjave ni nikjer.. ce boljse pece Nec 3540 ali Nec 2500 ne vem. Vrjetno je 3540 boljsi.. ce dobis dobrega. Ce dobis taksnega kot jaz pa vrjetno ne. Nec 2500 nisem nikoli mel tako da ne morem rect.

Ker dobim 3540 za kar ugodno ceno (cca. 10000 -11000 sit). Za nove modele pa bom menda (kot kaže) še moral čakati kar nekaj mesecev...:\
Noja sej ta cena za Nec 3540 je nekak standardna.. mogoce kancek visja. =) Do novih modelov pa je se dalec ja.

Kako lahko sploh ugotovim, če dobim model, ki slabše peče in skenira (ker si omenil, da so nekateri malo slabši...). Ker menjava ne bi bila problem.
Ja ko bi posnel prvi DVD in ga skeniral bi takoj opazil slabo pecenje.. "slabo" skeniranje pa le ko bi primerjal s kaksnim bolj zanesljivim pekacem ali pa ko bi mel izvrsten medij pa bi dobil grozljive rezultate. Sicer bi taksno situacijo rad sam poizkusil in stestiral ker takega problema moj nima in morm rect, da je zanesljiv pekac. Lahko je tudi slaba moznost skeniranja povezana z slabim pecenjem in ljudje pac krivijo skeniranje za to. =)

Ce menjava ni problem ga vzami.. je pa seveda moznost, da je cela posiljka taksna in v takem primeru ti tudi menjava ne bi pomagala.. mogoce pa bos mel sreco. hehe Drugace pa lahko posezes tudi po kaksni alternativi.. ni vse v svetu DVD pekacev Nec, ker ni noben pekace perfekten. Recimo jaz sem vedno bolj navdusen nad LG-jem 4163.. samo problem je ko nima moznosti skeniranja. Philips pa je le kancek za LG-jem pri DVD-R medijih... pri DVD+R pa vecinoma boljsi. Odlocitev je vedno tezka hehe. =)

Hvala za odgovor. Bom verjetno vzel neca in držal pesti.:\
Katere medije pa bo sedaj priporočljivo uporabljati, če se bodo še Verbatimi "pokvarili"? Torej so ti PearlWhite zaenkrat označeni tako? Se vidi na škatli (tortici) in se jim torej še lahko izognem? Ker če je tako, potem si bom napravil malo zalogo "ta pravih MCC02 in 03...).:P Pa še kakšen Pastel si bom omislil za res pomembne zadeve.

LP

Ja ti Verbatim "Pearl White" ko jih mam jaz so dobri. Drugace mediji od CMC MAG. AE1 tudi niso slabi nasplosno.. odvisno tudi katera znamke so. Sem videl mnogo dobrih in slabih CMC MAG. AE1 medijev drugace.. normalni MCC-ji so po moje bolj stabilni pri kvaliteti.. ceprav so tudi MCC-ji variabilni (jaz sem do zdaj se mel sreco pri 8x Verbatimih). Zanimivo je tudi, da za MCC izdeluje medije tudi CMC MAG. ampak to ni primerljivo drugace.. ker MCC zahteva strozja pravila ter uporabo njihovih tehnologij in se to opazi pri kvaliteti.

Drugace pa ja "Pearl White" pise na torti tako, da jih ni tezko locit.

za konec pa se par scanov Verbatim "Pearl White" (BTW. spominja me na zobno pasto :D ) CMC MAG. AE1:

LG 4163 @ 8x

Odlicen PIF.. PIE je rahlo visok.

Philips 1640P @ 8x - skenirano na Philips 1640P

Zelo dobro.. se vecji PIE

Philips 1640P @ 8x - skenirano na Nec 3540

Tukaj se prevsem vidi kako Nec skenira z vec kot 3x vecjim PIE.

Nec 3540 @ 8x

Sicer vredu PIF.. obupen PIE.. Philips mi ga ni niti prepoznal, kar se je zdaj zgodilo prvic, da kateri medij sploh ne bi prepoznal.

MEDENA ::

Dejte mi povedat kje se najceneje dobijo DUAL LAYER :)

fosil ::

DL je težko dobit pa še dragi so, tako da prav velik izbire itak nimaš. Mam pa občutek da so še najcenejši v JAE-tu, 9 jurjev za 5 komadov...
Tako je!

boštjan ::

Jaz sem te pearl white od verbatima kupo in mi na NECu 2500 pečejo samo s 4X hitrostjo,ma kdo isti problem s tem pekačem.Firmware pekača je 1.06
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

boštjan: Ne bi blo slabo tu pa tam firmware nadgradit (1.06 je star ze dobro leto in pol). =) NecDump mi pravi, da je v verziji 1.09 CMC MAG AE1 ze podprt pri 8x.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

Aja zadnja uradna verzija je 1.0A.

boštjan ::

zadnji firmware že mam,toda samo na disku:8) ,nec pa še čaka na upgrade.No ok,glavno,da vem v čem je fora
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

CaqKa ::

jaz sem pa kupo neke maxelle pa mi javi illegal disc pri nerotu.. sem pol šel menjat za 'verbatim 50 cake photo printable dvd-r 8x' pa je isto javlo.. ker imam na necu 1300 itak zadnji firmware gor, sem šel v trgovino po novega neca pa vse špila.. (aja pa stari verbatimi, ki še jih imam doma delajo odlično)
mislim v čem je fora da so medije tolko spremenili, da ga kr zavrne?

fosil ::

V čej je razlika med kodami taiyo yuden. Kot vidim se pojavljajo pod različnimi kodami, je med njimi kakšna razlika ali u bistvu samo označujejo serije izdelave?
Mam ene medije YUDEN000 T002, pa me zanima ali naj bi bili te v redu?
Tako je!

Caligula ::

Zanima me kvaliteta in pa hitrost zapisovanja na NECu 3500 in pa Pioneerju 09
za sledece medije:

Mediacode

RITEK...R03
GSC001

Skratka zanima me, ce so vsaj solidni.
In ce ja kateri izmed teh so bojsi.

Pa kje so zdaj se kaj poceni dobri mediji-lahko tudi veliko komadov-50 ali 100 v pakungi.

CaqKa:
Pojma nimam.. po navadi gre normalno snemat ce recimo dobi medij, ki ni naveden v firmware-u.. le privzeta strategija se uporabi kar pac zelo vpliva negativno na kvaliteto.

fosil: Kaksne razlicne kode ? Kode so razlicne glede na tip in deklarirano hitrost. 8x DVD-R imajo kodo TYG02, 16x DVD-R imajo kodo TYG03, 8x DVD+R YUDEN000T02, 4x DVD+R YUDEN000T03,...
Pri TY medijih pa poznamo tudi "batch number", ki je recimo v smislu TG001158 (YUDEN000T02). Ta stevilka je napisana na samem mediju.

Caligula: Vsi Ritek DVD mediji so bolj tak.. jaz jim ne zaupam prevec. Zadnje case pa tudi videvam mnogo "pritozb" glede njih.. saj se jim je nivo napak po 3 do 6 mescih mnogo povecal. Pri Ritekih je vedno treba pazit, da kupis taksno znamko, ki ima prave Grade A medije. Od teh pa pri nas vem le, da so TraxData pa se ti niso nekaj posebnega. GSC001 je pa MID od GigaStore ce se ne motim.. kar pa je se slabse. =)

Res poceni in dobre medije bos bolj tezko dobil pri nas. Po moje so se vedno najboljsi Verbatimi pa tudi Ricoh so dobri za pect na Nec 3500.

TribesMan ::

Jest sem imel do sedaj najboljše izkušnje z pastelnimi Verbatimi v 5 pack slim skatlicah, ter z Platinumi... Prvi so itaq zakon (ce so Taio Yuden) drugi so pa full poceni in zelo obstojni... nekatere imam ze vec kot leto dni in vse deluje brez najmanjsih napak. Imam pa zadnje case zelo slabe izkusnje z Verbatimi v 25 packu... od 20ih jih je bila polovica neuporabnih ze pri pisanju na 4x... pri pecenju na 2.4x so po pecenju vredu, se pa po dobrem mesecu spremenijo v neberljivi zmazek... Aja... to vse govorim o DVD+R medijih...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Brainstorm ::

A ma kdo probleme z Verbatim Pearl White 25 pack 8X+, men jih posname normalno sam bere mi jih pa pc sploh ne. Na samostojnih komponentah pa na začetku normalno predvaja film ko pa dam par chapterjev naprej vse skup zašteka.

Pa še neki, kje majo najcenejš DL dvd medije, v jaetu so verbatimovi še kr po 2 jurja.

Dr_M ::

DL ma jae najcenej.
pa edin tej MKM so uredu, ritek so pa...jajca, milo receno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

spet lažeš Dr_M

DL imajo v Comtronu najceneje 1390 za Smartbuy 2.4x.

OldSkul ::

Bolje rečeno, Dr-M se je zmotu.;)

MEDENA: dej ne bluzi. sm spodi napisu pojasnilo.

edit: se posebi ce so tisti smartbuy prodisc, potem niso najcenejsi, ker bo delu vsak peti (ce bos meu sreco), tko da to ni vec najcenej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Če mate vi tok gnile pekače jaz ne vem...men dela vse OK.

Prodisc DL ti ne pomaga ravno dosti ce ga ne podpira firmware.. zadnji firmware za Nec 3500, 3520 in 3540 ga nima podprtega, prav tako ga ni v zdanjem firmware-u od LG 4163. Je pa podprt pri 2.4x v zadnjem Lite-On 1693, BenQ 1640 in Philips 1640P firmware-u. Za druge pekace pa nisem sel gledat.

MEDENA: no in katerga mas? ce si ze sploh odkril to tehnologijo.... :)

pingec ::

A je kej novga z dvdji, kere se kej splača kupt? Maxell 8x DVD-r 25pack (mislim da so MCC03 ali 04) v merkurju za ene 2500sit?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Dvomim, da so Maxell-i uporabljajo MCC.. vecinoma so RITEKI (slabo) ali MAXELL,MXL (ce so made in Japan, dobro).

Men je reku prodajalc da je MCC 03 ali 04 in da je made in japan, bom sel pogledat...

Ne more bit MCC ce so "made in Japan"... =)

Hmm, pa so za kej al ne?

BaRtMaN ::

Verbatim DVD+R 16x (MCC 004) so odlični pri peki na 8x, pri 16x ne več tako.

Aja potem Smartbuy DL bixajo na NECu ?

Ja ce ni podpore za dolocem medij v firmware-u potem to ne pomeni nic dobrega. Sicer po vsej vrjetnosti bo slo posnet medij ampak bo uporabljena privzeta strategija za nepoznane medije, ki je pa v vecini primerov neprimerna.

Ker pa se Nec-ov firmware enostavno modificira je mozno uporabit recimo strategijo od Ritekov, MKM ali katerega koli drugega DL medija.. samo je problem, ker v tem primeru bi bilo treba testirat ce je kaj boljse in vrjetno nihce ne bi tako eksperimentiral z dragimi DL mediji.

Jaz mam tale FW zdej gor :

LD3540_1W5.zip Liggy's And Dee's NEC NEC 1.W5 including Bitsetting, Riplock removed and RPC1

fahrenGONE ::

Kje se dobi poceni 16x spindle-25 Verbatim DVD-R? Gledam po vseh trgovinah in nikjer ne dobim 16x v torti za 25kom. 10kom torte nocem, pa tudi drazje pride. Povsod imajo 8x spindle-25... :(

Po drugi strani pa 8x znajo biti bolj kvalitetni, saj imam z NEC3520/3.04 FW ~20 PIE (4-5 avg) in 0.02-0.03 PIF avg in 98+ quality, snemano z 12x! Pri 16x na 16x medijih pa okoli 100 PIE. Go figure.

Zgodovina sprememb…

Eschelon ::

Farenheit: DVD-R Printable 16x - 25kom = 3k pri JAE.
(Za +R so pa trenutno najboljši Fuji 8x - 25 kom (vijolični) - TY (nazadnje videl tudi v Sparu))0:)
Vedeti, razumeti, znati.

Thanks, sem tudi jaz opazil ponudbo pri JAE, ampak res je cudno da po vsej SLO poide zaloga spindle-25 16x... Fuji s TY prepoznas najlazje tako, da pogledas ce je spindle odebeljen spodaj, kjer se zapira. TY ima tako znacilno embalazo. Imajo jih tudi v Merkurju in celo E.Leclerc na hi-fi oddelku (poleg veliko drugih).

Obenem bi rad opozoril vse naj se izogibajo BulkPaq in nekaterih Hyundai. BulkPaq so zelo slabi mediji, imajo okoli 1500-2000 PIE in ce imate sreco vam bo medije en cas bralo, kaj bo po par tednih pa se ne upam povedat. Tisti ki jih prodajajo gledajo samo za zasluzek in najbolje da jih vrnete nazaj v trgovino, saj taki mediji ne garantirajo nobene obstojnosti podatkov.

BulkCrap =) "nekaterih Hyundai" samo nekateri ? mislim, da kr vsi. =) Aja pozabo si se na znamenite Princo-te, pa razne Mirror-e pa miljon taksnih ali drugacnih "fake" TY medijev.

Zgodovina sprememb…

Problem je, da folk pojma nima in kupuje to sranje... Ko bi vecina vracala to medije nazaj v trgovino se prodajalcu nebi vec splacalo prodajati take medije saj bi imel samo strosek z njimi. :)

Ja no po drugi strani pa tudi prodajalci nimajo pojma ce prodajajo to sranje. =)

Ni res , sej tudi v splošnih trgovinah imaš jajca pa vseeno folk kupuje. Pač vsakega za nekaj...Dragih medijev se ne splača imeti ker ni kupcev za to....Le kdo bi kupoval recimo TY 16X po ceni 200 SIT ali več ? :\

Quikee : Vsaj odgovoril bi na ZS.

V glavnem danes bom sprobal SMARTBUY DL na mojem NEC 3540A. Wish me luck >:D

MEDENA. Sorry.. ampak si na ZS postavil isto vprasanje kot tukaj. Sem mislil, da je dovolj ce ti tukaj odgovorim.

"Dragih medijev se ne splača imeti ker ni kupcev za to....Le kdo bi kupoval recimo TY 16X po ceni 200 SIT ali več ?"

Se ne strinjam.. v velikih kolicinah se tudi TY mediji dobijo po bolj ugodni ceni in to dosti manj kot 200 SIT. Z dobro reklamo pa bi jih tudi dosti prodali. Drugace pa v Merkurju MB se Fuji TY kar dobro prodajajo kolko sem videl, ceprav cena ni ravno med najnizjimi.

GL z Prodisc DL. =)

Zgodovina sprememb…

Jep kakor ste rekli....NEC 3540A ne zapeče do konca SMARTBUY DL DVD+R

potem moram it v JAE iskat une VERBATIME DL ???? Ali jih imajo tudi v Big Bangu morda ?

MEDENA: no kdo je zdej laznivc?

Ne jaz sem mislil kao "lažnivec" glede najcenejših medijev...Je pa res draga šola ;)

Vsekakor bom raje Verbatim kupil.......A kaj veš če jih imajo samo v JAEtu al čem raje unga Phillipsa 1640 kupit v Merkurju Kranj ? Če ga sploh imajo.....fak da ma Merkur pekače kdo bi si mislil....samo še burek manjka :D

Jaz bi na tvojem mestu raje kupil Verbatim DL saj so se izkazali kot najbolj zanesljivi DL mediji. Ce gres kupit drugi pekac pa se vedno ni ziher, da se bodo Prodisc DL zanesljivo pekli in ceprav so bolj poceni kaj kmalu lahko tudi presezes ceno, ki bi jo drugace dal za Verbatim DL.

Drugace pa jaz sam DL medijev niti uporabljam ne vsaj dokler ne bodo stali manj kot 2x vec kot bi dal za najboljsi SL medij. Do takrat pa si lahko komot naredim backup DL medija na dva SL medija + en SL medij z "shrinkanim" filmom pa pridem skozi bolj poceni kot pa da bi kupil en DL medij.

Točno tako napravim jaz. DVD9 na dva DVD5 in še en shrinkan za po vrhu. :)

LP
««
21 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528056 (13007) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496102875 (27384) nuclear
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282382 (1673) dean444
»

dvd taiyo yuden

Oddelek: Kaj kupiti
131740 (1544) Quikee
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )