» »

EPOX 8rga+

EPOX 8rga+

rf-ex ::

Ko zaženem računalnik se ne prižge niti monitor (gre na spanje). Monitor je OK. Matična plošča je EPOX 8RGA+ (grafična integrirana), procesor ATHLON XP 2100P+. Na matični sta dva displayčka, ki gresta na FF. Kaj je narobe????

kajzer ::

Bios resetiri pa bo mogoče OK?!

rf-ex ::

Sm resetiral CMOS , pa ni nič bolje, vse isto. Še do včerej vse normaln delal. Gor sm mel xp-je +antivirus+firewall. Včerej pa hočem zagnat mašino pa nič. Edino kar vidim je to da gre plata na FF ??

borchi ::

uff! spuki! men se je prejšn tedn nardilo, da sem bootal računalnik, bil za njem kake 5 min, šel na wc in ko pridem nazaj isto - TEMA. led display pa C1. plata - 8RGA+. vse drugo (procesor, ram itd. dela na drugi plati brez problema). vrnu na mlacom in so mi že čez 1 dan sporočili, da je plata popravljena. nisem je še vzel s servisa, me prav zanima kaj je bilo narobe.

ker sem v pričakoval, da bo mlacom maximalno kompliciral z garancijo sem še isti dan kupil abit nf7-s :-( kupi kdo Epox 8RGA+ (integrirana gf4 mx) oz. Abit NF7-S?

preden sem jo dal na servis sem clear-al CMOS, dal ven baterijo, jo popolnoma odklopil iz napajanja, odstranil proc, ram, vso periferijo... res me zanima kaj je bilo narobe, da so jo zrihtali v 1 dnevu. edino biosa nisem mogel reflashat, ker ni niti disketnika povohala plata, ko sem jo prižgal.

tvoj problem je verjetno drugačen, ker če ti gre led display prek raznih kod na led displayu in na koncu pristane na FF - mislim, da to pomeni, da se je plata "izročila" operacijskemu sistemu - torej problem verjetno ni v plati.
l'jga

para! ::

FF pomeni "fully functional".

LP
Death before dishonor!

igaiga ::

Sem imel z dvema platama isti problem in sicer, da je po vklopu na plati pisalo FF, monitor je ostal črn in še PC speaker je sireno vklopil. Po večkratnem resetu je računalnik zoped začel delati. Plošči sta bili Epox 8rda+ in pa MSI K7N2G.
Flešanje biosa ni pomagalo, samo reklamacija na firmi. So mi obe zamenjali.

Tarzan ::

Če piše FF prec na začetku pa to pomeni lahko tudi, da je plata umrla in ji ni več pomoči. Imam eno tako doma Epox 8RDA+;(

ferdo ::

KAJ piše na nalepki BIOS čipa?????????????
ČE imaš garancijo, pa neznaš popravit, odnesi tam kjer si kupil;(

meni so BIOS čip zamenal, pa nič povedal, sm rekli so, da so plato spustil čez tester in da dela.servis totalka....

odnesi v mlacom "predvidevam da si tam kupu", preden jim daš v servis to plato, si prepiši številko plate, ki je na nalepki "malo poglej na plati", da ti ne bodo dali drugo nazaj oz. da te nebodo za kej druzga nategnil.





Zapiši si CIFRO plate. in odnesi....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930343 (16938) Jaffa
»

EP 8rda3+ vs ABIT nf7-s

Oddelek: Strojna oprema
251138 (967) kuglvinkl
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73231757 (18584) OwcA
»

Abit NF7-s rev. 1.2 je zunaj!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1335695 (3559) Tradewind
»

Abit NF7?

Oddelek: Kaj kupiti
14870 (716) borchi

Več podobnih tem