» »

Izbira monobloka

Izbira monobloka

balthazar ::

Pozdravljeni,
ze nekaj casa berem forum in mi je nekoliko pomagal, vseeno pa bi rabil pomoc pri izbiri pravega monobloka.
Trenutno se ogrevamo na 20 let staro kondenzacijsko pec na plin, ki je potrebna menjava.
Za vgradnjo nove imam ponudbe okol 3000€.
Za monoblok pa 6000 in naprej, ce odstejem EKO SKLAD je razlika 700-1000.
Ogrevamo 85m2, 8cm izolacije, alu radijatorji in talno v kopalnici. Trenutno na leto porabim 12000kwh, skupaj s sanitarno vodo, izkoristek je cca 0,85.
Zanima me ce 6kw monoblok zadostuje za ogrevanje ter sanitarno vodo.
V ponudbi,ki jo imam od lokalnega ponudnika je aux monoblok 6kw r290. Bojler 150L, zalogovnik za odtajanje 50L. Troclanska druzina. Cena na kljuc cca 6150€. Garancija 5 let in lokalni serviser.
Za podoben denar dobim se LG 7kw in kensol 6kw( poljska z panasonic kompresorjem, 5 let garancije, cena tega je okol 5500).
Bolj se nagibam aux monobloku zaradi lokalnega serviserja ter novejsega r290 plina.
Ostale, bolj uveljavljene znamke so bile dosti drazje.
Torej, a je to primerna izbira? Ali obstaja za podoben denar kaj boljsega?

Pa se nekaj, imam 1fazno 25ah, mi je receno da obvezno odvignem moc na 35Ah, to je cirka 250€?

Saj vem, da je mitsubishi, daikin in podobno bolj kvalitetno, a je predrago...

Hvala za pomoc

starfotr ::

V hiši imaš samo 1F?

feryz ::

Zakaj pa da ne?
Sem ravno zadnjič bil pri možu, ki ima samo eno.
In to 25A in popolnoma normalno shajajo s TČ.

balthazar ::

starfotr je izjavil:

V hiši imaš samo 1F?

Ni hisa, stanovanje v pritlicju, 3stanovanjski blok

Saj ti monobloki naj bi max vzeli do 15Ah ob polni moci, problem nastane ce hkrati dela se kaksen mocnejsi stroj. Pri 35 bi ob taksni situaciji imel se 20Ah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: balthazar ()

jaybrown ::

I'm trying to understand when a Dell network interface module is actually useful in a real network setup. They're supposed to add extra connectivity without replacing the whole device, but I'm not sure how often people rely on them in practice. For those who've worked with Dell networking hardware, did adding these modules make upgrades easier, or did it create extra setup challenges? I'd really like to hear honest experiences and suggestions from people who have used them.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: gregyk ()

starfotr ::

Kupi novo peč na plin in to je to. Tistih par k eur in si spet rešen za desetletja. Brez nekih hudih posegov.

Vem, da imajo hiše tudi 1F, sploh starejše. Stanovanja imajo pa v večini 1F.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Loža
1700157727 (999) floyd1
»

Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 5 )

21242291 (1489) Meizu
»

Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 481 82 83 84 )

4199797974 (10474) letmein
»

Dilema: nova peč na olje ali toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28832817 (21598) Telbanc
»

Toplotna črpalka - katero izmed naštetih

1312402 (12071) Utk

Več podobnih tem