Forum » Loža » Slovenske železnice
Slovenske železnice
blay44 ::
No zdej se pa tudi mi vozimo s hitrostjo kolesarja, ob neki, neki uri.
Zato so se spravili na eskiroj? Hitrejši so od našega javnega prevoza.
Poden.
Zato so se spravili na eskiroj? Hitrejši so od našega javnega prevoza.
Poden.
vedozelec ::
Podprite projekt: https://www.peticija.online/zanimo_z_gr..., www.drk.si
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

dronyx ::
Kot sem opazil, so kupili sprevodnikom neke nove prenosne čitalce. Zadnjič nekaj ni delovalo pravilno in ga je moral resetirat. Da se je zadeva ponovno zagnala je trajalo par minut. Vmes smo prevozili razdaljo ene postaje ko se je napravica zaganjala. Ampak ne dela počasi samo ponovni zagon. Prej stari čitalci so praktično takoj kartico prebrali, ta novi potrebuje bistveno več. Se mi zdi več kot pet sekund. Kupiš novo in je slabše kot prej?
Mi je pa en sprevodnik zadnjič zatežil, da sedim v prvem razredu, nakar sem mu jaz zatežil nazaj, da se že par let po prenovi vozim 50 km/h. In potem sva debaterila, kako hitro smo se vozili v socializmu s poljskimi gomuljkami in kakšen poden je sedaj, pri čemer zmečejo toliko denarja v prenove in nove vlaka. In ta sprevodnik mi je dejal, da je razlog za 50 km/h v tem, da nekaj ni v redu narejeno in da so prevelike vibracije na progi oz. nekaj takega. Če to res drži, torej spet klasična slovenska zgodba - važno da se črpa evropska sredstva, posel dobijo frendi oz. prava podjetja, narejeno pa tako, da potrebuje takoj sanacijo, pri čemer ne vedo kako potem to sanirat.
Mi je pa en sprevodnik zadnjič zatežil, da sedim v prvem razredu, nakar sem mu jaz zatežil nazaj, da se že par let po prenovi vozim 50 km/h. In potem sva debaterila, kako hitro smo se vozili v socializmu s poljskimi gomuljkami in kakšen poden je sedaj, pri čemer zmečejo toliko denarja v prenove in nove vlaka. In ta sprevodnik mi je dejal, da je razlog za 50 km/h v tem, da nekaj ni v redu narejeno in da so prevelike vibracije na progi oz. nekaj takega. Če to res drži, torej spet klasična slovenska zgodba - važno da se črpa evropska sredstva, posel dobijo frendi oz. prava podjetja, narejeno pa tako, da potrebuje takoj sanacijo, pri čemer ne vedo kako potem to sanirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Alien123 ::
Kot sem opazil, so kupili sprevodnikom neke nove prenosne čitalce. Zadnjič nekaj ni delovalo pravilno in ga je moral resetirat. Da se je zadeva ponovno zagnala je trajalo par minut. Vmes smo prevozili razdaljo ene postaje ko se je napravica zaganjala. Ampak ne dela počasi samo ponovni zagon. Prej stari čitalci so praktično takoj kartico prebrali, ta novi potrebuje bistveno več. Se mi zdi več kot pet sekund. Kupiš novo in je slabše kot prej?
In kaj imajo počasne vožnje s prvim klasom? A ti kdo pištolo na glavi drži, da se voziš z vlakom? In drugo kot drugo, kaj ima promet in vleka z infrastrukturo?
iso2000 ::
No, da malo obudim temo, leto je naokrog, pa sem se spet podal na potep s kolesom. Tokrat sem pot malce obrnil - sem se vračal iz Kp v Lj. In glej ga zlomka, zgodovina se ponavlja. Vkrcal sem se na vlak za Lj z odhodom iz Kp ob 15:05. Ker sem imel čas, sem se sprehodil v pisarno in tam kupil karto zase. Za kolo jo je potrebno pa na vlaku. No, pa je gospa pred menoj spraševala kako je s kolesom in vlakom. Ji je blagajničarka prijazno pojasnila, da seveda ni problem peljati kolesa na vlaku, da imajo namenske vagone, pa da se plača prevoz kolesa sprevodniku na vlaku. Navadno je 1,50 €, električno pa mislim da 3,50€. Karta za kolo velja za vse proge, torej tudi če prestopate naprej, velja ista karta za kolo. Zakaj razlika v ceni karte za navadno in električno, pa ne vem. Je pa gospa na blagajni jasno opozorila, da je treba priti prej na postajo, ker lahko da kasneje ne bo prostora. Jaz, kot veteran sem to že vse vedel, a me je vseeno še enkrat prijazno opomnila kako je s kolesom in potovanjem. No, ker je bil vlak že na peronu sem se oborožen z znanjem hitro odpravil do vagona označenega s kolesom. Bila sta celo dva! taka vagona. Pred prvim je bila že lepa gruča kolesarjev, pred drugim, malo manjša, tako da sem se podal tja. No, tokrat sta bila vagona za manj koles, kot tisto lani, tukaj je uradna kapaciteta bila 3+2 kolesa na vagon. Torej, skupno 10 koles na celotno kompozicijo! Kaj za vraga, sem si mislil. K sreči nas je bilo v našem vagonu samo cirka 8 s kolesi, tako da se je dalo preživeti. Ampak dalo mi je pa misliti kakšne so to prevozniške storitve - na železnici se očitno zavedajo kakšno je stanje na terenu, da je prostora za kolesa na teh udarnih destinacijah očitno premalo, ukrene se pa očitno NIČ? Kolikor sem lahko do sedaj videl, od lani ni nobene spremembe na bolje. No, stadler vlak drugače ponuja dovolj udobja, da slabe 3 urce vožnje do Ljubljane minejo mirno in brez stresa, pa še sprevodnica je bila simpatična. Na splošno opažam, da so sprevodniki na vlakih zelo prijazni! Ko bi le še prilagodili kompozicijo potrebam potnikov. Menda bi se potem več ljudi peljalo z vlakom!?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Posodobitev železniškega prometa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 30822 (22380) | Lonsarg |
| » | Je že kdo imel to idejo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8101 (5740) | Gagatronix |
| » | Modernizacija železniškega potniškega prometa (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11428 (9828) | Conini |
| » | Spletna prodaja vozovnic za vlak leto dni pozneje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 35077 (29574) | 111111111111 |
| » | SŽ - 5 ur na vlaku od MB do KP? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43573 (37646) | DuleKrtola |