Forum » Loža » Katera banka? Addiko ali Unicredit?
Katera banka? Addiko ali Unicredit?
Sindrom ::
Pozdravljeni, razmišljam o menjavi svoje banke, pa sem se nekako zagledal v naslednji dve možnosti: Addiko in UniCredit.
Pri kateri bi odprli transakcijski račun za fizične osebe, če bi morali izbirati med njima? Zakaj?
Malo me zanima kakšna mnenja imate o omenjenima bankama.
Sicer ne želim zveneti nevljudno, vendar bi vas prosil tudi, da ne odgovarjate na vprašanja, ki jih nisem zastavil.
Velikokrat opažam, ko na forumu nekaj vprašam, da ljudje odgovarjajo na vse ostalo, samo tisto, kar je bilo vprašano ne.
Primer: Katero banko naj izberem izmed Addiko ali Unicredit?
Odgovor: Zakaj ne greš raje na Revolut, N26, itd...
Hvala.
Pri kateri bi odprli transakcijski račun za fizične osebe, če bi morali izbirati med njima? Zakaj?
Malo me zanima kakšna mnenja imate o omenjenima bankama.
Sicer ne želim zveneti nevljudno, vendar bi vas prosil tudi, da ne odgovarjate na vprašanja, ki jih nisem zastavil.
Velikokrat opažam, ko na forumu nekaj vprašam, da ljudje odgovarjajo na vse ostalo, samo tisto, kar je bilo vprašano ne.
Primer: Katero banko naj izberem izmed Addiko ali Unicredit?
Odgovor: Zakaj ne greš raje na Revolut, N26, itd...
Hvala.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman
bemfa ::
Jaz sem že ene 5 let na UniCredit, zelo zadovoljen. Všeč mi je:
- ogromno lahko rešiš na daljavo
- ob umiku paketa iz ponudbe se obstoječim uporabnikom pogoji niso spremenili
- podražitve so redke, v 5 letih enkrat za 1 eur
- ugodne obrestne mere kreditov
- pregledna mobilna banka
- ugodnosti v primeru sp (osebni+poslovni račun)
- občasne promocijske akcije (pripelji prijatelja 100EUR, 50EUR bonusa ob odprtju, ...)
Ni mi všeč:
- manj pregledna spletna banka
- pogrešam možnost začasnih ali predplačniških kartic za spletno plačevanje, kombiniram z Revolut
Z Addiko ne morem primerjat, ker ne poznam.
- ogromno lahko rešiš na daljavo
- ob umiku paketa iz ponudbe se obstoječim uporabnikom pogoji niso spremenili
- podražitve so redke, v 5 letih enkrat za 1 eur
- ugodne obrestne mere kreditov
- pregledna mobilna banka
- ugodnosti v primeru sp (osebni+poslovni račun)
- občasne promocijske akcije (pripelji prijatelja 100EUR, 50EUR bonusa ob odprtju, ...)
Ni mi všeč:
- manj pregledna spletna banka
- pogrešam možnost začasnih ali predplačniških kartic za spletno plačevanje, kombiniram z Revolut
Z Addiko ne morem primerjat, ker ne poznam.
delavec44 ::
Tisto, ki ti da največ nagrade, da prideš in čim dlje zastonj račun. Čez 2 leti greš potem drugam.
MrYoda ::
Imam Addiko - še od časov Švicarjev (so mi razložili vse rizike ...).
Plusi:
- Ne komplicirajo
- Večino stvari zrihtam preko mobilne banke (Android), par stvari je omejenih na spletno banko (web), tako da je obisk v poslovalnici res izjemoma
- So mi šli na roko pri dodatnem računu za potrebe SP, tako da vidim vse v enem portalu (za minimalen pribitek pri mesečnih stroških)
Minusi:
- Zaradi preteklih mahinacij s krediti je težko spogajat večje dodatne ugodnosti pri dolgoročnih kreditih (manj kot pri konkurenci) - ampak to je podatek star cca 5+ let. Od takrat na srečo ni bilo več potrebe po večjih/dolgoročnih kreditih. Kratke premostitvene pa imajo vsi približno glih in to v Addiko zrihtaš preko mobi aplikacije.
Zaradi zadnje točke je šla žena na Unikredit, kjer je dobila ugodnejši kredit kot bi pri Addiko
Unikredit:
- Mobilna banka mi je manj pregledna, ampak načeloma zadovoljiva
- Je bolj korporativen odnos do stranke
Glede na mnenje uporabnika zgoraj (glede Unikredit) imaš sladko dilemo - karkoli se boš odločil bo OK.
Ker imamo doma oboje, bi dal rahlo prednost Addiko (če ne rabiš dolgoročnih kreditov).
Plusi:
- Ne komplicirajo
- Večino stvari zrihtam preko mobilne banke (Android), par stvari je omejenih na spletno banko (web), tako da je obisk v poslovalnici res izjemoma
- So mi šli na roko pri dodatnem računu za potrebe SP, tako da vidim vse v enem portalu (za minimalen pribitek pri mesečnih stroških)
Minusi:
- Zaradi preteklih mahinacij s krediti je težko spogajat večje dodatne ugodnosti pri dolgoročnih kreditih (manj kot pri konkurenci) - ampak to je podatek star cca 5+ let. Od takrat na srečo ni bilo več potrebe po večjih/dolgoročnih kreditih. Kratke premostitvene pa imajo vsi približno glih in to v Addiko zrihtaš preko mobi aplikacije.
Zaradi zadnje točke je šla žena na Unikredit, kjer je dobila ugodnejši kredit kot bi pri Addiko
Unikredit:
- Mobilna banka mi je manj pregledna, ampak načeloma zadovoljiva
- Je bolj korporativen odnos do stranke
Glede na mnenje uporabnika zgoraj (glede Unikredit) imaš sladko dilemo - karkoli se boš odločil bo OK.
Ker imamo doma oboje, bi dal rahlo prednost Addiko (če ne rabiš dolgoročnih kreditov).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrYoda ()
ctxtext ::
Kratke premostitvene pa imajo vsi približno glih in to v Addiko zrihtaš preko mobi aplikacije.
Velikokrat slisim za te hitre, premostitvene itd. kredite, kaksni so obicajno najvecji mozni zneski pri tem?
Hvala.
Tody ::
Če ne rabiš kredita ali minusa na računu, ne rabiš nič razmišljat in vzameš Revolut. Unicredit je v zadnjih 7 letih sicer dvakrat dvignil cene svojih paketov. Sicer 10 eur na mesec ne zdi veliko ampak je to 120 eur na leto za to da ti nekdo nakazuje gor plačo in ti porabljaš to. Ko greš v tujino ti pa znajo hitr blokirat kartico... ker bog ne daj da bi imel word travel mastercard in ga celo uporabljal izven slo.
chrush ::
Na Unicredit naceloma nisem imel tezav, vendar me je motilo, da ne mores imeti brezpaketnega racuna. Vse, kar bi potreboval je, da imam mobilno banko in da lahko z minimalnimi oz. brez stroskov placujem direktne bremenitve. Slabost je tudi, ce zelis stanovanjski kredit zavarovan z zavarovanjem, tega ne ponujajo. Pri kreditih so cenejsi kot addiko.
Pri addiko sicer nisem bil, sem pa pred kratkim zasledil, da racunajo veliko provizijo, ce nakazujes na neo bank. Mogoce lahko kdo to potrdi? Videl sam na tvju, ko so imeli neko analizo nasih vs neobanke.
Pri addiko sicer nisem bil, sem pa pred kratkim zasledil, da racunajo veliko provizijo, ce nakazujes na neo bank. Mogoce lahko kdo to potrdi? Videl sam na tvju, ko so imeli neko analizo nasih vs neobanke.
owon22 ::
Imam digitalni račun na Unicredit. Odprl sem ga le zato, ker se naši računovodkinji ni dalo posebej zame nakazovati plače na N26. Po začetnih peripetijah pri odpiranju dela že par let brez problema. Mesečni stroški računa so 90 centov, provizija za nakazilo je 50 centov. Bankomatov sicer ni veliko po Sloveniji, a imam enega blizu in deluje prav tako brez problemov.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 203678 (1813) | delavec44 |
| » | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 215164 (28213) | LeQuack |
| » | Primerjava spletnih bank (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27888 (9730) | delavec44 |
| » | kje čim višja obrestna mera za vloge na vplogled (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19058 (11309) | Horas |
| » | Osebni račun katera banka? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28210 (18249) | kriko1 |