Forum » Loža » Vedno več ljudi na pragu revščine
Vedno več ljudi na pragu revščine

Mato989 ::
gruntfürmich je izjavil:
že že, ampak nekam moraš teh 8 ur dat. samo kolo in računalnik boš imel 14 dni vrh glave.
Za začetek bi spal 1-2 uri dalj in več... ne skrbi ti za mene, če mi bi nekdo dal 2k dal NETO na mesec + enak dvig kot se minimalec dvigne vsako leto (ali inflacija) karkoli je pač več, ti garantiram da v lajfu ne delam več kot nekje 10-25 ur na mesec zagotovo pa ne bi delal 40 ur na teden ker bi mi bilo DOLGČAS, kot impliciraš ti...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
ZveeZ ::
gruntfürmich je izjavil:
že že, ampak nekam moraš teh 8 ur dat. samo kolo in računalnik boš imel 14 dni vrh glave.
Za začetek bi spal 1-2 uri dalj in več... ne skrbi ti za mene, če mi bi nekdo dal 2k dal NETO na mesec + enak dvig kot se minimalec dvigne vsako leto (ali inflacija) karkoli je pač več, ti garantiram da v lajfu ne delam več kot nekje 10-25 ur na mesec zagotovo pa ne bi delal 40 ur na teden ker bi mi bilo DOLGČAS, kot impliciraš ti...
Zame je idealno med 80 in 100h na mesec. Moram samo najdet nekoga, da mi placa 50€/h za lagano delo, pa sem zmagal;))))

gruntfürmich je izjavil:
Zame je idealno med 80 in 100h na mesec. Moram samo najdet nekoga, da mi placa 50€/h za lagano delo, pa sem zmagal;))))
Mah 80h je že kr... tam idealno je da delaš 2x po ene 2-3 dni... torej tam okrog 48h mesečno... pa še to da nimaš prisilnega zbujanja
Ampak to so sanje... zato pa udobnega lajfa ni.

gruntfürmich ::
jah glej, v penziji se res marsikomu zmeša, ker ne ve kam s cajtom. eni hobiji so hudo dragi, tako da to ne špila za vsakega. jst vem da po 14 dneh brezdelja se nimam več kam dati. bi moral orng spremenit življenski slog. pa drage hobije imam.
zato pa sprašujem, ker marsikdo se ne zaveda kaj pomeni da nimaš več službe ali obveznosti. potem ko pa to pride pa psihična kriza.
zato pa sprašujem, ker marsikdo se ne zaveda kaj pomeni da nimaš več službe ali obveznosti. potem ko pa to pride pa psihična kriza.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
PujsekPepe ::
Kako pa romi zivijo? Vnuckov ni za market? Nekateri pse dobijo? Pa dejte nehat utrujat tu z delom. Ce si pa mlajsi in ti ni treba delat gres pa v kolumbijo, tajsko in spoznavas lepote "sveta". Ko si str ti penzija itak malo pomen ker si fizicno omejen, tic se ti ne dvigne vec, vnuckov verjetno ni... pol je res jeba v penziji ja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

gruntfürmich je izjavil:
jah glej, v penziji se res marsikomu zmeša, ker ne ve kam s cajtom. eni hobiji so hudo dragi, tako da to ne špila za vsakega. jst vem da po 14 dneh brezdelja se nimam več kam dati. bi moral orng spremenit življenski slog. pa drage hobije imam.
Ma zmeša se samo tistim ki nimajo nekih idej itd... pol pa mislijo da mora bit skoz vse našponano 100% da je to to...
Če bi samo hotel odšpilat igre ki jih mam na steamu pa Epic games mi to vzame 2 leti šihta... kaj šele če bi hotel še aktivno kolesarit in hodit v fitnes 4x tedensko... pa ob petki pijača s kolegi... skratka, ni da ni...
je pa res da za 1.000 ne grem v penzijo (če ne bi smel več delat) za 2k neto + dvig za inflacijo letno pa takoj.
Malidelničar ::
Ena ideja: Kaj pa če znižamo prag revščine, ali je morda to rešitev, da formalno definicijo revščine res omejimo na skrajne primere (invalidi, kakšne nsrečne družine, ki izgubijo na hitro mamo/očeta, družine z zelo bolnim otrokom) in ostale ljudi tretiramo kot ne-revne, čeprav so nižji razred?
In na ta način spodbudimo, da si ljudje sami pomagajo, hkrati pa samo-iniciativno iščejo pomoč (prijatelji, žlahta, sosedi, krajevna skupnost)?
Win-win-win-win:
1. Pritisk na proračun je manjši
2. Ljudi učimo samopomoči, samostojnosti, samoiniciativnosti
3. Pojavijo se inovativni pristopi spopadanja z težjo situacijo (mreže za darovanje dobrin, oblek, vrtičkanje, prostovoljna pomoč na domu, iskanje bolj ugodnih načinov življenja na podeželju vs. dražje mesto in suburbia)
4. Krepimo organske vezi v družbi (prijatelji, žlahta, sorodstvo, vas, krajevna skupnost, soseska) kot nasprotje brezobličnega kolektivizma?
In na ta način spodbudimo, da si ljudje sami pomagajo, hkrati pa samo-iniciativno iščejo pomoč (prijatelji, žlahta, sosedi, krajevna skupnost)?
Win-win-win-win:
3. Pojavijo se inovativni pristopi spopadanja z težjo situacijo (mreže za darovanje dobrin, oblek, vrtičkanje, prostovoljna pomoč na domu, iskanje bolj ugodnih načinov življenja na podeželju vs. dražje mesto in suburbia)
4. Krepimo organske vezi v družbi (prijatelji, žlahta, sorodstvo, vas, krajevna skupnost, soseska) kot nasprotje brezobličnega kolektivizma?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Ti ne razumeš sistema da v "gozdu" danes ne morš živet.
Gre tako
Oligarhija z bankirji vred
Korporacije ki pokupijo/podkupijo vse, njih za jajca drži prejšnje
Uprave - države ki za jajca držijo malega človeka
Vsi zgoraj pa majo nejrajš da smo poslušni njim in skregani med sabo
Sej se zgodovina ponavlja, ajd vmes so se najdl kakšni vikingi ki so lahko plenil to je pa to.
Gre tako
Oligarhija z bankirji vred
Korporacije ki pokupijo/podkupijo vse, njih za jajca drži prejšnje
Uprave - države ki za jajca držijo malega človeka
Vsi zgoraj pa majo nejrajš da smo poslušni njim in skregani med sabo
Sej se zgodovina ponavlja, ajd vmes so se najdl kakšni vikingi ki so lahko plenil to je pa to.
Zgodovina sprememb…
Malidelničar ::
PujsekPepe, ok če te vprašam, s katero točko od štirih se strinjaš, da bi se realno lahko izdevla oz. zgodila kot posledica? Oz. katera ti je najbližje kot pozitivna posledica, model?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
delavec44 ::
Meni se PujsekPepe zdi pesimist. Namesto, da bi iskal rešitve samo joka. Pa mislim rešitve tudi pri sebi ne samo sistemske.
energetik ::
gruntfürmich je izjavil:
jah glej, v penziji se res marsikomu zmeša, ker ne ve kam s cajtom. eni hobiji so hudo dragi, tako da to ne špila za vsakega. jst vem da po 14 dneh brezdelja se nimam več kam dati. bi moral orng spremenit življenski slog. pa drage hobije imam.Kakšnega brezdelja? Meni se zdi preprosto nemogoče, da ne bi imel kaj za počet, samo malo po bajti pogledam, na vsakem vogalu vidim projekt, za katerega ob šihtu in frocih nimam časa. Kaj šele vsi ostali hobiji, ki čakajo (da otroc zrastejo in da grem v penzijo).
vires in numeris
aborko ::
Tebi ja, pa meni. Ampak koliko ljudi vidim, ki nimajo kaj za početi, hodijo na siht že iz navade, pridejo pol ure/uro prej in po koncu šihta ostanejo, zastonj, ker tam vsaj nekaj dogaja. Meni je to nepojmljivo, cisti wtf, nekateri res nimajo lajfa oz. dojemajo lajf res drugace, obstajajo kot kakšne zivali in to je to. Ni zavedanja da imajo pred samo se samo 6000-10000 dni življenja, z časom razmetavajo, ga dajajo drugim brez primerne kompenzacije.
Na koncu pa itak časa zmanjka, vsakemu. Še nisem slišal da bi kdo na smrtni postelji rekel: "škoda da nisem v življenju še več delal".
Na koncu pa itak časa zmanjka, vsakemu. Še nisem slišal da bi kdo na smrtni postelji rekel: "škoda da nisem v življenju še več delal".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aborko ()

Kakšnega brezdelja? Meni se zdi preprosto nemogoče, da ne bi imel kaj za počet, samo malo po bajti pogledam, na vsakem vogalu vidim projekt, za katerega ob šihtu in frocih nimam časa. Kaj šele vsi ostali hobiji, ki čakajo (da otroc zrastejo in da grem v penzijo).
ok, ti imaš bajto in na starost boš skrbel za vnuke. ampak vnuki bodo nekoč; če bodo.
kaj pa danes? projekti okoli bajte so tudi dragi. za 100EUR/mesec materiala pa boš imel projekt samo za 1 dan... kaj pa ostale dni?
zato je zelo pomembno koliko časa imaš na voljo in koliko denarja za ta cajt porabiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Prostovoljni sužnji. Misliš da se jih bo v službi kdo spomnil.
Haha to ti mene opominjas da je delo “cast” in zakaj bi bil sam rajs na socialko. “Fck off” pa ne tebi ampak na splosno.
gruntfürmich je izjavil:
Kakšnega brezdelja? Meni se zdi preprosto nemogoče, da ne bi imel kaj za počet, samo malo po bajti pogledam, na vsakem vogalu vidim projekt, za katerega ob šihtu in frocih nimam časa. Kaj šele vsi ostali hobiji, ki čakajo (da otroc zrastejo in da grem v penzijo).
ok, ti imaš bajto in na starost boš skrbel za vnuke. ampak vnuki bodo nekoč; če bodo.
kaj pa danes? projekti okoli bajte so tudi dragi. za 100EUR/mesec materiala pa boš imel projekt samo za 1 dan... kaj pa ostale dni?
zato je zelo pomembno koliko časa imaš na voljo in koliko denarja za ta cajt porabiš.
Odvisno tudi kaksno sluzbo si imel. Nekdo v itju bo bolje zivel kot nek zidar
Zgodovina sprememb…
johnnyyy ::
Malidelničar je izjavil:
Ena ideja: Kaj pa če znižamo prag revščine, ali je morda to rešitev, da formalno definicijo revščine res omejimo na skrajne primere (invalidi, kakšne nsrečne družine, ki izgubijo na hitro mamo/očeta, družine z zelo bolnim otrokom) in ostale ljudi tretiramo kot ne-revne, čeprav so nižji razred?
Win-win-win-win:
To nekako ne bo šlo. Mi smo celo državo zasnovali na abstrakciji. Naš socializem ni medsebojni socializem, kjer si medsebojno pomagamo, ampak je abstraktni socializem, kjer ti država pobere po predpisih, če pa rabiš ti pa po predpisih tudi nekaj vrne.
Če začne država strmeti, k medsebojni pomoči, pomeni, da je na abstraktnem nivoju failala. In tega večina noče priznati, saj se napajajo prek prek davkov.

WizzardOfOZ ::
gruntfürmich je izjavil:
za 100EUR/mesec materiala pa boš imel projekt samo za 1 dan... kaj pa ostale dni?
Za 100€ dobiš kar nekaj cementa in peska. Pa ko si star ne delaš več tako hitro. Se lahko to, kar si kot mlad mogoče naredil v enem dnevu raztegne na cel teden ali več.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
c3p0 ::
Pizda, a res ne štekaš javne uprave? A si toliko zabit, ali kaj ti je?
Cilj javne uprave je, da je čim večja in čim več pokrade. To je vsa umetnost. Ni važno, kdo je na oblasti.
Unga lebana so dobili pri kraji, za en čas prestavili v senco, zdaj je pa spet na svetlobi in drek meša. In to tam, kjer je priložnost za večjo krajo.
Lokalna zmikavtka je že večkrat bila po medijih, celo ministrica je želala biti in nek kratek čas tudi bila. Po vsaki aferi si spremeni priimek in se odsvaljka na novo pozicijo nekje drugje. Če si "naš", ti ne more biti hudega.

gruntfürmich je izjavil:
Problem je ker ti predpostavlja da bi moral v tej kvazi penziji zapolnit 8 ur efektive
Realnost je pa taka da pac si vzameš 20 min več za počasen zajtrk, v miru pogledaš in prebereš novice ne samo naslove, sposodiš kakšno knjigo ki jo v miru prebereš, odspilas 2 uri igric ali playstation, zaflikas 1 razpoko na bajti ali vikendu ki se ti zdaj ko delaš ne ljubi ker ni dovolj urgentno, po sediš v mestu na soncu na kavici ali čaju 1 urco v miru, greš na kolo se odpelješ en krog in pogledaš naravo se kje ustaviš za 10 min ker se ti nikamor ne mudi...
V miru pripraviš zdravo kosilo ne na hitro nekaj ampak brez tempa... Pojes 20 min ne v 8 min ker se ti ne mudi
Skratka ja eni to ne znajo ampak taki so si sami krivi
Jaz sem zdaj bil 14 dni doma pa nisem uspel prit do točke ko bi 2 dni nazigal igrice ker je bilo tolko zadev za uredit pa sem si zelel da bi vse uredil da bi 2 dni z možgani na off igral red dead redemption 2 pa mi je ratalo pazi to, 2 uri in pol
PujsekPepe je izjavil:
Haha to ti mene opominjas da je delo “cast” in zakaj bi bil sam rajs na socialko. “Fck off” pa ne tebi ampak na splosno.
Vsaka stvar je dobra v zdravi meri. Ti preveč črno belo gledaš na svet.
Pa nisem ti nikoli rekel, da moraš delati. Samo sociale ne rabiš vleči. Pač poskrbi zase kakor znaš. FIRE pa to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
ZveeZ ::
gruntfürmich je izjavil:
Problem je ker ti predpostavlja da bi moral v tej kvazi penziji zapolnit 8 ur efektive
Realnost je pa taka da pac si vzameš 20 min več za počasen zajtrk, v miru pogledaš in prebereš novice ne samo naslove, sposodiš kakšno knjigo ki jo v miru prebereš, odspilas 2 uri igric ali playstation, zaflikas 1 razpoko na bajti ali vikendu ki se ti zdaj ko delaš ne ljubi ker ni dovolj urgentno, po sediš v mestu na soncu na kavici ali čaju 1 urco v miru, greš na kolo se odpelješ en krog in pogledaš naravo se kje ustaviš za 10 min ker se ti nikamor ne mudi...
V miru pripraviš zdravo kosilo ne na hitro nekaj ampak brez tempa... Pojes 20 min ne v 8 min ker se ti ne mudi
Jaz sem zdaj bil 14 dni doma pa nisem uspel prit do točke ko bi 2 dni nazigal igrice ker je bilo tolko zadev za uredit pa sem si zelel da bi vse uredil da bi 2 dni z možgani na off igral red dead redemption 2 pa mi je ratalo pazi to, 2 uri in pol
Uh te razumem. Jaz zadnja leta delam cca 7 mesecev na leto in pol sem 5 mesecev doma.
In to je priceless. Ok, zaradi tega so dohodki nizji kot bi sicer bili, ampak glava je spočita, imam čas planirat stvari za naprej. Za zajtrk si vzamem 1h (priprava in konzumacija), urejam stvari po hisi in imam toliko casa za ga prezivet z otrokom, kolikor ga otrok potrebuje. Nekako zivim hakuna matata lifestyle. Dokaj skromno ampak brez skrbi.
gruntfürmich je izjavil:
Uh te razumem. Jaz zadnja leta delam cca 7 mesecev na leto in pol sem 5 mesecev doma.
In to je priceless. Ok, zaradi tega so dohodki nizji kot bi sicer bili, ampak glava je spočita, imam čas planirat stvari za naprej. Za zajtrk si vzamem 1h (priprava in konzumacija), urejam stvari po hisi in imam toliko casa za ga prezivet z otrokom, kolikor ga otrok potrebuje. Nekako zivim hakuna matata lifestyle. Dokaj skromno ampak brez skrbi.
Bravo.
c3p0 ::
Do nepremicnine si zagotovo prisel lazje kot danes. Je pa res zivljenje na splosno zdaj veliko lazje, si ne predstavljam da bi morala ziveti kot so npr sto let nazaj
Ti si pa očitno mlajša, dobrodošla! YU očitno poznaš le iz pravljic in anekdot starejših ljudi. Lastništvo stanovanj je bilo zelo nizko, sploh v blokih. Večinoma so lastniki stanovanj bili podjetja, ki so jih tudi zgradila. Pogosto se je reklo npr. "ona živi v PTT bloku" in je vsak vedel kje to je.
Levičarji se vprašajte, zakaj je gradnja tako draga. In s tem mislim preden sploh položiš prvi zidak. Zakaj so tako drage zazidalne parcele? Zakaj so torej takrat v 60s-80s tako zlahka gradili bloke? Problema se lotevate iz napačne strani.
Po moje bi bil danes marsikdo za udarnisko akcijo, ce bi to pomenilo, da bo lazje prisel do nepremicnine :)
Aha, prvi dan bo inšpektor potalal kazni za delo na črno. Kaj je Levica, ki nam vlada, naredila za to v teh 4 letih?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Hja, pri nas je bivši šef vedno govoril, da je vse v optimizaciji, pa ga čedalje bolj razumem. Gledam okrog sebe, eni bolane starše, službe, otroke, drugi samo službe, pa se tem drugim ne pozna, da bi bili finančno kaj na boljšem.
Pač fora je v tem, da več časa kot ga imaš na voljo, več ga zabiješ za kakšne nepotrebne stvari.
tony1 ::
"Ti si pa očitno mlajša, dobrodošla! YU očitno poznaš le iz pravljic in anekdot starejših ljudi. Lastništvo stanovanj je bilo zelo nizko, sploh v blokih. Večinoma so lastniki stanovanj bili podjetja, ki so jih tudi zgradila. Pogosto se je reklo npr. "ona živi v PTT bloku" in je vsak vedel kje to je."
Ko si enkrat dobil "družbeno" stanovanje (tj. od občine), si bil not do smrti. Če je bilo to stanovanje od firme, si šel mirno zidat bajto - kredit ti je dal kar delodajalec! -, pa nato še leta mutil in stanovanja nisi vrnil firmi niti po vselitvi v bajto. Lahko si dal v prazen flet not najemnika, in to se je sistemsko toleriralo, za to smo izumili celo poseben termin: dal si ga v "podnajem".
Tudi, ko smo prišli v ta novo verzijo svobode, je večina ljudi ostala v istem družbenem flatu v katerem so živeli od rojstva, ker so ga odkupili po Jazbinšku.
V eni od firm, kjer sem delal je od raka umrl direktor. Zgaral se je do smrti. Fejst dec je bil in v žalno knjigo smo se vsi podpisali. Lastnik firme je dan po njegovi smrti naredil zbor vseh zaposlenih in imel ganljiv govor.
Čez teden dni so pospravili sejno sobo z vencem, žalno knjigo in SLO zastavo. Čez 14 dni je šlo življenje dalje, brez pokojnega.
Misliti, da moramo hoditi v službo zato, ker bo drugače konec sveta, je znak odvisnosti. Pejte na zdravljenje.
Ko si enkrat dobil "družbeno" stanovanje (tj. od občine), si bil not do smrti. Če je bilo to stanovanje od firme, si šel mirno zidat bajto - kredit ti je dal kar delodajalec! -, pa nato še leta mutil in stanovanja nisi vrnil firmi niti po vselitvi v bajto. Lahko si dal v prazen flet not najemnika, in to se je sistemsko toleriralo, za to smo izumili celo poseben termin: dal si ga v "podnajem".
Tudi, ko smo prišli v ta novo verzijo svobode, je večina ljudi ostala v istem družbenem flatu v katerem so živeli od rojstva, ker so ga odkupili po Jazbinšku.
V eni od firm, kjer sem delal je od raka umrl direktor. Zgaral se je do smrti. Fejst dec je bil in v žalno knjigo smo se vsi podpisali. Lastnik firme je dan po njegovi smrti naredil zbor vseh zaposlenih in imel ganljiv govor.
Čez teden dni so pospravili sejno sobo z vencem, žalno knjigo in SLO zastavo. Čez 14 dni je šlo življenje dalje, brez pokojnega.
Misliti, da moramo hoditi v službo zato, ker bo drugače konec sveta, je znak odvisnosti. Pejte na zdravljenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Hja, pri nas je bivši šef vedno govoril, da je vse v optimizaciji, pa ga čedalje bolj razumem. Gledam okrog sebe, eni bolane starše, službe, otroke, drugi samo službe, pa se tem drugim ne pozna, da bi bili finančno kaj na boljšem.
Pač fora je v tem, da več časa kot ga imaš na voljo, več ga zabiješ za kakšne nepotrebne stvari.
Ker gledaš le finančni vidik. Glej še kvaliteto življenja, burn out in podobno.
Pa to za jebenega minimlca? Zakaj? Drugo je javni sektor! Ja sektor, ker tud policajem je fajn, se bols pa javni upravi. Ce si pa v zasebnem sektorju si ga pa nafukal "burn out" kot si omenil. In ko si 40-50 sam do dohtarjev hodis, denarja itak nisi uspel nasparat investirat in v koncni fazi itak v sociali pristanes. Torej al si od 20 na sociali al pa od 40-50 ko so sfukan/unicen. Pustmo zdej itjevce pa postani vodovodar tipa komentarje.
Revscina se pozna, trgovine so lahko polne vse laufa, kako je pa pri zdravnikih? 650 dni cakas za zamenjavo kolka? Kako da tu privatniki ne pokajo po sivih? Zanimivo ane
Revscina se pozna, trgovine so lahko polne vse laufa, kako je pa pri zdravnikih? 650 dni cakas za zamenjavo kolka? Kako da tu privatniki ne pokajo po sivih? Zanimivo ane
Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::
Jaz sem se naučil, da največ pomeni pregovor in da se ga je treba držat:
I am humble enough to know I am replaceable at work. But I'm confident enough to know that it would take 4 people.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
PujsekPepe je izjavil:
Torej al si od 20 na sociali al pa od 40-50 ko so sfukan/unicen.
Mal pa je vseeno razlika, se ti ne zdi?
Je, najlepsa leta svojega lajfa das za sluzbo za to da potem pristanes na isti ali slabsi situaciji
Ker gledaš le finančni vidik. Glej še kvaliteto življenja, burn out in podobno.
To si napisal kot da bi bil burn out rezerviran samo za tiste s familijo in delom v ZS. Imam znanko, profesorica, brez otrok pa je doživela burn out. Se je precej borila za "svoje študente" in je svoj dopust prilagajala da so lahko njeni študenti potovali, delala med dopustom itd. Pač "burn out" po nepotrebnem.
Pač v življenju moraš furati neko srednjo pot. Ker če se preveč ukvarjaš npr. s športom boš imel športne poškodbe, če boš pa ležal na kavču boš pa zastan. Pa da se občasno vržeš iz cone udobja in narediš še kaj kar ti ni najbolj pri srcu.
Res je. Sam ta profesorica ni nikol dozivela izgube sluzbe na posti in posiljanje prosenj za se vecje sranje v lidlu in to za minimalca. Ona bi bla burn out v vsakem primeru
Kurzweil ::
Naš sistem nagrajevanja in delovanja hormonov, kot so dopamin, serotonin, endorfin je takšen, da preprosto moramo jadrati na valovih. Kaj s tem mislim, ne moremo početi samo super prijetne in fine stvari, sicer se vedno bolj briše distinkcija med trpljenjem in užitkom in posledica je, da pozitivnih stvari sploh ne dojemamo tako pozitivne, s tem, da shitty izkušnje potem doživljamo še tolko slabše in mnogokrat pride do depresije, anksioznosti, živčnosti, da ne naštevam dva dni.
Ljudje smo nekako narejeni tako, da se moramo gibati, delati, se socializirati, početi shitty stvari, da vemo kaj so dobre stvari in v njih še toliko bolj uživamo. Znajo je tudi to, da ko nam poskočijo ti hormoni, seveda sledi tudi downside tega, ker je lahko depresija in če nekako stable jadramo med tem je to OK... če pa si nagrajen prekomerno, pa seveda sledi prekomeren udarec v kontra smer.
Če si priznamo smo takšni, da ko nam nekaj ni treba, večina ljudi seveda tega ne bi počela. Podobno kot za službo bi lahko rekli recimo tudi za šolo, gibanje, socializacijo. Sedaj boste tule vsi rekli, jaz pa že ne bi imel s tem problem, ampak dejstvo je, sploh v tem času elektronskih naprav, iger, socialnih omrežij, serij, filmov, 1000 TV programov, dostopne glasbe... da bi večina gnila nekje v nekem man cavu.
Kar pa seveda s seboj prinese debelost, depresijo, zjebane sklepe, mišice, živčevje, prekrvavitev, kognitivne in gibalne sposobnosti, mentalno zdavje, socializacijo, da ne naštevam dalje, kar doživljamo že tako, navkljub temu, nas sistem nekako sili, da gremo med ljudi, da delamo, da se šolamo... da, tudi doma se lahko šolamo, ampak večina se ne bi, v to ste lahko prepričani. In ja tu ne mislim, na tistega, ki sedaj to bere in si misli, jaz že ne, jaz bi že znal izkoristit čas in bi poskrbel za vse tako kot pritiče - my ass!
Seveda pa ne govorim o 12-urnem shitty jobu v neki proizvodnju, na mrzlem v težkih pogojih, nezdravem okolju, o izgorelosti, pretiravanjem in podobnem, kar je seveda do neke mere vejretno neizogibno. Včasih ni vse v naših rokah in rokah naših staršev in prednikov pred njimi, ampak zato pa si človek pač najde podoročje, ki ga zanima, kar bi pri večini še vedno moralo iti skozi, dela na tem, se upgrejda in tako naprej.
... in potem ne prideš do situacije, ko tehatš ali boš na socialni ali na minimalcu. Zakaj sploh kot iztočno točno jemljete minimalno plačo? Kot da če se zaposliš je samo to opcija... ljudje, ki pa potem v nadaljevanju razmišljajo o tem, da so raje na socialni, kot da delajo za 100€ več, pa so zame tako bolniki, sorry. Ampak ne tisti bolniki, ki so dejansko bolniki in so upravičeni do socialnih pomoči, no, roko na srce, tisti si običajno še bolj želijo delati, kot večina delovno aktivnih, temveč tisti, ki so za delo sposobni, za osnovo vzamejo minimalno plačo in socialno pomoč, potem pa raje gnijejo doma. In verjemite, veliko teh ljudi ne izkorišča čas za učenje, rekreacijo, upgrejd, šport, druženje, osebno in duhovno rast in ja, se najde kakšen, ki ne, večina pa je takšnih. Da ne govorim, da je tu mnogo takšnih, ki ne delajo, se ne gibljejo, se ne učijo, ne socializirajo, ampak pijejo alkohol, kadijo in morda je ravnu tu največ takšnih ljudi, ki po socialnih omrežjih jokajo, kako je uspešen folk evil, kako je država zavožena in kako je cel svet fucked up. Ko vse skupaj kar sem napisal zložite v širšo sliko, dobite odgovor na marsikaj!
Jaz sem prepričan, da moramo ljudje delati tudi ko nam ne paše, vsake toliko časa je potrebno iz comfort zona, se počutiti družbeno vključene, kar je težko, če si doma na socialni (v večini), da ves čas rasteš in napreduješ, da delaš na sebi, svoji karieri, zdravju, sreči... naša sreča in nagrajevanje ne deluje tako, da bo vse tako, kot bi si sami zastavili.
Po drugi strani, če bi vsi tako razmišljali bi to za družbo pomenilo popoln razpad. Kako bi folk na socialnih dobival socialne? Kako bi jim delovala elektrika v njihovem bednem kotičku? Kdo bi odpeljal smeti? Kdo prinesel pošto? Kdo poskrbel za njih, ko bodo zdravstvene težave? Kdo bo poskrbel za njih, ko bodo dolgoročno tudi duševno bolni, socialno odrezani, zapiti, zadrogirani, depresivni? Včasih je potrebno tudi kaj dati družbi kjer živimo in ne samo razmišljati, kako biti doma, delati samo kar si želimo, vleči socialno pomoč, ki jo plačujejo ljudje, ki ne razmišljajo tako. Se pa zavedam, da so shitty jobi, neambiciozni ljudje, leni ljudje, ljudje, ki preprosto niso imeli možnosti zaradi marsičesa, ampak večina ni takšna in za zdrave, delovno sposobne ljudi, ki živijo v miru in relativno urejeni državi in okolju, sploh v globalnem smislu gledano, ni izgovorov, da ne bi delali, napredovali in niti pomislili ne bi na socialno pomoč. Ni nam tako hudo kot si morda predstavljate in škoda je, da ljudje takšnih pogojev ne izkoristijo. Odprite Google maps in pojdite čez vse države in mi povejte, če vam je še vedno tako hudo v Sloveniji. Rad bi videl junaka, ki mi našteje več kot 20 držav, kjer je bolje kot v Sloveniji, tako da v veliki večini ni izgovorov, da se ne da.
Ljudje smo nekako narejeni tako, da se moramo gibati, delati, se socializirati, početi shitty stvari, da vemo kaj so dobre stvari in v njih še toliko bolj uživamo. Znajo je tudi to, da ko nam poskočijo ti hormoni, seveda sledi tudi downside tega, ker je lahko depresija in če nekako stable jadramo med tem je to OK... če pa si nagrajen prekomerno, pa seveda sledi prekomeren udarec v kontra smer.
Če si priznamo smo takšni, da ko nam nekaj ni treba, večina ljudi seveda tega ne bi počela. Podobno kot za službo bi lahko rekli recimo tudi za šolo, gibanje, socializacijo. Sedaj boste tule vsi rekli, jaz pa že ne bi imel s tem problem, ampak dejstvo je, sploh v tem času elektronskih naprav, iger, socialnih omrežij, serij, filmov, 1000 TV programov, dostopne glasbe... da bi večina gnila nekje v nekem man cavu.
Kar pa seveda s seboj prinese debelost, depresijo, zjebane sklepe, mišice, živčevje, prekrvavitev, kognitivne in gibalne sposobnosti, mentalno zdavje, socializacijo, da ne naštevam dalje, kar doživljamo že tako, navkljub temu, nas sistem nekako sili, da gremo med ljudi, da delamo, da se šolamo... da, tudi doma se lahko šolamo, ampak večina se ne bi, v to ste lahko prepričani. In ja tu ne mislim, na tistega, ki sedaj to bere in si misli, jaz že ne, jaz bi že znal izkoristit čas in bi poskrbel za vse tako kot pritiče - my ass!
Seveda pa ne govorim o 12-urnem shitty jobu v neki proizvodnju, na mrzlem v težkih pogojih, nezdravem okolju, o izgorelosti, pretiravanjem in podobnem, kar je seveda do neke mere vejretno neizogibno. Včasih ni vse v naših rokah in rokah naših staršev in prednikov pred njimi, ampak zato pa si človek pač najde podoročje, ki ga zanima, kar bi pri večini še vedno moralo iti skozi, dela na tem, se upgrejda in tako naprej.
... in potem ne prideš do situacije, ko tehatš ali boš na socialni ali na minimalcu. Zakaj sploh kot iztočno točno jemljete minimalno plačo? Kot da če se zaposliš je samo to opcija... ljudje, ki pa potem v nadaljevanju razmišljajo o tem, da so raje na socialni, kot da delajo za 100€ več, pa so zame tako bolniki, sorry. Ampak ne tisti bolniki, ki so dejansko bolniki in so upravičeni do socialnih pomoči, no, roko na srce, tisti si običajno še bolj želijo delati, kot večina delovno aktivnih, temveč tisti, ki so za delo sposobni, za osnovo vzamejo minimalno plačo in socialno pomoč, potem pa raje gnijejo doma. In verjemite, veliko teh ljudi ne izkorišča čas za učenje, rekreacijo, upgrejd, šport, druženje, osebno in duhovno rast in ja, se najde kakšen, ki ne, večina pa je takšnih. Da ne govorim, da je tu mnogo takšnih, ki ne delajo, se ne gibljejo, se ne učijo, ne socializirajo, ampak pijejo alkohol, kadijo in morda je ravnu tu največ takšnih ljudi, ki po socialnih omrežjih jokajo, kako je uspešen folk evil, kako je država zavožena in kako je cel svet fucked up. Ko vse skupaj kar sem napisal zložite v širšo sliko, dobite odgovor na marsikaj!
Jaz sem prepričan, da moramo ljudje delati tudi ko nam ne paše, vsake toliko časa je potrebno iz comfort zona, se počutiti družbeno vključene, kar je težko, če si doma na socialni (v večini), da ves čas rasteš in napreduješ, da delaš na sebi, svoji karieri, zdravju, sreči... naša sreča in nagrajevanje ne deluje tako, da bo vse tako, kot bi si sami zastavili.
Po drugi strani, če bi vsi tako razmišljali bi to za družbo pomenilo popoln razpad. Kako bi folk na socialnih dobival socialne? Kako bi jim delovala elektrika v njihovem bednem kotičku? Kdo bi odpeljal smeti? Kdo prinesel pošto? Kdo poskrbel za njih, ko bodo zdravstvene težave? Kdo bo poskrbel za njih, ko bodo dolgoročno tudi duševno bolni, socialno odrezani, zapiti, zadrogirani, depresivni? Včasih je potrebno tudi kaj dati družbi kjer živimo in ne samo razmišljati, kako biti doma, delati samo kar si želimo, vleči socialno pomoč, ki jo plačujejo ljudje, ki ne razmišljajo tako. Se pa zavedam, da so shitty jobi, neambiciozni ljudje, leni ljudje, ljudje, ki preprosto niso imeli možnosti zaradi marsičesa, ampak večina ni takšna in za zdrave, delovno sposobne ljudi, ki živijo v miru in relativno urejeni državi in okolju, sploh v globalnem smislu gledano, ni izgovorov, da ne bi delali, napredovali in niti pomislili ne bi na socialno pomoč. Ni nam tako hudo kot si morda predstavljate in škoda je, da ljudje takšnih pogojev ne izkoristijo. Odprite Google maps in pojdite čez vse države in mi povejte, če vam je še vedno tako hudo v Sloveniji. Rad bi videl junaka, ki mi našteje več kot 20 držav, kjer je bolje kot v Sloveniji, tako da v veliki večini ni izgovorov, da se ne da.
in potem ne prideš do situacije, ko tehatš ali boš na socialni ali na minimalcu. Zakaj sploh kot iztočno točno jemljete minimalno plačo?
Ker je 98% plac minimalc na slovenskih zaposletvenih oglasih. Zato jih pa ne objavljajo se vec zraven zahtevajo 4 intervjuje, teste...
Po drugi strani, če bi vsi tako razmišljali bi to
za družbo pomenilo popoln razpad. Kako bi folk na socialnih dobival socialne? Kako bi jim delovala elektrika v njihovem bednem kotičku? Kdo bi odpeljal smeti? Kdo prinesel pošto? Kdo poskrbel za njih, ko bodo zdravstvene težave? Kdo bo poskrbel za njih, ko bodo dolgoročno tudi duševno bolni, socialno odrezani, zapiti, zadrogirani, depresivni? Včasih je potrebno tudi kaj dati družbi kjer živimo in ne samo razmišljati,
Saj razpad druzbe je tu. Vsi gledajo samo trgovine so polne sem pa dal primer ko se za operacijo kolka caka 650 dni. Ti v tem casu ne mors nic. Ampak privatniki pa niso polni ker hja to je pa mal drazja zadeva kot cunga lunga iz merkatorja
Zgodovina sprememb…
nekikr ::
Toliko se čaka, ker imamo državno zdravstvo. Daj zadevo na trg, plačaj jo enako kot dobijo bolnice, pa bo čakalna doba en mesec. Ampak tega pa nočemo, ker bo potem nekdo privat zaslužil (zdaj pa samo cel kup zdravnikov in dvornih dobaviteljev).
@PujsekPepe,
glede oglasov pri raznih agencijah in tudi na samem Zavodu za zaposlovanje imam jaz eno zanimivo mnenje, namreč da gre za en seznam shitty jobov. Ko ne vedo več kaj bi naredili, dajo oglase na te portale. Sploh fino je, ko vidiš nekatere oglase že dolga leta, si lahko samo predstavljate kako fantastic job mora to biti. To ni merilo trga, to je znak, da je človek zelo neiznajdljiv, da bi sam malce potelovadil po trgu... za večino oglasov tam bi jaz celo rekel, da so "scam". To jemati za referenco je poponoma brez smisla...
Kar se trgovin tiče, dokler ne dobim predočeno neko resno analizo, statistiko, da se je povečal obisk trgovin, je to zame izključno gostilniška debata. Tu je toliko dejavnikov, da je brezveze debatirat na kafanskem nivoju. Recimo, kaj pa če to pomeni, da ljudje ne kupujejo več kvalitetne pridelane in bolj zdrave hrane in hodi v trgovske centre? Kar sem precej prepričan, da bi bil prvi razlog... lahko sicer potrdim, da večino oz. kar je možno kupujem domače in da za to rabiš čas, raziskat stvari, spoznati stvari... tam pa pač nimaš tega problema in kupiš vse na enem mestu, čeprav smeti. Kmetov je tudi vedno manj... to bo seveda na koncu udarilo na zdravstven sistem in ko temu prištejemo še vse kar sem napisal en zapis prej, dobimo zombije, mentalno in fizično...
glede oglasov pri raznih agencijah in tudi na samem Zavodu za zaposlovanje imam jaz eno zanimivo mnenje, namreč da gre za en seznam shitty jobov. Ko ne vedo več kaj bi naredili, dajo oglase na te portale. Sploh fino je, ko vidiš nekatere oglase že dolga leta, si lahko samo predstavljate kako fantastic job mora to biti. To ni merilo trga, to je znak, da je človek zelo neiznajdljiv, da bi sam malce potelovadil po trgu... za večino oglasov tam bi jaz celo rekel, da so "scam". To jemati za referenco je poponoma brez smisla...
Kar se trgovin tiče, dokler ne dobim predočeno neko resno analizo, statistiko, da se je povečal obisk trgovin, je to zame izključno gostilniška debata. Tu je toliko dejavnikov, da je brezveze debatirat na kafanskem nivoju. Recimo, kaj pa če to pomeni, da ljudje ne kupujejo več kvalitetne pridelane in bolj zdrave hrane in hodi v trgovske centre? Kar sem precej prepričan, da bi bil prvi razlog... lahko sicer potrdim, da večino oz. kar je možno kupujem domače in da za to rabiš čas, raziskat stvari, spoznati stvari... tam pa pač nimaš tega problema in kupiš vse na enem mestu, čeprav smeti. Kmetov je tudi vedno manj... to bo seveda na koncu udarilo na zdravstven sistem in ko temu prištejemo še vse kar sem napisal en zapis prej, dobimo zombije, mentalno in fizično...
@Kurzweil s prvim se delno strinjam. Ja so scam oglasi. Za resitev pa ponujas iznajdljivost. Vse lepo in prav ampak kaj je iznajdljivost? To da si kupoval btcje po ceni cunga lunge in jih prodajal po 125k? Ko nimas odgovora pa najdes meglo o "iznajdljivosti". Iznajdljivost je mogoce tudi da delas v Avstriji ce si blizu meje?
Z drugim se strinjam. Nimamo statistike za povecanje trgovin. Folk pac kupuje hrano nima veze al je na sociali al z minimalcem.
Z drugim se strinjam. Nimamo statistike za povecanje trgovin. Folk pac kupuje hrano nima veze al je na sociali al z minimalcem.
Naš sistem nagrajevanja in delovanja hormonov, kot so dopamin, serotonin, endorfin je takšen, da preprosto moramo jadrati na valovih. Kaj s tem mislim, ne moremo početi samo super prijetne in fine stvari, sicer se vedno bolj briše distinkcija med trpljenjem in užitkom in posledica je, da pozitivnih stvari sploh ne dojemamo tako pozitivne, s tem, da shitty izkušnje potem doživljamo še tolko slabše in mnogokrat pride do depresije, anksioznosti, živčnosti, da ne naštevam dva dni.
Kaj je tako drugače če 8 ur ležiš na kavču ali pa 8 ur gledaš v monitor?
energetik ::
gruntfürmich je izjavil:
Zaradi mene skoraj bolje da ni vnukov, že otrok mi je žal, da bodo živeli na tem zafuranem svetu.Kakšnega brezdelja? Meni se zdi preprosto nemogoče, da ne bi imel kaj za počet, samo malo po bajti pogledam, na vsakem vogalu vidim projekt, za katerega ob šihtu in frocih nimam časa. Kaj šele vsi ostali hobiji, ki čakajo (da otroc zrastejo in da grem v penzijo).
Dragi? Denarja imam za vse projekte in hobije več kot dovolj, problem je samo čas. Prideš s šihta ob 16h, kaj skuhaš, poješ, si kaki 2 uri z otroki, pa jih je že treba it uspavat pa brat pravljice.
Tako da potreben bo šprint do FIRE, da bo končno cajt tudi za vse drugo.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
tony1 ::
Toliko se čaka, ker imamo državno zdravstvo. Daj zadevo na trg, plačaj jo enako kot dobijo bolnice, pa bo čakalna doba en mesec. Ampak tega pa nočemo, ker bo potem nekdo privat zaslužil (zdaj pa samo cel kup zdravnikov in dvornih dobaviteljev).
Neumnost, dvojna.
Prvič, bolnice za en poseg dobijo precej malo.
Drugič, brez državne konkurence bo na zasebnem trgu tak poseg vsaj 10x dražji. Saj ne da imaš na voljo Ameriške televizije, kjer si lahko ogledaš tako stanje. Pa te ne zanima, ker ti v resnici sploh ni hudega.

dobro napisano Kurzweil, če si to sam napisal!
se kar v večini strinjam.
ja, zdaj so vsi projekti poceni ker ni časa. ko pa imaš naenkrat 24/7, pa postane marsikaj drago, ker ni potem 1 projekt na mesec ampak 20 projektov.
o tem jaz govorim. cajta je preveč. in za večino premalo denarja.
se kar v večini strinjam.
Dragi? Denarja imam za vse projekte in hobije več kot dovolj, problem je samo čas. Prideš s šihta ob 16h, kaj skuhaš, poješ, si kaki 2 uri z otroki, pa jih je že treba it uspavat pa brat pravljice.
Tako da potreben bo šprint do FIRE, da bo končno cajt tudi za vse drugo.
ja, zdaj so vsi projekti poceni ker ni časa. ko pa imaš naenkrat 24/7, pa postane marsikaj drago, ker ni potem 1 projekt na mesec ampak 20 projektov.
o tem jaz govorim. cajta je preveč. in za večino premalo denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
PujsekPepe je izjavil:
@Kurzweil s prvim se delno strinjam. Ja so scam oglasi. Za resitev pa ponujas iznajdljivost. Vse lepo in prav ampak kaj je iznajdljivost? To da si kupoval btcje po ceni cunga lunge in jih prodajal po 125k? Ko nimas odgovora pa najdes meglo o "iznajdljivosti". Iznajdljivost je mogoce tudi da delas v Avstriji ce si blizu meje?
Pod to iznajdljivost si predstavljam... da že relativno mlad ugotoviš kaj vse te zanima in stvar updrejdaš kolikor je mogoče in ob tem seveda uživaš, kar je danes težko, ker je toliko stvari na voljo, fokus pa tako kratek in zožan. Potem pa da seveda delaš na tem, torej formalno izobraževanje, formalno izobraževanje, mreženje, kontroliranje trga, trendov in mreženje z ljudmi, ki so potencialni delodajalci oz. ljudje, ki se ukvarjajo z istimi stvarmi. Iskranje služb doma in v tujini, predvsem izven zaposlitvenih agencij in Zavoda za zaposlovanje. Za kar moraš med ljudi, iskat oglase, spremljat trende, potrebe, socialna omrežja... ko te stvari počneš z veseljem, zanimanjem, željo in entuziazmom pa seveda stvar postane dejansko samoumevna. Nekdo ne nekoč dejal, da če ni delovnega mesta, si ga lahko človek ustvari tudi sam. Službe devajo ljudje, več kot sprašuješ in se povezuješ z ljudmi, firmami, interesi... večja je možnost.
Mimogrede v službah in preko šolanja je ogromno ljudi prišlo do svoje kariere, ali preko kolegov, ki si se povezovali, mnogo jih je dobilo službe, štipendije, prakse in tako naprej v stroki in je to bila odlična iztočna točka.
To ne leti nate... če si doma na kavču in za kompom in na socialni... ne hodiš v šolo, v službo, nisi med folkom, ne delaš na sebi, se ne giblješ, učiš... se to seveda samo od sebe ne bo zgodilo... veliko o ambicijah ljudi že govori dejstvo, da sploh za merilo vzamejo socialno pomoč in minimalno plačo, kot da je to to. Precej sem v kontaktu z ljudi iz, severnih držav, recimo skandinavskih in tam je prejemanje socialne pomoči za mnoge en poraz, priznanje, da si zajebal v življenju (kar se da še vedno do neke mere popraviti) in to velja za skrajni ukrep. Na Balkanu pa pač, zakaj bi delal če ni treba, kako čim manj delat in dobiti čim več denarja, kako nekoga nategniti, korupcija tu, korupcija tam in ko ti je sam državni vrh za takšen vzgled, je pač tako kot je. Včasih se čudim, da še gre tej državi tako dobro, kot gre... kar je primarno seveda še vedno zaradi pridnih, delovnih, amicioznih in sposobnih ljudi, ki ne razmišljajo o tem, kako ostati doma na socialni oz. delati za minimalca.
Glej prvo primerjat skandinavijo s slovenijo je mimo. Drugo ja veze in poznanstva pa bogata familija pomeni da ti je ze v zibelko vse polozeno.
Ti gonis da s "trdim delom" bos pa uspel. Narobe. Ogromno jih je probavalo in propadlo. Poglej primere ko so jankovicu delal stadion denarja pa izvajalci niso dobil. Mislim da je tudi tebi bilo dano v zibelko in lahko lapas in prodajas meglo tu.
Ti gonis da s "trdim delom" bos pa uspel. Narobe. Ogromno jih je probavalo in propadlo. Poglej primere ko so jankovicu delal stadion denarja pa izvajalci niso dobil. Mislim da je tudi tebi bilo dano v zibelko in lahko lapas in prodajas meglo tu.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Začaran krog revščine (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 40042 (35215) | bluefish |
| » | Pomoč najbolj revnim (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 17748 (15431) | 111111111111 |
| » | nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27496 (24237) | mat xxl |
| » | V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52441 (48067) | Utk |