» »

Vedno več ljudi na pragu revščine

Vedno več ljudi na pragu revščine

««
11 / 11
»
»»

Mato989 ::

gruntfürmich je izjavil:

že že, ampak nekam moraš teh 8 ur dat. samo kolo in računalnik boš imel 14 dni vrh glave.

Za začetek bi spal 1-2 uri dalj in več... ne skrbi ti za mene, če mi bi nekdo dal 2k dal NETO na mesec + enak dvig kot se minimalec dvigne vsako leto (ali inflacija) karkoli je pač več, ti garantiram da v lajfu ne delam več kot nekje 10-25 ur na mesec zagotovo pa ne bi delal 40 ur na teden ker bi mi bilo DOLGČAS, kot impliciraš ti...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

ZveeZ ::

Mato989 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

že že, ampak nekam moraš teh 8 ur dat. samo kolo in računalnik boš imel 14 dni vrh glave.

Za začetek bi spal 1-2 uri dalj in več... ne skrbi ti za mene, če mi bi nekdo dal 2k dal NETO na mesec + enak dvig kot se minimalec dvigne vsako leto (ali inflacija) karkoli je pač več, ti garantiram da v lajfu ne delam več kot nekje 10-25 ur na mesec zagotovo pa ne bi delal 40 ur na teden ker bi mi bilo DOLGČAS, kot impliciraš ti...

Zame je idealno med 80 in 100h na mesec. Moram samo najdet nekoga, da mi placa 50€/h za lagano delo, pa sem zmagal;))))

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Zame je idealno med 80 in 100h na mesec. Moram samo najdet nekoga, da mi placa 50€/h za lagano delo, pa sem zmagal;))))

Mah 80h je že kr... tam idealno je da delaš 2x po ene 2-3 dni... torej tam okrog 48h mesečno... pa še to da nimaš prisilnega zbujanja :))

Ampak to so sanje... zato pa udobnega lajfa ni.

gruntfürmich ::

jah glej, v penziji se res marsikomu zmeša, ker ne ve kam s cajtom. eni hobiji so hudo dragi, tako da to ne špila za vsakega. jst vem da po 14 dneh brezdelja se nimam več kam dati. bi moral orng spremenit življenski slog. pa drage hobije imam.
zato pa sprašujem, ker marsikdo se ne zaveda kaj pomeni da nimaš več službe ali obveznosti. potem ko pa to pride pa psihična kriza.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

PujsekPepe ::

Kako pa romi zivijo? Vnuckov ni za market? Nekateri pse dobijo? Pa dejte nehat utrujat tu z delom. Ce si pa mlajsi in ti ni treba delat gres pa v kolumbijo, tajsko in spoznavas lepote "sveta". Ko si str ti penzija itak malo pomen ker si fizicno omejen, tic se ti ne dvigne vec, vnuckov verjetno ni... pol je res jeba v penziji ja

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

jah glej, v penziji se res marsikomu zmeša, ker ne ve kam s cajtom. eni hobiji so hudo dragi, tako da to ne špila za vsakega. jst vem da po 14 dneh brezdelja se nimam več kam dati. bi moral orng spremenit življenski slog. pa drage hobije imam.
zato pa sprašujem, ker marsikdo se ne zaveda kaj pomeni da nimaš več službe ali obveznosti. potem ko pa to pride pa psihična kriza.

Ma zmeša se samo tistim ki nimajo nekih idej itd... pol pa mislijo da mora bit skoz vse našponano 100% da je to to...

Če bi samo hotel odšpilat igre ki jih mam na steamu pa Epic games mi to vzame 2 leti šihta... kaj šele če bi hotel še aktivno kolesarit in hodit v fitnes 4x tedensko... pa ob petki pijača s kolegi... skratka, ni da ni...

je pa res da za 1.000 ne grem v penzijo (če ne bi smel več delat) za 2k neto + dvig za inflacijo letno pa takoj.

Eni tu nabijajo kot Luka Mesec a tip nima dneva delovne dobe.

Malidelničar ::

Ena ideja: Kaj pa če znižamo prag revščine, ali je morda to rešitev, da formalno definicijo revščine res omejimo na skrajne primere (invalidi, kakšne nsrečne družine, ki izgubijo na hitro mamo/očeta, družine z zelo bolnim otrokom) in ostale ljudi tretiramo kot ne-revne, čeprav so nižji razred?

In na ta način spodbudimo, da si ljudje sami pomagajo, hkrati pa samo-iniciativno iščejo pomoč (prijatelji, žlahta, sosedi, krajevna skupnost)?

Win-win-win-win:
1. Pritisk na proračun je manjši
2. Ljudi učimo samopomoči, samostojnosti, samoiniciativnosti
3. Pojavijo se inovativni pristopi spopadanja z težjo situacijo (mreže za darovanje dobrin, oblek, vrtičkanje, prostovoljna pomoč na domu, iskanje bolj ugodnih načinov življenja na podeželju vs. dražje mesto in suburbia)
4. Krepimo organske vezi v družbi (prijatelji, žlahta, sorodstvo, vas, krajevna skupnost, soseska) kot nasprotje brezobličnega kolektivizma?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Ti ne razumeš sistema da v "gozdu" danes ne morš živet.
Gre tako
Oligarhija z bankirji vred
Korporacije ki pokupijo/podkupijo vse, njih za jajca drži prejšnje
Uprave - države ki za jajca držijo malega človeka

Vsi zgoraj pa majo nejrajš da smo poslušni njim in skregani med sabo

Sej se zgodovina ponavlja, ajd vmes so se najdl kakšni vikingi ki so lahko plenil to je pa to.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

PujsekPepe, ok če te vprašam, s katero točko od štirih se strinjaš, da bi se realno lahko izdevla oz. zgodila kot posledica? Oz. katera ti je najbližje kot pozitivna posledica, model?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

bonanno ::

Ni za videt..kamorkoli grem hotele itd vse polno..krši lomi raja zadnji dinar če treba

delavec44 ::

Meni se PujsekPepe zdi pesimist. Namesto, da bi iskal rešitve samo joka. Pa mislim rešitve tudi pri sebi ne samo sistemske.

Zakaj? Ker nocem delat za drobiz in bi rajs socialo vleku:))

energetik ::

gruntfürmich je izjavil:

Kakšnega brezdelja? Meni se zdi preprosto nemogoče, da ne bi imel kaj za počet, samo malo po bajti pogledam, na vsakem vogalu vidim projekt, za katerega ob šihtu in frocih nimam časa. Kaj šele vsi ostali hobiji, ki čakajo (da otroc zrastejo in da grem v penzijo).
vires in numeris
««
11 / 11
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Začaran krog revščine (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20339895 (35068) bluefish
»

Pomoč najbolj revnim (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8917688 (15371) 111111111111
»

nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )

13727384 (24125) mat xxl
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

19252294 (47920) Utk

Več podobnih tem