» »

Imamo v Sloveniji napredno banko

Imamo v Sloveniji napredno banko

chuck ::

Predvsem za pravne osebe.
NLB je tko kot da bi bila iz 90-tih (za pravne).
DH je ful omejena.
OTP imam za fizično in tudi manjka ogromno.

Rad bi imel možnost ustvariti neomejeno kreditnih kartic, ki jih lahko poljubno omejim (na npr samo eno osebo, tedenska, dnevna omejitev).
Da ko naredim kartico za zaposlenega nima dostopa do celega TRRja (DH ima tako).
Da del sredstev na TRRju zablokiraš.
Da onemogočiš direktna SEPA obremenitve, razen za izbrane.
Da v primeru, če ti pridobijo dostop do PCJa ali telefona ti ne morejo sprazniti TRRja.

Po drugi strani pa da če gre kaj narobe, lahko pokličeš ali se oglasiš in so pripravljeni rešiti. To je tudi glavni razlog, zakaj ne gledam za N26 ali Revolut.

deleted ::

Mogoče Gurecard? Imaš sistem kartic, ki jih razdeliš in poljubno filaš. Kartice so zastonj, za dol vzet je zastonj, stane pa vsako filanje (=6e). Denar lahko puščaš na karticah neporabljen. Transakcije so ti vidne. Imajo support linijo 24/7.

Ganon ::

feryz ::

Nič od tega ne boš dobil.
Svojo banko moraš narediti in te zadeve vkomponirati.
Pa glej da bo vse zastonj in ne bo provizij. Obresti na depozit maksimalne, na kredit pa minimalne. Za druge komitente.

bm1973 ::

A boš plačal za te storitve?

Če ne, pol ne jamraj...

A to meni?
Tip bi rad banko po svoji želji. Torej naj si jo naredi.
Ja, banke so ultra nelogične. Ampak take so, monopol je monopol.

Vse to ima na online bankah. Nimam pojma zakaj si enega računa ne odpre pri njih.
Sploh zadnja alineja je bosa. Nimam pojma, kako si predstavlja da v bančnem programu omejiš delovanje tega istega bančnega programa.
Jim pošlješ fax za potrditev transakcije?

bm1973 ::

Namenjeno OPu...

delavec44 ::

Vem da je napisal, da noče, ampak na Revolutu se da na poslovnem računu narediti mnogo od željenega.

c3p0 ::

Naše banke kar se tiče "features" znajo samo timeoute za logout manjšat, ker to kao poveča varnost.

Zanimivo tudi, da Instant SEPA iz N26 na OTP deluje res skoraj instantno, v obratno smer pa traja nekaj ur.

Trenutno selim del sredstev na N26, ravno zaradi takih single use kartic, ipd. bombončkov.

delavec44 je izjavil:

Vem da je napisal, da noče, ampak na Revolutu se da na poslovnem računu narediti mnogo od željenega.
Imeti več bank ni nič posebnega.
Eno zacementiraš varnostno do fundamenta in se na njej igraš, drugo pa imaš samo za prilive.

David Mayer ::

Ni, ne, že zelo doolgo ne. Je pa zelo zanimivo, da je na slovenskih bankah že 30 mrd € praktično neobrestovanih vlog, na kar opozarja sama BSI (precej potiho, da ne dela škodo panogi) - v povprečju (ah ja, statistika je fina reč, ko jo politika zlorablja) to znese nekje ~15 k € na vsakega prebivalca - prav vsakega, otroke, odrasle, starce...

Ok, kaj bi pa ti naredil z denarjem, ki se nabira na računu?
Ni bogatija, par deset jurjev, recimo.
A to boš vlagal in okrog obračal? Ter nohte grizel noč in dan?
Pač je tam, pognati ga nimaš za kaj in se prah nabira na njem. In tega je pač 30 milijard.

Zakaj mora biti bogatija, da je obrestovano več kot na slovenskih bankah? A ti drugače v delnice, etf in ostale instrumente ne vlagaš pod 1 milijon €, ker manj ne šteje? Po mojem mnenju bi moralo šteti še več, se ne strinjaš?

Jaz ne vlagam v delnice, etf in ostale instrumente.
Zakaj bi? Kar si zaželim kupim in sem fraj.
Valjda ne bom čakal "to the moon", da se bom nekoč, nekje, mogoče, z zafiro vozil. Se raje vozim včeraj, danes in jutri.

Ok, razumem, ti pač ne, ki si ekstremno povprečen v Sloveniji.
Vsi pač ne kupujejo stanovanj, ko grejo v trgovino po pralni prah.
Recimo, morajo šele privarčevati za polog, in potem raje malo hitreje, kot počasneje, ni res?
Pa tudi 1 milijona EUR zelo verjetno nimajo.

Pač to ni zate, saj niso menda vseh 30 mrd EUR na slovenskih bankah kar tvojih?

Zgodovina sprememb…

Nope, je pa večina keša takega.
Ne tič, ne miš. Nek drobiž pač.
Ki niti pod razno ne zadostuje za garsonjero v Ljubljani. Oz. Črnučah.

Odlično, razumem, vse jasno in ne glede na znesek - zato je boljše 0,1% obresti kot 2% ali 10% ali 20% ali 50% kapitalskega dobička.

Očitno je tako tudi pri kreditih in inflaciji, dejansko ni važno, koliko je :D

V Sloveniji, očitno, le banke vejo bolje, kaj narediti s 30 mrd EUR, če že prebivalstvo samo ne.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Ja, saj. Teh 30 milijard ne stoji na bankah, le številke na ekranu oz. izpisku vašega računa tako kažejo. Konkreten del njih se medtem čisto lepo obrača...

Glede, da so samo neke frakcionarne rezerve, tile depoziti komot vzvodijo v kredite 10x in več. Mi je čisto jasno, da varčevalce OČITNO to ne moti - če to banke delajo zase, namesto da bi sami za svoj račun. Ampak to mora biti nekaj regionalnega-zgodovinskega. V bistvu nisem prepričan, da me zares moti, samo naivno omenjam, ni to moj edini problem, žal. Je pa res, da je ena popkovina manj. Za ostalo še počakamo do konca marca, tam nekje :D

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera banka? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
573200330 (6538) V-i-p
»

Normiran s.p. bancni racun (strani: 1 2 3 4 )

15036733 (2330) velikBrokoli
»

Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

853211681 (24730) LeQuack

Več podobnih tem