» »

Normiran s.p. bancni racun

Normiran s.p. bancni racun

1
2
3

Pahuljone ::

Meni so na to vprašanje pri N26 odgovorili z:
This will not be possible as it would be a breach of our T&Cs for personal accounts, but you could close this account and reopen a business one if you like?

redtech ::

Bump.

Ali ima lahko podjetje edini račun odprt v tujini? Računovodkinja mi pravi, da moram imeti tudi v Sloveniji..., na Banki Slovenije je pod vprašanji odgovor, da ni nujno imeti račun v SLO.
Mogoče kdo ve?

jest10 ::

Lahko

Miha 333 ::

gtu je izjavil:

Odprl sem normiran s.p. Ker ne moreš imeti dveh računov na N26 sem ga probal spremeniti v Business. Tudi to še ni mogoče, zato sem se obrnil na support, kjer sem vprašal, če s takim početjem kršim pravila uporabe.
Odgovor je tak:
 N26

N26



Agent: Are you talking about receiving SEPA transfers in your account?
Me: Yes
Agent: I do not see a problem why not to be able to do that, and why it would get you in
trouble. Your personal account can be also used for business purposes. It does not necessarily mean
that you have to create a Business account.

Glede na pogoje ti je povedal narobe. Kako strogi pa so pri tem, pa je drugo vprašanje. Glej točko 3.1.

Steinkauz ::

redtech je izjavil:

Bump.

Ali ima lahko podjetje edini račun odprt v tujini? Računovodkinja mi pravi, da moram imeti tudi v Sloveniji..., na Banki Slovenije je pod vprašanji odgovor, da ni nujno imeti račun v SLO.
Mogoče kdo ve?


Menjaj računovodjo...

HappyPills ::

Da lahko imaš samo v tujini. Preverjeno na fursu.

borut_p ::

Kot vem je zakonodaja samo zaka, da moras imeti racun v sloveniji v kolikor izplacujes osebni dohodek oz placo.

bigruno ::

Katero banko priporočate za s.p. v 2021?
Kar sem klical večina vsi želijo ločeni osebni in s.p. račun.
Jaz tega ne rabim, ker imam za osebno N26.

Najbolj ugodna se mi zdi trenutno Sberbank, kjer je prvo leto zastonj potem pa dve leti 3€ na mesec.

Miha 333 ::

Preveri NLB in njihov osebno-poslovni račun.

srus ::

Miha 333 je izjavil:

Preveri NLB in njihov osebno-poslovni račun.


Sem preveril in je zame neuporabno. Sem dal na NLB vlogo za odprtje, najprej zahtevajo podatke o prilivih mesečnem obsegu poslovanja in poslovnih partnerjih, potem pa mi gospa bančnica sporoči, da ne bo šlo, ker menda procentualno preveč poslujem s tujino in da naj bi bil ta osebno-poslovni paket bolj namenjen popoldanskim sp?!. Odvrnil sem ji, da jaz EU ne razumem kot tujino in da naj potem take omejitve jasno zapišejo na internetu, na to pa sem šel na Unicredit - pogoglaj za njihov “2v1”, dva v enem paket. Ni bilo niti najmanjših problemov z odprtjem, so bili na Unicreditu vsi izjemno prijazni in ustrežljivi - se vidi kako te obravnava banka z manjšim tržnim deležem.

Sicer sem bil dolgo časa pri Abanki, ampak sedaj, ko so del NKBM, se pač obnašajo, tako kot se obnaša banka z največjim tržnim deležem - pričakujejo, da bom za isto storitev plačeval mesečno dvakrat več.

martincek1 ::

Jaz poslujem bolj kot ne samo z ZDA, pa imam brez problema NLBjev OP račun. Moraš upoštevat, da folk v poslovalnicah je v večini primerov nesposoben, prvo preveriš kaj se najbolj splača in potem ne rečeš 'hvala lepa' prvič, ko zbegana uslužbenka ni 100%:

srus ::

martincek1 je izjavil:

Jaz poslujem bolj kot ne samo z ZDA, pa imam brez problema NLBjev OP račun. Moraš upoštevat, da folk v poslovalnicah je v večini primerov nesposoben, prvo preveriš kaj se najbolj splača in potem ne rečeš 'hvala lepa' prvič, ko zbegana uslužbenka ni 100%:


Najprej dam poizvedbo o OP računu preko interneta, dobim avtomatski odgovor, da me bodo kontaktirali, po enem tednu ne duha ne sluha o njih, se osebno oglasim pri bančnici v poslovalnici, sledi zgoraj opisana zgodba, na to po dobrih dveh tednih končno klic bančnika glede moje poizvedbe po internetu. V stilu “ja sem dobil vaš email”, “ja sem bil odsoten”, “ja vam pošljem obrazce (enake kot sem jih izpolnil že pri osebnem obisku)”, jaz pa vmes že pri drugi banki. Ma, kot, da bi se vrnil v socialistična osemdesta, ko smo bile stranke nadloga in nebodigatreba.

DePalmo ::

Jaz sem tudi imel zelo čudno izkušnjo z NLB in njihovim OP računom. Sem poslal povpraševanje ker mi par stvari ni bilo jasno, dobim ponudbo za kartično poslovanje in najem POS terminalov! Seveda imam le normiran s.p. in rabim račun zato da nekam dobim denar in plačam prispevke, tako da nevem od kje njim ideja o POS terminalih. Ko sem jih na to opozoril in zahteval ponudbo in odgovor na povpraševanje, so mi poslali copy/paste DEL njihove spletne strani, hkrati pa zapisali da si zelo želijo da postanem njihova stranka. Odgovorov na moja vprašanja seveda ni bilo ...

Nato sem račun odprl pri Sparkasse in plačujem več kot bi pri NLB, ampak imajo vsaj odnos kot se spodobi.

Sberbank 4. leto računa 12e / mesec za poslovni račun, en UPN je (govorim z glave) 1e, tako da kar nanese. Prve tri leta je pa super ugodna in če bi bilo tako še naprej, nebi nikoli menjal.

velikBrokoli ::

Si preveril Revolut for Business? Jaz se ne bi dotikal slovenskih bank, ker so nesposobni in dragi.

DePalmo ::

Sem tudi tega imel, en teden, nato pa prešaltal na slovensko banko ;) Šlo je takole: Sberbank > Revolut (for Business) > Sparkasse (ni najcenejša, a se mi ni več dalo jajcat).

Proti Revolutu: prvič verifikacija trajala par dni, pogoj je slovenski račun, spletna stran ali socialni profil (FB, Insta, Linked). Ker sem ob prvi verifikaciji imel le slo. račun je šlo skozi (komaj), nato so se odločili čez par dni ponovno narediti verifikacijo, jaz sem vmes pa že zaprl slo. račun. Seveda je nisem mogel dokončati in sem tuhtal kaj naj, so mi pa vmes zavrnili transakcije (ja, množina) iz EU da "določenih podatkov niso prejeli s transakcijo ker verjetno neka banka vmes ni poslala vseh podatkov naprej". Nakazila so mi izvedle dolgoletne stranke tako kot vsakič do sedaj, a Revolutu to ni bilo všeč in so denar preprosto poslali nazaj. Mobilna aplikacija je poglavje zase in je neprijazna (čeprav sem imel potrjen račun, mi je skos težilo da ga naj potrdim, premalo podatkov zakaj je transakcija bila zavrnjena, potisna obvestila bolj niso delala kot ja). Sem potrpežljiv in vem da se lahko zgodijo napake, ampak mi je odneslo pokrov ko so mi zavrnili že tretjo transakcijo zapored in ker se nisem hotel s tem ukvarjati skoraj dnevno, sem enostavno zaprl račun.

Za Revolut: instant prenos denarja med N26, prijazna in odzivna podpora, dokaj poceni (ne, za poslovne uporabnike niso zastonj!).

Če imaš novo nastalo podjetje in če Sberbank še vedno omogoča paket za mala podjetja, potem pojdi tja (omenjam samo zato ker je nekdo zgoraj omenil da je to še vedno na voljo). Poslovni in osebni račun zastonj prvo leto, nato 3e na mesec naslednje dve leti, spletna in mobilna banka zastonj, do 5 UPN na mesec zastonj. Nekaj takega sem imel jaz in mi je bilo idealno. Do 4. leta. Tako da si preskrbljen za naslednje 3 leta, nato pa potipaš trg kaj je na voljo.

Uporabnik ::

Revolut najcenejši za poslovne je 25 eur ma mesec (uporabljamo za eno podjetje), tko da, DH uporabljam (sp) sam in še za par podjetij in je top. Osebno N26, Revolut za rezervo :)
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

velikBrokoli ::

Tukaj je govora o spju, a ni Revolut zastonj za sp?

jabe ::

Seveda je. Pa n26 tudi

happiness4me ::

Imam eno vprašanje. Pred kratkim sem odpru normiran s.p. in me zanima, če je kaksen zakon oziroma pravilo, da moram imeti vsaj en račun odprt v sloveniji.
Za osebni račun trenutno uporabljam Revolut, za poslovni pa N26 in bi rad zapru racun pri DH, katerega vec ne bom uporabljal.

jabe ::

Kar zapri.

Yahoo01 ::

velikBrokoli je izjavil:

Tukaj je govora o spju, a ni Revolut zastonj za sp?


A mi lahko kdo potrdi, če je Revolut Busineas res zastonj? Če jaz prav razumem cenik, zaračunavajo prilive?
ONLINE PAYMENT ACCEPTANCE FEES
European consumer cards 1% + €0.20
All other cards 2.8% + €0.20
Revolut Pay 1% + €0.20
Open Banking 1% + €0.20
Fees will never exceed €1 per transaction

jabe ::

Jaz imam revolut biznis, zastonj varianto. Do 5 transakcij v eurih je zastonj, potem 0,2EUR/transakcijo. Jaz itak nikdar ne presežem, ampak se mi zdi, da gre to v obe smeri, torej seštevek odlivov in prilivov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: jabe ()

vesna123 ::

happiness4me je izjavil:

Imam eno vprašanje. Pred kratkim sem odpru normiran s.p. in me zanima, če je kaksen zakon oziroma pravilo, da moram imeti vsaj en račun odprt v sloveniji.
Za osebni račun trenutno uporabljam Revolut, za poslovni pa N26 in bi rad zapru racun pri DH, katerega vec ne bom uporabljal.


ojla, tudi razmišljam, da bi odprla poslovni račun N26 in osebni Revolut (ali obratno) in me zanima, kako se obnese :)
sicer N26 trenutno nima brezplačne varjante za poslovni račun, tak da ne vem, ali bi počakala, ali pač odprla poslovni pri Revolutu.. mogoče kakšennasvet? zakaj si se odločil za to kombinacijo?

Utk ::

sicer N26 trenutno nima brezplačne varjante za poslovni račun,

Seveda ima.

FireSnake ::

Ima, od kje ti informacije, da nima?

https://n26.com/en-eu/plans-business
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

vesna123 ::

N26 Standard for personal use is currently not available in your country. Join the waitlist or check out our premium plans.
- imajo ga na spletni strani, vendar ko hočeš nadaljevati ti to napiše

aha, verjetno gledam narobe... ker piše "personal" , torej ne "business"... je res?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vesna123 ()

Yahoo01 ::

Lahko napišem svojo izkušnjo, ker sem pred kratkim odpiral sp.
N26 Business Standard je brezplačen. Ampak trenutno ga v Sloveniji ne moreš odpreti. Lahko se vpišeš v waiting list. Ampak, kar sem bral
po netu, so nekateri vpisani že mesece, pa se nič ne zgodi.
Torej, mi je ostal le Revolut. Imel sem kar nekaj problemov, ker kot dokaz hočejo primere izstavljenih računov in dokaz, da so bili ti računi res plačani. Če si pa na novo odprl sp, pa vsega tega nimaš. Po kar nekaj kolobocijah in ko sem skoraj že obupal, mi je le uspelo. Zaenkrat zadovoljen in brez problemov. Revolut ti da litovski IBAN, ki ga preko edavkov prijaviš na Furs in je nato viden tudi v Ajpesu. In to je to. :)

vesna123 ::

Yahoo01 je izjavil:

Lahko napišem svojo izkušnjo, ker sem pred kratkim odpiral sp.
N26 Business Standard je brezplačen. Ampak trenutno ga v Sloveniji ne moreš odpreti. Lahko se vpišeš v waiting list. Ampak, kar sem bral
po netu, so nekateri vpisani že mesece, pa se nič ne zgodi.
Torej, mi je ostal le Revolut. Imel sem kar nekaj problemov, ker kot dokaz hočejo primere izstavljenih računov in dokaz, da so bili ti računi res plačani. Če si pa na novo odprl sp, pa vsega tega nimaš. Po kar nekaj kolobocijah in ko sem skoraj že obupal, mi je le uspelo. Zaenkrat zadovoljen in brez problemov. Revolut ti da litovski IBAN, ki ga preko edavkov prijaviš na Furs in je nato viden tudi v Ajpesu. In to je to. :)


Hvala za info :) Jaz sem šla včeraj probat in me je spustilo, torej business standard je na voljo, personal pa ne. Tako da bom mela tale N26 za poslovni in Revolut za osebni. pir N26 business ni bilo nobenih težav, v bistvu od mene niso rabli nič, razen osebnih podatkov. Zdaj ga moram še prijavit na Furs in zapret pri Intesi..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vesna123 ()

roxsxbox ::

Je kdo v zadnjih dneh odpiral morda Business Standard račun in ga lahko odprl? Namreč moja izkušnja in sedaj zmeda je naslednja:

Sem na N26 Personal Standard ter sem se prijavil na waiting listo za Business account pred 3 tedni in (kot je že Yahooo1 navedel) ni bilo nobenega odgovora. Sedaj sem ponovno poskusil in je šlo naprej na vnos podatkov kjer pa javi potem napako ter da naj se obrnem na support.

Sem nato pisal na support in so mi rekli, da se ne morem registrirat ker že imam osebni account ter da je treba osebnega prvo zapreti in potem se ponovno registrirati za poslovnega. Napisali pa so mi, da so samo Business Premium acoounti na voljo (ne pa kateri).

Da je zmeda še večja so mi napisali, ko sem spraševal glede waiting liste in zakaj ni bilo odziva, da zato nisem dobil obvestila o možnosti odprtja ker imam že osebni račun (?!) in da sedaj ne morem odpreti Business accounta ker sem prijavljen na waiting listi (?!). Torej bi bil postopek se odjaviti iz waiting liste, zapreti osebni račun in potem odpreti poslovnega. Ker pa še zmeraj ne vem kateri Business account lahko odprem in če bo odobren potem ne morem nazaj na Personal Standard ker ga ni možno zaenkrat dobiti pri nas.

Da ne bi bilo narobe razumljeno - N26 imam že od 2017 in je super vendar je možnost spremembe v Business račun ob trenutnem stanju v N26 z omejenim onboardingom najmanj nejasna in se sprašujem zakaj ni možno (ob nepoznavanju sicer bančnih pravil), da bi obvestili uporabnika na waiting listi da lahko odpre takšen račun in kako ali pa, da oni povezano uredijo oz. ponudijo prehod.

knesz ::

Da se še jaz pridružim tej kolobociji :)
Na Revolutu sen dal zahtevek za odprtje Business Freelancer računa (popoldanski s.p., cca. 5-10 transakcij/mesec), pa me malo begajo stroški transakcij.
Če pravilno razumem, naj bi po tem planu plačal za vsako transakcijo 3EUR, medtem ko je med Revolut računi brezplačno 5 transakcij.
Lahko kdo od obstoječih uporabnikov to potrdi? Ali jaz to narobe berem?
Link

roxsxbox ::

knesz - odgovor najdeš na tem linku:

https://www.revolut.com/en-SI/legal/fre...

Brezplačnih je 5 transakcij znotraj SEPA območja na mesec oz. s tem lokalnih plačil v SLO.

Sam sem sicer poskušal odpreti Business Freelancer račun tudi na Revolutu pa je bil zavrnjen. Priložil sem dokazilo oz. sklep o vpisu v register (ker kot novi s.p. nisem imel kaj drugega) pa ni bilo za njih dovolj tako, da pazi kaj boš poslal predvsem ko te drugič pozovejo za dokazila o poslovanju (morda je bil tudi problem ker je dokument v SLO in bi lahko poslal izpisek iz AJPESa v ENG - vendar ne morem več ponoviti registracije oz. ne vem kako bi lahko). Pri na novo registriranih podjetjih in s.p. je menda kar loterija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: roxsxbox ()

knesz ::

roxsxbox je izjavil:

knesz - odgovor najdeš na tem linku:

https://www.revolut.com/en-SI/legal/fre...

Brezplačnih je 5 transakcij znotraj SEPA območja na mesec oz. s tem lokalnih plačil v SLO.

Sam sem sicer poskušal odpreti Business Freelancer račun tudi na Revolutu pa je bil zavrnjen. Priložil sem dokazilo oz. sklep o vpisu v register (ker kot novi s.p. nisem imel kaj drugega) pa ni bilo za njih dovolj tako, da pazi kaj boš poslal predvsem ko te drugič pozovejo za dokazila o poslovanju (morda je bil tudi problem ker je dokument v SLO in bi lahko poslal izpisek iz AJPESa v ENG - vendar ne morem več ponoviti registracije oz. ne vem kako bi lahko). Pri na novo registriranih podjetjih in s.p. je menda kar loterija.

Ja, ampak ta link je za "pro" (7eur/m), ne za "free"... Kot jaz berem, je pa free 3eur/transakcijo znotraj SEPA.

amacar ::

Free je 5 local transakcij, pod to padejo sepa nakazila. Placljiva pa so international nakazila aka swift.

roxsxbox ::

youPlonker ::

roxsxbox je izjavil:

Je kdo v zadnjih dneh odpiral morda Business Standard račun in ga lahko odprl? Namreč moja izkušnja in sedaj zmeda je naslednja:

Sem na N26 Personal Standard ter sem se prijavil na waiting listo za Business account pred 3 tedni in (kot je že Yahooo1 navedel) ni bilo nobenega odgovora. Sedaj sem ponovno poskusil in je šlo naprej na vnos podatkov kjer pa javi potem napako ter da naj se obrnem na support.

Sem nato pisal na support in so mi rekli, da se ne morem registrirat ker že imam osebni account ter da je treba osebnega prvo zapreti in potem se ponovno registrirati za poslovnega. Napisali pa so mi, da so samo Business Premium acoounti na voljo (ne pa kateri).

Da je zmeda še večja so mi napisali, ko sem spraševal glede waiting liste in zakaj ni bilo odziva, da zato nisem dobil obvestila o možnosti odprtja ker imam že osebni račun (?!) in da sedaj ne morem odpreti Business accounta ker sem prijavljen na waiting listi (?!). Torej bi bil postopek se odjaviti iz waiting liste, zapreti osebni račun in potem odpreti poslovnega. Ker pa še zmeraj ne vem kateri Business account lahko odprem in če bo odobren potem ne morem nazaj na Personal Standard ker ga ni možno zaenkrat dobiti pri nas.

Da ne bi bilo narobe razumljeno - N26 imam že od 2017 in je super vendar je možnost spremembe v Business račun ob trenutnem stanju v N26 z omejenim onboardingom najmanj nejasna in se sprašujem zakaj ni možno (ob nepoznavanju sicer bančnih pravil), da bi obvestili uporabnika na waiting listi da lahko odpre takšen račun in kako ali pa, da oni povezano uredijo oz. ponudijo prehod.


Bil sem v istem colnu kot ti. Imam osebni N26 ze ohoho let in bi ga bil primoran zapirati, ce bi zelel samo vstopiti na waiting listo za odprtje N26 Business racuna. Na koncu sem se odlocil za Revolut Business in sem zaenkrat zelo zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

roxsxbox ::

youPlonker je izjavil:


Bil sem v istem colnu kot ti. Imam osebni N26 ze ohoho let in bi ga bil primoran zapirati, ce bi zelel samo vstopiti na waiting listo za odprtje N26 Business racuna. Na koncu sem se odlocil za Revolut Business in sem zaenkrat zelo zadovoljen.


Ja N26 račun bi rad ohranil in ne sedaj riskiral izgubiti še tega če so nejasnosti oz. je tako nepovezan prehod na Business račun. Mi lahko poveš kaj si posredoval ob prijavi na Revolut za dokazilo, da so ti odobrili? Kot omenjeno meni so zavrnili, ko sem posredoval sklep o vpisu v poslovni register, sedaj pa tudi, če vse štartam od začetka (ker je domnevam itak vezano na moje osebne podatke) mi napiše, da ne morem odpret računa. Morda kdo ve ali se da kakorkoli to prijavo drugače ponoviti?

youPlonker ::

Ob ustvarjanju sem izbral "I want to create a company account The company has a registration number and operates as a legal entity"

Preden so odobrili sem moral poleg ostalega priloziti tudi: "an invoice issued by your company that clearly states the nature of your business and a matching bank statement to prove the invoice has been paid. The invoice must be dated and paid in the last six months."

delavec44 ::

Torej Revolut hočejo, da za odprtje pri njih že imaš račun na eni drugi banki kamor si že dobil plačilo za izdano fakturo? In za novo podjetje tako ne pride v poštev?

Pri meni N26 ni zahteval nič. Pač sem zaprl osebnega in odprl business. Res pa sem imel srečo in je bilo kakšen mesec pred temi bednimi čakalnimi listami. Dejansko sem ga odprl 2 meseca pred odprtjem podjetja, ker je itak zastonj.

roxsxbox ::

youPlonker je izjavil:

Ob ustvarjanju sem izbral "I want to create a company account The company has a registration number and operates as a legal entity"

Preden so odobrili sem moral poleg ostalega priloziti tudi: "an invoice issued by your company that clearly states the nature of your business and a matching bank statement to prove the invoice has been paid. The invoice must be dated and paid in the last six months."


Ti si odpiral potem za d.o.o.? Za s.p. sem jaz dal freelancer ampak kot je delavec44 tudi že ugotovil moraš zgleda imeti že tekoče poslovanje (jaz ga nisem imel oz. bi rabil račun za to a ne :D ) in tako zgleda tudi z uradnimi izpisi oz. dokumenti ne moreš odpreti računa na Revolutu če imaš kaj na novo odprto. Sedaj ko so mi zavrnili pa tudi ni več možnosti zgleda za ponovno odpiranje dokler ne dovolijo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: roxsxbox ()

youPlonker ::

Sem sel preveriti za nazaj natancneje...

1. Predhodno sem imel mesec dni star poslovni racun na slovenski banki.
2. Ob ustvarjanju Revolut Business sem izbral freelance opcijo.
3. Za potrditev iz strani Revolut sem moral priskrbeti:
- "Bank Statement" (izpis poslovnega racuna na slovenski banki)
- "Another document indicating your industry" (izpis iz poslovnega registra)
4. Priskrbljeno iz prejsnje tocke ni bilo dovolj, na mail sem dobil obvestilo, da potrebujejo dodatne zadeve:
- "Sales invoice with matching bank statement" (kopija placanega racuna (stranka placa tebi) in je to placilo razvidno na bancnem izpisku)

4.1. Jaz placanega racuna (stranka placa meni) se nisem imel, kar je zakompliciralo situacijo. Najprej sem jim poslal "Short purchase order", tj. nepodpisana narocilnica (stranka naroca mene). To se vedno ni bilo dovolj.
4.2. Nato sem poslal se kopijo enega drugega racuna (jaz placam dobavitelja) oz. "Invoice from your supplier with a matching bank statement". Racun je bil za nekaj malega racunalniske robe kupljene na firmo (sem v sistemu DDV). Tudi to v izhodiscu ni bilo dovolj, saj se iz tega racuna ni dalo sklepati o naravi mojega businessa, hkrati pa kot razvijalec za svoje delo ne potrebujem "dobaviteljev".
4.3. Na Revolut Help support chatu sem agentu pojasnil, da nimam nicesar vec za predloziti in da bom imel prvi placan racun od stranke sele cez kak teden. Po cca 1h so me odobrili.

Drugace pa ja - za Revolut Business moras imeti predhodno odprt racun pri drugi banki.

DePalmo ::

Pa pazi če boš tako kot jaz imel drugo preverjanje kakšen teden po odprtju. Jaz sem SLO račun vmes že zaprl in druge verifikacije nisem mogel opraviti. Ko sem se vmes odločal kaj in kako, so mi zavračali nakazila (plačila za izdane račune) in je tako bila odločitev precej preprosta. Poslal sem jih v 3 p.m. in odprl račun pri nas. Stane me okoli 100e na leto, imam pa MIR. In glej zlomka, deluje! Ne pa da poslušam neke blesave izgovore kot "verjetno nismo prejeli vseh podatkov o transakciji s strani posredniške banke in zato je bilo nakazilo zavrnjeno" s strani Revoluta.

Tako da dokler se Revolut ne zresni, me tam ne vidijo več. Bi rad prišparal teh 100e, ampak če pač banka ni banka ampak komplikator kjer uradni dokumenti niso dovolj dobri, so zame šalabajzarji. Alternative pa kolikor vem, še ni. N26 imam osebni in tako bo ostalo.

BanNaSloTech ::

DePalmo je izjavil:

Pa pazi če boš tako kot jaz imel drugo preverjanje kakšen teden po odprtju. Jaz sem SLO račun vmes že zaprl in druge verifikacije nisem mogel opraviti. Ko sem se vmes odločal kaj in kako, so mi zavračali nakazila (plačila za izdane račune) in je tako bila odločitev precej preprosta. Poslal sem jih v 3 p.m. in odprl račun pri nas. Stane me okoli 100e na leto, imam pa MIR. In glej zlomka, deluje! Ne pa da poslušam neke blesave izgovore kot "verjetno nismo prejeli vseh podatkov o transakciji s strani posredniške banke in zato je bilo nakazilo zavrnjeno" s strani Revoluta.

Tako da dokler se Revolut ne zresni, me tam ne vidijo več. Bi rad prišparal teh 100e, ampak če pač banka ni banka ampak komplikator kjer uradni dokumenti niso dovolj dobri, so zame šalabajzarji. Alternative pa kolikor vem, še ni. N26 imam osebni in tako bo ostalo.

ja, lepo slo bank in konc. drgač pa neki sm hotu povedat.... NUJNO , UBILI ME BODO!!!!!!!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Ales ()

Utk ::

Jaz sem začel odpirat račun na revolut, poslovni, ker sem videl da komplicirajo u mp3, sem takoj zatem še N26. N26 je bil odprt v enem dnevu, revolut čez 3 dni kao odobren, samo še nekaj bi moral naredit. A bejž. Če mi n26 kdaj zapre, bom šel pa na slovensko banko.

roxsxbox ::

Utk je izjavil:

Jaz sem začel odpirat račun na revolut, poslovni, ker sem videl da komplicirajo u mp3, sem takoj zatem še N26. N26 je bil odprt v enem dnevu, revolut čez 3 dni kao odobren, samo še nekaj bi moral naredit. A bejž. Če mi n26 kdaj zapre, bom šel pa na slovensko banko.


Hvala vsem za feedback. Očitno je potem tako, da Revolut Business ni primeren če imaš novo podjetje oz. s.p. in je bolj solidna rešitev N26 Business posebej če tam še tudi nimaš (osebnega) računa.

Utk - ti si odprl lahko Standard Business ali si moral odpreti Premium (You, Smart,...)? Thx.

Utk ::

Zastonj. Pred kakim mesecem je bila čakalna vrsta za osebni račun, za poslovni je šlo pa takoj čez.

FireSnake ::

Yahoo01 je izjavil:

Lahko napišem svojo izkušnjo, ker sem pred kratkim odpiral sp.
N26 Business Standard je brezplačen. Ampak trenutno ga v Sloveniji ne moreš odpreti. Lahko se vpišeš v waiting list. Ampak, kar sem bral
po netu, so nekateri vpisani že mesece, pa se nič ne zgodi.
Torej, mi je ostal le Revolut. Imel sem kar nekaj problemov, ker kot dokaz hočejo prim,ere izstavljenih računov in dokaz, da so bili ti računi res plačani. Če si pa na novo odprl sp, pa vsega tega nimaš. Po kar nekaj kolobocijah in ko sem skoraj že obupal, mi je le uspelo. Zaenkrat zadovoljen in brez problemov. Revolut ti da litovski IBAN, ki ga preko edavkov prijaviš na Furs in je nato viden tudi v Ajpesu. In to je to. :)


Jaz sem tudi čakal (kake dobre 4 mesece) pa nič.
Nato sem zadnjič poskusil odpreti business račun in je šlo skozi brez problema.
Imam kartico že doma.

Tip računa: Business Standard (ta, ki je zastonj)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

beerfarmer ::

če koga zanima, sveže potrjeno na n26 podpori:

n26 osebni račun lahko uporabljaš za S.P., v kolikor tega računa ne uporabljaš izključno za poslovne transakcije, temveč tudi v privat namene.

v kolikor bi želel račun uporabljati izključno za poslovne transakcije, zahtevajo zaprtje osebnega in odprtje poslovnega računa.

NUJNO66 ::

beerfarmer je izjavil:

če koga zanima, sveže potrjeno na n26 podpori:

n26 osebni račun lahko uporabljaš za S.P., v kolikor tega računa ne uporabljaš izključno za poslovne transakcije, temveč tudi v privat namene.

v kolikor bi želel račun uporabljati izključno za poslovne transakcije, zahtevajo zaprtje osebnega in odprtje poslovnega računa.

nujno, UBILI ME BODO

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

bertholomeow ::

Yahoo01 je izjavil:

Lahko napišem svojo izkušnjo, ker sem pred kratkim odpiral sp.
N26 Business Standard je brezplačen. Ampak trenutno ga v Sloveniji ne moreš odpreti. Lahko se vpišeš v waiting list. Ampak, kar sem bral
po netu, so nekateri vpisani že mesece, pa se nič ne zgodi.
Torej, mi je ostal le Revolut. Imel sem kar nekaj problemov, ker kot dokaz hočejo primere izstavljenih računov in dokaz, da so bili ti računi res plačani. Če si pa na novo odprl sp, pa vsega tega nimaš. Po kar nekaj kolobocijah in ko sem skoraj že obupal, mi je le uspelo. Zaenkrat zadovoljen in brez problemov. Revolut ti da litovski IBAN, ki ga preko edavkov prijaviš na Furs in je nato viden tudi v Ajpesu. In to je to. :)


Kako se ti zdi pol leta kasneje, si imel kakšne težave kasneje z litovskim ibanom in slo birokrati?
Jaz grem ravno čez te porodne krče normiranega popoldanca. Revolut račun sem prijavila na fursu, označila da gre za poslovne namene, obdelava uspešna (edavki). Na Ajpesu se ga ne vidi, ne vejo zakaj in kdo je kriv ali kaj naredit od tu dalje.. Noben ne so far še ni vprašal za primere izstavljenih računov. Imaš kako idejo kaj še lahko naredim? Hvala!

velikBrokoli ::

Jaz uporabljam Revolut for Business, ni bilo nikakršnih problemov z Ajpesom, FURSom, vse sem lepo po navodilih prijavil in je delovalo. Kje se ti zatakne?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

N26 in popoldanski S.P. - plačilo prispevkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5618353 (494) jeremenen
»

Poslovni račun

Oddelek: Loža
112317 (1829) naix
»

Odprtje bančnega računa v tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
388134193 (79693) BlaY0

Več podobnih tem