» »

Lokalno prezračevanje - rekuperacija

Lokalno prezračevanje - rekuperacija

Sharp999 ::

Prosim za pomoč. Zanima me, katero prezracevanje mi priporocate in sicer odločam se med firmo Prana in Lunos. Prana ima taksen rekuperator da vleče in oddaja zrak v enem kosu (ena enota), Lunos pa naj bi imel tako da ce imas dva prostora kamor bi dal rekuperacijo in ce sta blizu da en rekuperator sesa zrak notr v prostor drug rekuperator v drugem prostoru pa nazaj ven.

Prav tako me zanima glede firme katera je boljša pa tudi ali se splača pri Prani vzeti boljši rekuperator (500€) dražji od navadnega, kjer se razlikujeta pp tem da ta boljsi ima vec senzorjev in bolj zaznava vse, navaden pa samo dela nastavis stopnjo in dela...

Hvala za pomoč.

wcpapir ::

Vse je isti nateg, ko zunaj smrdi noter smrdi, ko je zunaj hladno piha noter hladno.

Nazz ::

Okna pozimi čez najtoplejši del dneva odpri na mikroventilacijo, pa imaš enak efekt zastonj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nazz ()

fikus_ ::

Tukaj imaš že eno temo in dosti napisanega

https://slo-tech.com/forum/t721493/konec
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

DamijanD ::

Nazz je izjavil:

Okna pozimi čez najtoplejši del dneva odpri na mikroventilacijo, pa imaš enak efekt zastonj.

Ko je dovolj razlike v temperaturi to deluje ja - ko je pa ni, pa ni nekega zračenja. Znanec je v kleti redno odpiral okna, pa je vseeno imel toliko vlage, da so se mu omare napile in razpadle. Sedaj je montiral neko "rekuperacijo" - dve enoti, ki izmenično pihata notr/ven - in se je zadeva z vlago občutno izboljšala...