Forum » Loža » Toplotna črpalka
Toplotna črpalka
bpr123 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nekam hitro so vam pocepnile "feryeve" črpalke za par stotakov![]()
Če je par stotakov je odslužila svoje že po enem letu.
Vse te ki stanejo 10k bi morale delat vsaj 30 let da bi se amortizirale.
bpr123
klimasapo pokliči, tip je obvlada.
Dvomim da se bo uro in pol daleč vozil za eno TČ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bpr123 ()
Dimnik ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nekam hitro so vam pocepnile "feryeve" črpalke za par stotakov![]()
Ne palamudi...prvič niso od feryz, drugič niso počepnile
bpr123 ::
In je potem ostalo tako, kot je. Zaenkrat še deluje. Kaj je bilo pojma nimam. Za ostale pa: Veto in njihov servis (Deditrich, Stiebel, Panasonic in ostala krama ki jo zastopajo)- obvoz.
Pojma nimajo, prodat znajo servisirat pač ne. Samo v opozorilo.
bpr123: če že raje klići REAM ali koga ki šravfa micke in ima vsaj malo pojma. Zunanja enota je itak Mithubishi in ona sama sproža defroste, notranja s tem direktno veze nima.
klići REAM ali koga ki šravfa micke!!! https://www.ream.si/servis
ali pa alekskac - se ti je ponudil, da ti da številko svojega serviserja![]()
Se bom pozanimal na tudi REAM.
joez7 ::
Za Trole je najboljš, da jih ignoriraš. Če jih futraš, postanejo večji
Včasih majo pa tut kakšno pravo - pa četut prepisano od drugega.
Včasih majo pa tut kakšno pravo - pa četut prepisano od drugega.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Glede te "slabe" faze, si se z elektrom že kaj pogovarjal? Si zelo daleč od vašega trafota? Če se prav spomnim (glede toleranc), bi morala biti napetost (ca.) med 210 in 250V, tistih "idealnih" 230V seveda nima vsak.
O ja, že leta 2007 ko sem se vselil v hišo, takrat so rekli, da vejo za težavo, ker je slab trafo in smo zadnji na liniji in je v mejah tolerance..kao, če verjames..in je planiran nov trafo, no zadnjih 5let sta še dve hiši s toplotno zraven, elektrarna ni šla...
Tri leta že pišem maile in video, kjer se vidi ligtšov žarnice...pa nič..ja ta dva nova v hišah se ne zganeta, ker je še vse ok, no en je zadnjič jamral, da ko se vklopi velik hladilnik, zmanjka elektrike na trenutek oz vodno počepne,
Sem pa na zavrnjeni vlogi za elektrarno, dobil odgovor, da bo možen priklop po letu 2032, ko bo posodobljen daljnovod oz trafo, itak je v zemlji linija
MadMax ::
Pri elektro lj na info mejl napišeš dvom o zagotovljeni kvaliteti elektrike in čez par dni ti pridejo v pmo montirat logger, za 1 teden. Sicer boš dobil le izsledke posameznih napetosti (in porabe toka tvojega priključka), ampak tudi če je vse ok morajo nekaj premaknit. Ta prva meritev je zastonj, ne glede na izid.
Tudi drugje (primorska, celje mb...) bi moral biti postopek isti, saj je komandant vseh sodo.
Če ne gre pa na sodo začneš težit.
Tudi drugje (primorska, celje mb...) bi moral biti postopek isti, saj je komandant vseh sodo.
Če ne gre pa na sodo začneš težit.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
joez7 ::
Sodo ni več, se je zgodil aneksija https://www.sodo.si/sl. Pravi naslov je ELES. Oziroma tvoj področni distributer.
Prvo po telefonu, pa mail, pol po pošti, če ne zaleže, pa priporočena pošta z povratnico.
Vsakokrat zahtevaš pisni odgovor. Pomaga tudi vpis v knjigo pritožb v rajonski pisarni. Jo pogleda inšpektor vsako leto, in povpraša kaj so ukrepali
. Sam pol pričakuj, da bodo tudi delali vse po črki.
Probaj zlepa.
Prvo po telefonu, pa mail, pol po pošti, če ne zaleže, pa priporočena pošta z povratnico.
Vsakokrat zahtevaš pisni odgovor. Pomaga tudi vpis v knjigo pritožb v rajonski pisarni. Jo pogleda inšpektor vsako leto, in povpraša kaj so ukrepali
Probaj zlepa.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
MadMax ::
Hvala za popravek.
Ja, vsekakor zlepa, če se le da...
Ja, vsekakor zlepa, če se le da...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Hvala obema, bom pritisnil na oba soseda naj se tudi zganeta, jutri pa kličem na elektro in potem naprej
Zlepa ja...sicer so me nategnili že takrat pri priključku..dolga zgodba
Zlepa ja...sicer so me nategnili že takrat pri priključku..dolga zgodba
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
starfotr ::
Mislim, zlepa? Da, zlepa. Ampak to ne pomeni, da se moram jaz držat vseh njihovih pravil in zahtev, oni pa lahko odstopajo, ker se nihče ne pritožuje. In zato zamikajo prepotrebne investicije. Tudi, če pritožuje, ni dovolj glasen in bo pač narejeno, ko bo. Če bo sploh.
Uradna pot je znana in edina pravilna. Neuradno pa ne bo nič ceneje, hitreje ali kakovostnejše v večini primerov.
Če se že gremo neuradno in ne po črki, kaj to pomeni? Da več let kličeš rajonca/nadzorništvo in mu nudiš šnoc in klobase ter ga milo prosiš za "uslugo"?
Uradna pot je znana in edina pravilna. Neuradno pa ne bo nič ceneje, hitreje ali kakovostnejše v večini primerov.
Če se že gremo neuradno in ne po črki, kaj to pomeni? Da več let kličeš rajonca/nadzorništvo in mu nudiš šnoc in klobase ter ga milo prosiš za "uslugo"?
floyd1 ::
floyd...poslušaš kaj zunaj, občasno spušča čuden zvok, drgnjenje kot da bi samo ena veternica drgnila, ko so rebra zaledenela, sem stisnil ročni defrost in je utihnila..do sedaj je to tretjič, da sem opazil, danes nekje ob 9uri, prejšnjič tem nekje ob 5uri, tskrat srm izklopil silent in po minuti dve, spet dal silent in je utihnila
Bom naslednjič ugasnil in vzel pokrov dol, ter pogledal kaj se dogaja
Se ta zvok pojavi po defrostu? Zdaj sem jo ravno na defrostu "ujel". Pri ponovnem zagonu res spusti nek zvok, bolj kot neko piskanje in to le za nekaj sekund, ko se zažene še ventilator je že OK. Tudi prejšnja TČ se je ob defrostu malo "oglašala", zato verjetno prej nisem bil pozoren. Ampak to ni zvok drgnjenja.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 71869 (6524) | feryz |
| » | Dilema: nova peč na olje ali toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 24570 (13351) | Telbanc |
| » | Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32484 (13085) | joez7 |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 81 82 83 84 )Oddelek: Loža | 751023 (82851) | energetik |
| » | Kolikšna je električna moč toplotne črpalke? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 45431 (16073) | zamotsloteh |