Forum » Loža » Toplotna črpalka
Toplotna črpalka
energetik ::
Ja, prilagaja do minimalne možne moči. Ampak tudi ta je pogosto prevelika. Sicer odvisno od objekta, ampak recimo na naši bajti šele tam pri nekje stalnih 0°C zvozi brez prekinitev na minimalni moči. Ja, premočno imamo, ampak to morda odtehta pri -15, ko za šalo pogreje tudi STV, pa pri gretju bajte praktično ne gre preko 50% obratov.Saj pri Feryzovem grafu mene ni "motilo" število vklopov. Ampak nekako bi pričakoval, da bi današnja inverterska TČ z neko solidno pametjo vseeno lahko preskočila kak tisti 20-minutni izklop.
"Današnja" dotična je okrog polnoletna.
Inverter pri tej pa deluje malo drugače kot si večina predstavlja, in sicer inverter prilagaja moč kompresorja da TČ izpljune zahtevano (nastavljeno) toplotno moč.
Kot rečeno, taktiranje ob toplem vremenu imam rešeno tako, da se cela bajta uporablja kot ogromen zalogovnik (20-30ton betona in opeke). Kar se naredi z visoko Tmin DV in pa uporabo sobnega termostata, ki popolnoma izklopi TČ, ko se sobna temp. preseže.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
telexdell ::
Kot rečeno, taktiranje ob toplem vremenu imam rešeno tako, da se cela bajta uporablja kot ogromen zalogovnik (20-30ton betona in opeke). Kar se naredi z visoko Tmin DV in pa uporabo sobnega termostata, ki popolnoma izklopi TČ, ko se sobna temp. preseže.
Pol ti pa narastejo pribitki v prostoru s termostatom in se ti podhladi cela bajta.
Če imaš termometer in ta paralelno premakne krivuljo za nek korak (pri meni za 2) ali nastavljeno vremensko krivuljo za en prostor v drugih pa termostatske glave na grelih pol je vpliv pribitkov v glavnem prostoru precej manj opazen v ostalih prostorih.
Glede števila vklopov- moja jih je v devetem letu delovanja nabrala 10800 ob 15.300 urah obratovanja. Če se upošteva celoletno gretje vode, kjer TČ obratuje med 20...25 min pol je grelni čas krepko preko 2 uri. Tako je vprašanje zgolj to- kaj bolj škodi TČ ali en zagon na 2 uri ali neprekinjeno obratovanje pri nizkih obratih kompresorja v luči mazanja gibljivih delov.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
energetik ::
Nič se ne podhladi, razen če smatraš 0,2K za podhlajevanje
Pol ti pa narastejo pribitki v prostoru s termostatom in se ti podhladi cela bajta.
Če imaš termometer in ta paralelno premakne krivuljo za nek korak (pri meni za 2) ali nastavljeno vremensko krivuljo za en prostor v drugih pa termostatske glave na grelih pol je vpliv pribitkov v glavnem prostoru precej manj opazen v ostalih prostorih.
Lahko ti prilepim graf temperature v notranjih prostorih v oblačnem vremenu, temp. se giba 21,8-22,2 ...
vires in numeris
telexdell ::
Nič se ne podhladi, razen če smatraš 0,2K za podhlajevanje
Lahko ti prilepim graf temperature v notranjih prostorih v oblačnem vremenu, temp. se giba 21,8-22,2 ...
Ti povsem verjamem, da to velja pri tebi. Marsikdo pa iz ogrevanja npr. na olje preide na TČ in obdrži sobni termostat. Poleg pa ima še slabše izolirano hišo kot ti...
PS pač zapisal sem na podlagi realnega primera- dve familiji v hiši, termostat pri starih starših. Hišo prvo leto ogrevajo s TČ. Ko je malce bolj mraz si stari starši za gušt zakurijo kamin na drva, kot so delali od vekomaj. Ko pridejo mladi iz službe in šole pa pri babi božansko toplo, pri njih pa ledenica.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
joez7 ::
Tole z Refrigerant system DIP switch nastavitvami na S1 si jaz ne upam tikatČe je pa kdo poskusil, naj pa prosim javi. Sem pa skeptičen, da bi ratalo. Morda če bi imel 12kW enofazno. Tam so omenjene kombinacije za manjše moči.
Kost 3f12 v 9kw. Na lastno odgovornost. https://ibb.co/TSYL6pv
Dip stikala se prestavljajo - v breznapetostnem stanju.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Dimnik ::
joez
rajcaš...seveda noben od nas treh z yorkom, nebo imel jajc za prestavit
me pa srbijo prsti zelo, sem že pogledal sliko ki sem jo sliknil s prednje strani in ja so 1011, treba zadnjega na 0
Počak na Maj. 
Tako sem jaz naredil pri svoji (klon Midea). Seveda boš to naredil (probal), če bo potreba - nuja.
Pa sporoč rezultat. Več kot error ti ne more vreč ven.
Še nekaj, minimalne moči s spremembo (dip) neboš bistveno zmanjšal, zmanjša se samo max. moč.
Gre se za tabele frekvenc kompresorja (omejitev navzgor, in tabele EEV (koliko je zaprt)). Spodnje meje F ostanejo popolnoma enake. Malenkost pa ostane EEV bolj odprt.
Pri moji se je zgornja frekvenca kompresorja zmanjšala iz nekje 85hZ na max 70hZ, EEV pa je za malenkost bolj odprt. Zgleda, da ma moja onemogočeno tabelo za 8kW (zato tudi error, če prestavim na 8 - mam pa 6kW model). Ma sam tabelo za 6 in 4kW.
Razlog pa je bil, kot 6kW mi je butala na nekje 8kW toplotne A0/W45 in 2.5kW el. (pri A7/45 pa do 11kW).
Kot 4kW mi še vedno butne do 5.3kW A0/W45 in 1.8kW el.
Pač problem preveč izoliranega objekta - poraba nekje 3.5kW pri 0°C (če ne pozabi gdo odprtega okna
).
Tako sem jaz naredil pri svoji (klon Midea). Seveda boš to naredil (probal), če bo potreba - nuja.
Pa sporoč rezultat. Več kot error ti ne more vreč ven.
Še nekaj, minimalne moči s spremembo (dip) neboš bistveno zmanjšal, zmanjša se samo max. moč.
Gre se za tabele frekvenc kompresorja (omejitev navzgor, in tabele EEV (koliko je zaprt)). Spodnje meje F ostanejo popolnoma enake. Malenkost pa ostane EEV bolj odprt.
Pri moji se je zgornja frekvenca kompresorja zmanjšala iz nekje 85hZ na max 70hZ, EEV pa je za malenkost bolj odprt. Zgleda, da ma moja onemogočeno tabelo za 8kW (zato tudi error, če prestavim na 8 - mam pa 6kW model). Ma sam tabelo za 6 in 4kW.
Razlog pa je bil, kot 6kW mi je butala na nekje 8kW toplotne A0/W45 in 2.5kW el. (pri A7/45 pa do 11kW).
Kot 4kW mi še vedno butne do 5.3kW A0/W45 in 1.8kW el.
Pač problem preveč izoliranega objekta - poraba nekje 3.5kW pri 0°C (če ne pozabi gdo odprtega okna
Maj?
Mam dve peči, navadno in ventilatorsko, drva tudi
Bom v kratkem probal, še prej moram malo spremljat štarte, do kam buta kw in hz
Bom v kratkem probal, še prej moram malo spremljat štarte, do kam buta kw in hz
floyd1 ::
Nisem doma in sem le na hitro preletel, to navodilo za dip sw. je za yorka ali kako drugo TČ?
Zanimivo bi bilo vedeti (pred dejanskim testiranjem), kakšna je razlika med zdajšnjim omejevanjem moči (imam na silent 2) in tem z dip switchi. Pa to, ali potem, ko jo omejiš z dip switchi, nastavitev na "silent" še dodatno omeji, ali pa je potem to že to in ta nastavitev ne vpliva več?
Pri nas, kjer zaenkrat 90% časa dela kompresor na minimumu, mi ta nastavitev verjetno ne bi kaj dosti spremenila?
Zanimivo bi bilo vedeti (pred dejanskim testiranjem), kakšna je razlika med zdajšnjim omejevanjem moči (imam na silent 2) in tem z dip switchi. Pa to, ali potem, ko jo omejiš z dip switchi, nastavitev na "silent" še dodatno omeji, ali pa je potem to že to in ta nastavitev ne vpliva več?
Pri nas, kjer zaenkrat 90% časa dela kompresor na minimumu, mi ta nastavitev verjetno ne bi kaj dosti spremenila?
Pri
Silent 2 vent 520obr/min
Silent 1 vent 600obr/min
Normalno vent 640obr/min
Razlika bi bila pri zagonih in sanitarni vodi...po moje
Silent 2 vent 520obr/min
Silent 1 vent 600obr/min
Normalno vent 640obr/min
Silent v osnovi omeji ventilator, sam kompresor pa morda za 5hZ sam max. (navzdol).
Po Dip stikalih, pa posežeš, če maš nemiren sistem, enkrat na polno, drugič pa OFF.
Dejansko z Dip omejiš zgornjo frekvenco - pik moči.
Še posebej, če si montiral premočno TČ. Čudežev pa ne dela.
Tista slika je za York, vsaka firma ma posebnosti. Je pa vse na lastno odgovornost.
Eni še posegajo v regulacijo primarne obtočne črpalke (v TČ), tu je pa treba bit previden, da ne greš prenizko - nevarnost poškodbe izmenjevalca pri defrostu!
Varen pretok za 4kW je 0.45m3, za 12kW pa nekje 0.9m3, mižje ni varno. Pri talnem brez baferja pa še nekoliko višje (~30%) zaradi nižjih temperatur.
Po Dip stikalih, pa posežeš, če maš nemiren sistem, enkrat na polno, drugič pa OFF.
Dejansko z Dip omejiš zgornjo frekvenco - pik moči.
Še posebej, če si montiral premočno TČ. Čudežev pa ne dela.
Tista slika je za York, vsaka firma ma posebnosti. Je pa vse na lastno odgovornost.
Eni še posegajo v regulacijo primarne obtočne črpalke (v TČ), tu je pa treba bit previden, da ne greš prenizko - nevarnost poškodbe izmenjevalca pri defrostu!
Varen pretok za 4kW je 0.45m3, za 12kW pa nekje 0.9m3, mižje ni varno. Pri talnem brez baferja pa še nekoliko višje (~30%) zaradi nižjih temperatur.
Pri
Silent 2 vent 520obr/min
Silent 1 vent 600obr/min
Normalno vent 640obr/min
Ok, hvala, tega res nisem posebej testiral, ker sem že prvi dan dal na "silent 2" in je tako ostalo do danes.
Ampak "silent" zniža tudi obrate kompresorja?
Edit: Evo, že razloženo, hvala za še eno super razlago joez7.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
Ok, hvala, tega res nisem posebej testiral, ker sem že prvi dan dal na "silent 2" in je tako ostalo do danes.
Samo ko dela kompresor na polno. Ko dela kompresor na minimumu, silent ne vpliva na kompresor, samo na ventilator.
Samo ko dela kompresor na polno. Ko dela kompresor na minimumu, silent ne vpliva na kompresor, samo na ventilator.
Ja, pod 19hz ne gre v nobenem primeru, oz v vseh treh variantah gre na 19 ko je na min obratovanju
Stikalo obtočne je na minimumu oz najnižji vatianti, ki je v navodilih oz pokrovu toplotne...trenutno ne gre nižje od 0.88m³
Gleda na to, da maš 12kW, je itak 0.9m3 najnižja varna vrednost.
So se nekateri igrali na starejšem modelu LGja, pol pa so poklali izmenjevalci. Novejši modeli majo pa varovanje (se ne da prenizko nastavit).
So se nekateri igrali na starejšem modelu LGja, pol pa so poklali izmenjevalci. Novejši modeli majo pa varovanje (se ne da prenizko nastavit).
sbawe64 ::
Tisto je bilo na lg thermia V, ko so pametnjakoviči zapirali radiatorje (brez zalogovnika spredaj), pretok šel proti nič, rezultat pričakovan, ker tč ni imel varovalk za tak primer.
Je feryz pisal o tem.
Na talnem ne vem če je možen tak scenarij ?
Je feryz pisal o tem.
Na talnem ne vem če je možen tak scenarij ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Nekateri imajo termostatske ventile tudi na talnem, torej je (vsaj v teoriji) tudi tam možno precejšnje omejevanje pretoka.
Mi smo termostate odmislili takoj, ko mi je majster (ponovno) razložil nekaj osnov o talnem gretju
. Zato smo pristali na ročnih ventilih, za spalnico malo bolj zaprt, vse ostalo je max.
Mi smo termostate odmislili takoj, ko mi je majster (ponovno) razložil nekaj osnov o talnem gretju
bpr123 ::
Pridem sedajle domov in TČ je povsem zamrznjena, ugotovil pa sem problem po nenavadnem hrupu TČ in sicer sta ventilatorja že ružila po ledu. Zjutraj ob 6ih sem precej prepričan da je TČ oddajala samo običajen zvok piša vetra.
Torej očitno mi je v 18ih urah popolnoma poledenela. Je to problem kakega senzorja, da ne pogrunta da bi morala narest defrost ali kaj ?
TČ je sicer DeDietrich, stara 6 let, zunanja enota je od micke, dvoventilatorska.
Ogrevanje je preko talnega in temperatura dvižnega voda je bila vsega 24,5C. Sem pa jo sedaj izklopil preden nastane škoda oz. več škode.
Je še kdo naletel na ta problem nenadnega zmrzovanja TČ ?
Lani ko sem bil tu prvo leto je delovala brez težav celo leto, večkrat sem videl kako dela defroste letos pa tole presenečenje.
Torej očitno mi je v 18ih urah popolnoma poledenela. Je to problem kakega senzorja, da ne pogrunta da bi morala narest defrost ali kaj ?
TČ je sicer DeDietrich, stara 6 let, zunanja enota je od micke, dvoventilatorska.
Ogrevanje je preko talnega in temperatura dvižnega voda je bila vsega 24,5C. Sem pa jo sedaj izklopil preden nastane škoda oz. več škode.
Je še kdo naletel na ta problem nenadnega zmrzovanja TČ ?
Lani ko sem bil tu prvo leto je delovala brez težav celo leto, večkrat sem videl kako dela defroste letos pa tole presenečenje.
alekskac ::
Pri nas v službi ena klima, ki nam greje tak majhen kontejner, tudi zaledeni ker ne zazna da je zunanja enota začela zmrzovat. Verjetno kako tipalo? Serviserja nisem ujel, tko da ne vem kaj je bilo. Letos še ni zaledenela. Plin si že kdaj preveril odkar jo poganjaš? Sam to najbrž ne bi povzročilo nabiranja ledu po mojem, Micke sicer včasih pušajo pri uvodnici za kabel na kompresorju. To pušča malo, je pa mogoče treba na par let plin zvagat in dotankat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()
Odvisno kako maš. Če maš mono block, ji ne bo najbolj všeč, da si jo izklopil.
Če malo ugibam, ti je zmrznila samo spodaj na pladnju, in potem gradila led navzgor.
Potem je velika verjetnost, da ti je zmrznil drenažni vod (ali pa listje).
Pomaga hotgun (fen), pa nikakor na silo. Pa lahko preveriš zgodovino, če ti je delala defroste.
Nekateri si pomagajo tut z dvigom (ročno) DV na 40 - 45°C. Pa maš buffer?
Ko jo oddtališ, boš že približno vedel pri čem si. Včasih je potrebno dodat grelni kabel, ki greje pladenj in odtočno cev.
Si pa ravno ujel cel dan z minusom
.
Če malo ugibam, ti je zmrznila samo spodaj na pladnju, in potem gradila led navzgor.
Pomaga hotgun (fen), pa nikakor na silo. Pa lahko preveriš zgodovino, če ti je delala defroste.
Ko jo oddtališ, boš že približno vedel pri čem si. Včasih je potrebno dodat grelni kabel, ki greje pladenj in odtočno cev.
Si pa ravno ujel cel dan z minusom
feryz ::
Spereš jo s toplo vodo, kakšen fen? To bo trajalo cel dan.
Meni je zaradi manjka varoval dejansko zamrznila. Monoblok. Ampak tako malo, da se je zgolj pretok vode ustavil.
Pridem domov, error, pretoka ni.
Snel sem obe cevi zunaj in začel s šlaufom spirati izmenjevalec. Počasi ga je prebilo, odtajalo in začela je teči voda skozi.
To se je zgodilo kmalu po zagonu toplotne. 6 let kasneje se še vrti.
Sem eden zelo redkih, ki se mu je to zgodilo in je toplotna to preživela. Ponavadi je za v smeti.
Meni je zaradi manjka varoval dejansko zamrznila. Monoblok. Ampak tako malo, da se je zgolj pretok vode ustavil.
Pridem domov, error, pretoka ni.
Snel sem obe cevi zunaj in začel s šlaufom spirati izmenjevalec. Počasi ga je prebilo, odtajalo in začela je teči voda skozi.
To se je zgodilo kmalu po zagonu toplotne. 6 let kasneje se še vrti.
Sem eden zelo redkih, ki se mu je to zgodilo in je toplotna to preživela. Ponavadi je za v smeti.
bpr123: Upam, da je toplotna dobro preživela
. Za v prihodnje si poglej, če lahko ročno sprožiš defrost preko kontrolerja, tudi to bi nekaj pomagalo.
Naša TČ dela defroste kvečjemu prepogosto.
feryz ::
Malo mešaš. Njegov problem niso defrosti, ampak led, ki se nabira okrog toplotne.
Več defrostov, več ledu. Mogoče jih je preveč in ima zato problem.
OK. Zanimivo pa je, da 6 let ni imel tega problema. Je lahko vzrok samo zamašen odtok pladnja (seveda skupaj s "pravimi" vremenskimi pogoji)?
Na število defrostov verjetno ne more vplivat, rešitev je torej grelni kabel?
Na število defrostov verjetno ne more vplivat, rešitev je torej grelni kabel?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
Odvisno kako maš. Če maš mono block, ji ne bo najbolj všeč, da si jo izklopil.
Si pa ravno ujel cel dan z minusom.
Ni monoblok.
Ni zmrznila spodaj, dejansko je ivje ki se normalno nabira na hladilnih rebrih začelo drgniti po ventilatorju. Celotna rebra so bila kos ledu od dna do vrha. Pod TČ pa nobenega ledu tako, da očitno ni delala kakih defrostov.
Sem jo odtajal s toplo vodo pa da vidimo kaj bo.
bpr123: Upam, da je toplotna dobro preživela. Za v prihodnje si poglej, če lahko ročno sprožiš defrost preko kontrolerja, tudi to bi nekaj pomagalo.
Dela, itak ni monoblok in ni vode zunaj da bi zmrznila. Gledal sem za ročni defrost pa je to skrito v servisnem meniju do katerega nimam dostopa.
Malo mešaš. Njegov problem niso defrosti, ampak led, ki se nabira okrog toplotne.
Nope.
Bi rekel da je problem da toplotna sploh ni naredila nobenega defrosta. Spodaj pod TČ je suho, nobenega ledu, še vode ne. Samo rebra v celoti zmrznjena od dna do vrha toliko ledu da v notranjosti že praska po ventilatorjih.
Dopoldan sem jo odtajal in zagnal pa že spet ledeni. Sedaj tule zunaj pijem kavo in čakam če bo kak defrost pa slabo kaže.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bpr123 ()
Mal poglej, koliko ti kaže na regulatorju zunanjo temperaturo. Če ne kaže prav, ti je odletel in vir napake. Bi pa moralo vreč ven kak error. Mal poguglaj, boš našel kodo za servisni meni (mogoć naš celo v navodilih) Midea 234, nekatre 0000 .... Ta meni je bol zaklenjen za noobe in otroke
.
Mal poglej, koliko ti kaže na regulatorju zunanjo temperaturo. Če ne kaže prav, ti je odletel in vir napake. Bi pa moralo vreč ven kak error. Mal poguglaj, boš našel kodo za servisni meni (mogoć naš celo v navodilih) Midea 234, nekatre 0000 .... Ta meni je bol zaklenjen za noobe in otroke.
Sm probal par default kod ki sem jih zbrskal na netu in par pogostih kombinacij kot 0000, 1234,... ampak nič od tega ne dela.
Zunanjo temperaturo mi kaže pravilno.
Sprobal 12kw v 9
ne dela. Se ne zažene, notranji kontroler tema, na toplotni pa na ekrančku AF, ko je stikalo v normalni poziciji gori 0
Nič ne bo z omejevanjem špic
Sprobal 12kw v 9ne dela. Se ne zažene, notranji kontroler tema, na toplotni pa na ekrančku AF, ko je stikalo v normalni poziciji gori 0
Hvala za povratno informacijo.
Zgleda, da tole z Dip dela samo na 1f modelih. Oziroma v omejenem obsegu.
Upam, da maš rezervno ogrevanje. Tale santa leda ni nič dobrega.
Si jo probal resetirat? Za 10min iz omrežja. Včasih to pomaga (če je priletel kak jiteterček po omrežju).
Začn iskat serviserja.
Kateri model maš točno? mogoč slika nalepke?
Si jo probal resetirat? Za 10min iz omrežja. Včasih to pomaga (če je priletel kak jiteterček po omrežju).
Začn iskat serviserja.
Kateri model maš točno? mogoč slika nalepke?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
Tisto levo zgoraj na prvi sliki je predvidevam da termistor oz. NTC senzor in je očitno odpovedal.
Čist možno. Se ga da simulirat z potenciometrom. Sam je treba vedet osnovno vrednost.
Pa error bi ti morala javit.
Probaj ga na roko pogret - pa da vidiš če se na regulatorju kaj spremeni.
Upam, da maš rezervno ogrevanje. Tale santa leda ni nič dobrega.
Začn iskat serviserja.
Mam rezervo, kamin in TČ. Pa v bojlerju imam navadni električni grelec tako, da ni zares problem.
Reset sem najprej poskusil ampak nima efekta.
TČ sicer dela brez težav kar se gretja tiče. Ko sem jo odtalil je segrela 300L bojler iz 20 na 55C brez problema. Samo led se neomejeno nabira ker ne gre nikoli v defrost. Kot rečeno sumim tisti NTC senzor, ki bi moral zaznati zmrznjena rebra pa jih očitno ne. Zanimivo pa da TČ ne javi nobene napake.
Čist možno. Se ga da simulirat z potenciometrom. Sam je treba vedet osnovno vrednost.
Bi pričaloval da javi napako pa je ne. Potenciometra nimam da bi kaj testiral, gretje pa dvomim da bo pomagalo, prej da bi ga ekstra pohladil z kakim zmrznjenim co2
Zgodovina sprememb…
Dimnik: Hvala za test in info.
Bpr123:
Tisto levo zgoraj je po mojem običajni temp. senzor, približno na tem mestu ga imajo praktično vse zunanje enote TČ.
Ti pa verjetno iščeš "defrost sensor", ki je namontiran nekje na izmenjevalcu. Tu je razloženo, kako deluje:
Bpr123:
Tisto levo zgoraj je po mojem običajni temp. senzor, približno na tem mestu ga imajo praktično vse zunanje enote TČ.
Ti pa verjetno iščeš "defrost sensor", ki je namontiran nekje na izmenjevalcu. Tu je razloženo, kako deluje:
alekskac ::
S pokvarjenim tipalom je brezveze se sam zafrkavat. To pokličeš serviserja ki ima nadomestno tipalo v kombiju. Če ne poznaš nobenga, ti dam jaz Tonijev mobi, sam povej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()

roscha1 ::
@bpr123
Identično se je dogodilo meni 3 sezone nazaj. 11kW DeDietrich jajc.. Hudič ni šel v defrost. Če si zunanjo enoto odklopil (elektrika) je potem kak dan "nekako" delala defroste,
vedno krajše, potem spet konec. Ditrichovi bedaki se se jajcali skoraj celo zimo in naredili NIČ. Na koncu so menjali komplet zunanjo enoto... Bodo raziskali, kao. No niso.
In je potem ostalo tako, kot je. Zaenkrat še deluje. Kaj je bilo pojma nimam. Za ostale pa: Veto in njihov servis (Deditrich, Stiebel, Panasonic in ostala krama ki jo zastopajo)- obvoz.
Pojma nimajo, prodat znajo servisirat pač ne. Samo v opozorilo.
bpr123: če že raje klići REAM ali koga ki šravfa micke in ima vsaj malo pojma. Zunanja enota je itak Mithubishi in ona sama sproža defroste, notranja s tem direktno veze nima.
Javi kaj je bilo, me resno zanima...
Identično se je dogodilo meni 3 sezone nazaj. 11kW DeDietrich jajc.. Hudič ni šel v defrost. Če si zunanjo enoto odklopil (elektrika) je potem kak dan "nekako" delala defroste,
vedno krajše, potem spet konec. Ditrichovi bedaki se se jajcali skoraj celo zimo in naredili NIČ. Na koncu so menjali komplet zunanjo enoto... Bodo raziskali, kao. No niso.
In je potem ostalo tako, kot je. Zaenkrat še deluje. Kaj je bilo pojma nimam. Za ostale pa: Veto in njihov servis (Deditrich, Stiebel, Panasonic in ostala krama ki jo zastopajo)- obvoz.
bpr123: če že raje klići REAM ali koga ki šravfa micke in ima vsaj malo pojma. Zunanja enota je itak Mithubishi in ona sama sproža defroste, notranja s tem direktno veze nima.
@bpr123
Veto Group firma?
Kličem v ponedeljek in povem kako je šlo.
Zgodovina sprememb…
klići REAM ali koga ki šravfa micke!!! https://www.ream.si/servis
ali pa alekskac - se ti je ponudil, da ti da številko svojega serviserja
klići REAM ali koga ki šravfa micke!!! https://www.ream.si/servis
ali pa alekskac - se ti je ponudil, da ti da številko svojega serviserja
Večinoma je danes tako, na žalost. Ampak za 6 let staro bo mogoče še kdo prišel, za mojo 10 letno "babico" pa nisem dobil enega šloveka, ki bi jo prišel vsaj pogledat. Na začetku vsak obljubi, pol pa te ali nateguje in ne pride, ali pa niti telefona več ne dvigne.
floyd...poslušaš kaj zunaj, občasno spušča čuden zvok, drgnjenje kot da bi samo ena veternica drgnila, ko so rebra zaledenela, sem stisnil ročni defrost in je utihnila..do sedaj je to tretjič, da sem opazil, danes nekje ob 9uri, prejšnjič tem nekje ob 5uri, tskrat srm izklopil silent in po minuti dve, spet dal silent in je utihnila
Bom naslednjič ugasnil in vzel pokrov dol, ter pogledal kaj se dogaja
floyd...poslušaš kaj zunaj, občasno spušča čuden zvok, drgnjenje kot da bi samo ena veternica drgnila, ko so rebra zaledenela, sem stisnil ročni defrost in je utihnila..do sedaj je to tretjič, da sem opazil, danes nekje ob 9uri, prejšnjič tem nekje ob 5uri, tskrat srm izklopil silent in po minuti dve, spet dal silent in je utihnila
Koliko pa kaj maš temperaturo dvižnega voda (DV)? Če je pod 32°C se to pri nekaterih dogaja, da ne naredi kompletnega defrosta, ob določenih vremenskih pogojih. Najbolj hinavska je temp okoli +2.
Silent je mišljen za določeno časovno obdobje dneva (ponavad ponoč). Probaj čez dan brez.
Lahko pa se ti dogaja, da kompresor obratuje na prenizkih obratih.
Sem mojo mal testiral te dni. Dokler je DV pod 40°C, gre kompresor tut dol do 30hZ.
Ko je več kot 42°C, pa kompresor ~42hZ - 65 - 70hZ. So si tele tabele mal (po moje čudno) zamislili.
Pri -5 mam 38, trenutno 34
Ja kompresor pade na 19hz, tam po 25min od zagona...več kot 42hz nevem če sem videl
Ja kompresor pade na 19hz, tam po 25min od zagona...več kot 42hz nevem če sem videl
Jaz bi na tvojem mestu, raziskal kaj cvili, če vent - zakaj. Če kompresor, bi me mal panika
Kak so različne TČ, jaz se ubadam s tem, da mi hodi previsoko (kompresor).
Kak so različne TČ, jaz se ubadam s tem, da mi hodi previsoko (kompresor).
Zdaj ne gledam več toliko, in konkretno "zasrežena" še niti ni bila, nekih čudnih zvokov pa tudi ni bilo slišat. V bistvu sem srež na rebrih videl mogoče kakih 4-krat, in še to zelo malo, ni bistveno oviralo pretoka zraka. Tapravi preizkusi tu še prihajajo, prava zima se še ni začela. Bom malo spremljal, pa javim, če bo kaj čudnega.
Glede "silent mode" še to, zadnjič sem opazil, da na displayu naenkrat ni bilo več te ikonice (luna in zvezdica), prestavljal pa nisem nič. V defrostu tudi ni bila, vidiš po času delovanja kompresorja. Mudilo se mi je v službo in nisem več raziskoval. Popoldan je bila ikonica spet tam... Očitno še kar nekaj stvari ne vem o strojčku
Še to, toplotno imamo mi na vzhodni strani hiše, sončna lega. Trenutno kaže zunanjo temp. 12°C in TČ ne deluje. Pri teh 12° trenutno zagotovo nekaj pomaga tudi kuhanje - točno za toplotno je na zidu izhod kuhinjske nape, 150mm cev. Ta nam ob dalšem kuhanju gotovo malo zafrkava to zunanje temp. tipalo, a žal takrat šlo drugače naredit in je bila to še najmanj slaba možnost.
Bom, sem že prvič sumil kompresor, imamo eno fazo zelo slabo na trenutke sploh zvečer in ponoči, no v zimskih časih tudi skozi dan in sem takrat po prvem ropotu zamenjal dve fazi, sem mislil da sem rešil problem...bom probal še enkrat drugi zamenjat
Pade pod 200V, mislim da sem imel 194V, ko sem opazil migetanje luči oz navadne žarnice in šel z multimetrom
Po moje čist možno, ko dela na 19hz in pride do nihanja napetosti, da ga zjebe
Pade pod 200V, mislim da sem imel 194V, ko sem opazil migetanje luči oz navadne žarnice in šel z multimetrom
Po moje čist možno, ko dela na 19hz in pride do nihanja napetosti, da ga zjebe
Glede te "slabe" faze, si se z elektrom že kaj pogovarjal? Si zelo daleč od vašega trafota? Če se prav spomnim (glede toleranc), bi morala biti napetost (ca.) med 210 in 250V, tistih "idealnih" 230V seveda nima vsak.

IL_DIAVOLO ::
Nekam hitro so vam pocepnile "feryeve" črpalke za par stotakov
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 71869 (6524) | feryz |
| » | Dilema: nova peč na olje ali toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 24570 (13351) | Telbanc |
| » | Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32492 (13093) | joez7 |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 81 82 83 84 )Oddelek: Loža | 751038 (82866) | energetik |
| » | Kolikšna je električna moč toplotne črpalke? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 45434 (16076) | zamotsloteh |