» »

TV telemach

TV telemach

bigbada ::

Sem na telemach, tv direktno preko utp kabla.
Še komu kdaj kot da malo "šteka" oz. "zvok izgine" in potem pride nazaj? Kot da "lagira". Se to komu kdaj dogaja?

Sprašujem če je to normalno kdaj pa kdaj ko imaš preko interneta tv, ker prej smo imeli preko coax.

Jarno ::

Če je možno poskusi povezati še preko brezžične povezave.
Chuck Norris je med števili 1 in 0.999... uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Je možno da bi bilo kaj s kablom narobe (UTP) ali portom?

Tehnik na telemach je rekel da bodo poslali tehnika in preverili neki "port" ?

Izklopim utp kabel in poskusim preko WiFija?

Ampak sedaj recimo že 1 uro dela zvok.. potem pa izgine za 5min čisto naključno.. in se spet vrne.

Pa včasih se mi zdi kot da nekaj "poka" v zvoku.

Lahko poskusiš preko brezžične povezave, tudi tehnikom bi tako olajšal diagnosticiranje problema.
#65W!

Sem poskusil preko Wifi in je še bolj "štekal zvok" se mi je zdelo.

Sedaj sem izklopil bluetooth (to sem googlal da bi naj kao bluetooth izklopili) na TV in dal ven ter not utp kabel iz TVja. Prej to nisem naredil še.
Sedaj zaenkrat dela OK ves čas in lepše. Bi lahko to da sem UTP kabel ven in not dal tako pomagalo? Ker modem so mi na daljavo resetirali. Ruter pa sem sam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

Han ::

Se dogaja, da je v UTP vtičnici slab kontakt, ali pa je kabel rahlo zjahan in takole nagaja...

TV imajo večinoma počasen 100 Mbps LAN, ki za FHD ločljivost zadošča, za pretakanje 4K pa je lahko ozko grlo.

starfotr ::

In koliko po tvoje zahteva 4k, da je potreba po več kot 100M?

Ker to kar govoriš preprosto ni res. UHD 4k pri Netflixu je približno 7 GB podatkov na uro. Kar zmore pa vsak 100M port brez da švicne.

Twixz ::

Torej, če Netflix dela in Telemach ne je očitno problem v Telemachu?

@starfotr: Netflix ni referenca za 3+ urni film v brezhibni 4K ločljivosti. Sploh pa sem napisal, da je počasnih 100 Mbps LAHKO ozko grlo.

Danes je delalo nekaj časa normalno potem pa spet izgubljanje zvoka občasno. Tudi na youtube se to dogaja.
Tehnik od telemach je tukaj bil in gledal nekaj kable itd. in pravi da je verjetno problem v zvočnikih v TVju in da še je v garanciji.

Reset na tovarniške nastavitve bi kaj pomagalo? Ampak nič kaj se ni nastavljalo dosti, razen EON aplikacija je gor. Ostalo je pa default kot je prišel iz škatle...

Če bi bil problem specifično v zvočnikih, potem bi zvok nagajal tudi, ko bi predvajal vsebine preko usb naprave ali pa kakšnega hdmi vhoda.
Načeloma bi lahko Telemachu težil tudi za box in če drugih težav ne bi imel je to to.
#65W!

Tudi če dam glasbo ali film na USB ključek in predvajam od tam dela enako.

Hrešči v zvočnikih in izginja zvok občasno.

misek ::

bigbada je izjavil:

Tudi če dam glasbo ali film na USB ključek in predvajam od tam dela enako.

Hrešči v zvočnikih in izginja zvok občasno.
Torej napaka ni povezana s Telemachom? Da boš 100% prepričan odklopi vse kable razen napajanja.

Mislim, da ja. Bom še enkrat testiral kasneje pri starših doma.

Problem sedaj je ker še je tv v garanciji in je velik (75zoll) kako to spraviti v avto (ne gre) oz. do bigbanga? Ker ob plačilu smo imeli dostavo in montažo TVja...

Ali pridejo na dom in to odpeljejo na servis tudi (magari plačam).

Oz. kolikor vem je servis za philips NTT(Velenje), mogoče one pridejo direktno na dom in to uredijo?
Res nimam potrpljenje še sedaj to demontažo delati in pakirati noter v škatlo itd.

hvala

Zgodovina sprememb…

misek ::

Dobro vprašanje glede popravila v garancijskem roku. Nekaj časa nazaj je en znanec iz tujine napisal, da mu je mojster lepo prišel na dom in popravil kar doma. Pri nas poznamo takšno prakso? Je pa isto šlo za velik TV.

TV najprej izklopi za 10 minut iz el. vtičnice in testiraj. Če nima naložen zadnji firmware, ga posodobi. Reset na tovarniške nastavitve je tudi priporočljiv. V kolikor vse to ne bo pomagalo, uveljavi garancijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

fpbs ::

bigbada je izjavil:

Mislim, da ja. Bom še enkrat testiral kasneje pri starših doma.Problem sedaj je ker še je tv v garanciji in je velik (75zoll) kako to spraviti v avto (ne gre) oz. do bigbanga? Ker ob plačilu smo imeli dostavo in montažo TVja...Ali pridejo na dom in to odpeljejo na servis tudi (magari plačam). Oz. kolikor vem je servis za philips NTT(Velenje), mogoče one pridejo direktno na dom in to uredijo?Res nimam potrpljenje še sedaj to demontažo delati in pakirati noter v škatlo itd.

A to je tisti Philips, ki si ga dobil v bigbangu po izredno ugodni ceni in z brezplačnim prevozom in montažo?

Da, philips se le ni izkazal :)

Mislim TV je super pa vse... starši so ful srečni in je super zadeva za njih. Tole z zvokom pa me je sedaj kar razočaralo.. Po 2 mescih... Eh.

Dobro da še je v garanciji vsaj.

Zdaj pa že od včeraj vse normalno dela (zvok in slika brez napake) pa vse dela hitreje se mi zdi...

Je to možno? meni ni več nič jasno...

Če bi bilo kaj narobe na zvočnikih/sliki (prej je izginjal zvok, hreščalo, popačen zvok, ni bilo slike na čase)... bi to vedno delalo mar ne?

TV sedaj že laufa cca. 15 ur pa vse normalno...

Sedaj se mi zdi debilno pošiljati na servis in bodo tam rekli da nič ni...

Kaj naj naredim?

Scorpy84 ::

Vrz gor kak dober reciver arc in dobrimi zvočniki ali dober soundbar, tv na "passtrough" in ne boš več šel nazaj.

Scorpy84 je izjavil:

Vrz gor kak dober reciver arc in dobrimi zvočniki ali dober soundbar, tv na "passtrough" in ne boš več šel nazaj.

Kaj to pomeni? Če je slučajno kaj narobe s TVjem aka zvočniki potem ne vidim kako bi to pomagalo...

A si na tv probal sploh kaksen zunanji box? To kar berem se slisi, da je bolj problem softverja na tvju. Na telemachu v aplikaciji izberi drugo kodiranje, mislim da obstaja za sliko in zvok ce se prav spomnim.
Drugace bi bil presenecen koliko se tv-ju "odpre" ko ga das na passtrough. Ena stvar manj za dekodirati, ker sparajo ze na procesorju.

Scorpy84 je izjavil:

A si na tv probal sploh kaksen zunanji box? To kar berem se slisi, da je bolj problem softverja na tvju. Na telemachu v aplikaciji izberi drugo kodiranje, mislim da obstaja za sliko in zvok ce se prav spomnim.
Drugace bi bil presenecen koliko se tv-ju "odpre" ko ga das na passtrough. Ena stvar manj za dekodirati, ker sparajo ze na procesorju.

Kje v aplikaciji pa se to izbere? Ne najdem teh nastavitev... Ko EON aplikacijo zaženem sem direktno že na sporedu oz. programih...

Ampak sedaj čudežno že ves čas dela normalno (20 hours and counting).

Zunanji box se mi malo neumno zdi, če je smart tv, ker zdaj imam vse lepo rešeno z enim kablom in ne rabim nobenih škatel... Hmm...

Misliš da bi res lahko bil to problem? Ker, ko sem zadnjič predvajal iz USB ključeka je enako delalo (nisem bil v EON aplikaciji)

Zgodovina sprememb…

Zvok nastavljaš prek TV vmesnika (menija)...

Če je problem v TV zvočnikih, na TV priklopiš zunanje ozvočenje, ali direktno soundbar ali prek receiverja, običajno s HDMI kablom.

Probas zunanjo napravo, toliko da vidis kje se zatika. Ce na zunanji napravi dela zvok, slika, pol si ziher, da je programska napaka ali pa presvoh procesor.

link_up ::

Han je izjavil:

@starfotr: Netflix ni referenca za 3+ urni film v brezhibni 4K ločljivosti. Sploh pa sem napisal, da je počasnih 100 Mbps LAHKO ozko grlo.

20-40mbit/s je preko glave za 4k v hevcu...nismo vec 2015...
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

Scorpy84 je izjavil:

Probas zunanjo napravo, toliko da vidis kje se zatika. Ce na zunanji napravi dela zvok, slika, pol si ziher, da je programska napaka ali pa presvoh procesor.

Problem je v tem da sem takrat poskusil z USB ključekom predvajat neki random film in je enako se zatikal zvok in hreščalo. (torej nisem bil na youtube ali eon aplikaciji)

Sedaj pa čudežno že 3 dni dela normalno vse...

Ne vem kaj si naj mislim...

Twixz ::

Zgleda update ni bil tabolši za TV. Men se je večkrat slika zatikala po nekem software updatu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
345153591 (1728) fpbs
»

Telemach (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27649047 (1893) ales74
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828157053 (21382) ruski76
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
487279 (6032) edi45

Več podobnih tem