Forum » Zvok in slika » Razlika med optični audio izhod in hdmi
Razlika med optični audio izhod in hdmi
ex kvizko ::
Imam tv Sony XR 55A83j, z optičnim kablom sem povezal receiver RX-V640RDS, da imam boljši zvok. Sedaj sem pa naročil nov Yamaha RXV6A da bi lahko izkoristil od TV-ja dolby atmos. Hotel sem kupiti kvaliteten HDMI Ugreen ali Cabner 8K...Vprašanje: kaj je boljše če se povežem s HDMI ali na optični izhod audio z TV ja? Imam optiko EON Telemah.
WhiteAngel ::
Jaz bi obdržal optični izhod zaradi latence. Hdmi si verjetno mislil povezat EON škatlica -> Yamaha -> Sony? TV namreč nima *izhoda* HDMI, če prav vidim.
Ja jutri grem po Yamaho novo sam sem hotel kupiti boljši res kvaliteten HDMI. Ali veš mogoče kateri bi zadostoval za povezavo, ali je pomembeno če je hdmi 28AWG ali je lahko tudi slabši.
Kako je pa sploh prav da se poveže ker tv ima eARC. A bo to kaj motilo delovanje. Tudi hdmi na EON ne vem ali je HDMI 2.1?
Ales ::
Ne bo motilo delovanja. Vseeno je, ali je na EON Boxu HDMI 2.1 ali ne.
Katerikoli HDMI kabel, ki ustreza specifikaciji (naj podpira HDMI 2.1) bo dober. Ni ti treba posebej gledati debelin ali česa takega.
Katerikoli HDMI kabel, ki ustreza specifikaciji (naj podpira HDMI 2.1) bo dober. Ni ti treba posebej gledati debelin ali česa takega.
matobeli ::
Najbolje je da povežeš EON box v receiver z HDMI in potem receiver povežeš z TVjem preko tistega HDMIja ki je označen kot ARC.
optičen audio je primeren do 5.1 oziroma za višje kakovosti samo do 2.1 in prek njega Dolby Atmos ne gre.
Kater HDMI je dober;
1. mora podpirat pravi standard, torej vzameš 2.1
2. nekateri so vseeno slabi, če imaš na voljo omejeno izbiro jih preveri na netu, ljudje testirajo kable, vedeti pa ne moreš glede na samo debelino kabla ali barvo konektorja
optičen audio je primeren do 5.1 oziroma za višje kakovosti samo do 2.1 in prek njega Dolby Atmos ne gre.
Kater HDMI je dober;
1. mora podpirat pravi standard, torej vzameš 2.1
2. nekateri so vseeno slabi, če imaš na voljo omejeno izbiro jih preveri na netu, ljudje testirajo kable, vedeti pa ne moreš glede na samo debelino kabla ali barvo konektorja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Gledam Netfliks in glasba
[Hvala, če prav razumem je optični samo dvokanalni in posledično je edino možno preko HDM povezat
[Hvala, če prav razumem je optični samo dvokanalni in posledično je edino možno preko HDM povezat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ex kvizko ()
matobeli ::
Optični je v resnici tudi 5.1. Ampak ne prenaša protokola Dolby Atmos, samo nekje do Digital in DTS
Z drugimi besedami, HDMI ima, kljub temu da je baker, precej večjo pasovno širino in hitrost prebosa ki jo moderni standardi potrebujejo.
Ponucaj ARC hdmi vhod za povezavo TVja z AVRjem pa si golden.
Z drugimi besedami, HDMI ima, kljub temu da je baker, precej večjo pasovno širino in hitrost prebosa ki jo moderni standardi potrebujejo.
Ponucaj ARC hdmi vhod za povezavo TVja z AVRjem pa si golden.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Konzole | 157027 (21356) | ruski76 |
» | Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 56180 (22550) | naruto2 |
» | Denon AV sprejemnik AVR-X250BTOddelek: Zvok in slika | 2947 (2349) | Darko! |
» | Priklop hišnega kinaOddelek: Zvok in slika | 5887 (3727) | ninjaxx |
» | Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 49069 (30534) | Anney |