» »

TradeRepublic

TradeRepublic

Temo vidijo: vsi
««
34 / 34
»
»»

Ego ::

jah, 5 EUR na KRKG je res malo velika :)

LeQuack ::

Zakaj pa je po novem spread 5EUR pa tudi jaz ne vem, mogoče Ljubljanska borza kaj več računa sedaj, ali pa enostavno tako malo prometa preko Trade Republic s slovenskimi delnicami. Koliko pa je na IBKR?
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

nimam IBKR. So sedaj tudi na TR zmanjšali na 2 EUR.

GupeM ::

Ni več 5 eur, zdaj je samo 1 eur. Se spreminja čez dan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

delavec44 ::

Normalno, ker so druge borze zadaj. Najmanjši spread na TR je med 9:00 in 17:30. Pa še to je odvisno.

Imeli so misquote kar nekaj časa. Ask je bil pod tržnim ask-om. Potem so pa zadržali trgovanje in sploh nisi mogel oddati naročila niti med trgovalnim časom borze (petek, ponedeljek)

CyberPunk ::

Se s fizično kartico od TR lahko na NLB in OTP bankomatih dviguje brez provizije (kot z N26) ali pa jo štejeta kot tujo in posledično hočeta 4+ EUR za dvig?

V-i-p ::

@CyberPunk: TR ima brezplačne dvige po celem svetu nad 100€, pod 100€ pa plačaš 1€ provizije ne glede na banko in bankomat, razen kakih Euronet varijant.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

No, saj te "euronet variante" sem mislil. V Sloveniji v to druščino spadata tudi NLB in NKBM/OTP... Ampak ne glede na to zaračunavata te dodatne 4+ EUR provizije samo tujim karticam (tudi tistim, ki obljubljajo brezplačne bankomate po svetu). N26 pa je tretirana kot slovenska, torej njej te dodatne provizije Euronet/NLB/OTP ne zaračunajo. Kako je torej TR Visa tretirana?

Še nekaj me zanima, če mogoče kdo ve: Za polog denarja na TR račun je poleg SEPA nakazila z druge banke tudi kreditna kartica. Zaračunajo v tem primeru kakšno provizijo (nikjer nič ne piše)?

BuDi79 ::

CyberPunk je izjavil:

Zaračunajo v tem primeru kakšno provizijo (nikjer nič ne piše)?

The first deposit with a credit card or digital wallet is free of charge.

For all further deposits we charge a fee of 1%. The fee will be charged separately from the selected amount. For example, if you deposit 100 €, 101 € will be debited from your card.

By depositing via credit card or digital wallet your money will not be sent to Trade Republic immediately. In order to make the money available to you immediately, we charge a fee that covers additional costs associated with loading accounts before the money is received.

@CyberPunk: jaz sem do sedaj večje zneske iz TR dvignil na NLB bankomatih pa nikdar ni bilo nobene provizije. Za polog pa uporabim svojo banko in ne kartice. Plačam tistih 0,34€ in je to to.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

BuDi79 je izjavil:

By depositing via credit card or digital wallet your money will not be sent to Trade Republic immediately.

Zanimivo, sem mislil, da je ravno to poanta, da imaš v tem primeru takoj tam sredstva, za razliko od SEPA nakazila. Bom kar pri slednjem ostal.

GenZNPC ::

CyberPunk je izjavil:

Se s fizično kartico od TR lahko na NLB in OTP bankomatih dviguje brez provizije (kot z N26) ali pa jo štejeta kot tujo in posledično hočeta 4+ EUR za dvig?

V-i-p je izjavil:

@CyberPunk: TR ima brezplačne dvige po celem svetu nad 100EUR, pod 100EUR pa plačaš 1EUR provizije ne glede na banko in bankomat, razen kakih Euronet varijant.

Meni ni jasno to, jaz sem hotel dvigniti v Murski Soboti in Moravskih Toplicah 200EUR pa mi je avtomat rekel, da hoce 6,5EUR provizije. Pa nisem se nic dvignil tisti mesec.
Tako, da mi ni glih jasno kako to deluje. Je ze kdo dvigoval v tujini, recimo na hrvaskem ali avstriji?
Mora bit to kak "poseben" bankomat?
Je kdo iz teh koncev, pa je ze dvignil brez provizije kje?

PS: V Nemciji je sedaj mozno odpreti racun za otroka in imeti tam varcevalni nacrt je ze v Sloveniji kaj?
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Ales ::

GenZNPC je izjavil:

CyberPunk je izjavil:

V-i-p je izjavil:

@CyberPunk: TR ima brezplačne dvige po celem svetu nad 100EUR, pod 100EUR pa plačaš 1EUR provizije ne glede na banko in bankomat, razen kakih Euronet varijant.

Meni ni jasno to, jaz sem hotel dvigniti v Murski Soboti in Moravskih Toplicah 200EUR pa mi je avtomat rekel, da hoce 6,5EUR provizije. Pa nisem se nic dvignil tisti mesec.
Tako, da mi ni glih jasno kako to deluje. Je ze kdo dvigoval v tujini, recimo na hrvaskem ali avstriji?
Mora bit to kak "poseben" bankomat?
Je kdo iz teh koncev, pa je ze dvignil brez provizije kje?

PS: V Nemciji je sedaj mozno odpreti racun za otroka in imeti tam varcevalni nacrt je ze v Sloveniji kaj?

Eno je provizija, ki jo zaračunava TradeRepublic. O njej odloča samo TradeRepublic in posledično lahko daje obljube v smislu, da npr. je ni za dvige nad 100 EUR.

Drugo je provizija, ki jo zaračunava banka, lastnica bankomata. O tej pa TradeRepublic ne odloča in uporabniku tudi ne more povedati, kakšna bo.

Naše banke so relativno pred kratkim dojele, da imajo uporabniki vse več tujih kartic in so začele zaračunavati provizije za dvige z njimi. Zdaj, katera zaračuna in koliko, ne vem če obstaja seznam.

link_up ::

tako ja, zato kesh vedno stane.
In and Out

Ales je izjavil:

Zdaj, katera zaračuna in koliko, ne vem če obstaja seznam.

Jutri probam NLB in sporočim. NKBM vem, da hoče 4 EUR (oz. sedaj verjetno vsi, ki jih je OTP pohopsal, čeprav prej ni bilo tako).
Mislim, da sta samo te dve in da ostale ne delajo tega dvojnega obdavčevanja. Sem že brskal po netu, če obstaja kakšna (mednarodna) crowd-sourced črna lista, ki bi bila v veliko pomoč med potovanji... pa zaenkrat še nič.

Včasih se s tujo kartico splača preveriti tudi bankomate Euroneta. Kolikor čudno se že to sliši zaradi preteklega nategunskega delovanja.

https://mojefinance.finance.si/razno/ko...

"Veliko Slovencev ima v lasti tudi bančne kartice neobank N26 in Revolut, a morajo biti pri dvigovanju gotovine s kartico tujega izdajatelja previdni, saj nekatere banke, kot na primer NLB in NKBM, pri nas zaračunajo za vsak dvig gotovine s tako kartico nadomestilo do štirih evrov, čeprav N26 omogoča pet brezplačnih dvigov na mesec, Revolut pa mesečne dvige do 200 evrov."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

chrush ::

Podobne tezave so tudi v Avstriji. Se nisem nasel bankomata, kjer bi z Vivid kartico dvignil brez provizije. V Seiersbergu je provizija 6,5eur.

Sprobal z eno drugo tujo (fizično TR Viso še čakam). Na NLB bankomatu banda hoče za dvig 6,50 EUR (na NKBM kot že rečeno 4 EUR - verjetno zdaj to velja na vseh OTP). Pri ostalih je bilo po mojih izkušnjah do sedaj OK.

N26 se šteje kot slovenska (vsaj tista, ki jo imam jaz), torej vse OK. Za TR Viso bomo pa še videli.

Jaz sem nazadnje 26. 05. opravil dva malo večja dviga, enega v Mostah in enega pri Plavi Laguni (oba NLB) pa nista bankića nič težila o dodatnih stroških. V TR app pa seveda piše Fee: Free.

Ales ::

Lahko je tuja banka oz. finančna ustanova, pa za naša stranke izdaja kartice z našim BIN. Ali pa ne...

Probal še s TR Viso in dejansko je "slovenska" (enako kot moja N26 MasterCard), torej nobenih odvečnih provizij na NLB in NKBM bankomatih. 8-)

dev ::

Med korespondenco s FURS sem dobil tole pojasnilo:
slovenski imetniki računa pri TRB še nimajo računov,
namenjenih izvrševanju plačilnih transakcij in drugim namenom, povezanim z opravljanjem
bančnih storitev, kot velja za transakcijske račune, odprte pri bankah ali podružnicah bank držav
članic v Republiki Sloveniji.

Iz trenutno javno dostopnih podatkov prav tako ni razvidno, da je TRB ponudnik plačilnih
storitev.

Torej ni potrebna prijava računa, ker FURS pravi, da to ni plačilni račun. Upam, da sem vsem odgovoril kaj narediti glede prijave :D
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Saj to je menda jasno že cel čas. Kljub nekaterim prestrašencem v tej temi.

bastadu ::

Če ne prijaviš računa, kaj se zgodi če umreš? Pridejo dediči do teh sredstev, če ne vedo za njih?
Ali pa v primeru razveze, je denar na TR računu varen pred deljenjem na pol?

In kaj se zgodi, če imaš milijone v delnicah? Ali v kriptu.

socialec ::

Čisto hipotetično, nima zveze z realnostjo, zdaj, če že forumiramo - mogoče bi kakšna brezplačna forumska pravna pomoč tudi prišla prav, če gre za večji krog. Kot izhodišča...

- Napišeš oporoko.
- V mailu poveš zainteresiranm, s katerimi depozitnimi/trgovalnimi firmami si zelo zadovoljen.
- Deponiraš kuverto s popisom pri bližnjem odvetniku.

socialec je izjavil:

Čisto hipotetično, nima zveze z realnostjo, zdaj, če že forumiramo - mogoče bi kakšna brezplačna forumska pravna pomoč tudi prišla prav, če gre za večji krog. Kot izhodišča...

- Napišeš oporoko.
- V mailu poveš zainteresiranm, s katerimi depozitnimi/trgovalnimi firmami si zelo zadovoljen.
- Deponiraš kuverto s popisom pri bližnjem odvetniku.

- zaupaš dedičem (ženi in otrokom), da imajo že za časa tvojega življenja vedenje in dostop do vseh sredstev (vem, v slo skoraj neverjetno)

To z oporokami in odvetniki zna postati drago, če zadeve precej redno spreminjaš.

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Saj zaupaš, ne pa vseh podrobnosti, da se ne posmehujejo :)

socialec je izjavil:

Saj zaupaš, ne pa vseh podrobnosti, da se ne posmehujejo :)

To se samo nam delavcem in socialcem. Pravi slo-techovec ima dovolj pod palcem, da ni deležen posmeha.

delavec44 je izjavil:

To z oporokami in odvetniki zna postati drago, če zadeve precej redno spreminjaš.

Kaj maš pa za spreminjat? Niti oporoke ne rabiš. Važno je le, da domači/dediči vejo, da je nekje nek denar in kje je. Ko pride do zapuščinske, se sodišču pove, da naj bi bila sredstva tam, tam in tam. Sodišče pa potem naprej pri teh podjetjih/bankah/hranilnicah/whatever preveri, če so tam res sredstva v imenu pokojnika in če so, se pač prenesejo na dediče.

Za to ne potrebuješ nobene oporoke, še manj pa jo rabiš hranit pri odvetniku. Doma na list papirja napišeš, ali pa dedičem na mail pošlješ kje imaš sredstva, pol se bojo pa že znašli.

Sedaj si pa isto napisal kot jaz v prvem stavku, ki ga nisi citiral.

Osebno jim kar sheram google sheet.

Zgodovina sprememb…

Ni res. Ti si pisal tudi o dostopu. Dostopa ne rabi nihče.

To je nadgradnja sistema. Saj na bančnih računih je tudi običajno, da so partnerji pooblaščeni.

No, ko smo že tolikokrat imeli debato, da ni potrebno prijavit računa na FURS: pride mogoče to v tem primeru kaj prav, da sem ga prijavil, žlahta pa o mojih sredstvih na TR ne ve nič? Me zanima, če bi bili obveščeni v kolikor škripnem ali je vseeno bolje, da familiji kdaj omenim? :)

DamijanD ::

Teoretično vprašanje kaj se naredi s premoženjem na TR, če lastnik premine, nihče pa ne ve za ta račun? Torej kaj TR naredi s tem računom v naslednjih (deset)letih ?

DamijanD je izjavil:

Teoretično vprašanje kaj se naredi s premoženjem na TR, če lastnik premine, nihče pa ne ve za ta račun? Torej kaj TR naredi s tem računom v naslednjih (deset)letih ?

30 let je pogoj v DE. Odvisno pa kako je vlada požrešna.

https://govorise.metropolitan.si/zanimi...

metalc ::

TR veselo poroča nemški davkariji, le ta podatke o slovenskih rezidentih posreduje FURSu. Slednji pa verjetno tudi ve, katere davčne številke sp že preminile. Kaj konkretno storijo v tem primeru, pa ne vem, zagotovo pa premoženje ni ravno tajno.

tony1 ::

delavec44 je izjavil:

Saj to je menda jasno že cel čas. Kljub nekaterim prestrašencem v tej temi.

Narod se pač boji miličnikov in Golega otoka, to bodo izgleda vlekli še generacije.

On-topic: FURSu nisem prijavil računa na TR, sem pa prijavil obresti in ravnokar dobil pošto za plačilo davka na obresti. FURS nič ne jamra okrog neprijave...

rs1975 ::

In če si ga prijavil, ga je smiselno odjavit?

tony1 ::

Ne diraj lava dok spava :D

energetik ::

metalc je izjavil:

TR veselo poroča nemški davkariji, le ta podatke o slovenskih rezidentih posreduje FURSu. Slednji pa verjetno tudi ve, katere davčne številke sp že preminile. Kaj konkretno storijo v tem primeru, pa ne vem, zagotovo pa premoženje ni ravno tajno.
Ravno zaradi tega razloga ne vem koliko je smiselno, da ima npr. žena direkten dostop do trgovalnega računa in gre v primeru najhujšega še pred zapuščinsko likvidirat pozicije in nakazat na TRR. Dokler ni še TRR zaklenjen, ne vem točno po kolikšnem času po smrti ga banka blokira.
Ker ko bo morala pa FURSu poročat o prodaji, ali pa ko bo banka prosila za pojasnilo o velikem nakazilu, bo lahko problem.
vires in numeris
««
34 / 34
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26465651 (1209) socialec
»

Katera banka? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

562180975 (3187) lolipop2
»

Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

853191424 (4473) LeQuack
»

Varčevanje

347026 (5271) Lonsarg

Več podobnih tem