» »

Testi pralnih strojev

Testi pralnih strojev

«
1
2

k4vz0024 ::

ZPS je sicer pred časom objavil teste pralnih strojev. Vendar so testi že zastareli.

Tu naj bi se objavijo testi pralnih strojev. Tudi tujih strani.

mailer ::

Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Mailer, Link je neveljaven!

misek ::

k4vz0024 je izjavil:

Mailer, Link je neveljaven!
Kaj je narobe z njim?

starfotr ::

Saj si dobil ta link v temi. A sedaj rabimo ekstra temo za 3 prispevke?

Ne razumem, zakaj ljudem ne dajo možnost, da pri vsakem programu za pranje ne omogočijo npr. znižanje obratov in temperature pranja? Pozimi pride prav 1400 obr/min, poleti pa bi lahko mirno znižali na 600. S tem bi zmanjšali porabo elektrike. Pa tudi zakaj so ukinili program za 100 obr/min za pranje občutljivih stvari kot so igrače ipd.

Gledam Beko pralne stroje, neki dolgi časa pranja 3 ure. Ne vidim npr. 60 min.

Bosch komplicira s pritiskom dovodne vode.

Skratka zame je ustrezen pralni stroj, kjer lahko downgrade št. obratov, po lastni presoji nastavljamo temp. pranja glede koliko je perilo umazano. Vse to je omogočal pokojni stroj.

Bi nekdo moral narediti opensource krmilnik za pralni stroj. Saj to ne more biti neka huda znanost ali pač?

jabe ::

k4vz0024 je izjavil:

Skratka zame je ustrezen pralni stroj, kjer lahko downgrade št. obratov, po lastni presoji nastavljamo temp. pranja glede koliko je perilo umazano. Vse to je omogočal pokojni stroj.

Moj je 12 let star, zato se opravičujem, če je neumno vprašanje...

Hočeš reči, da pri današnjih strojih ne moreš izbrati nekega programa, potem pa prilagoditi obratov in temperature?!

Temperaturo se pri večini pralnih stroj v treh stopnjah da prilagoditi. Ne da se pa dowgradet obratov. Npr. Program za bombaž temp. 90, 60, 40, Manjka pa npr. 70. stopinj. Centrifuga je fiksirana na 1400 obratov, namesto da bi ponudili 1200, 800, 400. Moj pokojni stroj je za bombaž imel opcije 90, 70, 60, 40 za obrate od 1200 do 0! Vse vmes 800, 400 100, 0!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Ceneni stroji nimajo. Dražji verjetno imajo.

misek je izjavil:

Bi nekdo moral narediti opensource krmilnik za pralni stroj. Saj to ne more biti neka huda znanost ali pač?

Treba je znati programirati mikrokontolerje. Pa najti stroj, kjer se lahko z ustreznim programom priklopiš in spremeniš FW!

starfotr je izjavil:

Ceneni stroji nimajo. Dražji verjetno imajo.

Ja, sem gledal oh in sploh pralni stroj od Samsunga. Pozabi!

No, če ga kdo najde, da lahko spreminjaš parametre kot je zgoraj govora se priporočam-o!

Zgodovina sprememb…

FeDF6 ::

k4vz0024 je izjavil:

No, če ga kdo najde, da lahko spreminjaš parametre kot je zgoraj govora se priporočam-o!

Temperature in obratov centrifuge, da ne moreš nastavljati!? Noro. Še najbolj cenen Candy ima to na strani 39/132. Daj raje navedi model tega Samsunga, da nima ai. Daj poglej, sem se namatral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FeDF6 ()

Djole ::

FeDF6 je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Temperature in obratov centrifuge, da ne moreš nastavljati!? Noro. Še najbolj cenen Candy ima to na strani 39/132. Daj raje navedi model tega Samsunga, da nima ai. Daj poglej, sem se namatral.

Bosch wan240635y nima, je pa nizja serija boscha :) electrolux ne vem kateri model...cca 350€ takrat, v glavnem cenejsi od boscha ima vsak program posamicno moznost prilagajanja :)

FeDF6 je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Tu sta dva modela Samsung WW80 T554 DAW/S7 Samsung WW80 T554 DAW/S7

. Iz navodil ni razvidno, da bi lahko spreminjal nastavitve centrifuge. Temperaturo se menda da.

Bard pa pravi to
Yes, I can help you set the temperature and centrifuge speed for the Samsung WW80 T554 DAW/S7 washing machine. Here are the steps involved:

Press the "Settings" button on the washer's control panel.
Use the arrow buttons to scroll to the "Temperature" setting.
Press the "Enter" button to select the desired temperature.
Use the arrow buttons to scroll to the "Centrifuge Speed" setting.
Press the "Enter" button to select the desired centrifuge speed.
The following are the temperature and centrifuge speed options available for the Samsung WW80 T554 DAW/S7 washing machine:

Temperature: Cold, 20°C, 30°C, 40°C, 60°C, 90°C
Centrifuge Speed: 800 rpm, 1200 rpm, 1400 rpm, 1600 rpm

Res preveri, kolikor vidim na več straneh specse, piše, da je centrifuga 1400 U/min, bard pa pravi max 1600 U/min... Preveri še v trgovini pred nakupom ampak je precej nenavadno, da ne bi imel regulacije hitrosti centrifuge.

darkolord ::

Ma kaj bluzite?

Vsi stroji imajo nastavitev hitrosti centrifuge, vključno z zgornjim Boschem in Samsungi.

darkolord je izjavil:

Ma kaj bluzite?

Vsi stroji imajo nastavitev hitrosti centrifuge, vključno z zgornjim Boschem in Samsungi.

Iz navodil proizvajalcev ni razvidno.

Tako opevani Samsung ima min. obrate 800!

Če kdo ve za kakšen test Electrolux strojev je zanima. Zlasti, če ima mi. centrifuga 400 obratov!

jeremenen ::

A djansko kdo opazi razliko med strojem za 200€ is bolhe in novim za 1,5k? Ker jaz ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jeremenen ()

m0LN4r ::

Razlik je ogromno, ze boben je povsem drugace konstruiran, boljse obraca perilo, dovaja vodo, luknje bolj neznole za obcutljivejse stvari, potem eni se vrtijo v obe smeri itn. bolj natacni termostati.
Na stiftung warentest so preverjali temperature, nora odstopanja.

Za standard kavbojke in majce je vsak dober.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

potem eni se vrtijo v obe smeri
Eni se vrtijo samo v eni smeri? Lahko kakšen primer takega?

Ima kdo izkušnje z Electrolux pralnimi stroji? Katerega priporočate?

svecka ::

k4vz0024 je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ma kaj bluzite?

Iz navodil proizvajalcev ni razvidno.

Tako opevani Samsung ima min. obrate 800!

Če kdo ve za kakšen test Electrolux strojev je zanima. Zlasti, če ima mi. centrifuga 400 obratov!

Mene pa moti ker ni možnosti na strojih centrifuge obratov 600. Al 400 kar je preveč mokro po ožemanju za deke, al 800, ki pa čist preveč ožeje oz. zmečka deke. Sem mel pralni stroj k je mel 600 in je bila idelana sredina za deke in kovtre.

Okapi ::

Za teste se gleda tule:
https://www.testberichte.de/

sbawe64 ::

Indesit nekaj (pralni + sušilni), lahko pogledam za točen model (starost +10 let), lahko reduciraš vrtljaje na 600 (iz 1200), nastaviš temperaturo med 30 in 90°C.
Vse to na gumbe seveda.

točen model: wgd 1236 tx.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Zame je idealno, da bi centrifugo lahko za vsak program nastavil 100, 400, 600, 800, 1200, 1400 in 1600 obratov. Za vsako vsebino pranja 100 za otroške igrače, 800 poleti ko se sliši perilo na balkanu, 1600 pa pozimi za dušilca!

darksamurai ::

k4vz0024 je izjavil:

Zame je idealno, da bi centrifugo lahko za vsak program nastavil 100, 400, 600, 800, 1200, 1400 in 1600 obratov. Za vsako vsebino pranja 100 za otroške igrače, 800 poleti ko se sliši perilo na balkanu, 1600 pa pozimi za dušilca!

Pri Miele lahko nastavim. Pri vseh programih je možen downgrade obratov, nižja temperatura in še spreminjam količino praška (ima avtomatsko doziranje).

Ja, za ustrezno ceno! Je predrag!

Ne mi rečt, da noben ne uporablja pralnih strojev Electrolux? Stric Google ne najdeš nobenega pametnega testa za pralne stroje Electrolux.

Jaz imam Electroluxov pralno-sušilni stroj že 21 ali 22 let. Dela dobro, samo ravno pred kratkim mi je začel pri sušenju javljati napako (nekaj narobe s senzorjem za vodo - popravilo menda trivialno) in bom moral poklicati servis. Čez poletje sušim zunaj, tako da ni panike, ker pere še naprej brez problemov.

Kupiš Mileta in praktično pozabiš za 20 let, da ga imaš. Ne kupim nič drugega več.

Kodrnusa ::

Kupis kergakoli (ne Miele) in ga imas 10 let, nato zamenjas. Se zmeraj cenejse kot Miele za 20 let. Imam beko susilec in pralni stroj ze 9 let. Kolega zrihtal top modele za 540€ takrat. Zena se ne pritozuje :)

Na 10 let se ne moreš zanesti, sploh pri cenejših. Ampak tudi če ga prej menjaš, je še vedno ceneje, to drži.

Je pa Miele vseeno tudi boljši.

Ima kdo izkušnje s Samsung pralnimi stroji?

m0LN4r ::

Vsi perete za isto stevilo oseb, otrok?

Kr tko primerjat je mal jebeno, ce en pere 1x tedensko drug pa 5x.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Peremo 3x na teden, včasih tudi večkrat!

Poglej kakšna je kaj servisna mreža in dostop do rezervnih delov. Po moje je dosti slabše od znamk, ki so na našem trgu že dlje časa.

Hm, dajejo 10 letno garancijo. Kako se obnese Bublé funkcija?

Ne verjamem, da dajo 10 let garancije na stroj. Sorry.

Se moram popraviti 10 let na motor, 5 let na ostalo.

Meni se zdi 5 let garancije kar precej. Za motor pa sploh!

So malce konfuzne informacije najprej pišejo 10 let za motor, potem pa oglašujejo 20 let!

Zgodovina sprememb…

residual ::

Jaz imam boscha ze 13 let. 3x na teden pranje po 7 kg... trije otroci. Do sedaj menjal le krtacke na motorju. Cena je bla cca 450 €. Nimam pripomb. Verjetno bo naslednik tudi bosch.

Me veseli, da ti Bosch dobro služi. Mnogi znanci niso imeli te sreče. Verjetno je srečna roka pri vseh znamkah.

Gledam za Beko. Aqua-tech. Berem, da je enemu razpadel stroj ob prvi uporabi!

nejc_nejc ::

Jaz bi vzel takega, ki ga lahko sam sprogramiraš.....in čimdaljso garancijo.

Sam se tudi takega mnenja. Beko daje 3 leta garancije in 10 let motor. Samsung dve leti več. Kolikor sem videl, se da določenem Samsungu nastavljati takorekoč vse. Vendar za ve nimam informacij, ker je njihov uporabniški priročnik milo rečeno slab!

Vuli ::

residual je izjavil:

Jaz imam boscha ze 13 let. 3x na teden pranje po 7 kg... trije otroci. Do sedaj menjal le krtacke na motorju. Cena je bla cca 450 €. Nimam pripomb. Verjetno bo naslednik tudi bosch.

Mi imamo tudi Bosch (Maxx7), po 11 letih je edino pumpa crknila. Simple za zamenjat.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

A Tu gori ni nobenega uporabnika Electrolux in Samsung pralnega stroja? Nikakor ne morem dobiti podatka ali je mogoče nastaviti temperaturo na 70 stop. Celzija.

Kako pa se Bosch obnese pri trdovratnih madežih in koliko je min. centrifuga?

Problem je v tem, da skoraj vsi proizvajalci preverjajo visoke centrifuge 1400, 1600, kar je v redu za pranje pozimi, kose da perilo v sušilni stroj. Nizke obrate pa novejši pralni stroji že redko poznamo 400 obr. kaj šele 100 za pranje otroških igrać, medvedkov, superg ipd.

Jaz imam Electrolux pralno-sušilni že 22 let. Moj nima 70 stopinj - 30, 40, 60 in 95. Zakaj bi bilo 70 koristno, nimam pojma. Še 60 in 95 ne uporabljam.

k4vz0024, ti malo preveč kompliciraš.

Standardne temperature so (hladno), 30, 40, 60, 90/95. Tudi na vseh oblačilih so te temperature in ne 70 ali 53 ali 49.

Centrifuga na 100 vrtljajev ne obstaja praktično nikjer iz enostavnega razloga, ker pri takih hitrosti to ni nobena centrifuga ampak čisto navadna hitrost pranja. Pri taki hitrosti samo mešaš perilo. Superge pač opereš brez centrifuge.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

nejc_nejc ::

Superge not vržeš s kavbojkami in to je to. Centrifuga je potem vseeno kakšna je.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Loža
923206126 (4183) eEdbM
»

Pralni stroj Beko - izkušnje (strani: 1 2 )

6226091 (4341) MIHAc27

Nakup pralnega stroja.

4011041 (10435) bluefish
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

358159650 (108) IL_DIAVOLO
»

Pralni stroj - preveč programov (strani: 1 2 )

8012178 (9419) Furbo

Več podobnih tem