» »

Kateri pralni stroj

Kateri pralni stroj

««
24 / 24
»
»»

dunda ::

Mislim, da tale Hisense vse omenjeno ima. Je pa res, da jaz bolj redko perem, sicer bi tudi bolje vedel, kaj iskati :-)
https://www.kacnje.eu

eurasier ::

Hisense WF3S9045BW3 pralni stroj, 9 kg za 467EUR https://www.mimovrste.com/pralni-stroji...

ali

Gorenje WPNA94A1PWIFI pralni stroj, 9 kg za 458EUR https://www.mimovrste.com/pralni-stroji...

Hisesnse ima zgleda 2 leti garancije, Gorenje pa 5.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eurasier ()

Okapi ::

Vsaj na papirju je izbira preprosta - Gorenje, cenejši, daljša garancija, program s paro, wi-fi...

delavec44 ::

Pri Gorenje še likalnik dobiš, torej kao 150EUR popusta (na MM je sicer 190EUR).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Telbanc ::

Prvi pogoj pri izbiri pralnega stroja je da kad ni zlimana, ker ležaj gre v max 5 letih, če maš centrifugo na 1200-1400 obratov.

Strošek menjave kadi je potem polovica vrednsoti novega in se ne splača već. Poleg tega ležaj lah zamenjaš tud sam, nardiš piknik in s frendi to opraviš v enem popoldnevu. Stroški menjave so mizerni.- Tko men kolega prpele če bi rezala kad sem se mu nasmehnil in sva šla na odpad odložit pralni stroj.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Saj imaš 5 let garancije. Če praviš da gre v max 5 letih (čeprav meni ni šel še nikoli), bo sigurno popravljen v garanciji.

Telbanc ::

Bil je star 6 let. Od zunaj ko nov. Gre če maš centrifugo skoz na max. Če rabiš dost ožeto. Na 600 obratov centrifuge, ti bo delal najmanj ihaha enkat več. Nam je enkat Zanusi tko delal 17 let, pol sem popravu ležaj tko za hec in ga podaril naprej. In je tam delal še najmanj 5 let. Pleh je pa čist pregnil. Ni pa to bil najcnej pralni Zanusi.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

MrStein ::

No ja, moj Beko je tam 10 let delal, potem pa pumpa crknila.
Centrifuga na max vedno, ne vem pa koliko je bilo, tam okoli 1000 RPM.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

joez7 ::

Men na Bekotu tut šla črpalka. (razne drobnarije v njej, špange, denar, neka žica od modrca).
Nova 35€ + 1h dela. Sedaj dela kot prej. Je pa v uporabi tudi do 10x tedensko.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

David Mayer ::

MrStein je izjavil:

No ja, moj Beko je tam 10 let delal, potem pa pumpa crknila.
Centrifuga na max vedno, ne vem pa koliko je bilo, tam okoli 1000 RPM.

MAX rpm je navadno 1600 RPM, več se kot navaden potrošnik ne spomnim - na nekatere tkanine delujejo to že škodno, 1000 RPM, četudi je označen kot MAX, je precej običajno... :))

Zvezdica27 ::

lp,

jaz imam zdaj 2 leti elctrolux pralnega in sušilnega. Navdušen, mnogo bolj kot nad boschi. Po tem smo tudi pomivalca in indukcijo vzeli electrolux.

zz

tony1 ::

Imajo electrolux pralni stroji nastavitev zamika vklopa še po starem (da nastaviš: vklop čez n ur ali že tako kot dražja znamka (od iste firme rebrand) AEG, kjer nastavljaš: izklop (tj. konec programa) čez n ur - kar je ful moteče)?

Ganon ::

V katerem primeru je boljše vedeti za čas začetka pranja?

a) Zaradi novih predpisov o časovnih blokih elektrike in penalih za preseganje dogovorjene moči, saj včasih rabiš štrom tudi za več stvari hkrati.

b) V primeru ko fuzzy logic pralnega stroja laže in po tehtanju narobe izračuna konec pranja, nato si pa premisli in program podaljša. Bolje je vedeti najslabši možen scenarij trajanja in da vsaj točno veš, kdaj se bo pranje zares začelo in (v najslabšem primeru) končalo.

Ganon je izjavil:

V katerem primeru je boljše vedeti za čas začetka pranja?

Če stroj dinamično spreminja čas pranja med delovanjem in laže kdaj bo končal. Jaz bi tudi veliko raje imel časovnik vezan na začetek pranja.

delavec44 je izjavil:

Če stroj dinamično spreminja čas pranja med delovanjem in laže kdaj bo končal. Jaz bi tudi veliko raje imel časovnik vezan na začetek pranja.

Ne razumem, nima vsak normalen pralni (in sušilni) stroj zakasnitev pranja v urah že na svojem panelu? V primeru, da mora končati pred nekim časom X, upoštevaš pesimistično empirično oceno pranja/sušenja glede na žehto in vrsto pranja. Obstajajo še pametne vtičnice, releji, odklopniki z daljinskim nadzorom in scenami (za začetek in tudi konec in notifikacije, ko se poraba toka po opravljenem delu zniža pod nastavljeno mejo). Ne?

Zgodovina sprememb…

"Ne razumem, nima vsak normalen pralni (in sušilni) stroj zakasnitev pranja v urah že na svojem panelu?"

Nima, malo bolj premijski AEG ima zakasnitev na željeno uro konca pranja.

Razumem glede na premijske implikacije in uporabnost takšne nastavitve. Idealno bi torej bilo, da lahko izbereš začetek pranja ALI zaključek pranja. Razumem, izbereš program, športno prepoteno ali posteljnina ali ekstra občutljivo in pač stroj odšteje tipičen čas od vnesenega časa, vsa odgovornost za čistost je na osebi, ki da prat in izbere program, ni tu ekstra logike. Sicer bi moram sproti preverjati izprano umazanijo in nekako algoritemsko določiti krivuljo ustrezne čistosti. Če je preveč čisto (ali suho), v redu, če je premalo, ponovi postopek, bmk.

Zgodovina sprememb…

Tako je, ni dobro, da ni možnosti opcije izbireTM. Gotovo kdaj pride prav tudi nastavitev timerja na čas, ko se bo končalo pranje, ampak generalno dati samo tako nastavitev pa ni najbolje.

Meni se zdi nastavitev končanje pranja sicer koristna, recimo, ob 6:00 zjutraj, ko se vstane. Ali ob 17:00 (ali kdaj), ko se pride domov od koderkoli, pač po potrebi. V bistvu je lahko uporabna funkcija! Za začetek pranja imaš pa workarounde s pametnimi vtičnicami, kar ni elegantno, ker ta reč bi morala biti v aparatu, niti ni veliko spremembe v delovanju, samo izračun začetka - [vnesen čas]-0 ali [vnesen čas]-estimacija (zelo poenostavljeno), ostalo enako. Mogoče je to za nadpremijski razred. :))

tony1 je izjavil:

"Ne razumem, nima vsak normalen pralni (in sušilni) stroj zakasnitev pranja v urah že na svojem panelu?"

Nima, malo bolj premijski AEG ima zakasnitev na željeno uro konca pranja.

Moj Bosch isto, žal.

David Mayer je izjavil:

Meni se zdi nastavitev končanje pranja sicer koristna, recimo, ob 6:00 zjutraj, ko se vstane. Ali ob 17:00 (ali kdaj), ko se pride domov od koderkoli, pač po potrebi. V bistvu je lahko uporabna funkcija! Za začetek pranja imaš pa workarounde s pametnimi vtičnicami, kar ni elegantno, ker ta reč bi morala biti v aparatu, niti ni veliko spremembe v delovanju, samo izračun začetka - [vnesen čas]-0 ali [vnesen čas]-estimacija (zelo poenostavljeno), ostalo enako. Mogoče je to za nadpremijski razred. :))

Saj bi bila, če bi bilo potem res 6:00. Potem je pa včasih 6:15, ti moraš pa v službo. Kolikor vidim pri mojem predvsem podaljšuje, če se pri centrifugi kaj zalomi (kašna kapna ali rjuha se zavije ali gredo druge cunje notri) in jo izvaja bolj počasi od nastavljene v programu.

Pametna vtičnica pa ne vem kaj ti reši. Če stroj nima napajanja, se timer ali aktivni program pri meni resetira.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Saj bi bila, če bi bilo potem res 6:00. Potem je pa včasih 6:15, ti moraš pa v službo. Kolikor vidim pri mojem predvsem podaljšuje, če se pri centrifugi kaj zalomi (kašna kapna ali rjuha se zavije ali gredo druge cunje notri) in jo izvaja bolj počasi od nastavljene v programu.

Na žalost sam poznam :)) Torej je boljše, da nastaviš konec pol ure prej, kot rabiš, za vsak slučaj pač.

delavec44 je izjavil:

Pametna vtičnica pa ne vem kaj ti reši. Če stroj nima napajanja, se timer ali aktivni program pri meni resetira.

Če nastaviš pralni stroj na začetek, poženeš, in mu vzameš tok (preko pametne vtičnice), je vse izgubljeno? Pri nas, mislim vsaj, si vsaka od teh reči zapomni, kje je ostala, velja za pralni/sušilni/pomivalni stroj. Če vzame tok elektro, je vse delo izgubljeno?? Zanimivo, kaj potem je priporočen UPS / hišna baterija, kar iz sosednje teme, če si že ne piše na kak flash ali eeprom ali kam? Lahko bi imel tudi neko baterijico, da si ohrani v ramu, če že ne 'dela' zares. To bi bilo dobro preveriti, ne verjamem, da so inženirji to prezrli, mogoče so tržniki črtali ;(

Zgodovina sprememb…

Pri meni tudi, reset vsega. Ampak ne takoj, nekaj minut izpada napajanja preživi b.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

tony1 je izjavil:

Pri meni tudi, reset vsega. Ampak ne takoj, nekaj minut izpada napajanja preživi b.p.

Jap, kratkotrajne izpade, ko se recimo PC resetira, preživi. Po nekaj časa pa pozabi.

Zvezdica27 ::

electolux ima zakasnitev vezano na čas končanja pranja, torej kdaj bo fertig.

zz

Ja, menda ni zanesljivo in je dobro vzeti rezervo, če se gre 'zares'. Ni sicer jasno, zakaj vsa ta kubična bela tehnika ne podpira nastavitve izbire začetka ALI konca delovanja, zakaj nima baterije za vdzrževanja stanja programa stroja za vsaj nekaj ur - ob povrnitvi segreje, če ima kaj segreti in se je vmes ohladilo - ampak je menda vse že vloženo delo dokončno izgubljeno, ko se tisti kondenzator sprazni. Prav vsa bela tehnika, ki jo poznam od blizu, resda ni posebej premijska ali nadpremijska, podpira do 24h zakasnitev s korakom 1h (ne pa recimo 15:17) pred delovanjem. Bo še na terenu ob priliki preverjeno, kako dolgo po izpadu napajanja si zapomni.

Zgodovina sprememb…

Zvezdica27 je izjavil:

electolux ima zakasnitev vezano na čas končanja pranja, torej kdaj bo fertig.

zz

Hvala za info.

joez7 ::

Beko ma zakasnitev vezano na konec pranja.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Peesda, očitno je to nova moda... Še malo pa pogruntamo, da so to zaukazale mehke cure iz Bruslja...

Navedete kak model pralnega stroja, ker bi rad pogledal manual, če res nima poleg zakasnitve zaključka tudi zakasnitve začetka, ki je načeloma bolj pogost, bolj intuitiven in bolj pravilen, čeprav je oboje uporabno, je pa zakasnitev zaključka dejansko misleading, ker ni fiksna.

Zgodovina sprememb…

Poglej poljuben AEG.

Gledam tole 15/44, dobesedno prvi zadetek na google.com: 8 Tipka za zamik vklopa - je to kakšna zasuknjeno navodilo v smislu Jumanji?

Zgodovina sprememb…

Saj je res zamik vklopa, samo, da ni čisto ziher kdaj bo vklop in kdaj izklop... :D

Djole ::

Jaz imam na nekemu oskubljenemu boschu serije 4(kjer nimam niti moznosti nastavitev temperatur za posamezen program) opcijo "finished in...", in potem stimam cez koliko ur naj bo konec.
««
24 / 24
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pralni stroj Samsung - slabo opere (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
555124 (3227) Peter18
»

Kupujem nov pralni stroj

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2613087 (12581) PINki
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

358167227 (7685) IL_DIAVOLO
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5932930 (27452) anjabebler

Več podobnih tem