Forum » Operacijski sistemi » Ethernet _ RedHat 8.0 / Windows XP pro ?
Ethernet _ RedHat 8.0 / Windows XP pro ?
Zodu ::
Prosim če mi lahko pomagate pri tem problemu.
Imam dva računalnika. Na enem imam Win XP pro, na drugem pa Red Hat 8.0. Na prvem ( Win ) imam internet povezavo ( Cable modem ).
Rad bi povezal ta dva računalnika v mrežo pa mi ne uspeva. Za komunikacijo med računalniki uporabljam hub. Prej sem tudi na drugem računalniku imel Win xp in sta bila povezana, brez problemov.
Do sedaj se nisem delal z RedHat-om pa mi ni jasno kako da ga nastavim. Probal sem ze vse mozne kombinacije... a mi ni jasno zakaj ne dela.
Prosim pomagajte mi rešiti ta problem, internet mi je na ta drugem računalniku nujen...pa linux tudi... :((
Vem da zahtevam veliko a bi res bil full hvalezen za kakrsno koli pomoč...
Lep pozdrav!
Imam dva računalnika. Na enem imam Win XP pro, na drugem pa Red Hat 8.0. Na prvem ( Win ) imam internet povezavo ( Cable modem ).
Rad bi povezal ta dva računalnika v mrežo pa mi ne uspeva. Za komunikacijo med računalniki uporabljam hub. Prej sem tudi na drugem računalniku imel Win xp in sta bila povezana, brez problemov.
Do sedaj se nisem delal z RedHat-om pa mi ni jasno kako da ga nastavim. Probal sem ze vse mozne kombinacije... a mi ni jasno zakaj ne dela.
Prosim pomagajte mi rešiti ta problem, internet mi je na ta drugem računalniku nujen...pa linux tudi... :((
Vem da zahtevam veliko a bi res bil full hvalezen za kakrsno koli pomoč...
Lep pozdrav!
dr.J ::
Ja, iste nastavitve kot si jih imel prej na drugi XP kišti, vnesi v RH8. TCP/IP ni odvisen od OSa.
Pa izklopi firewall na RH8.
Pa izklopi firewall na RH8.
Ok... kako pa je z tistim hostname... Kaj moram tu vnesti ? Vem da je pri Win potrebno da se nahajajo v istem Workgroup-u... nikjer ne vidim taksne opcije...
..... Please don't give up on me now :) !........
..... Please don't give up on me now :) !........
... vem da moram nekjer vnesti podatke o glavnem računalniku, pa mi ni jasno kam... Kdo je host ( domačin ) ??? Če prav sklepam, je to računalnik na katerega se bo ta ( guest = linux ) priklopil... Nič več mi ni jasno...
roscha ::
Počasi. Ti zdaj rabiš kaj? Samo dostop do interneta na Linuxu preko XP kište ali tudi sharanje falov itd. med Linuxom in XPji?
Malo bolj razloži tole...
Če rabiš tudi sharing je odgovor SAMBA. Za sam dostop do interneta pa porihtaj: /etc/network/interfaces ter /etc/resolv.conf
Malo bolj razloži tole...
Če rabiš tudi sharing je odgovor SAMBA. Za sam dostop do interneta pa porihtaj: /etc/network/interfaces ter /etc/resolv.conf
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roscha ()
... bom za enkrat sprobal zrihtati internet povezavo, v file-u ki si ga navedel... z sambo sem se sedaj ukvarjal 5 ur pa nisem nic naredil :))
Hvala!
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567788 (4617) | c23po |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16560 (8099) | Gapi |
» | Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15560 (10642) | Eru |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4532 (4082) | BBB |
» | Windows 2k Server & ProxyOddelek: Operacijski sistemi | 1341 (1033) | ToniT |