Forum » Pomoč in nasveti » Kako v Microsoftovi trgovini nastaviti, da starš odobri kakršen koli prenos?
Kako v Microsoftovi trgovini nastaviti, da starš odobri kakršen koli prenos?
BorutO ::
Za nečaka rihtam računalnika, ki bosta ga dobila od božička, vendar je problem samo v eni stvari. Njuna mama hoče, da za vse, kar koli bosta počela na računalniku, se pravi nameščala programe, se prijavljala kamor koli na spletno stran itd, da bosta rabila njeno odobritev, isto limit uporabe računalnika.
Vse super ... Naredil sem dva računa (za oba enega) in potem aktiviral na njenem računu Family Safety ... Notri res lahko marsikaj nastavljam, ampak problem nastane, ko bi mogel na Microsoftovi Trgovini javiti obvestilo, da če hočeta kaj dol prenesti, da se more prvo dovoliti od skrbnika ali starša ... Prenašaš lahko kljub temu vse dol. Onemogočil sem plačljive aplikacije in aplikacije od 10. leta, ampak nikakor ne znam nastaviti, da bi za kakršno koli aplikacijo ali igro zahtevalo, da za to rabi odobritev starša. Recimo, tudi, če bi facebookovo aplikacijo ali pa recimo eno igro, magari igra s kartami, hotel dol prenesti, bi za to mogel imeti dovoljenje od staršev.
Mogoče kdo ve kako to aktiviram?
Nujno rabim nekako to nastaviti, ker čez tri dni morem računalnika dati nazaj, zraven tega pa ta dva igrata igrice na telefonu tako, da sta že prava odvisnika, pa še njuna telefona sta tako polna aplikacij, da šteka kot ne vem kaj.
Sicer sem jima aktiviral, da sta na dan največ 4 ure lahko na računalniku, za več rabita odobritev staršev. In da so vse take nasilne vsebine na netu blokirane, isto tudi karkoli povezano s poriniči ...
Vse super ... Naredil sem dva računa (za oba enega) in potem aktiviral na njenem računu Family Safety ... Notri res lahko marsikaj nastavljam, ampak problem nastane, ko bi mogel na Microsoftovi Trgovini javiti obvestilo, da če hočeta kaj dol prenesti, da se more prvo dovoliti od skrbnika ali starša ... Prenašaš lahko kljub temu vse dol. Onemogočil sem plačljive aplikacije in aplikacije od 10. leta, ampak nikakor ne znam nastaviti, da bi za kakršno koli aplikacijo ali igro zahtevalo, da za to rabi odobritev starša. Recimo, tudi, če bi facebookovo aplikacijo ali pa recimo eno igro, magari igra s kartami, hotel dol prenesti, bi za to mogel imeti dovoljenje od staršev.
Mogoče kdo ve kako to aktiviram?
Nujno rabim nekako to nastaviti, ker čez tri dni morem računalnika dati nazaj, zraven tega pa ta dva igrata igrice na telefonu tako, da sta že prava odvisnika, pa še njuna telefona sta tako polna aplikacij, da šteka kot ne vem kaj.
Sicer sem jima aktiviral, da sta na dan največ 4 ure lahko na računalniku, za več rabita odobritev staršev. In da so vse take nasilne vsebine na netu blokirane, isto tudi karkoli povezano s poriniči ...
starfotr ::
Upam, da se zavedaš, da tu pomaga edino le vzgoja in izobrazba. Omejitve niso še nikoli pomagale pri teh težavah.
Vem jaz to ... ampak jaz ne bom vzgajal otrok drugim ... zato bom pač naredil, kjer kaj lahko naredim ...
ngc2392 ::
a omejen račun tega ne omogoča? drugače pa dns nastavi na 1.1.1.3 za te stvari ala xxx strani (seveda, ni pa popoln)
United We Stand, Divided We Fall
Mah, recimo, da sem našel način ... tako, da blokiraš aplikacijo microsoft store in če jo hoče uporabljati, jo more starš odobriti za recimo par minut ali več ... in potem se nazaj zaklene.
Zdaj bi še samo mogel onemogočiti kakšen prenos .rar, .zip in .exe datoteke ...
Zdaj bi še samo mogel onemogočiti kakšen prenos .rar, .zip in .exe datoteke ...
chaddicus ::
Ohoho si mi dal misliti se nimam otrok ampak sam bi rešil tako da odklopim kabel za internet pa priklopim 1x tedensko, ko jim nalozim kaj novega...
Bi bilo pa hinavsko ker sem tudi sam ze pri 10 igral duka 3d in deval denar striptizetam da so pomigale v igri hah
Bi bilo pa hinavsko ker sem tudi sam ze pri 10 igral duka 3d in deval denar striptizetam da so pomigale v igri hah
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 152297 (434) | fpbs |
⊘ | V cem je skrivnost poslovnega uspeha (Samo Login in Iza Sia)? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 40324 (30903) | BigWhale |
» | Tehnologije nevešči starši (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 21976 (13013) | Ghost7 |
» | Kje kupiti gaming računalnik na obroke? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22748 (17399) | gpanta |
» | Skupinska tožba zoper Apple zaradi plačljivih dodatkov igramOddelek: Novice / Tožbe | 10601 (8948) | Kenpachi |