» »

Tehnologije nevešči starši

Tehnologije nevešči starši

Uizi ::

Then commit die, ne bo škode.

sbawe64 ::

Praviš da ne znaš ang, zakaj potem lepiš naključne fraze?
Me spominja na one, ki si tetovirajo njim neznane kitajske/japonske pismenke.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Ker se učim, da bom lahko debatiral z dr.Kamikazo. Đast nid mor tajm.

Mato989 ::

Zato da je pameten... starci imajo boljše lužbe od mladih imajo več denarja prišparanega, imajo nepremičnine, pol bi pa še otroci morali brzeplačno za njih delat... naj naročijo storitve!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

GupeM ::

Evo, pa je fant sam povedal, kje tiči težava.

Preveč bogati starši, razvajen otrok, zato pa zdaj ni pripravljen čisto nič pomagat.

Moji starši niso bili niti približno bogati. Nimajo nič našparanega, imajo slabe službe. Je pa res, da imajo nepremičnino, ki je jaz še nimam. Imam pa precej več našparanega in precej boljšo službo. In grem z veseljem pomagat, če je treba. Seveda ne za vsak drek, ker pač se ne bom vsak dan ali vsak teden vozil 50 km daleč.

GupeM je izjavil:

Evo, pa je fant sam povedal, kje tiči težava.

Preveč bogati starši, razvajen otrok, zato pa zdaj ni pripravljen čisto nič pomagat.

Moji starši niso bili niti približno bogati. Nimajo nič našparanega, imajo slabe službe. Je pa res, da imajo nepremičnino, ki je jaz še nimam. Imam pa precej več našparanega in precej boljšo službo. In grem z veseljem pomagat, če je treba. Seveda ne za vsak drek, ker pač se ne bom vsak dan ali vsak teden vozil 50 km daleč.

Po besedah enih bi se za starše moral tudi vsak dan in za vsak drek vozit drugače si nehvaležen otrok =)

Invictus ::

Fak no, to da ta starim ne morete urediti telefonov in računalnikov tako,a imate čim manj dela z njimi, je pa res fail Slo-Techa.

Kao tehnični forum, pa ta stare pošiljajo v 3PM, ker vedno kaj sesujejo...

Cloud backup, USB ključek z Windowsi, pa je to to... Postaviš mašino nazaj, in je mir.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Fak no, to da ta starim ne morete urediti telefonov in računalnikov tako,a imate čim manj dela z njimi, je pa res fail Slo-Techa.

Cloud backup, USB ključek z Windowsi, pa je to to... Postaviš mašino nazaj, in je mir.

Zakaj bi to MORALI nardit? Za sebe ja, za druge se mi pa več ne ljubi sploh pa ne zastojn... mam raje prosti čas!

drvo ::

Fuck, starši so te podpirali 20-25 let, morda še dlje, ti pa bi jim računal. Kakšen odnos je to? Se ti zdi to normalen odnos do staršev?

donvito ::

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Zakaj bi to MORALI nardit? Za sebe ja, za druge se mi pa več ne ljubi sploh pa ne zastojn... mam raje prosti čas!

Ti pa res daješ vtis, da si sam sebi odveč. :( Ne vem kaj se vam je zgodilo v otroštvu, da so vam lastni starši odveč?

GupeM ::

donvito je izjavil:

Ti pa res daješ vtis, da si sam sebi odveč. :( Ne vem kaj se vam je zgodilo v otroštvu, da so vam lastni starši odveč?

Saj sem napisal. Bogati starši in razvajen otrok, ki je dobil vse kar si je želel. Nikoli mu ni bilo treba nič narediti. Zdaj je pa tudi problem kaj narediti.

drvo je izjavil:

Fuck, starši so te podpirali 20-25 let, morda še dlje, ti pa bi jim računal. Kakšen odnos je to? Se ti zdi to normalen odnos do staršev?

Starši so se odločili da bodo imeli otroka, jaz pa se nisem odločil da bom prišel na Svet zavedno tako da jaz bom skrbel za svoje otroke ne pa za svoje starše... če se bom za njih odločil seveda

showsover ::

Relax, Mato, vidi se, da si zelo razpištoljen, vsi smo, tako pač je, pejd malo na sprehod, ne se samo sebi smilit.

Sprehod ne bo dovolj, predlagam ketamin.

drvo ::

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Starši so se odločili da bodo imeli otroka, jaz pa se nisem odločil da bom prišel na Svet zavedno tako da jaz bom skrbel za svoje otroke ne pa za svoje starše... če se bom za njih odločil seveda

Razmisli, če se ti splača. Otroci so strošek, pa precej časa vzamejo. Razen, če jih vzgojiš tako, da spoštujejo druge in starejše, potem imaš neko šanso, da ti bodo kdaj, ko boš starejši, lahko brezplačno vrnili uslugo, da si jih dobro vzgojil in jih spravil do kruha.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

drvo je izjavil:

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Razmisli, če se ti splača. Otroci so strošek, pa precej časa vzamejo. Razen, če jih vzgojiš tako, da spoštujejo druge in starejše, potem imaš neko šanso, da ti bodo kdaj, ko boš starejši, lahko brezplačno vrnili uslugo, da si jih dobro vzgojil in jih spravil do kruha.

Nah, ne bodo rabli, jaz bom tako skrbel da bom znal uporabljat po možnosti bo pa takrat že evtanazija da se rešim muk ko bom nesposoben :)

m0LN4r ::

Šmorn je izjavil:

Nobene veze nima, če je človek star 20, 50 ali 80 let. Če se mu ne da, se mu ne da.

Tako. Moji so tudi samo dobrih 50. Tehnika jih matra ze od vekomaj. Ne recem, da je tako hudo kot pri OP, ampak me vseeno skrbi vcasih. Ko jim recem, da me naj oni naslednjic poklicejo preko fbja, whatsapa, skypa, ze vse 100x pokazano razlozeno. Potem mineta dva mesca! Poklicem, pa vprasam kaj zdaj? Pa ja pozabli smo, kak je treba. Mama in racunalnik, to je kot vesoljska tehnologija. Ze za kolko tolko, da se uporabi pametni telefon je trajalo leto, dve.
Ampak se vedno ni razumevanja do tega, kaj je aplikacija, da laufa v ozadju, da ce slucajno izgine je se vedno tam, samo podrsas navzgor.

To z Teamviewerjem je tudi ena taka, dokler dela dela. Ko pa se nvm zaradi windows updejtov TV vec ne zazene si pecen. Al pa da se pojaci pred TV kako okence za update ali nevem, potem je to misija nemogoce.

Nevem kako, ampak moj oce je uspel s parimi kliki prestelati windows, da je bil malo v slovenscini, malo v madzarscini, malo anglescini, jaz sem samo gledal kaj je to. Pa sem mu nastavil razlicne jezike za tipkovnico, pokazal kje preklopi in natisnil layoute in nalepil na zid.

Ko pa HP tiskalnik zgubi povezavo, ker predolgo ne uporabljata je se hujse ali pa se sistem nima casa posodobit, pol pa ko vklopita je cel cirkus.

Po drugi strani pa poznam ogromno ljudi med 50-60, ki cisto normalno funkcionirajo in uporabljajo te stvari.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

floyd1 ::

Moja zgodba. Foter niti ne ve prav, kaj je računalnik, mati pa je glede tega prava faca. Ima veliko vprašanj, a ko ji zadevo razložim začne: "Veš, ampak jaz mislim, da to vseeno ni tako, kot praviš. Ker - ... bla bla bla..." Včasih poslušam do konca, a zadnje čase jo vedno večkrat kar s prve prekinem in jo vprašam, a sem spraševal jaz ali ona. Jaz odgovora na njeno vprašanje ne potrebujem, ker vem. In se nekako zmenima. Je pa to postalo v zadnjih 10 letih že "pregovorno", tako da se včasih samo še režim. Starši so že stari in boljše sigurno ne bo več, kvečjemu slabše :|. In tudi mi bomo enkrat tam.

Vseeno pa moram povedati, da se je v svojih (takrat) zelo poznih 40-ih letih dobro naučila delati v office-u, medtem, ko je marsikatera njena sodelavka s tem stalno morila koga od bližnjih.

mtosev ::

Mene so pred dnevi klicali, da ne vedo WiFi geslo. To sem rešil v 30s. Sem jim povedal, da WiFi geslo piše na hoferjevem modemu in da ga samo obrnejo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

gddr85 ::

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Nah, ne bodo rabli, jaz bom tako skrbel da bom znal uporabljat po možnosti bo pa takrat že evtanazija da se rešim muk ko bom nesposoben :)

jaja, poznamo te bajke, vsak si bo, ko pride ta cajt kupil kanon, in bo imel še tolk moči, da bo pritisnil na sprožilec ipd. zgodbice, realnost je pa potem čist druga ;)

solatko ::

Mato989 - Ker si iz slabega semena ne dojameš, da je najbolj ekonomično si vzet čas in starše (vsaj enega) naučit upravljat s problematičnimi izdelki (zahtevnejši od analogne tehnologije). So pa si sami krivi, če jim je uspelo vzgojiti asocialneža, kar kažeš v mnogih temah.
Poba vzemi se malo v roke in se prepričaj, da boš sam in osamljen hudo trpel, bolj boš star, huje bo.
Delo krepa človeka

Boggs ::

Mato989 ima čisto prav. Tisti, ki tega ne vidi očitno nima lenih in nesposobnih staršev / ljudi okrog sebe. :-)

Ja, problem je v tem da so leni in nesposobni. Pa do tega ne pride čez noč ampak skozi leta. Če si mentalni šalabajzer se ti možgani pač vsak dan bolj polenijo. Težave s tem imajo tisti, ki so bili celo življenje preleni ob nakupu neke naprave odpreti navodila in nameniti par minut branju. Vsak tisti, ki gre po sistemu, da je treba navodila takoj vreči v smeti ("fuck it bucket") in začne na pamet operirat s TV-jem / mikrovalovko / radijem ali čimerkoli drugim, bo na stara leta tak nesposoben zombi, zato ker takrat pa ne bo več sposoben bruteforcanja skozi tehniko s svojimi lenimi možgani.

Vsaka naprava ima navodila in tam piše kako/kam se kaj priklopi in kako se nastavi ura. Samo ti ljudje ne bodo odprli teh navodil pa če jim roko zvijaš! Prišli so v stanje ko je branje zanje mučenje. In taki so ponavadi tudi preleni, da bi v roke vzeli svinčnik in si po točka zapisali tvoja navodila kako naslednjič rešiti ta isti problem. Raje te bodo takrat spet poklicali in ko boš prišel in še ta desetič začel isto stvar popravljat, bodo šli oni raje ven na en cigaret kot pa stali zraven tebe in si probali kaj zapomnit oz. se kaj naučit.

Niso pa seveda vsi taki. Eni so pridni in takim je užitek pomagat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boggs ()

Navodila za win10? :)) a to se v BigBangu dobi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

m0LN4r ::

Navodila za pametni telefon? Kje so prilozena?

Nove naprave so narejene po principu Learning by using (doing), ni nobenih navodil. Res je da so leni, ampak ce so iz delavskega sloja, tega nikoli niso rabili in morali uporabljati in iz danes na jutri pac ne gre, ce ni interesa.
Drugo je, ko ti brez tega ne mores vec danes dihat.

Eni lahko se komot zdrzijo nekaj dni brez telefona, pa se sploh ne zavedajo, da so ga nekam zalozili.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

mtosev ::

Jaz poznam izobrazene ljudi, ki enako vedo zelo malo in jim skoraj vse novo in drugace dela probleme.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jaz pa 30 letnike, ki si kupijo PC za 2k in "naseckajo" SSD na eno 10Gb particijo, ostalih 240Gb pa ostane unallocated in potem tulijo kako so bili nategnjeni, ker je komp počasen. :))

Boggs ::

Navodila (za tiste stvari kjer so pač priložena) ne odprejo. Za tiste stvari kjer ni navodil pa si nočejo zabeležit korakov, ko jim pokažeš kako se nekaj naredi / popravi. Konec koncev taki ljudje verjetno uporabljajo samo neke res osnovne funkcije, ki jih ni ravno sto, tako da za tiste 2 ali 3 ki jih uporabljo bi si pa lahko vzeli čas in si na papir zapisali kako se jih reši, če se ena stvar večkrat pokvari. Ampak ni interesa, ker so polenjeni. Saj jim poveš 1x, 2x, 3x, tudi 4x, ampak potem ti začne pa že malo kuhat, sploh če se ta isti vzorec potem začne ponavljat še pri čisto drugih stvareh. BTW, če pa to delaš za nekoga, ki ti to plačuje potem pa seveda ni problema. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boggs ()

m0LN4r - Ne samo iz delavskega sloja, največ težav sem imel (in jih imam občasno še) z diplomiranim gozdarskim ing., drugi je arhitekt, tretja višja medicinska sestra,.....
Veš pamet ni razdeljena po izobrazbi, saj se lahko vsega naučiš, le IQ je težko pridobit.

Boggs - Nauči se snemati, ko jim daješ navodila, bo tudi pomagalo.
Delo krepa človeka

borut_p ::

Moja opazka je letela bolj na dejstvo - da tudi za nas, ki smo "rastli" z razvijajočo tehnologijo, čas povozi. Nazadnje sem comp nabavil 1,5 leta nazaj, takrat se mi ne zdi da je bilo toliko bloatwara. Saj se pogrunta, ampak starejši si bodo mislili, da je to pač tako, da so taki sedaj w10.

Jasno je, da starejši, torej naši starši ne morejo dohajati stalnih sprememb, saj takega tempa nikoli niso poznali, zato tudi na njega niso navajeni. In sedaj se delati norca iz njih in jim ne pomagat, je absolutno absurdno. Če izviraš iz tako disfunkcionalne družine, da si ne moraš vzeti malo časa in poštimat zadeve, sorry, si ti čuden in ne ostali.

Zakaj nekaj obstaja kar nekaj organizacij, ki zastojn izobražuje starejše, medgeneracijske spodbude itd.

Moj tast je izreden mojster ko gre za vzeti v roke mašine in delati okrog hiše, ko prime tel v roko je pa to tisočo čudo - in kaj zdaj? Naj mu rečem da je len? Naj se sam znajde? .... res ste eni čudaki

zobnik ::

Problem je tudi v drugih, da nekaj hočeš se naučit pa sistem tega ne dopušča. Zahtevajo neke papirje kot leta 1980.
Včeraj sem bil presenečen, da sem lahko na petrolu plačal enmu na TRR vsoto, prodajalec je sam izpolnil podatke preko računalnika in plačal s kartico.
Oh :D čudež sistema

Drugi problem je ko kupiš avto in moraš plačevat neke namišljene stroške, zakaj že. Da ne omenjam da moraš posebaj prekinjat zavarovanje starega avta. haha :D zakaj pa se nebi avtomatsko prekinlo ob odjavi vozila in avtomatsko dobiš nazaj cestnino, zaavrovanje, ne morajo vnašat trr.
Pa vinjete popat na stekla, kot leta 1990 ko smo nalepke popal v albume.
Ne pol na koncu so ljudje krivi, sam sistem ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

borut_p ::

Svet gre seveda naprej - določene spremembe so smiselne, določene pač ne. Slovenija je glede digitalizacije storitev kar naprej glede na bližnje sosede.

Ko si mlad, te spremembe predstavljajo zanimiv potek in se ga priučiš. Če pa si celo življenje navajen na en tempo, sprememba tega predstavlja stres in kar nekaj časa za priučenje - namreč "nove" tehnologije ne boš prevzel praktično do takrat, ko jo res moraš. Meni recimo nikako ne potegne, da bi plačeval s telefonom. Dokler se bo dalo drugače, se tega ne bom in nočem privadit. Nekdo 20let mlajši od mene pa vidi v tem hudo prednost, in zadevo že sedaj veselo uporablja.

Ghost7 ::

borut_p je izjavil:

Svet gre seveda naprej - določene spremembe so smiselne, določene pač ne. Slovenija je glede digitalizacije storitev kar naprej glede na bližnje sosede.

Ko si mlad, te spremembe predstavljajo zanimiv potek in se ga priučiš. Če pa si celo življenje navajen na en tempo, sprememba tega predstavlja stres in kar nekaj časa za priučenje - namreč "nove" tehnologije ne boš prevzel praktično do takrat, ko jo res moraš. Meni recimo nikako ne potegne, da bi plačeval s telefonom. Dokler se bo dalo drugače, se tega ne bom in nočem privadit. Nekdo 20let mlajši od mene pa vidi v tem hudo prednost, in zadevo že sedaj veselo uporablja.

Meni s stališča varnosti ne :)

Torej, če se le da, en vir plačila, kartica in to je to. Če bo pizd*rija: banka kako je prišlo do zlorabe kartice? Če bo shackan telefon bo banka rekla: vaše plačilno sredstvo je kartica, za druge tehnologije, ki niso naše, ne odgovarjamo.

Videl sem (daljno nazaj... šmrk) plačevati sodelavce malico s telefonom. In to z androidom... a-a kar uživajte. Mam jaz kartico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ghost7 ()

feryz ::

Pustite matota, prej ni bil tak. Korona ga je zjebala, zdaj pa starše krivi, da so ga spravili na ta svet in se je moral srečati z njo.
Saj bo s časom bes izvenel, pa bo spet prestavljal HDMI-je.

Alien123 ::

Mato imaš punco? Če jo imaš, se mi pupa kar fejst smili ..

Ps jebeni fon

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alien123 ()

sbawe64 ::

Uizi je izjavil:

Navodila za win10? :)) a to se v BigBangu dobi?

https://www.amazon.com/Windows-10-Dummi...
2020 is new 1984
Corona World order

Vem da obstajajo, a nek 70 letnik tega ne bo našel niti ne obvlada angleščine. Če bi ob nakupu kompa dobil priložena slo. navodila bi bilo veliko lažje, tako pa je prepuščen sam sebi ali pa mora odpret denarnico oderuhom. Ne vem kaj jim je bilo treba tolk zmučkat layout winsov, starci so se navadli xp/7, čist razumem zakaj imajo odpor..

Zgodovina sprememb…

Uizi je izjavil:

Vem da obstajajo, a nek 70 letnik tega ne bo našel, niti ne obvlada angleščine. Če bi ob nakupu kompa dobil priložena slo. navodila bi bilo veliko lažje, tako pa je prepuščen sam sebi ali pa mora odpret denarnico oderuhom. Ne vem kaj jim je bilo treba tolk zmučkat layout winsov, starci so se navadli xp/7, čist razumem zakaj imajo odpor..

Bistvo je, da se non stop izobražuješ pa se ne boš polenil, folk pa zastane, misli da če je šolo končal pol pa lahko neha mistli!

Potrpimo še enih 30 let, potem pa res ni več izgovorov za tehnično nepismenost. :)

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Potem boste pa vi vabili svoje otroke, da vam pridejo namestit to ali ono... oni se bodo pa po forumih jezili...
sudo poweroff

Dvomim, mi smo rojeni s tem, ne bomo šli iz črnobele TV na Netflix n chill..

poweroff je izjavil:

Potem boste pa vi vabili svoje otroke, da vam pridejo namestit to ali ono... oni se bodo pa po forumih jezili...

Točno tako.

Meiniken ::

Koga pa naj nekdo, ki nima otrok pokliče? :8)

Meiniken je izjavil:

Je pač prej imel veliko bolj udobno življenje, kaj češ zdaj. Sicer pa obstajajo neki prostovoljci, ki vsem pomagajo na tečajih - medgeneracijska solidarnost...

Bo treba spet po 12 otrok delat. :))

Meiniken ::

floyd1 je izjavil:

Meiniken je izjavil:

Je pač prej imel veliko bolj udobno življenje, kaj češ zdaj. Sicer pa obstajajo neki prostovoljci, ki vsem pomagajo na tečajih - medgeneracijska solidarnost...

Reči to enemu, ki hoče imet otroka pa ga zaradi zdravtsvenih razlogov ne more.

Smo res tko globoko zabredli, da morajo ljudje froce naštepat in v njih občutke krivde vzbujat, da jim bo sploh kdo pri kakšnem opravilu pomagal (sploh na stara leta)? 8-O

Nikomur nisem mislil soliti pameti, samo pogovarjamo se. Vem pa za kup posvojenih otrok. Da pa imaš brez otrok vsaj malo bolj udobno življenje pa po mojem kar drži.

Meiniken je izjavil:

Reči to enemu, ki hoče imet otroka pa ga zaradi zdravtsvenih razlogov ne more.

Umetna oploditev je naštudirana zadeva. Če pa še to ne gre, pol pa mogoče res bolje, zaradi družbe, da ne rodi otrok...

Meiniken je izjavil:

Smo res tko globoko zabredli, da morajo ljudje froce naštepat in v njih občutke krivde vzbujat, da jim bo sploh kdo pri kakšnem opravilu pomagal (sploh na stara leta)? 8-O

Ja, to je tipična slovenska lastnost, sploh ker si mladi vedno pri ta starih uredijo neko nepremičnino. Odselitev pomaga, če ti preveč nabijeja, jih steraš v 3PM.

Se pol tudi starši uklonijo, sploh ko dobijo vnuke. če se ne, jih pač ne šljiviš 5%. So si pač sami krivi...

Meiniken - Ljudje, ki nimajo otrok, tudi niso tako zahtevni uporabniki IT storitev, imajo kolege in denar, tako, da v takem primeru težijo operaterjem.
Sicer pa se za vse najde izvajalce, samo plačat jih je potrebno.

Invictus - Kako lahko tako zagrenjeni ljudje sploh živite? So vam starši res toliko hudega naredili in toliko napak pri vzgoji?
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Invictus - Kako lahko tako zagrenjeni ljudje sploh živite? So vam starši res toliko hudega naredili in toliko napak pri vzgoji?

Super živim, in se super razumem s svojimi starši.

Samo omejitve sem jim postavil, kot jih je treba otrokom. Pa imam mir, in so mi vedno na voljo za pomoč. In obratno...

Zagrenjen? Ne, samo ne pustim si srati po glavi... Imam svoj life...

Ghost7 ::

floyd1 je izjavil:

Nikomur nisem mislil soliti pameti, samo pogovarjamo se. Vem pa za kup posvojenih otrok. Da pa imaš brez otrok vsaj malo bolj udobno življenje pa po mojem kar drži.

A res? Mogoče par znanih. 3/4 je temnopoltega porekla.
Pejd v sloveniji posvojit otroka.
Ne boš ga! V Sloveniji se zgodijo ene tri posvojitve na leto. Na čakalni listi pa je ene 200 parov, ki sigurno bolje izpolnjujejo pogoje kot ti (ogromna bajta, ogromna soba za otroka, veliko zelenih površin, oba zaposlena z odličnimi colangami). Otroke imajo lahko v najhujših greznicah, ker jim mati narava ni ponagajala, za posvojitev pa moraš imet dvorec, oziroma vilo (sej po en stran logično, konkurenca je ogromna, otrok pa ni, in potem lahko nabijajo kriterije. Hočejo pa tudi, da se bo posvojenemu "godilo". Kar je prav, ampak ga zato straša v stanovanju ne bosta imela nič manj rada in mu lahko enako nudita (bistvena je ljubezen, ne vsako leto nov XBOX), ampak kako boš to izmeril).
Naši CSDji imajo sicer zmenjeno nekaj z makedonijo pa tudi tam ljudje čakajo in je to bolj na papirju. S češke pa lahko dobiš otroka, ampak ti že povejo, da ne bo zdrav (alkoholni sindrom, droga v nosečnosti ipd).

Ostane ti ilegala, greš v afriko/bližnji vzhod, nekje 20.000€ v povprečju rabiš za podkupnine. Ko ti končno ga uspe pripeljat na letališče imaš še pri nas hece (EU), ampak k sreč se to lepo uredi. Problem je, da dokazuješ, da je otrok res dan tebi, torej tvoj!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako rešujete družinske zdrahe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9113389 (8675) PrihajaNodi
»

Amazonova Alexa snemala pogovor in ga poslala naključnemu stiku (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5920080 (15575) OK.d
»

Skupinska tožba zoper Google zaradi nakupov v igrah, popravek Play Stora

Oddelek: Novice / Tožbe
4212387 (10531) njyngs
»

Šolski sistem poneumljanja otrok v osnovnih šolah? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10824822 (20922) alexa-lol

Več podobnih tem