» »

Tehnologije nevešči starši

Tehnologije nevešči starši

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To da se foter ima za oh in sploh ker je služil keš in preživljal froca potem pa pričakuje od njega servilnost se mora tudi prizemljit hitro, sploh če je to posledica starunkljovega NEZANIMANJA ZA NAPREDEK!

Tako pac je. Moji starsi imajo od mene poln servis. Od tehnike do pravnih zadev, ce je treba.

Tudi tebi vec kot ocitno ni jasno, kaj je vazno. Froci dobijo trivialna opravila dokler ne znajo kaj drugega. Brez skrbi, da ga ne bo nihce vec klical, da popravi PC, ce bo v cem uspel. Ce ne kaj drugega bo ta servis starsem enostavno placal.

Vidiš, moji starši pa imajo od mene servis za tisto kar vem da OBJEKTIVNO NE ZMOREJO, ne da se jim NE LJUBI ker je lažje težit meni... Recimo če me mama pokliče da prestavim omaro, bom z veseljem prišel...

No naštimavanje televizije spada v enega izmed teh opravil(NE LJUBI), ker če to ne znajo sami uredit, potem morajo na mene prenest tudi njihovo opravilno sposobnost, ker niso več sposobni se odločat o lastni porabi in financah... ker je to TEŽJE!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

TheBlueOne ::

Mato989 je izjavil:

Vidiš, moji starši pa imajo od mene servis za tisto kar vem da OBJEKTIVNO NE ZMOREJO, ne da se jim NE LJUBI ker je lažje težit meni... Recimo če me mama pokliče da prestavim omaro, bom z veseljem prišel...

No naštimavanje televizije spada v enega izmed teh opravil, ker če to ne znajo sami uredit, potem morajo na mene prenest tudi njihovo opravilno sposobnost, ker niso več sposobni se odločat o lastni porabi in financah... ker je to TEŽJE!

Glej smo si pac razlicni. Pri nas med druzino in prijatelji ni koristoljubja. Da ne govorimo o tem, da nimas pojma o tem kako je z opravilno sposobnostjo. Ti pac nisi nekdo, ki bo kadarkoli postavljal kriterije, toliko je jasno.

drvo ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No naštimavanje televizije spada v enega izmed teh opravil, ker če to ne znajo sami uredit, potem morajo na mene prenest tudi njihovo opravilno sposobnost, ker niso več sposobni se odločat o lastni porabi in financah... ker je to TEŽJE!

Glej smo si pac razlicni. Pri nas med druzino in prijatelji ni koristoljubja. Da ne govorimo o tem, da nimas pojma o tem kako je z opravilno sposobnostjo. Ti pac nisi nekdo, ki bo kadarkoli postavljal kriterije, toliko je jasno.

Predvsem deluje kot slabo vzgojen egoist. Zdaj, če so starši vzgojili egoista na egotripu so si krivi sami, če pa mu je to uspelo brez njihove pomoči, pa se mi smilijo.

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Aja? Kaj pa je to s strani staršev če ne KORISTOLJUBJE? Namesto da bi se foter vsedel dol in porabil 5 ur da naštudira daljinec in TV, gnjavi mene da porabim svoj čas za njega, da bi on prihranil čas in manj vklapljal možgane...

Jaz nisem nekdo ki postavlja kriterije za sodišče, maš prav, lahko pa jih ZMERAJ postavim zase, in če je moj kriterij to da je moj foter opravilno nesposoben če mu moram jaz hodit štimat TV daljinca, potem mi ti tega kriterija ne moreš vzet stran. Če pa ni, pa mi naj dokaže in uštima daljinec.

drvo je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Predvsem deluje kot slabo vzgojen egoist. Zdaj, če so starši vzgojili egoista na egotripu so si krivi sami, če pa mu je to uspelo brez njihove pomoči, pa se mi smilijo.

Aha, starši pa niso EGOISTI ko zahtevajo čas otroka zato ker se njim nekaj ne ljubi? Kaj tha fuck je to kot pa egoizem staršev?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Starši so te spravili do kruha, ti pa jočeš kot mali otrok, če te prosijo za pomoč.

drvo je izjavil:

Starši so te spravili do kruha, ti pa jočeš kot mali otrok, če te prosijo za pomoč.

Hmmm, staršem na stara leta odnašam rit, oni pa jokajo kot froci ker nočem skočit na njihovo vsako kaprico ko se jim kaj ne ljubi ker imam svoj lajf?

scipascapa ::

2-3x max pokažeš, če ne pokažejo zanimanje, adijo.

pri 51/54 letih to so še mladi.

Mato989 je izjavil:

Jaz nisem nekdo ki postavlja kriterije za sodišče, maš prav, lahko pa jih ZMERAJ postavim zase, in če je moj kriterij to da je moj foter opravilno nesposoben če mu moram jaz hodit štimat TV daljinca, potem mi ti tega kriterija ne moreš vzet stran. Če pa ni, pa mi naj dokaže in uštima daljinec.

Seveda lahko uveljavis svoje. Lahko b.p. reces starim, da ne utegnes. Ampak, da v nekaj tako trivialnega vleces vse od opravilne sposobnosti, nekega casovnega managementa ja pa dosti pateticno. Se mi skoraj smilis, ce se moras od familije naprej tako boriti za vsako drobtinico. Pri nas je diametralno drugace. Se v sluzbi mi ni treba posegati po takih pomislekih, kaj sele s frendi ali familijo.

Zaradi tebe nekoliko bolj cenim svoj krog ljudi.

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Seveda lahko uveljavis svoje. Lahko b.p. reces starim, da ne utegnes. Ampak, da v nekaj tako trivialnega vleces vse od opravilne sposobnosti, nekega casovnega managementa ja pa dosti pateticno. Se mi skoraj smilis, ce se moras od familije naprej tako boriti za vsako drobtinico. Pri nas je diametralno drugace. Se v sluzbi mi ni treba posegati po takih pomislekih, kaj sele s frendi ali familijo.

Zaradi tebe nekoliko bolj cenim svoj krog ljudi.

Saj drvo v nehaj tako trivialnega kot to da nekdo noče non stop igrat serviserja staršem in sorodnikom tudi vlači not vse živo pa se obregneš samo ob mene in meni podobne prispevke...

Problem je ker tukaj vsi takoj reagirate preveč čustveno ker preberete "starši" ampak to ni bistvo težave... če te jaz vsak dan kličem da mi pridi nekaj nardit ker sem prelen pri 30tih me boš tudi steral v 3 PM ker imaš ti kaj bolj pametnega za počet kot meni hodit naštimat programe na TV se ti ne zdi? Sploh ker je razlog za to, samo moja lenoba.

In enako je tu, to da so starši je nepomembno, bistvo je to, da bi se OSEBA A lahko vsega tega naučila sama pa ji ni in gnjavi OSEBO B da naj to rihta on pa več noče... in to je povsem legitimna želja, sploh ker je posledica tega gnjavljenja LENOBA ne objektivna nezmožnost...

Če ti skorajda enačiš "tujca" ter fotra ali mati pove precej o tebi. Da starša zreduciraš na OSEBO A pa še bolj.

drvo je izjavil:

Če ti skorajda enačiš "tujca" ter fotra ali mati pove precej o tebi. Da starša zreduciraš na OSEBO A pa še bolj.

A starš ni oseba torej? Mene so učili da ne delam razlik med ljudmi, to sta me starša naučila, naučila sta me tudi da si moraš spoštovanje PRISLUŽIT da ni avtomatsko, seveda nikoli ne pomislijo da oni padejo pod enaka merila...

Jaz sem zelo načelen človek. Če nekdo IZKORIŠČA moj PROSTI ČAS, pa najsi bo kdorkoli že je, bom pač nad tem zelo nejevoljen, sploh ker vem da če bi si res ŽELEL bi lahko uredil sam pa je jeben lenuh

Mato989 je izjavil:

Saj drvo v nehaj tako trivialnega kot to da nekdo noče non stop igrat serviserja staršem in sorodnikom tudi vlači not vse živo pa se obregneš samo ob mene in meni podobne prispevke...

Jao, kaj ti ni jasno, da apliciras neke gimnzaijske resitve na otroske probleme? Sorry, ce se pocutis napadenega, bom bolj prijazen.

poweroff ::

zmaugy je izjavil:

pffff je izjavil:

Tole bi tudi rad videl, koliko slo-techa zna uporabljat.

Kera nekoristna kretena, taki prihajajo na trg delovne sile in hočejo odžirat delovna mesta starejšim!
/s
:))>:D

Sicer je mogoče zadeva malo smešna, ampak po drugi strani bi pa rad videl tebe, kako boš vpregel konja v kočijo in se zapeljal do bližnje trgovine... ;)
sudo poweroff

Mato989 je izjavil:

Jaz sem zelo načelen človek. Če nekdo IZKORIŠČA moj PROSTI ČAS, pa najsi bo kdorkoli že je, bom pač nad tem zelo nejevoljen, sploh ker vem da če bi si res ŽELEL bi lahko uredil sam pa je jeben lenuh

Ali pa samo potrebuje izgovor, da poklice. Si mislim, da ce so starsi tvoj kaliber znajo biti v stiski in ne vedo kako pristopit. Je razlika, ce ti rece, da naredis cebeljnjak ali pa ce prides na kavo in prestavis kaksen program na TVju.

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ali pa samo potrebuje izgovor, da poklice. Si mislim, da ce so starsi tvoj kaliber znajo biti v stiski in ne vedo kako pristopit. Je razlika, ce ti rece, da naredis cebeljnjak ali pa ce prides na kavo in prestavis kaksen program na TVju.

Če rabi izgovor da pokliče je še bolj patetičen... če me želi poklicat naj me pokliče in vpraša kako sem, če bom imel čas se bom javil drugače ga pa pokličem nazaj...

feryz ::

Lejte, fantički to temo.

Težave z usmerjevalnikom

Verjetno tile niso sedemdeset letni starši.
Kako za vraga mu sploh na forum rata priti, če niti takih stvari ne zna?

gddr85 ::

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Hmmm, staršem na stara leta odnašam rit, oni pa jokajo kot froci ker nočem skočit na njihovo vsako kaprico ko se jim kaj ne ljubi ker imam svoj lajf?

ja res, tole je too much, pa veš kaj še vse sledi?..hitr prodat nepremičnino pa jih odrolat v dom in si rešen vsega hudega ;)

Grizzly ::

Skylord je izjavil:

Ja danes je lahko. Gledam to mularijo ga nekaj vprašaš vzame telefon, pa google, to je vso znanje, ki ga premorete. Dobr da imamo še youtube. Boh ne daj, da se vam vzame telefone, pa net za par dni. Vsi ende.
OP se mi kr smili. Bogi starši, ki so vzgojili takega sina. Da gre za tako stvar odpirat temo na forumu, Halo!
Ne posploševat. Sedaj, če je vaš fotr tolk "zaostal" še ne pomeni, da so potem vsi taki.
Kakršen fotr takšen sin.

Zgleda, da ti je fotr vešč tehnologije... morda je tudi mlajši od mojega in se s tehnologijo srečuje v službi. Če mu daš radio-uro, mu je verjetno ne bo problem prestaviti na poletni čas, a ne? Ker z njim nimaš nobenih opravkov, ne razumeš kako bi bilo, če bi te klical vsakih par dni, ker utripa neka lučka, ker se mu noče skriti slika itd. Takih osebkov kot si ti poznam malo morje.

Če daš človeku v roke napravo s 5-imi gumbi in 1 kablom, mu 3x poveš, da nima kaj zaj* pa te vsak teden kliče in še povedati ne zna, kaj točno je narobe, pol ne vem... dejansko moram odpreti temo, da vprašam, če je to normalno.

Gagatronix ::

Moja dva bosta letos 91, pa nekih blaznih problemov z elektroniko nimata. Odvisno od posameznika, mnogi se v kasnejsih letih tudi polenijo, oziroma ne skrbijo za vitalnost uma.

In tudi meni bi dopizdilo ce bi me nekdo stalno klicaril, naj pridem rihtat neke banalnosti.

Robocop1 ::

Dejstvo je, da bomo kmalu vsi (stari; mladi; tisti, ki to hočejo in tisti, ki to nočejo) prisiljeni seznaniti se z moderno tehnologijo.
Lep primer so zapiranja in ukrepi zaradi koronavirusa. Storitve se že itak selijo na splet, sedaj pa še toliko bolj.
Drugi vzrok je, da ima tehnologija kar nekaj prednosti in se vedno bolj uvaja tudi na nižje kvalificiranih delovnih mestih.
Počasi gremo po poti pismenosti. Včasih so znali brati in pisati zgolj izobraženi, zdaj je to nuja vsem. Smo pač v informacijski dobi.

cronos1234 ::

Mato989 je izjavil:

No naštimavanje televizije spada v enega izmed teh opravil(NE LJUBI), ker če to ne znajo sami uredit, potem morajo na mene prenest tudi njihovo opravilno sposobnost, ker niso več sposobni se odločat o lastni porabi in financah... ker je to TEŽJE!

Mato989 je danes ob 15:38:04 izjavil:

------------------------------

Ogromno jeze in nekih frustracij izgleda v IT branži zaradi tistih par minut kolikor vzame nastavitev daljinca :)
Osebek zgoraj v postih lepo kaže bistvo mentalitete njega in njemu podobnih - ali ti izkoriščaš druge ali pa drugi tebe. In izgleda bi rad čimprej prišel tudi do njihove lastnine (prenos opravilne sposobnosti in financ nanj) - ker ne znajo nastaviti daljinca. Verjetno so to mokre sanje te mentalitete.

Obstajajo tudi drugačni odnosi, ne samo izkoriščevalski. Mogoče pa starši samo ne znajo drugače povedati da te radi vidijo. Če se ne ljubi študirati preveč okoli tega priporočam obisk kvalificirane osebe...

Obstajajo tudi drugačni odnosi, ne samo izkoriščevalski.

Se strinjam, ampak če ti starši težijo da SPET ne znajo porihtat osnovnih tehničnih zadev, potem je tudi to IZKORIŠČEVALSKO...

Uizi ::

Mato svoj prosti čas preživlja na ST-ju, ne ostane veliko za STARŠE. :))

Uizi je izjavil:

Mato svoj prosti čas preživlja na ST-ju, ne ostane veliko za STARŠE. :))

To si zberem sam, tisto pač ne :)

Upam, da bosta tvoja starša nekega dne klicala IT support (ker se ti pač ne da) in naletela na Indijskega scammerja. Karma.

Saj je njun dnar...

showsover ::

Mato, izgleda, da imate nek globlji konflikt, razumem, sploh ni neobičajno, zadeve sčasoma zacelijo in zbledijo.

Meni se zdi, da ima Mato predvsem konflikte s samim seboj, ker toliksne zagrenjenosti nisem videl pri mnogo ljudeh, pa ze kar nekaj let tlacim tale planet.

solatko ::

Mato989 - Ali sinove nesposobnosti nekomu nekaj razložit, tako, da se bo naučil in zapomnil. Vem, ko mi hoče sin kaj razložiti, velikokrat prej sam pridem do rešitve, kot on razloži. Pobje ne bodite tako tehnični, kakšno stvar se naučite razložit po kmečko, brez veliko angleških izrazov (saj je lepo da obvladate, ampak starši vas velikokrat ne zastopijo in prej obupajo, kot pa jim postane jasno).
A jim ne omeniš vsakokrat, da naj se že spokata, ker ti za njuno penzijo ne boš delal, tisto kar sta pa vplačevala pa itak ni nič vredno, še za pir na mesec ni dovolj?

Res se jima slaba vzgoja maščuje na polno.
Delo krepa človeka

tac ::

he he, da bi tv sama izbrala aktiven vhod, ne gre več (mamo samsung, lg, sony in noben tega več ne zna).
Sedaj z napredkom tehnologije tudi računalniški monitorji tega ne znajo več, prej sem imel eno sto let staro iiyamo in je znala sama najti signal, nov dellu monitor ne zna več najti aktivnega signala.
Mogoče je pa to kje v nastavitvah in sem prestar, da bi našel.
Priznam, da se mi ne da iskati in raje sam izbiram vhode.

Ne vem kaksne monitorje imas ti, meni oba pred kratkim kupljena Samsunga ob vklopu preklapljata med vhodi dokler se racunalnik ne spravi preko POST-a.

WaterBoy ::

Saj je normalno da pomagamo staršem in starejšim pri teh zadevah. Niso z tehniko gor rasrli in jim je težje... Še posebaj starši. Če so te naučili kak se obriše rit se pač potrudiš in 5x naštimaš kar te vprašajo.

Meni grejo tudi na živce, ampak vseeno pomagam

GupeM ::

Seveda se pomaga. Sam ne 3x na teden, če živiš na drugem koncu Slovenije. Lahko pa počakata 14 dni, da pridem spet na obisk, pa takrat zrihtamo.

Kaj pa, če bi se preselil recimo v Avstralijo? Kdo bi jima potem preklopil na HDMI 2?

c3p0 ::

blay44 je izjavil:

Pa narišeš krožnico tud v slovenščini, na pa sam v bejziku
Ne vem kaj un zastrupljevalec tko komplicira.>:D

Potem pa se spomniš, da bi imel še trigonometrijo in greš sin/cos itd. funkcije pisat po taylorjevih vrstah, ker si napreden 4. šolček. ;)

blay44 ::

:D
Vse je odvisno od zahtevane natančnosti približka kroga.
Načeloma lah tud v naprej vneseno "bitmap" slikco, preko dma direktno v video ram pošlješ. Pa si glavni. Sam vedno se najde nekdo, ki obvlada. Pa ti direkt pove, da te, na nivoju china garbage ne sprejme.

Ghost7 ::

Hja lej vas vse popolnoma razumem, sem ITjevec in itaq sem dežuren za vse kar ni on/off.

Sem se sam tudi preselil 13km stran pa ni pomagalo. Za vsak drek, a prideš, dokler nisem popi*dil in rekel, da je okno za te hece odprto med potjo ko grem domov. Sepravi pokliči me dopoldan in med 4 in 6 popoldan se oglasim (peljal sem se po avtocesti mimo izvoza in je bilo spotoma). Ne bom pa hodil nazaj za premaknit omaro 5 cm levo... Če kličeš popoldan, pridem naslednji dan.

Za TV sem jih naučil tipko "src" tolk časa tipkaš da se pokaže slika, potem ta daljinc pospraviš v predal. Računalniške zadeve - telefonsko, TeamViewer ali naslednji dan.

Teta ima kmetijo, in jasno vse je treba rešvat zadnji dan pred rokom (vnos v edavke, ipd). Ne, danes ne morem, pridem jutri. Zdaj se pobriga, da je vsaj en dan prej klic. Pa plača v obliki svežih jajc, kakšne suhe salame... :D (pocen ura vem, ampak sej se ne gre za denar/vrednost, bolj simbolika pa itaq mi je botra ne morem računat :D ).

Naj omenim, da imam tudi dva otroka in rad preživljam popoldan z njima, ne da se drajvam gor in dol za take piz*arije.

Sedaj smo se sicer preselili veliko bližje (na isti izvoz :) ), in je zračne linije 1km. Amapak kot pravijo, "tolk daleč, da ne morejo prit do tebe v copatih" oziroma "rajfnk se ne sme vidt" je kar prava strategija.

Navada, če zamudiš okno poti domov, jutri - spotoma je pa ostala. Eventuelno sem potem duša, če gremo s tamalima na sprehod, še to porihtamo. :D Pa še vnukice pridejo!!! :D

borut_p ::

Očitno se tudi mi staramo. Včeraj smo nabavili nov prenosnik za fotra s prednalozenimi w10.
Zadeva v poljskem jeziku, default nesnage gor toliko da glava pece (netflix, dropbox, reklamni programi, ...). Sem izgubu skor zivce da sem vse to dol fliknil.
Kako naj se en 70letnik s tem spopada?

Win10 je cancer, rabiš 2ure, da ga spimpaš..

borut_p je izjavil:

Očitno se tudi mi staramo. Včeraj smo nabavili nov prenosnik za fotra s prednalozenimi w10.
Zadeva v poljskem jeziku, default nesnage gor toliko da glava pece (netflix, dropbox, reklamni programi, ...). Sem izgubu skor zivce da sem vse to dol fliknil.
Kako naj se en 70letnik s tem spopada?

Tako da se nauči uninstall programov, saj ima cel ljubi dan čas!

Mato989 je izjavil:

To lahko načeloma rešiš s PS, da (vpisan) bloatware odinstalira, ni nova ideja, niti pristop, je pa tako, da z WU dobiš vedno novo sranje.

showsover je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To lahko načeloma rešiš s PS, da (vpisan) bloatware odinstalira, ni nova ideja, niti pristop, je pa tako, da z WU dobiš vedno novo sranje.

Zato pa se mora starec naučit uninstall programov da bo to lahko počel vedno znova po updatih... če mu ti to nardiš se nikdar ne bo naučil!

Kako je lahko prenosnik kupljen v SLO po defaultu nastavljen na POL? šalabajzerstvo, neseš nazaj in jim jebeš mater...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

Mato989 je izjavil:

Zato pa se mora starec naučit uninstall programov da bo to lahko počel vedno znova po updatih... če mu ti to nardiš se nikdar ne bo naučil!

V resnici ja, vendar od nekaterih starcev zagotovo preveč pričakuješ. Sicer pa, meni je vseeno, kako imate rešeno, jaz bi bolj pričakoval TV dostop enkrat tedensko v smislu house keeping, tudi to, kolikor opažam, pri tebi ne gre skozi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

showsover je izjavil:

Mato989 je izjavil:

V resnici ja, vendar od nekaterih starcev zagotovo preveč pričakuješ. Sicer pa, meni je vseeno, kako imate rešeno, jaz bi bolj pričakoval TV dostop enkrat tedensko v smislu house keeping, tudi to, kolikor opažam, pri tebi ne gre skozi.

Hja, če je UNINSTALL programa preveč, potem je morda bolje da računalnik stran in ga ne uporablja =) Čisto tako...

Poglej moji starci ne hodijo k meni enkrat tedensko pucat celega stanovanja, zakaj bi jaz enkrat tedensko šel k njim rihtat njihove zadeve =) To je ravno čar, ko starci izkazujejo svojo moč nad otroci pozabljajo da bodo nekoč otroci samostojni oni pa potrebni pomoči, vse se vrača, vse se palča, (sicer to ni pri meni ampak vedno so bili pametni kako mora bit vsak samostojen kar je prav, ampak naj se držijo načel še naprej)

Ja, glej, kakor hočeš, očitno gre za nek globlji konflikt, bi kar rekel, da imaš precej nenavadne starše :-)

c3p0 ::

Boljše je sveži install, image na nek USB in ko kaj pokvari (oz. mu malware zakriptira), samo restoraš image.

Ali pa ponastavitev ob vsakem restartu in zunanji disk... ampak lažje jih je poslat v kurac, v bistvu ste pa sami nesposobni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

Zakaj bi to morali mi rihtat... naj si starci sami zrihtajo saj so 18+ niso naši otroci!

Zakaj so tebi morali brisat rit, pustili bi te v lastnem dreku, bi se že naučil sam.

Uizi je izjavil:

Zakaj so tebi morali brisat rit, pustili bi te v lastnem dreku, bi se že naučil sam.

Oni so se odločli da bodo meli otroka, jaz se nisem odločil priti na ta Svet =)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako rešujete družinske zdrahe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9113397 (8683) PrihajaNodi
»

Amazonova Alexa snemala pogovor in ga poslala naključnemu stiku (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5920101 (15596) OK.d
»

Skupinska tožba zoper Google zaradi nakupov v igrah, popravek Play Stora

Oddelek: Novice / Tožbe
4212395 (10539) njyngs
»

Šolski sistem poneumljanja otrok v osnovnih šolah? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10824826 (20926) alexa-lol

Več podobnih tem