Forum » Omrežja in internet » Kranj Planina optika
Kranj Planina optika
abazuu ::
Živjo,
pri izbiri operaterja za net + tv sem naletel na šok :D V Kranju v stanovanju na Planini je očitno T-2 vlekel svoj optični kabel in lahko izbereš za svojega operaterja samo T-2. What?
Pred selitvijo sem bil sicer s T-2 zelo zadovoljen, vendar se mi zdi, da so ratali kar požrešni oz. da konkurenca (npr A1) ponuja precej cenejše enake oz zelo podobne storitve?
Ima kdo kakšno alternativo oz kaj se da narediti?
pri izbiri operaterja za net + tv sem naletel na šok :D V Kranju v stanovanju na Planini je očitno T-2 vlekel svoj optični kabel in lahko izbereš za svojega operaterja samo T-2. What?
Pred selitvijo sem bil sicer s T-2 zelo zadovoljen, vendar se mi zdi, da so ratali kar požrešni oz. da konkurenca (npr A1) ponuja precej cenejše enake oz zelo podobne storitve?
Ghost7 ::
Živjo,
Vesel bodi da imaš sploh optiko. T-2jeva je zelo dobra.
2 kilometra ven iz Kranja smo še kar na tele-tvjevi zgodovini iz 90ih in bakru...
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
donvito ::
Živjo,
Preseli se.
_Denny_ ::
V Kranju v stanovanju na Planini je očitno T-2 vlekel svoj optični kabel in lahko izbereš za svojega operaterja samo T-2. What?
Kolikor je meni znano mora samo Telekom pod prisilo nuditi svojo infrastrukturo drugim operaterjem, drugi žal ne rabijo. Potem pa pride do anomalij, kjer imajo eni do hiše/bloka napeljana tri različna vlakna, ostali pa nobenega...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
6151 ::
Živjo,
Mobilni net
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB
Tiger ::
Ok, v tem trenutku imaš v stanovanju optični kabel T2 in bakreno parico nacionalnega ponudnika. T2 svojega omrežja ne deli z ostalimi ponudniki, zato ti ostane le parica. Najbližja telefonska centrala je na lokaciji Pošte 4105, na Ulici Lojzeta Hrovata 2. Sedaj pa si izmeri okvirno razdaljo do tvojega stanovanja. Zelo verjetno se nahajaš znotraj 2km od centrale, kar je čisto ok za tehnologijo VDSL.
jotunn2 ::
Ce mu nekdo prej predlaga mobilni net, potem je tudi VDSL opcija... ali pa Starlink
Drugace pa kot je ze nekdo napisal.... (skoraj) vsak operater ti je pripravljen potegniti optiko samo zate direktno do tvojega stanovanja... samo ne za 20eur/mesec ;)
Drugace pa kot je ze nekdo napisal.... (skoraj) vsak operater ti je pripravljen potegniti optiko samo zate direktno do tvojega stanovanja... samo ne za 20eur/mesec ;)
CrustyDOD ::
A1 TV je sploh super ja, vsakič dobiš črno sliko za ene 2 sekundi, ko se spodaj prestavi časovnica.. Bolano!
Vzami T2 pa čeprov je drag.. Sem vzel A1 ravno zaradi tega, ker je bil cenejši pa vsakič norim k dobim črni ekran..
Drugače pa ja, v kranju ima T2 kr monopol.. Edino Telekom, če je kje v bližini ti bo potegnu potem si pa pri njih 2 leti, čez dve leti pa karkol želiš..
Vzami T2 pa čeprov je drag.. Sem vzel A1 ravno zaradi tega, ker je bil cenejši pa vsakič norim k dobim črni ekran..
Drugače pa ja, v kranju ima T2 kr monopol.. Edino Telekom, če je kje v bližini ti bo potegnu potem si pa pri njih 2 leti, čez dve leti pa karkol želiš..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Omrežja in internet | 616906 (3876) | bm1973 |
» | Optika za vogalom (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Omrežja in internet | 161789 (37654) | Vanadium |
» | T-2 z januarjem dviguje cene (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 43412 (37773) | madmitch |
» | t2, optika 10/10 za ceno 1/1 od 1.10.07 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 16726 (9795) | Sergio |
» | Kabel v KranjuOddelek: Omrežja in internet | 1959 (1514) | zmat |